فهرست مطالب

راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی - سال سوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار و تابستان 1395)

نشریه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پرند پورقانع صفحات 1-9
    مقدمه و هدف
    اضطراب امتحان شکل خاصی از اضطراب هست و می تواند با نشانگان جسمی، شناختی و رفتاری همراه باشد. اضطراب خفیف سبب افزایش یادگیری شده، در صورتی که اضطراب شدید می تواند با کاهش یادگیری همراه باشد. با شناخت میزان اضطراب امتحان در دانشجویان می توان راه حل هایی را جهت کاهش آن در نظر گرفت. هدف تحقیق حاضر، تعیین سطح اضطراب امتحان دانشجویان پرستاری در دو زمان قبل و حین دوره امتحانات پایان ترم و ارتباط آن با برخی عوامل دموگرافیک و در صورت نیاز، گذاشتن کلاس های آموزشی مناسب، جهت کاهش این اضطراب بود.
    روش ها
    این تحقیق، یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی و روش نمونه گیری سرشماری بوده است. نمونه ها کلیه دانشجویان پرستاری ترم های دوم، چهارم و ششم در دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی شرق گیلان (73 نفر) بوده اند. ابزار تحقیق، پرسشنامه استانداردشده «ساراسون»بود که در دو نوبت (2 هفته قبل از شروع امتحانات پایان ترم و دوره وسط امتحانات پایان ترم) بین دانشجویان توزیع گردیده است. میزان اضطراب در هر نوبت با کمک پرسشنامه استانداردشده اضطراب امتحان «ساراسون» سنجیده و سپس با هم مقایسه گردیدند. از آزمون های توصیفی و همچنین، استنباطی مناسب تی تست زوجی و مستقل و آنالیز واریانس جهت سنجش ارتباط بین اضطراب و متغیرهای مربوطه به تناسب در این تحقیق استفاده گردیده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین نمرات اضطراب کسب شده قبل و حین امتحانات اختلاف معنی دار آماری دیده نشد. تنها در مورد ارتباط بین تحصیلات مادر و میزان اضطراب ارتباط معنی دار آماری دیده شد و ارتباط معنی دار آماری بین سایر متغیرها و میزان اضطراب دانشجویان دیده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش بیانگر وجود اضطراب متوسط و کم در اکثریت دانشجویان بود که وجود چنین مقادیری از اضطراب جهت فراگیری بهتر مطالب ضروری به نظر می رسد. پیشنهاد می شود چنین پژوهشی در دانشگاه ها و همچنین دانشجویان سایر رشته ها انجام شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، امتحان، اضطراب امتحان، دانشجویان پرستاری
  • اکرم ثناگو صفحات 11-19
    مقدمه و هدف
    تحقیقات نشان می دهد که آگاهی های فراشناختی برای موفقیت تحصیلی فراگیران ضرورت دارد. برخی عوامل، در رشد این آگاهی ها موثر هستند. این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی آموزش راهبردهای فراشناختی بر آگاهی های فراشناختی و عملکرد تحصیلی دانشجویان می باشد.
    روش ها
    پژوهش نیمه تجربی پس و پیش آزمون، تعداد 40 نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان به روش تصادفی منظم از کل جامعه آماری دانشجویان پرستاری انتخاب شدند. دانشجویان به دو گروه آزمون و کنترل انتخاب و به گروه آزمون، راهبردهای فراشناخت آموزش داده شد. از پرسشنامه استاندارد آگاهی های فراشناختی (MAI) جهت سنجش میزان آشنایی دانشجویان با راهبردهای مطالعه استفاده شد. جهت تعیین عملکرد تحصیلی از معدل پایان ترم در دو ترم استفاده شد. داده ها وارد نرم افزار SPSS 21 شد و با آزمون t و آمارهای توصیفی تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین کل نمرات دانشجویان گروه آزمون از آگاهی های فراشناختی در پس آزمون به شکل معناداری از میانگین گروه کنترل بیشتر بود (001/0P=). همچنین آموزش راهبردهای فراشناخت به گروه آزمون به طور معناداری بر عملکرد تحصیلی دانشجویان تاثیر مثبت داشته است (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر مثبت آموزش فراشناخت بر آگاهی های فراشناختی، و همچنین ضرورت آگاهی های فراشناختی برای موفقیت تحصیلی، آموزش این راهبردها به دانشجویان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: فراشناخت، آگاهی فراشناختی، راهبردهای فراشناختی، عملکرد تحصیلی
  • فروزان آتش زاده شوریده، الهام ایمانی، منصوره زاغری تفرشی صفحات 21-34
    مقدمه و هدف
    بخش بهداشت و درمان و به خصوص کادر پرستاری تحت عنوان سازمان خدمات حرفه ای شناخته می شود و به دلیل ارتباط با سلامت جامعه، نیازمند استفاده از روش هایی کارا در ارائه خدمات می باشد. این امر تنها با استفاده از روش های نوین مدیریت اطلاعات و تخصیص زمان مناسب به مدیریت دانش امکان پذیر است. هدف از این مطالعه، مروری بر مفهوم و اجزاء مدیریت دانش و اهمیت آن در عملکرد پرستاری است.
    روش ها
    این مطالعه در سال 1394 با مرور منابع و مقالات منتشرشده و در دسترس داخلی و خارجی مرتبط با مدیریت دانش در پرستاری و جستجو در بانک های اطلاعاتی Pubmed، Scopus، Proquest، Elsevier، Google Scholar، Iranmedex و SID انجام گردید. محدوده زمانی انتخاب مقالات سال های 1995 تا 2015 بود. مقالاتی که زبان اصلی آن ها غیر از زبان فارسی یا انگلیسی بود، از مطالعه خارج گردید.
    یافته ها
    پرستاران که در عملکرد خود به طور ویژه ای از مدیریت دانش استفاده می کنند، جهت اجرای فرآیند پرستاری از ترکیب دانش مراقبت بهداشتی با دانسته ها و تجربیات خود بهره می گیرند. این عمل می تواند توسط فناوری هایی مثل سی ستم های مدیریت دانش و با انتخاب راهبردهای مناسب نظیر درونی سازی و برونی سازی انجام گردد.
    نتیجه گیری
    نحوه استفاده پرستاران از دانش و اطلاعات و کاربرد و مدیریت موثر آن در فرآیند پرستاری، تاثیر حیاتی در کیفیت مراقبت از بیمار دارد. سی ستم های مدیریت دانش پرستاری باید با استفاده از فناوری اطلاعات، از فرآیندهای مدیریت دانش در جهت ارائه موثر فرآیند پرستاری و فعالیت های مربوطه بهره بگیرند.
    کلیدواژگان: سلامت الکترونیک، اطلاعات، مدیریت دانش، عملکرد پرستاری، فرآیند پرستاری
  • سهیلا ضیایی صفحات 35-47
    مقدمه و هدف
    اگرچه بازخورد به عنوان بخش جدایی ناپذیر از فرآیند آموزشی به رسمیت شناخته شده اما پیچیدگی شبکه آموزشی از یک جامعه آموزشی به جامعه دیگر، دادن، گرفت و تطبیق با بازخورد را برای مدرسین و فراگیران چالش برانگیز کرده است. ارائه برنامه آموزشی جهت توانمند کردن مدرسین و فراگیران در این زمینه، نیاز به تعیین خلاء های آموزشی در ارائه موثر بازخورد دارد. بر این اساس، این پژوهش جهت بررسی وضعیت کمی و کیفی ارائه بازخورد در آموزش بالینی دانشجویان مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون طراحی و اجرا شده است.
    روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی - تحلیلی است که جمعیت و نمونه آن را تمام دانشجویان مامایی با حداقل تجربه یک دوره کارآموزی زایمان (130 نفر)، تشکیل دادند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه چهار بخشی شامل: 1- اطلاعات دموگرافیک، 2- سوالات بسته ای در رابطه با زمان، روش، شرایط و ساختار بازخورد دریافتی، 3- 16 جمله در مقیاس چهار رتبه ای لیکرت در بررسی کیفی بازخود دریافتی از سه جنبه شیوه ارائه (5 جمله)، انطباق با اهداف آموزشی (5 جمله) و مفید و سازنده بودن بازخورد (6 جمله) و 4- یک سوال باز «چه عواملی مانع استفاده از بازخورد می شود یا بازخوردهای محیط بالینی را در یادگیری شما بی اثر می کند » – جمع آوری شد. 130 پرسشنامه در اختیار دانشجویان قرار گرفت و 120 پرسشنامه کامل جمع آوری شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS 19 مورد تحلیل قرار گرفت. از تحلیل توصیفی و مقایسه میانگین ها برای توصیف داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    از نظر کمی، یافته ها نشان داد که 5/72% دانشجویان به طور مرتب بازخورد دریافت کردند و بازخوردهای دریافتی آن ها در اکثریت موارد حین انجام پروسیجر (83/75%)، به صورت فردی (60%)، شفاهی (66/81%) و با توضیح جزئیات (7/61%) بود. از نظر کیفی، میانگین نمره ای که دانشجویان به شیوه ارائه بازخوردهای دریافتی خود و مفید و موثر بودن آن ها دادند به ترتیب 5/0±6/2 و 75/0±7/2 در مقیاس چهار رتبه ای لیکرت بود. به استثنای 6 گویه، اکثر دانشجویان گزینه گاهی اوقات را برای پاسخ به گویه ها کیفی انتخاب کردند. در هر سه حیطه مورد بررسی، دانشجویان سال سوم نسبت به دانشجویان سال چهارم ارزیابی بهتری از بازخورد دریافتی خود داشتند.
    نتیجه گیری
    بازخورد در روند آموزش مامایی فاکتور فراموش شده ای نیست و حتی از نظر کمی در سطح مطلوب است اما از نظر کیفی به خصوص از نظر دانشجویان سنوات بالاتر در حد بهینه ارائه نمی گردد. گرچه توانمندسازی مربی می تواند در تغییر نظر دانشجویان نسبت به کفایت بازخورد موثر باشد اما کافی نیست. چرا که حتی اگر ما مربیان توانمند در ارائه بازخورد باشیم تا زمانی که فراگیران در دریافت و استفاده از بازخورد توانا نباشد و نسبت به آن تمایل نداشته باشند؛ تلاش مربیان بی ثمر خواهد بود. برای رسیدن به بازخورد موثر در حرفه بهداشتی پرورش گیرنده بازخورد ضروری است.
    کلیدواژگان: بازخورد، آموزش بالینی، دانشجوی مامایی
  • سیروس عالی پور، منیجه شهنی ییلاق، حکیم سحاقی صفحات 49-59
    مقدمه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی علی ادراک حمایت عاطفی معلم با عملکرد زبان انگلیسی با میانجی گری احساس تعلق، لذت تحصیلی، ناامیدی تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی و تلاش تحصیلی در دانش آموزان سال اول دبیرستان شهر اهواز بود.
    روش ها
    روش شرکت کنندگان در این پژوهش، 180 نفر از دانش آموزان پسر سال اول دبیرستان شهر اهواز بودند که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای (نسبتی) انتخاب شدند. ابزارهای استفاده شده در این پژوهش، مقیاس حمایت عاطفی معلم، احساس تعلق به مدرسه و تلاش تحصیلی ساکیز، خرده مقیاس های ناامیدی تحصیلی و لذت تحصیلی پرسشنامه ی هیجان های پیشرفت پکران و پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی پاتریک، هیکس و رایان بودند. ارزیابی الگوی پیشنهادی با استفاده روش تحلیل مسیر انجام گرفت. جهت آزمون روابط غیرمستقیم از روش بوت استراپ (نرم افزار 18 (AMOS- استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند، که متغیر برونزای ادراک حمایت عاطفی معلم به طور مستقیم با متغیر درون زای عملکرد زبان انگلیسی معنی دار نبود اما با میانجی گری، لذت تحصیلی، ناامیدی تحصیلی روی عملکرد زبان انگلیسی معنی بود. همچنین بین احساس تعلق به مدرسه و تلاش تحصیلی با میانجی خودکارآمدی تحصیلی و ناامیدی تحصیلی رابطه غیرمستقیم معنی داری یافته شد. برازش بهتر از طریق حذف مسیرهای غیرمعنی دار ادراک حمایت عاطفی معلم به عملکرد در زبان انگلیسی، احساس تعلق به ناامیدی تحصیلی، درک حمایت عاطفی معلم به ناامیدی تحصیلی، ناامیدی تحصیلی به عملکرد زبان انگلیسی و ادراک حمایت عاطفی معلم به خودکارآمدی تحصیلی حاصل شد.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این مطالعه، سازه های هیجانی، انگیزشی و یادگیری در افزایش عملکرد تحصیلی زبان انگلیسی موثر است.
    کلیدواژگان: ادراک حمایت عاطفی معلم، عملکرد زبان انگلیسی، احساس تعلق، لذت تحصیلی، ناامیدی تحصیلی
  • اکبر پیرزاده، شبنم آهنگرداودی، بیتا شهباززادگان، فیروز امانی، کاظم آخربین صفحات 61-66
    مقدمه و هدف
    یکی از خصوصیات مهم هر آزمونی، سنجش این نکته است که یک آزمون تا چه اندازه نمرات آزمون دیگری را که آزمون ملاک نام دارد، پیش بینی می کند. این نوع سنجش را می توان از طریق تعیین میزان همبستگی نمره یک آزمون با نمره آزمون دیگر اندازه گیری کرد. این مطالعه به منظور تعیین میزان همبستگی نمرات دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در مقاطع مختلف تحصیلی انجام شده است.

    روش ها
    در این پژوهش، 55 دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، ورودی 82 و 83 که تمام مراحل آموزشی خود را به پایان رسانیده بودند، به صورت سرشماری در سال 1393 مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات شامل معدل دوره های علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی، کارورزی و نمرات امتحانات جامع علوم پایه و پیش کارورزی بود. داده ها با نرم افزار SPSS و با استفاده از روش های آماری توصیفی (تعداد و درصد) و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون) تجزیه و تحلیل گردیدند.

    یافته ها
    همبستگی بین معدل هر دوره با دوره بعدی به تدریج از علوم پایه به علوم بالینی کاهش یافته بود. بیشترین همبستگی بین معدل علوم پایه و فیزیوپاتولوژی با 814/0=r و کمترین همبستگی بین معدل دوره فیزیوپاتولوژی و کارورزی با 334/0=r بود. امتحان جامع علوم پایه بیشترین میزان همبستگی را با معدل علوم پایه داشت (746/0=r) و به تدریج این همبستگی در دوره های بعدی کم شده بود. بین امتحان جامع پیش کارورزی با معدل دوره کارورزی کمترین میزان همبستگی (463/0=r) دیده شد.

    نتیجه گیری
    کاهش همبستگی بین معدل دوره ها از علوم پایه به علوم بالینی می تواند ناشی از متفاوت بودن نوع آموزش در این دوره ها و عدم ارزیابی دقیق عملکرد دانشجو در دوره های بالینی باشد. همچنین همبستگی کمتر نمرات امتحانات جامع با معدل دوره های بعد از خود می تواند به دلیل استفاده از فقط یک روش ارزشیابی (چهارگزینه ای) و عدم به کارگیری روش های مختلف و نوین ارزشیابی باشد.
    کلیدواژگان: روایی، روایی ملاکی، روایی پیش بینی کننده، ارزشیابی
  • ملکه اکبری، صفورا دری، طیبه ماه ور صفحات 67-72
    مقدمه و هدف
    امروزه سازمان ها برای رشد و تعالی خود، توجه ویژه ای به آموزش ضمن خدمت اثربخش دارند. هدف تحقیق حاضر، ارائه گزارشی از سطوح اول و دوم مدل کرک پاریک در خصوص اثربخشی دوره آموزش احیای قلبی ریوی (CPR) به پرستاران است.
    روش ها
    این پژوهش، یک پژوهش ارزشیابی برنامه به شیوه مقطعی و بر اساس مدل کرک پاتریک می باشد. بدین منظور دوره آموزشی CPR، به صورت کارگاه، برگزار و بر اساس مدل کرک پاتریک، مورد ارزشیابی قرار گرفت. 80 نفر نمونه به شیوه نمونه گیری آسان، در پژوهش شرکت داده شدند. دوره آموزش بر اساس سطوح واکنش و یادگیری مدل کرک پاتریک (سطوح اول و دوم مدل)، ارزیابی شد.
    یافته ها
    نمره مطلوبیت به دست آمده در سطح اول مدل، برابر با 32/0±2/4 بود. در سطح دوم یا سطح یادگیری مدل کرک پاتریک، با استفاده از آزمون محقق ساخته و به صورت پره تست - پست تست، نمره مطلوبیت برابر با 09/0±7/4 بود. تغییر حاصله در سطح یادگیری با استفاده از آزمون تی مستقل، تفاوت معنادار آماری را بین پره تست و پست تست نشان داد.
    نتیجه گیری
    هر چند ارزشیابی سطوح بعدی در دست اقدام است و هنوز نتایج آن برآورد نشده، لیکن نتایج مطالعه فوق نشان می دهد که آموزش ضمن خدمت CPR، دارای اثربخشی مطلوب بوده و مدل ارزشیابی کرک پاتریک را می توان به عنوان مدلی مناسب جهت ارزیابی اثربخشی دوره های ضمن خدمت پرستاران، مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: مدل کرک پاتریک، آموزش ضمن خدمت، پرستاری، ارزشیابی
  • فریبا کیخسروی، حمیدرضا برادران، معصومه خیرخواه صفحات 73-79
    مقدمه و هدف
    یکی از جنبه های اساسی و مهم آموزش، ارزیابی صلاحیت بالینی دانشجویان است. ارزیابی 360 درجه یا بازخورد چند ارزیابه، روشی است که ارزیابی شونده توسط اطرافیان ارزشیابی شده و بازخورد دریافت می کند. با توجه به اهمیت نقش ماماها و اهمیت تربیت دانشجویان این حرفه در ارتقا سلامت بیش از نیمی از جامعه، مطالعه حاضر با هدف ارزشیابی 360 درجه عملکرد دانشجویان مامایی در بلوک زایمان مرکز شهید اکبرآبادی انجام شده است.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مقایسه ای و مقطعی است. ابزار پژوهش پرسشنامه ارزیابی عملکرد کیفیت مراقبت های مامایی دفتر مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران بود. عملکرد دانشجویان در 4 مرحله مختلف زایمان با مقیاس لیکرت بوسیله مادران زائو، مربیان، پرسنل مامایی، دستیاران و مسئولین اتاق زایمان و خود ارزیابی دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار آماری SPSS 20 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار مجموع نمرات ارزشیابی در مراحل مختلف زایمان از دیدگاه مربیان بالینی، دانشجویان، ماماهای مسئول، ماماهای اتاق زایمان، دستیاران زنان و مادر به ترتیب 70/18±63/223، 28/17±80/216، 34/21±00/192، 17/31±90/186، 04/46±20/163، 52/13±12/116 بود. آزمون من ویتنی نشان داد که نمرات ارزشیابی عملکرد دانشجویان از دیدگاه مربیان به صورت معنی داری نسبت به تمام گروه ها به جز خودارزیابی دانشجویان (001/0P<) بالاتر بوده و کمترین نمره ارزیابی مربوط به مادران بوده که نسبت به تمام گروه ها عملکرد را پایین تر ارزیابی کردند (0001/0P=).
    نتیجه گیری
    ارزیابی 360 درجه ابزاری ارزشمند در ارزیابی عملکرد در بالین می باشد و از نتایج آن می توان در برنامه ریزی آموزشی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آموزش بالینی، ارزیابی 360 درجه
|
  • P. Pourghane Pages 1-9
    Introduction
    Exam anxiety is a specific form of anxiety which may be accompanied with physical, cognitive and behavioral signs. Mild anxiety may cause the increase of learning ability, but sever one learning decline. With the recognition of the examanxiety in students, some solution can be found to resolve that problem. The aim of this study was of the placement of examin anxiety before and during final examin in nursing students and its relationship with some demographic factors, and if necessary, holding appropriate educational classes, to reduce the anxiety.
    Methods
    This research is a cross-sectional descriptive study. Sampling conducted by was census method. The Samples included nursing students of term 2, 4 and 6 (N: 73) at the college of Nursing, Midwifery and para medicine eastern Gilan. Research Tool was "Sarason standarded questionnaire". Questionnaire handed to students in two time span (first: two weeks before final exam, second: during final exam ). Range of anxiety scored through 'Sarason anxiety exam anxiety score" and then compared with each other. Descriptive and inferenced test utilized to determining relationship of anxiety and variables.
    Results
    With respect to the findings, no significant differences were found between exam anxiety before and during exam.. A significant difference found between exam anxiety in students and their parent educations and no significant difference found between student anxiety and other variables.
    Conclusion
    Results haveindicated little and mild anxiety in majority of students. This anxiety is useful and necessary for a better learning. Further studies are suggested to be carried out in other universities and on students of different fields.
    Keywords: Anxiety, Test, Test Anxiety, Nursing Students
  • A. Sanagoo Pages 11-19
    Introduction
    Studies show that metacognitive awareness is necessary for students’ academic achievement. Some factors affect the development of this awareness. The aim of this study is to assess the effect of teaching metacognitive strategies on metacognitive awareness and academic performance of students of Al Boye Gorgan Nursing school .
    Methods
    These quasi-experimental and populations were nursing students of the University of Medical Sciences. forty students were selected randomly, the experimental group was taught strategies to study and learn. The standard questionnaire of metacognitive awareness (MAI) was used to measure student's familiarity with strategies. To determine the academic performance of the the last two term final average was used.. Data were analyzed by software SPSS 21 software and t-test and descriptive statistics.
    Results
    The mean score of metacognitive awareness in the test group was significantly higher than the control group (P=0.001). tTeaching and learning strategies and study group had a significantly positive impact on student's performance As well (P
    Conclusion
    Due to the positive effect of education on knowledge and learning metacognitive reading strategies, and metacognitive knowledge is necessary for academic achievement, teaching students these strategies are proposed.
    Keywords: Metacognition, Metacognitive Awareness, Metacognitive Strategies, Academic Performance
  • F. Atashzadeh Shorideh, E. Imani, M. Zagheri Tafreshi Pages 21-34
    Introduction
    Health care systems, especially nurses are identified as professional organization services and require the use of efficient ways to deliver services because of relationship with health community. It is possible only using new information management techniques and allocation of appropriate time for knowledge management. The aim of this study was to review the concept of knowledge management and its significance in nursing practice.
    Methods
    This study was conducted in 2015 with reviewing available literature and articles related to knowledge management in nursing and searching in databases such as Pubmed, Scopus, Proquest, Elsevier, Google Scholar, Iranmedex and SID. English and Persian articles published in 1995 to 2015 were selected.
    Results
    The nurses who benefit knowledge management especially in their performance, use a combination of the knowledge of health care with their experiences for implementation nursing process. This can be achieved by technologies such as knowledge management systems, and selection of appropriate strategies, such as internalization and externalization.
    Conclusion
    How nurses use knowledge and information and how effective applicant manage it in the nursing process, has critical impact on the quality of patient care. Knowledge management systems should benefit knowledge management processes using information technology for the effective delivery of the nursing process and related activities.
    Keywords: Electronic Health, Information, Knowledge Management, Nursing Practice, Nursing Process
  • S. Ziaee Pages 35-47
    Introduction
    Although feedback is recognized as an integral part of the educational process; it has challenged the educational network complexity from one learning community to another,. Providing training programs to empower teachers and learners in this respect requires identifying educational gaps in the provision of effective feedback. Accordingly, this study is designed and implemented to evaluate quantitative and qualitative feedback in clinical education of students of Islamic Azad University of Kazerun.
    Methods
    This is a descriptive - analytical study that population and sample of which consists of all midwifery students experienced at least one training course of delivery (130). Data were collected by a four-part questionnaire (1- demographic information, 2- closed questions in relation to the time, method, conditions and structure of the received feedback, 3- 16 statements on a four point Likert scale in the study of received qualitative feedback from three aspects of presentation (5 sentences), compliance with educational objectives (5 sentences) and constructive feedback (6 sentences) and 4- an open question: "What factors hinder the use of feedback or has been made ineffective clinical environment feedback in your learning"). one hundred thirty questionnaires were administered to students and 120 completed questionnaires were collected. Data were analyzed using SPSS 19. Descriptive analysis and comparisons of means were used to describe data.
    Results
    In terms of quantity, the results showed that 72.5% of students regularly received feedback and their received feedback during the procedure in the majority of cases (75.83%) included individual (60%), oral (66.81%) and with detailed explanations (7.61%), respectively. In terms of quality, the mean score of students by providing their received feedback and their effectiveness were 2.6±0.5 and 2.7±0.75, respectively, on four point Likert scale. With the exception of six items, most students selected the option of “sometimes “to respond to quality items. In all three areas of study, students in the third year had a better assessment of their received feedback compared to fourth year students.
    Conclusion
    Feedback is not neglected factor in the process of midwifery education, and even desirable in quantitative terms, but qualitative terms, especially in terms of students in higher education levels, is not offered at optimal level. Although empowerment of teachers can be effective in changing student's opinion about the adequacy of feedback; it is not sufficient. This is because efforts of teachers will be futile as long as students are not capable of receiving and using feedback and do not tend towards it even if trainers to be competent in providing feedback. To achieve effective feedback in the health professions, growing of the receiver of feedback is essential.
    Keywords: Feedback, Clinical Education, Midwifery, Students
  • S. Allipour Birgani, M. Shehni Yailagh, H. Sahaghi Pages 49-59
    Introduction
    The purpose of the present research was the study of the causal relationship between teacher affective support with performance in English using the mediation of sense of belonging, academic enjoy, academic Hopelessness, academic self-efficacy, and academic effort among first grade of high school students in Ahvaz.
    Methods
    The participants were 180 male students of first grade high school in Ahvaz who were selected using multistage random sampling method. The instruments used in the research was teacher affective support, sense of belonging to school, academic effort scale Sakizs, subscales of academic hopelessness and academic enjoyment of Pekrun's achievement emotions questionnaire, and Patrick, Hix, and Ryan's academic self-efficacy questionnaire. The evaluation of the proposed model was carried out using path analysis method. Bootstrap (Amos-18) was used to examine direct and indirect relationships
    Results
    The results showed that the exogenous variable of teacher affective support was not directly significant with the endogenous variable performance in English but it was significant with the mediation of academic enjoyment, and academic hopelessness. Also, An indirect significant relationship found between sense of belonging to school and academic effort with the mediation of academic self-efficacy and academic hopelessness. Better evaluation obtained by elimination of insignificant paths of teacher affective support to performance in English, of sense of belonging to academic enjoyment, perceived teacher affective support for academic hopelessness, academic Hopelessness to English performance, and perceived teacher affective support for academic self-efficacy.
    Conclusion
    The findings of this study, emotional structures, motivation and learning is effective in improving academic achievement in English.
    Keywords: Perceived Affective Support of Teacher, English Performance, Sense of Belonging
  • A. Pirzadeh, Sh Ahangar Davoodi, B. Shahbazzadegan, F. Amani, K. Akharbin Pages 61-66
    Introduction
    Predictive validity is one of important characteristics of a test; it means that what extent a test predicts scores of criterion test. This type of validity can be obtained through determining correlation between scores of two tests. This study was performed to determine correlation between the scores obtained by medical students in various educational courses ,Basic Sciences and Pre-internship Comprehensive Exams.
    Methods
    In this study, 55 students of Ardabil University of Medical Sciences, accepted within 2004-5 and completed all stages of their training were studied. Information included scores averages in basic sciences, physiopathology, externship, and internship courses and scourges of Basic Sciences and Pre-internship Comprehensive Exams. Data were analyzed with SPSS software using descriptive statistics (number and percentage) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient).
    Results
    The correlations between the averages of each semester from basic science to clinical sciences gradually declined. The highest correlation was between the average of Basic Sciences and Physiopathology courses (r=0.814) and the lowest correlation was between the average of physiopathology and internship courses (r=0.334). On the other hand Comprehensive Test of Basic Sciences had the highest correlation with the average of basic sciences course (r=0.746) and gradually, this correlation declined in the next periods. Pre-internship Comprehensive Exams had the lowest correlation with the average of Pre-internship courses (r=0.463).
    Conclusion
    The low correlations between averages ofeach semester from basic science to clinical sciences may cause by different types of training in this courses and the lack of accurate assessment of student performance in the clinical course. The low correlations between scores of Comprehensive Exams and averages of next courses may cause by using one method of evaluation (multiple choice questions) in these tests and not using new and different methods of evaluations.
    Keywords: Validity, Criterion Validity, Predictive Validity, Evaluation
  • M. Akbari, S. Dorri, T. Mahvar Pages 67-72
    Introduction
    Today, organizations have special attention on effective in-service training for their growth and development. The aim of this study is to present a report on the first and second levels of Kirkpatrick's model for the effectiveness of in-service training of cardiopulmonary resuscitation (CPR) for nurses.
    Methods
    This is a cross-sectional evaluation study based on Kirkpatrick's model. For this purpose, in-service training workshop of CPR was held and then evaluated. With eighty nurses participated in the study with informed consent where simple sampling method was used. The in-service training course was evaluated based on reaction and learning levels of Kirkpatrick model.
    Results
    The effectiveness score obtained in the first level of model was 4.2±0.32. The effectiveness score in the second level of model, which is evaluated with research made questionnaire using pretest-posttest design, was 4.7±0.09 that is statistically significant.
    Conclusion
    Although the next level of evaluation is in progress and the results are still unmet, the results of this study showed that CPR in-service training has good efficacy and Kirkpatrick evaluation model can be used as an appropriate model for evaluating the effectiveness of nursing in-service training.
    Keywords: Kirkpatrick Model, In, Service Training, Nursing, Evaluation
  • F. Keykhosravi, H. Baradaran, M. Kheirkhah Pages 73-79
    Introduction
    Assessment of clinical competence is one of the fundamental aspects of medical education. three hundred sixty degree feedback system for performance appraisal is a common practice that appraisee is evaluated by the people around and then he receives feedback. With respect to important role of midwives and importance of training midwifery students in improving health of more than half of society, the present study has been conducted using a 360 degree feedback system for performance appraisal of midwifery students atShahid Akbar Abadi maternity hospital.
    Methods
    The present research is a cross- sectional comparative study. The appraisal questionnaire for the quality of care and performance of nurses at midwifery office the ministry of health and medical education is the research instrument used in this study. Student's performance was examined at four different stages using Likert scale by hospital-delivered mothers, midwifery personnel, educators , practitioners in delivery room, and student's self-assessment.
    Results
    Mean and standard deviation of sum of appraisal scores at different stages of delivery from the view point of clinical educators, students, midwives in charge of the labor, midwives in delivery room, practitioners in delivery room, and hospital-delivered mothers are equal to 223.63±18.70, 216.80±17.28, 192.00±21.34, 186.90±31.17, 163.20±46.04, 16.2±13.52. Mann - Whitney test indicated that appraisal scores of student's performance from the view point of clinical educators have been greater than thoe of other groups except for student's self-assessment (P
    Conclusion
    three hundred sixty degree feedback system for performance appraisal is a common practice for performance appraisal, and the results of it can be used in education planning.
    Keywords: Clinical Education, 360, Degree Feedback, Performance, Midwifery Students