فهرست مطالب

پژوهشهای سیاسی جهان اسلام - سال ششم شماره 4 (پیاپی 21، زمستان 1395)

نشریه پژوهشهای سیاسی جهان اسلام
سال ششم شماره 4 (پیاپی 21، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابراهیم برزگر، احمد عزیزخانی صفحه 1
    هجوم مدرنیسم به مرزهای اسلام، واکنش های متعددی را در دنیای اسلام به همراه داشته است؛ طرد تمامیت غرب و بازگشت به اسلام اصیل با شعار احیاء هویت اسلامی، پذیرش بلاقید فرهنگ غرب و رد ارزش های اسلامی با محوریت انطباق با دنیای مدرن و در نهایت بازگشت به ارزش های اسلامی در کنار پذیرش برخی از وجوه مدرنیسم که با پیگیری دو مفهوم «هویت یابی» و «منطبق سازی» همراه بوده، سه واکنشی است که دنیای اسلام در قبال هجوم مدرنیسم از خود نشان داده است. این پژوهش بر آن است که واکنش سوم در قالب اسلام سیاسی در ترکیه ظهور کرده است و بنابراین به هنگام مطالعه اسلام سیاسی در این کشور (و بلکه در تمام دنیای اسلام) باید به دو مفهوم «هویت یابی» و «منطبق سازی» توجه کرد و چگونگی ظهور و صعود اسلام گرایان را با توجه به این دو مفهوم بررسی کرد. بنابراین پژوهش پیش رو در پاسخ به این پرسش سامان یافته است که: اسلام سیاسی در ترکیه چگونه و در واکنش به چه مسائلی شکل گرفته و گسترش یافته است؟
    کلیدواژگان: اسلام سیاسی، ترکیه، مدرنیسم، هویت یابی، منطبق سازی
  • جلال درخشه، علیرضا بیگی صفحه 33
    شرایط پیچیده جامعه لبنان و موضع گیری سیاستمداران این کشور در قبال حزب الله لبنان باعث گردیده تا این سوال در ذهن ها به وجود آید که با وجود چنین شرایط سختی در جامعه لبنان و سختی های موجود در مسیر این جنبش، حزب الله لبنان چگونه توانسته است تا به این موقعیت سیاسی و اجتماعی دست یابد. حزب الله لبنان در ابتدا با محدودیت های سیاسی و اجتماعی گسترده ای در داخل و خارج از مرزهای این کشور مواجه بود، به گونه ای که حتی دیگر احزاب و دولت آن را به رسمیت نمی شناختند اما این جنبش توانست با بهره برداری مناسب از کمترین امکانات موجود و کاربست مناسب تاکتیک های سیاسی و اجتماعی به یک جنبش بسیار تاثیرگذار و موثر در داخل و خارج از لبنان تبدیل شود. حزب الله لبنان در اقدامات خود در عرصه نظامی و اجتماعی کارآمد بوده و توانسته است تا از طریق رسیدن به مقبولیت اجتماعی به مشروعیت سیاسی نیز دست یابد. مهمترین دغدغه پژوهش حاضر این است که بتواند با بهره گیری از روش توصیفی – تحلیلی به کالبدشکافی واژه «مشروعیت» پرداخته و پس از بیان حوزه های عمل این مفهوم، نشان دهد که حزب الله لبنان چگونه توانست با امکانات محدودی که در اختیار داشت به مقبولیت اجتماعی و پس از آن به مشروعیت سیاسی دست باید.
    کلیدواژگان: مشروعیت، مقبولیت، مشروعیت سیاسی، مقبولیت اجتماعی، حزب الله لبنان
  • علی آدمی، نیما رضایی صفحه 61
    واژه «رژیم» یکی از مفاهیم پرکاربرد نه تنها در روابط بین الملل که در اقتصاد، حقوق، محیط زیست و... می باشد. در این پژوهش ضمن بررسی سه رویکرد مختلف «رفتاری»، «شناختی» و «رسمی» در تعریف «رژیم»، تعاریف مختلفی که محققانی نظیر «کراسنر»، «یانگ»، «کراتوچویل و راگی»، «کئوهین» و «اوشرنکو و یانگ» از مفهوم «رژیم» ارائه داده اند، مورد تدقیق قرار می گیرد. همچنین به بررسی رویکردهای فکری عمده در مطالعه رژیم های بین المللی پرداخته می شود. سپس اصلی ترین مفاهیم مورد کاربرد در مطالعه رژیم ها یعنی «شکل گیری رژیم »، «قوت رژیم»، «اثربخشی رژیم»، «دامنه رژیم»، «استحکام(انعطاف پذیری) رژیم»، «شکل سازمانی» و «حالت تخصیصی» مورد بررسی قرار می گیرند. در ادامه دسته بندی «لوی، یانگ و زورن» از رژیم ها ارائه می گردد و باتوجه به این تعریف، این گونه نتیجه گیری می شود که «جمهوری اسلامی» در سطح منطقه غرب آسیا یک رژیم ضمنی غیررسمی امنیت منطقه ای تشکیل داده است و ابعاد مختلف این رژیم ازجمله اصول، هنجارها، قواعد و رویه های تصمیم گیری مورد بررسی قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: رژیم، تعریف رژیم، ابعاد رژیم، انواع رژیم، رژیم ضمنی غیررسمی امنیت منطقه ای جمهوری اسلامی
  • محمدحسن خانی، حسین محمدی سیرت صفحه 91
    پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) به عنوان یک مرجع دینی در سال 1357 موجب تاسیس یک نظام سیاسی شد که ایدئولوژی اسلامی محور شکل دهی سیاست داخلی و سیاست خارجی آن است. این مقاله به منظور مطالعه گفتمان سیاست خارجی امام خمینی و تعریف آن از منافع ملی و امنیت ملی و همچنین نسبت آن با ایدئولوژی اسلامی، در سه سطح ایدئولوژی، استراتژی و دیپلماسی به بررسی آراء ایشان می پردازد.
    محور اساسی در رویکرد ایدئولوژیک امام، قرائت سیاسی و اجتماعی از دین اسلام و به عبارت دیگر اعتقاد به «اسلام سیاسی» است. بر همین اساس دیگر مبانی و عناصر سیاست خارجی حول همین رویکرد شکل گرفت. در عرصه استراتژیک عقلانیت اسلامی و تهدیدات داخلی و خارجی، حفظ نظام جمهوری اسلامی را محور امنیت ملی در سیاست خارجی قرار داد و حفظ نظام اوجب واجبات مفروض گردید و در گام بعدی امنیت جهان اسلام و مسلمانان مطرح شد. در عرصه دیپلماسی و بر اساس رویکرد مصلحت گرای اسلامی، منافع ملی جمهوری اسلامی هسته ی اصلی سیاست خارجی ایران قرار گرفت و عناصر دیگری چون دیپلماسی عمومی و ملت گرا، عدم تعهد، جهان اسلام گرایی، حمایت از نهضت های آزدی بخش مورد توجه قرار گرفت. رویکرد امام به سیاست خارجی با محوریت امنیت ملی و منافع ملی ایران، گویای حاکمیت عقلانیت اسلامی در سیاست خارجی ایشان و پیوند آرمان ها و واقعیات است و بر خلاف تصور برخی، ایران بعد از انقلاب بازیگری عقلانی، البته عقلانیت اسلامی، در عرصه سیاست بین الملل است.
    کلیدواژگان: امام خمینی(ره)، ایدئولوژی اسلامی، منافع ملی، امنیت ملی، سیاست خارجی ایران
  • مسعود مطلبی، حسن ارایش، سید رضا رحیمی عماد صفحه 119
    با وقوع حادثه تروریستی 11 سپتامبر در سال 2001، تحولات شگرفی در حوزه روابط بین الملل روی داد و تروریسم به دغدغه ای جهانی تبدیل شد. این رویداد که توسط سازمان القاعده روی داد، تروریسم را با مذهب به خصوص اسلام پیوند داد و بنیادگرایان اسلامی رادیکال با آراء و عملکردهایشان مروج تروریسم مذهبی شدند. در این خصوص، مهم ترین چهره فکری سید قطب بود که تاثیرات مستقیمی بر عملکردها و دیدگاه های سازمان القاعده ایفا نمود.این امر باعث شد تا غرب و در راس آن آمریکا با یک سوء تعبیر و در یک دیدگاه کلی آموزه های اسلام را مروج تروریسم مذهبی معرفی نمایند. شیعه نیز به عنوان یکی از شاخه های اسلام، متهم به ترویج آموزه های تروریسم مذهبی شد. در این مقاله ضمن بررسی آموزه ها و دیدگاه های بنیادگرایان اسلامی رادیکال و سازمان القاعده که باعث شکل گیری دیدگاه منفی غرب نسبت به آموزه های اسلام شده است، دیدگاه فقه سیاسی شیعه در ارتباط با تروریسم مذهبی بررسی می شود. بدین جهت دغدغه اصلی این مقاله که با بهره گیری از رویکرد توصیفی – تحلیلی به رشته تحریر درآمده است این است که فقه سیاسی شیعه چه دیدگاهی نسبت به تروریسم مذهبی دارد؟ و آیا آموزه های فقه سیاسی شیعه اصول تروریسم مذهبی را مورد تایید قرار می دهد؟ فرضیه این مقاله بر این مبنا است که درآموزه های فقه سیاسی شیعه اصولی وجود دارد که شاخص های تروریسم مذهبی را رد و غیر مشروع اعلام می کند. همچنین در دوران معاصر شاهد گسترش عملیات های استشهادی از سوی مسلمانان می باشیم که بررسی دیدگاه فقه سیاسی شیعه در این مورد حساس می باشد، چرا که دیدگاه های غربی این عمل را مصداق عملیات انتحاری و تروریسم قلمداد می کنند.
    کلیدواژگان: تروریسم مذهبی، بنیادگراییمذهبی رادیکال، سید قطب، القاعده، فقه سیاسی شیعه، عملیات استشهادی
  • محمود واعظی، سکینه شبانی، علی اکبر یاری القار صفحه 147
    قرآن کتابی عمیق و ذوبطون است که هرکس فراخور ظرفیت علمی خود از آن بهره می برد. برخی آیات مسلمین را به جهاد دعوت می کند و آیات دیگری ترغیب به صلح. برای برخی این جا اجتماع سلب و ایجاب است و دو انگاره صلح و جنگ شکل می گیرد. هدف اصلی مقاله، مطالعه خاستگاه و ادله دو دیدگاه صلح و جنگ است. مصدر اصلی این اختلاف آیه سیف است. مفروض اصلی طرفداران جهاد، ناسخ بودن آیه سیف بر تمام آیات صفح و عفو است. فرضیه اصلی این مقاله این است که انگاره های افراطی از آیات جهاد چهره اسلام را خشن جلوه می دهد و اکنون که در عصر گفتمان جهان می رود تا اختلافات بشری را از طریق تعامل حل و فصل نماید، انگاره های افراطی جایگاه معقولی ندارد. در پایان چنین نتیجه گیری شده است که آیه سیف ناسخ آیات صفح و عفو نیست و اسلام خشونت طلب نبوده ومنادی صلحی شرافتمندانه، ریشه دار و فراگیر است و آیات جهاد بیشتر اشعار به جهاد دفاعی دارد نه ابتدائی. این مقاله شیوه ای توصیفی، تحلیلی و دیدگاهی انتقادی، اجتهادی را با منابع کتابخانه ای فرا رو دارد. درپایان نقشه راه آینده تحقیق ترسیم شده است.
    کلیدواژگان: جهاد ابتدایی، تفاسیر افراطی، جهاد علمی، جهاداقتصادی، خشونت طلبی
  • محمد جواد هراتی، بهزاد قاسمی صفحه 173
    شکل گیری جنبش های اسلامی و گروه های افراطی در جهان اسلام معاصر، سئولات مختلفی را پیرامون زمینه ها، اهداف و رویکردهای مرتبط با گروه ها و نهضت های اسلام گرا پیش و روی محققان علوم اجتماعی قرار داده است. با عنایت به تفاوت هایی که در میان گروه های افراطی و نهضت های اسلامی وجود دارد، تفاوت در شکل گیری آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بر این اساس پژوهش حاضر در صدد پاسخ به این سئوال است که وجوه تمایز بسترهای شکل گیری حرکت‏های افراطی و نهضت انقلابی در جهان اسلام چیست؟ نگارندگان بر این باورند که مبانی فکری و بسترهای جامعه شناسی این دو باهم متفاوت بوده و با بهره گیری از شرایط محیطی در صدد تاسیس هویت سیاسی جدید بر پایه اصول اسلامی هستند. گروه های افراطی محصول بسترهای تاریخی – جغرافیایی و متاثر از شرایط سیاسی در جهان اسلام هستند در حالی که نهضت های انقلابی و جنبش های اصلاحی ناظر به مشکلات بیرونی و بویژه استعمار و همچنین مشکلات داخلی شکل گرفته اند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که دو گروه افراطی و انقلابی علاوه بر پاسخ به مشکلات مشترک جوامع اسلامی، در تقابل دو گونه تفکر و رفتار سیاسی متفاوت قرار دارند. حرکت افراطی موجب گسترش منازعات در خاورمیانه و شکاف اجتماعی و اسلام هراسی شده در حالی که نهضت انقلابی بستر مناسبی برای تقویت اسلام سیاسی و همگرایی در جهان اسلام می گردد.
    کلیدواژگان: حرکت های افراطی، نهضت انقلابی، جهان اسلام، جنبش، بسترهای
  • سمیه قنبری، محمدتقی آذرشب، سید محمدرضا موسوی صفحه 193
    در جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور اسلامی، ولایت فقیه به عنوان یک رکن اساسی به شمار می آید که یکی از کارکردهای مهم ایشان، رهبری در بعد دفاعی- امنیتی کشور می باشد. و با توجه به اینکه میزان پیشرفت، بقا و پایداری کشور در وحله ی اول به میزان امنیت در داخل آن بستگی دارد و از آنجائیکه نقش رهبری علاوه بر اینکه در اقتدار و بقای نظام نیز بسیار مفید و کارساز بوده است بلکه توانسته است با مدیریت و فرماندهی کل نیروهای مسلح، امنیت را که دارای ابعاد گسترده ای می باشد در کشور حاکم کند؛ از این جهت پژوهش حاضر با روش توصیفی و رویکرد تحلیلی، سیاست های دفاعی- امنیتی مقام معظم رهبری را در چارچوب قدرت سخت و نرم، و با توجه به حضور و نفوذ پررنگ ایشان در حل بن بست های سیاسی- امنیتی و همچنین در راستای تامین امنیت جمهوری اسلامی ایران، تبیین خواهد کرد. البته با توجه به مقتضیات زمان و بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد اهمیت جنگ نرم، اولویت این پژوهش تبیین ابعاد و محورهای قدرت نرم درونی و تاثیرگذار بر استحکام نظام جمهوری اسلامی ایران، از دیدگاه مقام معظم رهبری می باشد. که از دیدگاه معظم له، مقابله با قدرت نرم دشمن، و تقویت این بعد از قدرت در داخل می تواند سنگرهای معنوی را از قبیل ایمان، معرفت و در بعد کلان ضمن پیشرفت و توسعه ی ساختاری، پایه و اساس نظام و کشور اسلامی را حفظ نماید.
    کلیدواژگان: ولایت فقیه، امنیت، دفاع، جمهوری اسلامی ایران، فرماندهی کل قوا
|
  • Ibrahim Barzegar, Ahmad Azizkhani Page 1
    The invasion of modernism to the Islamic territories has caused different reactions in the Islamic world. These reactions are of three-folds: disregarding the integrity of the west and returning to the fundamental Islam with respect to reviving Islamic identity, accepting western culture indisputably and neglecting Islamic virtues while adapting to modernism, and eventually returning to Islamic virtues once accepting some aspects of modernism with focus on the two concepts of "finding identity" and "being adoptable". This paper stands on this point that the third reaction in the form of political Islam has emerged in Islamic world specially Turkey; therefore, it is necessary while studding about the political Islam in this country, as well as the whole Islamic world, the concepts of " finding identity" and " being adoptable" be considered and Islamists reaction be analyzed with respect to these two concepts. This research, hence, has been carried out to answer to this question that how and in reaction to which issues political Islam has shaped and developed in Turkey.
    Keywords: political Islam, modernism, Turkey, finding identity, being adoptable
  • Jalal Derakhsheh, Alireza Beygi Page 33
    create this question that despite the difficult conditions in Lebanese society and the hardships on the way to the party how Hezbollah has managed complex society of Lebanon to achieve this political and social situation.
    Hezbollah at first faced with a wide social and political restrictions both inside and outside its borders, even it was not recognized by other parties and government but it could by appropriate utilization of current facilities and good application of social and political tactics be an Effective party in Lebanon and region. This movement was efficient in his military and social arena and could reach the political legitimacy by achieving the social acceptability. This research using descriptive - analytical method dissecting the word "legitimacy" and after explaining the practice fields this concept, showing how Hezbollah was able to achieve this success.
    Keywords: Legitimacy, acceptability, political legitimacy, social acceptability, Hezbollah
  • Ali Adami, Nima Rezaee Page 61
    The concept of "Regime" is one of the most widely used concepts not only in international relations, but in economics, law, environment and more. In this study, we have examined three different approaches in the definition of regimes, "behavioral", "knowledge" and "formal", and to scrutinize the definition of Regimes that have presented by Scholars Such as Krasner, Young, Kratochwil & Ruggie, Keohane, and Osherenko & Young. It also examines the major intellectual approaches in the study of international regimes will be discussed. Then to review the main dimensions used in the study of Regimes, "the regime formation", "the regime strength," "the regime effectiveness," "the Scope of the regime" "the regime robustness (resilience)", "organizational form" and "Allocational mode". Then, provided the Levy, Young and Zurn’s Categorization of regimes. it is concluded that Islamic Republic of Iran has formed a tacit informal regional security regime in the Middle East, and In Final to scrutinize the various aspects of the regime, including principles, the norms, rules and decision-making procedures.
    Keywords: The regime, definition of regime, dimensions of regime, the types of regime, the informal implicit regime of regional security of the
  • Dr Mohammad Hassan Khani, Mr Hossein Mohammadisirat Page 91
    The Islamic Revolution of 1979 in Iran, led by Imam Khomeini as a religious authority, helped establish a political order whose domestic and foreign policy was based on Islamic ideology. The aim of this study was to investigate Imam Khomeini’s discourse of foreign policy in relation to national interests and security, and Islamic ideology on three levels, namely, ideology, strategy, and diplomacy.
    The main point of departure in Imam Khomeini’s ideological approach was his political and social reading of Islam, i.e. “Political Islam”. Other elements and principles of foreign policy were shaped based on this especial approach. On the level of strategy, Islamic rationality, foreign and domestic threats, and the unification of the Islamic republic were the main focus of attention of national security in relation to foreign policy. In this view, the protection of the Islamic Republic was of primary importance. The next issue was the security of the Islamic world and the Muslims. On the level of diplomacy, and following the principle of Islamic pragmatism, the main focus of foreign policy was considered the national interests of the Islamic Republic. The other components of this approach included public and nationalist diplomacy, non-alignment, Islamicist world, and support of liberation movements. Imam Khomeini’s approach to foreign policy, based on the priority of national security and interests of Iran, showed the significance of Islamic rationality in his foreign policy and the integration of ideals and facts. Unlike the common view, following the Islamic Revolution, Iran became a rational actor, that is, a policy based on Islamic rationality, in the arena of international politics.
    Keywords: Imam Khomeini (RA), Islamic ideology, national interests, national security, Iranian foreign policy
  • Masoud Motallebi, Hasan Arayesh, Sayyed Reza Rahimiemad Page 119
    With the outbreak of the September 11 terrorist attacks in 2001, radical changes occurred in the area of international relations and terrorism has become a global concern. The event that was organized by al-Qaeda has linked terrorism with religion, especially Islam, and radical Islamic fundamentalist promote religious terrorists with their views and actions. In this regard, the most important intellectual figure was Sayed Qutb who had a direct impact on the performance and perspectives of al-Qaeda. This led to introducing Islam Doctrine by the West and its head America with a misunderstanding to promote religious terrorism. Shia was also charged with promoting the teachings of religious terrorism as one of the branches of Islam. In this article, in addition to reviewing the doctrines and views of radical Islamists and al-Qaeda organization that promotes the formation of negative attitude of the West towards Islam, the Shiite political jurisprudence in relation to religious terrorism was examined. Therefore, the main concern of this paper is “what is the Shiite political jurisprudence perspective towards religious terrorism?” And “does the Doctrine of Shia political jurisprudence confirm the principles of religious terrorism?” The research hypothesis is that in the Doctrine of Shiite political jurisprudence, there are principles that reject religious terrorism and declare it illegal. Also, in contemporary era, we are witnessing the expansion of Muslims’ martyrdom operations to which the study of Shiite political jurisprudence is critical because Western perspectives see this as suicide and terrorism.
    Keywords: Religious Terrorism, Radical Religious Fundamentalism, Sayyed Qutb, Al-Qaida, Shiite Political
  • Mahmoud Vaezi, Sakineh Shabani, Ali Akbar Yari Al-Ghar Page 147
    Quran is a profound and profane Book that everyone benefits from it according to his scientific capacity. Some verses invite Muslims to jihad and other verses persuaded for peace. For some, here is the community of stripping and requiring and two forms of peace and war are shaped. The main purpose of the article is to study the origins and evidences of two perspectives of peace and war. The main element of this difference is laid in the Saif verse. The main assumption of the followers of jihad is the infallibility of the verse of Saif in all verses and amnesty. The main hypothesis of this article is that the extremist ideas of the verses of jihad make the face of Islam rough and now when discourse of the world resolves human conflicts through interaction, extreme ideas do not have a reasonable position. In the end, it is concluded that the verse of Saif is not abrogated amnesty verses and Islam is not violent and instead is mouthpiece to honest, rooted, and inclusive peace. Indeed, verses of jihad have more poems of defensive jihad not initiating one. This article has a descriptive, analytical, and critical view of ijtihad with library resources and finally provides a path map towards the research future.
    Keywords: initiative Jihad, Scientific Jihad, Economic Jihad, Radical interpretations, Violence
  • Harati Mohammad Javad Harati, Behzad Behzad Gasemi Page 173
    The formation of Islamic movements and extremist groups in the contemporary Islamic world has raised many questions about the fields, goals, and approaches related to Islamist groups and movements for sociology scholars. Given the differences between extremist groups and Islamic movements, the difference in their formation is of particular importance. Accordingly, the present study seeks to answer this question: “What are the features of the distinction between the bases of the formation of radical movements and the revolutionary movement in the Islamic world?” The authors believe that intellectual principles and sociological foundations of both are different and by using the environmental conditions, they seek to establish a new political identity based on Islamic principles. Extreme groups are the product of historical, geographic, and political conditions in the Muslim world, while revolutionary movements and reform movements have been shaped while interfacing external problems, especially colonialism and domestic problems. Findings of the research indicate that the two radical and revolutionary groups, in addition to responding to the common problems of Islamic societies, are in contrast with two different types of political thinking and behavior. Extreme movement has led to the spread of conflicts in the Middle East and the social gap and Islamophobia, while the revolutionary movement is a good platform for strengthening political Islam and convergence in the Islamic world.
    Keywords: Extreme Movements, Revolutionary Movement, Islamic World, Movement, Platforms of Formation.
  • Somayyeh Ghanbari, Mohammad Taghi Azarshab, Seyyed Mohammadreza Mousavi Page 193
    In the Islamic Republic of Iran, as an Islamic country, Velayat-e Faqih is considered as an essential pillar. One of its important functions is leadership in the defense-security dimension of the country. And given that the degree of progression, survival, and sustainability of the country depend on the level of security within it, and since the role of leadership, in addition to being in the authority and survival of the system, not only has been very useful and effective, but also it could have bring a wide range security in the country by managing and commanding the armed forces. So the present study, using a descriptive and analytical approach, defines the Supreme Leader's security-defense policies in the framework of hard and soft power, and given the presence and his strong influence on solving the political-security problems and also in line with providing security the Islamic Republic of Iran, it will be explained. Of course, due to the requirements and the statements of the Supreme Leader of the Islamic Revolution about the importance of soft power, the priority of this research is explaining the dimensions and pillars of soft power that affect the strength of the Islamic Republic of Iran from the point of view of the Supreme Leader. From his perspective, the opposition to the soft power of the enemy, and the strengthening of this dimension of power inside, can preserve the spiritual bases, such as faith, knowledge, and in the great dimension, the foundation of the Islamic system and the state along with the development and structural development.
    Keywords: Velayat-e Faqih, Security, Defense, Islamic Republic of Iran, Commander-in-Chief