فهرست مطالب

Applied Research on English Language
Volume:6 Issue: 1, Jan 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/02/12
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فاطمه پورابراهیم*، محمد حسنی تحریران، کتایون افضلی صفحات 1-22
    تحقیقات اخیر حاکی از عملکرد ضعیف زبان آموزان ایرانی در مهارت نوشتار زبان انگلیسی است. یکی از روش های بهبود مهارت نوشتار تقویت رفتار استراتژیک زبان آموزان است. در تحقیق پیش رو به مقایسه مهارت نوشتار و الگوهای استفاده از راهبردهای فراشناختی یک زبانه ها و دو زبانه ها و همچنین دانشجویان سال اول و سال آخر پرداخته شده است. برای این منظور، 176 دانشجوی رشته زبان انگلیسی (88 یک زبانه و 88 دو زبانه) در این تحقیق شرکت کردند. داده ها از طریق سه ابزار پرسشنامه پیشینه، پرسشنامه راهبردهای فراشناختی در نوشتار، و انشای زبان آموزان جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از پرسشنامه، از تست تجزیه و تحلیل دو طرفه واریانس (ANOVA) و برای تجزیه و تحلیلانشاهای زبان آموزان از تست ناپارامتری کروسکال والیس (Kruskall-Wallis)استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که دو زبانه ها بیش از یک زبانه ها از راهبردهای فراشناختی نوشتار استفاده کردند و همچنین نمرات انشای بالاتری کسب کردند. همچنین، دانشجویان سال آخر عملکرد نوشتاری بهتری نسبت به دانشجویان سال اول داشتند ولی تفاوت بین این دو گروه در استفاده از راهبردهای فراشناختی نوشتار معنا دار نبود. بر اساس یافته های تحقیق میتوان نتیجه گرفت که آموزش مهارت های فراشناختی نوشتار میتواند به تقویت عملکرد نوشتاری کمک کند.
    کلیدواژگان: دو زبانگی، یک زبانگی، مهارتهای فراشناختی، مهارت نوشتار، سطح آکادمیک
  • زیا تاج الدین*، مریم سادات طباطباییان صفحات 23-42
    از سال 1972 که فسیل شدگی معرفی شد، مطالعات بسیاری در حیطه یادگیری زبان دوم به این مقوله پرداخته شد تا علل ناکامی زبان آموزان در یادگیری کامل زبان را مورد بررسی قراردهند. محققان به دنبال دلایل فسیل شدگی بوده اند. توجه یکی مهمترین از دلایل عنوان شده برای فسیل شدگی است.هدف این مطالعه بررسی تاثیر توجه بر فسیل شدگی بود. برای دستیابی به این هدف، از روش مختلط استفاده شده است. 60 زبان آموز ایرانی سطح پیشرفته، که زبان مادری آنها فارسی بود و انگلیسی را در موسسه های زبان می آموختند، انتخاب شدند تا دو متن را نوشته و سه تمرین گفتاری را انجام دهند. این امر دو بار تکرار شد. داده های کیفی از تحلیل محتوای عملکرد شرکت کنندگان در این فعالیت ها به دست آمد و داده های کمی مطالعه شامل درصد توجه به ساختارهای غلط دستوری بود که در نوشتار و گفتار زبان آموزان تکرار می شد. اشتباهاتی که در هر دو عملکرد مشاهده شد،برشمرده و دسته بندی شد. سه دسته اصلی از خطاها شناسایی شد: خطاهای دستوری، خطاهای واژگانی، و خطاهای پیوستگی متن. این خطاها سپس در 61 زیردسته طبقه بندی شد. زمانی که توانایی توجه زبان آموزان سنجیده شد، مشخص شد آنها قادر به تشخیص %37.4 از مجموع 3796 فرم خطا بودند. بیشترین تعداد خطا دستوری بود. توجه بر روی تعداد خطاهای تولید شده تاثیر داشت. می توان نتیجه گرفت که آگاهی از ساختارهای فسیل شده باعث تولید ساختارهای فسیل شده کمتری می شود. نتایج مطالعه حاضر می تواند مورد استفاده معلمان و دانش آموزان زبان انگلیسی قرارگیرد. آگاهی از خطاهای تولید شده توسط زبان آموزان و تاثیر توجه روی فسیل شدگی می تواند تدریس معلمان را بهبود بخشد که خود باعث یادگیری بهتر می شود.
    کلیدواژگان: خطاهای دستوری، خطاهای واژگانی، خطاهای پیوستگی متن، فسیل شدگی، توجه
  • زهرا کردجازی، بهزاد قونسولی*، محمد غضنفری صفحات 43-66
    این مطالعه به بررسی زبان احساس در طبیعت نوشته های انگلیسی از منظر زبانشناسی زیست محیطی می پردازد. در حقیقت، در این تحقیق سبک ذهن بدنمند با در نظر گرفتن زبان احساس به عنوان یک پدیده زبانی که می تواند تجربیات حسی، عاطفی و روانی نویسنده را به ذهن خواننده انتقال دهد، مورد بررسی قرار گرفته است. در نتیجه، زبان احساس با در نظر گرفتن زیر مجموعه هایش –عاطفه، قضاوت و قدردانی– براساس نظریه مارتین و وایت (2005) تحلیل شد. نتایج تحلیل تاثیر با توجه به زیر مجموعه هایش شامل نا/شادمانی، نا/رضایتی، نا/امنی، عدم/تمایل و شگفتی بیانگر شیوع حس ناامنی در کتابهای نویسندگان معاصر و رواج حس شادمانی در کتابهای نویسندگان پیشین است. همچنین، تحلیل قضاوت و قدردانی نشان می دهد عواطف، همراه با اخلاق و حس زیبایی شناختی از بخش های ضروری طبیعت نوشته های شاعرانه می باشند که می توانند فروتنی و همدلی را در ذهن و دل خوانندگان بیدار کنند.
    کلیدواژگان: نظریه ارزیابی، گفتمان، زبانشناسی زیست محیطی، اکولوژی، ایدئولوژی، طبیعت نوشته
  • مینو عالمی*، ندا خانلارزاده صفحات 67-84
    طی چند دهه اخیر، جنبه های متفاوتی از دانش منظور شناختی و تاثیر آن بر آموزش و فراگیری زبان دوم در تحقیقات متعدد مورد بررسی قرار گرفته است. با این حال، در میان تحقیقات مختلف، ارزیابی منظور شناختی بینازبانی تقریبا یک موضوع جدید محسوب می شود و بسیاری از جنبه های آن مورد بررسی قرار نگرفته است. به دلیل اهمیت زیادی که اخیرا ارزیابی منظور شناختی بینازبانی پیدا کرده است، ضرورت بررسی معیارهای سنجش معلمان انگلیسی بومی و غیربومی در نمره دهی کنش های کلامی آشکار گشته است. در این زمینه، تحقیق حاضر با هدف بررسی معیارها و نمره های داده شده توسط معلمان انگلیسی بومی و غیربومی در ارزیابی کنش کلامی درخواست صورت پذیرفته است. بدین منظور، 50 معلم انگلیسی زبان آمریکایی و 50 معلم انگلیسی زبان ایرانی برای ارزیابی مجموعه موقعیت آزمون تکمیل گفتمان زبان آموزان ایرانی مشارکت کردند. معلمان می بایست پاسخ های داده شده توسط زبان آموزان را نمره داده و معیار هایی که برای ارزیابی در نظر گرفته بودند، ذکر می کردند. در نتیجه ی تحلیل محتوای نظرات معلمان،9 معیار که معلمان در ارزیابی زبان آموزان در نظر گرفته بودند مشخص شد. علاوه بر این، نتیجه ی آزمون تی و مربع خی نمرات داده شده و معیارهای ذکر شده معلمان نشان داد که تفاوت معناداری بین روش های نمره دهی معلمان بومی و غیر بومی وجود دارد. همچنین نتایج به دست آمده از این مطالعه اهمیت ویژگی هایمنظور-جامعه شناختی و زبان-منظورشناختی را در ارزیابی منظور شناختی معلمان بومی و غیربومی مشخص کرده می تواند کاربرد گوناگونی برای معلمان زبان دوم، دانش آموزان، و طراحان کتاب های درسی داشته باشد.
    کلیدواژگان: نمره دهی منظور شناختی بین زبانی، ملاک نمره دهی، در خواست، آزمون موقعیت تکمیل گفتمان
  • مرجان وثوقی* صفحات 85-116
    هدف از نگارش مقاله حاضر انعکاس مشکلات رایج درخصوص نگارش و چاپ مقاله در مجلات انگلیسی زبان در میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته های غیر زبان انگلیسی می باشد. دو مجموعه متغیر شامل توانش سواد نوشتاری (خواندن و نوشتن) در میان دانشجویان فوق الذکر در زبان فارسی و انگلیسی و در دو سری مجموعه کاربردهای دو زبان در بخش عمومی و دانشگاهی (تخصصی) مورد بررسی دقیق قرار گرفتند. غربال گری اولیه از میان یکصد دانشجوی ایرانی مشغول به تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی (دکتری و کارشناسی ارشد) و دارای تجربیات چاپ در مجلات انگلیسی و فارسی زبان صورت پذیرفت و در نهایت تعداد پنجاه و پنج نفر از آنان از رشته های گوناگون علوم انسانی، علوم پایه، علوم مهندسی و علوم پزشکی و از دو محور دانشگاه های دولتی و آزاد به طریق نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اعتبارسنجی شده ''ENEIDA'' (مورینو، 2011) برگرفته از یک تحقیق با سطح بسیار بزرگ تراستفاده شد. دو مقیاس شامل الف) میزان توانش خود گزارشی یا مفروض سواد نوشتاری دانشجویان دردو بخش کاربردی شامل عمومی و تخصصی در هر دو زبان فارسی و انگلیسی به همراه ب) نظرات داوران مجلات به مقالات دانشجویان ایرانی به ترتیب به عنوان داده های تشخیصی (مفروض) و واقعیمورد بررسی دقیق قرار گرفتند. در نهایت نتایج حاصله با استناد به رویکرد های جدید پرورش سواد دانشگاهی مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: مقاله نویسی، سواد دانشگاهی، انگلیسی به اهداف دانشگاهی، انگلیسی به اهداف عمومی، سطوح خرد زبانی، سطوح کلان زبانی
  • رضا خانی*، مهدی نجار صفحات 117-140
    این پژوهش تلاش می کند با اجتناب از بحث های موجود در ارتباط با اصطلاحات در زمینه تحقیقات ادب، با اتخاذ رویکرد واقع گراییمتغیر، نشان دهد که کلام مناسب / غیرمناسب در زبان فارسی با درنظرگرفتن پنج کنش گفتاری یعنی معرفی کردن، معذرت خواهی کردن، رد کردن، تبریک گفتن، و تسلیت گفتن چگونه درک می شود. به علاوه، این مطالعه میزان تابعیت کلام مناسب / غیرمناسباز متغیرهای سن، جنسیت، شغل و سطح سواد را نیز بررسی نموده است. برای این منظور، 300 شرکت کننده (150 مرد و 150 زن) به یک آزمون بازشامل 20 موقعیت، پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها در چارچوب دوبخشی واقع گرایی متغیر، یعنی، سطح کاربردی و عوامل اجتماعی، نشان داد که متغیرهای این پژوهش، انتظارات، ادراک و عملکرد شرکت کننده ها را در صورت های کاملا متفاوتی هدایت می کنند. با توجه به طبقه بندی کلام مناسب (متداول/ غیرمتداول) در کنش های گفتاری در زبان فارسیبه دست آمده از این مطالعه، روشن می گردد که چگونه هنجارهایرفتارکلامیمناسب در بیشتر مواردتابعی ازمتغیرهایبررسی شده می باشند. همچنین، نتایج نشان داد که گفتار و رفتار بین افراد در یک موقعیت اجتماعی به وسیله ی هنجارهای همگرا و واگرا در جوامع مختلف در زبان فارسی در عمل کنترل می شوند.از این رو، این مطالعه بر روی داشتن دید گوناگون نسبت به عرف های زبانی در آموزش زبان تاکید می کند.
    کلیدواژگان: واقع گرایی متغیر، زبان فارسی، گفتار و رفتار، آزمون باز، کنش گفتاری
|
  • Fatemeh Poorebrahim*, Mohammad Hassan Tahririan, Katayoon Afzali Pages 1-22
    Research has shown that writing skill of Iranian learners is not at a satisfactory level. One of the ways to develop writing ability is to improve strategic behavior of learners. The current study set out to compare writing performances and patterns of using metacognitive strategies in bilinguals and monolinguals as well as seniors and freshmen students. A total of 176 English major university students took part in the study (88 bilinguals and 88 monolinguals). Data were collected through three instruments: a background questionnaire, a writing metacognitive strategy questionnaire, and participants’ compositions. A two-way factorial ANOVA was used to analyze the data obtained through the strategy questionnaire. Since the composition data were not parametric, two Kruskall-Wallis tests were employed for data analysis. The results revealed that bilinguals used more metacognitive strategies and had higher writing scores than monolinguals. In addition, seniors had better writing performance than freshmen while the difference between them in using strategies was not significant. Based on the results, it can be concluded that teaching writing metacognitive strategies may result in a better writing performance.
    Keywords: Bilingualism, Monolingualism, Metacognitive Strategy, Writing Performance, Academic Level
  • Zia Tajeddin*, Maryam Sadat Tabatabaeian Pages 23-42
    Fossilization has become the focus of many L2 studies since its introduction in 1972 as many learners fail to achieve native-speaker competence. Researchers have tried to unravel the causes of fossilization, among which noticing has been claimed to be of great importance. This study aimed to explore the effect of noticing on fossilization. To achieve this aim, a mixed-methods approach was utilized. Sixty advanced L1 Persian learners of English studying in Iran were chosen to perform two written and three spoken tasks twice. Qualitative data included the content analysis of the participants’ performance on the written and spoken tasks while the quantitative data included percentages of noticed errors and recurrent erroneous forms. The errors observed in both performances were counted and classified. Three main categories named Grammatical Errors, Lexical Errors, and Cohesive Errors were identified. The observed errors were further classified into 36 subcategories. When learners’ ability in noticing their errors was investigated, it was found that they could notice 37.4% of the 3,796 fossilized forms they had produced. Most of the errors observed were categorized in the category of grammatical errors. Noticing affected the number of errors produced. It can be concluded that becoming aware of ones fossilized forms, one will produce fewer fossilized forms. The results of the current study have implications for English language teachers and learners. By being informed of the errors learners make while learning a language and how their noticing affects fossilization, teachers can improve their teaching practice which in turn enhances learning.
    Keywords: Grammatical Errors, Lexical Errors, Cohesive Errors, Fossilization, Noticing
  • Zahra Kordjazi, Behzad Ghonsooly *, Mohammad Ghazanfari Pages 43-66
    This study explores emotive language in lyrical nature writing from the perspective of ecolinguistics in four nature books. In fact, embodied mind style is explored by considering emotive language as a linguistic phenomenon that can inject into the reader's minds the sensorial, emotional, and psychological experiences of the lyricist. The interrogation of emotive language is based on Attitude subsystem of Appraisal Analysis, which consists of Affect, Judgement, and Appreciation (Martin & White, 2005). The analyses of the linguistic portrayal of Affect -- based on the modified Affect system sub-categories, including Un/Happiness, Dis/Satisfaction, In/Security, Dis/Inclination, and Surprise -- revealed the prevalence of Insecurity in the books by contemporary nature writers and Happiness in the books by their predecessors. Moreover, the Judgement and Appreciation analyses suggest that moral sentiment and aesthetic emotion are indispensable parts of lyrical nature writing that can awaken humility and sympathy in the minds and hearts of the readers.
    Keywords: Appraisal Analysis, Discourse, Ecolinguistics, Ecology, Ideology, Nature Writing
  • Minoo Alemi *, Neda Khanlarzadeh Pages 67-84
    Over the last few decades, several aspects of pragmatic knowledge and its effects on teaching and learning a second language (L2) have been explored in many studies. However, among various studies, the area of interlanguage pragmatic (ILP) assessment is quite novel issue and many features of it have remained unnoticed. As ILP assessment has received more attention recently, the necessity of investigation on the EFL teachers‟ rating criteria for rating various speech acts has become important. In this respect, the present study aimed to investigate the native and non-native EFL teachers‟ rating scores and criteria regarding the speech act of request. To this end, 50 American ESL teachers and 50 Iranian EFL teachers participated to rate the EFL learners‟ responses to video-prompted Discourse Completion Tests (DCTs) regarding the speech act of request. Raters were supposed to rate the EFL learners‟ responses and mention their criteria for assessment. The results of the content analysis of raters‟ comments revealed nine criteria that they considered in their assessment. Moreover, the result of the t-test and chi-square analyses of raters‟ rating scores and criteria proved that there are significant differences between native and non-native EFL teachers‟ rating pattern. The results of this study also shed light on importance of sociopragmatic and pragmalinguistic features in native and non-native teachers‟ pragmatic rating, which can have several implications for L2 teachers, learners, and material developers.
    Keywords: ILP assessment, rating criteria, request, video-prompted DCTs
  • Marjan Vosoughi *, Sue-San Ghahremani Ghajar, Atefeh Navarchi Pages 85-116
    This research aimed to screen 'essay writing' difficulties that non-native university students at postgraduate levels usually experience regarding scholarly publication in mainstream, English journals. Two sets of variables including written literacy competencies in Persian and English languages were mapped over language uses (General vs. Academic). Initial screenings from one hundred Iranian students at PhD and MA levels with publication experiences in both Persian and English languages gave rise to some fifty-five participants randomly selected from different university disciplines (Humanities, Engineering, Medicine and Basic Sciences) and diverse university settings (Public and Private) across the country and classified via stratified sampling. A validated questionnaire from a large-scale project called ENEIDA (Moreno, 2011) was used for collecting the required data. Two measures were used to assess written literacy competencies across language uses: 1) participant's assumed, selfreported written literacy competencies in using English and Persian languages for General and Academic purposes were denoted as 'perceived' measures and 2) further supported by actual measures: mostly received comments from reviewers in the mainstream, English journals by the target group above. Findings were discussed in the light of recent lines of enquiries in Academic Literacy (AL) trends.
    Keywords: Essay Writing, Academic Literacy, English for Academic Purposes (EAP), English for General purposes (EGP), Micro levels, Macro levels
  • Reza Khany *, Mahdi Najar Pages 117-140
    Avoiding the current terminology debates in the literature on politeness research and following a variational pragmatics approach, this study attempted to illuminate how appropriacy/ inappropriacy is realized in Persian language in light of five speech acts of introduction, apology, refusal, congratulation, and condolence. Additionally, it was aimed to see to what extent appropriacy/ inappropriacy is a function of variables such as age, gender, job, and level of education. In order to achieve this aim, 300 participants (m=150, f=150) completed an Open-ended Production Test (OPT) consisting of twenty situations. Analyzed within a two-component part variational pragmatics framework; namely pragmatic level and social factors, the data revealed that the variables in the study in quite different forms guide the expectations, perception, and performance of the participants in the study. Giving an appropriacy (Marked/unmarked) taxonomy of the study speech acts in Persian, it is illustrated how in most cases, the norms of appropriate verbal behavior seem to be subject to the variables of the study. It was further shown that talk and acts between speakers at a social situation are governed by converging and diverging norms in different communities of practice in Persian. Thereupon, the study can highlight the significance of including variational perspective on conventions of language use for language teaching.
    Keywords: Variational Pragmatics, Persian, Talks, acts, Open-ended Production Test, Speech Act