فهرست مطالب

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 11 (بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علی اصغر مازنی ، محمدرضا حامدی نیا، امیر حسین حقیقی، نصرت الله هدایت پور صفحات 9-21
    زمینه و هدف
    در زمینه انتقال اثر و نوع تمرین مقاومتی- توانی جهت ایجاد سازگاری های مطلوب عصبی- عضلانی در بازیکنان فوتبال همواره اختلاف نظر وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرینات مقاومتی- توانی با بارهای مختلف، بر سازگاری های عصبی- عضلانی بازیکنان فوتبال دانشگاهی بود. روش تحقیق: در این تحقیق نیمه تجربی، 36 آزمودنی از 4 دانشگاه از شهرستان کاشمر انتخاب و به روش نمونه گیری تصادفی، به 3 گروه مساوی12 نفری شامل گروه بار سبک (70-60 درصد 1RM) ، گروه بار متوسط (80-70 درصد 1RM) و گروه بار سنگین (90-80 درصد 1RM) تقسیم گردیدند. برنامه تمرینات مقاومتی- توانی به مدت 12 هفته و هر هفته 3 جلسه، برای تمام گروه ها اجرا گردید. در مراحل پیش آزمون و پس آزمون، آمپلی تود الکترومایوگرافی و میانگین فرکانس توان در دو عضله پهن خارجی و داخلی، قدرت عضلانی، توان بی هوازی، میانگین و اوج توان انفجاری پایین تنه اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی LSD و آزمون t زوجی در سطح معنی داری 0/05>p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    اعمال بار 90-80 درصد (بار سنگین) یک تکرار بیشینه باعث افزایش معنی داری در میانگین فرکانس توان عضله پهن خارجی نسبت به بارهای 70-60 درصد و 80-70 درصد یک تکرار بیشینه شد (به ترتیب با 0/01=p و 0/02=p). به علاوه، اعمال بار سنگین باعث افزایش معنی داری در مقادیر آمپلی تود الکترومایوگرافی عضلات پهن خارجی (0/01=p) و پهن داخلی (0/006=p) و قدرت عضلانی پایین تنه (0/01=p) نسبت به بار سبک گردید. همچنین اعمال بار سنگین و متوسط باعث افزایش معنی داری در توان بی هوازی پایین تنه (به ترتیب با 0/0001=p و 0/02=p) نسبت به بار سبک گردیدند.
    نتیجه گیری
    در برنامه ریزی تمرینات مقاومتی- توانی برای تیم های فوتبال، بهتر است از بار سنگین با سرعت بالا و تکرار کم استفاده شود.
    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی- توانی، سازگاری های عصبی- عضلانی، بازیکنان فوتبال
  • حسن نقی زاده ، محمد علی آذربایجانی، مقصود پیری، حسن متین همایی صفحات 23-37
    زمینه و هدف
    یکی از موضوعات مهم توان بخشی ورزشی در افراد مبتلا به سندرم اضافه وزن، افزایش عملکرد عضلانی و تعدیل پاسخ های درد عضلانی متعاقب فعالیت های بدنی با مصرف گیاهان دارویی است. لذا، هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تمرین مقاومتی غیرخطی و مکمل اسید گلیسیریزیک بر عملکرد عضلانی و درد عضلانی ادراک شده در مردان جوان دارای اضافه وزن بود. روش تحقیق: در یک کارآزمایی نیمه تجربی، 32 مرد جوان دارای اضافه وزن (میانگین سن: 1/52±22/25 سال و شاخص توده بدن: 0/65±26/90 کیلوگرم بر مترمربع) به صورت داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند و به طور تصادفی در چهار گروه: تمرین مقاومتی غیرخطی+مکمل اسید گلیسیریزیک (8=n) ، تمرین مقاومتی غیرخطی+دارونما (8=n) ، مکمل اسید گلیسیریزیک (8=n) و کنترل (8=n) جای گرفتند. برنامه تمرینی به مدت 8 هفته و هفته ای 3 جلسه اجرا شد. قبل و بعد از 8 هفته، شاخص های عملکرد عضلانی با روش یک تکرار بیشینه و درد عضلانی ادراک شده با مقیاس درک درد مک گیل اندازه گیری شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر، آنالیز واریانس دوراهه، آنالیز واریانس یک-راهه و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 0/05>p استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که درد عضلانی ادراک-شده در فواصل زمانی بلافاصله، 24، 48 و 72 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل کاهش معنی دار داشت (0/0001 =p). عملکرد عضلانی نسبت به پیش آزمون افزایش معنی دار داشت (0/0001 =p). بین درد عضلانی ادراک شده با شاخص توده بدن و توده بدون چربی رابطه معکوس معنی دار مشاهده شد (0/02 =p).
    نتیجه گیری
    تمرین مقاومتی غیرخطی همراه با مصرف مکمل اسید گلیسیریزیک به جهت حصول نتایج سودمند، می تواند بخش مهمی از برنامه توان-بخشی ورزشی افراد دارای اضافه وزن قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی غیرخطی، اسید گلیسیریزیک، عملکرد عضلانی، درد عضلانی ادراک شده
  • نبی شمسایی صفحات 39-47
    زمینه و هدف
    محدودیت جریان خون با تغییرات فیزیولوژیکی متعددی در نورون ها همراه است که در نهایت به مرگ سلولی منجر خواهد شد. شواهد نشان می دهد که فعالیت بدنی اثرات محافظت عصبی دارد و می تواند از مغز در برابر آسیب های ناشی از محدودیت جریان خون محافظت کند. این مطالعه با هدف بررسی اثر 4 هفته تمرین استقامتی بر سطح عامل نکروزیس تومور آلفا، اینترلوکین-6 و اینترلوکین-1 بتا هیپوکامپ پس از محدودیت جریان خون- خون رسانی مجدد مغز در موش های صحرایی نر صورت گرفت. روش تحقیق: تعداد 21 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به سه گروه کنترل، محدودیت جریان خون و تمرین- محدودیت جریان خون تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت 4 هفته، 5 روز در هفته بر روی نوارگردان دویدند. ایسکمی مغزی با انسداد شریان های کاروتید مشترک به مدت 20 دقیقه ایجاد شد. سطح سایتوکاین ها با روش الایزا اندازه گیری شد. داده ها با آزمون تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی شفه در سطح معنی داری 0/05≥p، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    تمرین استقامتی موجب کاهش معنی دار سطح عامل نکروزیس تومور آلفا (0/04=p) ، اینترلوکین-6 (0/003=p) و اینترلوکین-1 بتا (0/004=p) شد.
    نتیجه گیری
    تمرین بدنی استقامتی می تواند با کاهش التهاب ناشی از محدودیت جریان خون، در مقابل آسیب ها و اختلالات ناشی از محدودیت جریان خون- خون رسانی مجدد مغز در ناحیه هیپوکامپ، اثر محافظتی داشته باشد.
    کلیدواژگان: التهاب، محدودیت جریان خون، تمرین بدنی، هیپوکامپ
  • الهام شفیعی راد، امین عیسی نژاد ، اسماعیل نصیری صفحات 49-57
    زمینه و هدف
    بر اساس شواهد موجود، فعالیت ورزشی منظم می تواند موجب کاهش التهاب مزمن شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرین استقامتی بر سطح سرمی اینترلوکین 10 و ترکیب بدنی زنان غیرفعال دارای اضافه وزن بود. روش تحقیق: 22 زن غیرفعال از زنان میانسال شهر پردیس دارای اضافه وزن (25<BMI) به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرین استقامتی شامل 8 هفته دویدن بر روی نوار گردان با تواتر 3 جلسه در هفته، به مدت 20 تا 30 دقیقه و شدت 50 تا 70 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره بود. ارزیابی های جسمانی و نمونه گیری خونی در حالت ناشتا، 48 ساعت قبل و بعد از برنامه تمرین استقامتی انجام شد. جهت سنجش اینترلوکین 10 از روش الایزا استفاده شد. برای استخراج نتایج از آزمون آنکوا در سطح معنی داری 05/0>p استفاده شد.
    یافته ها
    درصد چربی (002/0=p) ، شاخص توده بدنی (01/0=p) و نسبت دور کمر به دور لگن (04/0=p) گروه تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری نشان داد، در حالی که توده بدون چربی (11/0=p) و سطح سرمی اینترلوکین 10 (52/0=p) تغییر معنی دار نکرد.
    نتیجه گیری
    فعالیت ورزشی استقامتی از طریق بهبود ترکیب بدنی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری های مرتبط با اضافه وزن و چاقی داشته باشد؛ اما برای برای دست یابی به اثرات ضد التهابی این نوع فعالیت ورزشی، احتمالا به مطالعات بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: اضافه وزن، ترکیب بدنی، تمرین استقامتی، اینترلوکین 10، التهاب
  • نسرین نیازی نژاد، عبدالحسین پرنو *، رسول اسلامی صفحات 59-71
    زمینه و هدف

    تاثیر زمان بندی بر سازگاری های تمرینی مورد تایید قرار گرفته است؛ اما موثرترین روش برای توسعه قدرت و استقامت در طیف گسترده ای از جمعیت ها هنوز به خوبی شناخته نشده است؛ از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر دو مدل تمرین مقاومتی با زمان بندی خطی و غیر خطی بر قدرت و استقامت عضلانی دختران نوجوان تمرین نکرده می باشد. روش تحقیق: 23 دختر نوجوان تمرین نکرده به طور تصادفی در سه گروه گواه، تمرین با زمان بندی خطی و تمرین با زمان بندی غیرخطی قرار گرفتند. زمان بندی خطی شامل کاهش حجم تمرین و افزایش شدت تمرینات همزمان با پیشرفت تمرینی است و زمان بندی غیرخطی شامل افزایش و کاهش شدت و حجم تمرینات در طول چرخه های تمرینی است. قدرت عضلانی بالاتنه و پائین تنه آزمودنی ها به ترتیب از طریق آزمون یک تکرار بیشینه (1RM) در حرکات پرس سینه و پرس پا؛ و استقامت عضلانی بالاتنه و پایین تنه به ترتیب از طریق شنای روی دست و اجرای حرکت اسکات؛ 48 ساعت قبل و بعد از 8 هفته ارزیابی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری آنالیز کوواریانس استفاده شد و سطح معتی داری 0/05> pدر نظر گرفته شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که تمرینات خطی و غیرخطی باعث افزایش معنی دار قدرت عضلانی بالاتنه و پایین تنه، استقامت عضلانی بالاتنه (0/001>p) ، استقامت عضلانی پائین تنه و کاهش درصدچربی (0/05>p) شد. علاوه براین، گروه خطی موجب افزایش بیشتر قدرت عضلانی پایین تنه و گروه غیرخطی موجب افزایش بیشتر استقامت عضلانی بالاتنه شده است (0/05>p).

    نتیجه گیری

    هر چند قدرت و استقامت عضلانی در نتیجه هر دو مدل تمرین مقاومتی خطی و غیرخطی بهبود می یابند؛ مدل تمرین مقاومتی خطی، روش تمرین مناسب تری برای بهبود قدرت عضلانی پایین تنه و مدل تمرین مقاومتی غیرخطی، روش تمرین مناسب تری برای بهبود استقامت عضلانی بالاتنه در دختران نوجوان تمرین نکرده می باشد.

    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، زمان بندی خطی، زمان بندی غیرخطی، دختران نوجوان، قدرت و استقامت عضلانی
  • محمد کریمی ، فاطمه صفاپور صفحات 73-83
    زمینه و هدف
    سروتونین و دوپامین، انتقال دهنده های عصبی مونوآمینی موثر در کنترل احساسات و اشتها می باشند. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر 8 هفته تمرینات منتخب یوگا بر سطوح سروتونین و دوپامین زنان چاق غیر ورزشکار بود. روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، 20 زن چاق غیرورزشکار با شاخص توده بدنی برابر و یا بیشتر از 30 کیلوگرم بر مترمربع و دامنه سنی 25 تا 35 سال، برای شرکت در تحقیق داوطلب شدند. آزمودنی ها به طور تصادفی در دو گروه مساوی 10 نفره شامل گروه کنترل (بدون فعالیت بدنی منظم) و گروه تجربی (تمرینات منتخب یوگا) تقسیم گردیدند. گروه تجربی به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60 تا 75 دقیقه تمرینات منتخب یوگا را به اجرا درآوردند. قبل و بعد از مداخله تمرینی، از همه شرکت کنندگان نمونه خونی از ورید کوبیتال در حالت 12 ساعت ناشتایی گرفته شد. سطوح سروتونین و دوپامین با روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج با استفاده از روش آزمون t زوجی و کوواریانس در سطح معنی داری 0/05>p استخراج گردید.
    یافته ها
    اجرای 8 هفته تمرینات منتخب یوگا منجر به افزایش معنی دار در سطوح سروتونین (0/02=p) و دوپامین (0/001=p) گروه تجربی نسبت به گروه کنترل گردید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد انجام تمرینات یوگا می تواند اثرات مثبتی بر برخی انتقال دهنده های عصبی موثر در رفتارهای دریافت غذا و اشتها در زنان چاق داشته باشد.
    کلیدواژگان: یوگا، سروتونین، دوپامین، زنان چاق غیر ورزشکار
  • عباس پورحیدری ، فرهاد رحمانی نیا صفحات 85-93
    زمینه و هدف
    با وجود اهمیت آمادگی جسمانی مطلوب برای افراد نظامی و انتظامی، نشان داده شده است که چاقی و افزایش وزن در نیروهای نظامی و انتظامی رو به گسترش است. هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی آثار تمرین هوازی و بی تمرینی بر شاخص مقاومت به انسولین، نیمرخ لیپیدی و ترکیب بدنی مردان دارای اضافه وزن نیروی انتظامی بود. روش تحقیق: تعداد 40 نفر از مردان نیروی انتظامی دارای اضافه وزن با میانگین سنی6/3±29/8 سال، قد 6±175/5 سانتی متر، وزن 6/2±87/42 کیلوگرم و شاخص توده بدن 4/4±28/55؛ به صورت هدفمند در تحقیق شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه 20 نفری شامل گروه تمرینات هوازی و یک گروه شاهد تقسیم گردیدند. برنامه تمرینی هوازی مشتمل بر دویدن مداوم با روند ثابت به مدت 8 هفته، سه جلسه در هفته، با شدت 65 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب، به مدت 20 دقیقه در هر جلسه و افزایش یک دقیقه ای به زمان تمرین در هر جلسه؛ اجرا شد. پس از انجام پروتکل تمرینات هوازی توسط گروه تجربی و آزمون گیری برای بار دوم، آزمودنی ها به مدت 6 هفته در شرایط بی تمرینی قرار گرفتند. بعد از 6 هفته بی تمرینی، تمامی آزمون ها تکرار شدند. برای مطالعه اثر درون گروهی و بین گروهی، از آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی توکی در سطح 0/05≥p استفاده شد.
    یافته ها
    اجرای 8 هفته تمرین هوازی موجب کاهش معنی دار مقاومت به انسولین (0/003=p) ، درصد چربی (0/001=p) ، شاخص توده بدن (0/004=p) ، و بهبودی نیمرخ لیپیدی (0/05>p) شد؛ اما پس از 6 هفته بی تمرینی، تمامی سازگاری های ایجاد شده حالت اولیه قبل از تمرین برگشت.
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی مداوم و منظم می تواند در بهبود عوامل خطرزای قلبی – عروقی در نیروهای انتظامی موثر باشد، در حالی که با بی تمرینی، این آثار مثبت از بین می رود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، بی تمرینی، مقاومت به انسولین، نیمرخ لیپیدی
  • مجید وحیدیان ، آزیتا منفرد، مهدی مقرنسی صفحات 95-107
    زمینه و هدف
    بافت چربی به عنوان یک بافت اندوکرین، محل تولید بیش از 50 سایتوکاین و سایر مولکول هایی است که در فرآیندهای ایمنی و التهابی بدن دخیل می باشند. هدف این مطالعه بررسی اثر تعاملی تمرین روی چرخ کارسنج و مصرف عصاره ضدالتهابی گزنه، بر تغییرات برخی شاخص های التهابی مرتبط با چاقی در زنان دچار اضافه وزن و چاق بود. روش تحقیق: تعداد 46 نفر زن دارای اضافه وزن و چاق با BMI بزرگ تر از 25 کیلوگرم بر مترمربع و دامنه سنی 45-25 سال به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به 4 گروه شامل گروه های تمرین + گزنه (12 نفر با میانگین نمایه توده بدن 4/83±31/28) ، تمرین + دارونما (12 نفر با میانگین نمایه توده بدن 3/11±30/34) ، گزنه (11 نفر با میانگین نمایه توده بدن 4/22±29/66) و دارونما (11 نفر با میانگین نمایه توده بدن 2/63±29/79) تقسیم شدند. تمرین هوازی شامل فعالیت به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته، هر جلسه 16 تا 30 دقیقه با شدت 55 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره به صورت رکاب زدن روی چرخ کارسنج بود. شرکت کنندگان در دو گروه مصرف کننده گزنه روزانه 8 میلی لیتر عصاره هیدروالکلی گزنه دریافت نمودند و دارونمای مورداستفاده نیز ترکیبی از آب و رنگ مشابه عصاره به میزان روزانه 8 میلی لیتر بود. داده ها با آزمون های کولموگروف – اسمیرنوف، آنالیز واریانس یک سویه و t وابسته در سطح معنی داری 05/0p≤ تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پس از 8 هفته مداخله، مقادیر عامل نکروز دهنده تومور آلفا در گروه های تمرین + گزنه (0/005=p) ، تمرین + دارونما (0/04=p) و گزنه (0/02=p) به طور معنی دار کاهش یافت. همچنین 8 هفته مداخله موجب کاهش معنی دار IL-6 در گروه های تمرین + گزنه (0/03=p) و تمرین + دارونما (0/004=p) گردید؛ درحالی که در گروه دارونما افزایش معنی داری داشت (0/01=p).
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی روی چرخ کارسنج به عنوان یک شیوه غیرتهاجمی و مصرف عصاره گزنه به عنوان یک مکمل گیاهی، می توانند به تنهایی و به صورت ترکیبی، شاخص های التهابی را در افراد دارای اضافه وزن یا چاق تعدیل نمایند.
    کلیدواژگان: چرخ کار سنج، عامل نکروز دهنده تومور آلفا، اینترلوکین 6، گزنه، اضافه وزن و چاقی
  • علیرضا حسینی کاخک ، شهناز نصرابادی، امیرحسین حقیقی، اکرم شریفی مقدم صفحات 109-120
    زمینه و هدف
    افراد مبتلا به کم توانی ذهنی معمولا از آمادگی جسمانی پایین و ترکیب بدنی نامناسب برخوردارند. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر یک دوره تمرین ورزشی بر ترکیب بدنی و آمادگی جسمانی دختران کم توان ذهنی بود. روش تحقیق: تعداد 22 دختر حرفه آموز یک مرکز توانبخشی خصوصی (دامنه سنی: 30-22 سال، ضریب هوشی: 70-50) به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل دو بخش مقاومتی و هوازی، به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 90 دقیقه اجرا شد. بخش مقاومتی شامل تمرینات با کش لاستیکی و تمرینات تحمل وزن بدن (به رعایت اصل اضافه بار) و تمرینات هوازی شامل راه رفتن، دویدن، بازی آزاد و حرکات ریتمیک بود. قبل و بعد از برنامه تمرینی، آزمون های ترکیب بدن، قدرت عمومی و توان هوازی به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون های t وابسته و مستقل با کمک نرم افزار SPSS نسخه 18 تجزیه و تحلیل گردید و سطح معنی داری آزمون ها 0/05>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه کنترل و تجربی تفاوت معنی داری در وزن (0/63=p) ، شاخص توده بدنی (0/19=p) ، توده بدون چربی (0/81=p) ، توده چربی (0/37=p) و حداکثر اکسیژن مصرفی اندازه گیری شده با آزمون شاتل ران (0/26=p) وجود ندارد؛ اما تمرین ورزشی به اجرا درآمده باعث افزایش معنی دار قدرت عمومی (0/001=p) شرکت کنندگان گردید.
    نتیجه گیری
    تمرین ترکیبی مشتمل بر تمرینات مقاومتی هوازی، می تواند قدرت عضلانی دختران کم توان ذهنی را بهبود بخشد، اما برای بهبودی ترکیب بدنی و توان هوازی آن ها کفایت نمی کند. از این رو پیشنهاد می شود تمرینات ورزشی به عنوان بخشی از برنامه روزانه مراکز توانبخشی با تاکید بر مدت مناسب و شدت مطلوب، طراحی و اجرا شود.
    کلیدواژگان: عقب مانده ذهنی، تمرینات ورزشی ترکیبی، آمادگی جسمانی، ترکیب بدنی
  • نیکو خسروی، رحمان سوری، سیدعباس میرشفیعی، فهیمه قلی جانی * صفحات 121-133
    زمینه و هدف

    پروتئین شبه آنژیوپویتین-4 (ANGPTL4) یکی از تنظیم گرهای نوظهور متابولیسم چربی هاست که در بروز بیماری های همراه با چاقی نظیر بیماری های قلبی- عروقی نقش دارد؛ بنابراین هدف از تحقیق حاضر، تاثیر 12 هفته تمرین استقامتی بر سطوح سرمی ANGPTL4 و نیم رخ لیپیدی در زنان چاق 65-50 ساله بود. روش تحقیق: 18 زن چاق یائسه و کم تحرک (شاخص توده بدنی بیش تر از 30 کیلوگرم/مترمربع) به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی در 12 هفته تمرین استقامتی شامل دویدن روی نوارگردان با شدت 80-60 درصد حداکثر ضربان قلب شرکت کردند. سطوح سرمی ANGPTL4، نیم رخ لیپیدی و شاخص های ترکیب بدنی قبل و 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین؛ اندازه‏ گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های t وابسته، t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 0/05>p انجام گرفت.

    یافته ها

    بر اساس نتایج آزمون t وابسته، سطوح ANGPTL4 (p=0/04) ، کلسترول تام (0/01=p) ، تری گلیسرید (0/03=p) و لیپوپروتئین بسیار کم چگالی (0/01=p) بعد از 12 هفته تمرین استقامتی به طور معنی دار کاهش یافت؛ با این حال آزمون t مستقل تفاوت معنی داری را بین تغییرات هیچ یک از شاخص های خونی، در دو گروه تجربی و گروه کنترل نشان نداد (0/05<p). بین سطوح اولیه و تغییرات ANGPTL4 با سطوح اولیه و تغییرات نیم رخ لیپیدی، رابطه معنی داری به دست نیامد (0/05<p) ؛ و از بین شاخص های ترکیب بدنی، فقط با تغییرات محیط کمر رابطه مثبت معنی داری مشاهده گردید (0/04=p).

    نتیجه گیری

    تمرین استقامتی مزمن در تنظیم سطح سرمی ANGPTL4 و بهبود نیم رخ لیپیدی در زنان چاق یائسه کم ‏تحرک نقش دارد و سبب کاهش خطر بیماری‏ های قلبی- ‏عروقی می گردد.

    کلیدواژگان: تمرینات استقامتی، پروتئین شبه آنژیوپویتین-4، نیم رخ لیپیدی، زنان چاق
  • محمدعلی قرائت ، علیرضا رمضانی صفحات 135-144
    زمینه و هدف
    تمرینات تناوبی اثرات متفاوتی بر شاخص های فیزیولوژیک و عملکردی ورزشکاران دارد. همچنین اثرات متنوعی بر عوامل خونی موثر بر عملکرد در پی این تمرینات گزارش گردیده است. بنابراین، مطالعه حاضر قصد دارد به بررسی اثر دو نوع تمرین تناوبی بر شاخص های عملکردی و عوامل خونی پاروزنان نخبه مرد و مقایسه آن با تمرین سنتی بپردازد. روش تحقیق: تعداد 30 پاروزن نخبه با میانگین سنی 3/60±22/40 سال، حاضر در اردوهای ملی در سال 1393 به طور تصادفی در سه گروه تمرین تناوبی فزآینده، تناوبی یکنواخت و سنتی استقامتی قرار گرفتند. اکسیژن مصرفی بیشینه، میانگین سرعت ارگومتر (vRmax) ، بیشترین زمان فعالیت ارگومتر در سرعت میانگین (TvRmax) ، ضربان قلب و لاکتات خون پس از آزمون بیشترین زمان فعالیت ارگومتر در دو مرحله پیش و پس آزمون اندازه گیری شد. طول دوره تمرین در سه گروه تناوبی فزآینده، تناوبی یکنواخت و سنتی؛ 8 هفته طول کشید. شاخص های خونی شامل سلول های قرمز خون، هماتوکریت، هموگلوبین و میانگین تخریب هموگلوبین با دستگاه آنالیزگر خون اندازه گیری شدند. از روش تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 0/05>p برای استخراج نتایج استفاده شد.
    یافته ها
    بهبود معنی داری در اکسیژن مصرفی بیشینه (به ترتیب با 0/0001=p و 0/03=p) ، vRmax (به ترتیب با 0/02=p و 0/02=p) ، و TvRmax (به ترتیب با p=0/01 و 0/03=p) در دو گروه تمرین فزآینده و یکنواخت مشاهده شد. میانگین برون ده توان نیز در گروه تمرین فزآینده (0/02=p) و یکنواخت (0/03=p) بهبود یافت؛ اما تغییرات در عوامل هموریولوژیک بین سه گروه تفاوت معنی داری نداشت (05/0<p).
    نتیجه گیری
    تمرینات تناوبی فزآینده و یکنواخت موجب ارتقای سطح عملکرد پاروزنان می گردند؛ اما تمرین تناوبی فزآینده در میزان تحمل فعالیت شدید در آستانه لاکتات، بهبودی بیشتری ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، هموریولوژی، آستانه لاکتات، پاروزنان نخبه
  • محسن محمدنیا احمدی ، حمید رجبی صفحات 145-158
    زمینه و هدف
    غوطه وری در آب سرد روشی برای بازگشت به حالت اولیه از مسابقه یا تمرین می باشد. اثربخشی کوتاه مدت غوطه وری بر بازگشت به حالت اولیه در مطالعات بسیاری بررسی شده و نتایج منفاوتی گزارش شده است؛ با این حال ابعاد سازش گونه آن تا حد زیادی مورد غفلت واقع شده است. بنابراین هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات غوطه وری در آب با دمای سرد و معتدل طولانی مدت پس از تمرین، بر سازگاری های تمرین مقاومتی می باشد. روش تحقیق: 32 موش صحرایی نر نژاد اسپراگ - داولی (8 هفته ای) به طور تصادفی به چهار گروه مساوی شامل کنترل (22/50±208/52 گرم) ، تمرین مقاومتی (26/70±208/87 گرم) ، تمرین مقاومتی و غوطه وری در آب با دمای C 27 (208/37±16/30 گرم) و تمرین مقاومتی و غوطه وری در آب با دمای C 14 (218/75±33/20 گرم) تقسیم شدند. تمرین به مدت 8 هفته، 3 روز در هفته، با 3 نوبت 5 تکراری بالا رفتن از نردبان اجرا شد و مقاومت از طریق اتصال کیسه محتوی وزنه به دم حیوان اعمال گردید. در انتهای هر جلسه، موش های گروه 3 و 4 به ترتیب دروناستخر آبی با دمای C27 و C14 به مدت 6 دقیقه قرار گرفتند. حداکثر قدرت بالا رفتن موش از نردبان در شروع و در جلسه آخر اندازه گیری شد. 24 ساعت پس از جلسه تمرینی آخر و پس از بی هوشی، عضله نعلی و خم کننده دراز انگشتان (FHL) موش ها برداشته و وزن شد. بافت چربی زیر جلدی شکمی- کشاله ای نیز به سرعت جدا و بلافاصله وزن شد. داده ها با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه و در سطح معنی داری 0/05>p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان وزن چربی زیر جلدی - شکمی (0/01=p) ، وزن نسبی عضلات نعلی و FHL (p=0/01) و حداکثر قدرت بالا رفتن از نردبان (0/001=p) در گروه ها بطور معنی داری از نظر آماری با یکدیگر متفاوت هستند؛ به گونه ای که در تمامی موارد، این شاخص ها در گروه تمرین مقاومتی و غوطه وری در آب معتدل، بهبودی بیشتری دارد.
    نتیجه گیری
    غوطه وری در آب معتدل (با دمای C27) می تواند بر سازگاری های طولانی مدت تمرین مقاومتی در موش ها اثرگذار باشد؛ استفاده از این دما برای مداخلات غوطه وری ورزشکاران پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: غوطه وری در آب، تمرین مقاومتی، هایپرتروفی عضلانی
|
  • ali asghar mazani, mohammad reza hamedinia, Amir Hossein Haghighi, Nosratoallah Hedayat Pour Pages 9-21
    Background and Aim
    There is disagreement about transmitting the effects and the kind of strength- power training for making optimal neuromuscular adaptations in soccer players. The aim of the present study was the effect of 12 strength-power training weeks with different loads on neuromuscular adaptations in college soccer players.
    Materials and Methods
    In this Quasi-experimental study, 36 subjects from 4 universities were divided into 3 equal groups based on a random sampling. Strength-power training program were carried out for 12 weeks (3 sessions per week) for all groups. In stages of pre test and post test were taken electromayographic amplitude and mean power frequency of vastus lateralis and medialis muscles, lower body muscular strength, anaerobic power, explosivepeak and average power. Data were analyzed using analysis of covariance and LSD Post hoc of and paired t- test in significant level of p<0.05.
    Results
    The load of 80-90 % of 1RM caused a significant increases in vastus lateralis mean power frequency compared to the loads of 60-70 % and 70-80 % of 1RM (p=0.01 and p=0.02 respectively). Also the load of 80-90 % of 1RM caused a significant increases in vastus lateralis (p=0.01) and medialis (p=0.006), electromayographic amplitude and lower body muscular strength (p=0.01) compared to the load of 60-70 % of 1RM .
    The loads of 80-90 and 70-80% of 1RM caused a significant increases in lower body anaerobic power (p=0.0001 and
    p=0.02 respectively) compared to the load of 60-70 % of 1RM.
    Conclusion
    It's advisable to use the load of 80-90 % of 1RM with high speed and low repetition in planning the strength- power training form taking optimum neuromuscular adaptations
    Keywords: Strength-power training, Neuromuscular adaptations, Soccer players
  • Hasan Naghizadeh, Mohammad Ali Azarbayjani, Maghsoud Peeri, Hasan Matinhomaee Pages 23-37
    Background and Aim
    One of the important issues of sport rehabilitation in individuals with overweight syndrome is increase muscular function and modulate responses of muscular pain subsequent physical activity with consumption of medicinal plants. Therefore, the aim of this study was to investigate the effects of non-linear resistance exercise and glycyrrhizic acid supplementation on muscle function and perceivedmuscular pain in overweight young men.
    Materials and Methods
    In this semi - experimental trials, 32 subjects (mean age: 21.99 ± 1.46 years, and body mass index: 26.86 ± 0.64 kg/m2) voluntarily participated in this study and divided randomly into 4 equal (n=8) groups including non-linear resistance exercise+supplementation, supplementation, non-linear resistance exercise+placebo and control groups. The training program performed for 8 weeks and 3 sessions per week. The muscular performance indicators and perceived muscle pain were measured respectively by one repetition maximum and McGill pain perception scale, before and after 8 weeks.The repeated measures, two-way and one-way analysis of variance (ANOVA) and Pearson correlation coefficient test were used for extraction of results at p
    Results
    The results showed that perceived muscular pain at intervals immediately, 24, 48 and 72 hours after the last training session decreased significantly than pre-test and control group (p=0.0001); wherase muscular performance increased significantly than pre-test (p=0.0001). Moreover, it is observed significant inverse relationship between perceived muscular pain with body mass index and lean body mass (p=0.02).
    Conclusion
    In order to attain desire and beneficial results, non-linear resistance exercise along with glycyrrhizic gcid supplementation can be placed as an important part of sports rehabilitation program in overweight individuals.
    Keywords: Nonlinear resistance exercise, Glycyrrhizic acid, Muscular function, Perceived muscular pain
  • Nabi Shamsaei Pages 39-47
    Background and Aim
    Ischemia induces physiological alterations in neurons that lead to cell death. Evidence
    suggests that physical exercise have a neuroprotective effect and can protect the brain from ischemic injury. The aim of this study was to evaluate the effect of 4 weeks of endurance training on tumor necrosis factor alpha, Interleukin-6 and Interleukin-1 beta levels after cerebral ischemia-reperfusion in male rats.
    Materials and Methods
    Twenty one male Wistar rats were randomly divided into three groups including control, exercise-ischemia and ischemia groups. Physical exercise group were trained 5 days a week for 4 weeks. Ischemia induced by occlusion both common carotid arteries for 20 minutes. The cytokines level was measured by the ELISA method. The data were analyzed by the one way-ANOVA and Scheffe’s post hoc tests and the significance level was considered if p<0.05.
    Results
    Endurance exercise led to significant decreases in the levels of tumor necrosis factor alpha (p=0.04), Interleukin-6 (p=0.003) and Interleukin-1 beta (p=0.004).
    Conclusion
    Endurance exercise can protect hippocampus against ischemia-induced injuries by attenuation of ischemic- produced inflammation.
    Keywords: Inflammation, Ischemia, Physical Exercise, Hippocampus
  • Elham Shafieerad, Amin Isanejad, Esmaeel Nasiri Pages 49-57
    Background and Aim
    According recent evidence, regular exercise training can reduce the chronic inflammation. The
    aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of endurance exercise training on serum levels of IL-10 and body composition of sedentary overweight women.
    Materials and Methods
    Twenty tow middle aged overweight (BMI>25 kg/m2) and sedentary women were from Pardis city randomized divided into two groups including control (C) and exercise training (EX) groups. Endurance exercise training group participated in running exercise on a treadmill (three sessions per week) for 8 weeks, 20-30 min per session, at 50-70% their maximal reserve heart rate. Blood samples were collected in fasting state at 48 hours before starting training and 48 hours after last exercise session. IL-10 level were measured ELISA assay. Results were extracted by analysis of covariance (ANCOVA) method at significant level of p<0.05.
    Results
    Body fat percent (p=0.002), BMI (p=0.01 ) and WHR (p=0.04) of exercise group significantly decreased in compare to control group but there was no significant changes in IL-10 (p=0.52) levels and fat-free mass (p=0.11).
    Conclusion
    Endurance exercise training can play important role in prevention of diseases-induced overweight by improvement of body composition; however it seems that more studies will be needed for obtaining the anti-inflammatory effects of such exercise
    Keywords: Overweight, Body composition, Endurance training, Interleukin-10, Inflammation
  • Nasrin Niazi Nejad, Abdolhossein Parnow, Rasoul Eslami Pages 59-71
    Background and Aim

    The effect of periodization has been confirmed on the training adaptations; but the most effective approach are not known well for strength and endurance development for a wide variety of populations; therefore, the aim of present study was to investigate the effect of linear periodized (LP) and Nonlinear periodized (NLP) resistance training on muscular strength and endurance in untrained adolescence girls.

    Materials and Methods

    A number of 23 untrained adolescence girls were randomly assigned into 3 groups including control group, LP group, and NLP group. The linear model of periodization include a volume decrease and an intensity gradually increase as training progressive and the nonlinear model of periodization includes an increase and decrease of the intensity and volume training, respectively during cycles training. 48 hours before and after 8 weeks protocols, the upper and lower body muscular strength were assessed via 1RM leg press and bench press movements respectively, and lower and upper body muscular endurance were measured through push up and squat movement, respectively as well. The data was analyzed using ANCOVA test and the significance level was considered if p<0.05.

    Results

    Data analysis showed that LP and NLP significantly increased upper and lower body muscular strength, upper body muscular endurance (p<0.001), lower body muscular endurance (p=0.01 ), and decrease body fat percent (p=0.04). In addition, LP led to more increase in lower body muscular strength (p=0.04), and NLP led to more increase in upper body muscular endurance (p=0.03), while there was no significant difference in explosive power (p=0.07), upper body muscular strength (p=0.88), lower body muscular endurance (p=0.99) and body fat percent (p=0.64) between LP and NLP groups (p>0.05).

    Conclusion

    Although muscular strength and endurance are improved by the LP and NLP models; the LP model is better training method to improve lower body muscular strength and NLP model is a more approach to improve upper body muscular endurance in untrained adolescence girls, although strength and endurance of muscles are improved in the result of LP and NLP models.

    Keywords: Resistance training, Linear periodization, Nonlinear periodization, Adolescence girls, Muscular strength, endurance
  • Mohammad Karimi, Fatemeh Safapour Pages 73-83
    Background and Aim
    Serotonin and dopamine are the effective monoamine neurotransmitters in controlling emotions and appetite. The purpose of this study was to investigate the effect of 8 weeks of selected yoga exercises on serum levels of serotonin and dopamine in non-athlete obese women.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental research, 20 non-athlete obese women with body mass index equal or greater than 30 kg/m2 and age range 25-35 years old volunteered to participate in the study. The subjects were divided randomly into two equal groups including control (regular life) and experimental (yoga exercises) groups. The experimental group did 8 weeks selected yoga exercises, 3 sessions per week and each session lasted 60-75 minutes. Before and after intervention, blood samples were collected from cubital vein at 12 h. fasting state. Serum levels of serotonin and dopamine were determined using by ELISA method. Data were analyzed using the paired t-test and ANCOVA at the significant level of p<0.05.
    Results
    Eight weeks selected yoga exercises lead to significant increases in serum levels of serotonin (p=0.02) and dopamine (p=0.0001) in experimental group while they did not change significantly in the control group.
    Conclusion
    It seems that yoga exercises may have positive effects on some neurotransmitters affecting appetite and food intake behaviors in obese women.
    Keywords: Yoga, Serotonin, Dopamine, Non-athlete obese women
  • Abbas Pour Haydari, Farhad Rahmani Nia Pages 85-93
    Background and Aim
    Despite the importance of good physical fitness among military personnel, it is shown that obesity and over weight in the police and armed forces increased in recent years. The purpose of this study was to examine the effects of aerobic training and detraining on body composition, lipid profile and insulin resistance in over weight policeman.
    Materials and Methods
    A sample of 40 healthy Guilan policeman with a mean age of 29.8±6.3 y, weight: 87.42±6.2 kg, height 175.5±6 cm and BMI: 28.55±4.4 kg/m2 volunteered for this study. The subjects were divided into two groups including aerobic and control goups. Aerobic exercise program performed for 8 weeks, three days per week, with 65-75 maximal heart rate for 20-minutes in every session. Before and after performing of aerobic exercise program all variables (body composition, insulin, glucose and lipid profile) were measured. After the aerobic training protocol and testing for the second time, the subjects were prohibited from every exercise for 6 weeks. All measurements repeated again after 6 weeks of detraining and the data were collected. For extraction of the results it is applied the repeated measure of analysis of variance and Tukey post hoc tests.
    Results
    Performing of 8 weeks of aerobic exercise induced significant improvement in the insulin resistance (p=0.003), fat percentage (p=0.001), body mass index (p=0.004) and lipid profile improvement (p<0.05); while all adaptations returned to the baseline after 6 weeks of detraining.
    Conclusion
    Regular aerobic exercise can improvement cardiovascular risk factors in military personnel; however these positive effects will be attenuated if considered detraining.
    Keywords: Aerobic training, Detraining, Insulin resistance, Lipid profile
  • Majid Vahidian, Rezazadeh, Azita Monfared, Mahdi Mogharnasi Pages 95-107
    Background and Aim
    Adipose tissue is an endocrine tissue that produces more than 50 cytokines and other molecules. These substances participate in inflammatory and immune processes. The aim of this study was to investigate the interactive effects of exercise on bicycle ergometer and anti-inflammatory extract of nettle on some obesity-related inflammatory markers in overweight and obese women.
    Materials and Methods
    A total of 46 women, overweight and obese BMI>25 kg /m2 and age range of 25-45 years, were selected purposefully and divided randomly into four groups: "Exercise+Nettle" (n=12, BMI=31.28±4.83 kg/m2), "Exercise± placebo" (n=12, BMI=30.34±3.11 kg/m2), "Nettle" (n=11, BMI=29.66±4.22 kg/m2) and "placebo" (n=11, BMI=29.79±2.63 kg/m2). Aerobic exercise was done for 8 weeks, 3 sessions per week, each session lasted 16 to 30 minutes at 55 to 75 percent of maximal reserve heart rate by pedaling on the bicycle ergometer. Participants in two groups of nettle consumption received daily 8 ml of hydroalcoholic extract of nettle; and the placebo was a combination of water and a similar color of the extract at a daily rate of 8 ml. Data were analyzed by Kolmogorov-Smirnov, ANOVA and paired sample t tests at the significant level of p≤0.05.
    Results
    The results showed that after 8 weeks of intervention, there were significant decreases in the amount of tumor necrosis factor-alpha in ''exercise + nettle'' (p=0.005),"exercise + placebo" (p=0.04)," and "nettle" groups (p=0.02). Also, 8 weeks of intervention caused significant decreases in IL-6 in "exercise + nettle" (p=0.03),"and "exercise + placebo" (p=0.004) groups, while a significant increase was observed in the placebo group (p=0.01).
    Conclusion
    Aerobic exercise on the bicycle ergometer as a non-invasive method and consumption of nettle extract as an herbal supplement can modulate inflammatory markers both alone and in combination in of overweight and obese individuals.
    Keywords: Ergometer, Tumor necrosis factor-alpha, Interleukin-6, Nettle, Overweight, Obesity
  • Sayd Alireza Hosseini, Kakhk, Shahnaz Nasrabadi, Amir, Hosseine Haghighi, Akram Sharifi, Moghadam Pages 109-120
    Background and Aim
    Mentally retarded individuals have poor physical fitness and inappropriate body composition. The purpose of this study was toinvestigate of effect of combined exercise training program on body composition and physical fitness in mentally retarded girls.Material and
    Methods
    twenty twosubjects from a private rehabilitation center (age: 22-30 years, intelligence quotients= 50-70) were selected and randomly divided into two groups of experimental and control. The training protocol included strength and aerobic training, eight weeks, three sessions per week, and each session 90 minutes. Part of resistance training included training with elastic bands and weight bearing resistance exercise (with respect of overload) and aerobic training included walking, jogging and rhythmic activities. Before and after training protocol body composition, general strength and aerobic power were measured. Data were analyzed using dependent and independent sample t-tests on gain scores, employing the SPSS statistical package program. The test significance level was taken as p<0.05.
    Results
    There were no statistically significant differences in weight (t=0.48, p=0.63), BMI (t=1.35, p=0.19), lean body mass (t= -0.23, p=0.81), fat body mass (t=0.91, p=0.37), and VO2max in Mc Ardle step test (t=1.7, p=0.1) and shuttle run test (t=-1.14, p=0.26) between groups, whereas muscular strength significantly increased (t=-4.56, p=0.001) in training group.
    Conclusion
    Combined resistance and aerobic training can improve muscular strength in mentally retarded girls, whereas probably have no significantly effect on body composition and aerobic power. It suggested that exercise training program consider as a part of daily activities and curriculum in rehabilitation centers, and these training designed with longer duration and more intensity and consideration dietary regimen.
    Keywords: Mentally retarded, Combined exercise training, Physical fitness, Body composition
  • Nikoo Khosravi, Rahman Soori, Seyed Abbas Mirshafiei, Fahime Gholijani Pages 121-133

     

    Background and Aim

    Angiopoietin-like protein 4 (ANGPTL4) is one of novel regulators of lipid metabolism which has role in obesity related diseases such as cardiovascular diseases. Therefore the purpose of this study was to the effect of 12 weeks of endurance training on serum levels of Angiopoietin-like protein 4 (ANGPTL4) and lipids profile in obese women aged 50-65 years.

    Materials and Methods

    Eighteen sedentary postmenopausal obese women (BMI>30Kg/m2) randomly assigned into experimental (n=10) and control (n=8) groups. Subjects in experimental group participated in 12 weeks of endurance training (running on treadmill at intensity of 60-80% of maximal hear rate). Serum levels of ANGPTL4, lipids profile and body composition indices measured before and 24 hours after last training session. Statistical analysis was done by paired and independent t-test and Pearson correlation coefficient and p

    Results

    Paired t-test showed levels of ANGPTL4 (p=0.04), triglyceride (p=0.03), total colestrol (p=0.01) and very-low-density lipoprotein (p=0.01) significantly declined after 12 weeks of endurance training; however, with Independent t test no significant changes observed for none of blood factors between experimental and control groups (p>0.05). According to Pearson correlation coefficient there were no correlations between primary levels and changes of ANGPTL4 levels and those of blood factors assessed (p>0.05). However, significant correlation observed between ANGPTL4 changes and changes in waist circumference following 12 weeks of endurance training (p=0.05).

    Conclusion

    Endurance training has role in regulating serum levels of ANGPTL4 in sedentary postmenopausal obese women and through improving lipids profile decreases risk of cardiovascular disease

    Keywords: Endurance taining, Angiopoietin-like protein 4, Lipids profile, Obese women
  • Mohammad Ali Gharaat, Alireza Ramezani Pages 135-144
    Background and Aim
    Interval training have tremendous effects on physiological aspects of athletic performance. Also there are wide range of findings reported about rheological essences of training. The present study was intended to investigate the effects of two different high intensity interval training (HIIT) regimens on rowing performance and compare it to traditional rowing training in elite male rowers.
    Materials and Methods
    Thirty elite rowers who represented in Iran national rowing team in 2014 divided into incremental high intensity interval (INC) training (n=10), smooth-like high intensity interval (SMO) training (n=10) and traditional endurance (TRA) training (n=10) randomly (age: 22.4±3.6, height: 187.4±5.9, weight: 83.7±8.7, body fat: 8.7±2.3). Performance characters including VO2max, vRmax, TvRmax, HR and Lactate and also, hemorheological factors were assessed in pre-training. These factors also assessed after a period of 8-week interval training (2 times per week) as post-training. ANOVA was recruited to evaluate the significance level of the changes in 0.05 level using SPSS 16.0.
    Results
    Significant positive increase in VO2max (p=0.0001 and p=0.03 respectively), vRmax (p=0.02 and p=0.02 respectively) and TvRmax of INC and SMO (p=0.03 and p= 0.01 respectively). Also MPO improved in INC (p= 0.02) and SMO (p=0.03). But no any significant change in rheological factors (RBC, Hct, Hb and HCM) was shown between three groups (p≥0.05).
    Conclusion
    Both of interval training regimens improved performance characteristics of the rowers. Nevertheless, INC improves performance in Lactate threshold more than SMO.
    Keywords: Interval training, Rheological factors, Lactate threshold, Elite rowers
  • Mohsen Mohammadnia Ahmadi, Hamid Rajabi Pages 145-158
    Background and Aim
    Nowadays, cold-water immersion (CWI) has been established as a promising means to support recovery in high performance sports after highly intensive training bouts or competitions. There are many studies about effectiveness of acute CWI to support recovery after strenuous exercise, but the overall results seem to be conflicting. However, adaptational aspect has been widely neglected. Therefore, we analyzed the effects of immersion in cold and moderate water after resistance training on the some adaptations of strength training.
    Materials and Methods
    In all, 32 male Sprague-Dawley rats (8-weeks) were assigned randomly into 4 equal groups including control (208.50±22.50 g), resistance training (208.87±26.70 g), resistance training + moderate water immersion (208.37±16.30 g.) and resistance training + cold water immersion (218.75±33.20 g) groups. The resistance training consisted of climbing (5 reps/3 sets) a ladder (120 cm) carrying load (equal to a percent of body weight) suspended from the tail. At last set (during 6 minute), rats in immersion water groups, immersed within container consisted water with 27˚C and 14˚C respectively. This process repeated 3 times a day during 8 weeks. At the first and last session, ladder climbing strength maximal was measured. Immediately after euthanasia (24 h after final training session), the flexor hallucis longus (FHL) and soleus muscles and subcutaneous-inguinal fat tissue was exposed and weighed. The data was analyzed with the one-way ANOWA method and significance level considered if p
    Results
    Results showed that subcutaneous-inguinal fat (p=0.01), FHL and soleus weight (p=0.01) and maximal strength of ladder climbing (p=0.001) were significantly different in all studied group; so the best improvement was obvious at the resistance + moderate water immersion group.
    Conclusion
    It is concluded that immersion in moderate water have a better impact on the strength training adaptations in rats.
    Keywords: Water immersion, Resistance training, Muscle hypertrophy