فهرست مطالب

مطالعات مدیریت کسب و کار هوشمند - پیاپی 22 (زمستان 1396)

فصلنامه مطالعات مدیریت کسب و کار هوشمند
پیاپی 22 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/24
  • تعداد عناوین: 6
|
  • عبدالمجید ایمانی، اعظم حسینی فر، مسلم مبارکی صفحات 1-22
    با توجه به این که در دنیای رقابتی امروز، افزون بر عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی نیز می تواند بر کسب وکارهای تاثیرگذار باشند؛ شبکه های اجتماعی به منزله یک مشخصه اجتماعی، نیروی محرکه و پایه ای، برای انسجام اجتماعی در فعالیت های کسب کارهای اینترنتی نقش بسیار مهمی دارند. هدف این مقاله بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی (محتوای روابط اجتماعی، ساختار روابط اجتماعی، منابع اجتماعی اطلاعات، شیوه انتقال اطلاعات) در توسعه کارآفرینی دیجیتالی (آنالیز فرصت، ایجاد و توسعه وب سایت، برنامه بازاریابی الکترونیکی، اجرا و توسعه تجارت الکترونیکی) است. جامعه آماری تحقیق شامل 70 نفر از مدیران و کارشناسان فناوری اطلاعات شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان کرمان است که با ترکیب پرسشنامه ها تعداد 35 پرسشنامه از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش پژوهش ازنظر ماهیت، توصیفی پیمایشی است و برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار (Spss) و معادلات ساختاری (Smart pls) استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که شبکه های اجتماعی بر توسعه کارآفرینی دیجیتالی تاثیر مثبت و معناداری دارد و از بین ابعاد شبکه های اجتماعی، محتوای روابط اجتماعی، شیوه انتقال اطلاعات، منابع اجتماعی اطلاعات دارای بیشترین تاثیر را بر کارآفرینی دیجیتالی دارند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، کارآفرینی دیجیتالی، شرکت های دانش بنیان، استان کرمان
  • میرعلی سیدنقوی، غدیر شکیبا جمال آباد* ، سید حسین جلالی صفحات 23-47
    شکل گیری همکاری های راهبردی به دلیل تعدد ذی نفعان و کنش سیاسی میان آنان، فرایندی متاثر از رفتار سیاسی است. پژوهش حاضر درصدد بررسی زیربنای سیاسی تصمیم گیری در این خصوص از طریق تمرکز بر نقش مهارت سیاسی و محیط سیاسی بر رفتارهای سیاسی است. برای تحقق این هدف، داده ها بر اساس منطق نمونه گیری تصادفی ساده و از میان 68 همکاری راهبردی مبتنی بر بازار میان کسب وکارهای نوپا حوزه فناوری اطلاعات گردآوری شده اند و تاثیر مهارت سیاسی و محیط سیاسی در رفتارهای سیاسی مرتبط با تصمیم گیری، با در نظر گرفتن نقش میانجی سرمایه اجتماعی و نقش تعدیل تر اراده سیاسی مورد تحلیل قرار گرفته است. یافته های پژوهش حاضر که ریشه در خاستگاه تئوری های تصمیم گیری و همچنین تئوری نفوذ اجتماعی دارد، بیانگر چگونگی کنش و تعامل میان مولفه های سیاسی محور به منظور اعمال نفوذ اجتماعی در تصمیم گیری است و نشان می دهد مهارت سیاسی هم به صورت مستقیم و هم به واسطه خلق سرمایه اجتماعی سبب بروز رفتارهای سیاسی مثبت در تصمیم گیری های مرتبط با شکل گیری همکاری های راهبردی می شود؛ درحالی که محیط سیاسی بستر بروز رفتارهای سیاسی مخرب را فراهم می کند. به علاوه، یافته ها نقش تعدیل کنندگی اراده سیاسی را در بالفعل کردن مهارت های سیاسی در ارتباط مستقیم با رفتار سیاسی تائید می کندشکل گیری همکاری های راهبردی به دلیل تعدد ذی نفعان و کنش سیاسی میان آنان، فرایندی متاثر از رفتار سیاسی است. پژوهش حاضر درصدد بررسی زیربنای سیاسی تصمیم گیری در این خصوص از طریق تمرکز بر نقش مهارت سیاسی و محیط سیاسی بر رفتارهای سیاسی است. برای تحقق این هدف، داده ها بر اساس منطق نمونه گیری تصادفی ساده و از میان 68 همکاری راهبردی مبتنی بر بازار میان کسب وکارهای نوپا حوزه فناوری اطلاعات گردآوری شده اند و تاثیر مهارت سیاسی و محیط سیاسی در رفتارهای سیاسی مرتبط با تصمیم گیری، با در نظر گرفتن نقش میانجی سرمایه اجتماعی و نقش تعدیل تر اراده سیاسی مورد تحلیل قرار گرفته است. یافته های پژوهش حاضر که ریشه در خاستگاه تئوری های تصمیم گیری و همچنین تئوری نفوذ اجتماعی دارد، بیانگر چگونگی کنش و تعامل میان مولفه های سیاسی محور به منظور اعمال نفوذ اجتماعی در تصمیم گیری است و نشان می دهد مهارت سیاسی هم به صورت مستقیم و هم به واسطه خلق سرمایه اجتماعی سبب بروز رفتارهای سیاسی مثبت در تصمیم گیری های مرتبط با شکل گیری همکاری های راهبردی می شود؛ درحالی که محیط سیاسی بستر بروز رفتارهای سیاسی مخرب را فراهم می کند. به علاوه، یافته ها نقش تعدیل کنندگی اراده سیاسی را در بالفعل کردن مهارت های سیاسی در ارتباط مستقیم با رفتار سیاسی تائید می کند
    کلیدواژگان: تئوری نفوذ اجتماعی، رفتار سیاسی، محیط سیاسی، مهارت سیاسی، همکاری های راهبردی
  • منیژه بحرینی زاده، مچید اسماعیل پور، جمال‏ الدین کبوتری* صفحات 49-74
    امروزه پایش و سپس بهبود کیفیت خدمات بانکداری الکترونیک ازجمله عوامل بسیار مهم در ایجاد مزیت رقابتی برای بانک ها در رضایتمندی و قصد استفاده مشتریان است. با عنایت به گسترش روزافزون رقابت بین بانک ها، ارتقای کیفیت خدمات ابزارهای بانکداری الکترونیک به عنوان رویکردی مهم در جذب، رضایتمندی و قصد استفاده مشتریان ضروری است. در راستای این هدف، پرسشنامه پژوهش بر پایه پژوهش های زهیر و نارسیکارا (2016) و مدل E-S-QUAL و E-RecS-QUAL پاراسورامان و همکاران (2005) طراحی شد. جامعه آماری این پژوهش کاربران دستگاه های خودپرداز بانک ملت شهر بوشهر بودند که از این جامعه به روش نمونه گیری خوشه ایتعداد 384 نفر نمونه انتخاب گردیدند. از نرم افزار Amos، جهت تحلیل عاملی تاییدی و تبیین و تایید مدل مفهومی پژوهش استفاده شد. همچنین از آزمون t در نرم افزار SPSS برای تحلیل شکاف مابین دیدگاه های ادراکی مشتریان (وضع موجود) و انتظارات آن ها از وضع مطلوب، پس از وزن دهی به وسیله فرآیند تحلیل شبکه‎ای استفاده شد. یافته ها نشان داد که کیفیت خدمات الکترونیک بر رضایتمندی و رضایتمندی بر مقاصد رفتاری مشتریان تاثیر معنادار دارد. ابعاد ارتباط، جبران خدمات، دسترس پذیری، پاسخگویی، کارایی، اجرا و محرمانگی به ترتیب بیشترین شکاف میان انتظارات و ادراکات مراجعین را داشتند. در میان زیر شاخص‎ها نیز، وجود همیشگی پول در دستگاه، انجام خدمات وعده داد شده، گستردگی مناسب جغرافیایی و دسترسی راحت به دستگاه های خودپرداز از اهمیت بیشتری نسبت به سایر شاخص‎ها برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: مدل E-S-QUAL، کیفیت خدمات الکترونیک، دستگاه های خودپرداز، فرایند تحلیل شبکه‎ای
  • محمدتقی تقوی فرد* ، آزیتا دادوند، مجتبی آقایی صفحات 75-105
    بانک ها از جمله سازمان های خدماتی اند که با ارائه خدمات مالی، ارتباط تنگاتنگ با مشتری خود دارند. مشتریان مهم ترین منابع هر بانک می باشند و بنابراین تردیدی نیست که شرط دستیابی به سودآوری این بنگاه های مالی، در گرو تجزیه وتحلیل مسائل مربوط به رضایت مندی مشتریان در سطوح صف (شعب) بانک است. بانک ها توجه ویژه ای به کیفیت خدمات به عنوان مهم ترین اصل پرداخت ها دارند. طول صف و زمان انتظار دو عاملی هستند که نقش مهمی را در درک مشتری از کیفیت خدمات در بانک بازی می کنند. در میان روش های مختلفی که به منظور بررسی سیستم ها در حالت پایدار و داده های احتمالی ارائه شده است، شبیه سازی قابلیت بالایی در مدل سازی و ارزیابی چنین شرایطی را دارا است. شبیه سازی ابزاری مناسب برای تحلیل سیستم های صف است. در این پژوهش قصد بر این است که سیستم خدمت دهی بانک با در نظر گرفتن تمام عوامل موثر بر آن شبیه سازی شده و راهکارهایی جهت بهبود و اصلاح فرآیندهای موجود در بانک ارائه گردد. در این راستا پس از شناسایی فرآیندهای مختلف خدمت دهی در بانک، فرآیندهایی که منجر به تشکیل گلوگاه و کاهش کارایی خدمت دهندگان و نیز اتلاف زمان مشتریان می شود شناسایی و سپس سناریوهایی کاربردی، جهت افزایش کیفیت خدمات توسط بانک ارائه شده است. نتایج حاکی از آن است که روش پیشنهادی می تواند در عمل باعث افزایش سرعت و کارایی ارائه خدمات شعب بانک و نهایتا رضایتمندی مشتریان شود.
  • مرتضی محمدی ، طهمورث سهرابی صفحات 107-128
    در محیط کسب وکار امروز که پیچیدگی های فناورانه و رقابتی شدن آن روزافزون است، مشتری مداری و حفظ مشتری به عنوان یک استراتژی برای ایجاد مزیت رقابتی محسوب می شود. سازمان هایی در عرصه تجارت موفق خواهند بود که بتوانند رضایت مشتریان خود را تامین کنند و در تلاش باشند که این منبع مهم دارایی سازمانی را حفظ کنند. لذا این پژوهش با هدف دستیابی به سازوکارهای منطبق با شیوه های نوین تجارت الکترونیک به دنبال بررسی تاثیر مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیک بر رضایت مشتریان است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی است و به روشتوصیفی همبستگی صورت گرفته است. حجم نمونه تعداد 384 نفر از تمامی مشتریانی است که در محدوده زمانی جمع آوری داده های تحقیق به فروشگاه های الکترونیکی فعال مراجعه داشته و محصولات آن ها را خریداری نموده اند. ابزارهای استفاده شده در این پژوهش، پرسشنامه استاندارد رضایتمندی مشتری و پرسشنامه استاندارد مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیک است که پایایی آن ها از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب 88/0 و 90/0 به دست آمد و روش تحلیل عاملی تاییدی برای بررسی روایی مورد استفاده قرار گرفته است. داده ها نیز با بهره مندی از همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و مدل معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج نشان داد مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیک تاثیر مثبت و معناداری بر رضایت مشتریان دارد و می تواند موجب حفظ مشتریان، وفاداری مشتریان و همچنین جذب مشتریان جدید گردد.
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیک، مشتری مداری، رضایت مشتریان
  • مجتبی صالحی ، علیرضا کرد کتولی صفحات 129-154
    ریسک اعتباری که به معنی احتمال عدم بازپرداخت تعهدات توسط مشتریان در سررسید تعبیر می شود به عنوان یکی از عوامل ورشکستگی موسسات مالی قلمداد می شود. بدین منظور از تکنیک های داده کاوی نظیر شبکه عصبی، درخت تصمیم، شبکه بیز، k نزدیک ترین همسایه و ماشین بردار پشتیبان برای دسته بندی مشتریان به مشتریان پر ریسک و کم ریسک استفاده شده است. در این مقاله یک روش ترکیبی از الگوریتم بهینه سازی رقابت استعماری و شبکه عصبی برای افزایش دقت دسته بندی در ارزیابی و سنجش ریسک اعتباری مشتریان بانکی ارائه می دهد. این روش با شناسایی زیر مجموعه ی ویژگی های بهینه و حذف ویژگی های غیرضروری از تمامی ویژگی های موجود در داده ها به کاهش ابعاد مسئله و افزایش دقت طبقه بندی می پردازد. رویکرد پیشنهادشده بر روی مجموعه داده های واقعی پایگاه داده UCI و همچنین داده های واقعی یک بانک خصوصی ایرانی به منظور اعتبارسنجی اعمال شد. نتایج تجربی به دست آمده نشان داد میزان خطای شبکه عصبی برای مجموعه آزمون با انتخاب ویژگی های موثر و حذف ویژگی های کم اثر توسط الگوریتم بهینه سازی صفر و یک رقابت استعماری کاهش می یابد. بعلاوه، برای سایر روش ها طبقه بندی استفاده شده، میزان خطای داده آزمون در حد قابل قبولی باقی می ماند. برای اولین بار در این مقاله از الگوریتم رقابت استعماری برای ارزیابی ریسک اعتباری مشتریان بانکی استفاده شده است.
|
  • Abdol Majid Imani, Azam Hosseinifar, Moslem Mobaraki Pages 1-22
    According to in today's competitive world, in addition to economic factors, social factors also can affect businesses and social networks as a social characteristic, the driving force and basis for social cohesion in business activities online role important. The purpose of this paper is to examine the impact of social networking (content of social relations, the structure of social ties, community resource information, mode of data transfer) in digital entrepreneurship development (opportunity analysis, creation and website development, e-marketing application, implementation and development of e-commerce) have been investigated. The research population consisted of 70 managers and IT experts of knowledge societies based in Kerman province of science and technology. By collecting questionnaires, 35 questionnaires were selected as samples The research method in terms of nature, correlation and data analysis software (Spss) and SEM (Smart pls) is used. The results show that social networks has a significant positive impact on the development of digital entrepreneurship and the dimensions of social networks, content, social relations, ways of transmission of information, social information resource has the greatest impact on digital entrepreneurship
    Keywords: Social networks, entrepreneurship digital, knowledge-based companies, Kerman
  • Mir Ali i Seyed Naghav_Ghadir Shakiba Jamalabad_Seyed Hossein Jalali Pages 23-47
    Formation of strategic collaboration is process influenced by the political behavior because of the multiplicity of stakeholders and political action among them. This study aims to investigate the political foundation of decision making by focusing on the role of political skill and political environment on political behavior. To achieve this goal, the data is gathered based on random sampling of 68 market-based strategic collaborations between start-ups across the country. The impact of political skill and political environment is analyzed in political behavior related to decision-making with intermediate role of social capital and moderating role of political will. The findings of research indicates how political elements interact to each other in order to influence in social decision-making which is rooted in the origins of decision theory and the social influence theory. Political skills leads to positive political behavior in decision-making associated with the formation of strategic collaboration directly and through the creation of social capital while the political environment provides political bed-destructive behavior. In addition, actual results confirm moderating role of political will on the political skills in direct contact with the political behavior.
    Keywords: Political Behavior, Political Environment, Political Skills, Social Influence Theory, Strategic Collaboration
  • Manijeh Bahrinizadeh, Majid Esmailpour, Jamalaldin Kaboutari Pages 49-74
    Monitoring and then improving the quality of e-banking services are considered as major factors in creating competitive advantage for banks and satisfaction and customers' intention to use.Considering the increasing competition between banks, the improvement of the quality of service of electronic banking tools is essential as an important approach in attracting, satisfying and intenting customers. For this purpose, the research questionnaire was designed based on the researches of Zahir and Narsikara (2016) and the E-S-QUAL and E-RecS-QUAL models of Parasuraman et al. (2005). The statistical population of this study was the users of automated teller machines of Mellat Bank of Bushehr city which Using cluster sampling, 384 people were selected. Amos software was used for confirmation and explaining of conceptual model of the research. Also t-test in SPSS software was used to analyze the gap between perceptual viewpoints of customers (current situation) and their expectations from the optimal situation, after weighing using the network analysis process. Communication aspects, service compensation, availability, responsiveness, efficiency, implementation and privacy had the greatest gaps between the expectations and perceptions of customers. The permanent liquidity in organization, responsibility in promised services, appropriate geographical scope and convenient access to ATMs was the most important factors among all indicator
    Keywords: ES-QUAL Model, E-Services Quality, ATMs, Analysis Network Process
  • Mohammad Taghi Taghavifard, Azita Dadvand, Mojtaba Aghaei Pages 75-105
    Banks are service organizations having close relationship with their customer by providing them financial services. Since customers are the most valuable sources for any bank, there is no doubt that the profitability of these financial organizations is highly related to the analysis of issues related to the customer satisfaction. Banks are constantly paying special attention to service quality as the most important principle of payments. Queue length and waiting time are two important factors that affect on the customer's perception of service quality. Among the various useful methods for evaluating and analyzing systems in steady states and also considering probabilistic date, it is shown that simulation has a high capability in modeling and evaluating such circumstances. Simulation is a suitable tool for the analysis of any queuing systems. The main aim of this paper is to simulating service processes of the bank branches and offer scenarios to improve existing processes toward customer satisfaction. To do this, after the identification of different service processes in the bank, the bottlenecks are identified and scenarios are offered to overcome these bottlenecks. The results show that proposed method can highly increase the speed and efficiency of services provided by the bank and achieve customer satisfaction.
    Keywords: Queuing Systems, Simulation, Modeling, Scenario Planning, Bank Branches
  • Morteza Mohammadi, Tahmures Sohrabi Pages 107-128
    The purpose of this study was to investigate the impact of electronic customer relationship management on customer satisfaction. This is a descriptive correlational study clearly based on the structural equation modeling (SEM). The participants of this study were 384 all customers who refer to the active electronic stores and benefit from their services and/or products. Participants completed the customer satisfaction Inventory (by Lee, and Turban, 2001) and the electronic customer relationship management Inventory (by Mogheimi, and Ramezani, 2011) Reliability and validity of these questionnaires was obtained. Results of the Pearson correlation showed that electronic customer relationship management and all customer satisfaction components are mutually correlated with each other (P<0/01(. Implementing structural equation modeling (SEM) for relationship between customer satisfaction and electronic customer relationship management tests, we found that the proposed model has a good fit and customer satisfaction is well explained by electronic customer relationship management. Also all of the model path coefficients were significant.
    Keywords: Customer Relationship Management, Electronic Customer Relationship Management, Customer Satisfaction, Customer Orientation
  • Mojtaba Salehi, Alireza Korde Katooli Pages 129-154

    Credit risk interprets as the probability of obligations non-repayment by customer in due date is considered as one of causes financial institutions bankruptcy. For this purpose, data mining techniques such as neural networks, Decision Tree, Bayesian networks, Support Vector Machine is used for customer segmentation to high-risk and low-risk groups. In this paper, we present the hybrid Imperialist Competitive optimization algorithm and neural network for increasing classification accuracy in evaluation and measurement credit risk of bank customers. The proposed method identifies the optimistic features and eliminates unnecessary features decreases problem dimension and increases classification accuracy. To validate this method, it implements on UCI dataset and also on a reality dataset of a private Iranian bank. The experimental results show this method is more satisfactory than other data mining techniques. The neural network error for the test set decreases with selection of effective features and elimination of low-impact features by the Binary Imperialist Competitive Optimization Algorithm.
    In addition test data error rate remains at acceptable level for other used classification methods. This article is the first use of algorithms Imperialist Competitive for credit risk assessment of bank customers.
    Keywords: : Optimized Features, Credit Risk, Banking Customers, Classification, Data Mining