فهرست مطالب

مطالعات عملیات روانی - پیاپی 46 (بهار و تابستان 1396)

فصلنامه مطالعات عملیات روانی
پیاپی 46 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سخن سردبیر
  • حجت الله مرادی صفحه 5
    شبکه های اجتماعی، نسل جدیدی از پایگاه هایی هستند که این روزها در کانون توجه کاربران اینترنت قرار گرفته اند. در عصر ارتباطات بهره برداری از فضای مجازی در جهت تاثیرگذاری بر جوامع مختلف توسط کشورهای استعماری رشدی فزاینده داشته و به مرور زمان شبکه های اجتماعی مجازی که اغلب با سرمایه گذاری سازمان های اطلاعاتی امریکا به وجود آمده، نقش مهمی را در این فضا بر عهده گرفته اند. به طوری که سازمان های اطلاعاتی از شبکه های یادشده در جهت رسیدن به اهداف خود و تغییر رفتار در جامعه هدف با بهره گیری از عوامل و منابع پنهان خود بهره برداری می کنند.
  • عباس بابایی، احمد باصری، حجت الله مرادی صفحه 7
    نظام جمهوری اسلامی ایران به لحاظ ساختار خاص خود مولفه های متعددی از قدرت نرم را فرامی گیرد. یکی از مهم ترین آنها هیات های مذهبی است که دارای کارکردهای متعددی شامل کارکرد فرهنگی، مذهبی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی و هنری می باشد. مقاله حاضر در راستای معرفی کارکردهای هیات های مذهبی و با توجه به وجود بعضی از آسیب ها و تهدیدات موجود برای آنها با هدف ارتقاء قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران از طریق ارائه راهبردها فراهم شده است. این مقاله به روش تحلیلی و توصیفی و از نوع کاربردی است. جامعه آماری تحقیق شامل جامعه نخبگان و صاحب نظران، اعضای هیات علمی دانشگاه ها و دست اندرکاران (مداحان، سخنرانان و متولیان هیات ها) با تجربه در حوزه قدرت نرم و هیات های مذهبی در دو طبقه می باشد و نمونه آماری تحقیق با بهره گیری از روش نمونه گیری هدفمند 60 نفر انتخاب گردید. یافته های تحقیق از طریق نرم افزار SPSS و تکنیک های آماری و روش TOWS بررسی گردید. ماتریس ارزیابی موقعیت هیات ها (نمودار space) نشاندهنده وضعیت تهاجمی خفیف است و در پنج سال آینده این موقعیت به حالت فعال شدید در خواهد آمد. راهبردهای ارائه شده در این پژوهش به دو دسته اولویت اول و دوم تقسیم گردید. نتایج تحقیق نشان داد که برای ارتقاء قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران از طریق کارکردهای هیات های مذهبی باید با تقویت قوت های کارکردی هیات های مذهبی و توجه به محتوای عزاداری و آموزش مداحان، سخنرانان و دست اندرکاران هیات ها و بهره گیری از فرصت های محیط خارجی به ارتقاء کارکردها هیات ها پرداخت. همچنین ضمن تبیین و تشریح آسیب ها و تهدیدات موجود برای دست اندرکاران هیات های مذهبی با آسیب ها، انحرافات و تهدیدات محیط خارجی مقابله کرد.
    کلیدواژگان: هیات های مذهبی، قدرت نرم، کارکرد، گروه اجتماعی، عاشورا
  • علیرضا موحدعلوی، هاشم آرا صفحه 31
    درک و شناخت تاثیرات فضای مجازی در افکار، رفتار اجتماعی- فرهنگی و شکل دهی به شاخص های فکری و هویتی و به عبارت دیگر، شکل دهی به شیوه و سبک زندگی به ویژه برای نسل جوان، مسئله اصلی است. به همین منظور مطالعه حاضر با محور قرار دادن نقش فضای مجازی در شاخص های فکری و هویتی جوانان با اتخاذ رویکرد جهانی شدن فرهنگی، سعی در تحلیل و تبیین این مساله است. روش تحقیق اسنادی و تحلیل ثانویه داده ها و اطلاعات، دو طرح مطالعاتی مرتبط با موضوع بود که ضمن تحلیل فیش برداری های نظری در بخش اسنادی، یافته های طرح های مطالعاتی منتخب بازتحلیل و در راستای مسئله و سوالات تحقیق حاضر به کار گرفته شد. یافته ها نشان داد که وضعیت شهر تهران موجد شرایطی شده است که در آن تمایل به بهره گیری از شبکه های مجازی بسیار زیاد شده و شکلی جدید از اجتماعات مجازی شکل گرفته و شبکه های مجازی تاثیر زیادی بر روی کاربران، به خصوص جوانان در شهر تهران دارد که نتیجه آن، تحت تاثیر قرار گرفتن ابعاد مختلف هویتی جوانان است. در سطح تحلیلی همبستگی بین رسانه های نوین(فضای مجازی) و ابعاد مختلف ارزش ها نشان میدهد بیشترین همبستگی بین عرفی شدن و گرایش به نوگرایی است و همچنین با دگرگونی صمیمیت، دگرگونی انگاره های جنسیتی و فردگرایی نیز همبستگی وجود دارد، که نتیجه این امر تاثیر شبکه های اجتماعی صرف نظر از محتوایشان، بر تغییرات و دگرگونی های هویتی است.
    کلیدواژگان: فضای مجازی، شبکه های اجتماعی مجازی، جوانان، هویت، شاخص های فکری و هویتی
  • داود دعاگویان * صفحه 57

    مقاله جنگ نرم شبکه های خبری سی.ان.ان و بی.بی.سی در اسلام هراسی بین المللی در جهت سنجش جهت گیری، نوع پیام های سیاسی و اهداف تبلیغاتی اسلام هراسی شبکه های خبری یادشده صورت می گیرد. به نظر می رسد با گسترش نظام های اقتصادی و اجتماعی بین المللی و توسعه اندیشه جهانی شدن، مفهومی به نام افکار عمومی بین المللی شکل گرفته است که می توان تعریفی نوین از جنگ نرم و دیپلماسی عمومی در عرصه بین الملل ارائه داد. شبکه های خبری بین الملل با تاسی بر امکانات و تجهیزات مدرن سعی دارند که با اهدافی خاص، تصویری از اسلام بازنمایی ‏کنند که در آن ارتباطی تنگاتنگ بین ایدئولوژی اسلام و خشونت و تروریسم وجود دارد. بدین منظور نویسنده با بهره گیری از روش تحلیل محتوای کمی، تلاش می کند ماهیت جنگ نرم شبکه های یادشده را در ترویج اسلام هراسی به صورت علمی منعکس کند. نتایج نشان می دهد سی.ان.ان و بی.بی.سی از طریق تغییر ایستارها، اصلاح تفاسیر شناختی و تهییج احساسات، توانسته‏اند موج گسترش هراس از اسلام و مسلمانان در جهان را شتابی بیشتر بدهند. این شبکه ها در تلاشند که نه تنها واقعیت اسلام بلکه ادراک مردم از واقعیت این دین را تغییر دهند. همچنین تلاش می کنند تصویری از اسلام را در افکار عمومی ترویج دهند که ضد توسعه و ضد نوع گرایی، شرارت و جنگ طلب است.

    کلیدواژگان: اسلام هراسی، جنگ نرم، ارتباطات بین الملل، سی، ان، ان و بی، بی، دیپلماسی عمومی
  • مصطفی محمدی صفحه 83
    با تشکیل گروه تکفیری - تروریستی داعش در سوریه و عراق و اعلام تشکیل دولت اسلامی از سوی این گروه، فصلی جدید از تحرکات تروریستی در تاریخ روابط بین الملل گشوده شد که نماد آن را می توان، حضور و تاثیر رسانه ها در فعالیت های تروریستی دانست؛ چرا که از اساسی ترین تفاوت های داعش نسبت به نسل های پیشین القاعده، تغییر در امر رسانه ای آن است. اگر القاعده از چند تلویزیون و رادیوی محلی، روزنامه های عرب زبانی چون القدس العربی یا الشرق الاوسط و سرانجام شبکه تلویزیونی الجزیره عربی بهره می برد، داعش نه تنها از رسانه های سنتی بهره می برد، بلکه بهره گیری از فضای مجازی و رسانه های جدید جزئی از راهبرد رسانه ای این گروه به شمار می رود. اکنون داعش از رسانه های سنتی و جدید در کنار هم استفاده می کند. از این رو، مقاله حاضر ضمن بررسی ساختار رسانه ای داعش، در صدد پاسخ دادن به این سوال است که، راهبرد رسانه ای گروه تکفیری – تروریستی داعش چیست؟ یافته های مطالعه حاضر، که بر اساس روش توصیفی – تحلیلی و به شیوه کتابخانه ای و اینترنتی انجام شده است، نشان می دهد که داعش به طور توامان از رسانه های سنتی و جدید برای پیشبرد راهبرد رسانه ای خود استفاده می کند. این گروه تکفیری – تروریستی در کنار داشتن موسسات رسانه ای مانند الحیات، اجناد، الاعتصام و... در شبکه های اجتماعی مانند توئیتر، تلگرام، توتیوب و غیره نیز فعال است و راهبرد رسانه ای آن جذب نیرو، بهره برداری اطلاعاتی و امنیتی از فضای مجازی، دریافت کمک های مالی و... است.
    کلیدواژگان: داعش، راهبرد رسانه ای، کارکرد رسانه ای
  • مجتبی دولتی صفحه 109
    وقوع انقلاب اسلامی که احیاء و اعتلای اسلام انقلابی در ایران و جهان، تشکیل حکومت اسلامی مبتنی بر نفی هرگونه سلطه گری و سلطه پذیری، ضدیت با نظام سلطه حاکم بر جهان و بازگشت به فرهنگ و ارزش های اصیل اسلامی را در پی داشت، قدرت های بزرگ به ویژه امریکا را به مخالفت با ایران و به کارگیری روش ها و ابزارهای مختلف واداشت. با شکل گیری نظام مردم سالاری دینی که بر مشروعیت الهی تکیه دارد و بر مقبولیت مردمی تاکید می ورزد، مهم ترین دستاورد غرب یعنی دمکراسی لیبرال به چالش کشیده شد. از این رو، به نظر می رسد بهره گیری از جنگ سخت، بازدارندگی و مهار جمهوری اسلامی، تغییر از درون و سازش، از جمله راهبردهای دشمنان انقلاب اسلامی می باشد. در شرایط کنونی و پس از توافق برجام حداقل دو پرسش اساسی مطرح است: نخست آنکه آیا با وجود توافق یادشده، که ناشی از پذیرش راهبرد سازش است، ماهیت دشمنی غرب به سرکردگی امریکا تغییر کرده است؟ دوم آنکه راهبرد و هدف دشمن در شرایط کنونی چیست؟ به نظر می رسد که دشمن تنها با تغییر تاکتیک همچنان ماهیت خود را حفظ کرده و با بهره گیری از پروژه نفوذ قصد دارد به اهداف خود برسد. نفوذ فرصت طلبان و غرب گراها در بدنه انقلاب اسلامی، نفوذ در مراکز تصمیم گیر و تصمیم ساز، زمینه سازی پذیرش اجتماعی دشمنی زدایی از امریکا، تقویت رابطه با امریکا و گسترش حوزه های مذاکره، ایدئولوژی زدایی از سیاست خارجی و داخلی و... از جمله مخاطرات نفوذ در پسابرجام ذیل دو راهبرد سازش و تغییر از درون است. در این نوشتار از روش توصیفی و تحلیلی بهره گرفته شده است.
    کلیدواژگان: راهبرد، نفوذ، جنگ نرم، استحاله
  • سید محمد جواد قربی صفحه 131
    یکی از منابع قدرت نرم ایران در فرایند انقلاب اسلامی، فرهنگ سیاسی می باشد به گونه ای که بی توجهی به آن می تواند فهم و درک صحیح قدرت نرم جامعه ایرانی را با دشواری مواجه سازد. فرهنگ سیاسی ایرانیان دارای ریشه های ملی و دینی می باشد که در تاریخ ایرانیان ریشه دوانیده است و هیچ گونه تضادی با منافع اسلامی و ارزش های دینی ندارد و همین موضوع منجر به کارآمدی فرهنگ سیاسی ایرانیان در بازتولید قدرت نرم گشته است. این مولفه ها و منابع قدرت نرم در اسناد فرادستی جمهوری اسلامی ایران بازتاب یافته اند. یکی از این اسناد، «سند مولفه های هویت ملی ایرانیان» می باشد که به برخی از مولفه های فرهنگ سیاسی ایرانیان اشاره نموده است. به همین منظور، مقاله حاضر با بهره گیری از روش تحلیل محتوای کیفی و مطالعات کتابخانه ای- اسنادی مترصد پاسخ به این سوال اصلی است که؛ فرهنگ های سیاسی بازتولیدکننده قدرت نرم در سند مولفه های هویت ملی ایرانیان کدامند؟ برخی از یافته ها نشان می دهند که مولفه هایی همچون ولایت مداری، وظیفه گرایی در راستای برقراری حکومت عدل جهانی، معنویت گرایی در حیات اجتماعی، فرهنگ یکپارچگی امت (فارغ از علایق قومی و نژادی)، فرهنگ انتظار و کوشش مصرانه برای بسترسازی ظهور و فرهنگ راهبردی استقامت (هویت مقاومت) بر ارتقاء قدرت نرم ایران موثر هستند که نمونه های فراوانی از آنها را می توان در انقلاب اسلامی و حال حاضر ایران مشاهده کرد. از این رو، جامعه ایرانی برای دست یابی به قدرت نرم فزاینده در سطوح ملی و بین المللی نیازمند بازخوانی این مولفه ها، منابع و فرهنگی سیاسی به همراه تقویت آنها می باشد.
    کلیدواژگان: قدرت نرم، سند مولفه هویت ملی ایرانیان، فرهنگ سیاسی، رسالت تاریخی
  • علیرضا عسکری صفحه 155
    در اندیشه های امام خمینی(ره) همواره یکی از اصلی ترین اهداف انقلاب، رساندن پیام انقلاب به دیگر کشورها بوده است. هدفی که خود امام با نامه ای خطاب به گورباچوف رهبر کمونیست شوروی آغاز کردند. ایشان، خود انقلاب و عملکرد آتی نظام جمهوری اسلامی را یکی از راه های شناساندن پیام انقلاب به مردم دنیا می دانستند. ارگان ها و سازمان های بسیاری در تلاش هستند تا این اندیشه امام به تحقق برسد از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دفتر تقریب مذاهب، وزارت خارجه، مجمع بیداری اسلامی، بسیج سازندگی و... . هدف از مقاله حاضر نخست شناساندن راه کارهای افزایش عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران در کشور های منطقه و جهان است. سپس، انسجام مراکز متولی این امر به مرکزیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. اما سوال اصلی که در برابر این اهداف قرار دارد این است که آیا در حال حاضر شرایط منطقه در راستا و مسیر تاثیرپذیری این گفتمان قرار دارد؟ در این مقاله سعی شده با توجه به حوادث سیاسی و تاریخی پیش از انقلاب، خاستگاه اصلی این گفتمان بیان شود سپس با توجه به تعریف گفتمان، هدف گفتمان و شرایط کنونی منطقه، راه کارهای کلی ارائه گردد.
  • ترجمه: دکتر محمدرضا آهنی صفحه 173
    اشاره
    این گزارش خلاصه ای است از نتایج تحقیقی با عنوان «مسئله سازی اینترنتی به عنوان ابزار جنگ های ترکیبی: مطالعه موردی کشور لتونی» که مرکز تعالی ارتباطات راهبردی ناتو انجام آن را به موسسه امور بین الملل لتونی با همکاری دانشگاه ریگا استرادینس واگذار نمود. نفوذ اجتماعی در ارتباطات رسانه های اجتماعی در درگیری روسیه- اوکراین، تحقیق دیگری است که گروهی از محققان لهستانی انجام داده اند؛ مقاله جوزف شاهین، عضو بخش دولتی امریکا در مرکز تعالی ارتباطات راهبردی ناتو، با عنوان «شبکه ترور: چگونه داعش از شبکه های اجتماعی سازگار برای پیام رسانی استفاده می کند»، همچنین بحث های ارائه شده در همایش ها و کنفرانس هایی که این مرکز در سال 2015 انجام داده، همگی مواردی هستند که در این خلاصه به آنها پرداخته شده است. بهره گیری از فناوری های نوین ارتباطی در درگیری های نظامی منجر به خلق مفهوم «جنگ ترکیبی» شده است. این مفهوم کانون اصلی گزارش مرکز تعالی ارتباطات راهبردی ناتو را تشکیل می دهد که طیف وسیعی از مفاهیم دیگر همچون جنگ سایبری، جنگ شبکه ای، عملیات روانی و... دربرمی گیرد. انتشار این گزارش در فصلنامه مطالعات عملیات روانی به معنای تایید محتوای آن نیست و تنها به منظور ارتقاء اطلاعات مخاطبان صورت می گیرد.
  • معرفی کتاب
  • کریستوفر سیمپسون ترجمه: محمد معماریان صفحه 187
    چاپ نخست: 1396
    شمارگان: 1000 نسخه
    ناشر: شرکت علمی و فرهنگی
    معرفت در بستر اجتماعی شکل می گیرد که نه تنها مولد بخشی از پرسش های بشر است، بلکه بر سمت و سوی دانش پژوهی وی نیز اثر می گذارد. بر همین منوال، شکل گیری و توسعه بسیاری از شاخه های علوم انسانی نیز کمابیش متاثر از تحولات سیاسی و اجتماعی دوران خود بوده است و بیش از یک قرن تلاش نظام مند در جامعه شناسی معرفت اساسا به دنبال یافتن همین خط و ربط هایی است که علم را به زمینه علوم اجتماعی ظهور آن پیوند می دهد.
|
  • Ph D. Abbas Babayee Ahmad Baseri Hojatollh Moradi Page 7
    Based on its structure, Islamic Republic of Iran’s regime encompasses various components of soft power. Religious boards make an important component having different cultural, religious, political, social, economic, military and artful functions. To enhance Islamic Republic of Iran’s soft power, this paper tries to introduce the functions of the religious boards by presenting some strategies and pays attention to their vulnerabilities as well. The method used in this paper is analytical and descriptive with an applied form. Elites, authorities, faculty members, and practitioners (eulogists, lecturers, and those in charge of the boards) make up the statistical society of this research. A 60-person statistical sample, was chosen on the basis of purposeful sampling. Research findings were measured by SPSS software, statistical techniques and TOWS method. Situation assessment matrix of these boards (space diagram) shows weak attacks and this situation will be awfully worse in the next five years. Strategies presented here were divided into two groups having first and second preferences. The results show that, in order to enhance the Islamic Republic of Iran’s soft power through the religious boards, their functions must be strengthened by paying attention to the contents of the mourning, training the eulogists, lecturers and those involved in, and using foreign environment as well. We can encounter vulnerabilities, distortions, and foreign threats by explaining them to those in charge of these boards.
    Keywords: religious boards, soft power, function, social group, Ashura
  • Ph. D. Alireza Movahhed Alavi Hashem-E Aram Page 31
    Appreciating and recognizing the effects of cyberspace on thoughts, social-cultural behavior, and shaping the spiritual and identity indices, in other words shaping the life style, especially among the youth is an important issue. This paper, thus, tries to analyze and explain this issue focusing on cyberspace role in making the youth spiritual and identity indices using cultural globalization. Documentary research and second analysis of data are two methods used in this research. First, we analyzed the collected data and then reanalyzed the findings of the research to answer the research questions. The findings showed that Tehran is in such a way that people, especially the youth, are interested in using social networks, accordingly they have made virtual societies. Virtual networks influence users, particularly the youth, in Tehran very much and affect different dimensions of their identity. In analytical level, the correlation between modern media (cyberspace) and different dimensions of values show that the most correlation is between conventionalism and inclination to modernism. There is also a correlation to changing friendliness, sex sketches, and individualism. This indicates that social networks, regardless of their contents, dramatically influence individual identity.
    Keywords: cyberspace, virtual social networks, the youth, identity, spiritual, identity indices
  • Davood Doaaguyan * Page 57

    The present paper tries to measure the direction and kind of political messages as well as propaganda goals of CNN and BBC toward Islamophobia. Increasing worldwide social and economic regimes as well as the development of globalization thinking, apparently have shaped a concept called international public opinion so that we can present a modern definition of soft war and public diplomacy in international arena. International news agencies equipped with modern facilities try to represent an image of Islam closely connected to violence and terrorism. Here, the author, using quantitative analysis method, tries to reflect scientifically the nature of the soft war made by these news networks to diffuse Islamophobia across the world. The results show that CNN and BBC could accelerate Islamophobia wave across the world by changing the values, altering cognitive interpretations and exciting the emotions. These networks try to change not only the reality of Islam but also people’s perception of the reality of this religion. They also try to show an image of Islam in public opinions which is counter development, against human being and ready to make war.

    Keywords: Islamophobia, soft war, international relations, CNN, BBC, public diplomacy
  • Mostafa Mohammadi Page 83
    After the anathematizing-terrorism ISIS group was shaped in Syria and Iraq, a new era of terrorism was opened in the history of international relations. The symbol of this is the participation and influence of media in terrorism activities; because the main difference between ISIS and its predecessors such as Alghaede is altering the use of media. While Alghaede used few local TV and radio channels, Arab language newspapers such as Alghodsoalarabi or Shargholousat, and finally Arabic Aljazire TV network, ISIS not only exploited traditional media but also used cyberspace and modern media as a part of its media strategy. Today, ISIS uses traditional and modern media side by side. This paper, thus, is going to review ISIS media structure and answer this question: What is the media strategy of ISIS? The findings of the present paper, done on the basis of descriptiveanalytical method using library archives and Internet, indicate that ISIS uses traditional and modern media simultaneously to progress its media strategy. Beside media institutes like Alhayat, Ajnad, Aletesam, etc. this anathematizing-terrorism group is active in social media such as Twitter, Telegram, You Tube, and so on. Absorbing new forces, exploiting intelligence and security of cyberspace, and receiving financial aids are some of the media strategy of this group.
    Keywords: ISIS, media strategy, media application
  • Mojtaba Doulati Page 109
    Islamic revolution in Iran occurred to seek the revival and superiority of revolutionary
    Islam in Iran and throughout the world, shaping Islamic government based on the rejection of any domination and being dominated, objecting the domineering regime governing the world, and returning to original Islamic culture and values. This made superpowers, especially US, to oppose Iran using different methods and means. A religious democratic regime in Iran based on divine legitimacy and public acceptance, has challenged liberal democracy, i.e. the most important achievement of the West. Therefore, exploiting war, deterrence and control of the Islamic Republic, compromise and changing from inside, apparently are among different strategies used by the revolution adversaries. Considering the present conditions and after the so-called Barjam agreement, we come across, at least, two questions: First, regarding this agreement which is due to the acceptance of compromise strategy, has the adversary nature of the West and US toward Iran changed? Second, what is the aim and strategy of the enemy in the present conditions? It seems the enemy has changed its tactic but maintained its nature and is going to reach its aim using penetration project. The penetration of opportunists and those believe in the West in the Islamic revolution body, penetrating decision-taking and decision-making centers, socializing relation to America and strengthening this relation, widening negotiation fields, removing ideology from domestic and foreign policy are amongst the dangers of the penetration. These dangers are due to the compromise and change from within strategies. In this research we have used descriptive-analytical method.
    Keywords: strategy, penetration, soft war, metamorphosis
  • Seyed Javad-E Ghorbi Page 131
    Political culture is one of the Iranian soft power sources; disregarding it may make some difficulties appreciating the soft power of the Iranian society. Iranian political culture has national and religious roots in the history of Iran and it does not have any contradiction to Islamic interests and religious values. This has made Iranian political culture effective in the reproduction of Iran’s soft power. These components and resources of soft power are reflected in higher documents of Islamic Republic of Iran. One of them is the Document of Iranian National Identity Components in which some of these components have been mentioned. Using qualitative content analysis and library research, this paper is going to answer this question: Which political cultures in this document reproduce soft power? Some findings show that components like Velayat-orienting, paying attention to the obligation regarding the establishment of justice global government, spirituality in social life, people integration (regardless of ethnic and race interests), improving waiting culture and doing our best in paving the way for Imam Mahdi’s emergence, and resistance strategic culture are all effective in the enhancement of Iran’s soft power. The examples of these are seen in the Islamic revolution and present conditions of Iran. Therefore Iran’s society is required to review these components and resources of political culture in order to improve its soft power in national and international levels and strengthening them as well.
    Keywords: soft power, The Document of Iranian National Identity Components, political culture, historical mission
  • Alireza Askari Page 155
    Transferring the message of the Islamic revolution to other countries, has always been one of the primary principles of the revolution In Imam Khomeini’s (PBUH) thoughts. This issue began by Imam Khomeini’s letter to Gorbachev, leader of the Soviet Union. According to Imam Khomeini’ thoughts, the revolution and the performance of the Islamic Republic regime is one way to introduce the message of the revolution to the people of the world. Several institutions and organizations are trying to put into practice Imam Khomeini’s thought including IRGC, Office of Religions Approaching, Foreign Affairs Department, Association of Islamic Awakening, Construction Basij, etc. Strategic deepness of the Islamic Republic of Iran is increasing every day and its message is being heard not only in the region but also in North Africa, Europe and even in America. This paper, firstly, tries to introduce different courses of action to increase this strategic deepness in the region as well as in the world and secondly to integrate those in charge of this mission through IRGC. Considering pre-revolution political and historical events, this paper is going to show the origin of this discourse and then presents general courses of action defining the discourse and its aim.
    Keywords: revolution, revolution's discourse, penetration, strategic deepness, America
  • Translation: Dr. Mohammad Reza Ahny Page 173
    This report is a summary of the results of the study entitled "Internet-Based Problem Making as a Hybrid Warfare Tool: A Case Study of Latvia" which was entrusted to the Latvian Institute of International Affairs in collaboration with Riga Stradins University by NATO Strategic Communications Center of Excellence; “Social Infiltration in Social Media Communications in the Russian-Ukrainian Conflict” is the title of another study conducted by a group of Polish researchers; the paper of Joseph Shaheen, a member of American public sector in NATO Strategic Communications Center of Excellence, entitled “Terror Network: How ISIS employs the Well-Suited Social Networks to Communicate their Messages", as well as the debates presented in the conferences of this center in 2015 are all the cases that are dealt with in this summary. The use of new communications technologies in armed conflicts has led to the creation of the concept of "hybrid warfare". This concept is the main focus of the report of NATO Strategic Communications Center of Excellence and encompasses a whole range of concepts such as cyber warfare, network warfare, psychological operations, etc. Publication of this report in Psychological Operations Quarterly does not signify the endorsement of its content and is only to enhance the readers’ information.