فهرست مطالب

Medical - Surgical Nursing - Volume:5 Issue: 3, 2016

Iranian Journal Of Medical - Surgical Nursing
Volume:5 Issue: 3, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/09/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جواد شاهین فر، حسین زراعتی *، مهناز مسرورنیا، شایان وفایی، فهیمه هاشمی صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    انتظار قبل از عمل جراحی از جمله عوامل محیطی اضطراب آور برای هر بیماری است. اضطراب حاصل از این انتظار عوارض نامطلوبی بر روند درمان و بهبودی بیمار برجای می گذارد. با توجه به عوارض اقدامات دارویی جهت کنترل این عارضه، استفاده از طب مکمل حائز اهمیت است. مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه تاثیر اسطوخودوس و دیازپام بر سطح اضطراب بیماران قبل از جراحی ارتوپدی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر یک کارآزمایی بالینی می باشد که جامعه آماری آن را بیماران کاندید عمل جراحی ارتوپدی مراجعه کننده به یکی از بیمارستان های آموزشی شهر بجنورد در سال 1394 تشکیل دادند.60 بیمار به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه مداخله 300 میلی گرم عصاره اسطوخودوس و گروه کنترل 5 میلی گرم دیازپام را شب قبل از عمل جراحی به صورت خوراکی دریافت کردند. اضطراب بیماران دو گروه، شب قبل از عمل و یک ساعت قبل از شروع جراحی با استفاده از ابزار سنجش اضطراب اشپیل برگر اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده ازآزمون های آماری دقیق فیشر، کای دو، تی مستقل و تی زوج تحت نرم افزار آماری 16 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره اضطراب بیماران پس از مداخله در گروه مداخله از 6/0±9/8 به 5/5±76/2 (0/001 > P) و در گروه کنترل از 5/5±100/0 به 5/7±80/0 رسید (0/001>P). این تفاوت از نظر آماری بین دو گروه معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    اسطوخودوس می تواند همانند دیازپام خوراکی منجر به کاهش اضطراب بیماران قبل از جراحی ارتوپدی شود. با توجه به عوارض کمتر داروهای گیاهی نسبت به داروی دیازپام، می توان از این گیاه جهت کاهش اضطراب قبل از عمل استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسطوخودوس، اضطراب، دیازپام، عمل جراحی، ارتوپدی
  • ایمان تقی زاده فیروزجایی، محسن ادیب حاج باقری *، محمد احسان ادیب صفحات 7-12
    زمینه و هدف
    همودیالیز به عنوان یک درمان حیاتی نیازمند مسیر دسترسی به عروق مناسب است. کوتاهی در مراقبت از این مسیر منجر به از بین رفتن کارایی آن در مدت زمانی کوتاه می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی مراقبت های پرستاری از مسیر دسترسی به عروق بیماران تحت همودیالیز انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی مقطعی حاضر به روش تمام شماری بر روی پرستاران (20 نفر) و بیماران (120 نفر) تحت همودیالیز مراجعه کننده به بخش همودیالیز بیمارستان شهید بهشتی بابل در سال 1394 انجام شد. پژوهشگر چگونگی مراقبت های پرستاری از مسیر دسترسی به عروق بیماران را با استفاده از چک لیست محقق ساخته مورد بررسی قرار داد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی تحت نرم افزار آماری 16 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    : از 14 مراقبت، پوشیدن دستکش و ماسک، تزریق بلوس به موقع هپارین، شستشوی لاین ها، کنترل مکرر فشارخون، شستشوی کامل لاین ها، برگشت کامل خون به بدن در پایان همودیالیز و پوشاندن استریل محل ورود سوزن در 100 درصد موارد اجرا شده بود. مراقبت های مربوط به رعایت دور مناسب دستگاه در هنگام شروع دیالیز (81/66%)، رعایت فاصله سوزن با فیستول (75/83%)، نگه داشتن صحیح محل سوزن بعد از خروج آن (75%)، رعایت فاصله کافی بین سوزن ها (54/17%)، کنترل فشارخون در پایان دیالیز (50%) و تغییر دادن محل سوزن در بین دو جلسه ی همودیالیز (27/5%) در حین مراقبت رعایت نشده بودند.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد از میان مراقبت های پرستاری برخی مراقبت های مربوط به شروع و پایان دیالیز مورد بی توجهی پرستاران قرار گرفته اند. پیشنهاد می شود برنامه هایی برای آموزش مداوم و بازآموزی پرستاران در زمینه مراقبت از محل دسترسی عروقی بیماران همودیالیزی تدوین شود.
    کلیدواژگان: دسترسی عروقی، همودیالیز، مراقبت پرستاری
  • ابوالفضل رحیمی زارچی، محمد علی حسینی *، حمیدرضا خانکه، رضا سلمان روغنی، اکبر بیگلریان صفحات 13-20
    زمینه و هدف
    درد ناشی از عمل جراحی، یکی از مشکلات اصلی بیماران محسوب می شود.کاهش درد به روش ساده و غیرتهاجمی یکی از اولویت های پرستاری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر ماساژ بازتابی کف پا بر شدت درد بیماران پس از عمل جراحی شکمی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ی کارآزمایی بالینی حاضر، 90 بیمار کاندید عمل جراحی شکمی مراجعه کننده به مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) شهر تهران در سال 1395، به روش مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه (30 نفره) قرار گرفتند. برای گروه های اول و دوم به ترتیب ماساژ بازتابی کف پا و ماساژ ساده پا، پس از ورود بیماران به بخش و هوشیاری کامل، یک بار به مدت30 دقیقه توسط پژوهشگر انجام شد و گروه سوم تنها تحت مراقبت های معمول بخش قرار گرفتند. درد بیماران قبل از ماساژ، بلافاصله بعد از ماساژ (30 دقیقه پس از پیش آزمون)،10 دقیقه بعد و در نهایت 24 ساعت بعد با استفاده از مقیاس دیداری درد (VAS) اندازه گیری و ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کای دو، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون اندازه های تکراری تحت نرم افزار آماری 19 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره درد 24 ساعت پس از مداخله در بیماران شرکت کننده در گروه ماساژ بازتابی پا (1/06±1/90) نسبت به ماساژ ساده پا (1/64±3/30) و گروه کنترل (2/02±3/80) کاهش بیشتری داشت (0/001>P). این کاهش نمره تنها در بازه زمانی 10 دقیقه و 24 ساعت پس از مدخله بین گروه ها معنی دار بود. (0/001>P)
    نتیجه گیری
    ماساژ بازتابی کف پا می تواند منجر به کاهش درد بیماران پس از عمل جراحی شکمی شود. با توجه به سادگی و غیرتهاجمی بودن، می توان از این روش جهت کاهش درد بیماران در کنار سایر اقدامات درمانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ماساژ بازتابی پا، درد، جراحی شکم
  • حسن ربابی *، حسن عسکری، فرشید سعیدی نژاد صفحات 21-26
    زمینه و هدف
    درد ناشی از اقدامات تهاجمی مانند تلقیح واکسن علاوه بر آسیب های بافتی، تنش روانی برای کودک به همراه دارد؛ لذا مدیریت آن توسط کارکنان سلامت جامعه از اولویت های تیم بهداشتی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر انحراف فکر با استفاده از بادکردن بادکنک و تماشای کارتون بر شدت درد ناشی از تلقیح واکسن سه گانه در کودکان سن مدرسه انجام شد.
    مواد و روش ها
    کارآزمایی بالینی حاضر بر روی کودکان سن مدرسه مراجعه کننده به مرکز بهداشتی– درمانی سیدالشهدا (ع) شهر زاهدان در سال 1394 انجام شد.120 کودک به روش دردسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه 40 نفره قرار گرفتند. گروه اول قبل از تلقیح واکسن تا اتمام آن، به بادکردن بادکنک تشویق شدند، گروه دوم از دو دقیقه قبل از واکسیانسیون تا اتمام تلقیح آن به تماشای کارتون پرداختند و برای گروه کنترل مداخله ای انجام نشد. بلافاصله بعد از تزریق واکسن، شدت درد با مقیاس بررسی واکنش های رفتاری ناشی از درد (FLACC Scale)بررسی و ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تحت نرم افزار آماری 22 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره شدت درد ناشی از تلقیح واکسن سه گانه در گروه اول 1/30±1/87، گروه دوم 0/87±1/40 و در گروه کنترل 1/38±3/22 بود. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد بین نمره شدت درد در سه گروه تفاوت آماری معنی داری وجود دارد (0/001>P)؛ اما این اختلاف بین گروه های مداخله معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    دو روش انحراف فکر تشویق به بادکردن بادکنک و تماشای کارتون بر شدت درد ناشی از تلقیح واکسن سه گانه در کودکان سن مدرسه موثرند. پیشنهاد می شود این روش ها جهت مدیریت درد کودکان حین واکسیناسیون به عنوان روشی ارزان و بی عارضه مورداستفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: واکسن سه گانه، درد، کودک سن مدرسه، انحراف فکر
  • مرضیه ذیحقی، سامان صابر، عصمت نوحی، تکتم کیانیان * صفحات 27-33
    زمینه و هدف
    رعایت حریم شخصی از حقوق تمامی بیماران و از جمله سالمندان می باشد و نقض آن با افزایش اضطراب، استرس، سلب اعتماد نسبت به پرسنل، امتناع از معاینات فیزیکی و تضعیف روند بهبودی همراه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی رعایت حریم شخصی توسط پرستاران از دیدگاه سالمندان بستری در بخش های داخلی و جراحی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی مقطعی حاضر بر روی سالمندان بستری در بخش های داخلی و جراحی بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سال 1393 انجام شد.132 بیمار به روش در دسترس وارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته ی رعایت حریم شخصی پس از تعیین روایی و پایایی جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری من ویتنی و اسپیرمن تحت نرم افزار آماری 16 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    نمره رعایت حریم شخصی توسط پرستاران از دیدگاه سالمندان در 70/4 درصد موارد در سطح مطلوب گزارش شد. در بعد فیزیکی 81/1درصد و در بعد روانی- اجتماعی 73/4درصد بیماران رعایت حریم شخصی را مطلوب دانستند؛ در حالی که در بعد اطلاعاتی 84/8درصد بیماران رعایت حریم شخصی را در سطح متوسط گزارش کردند. بین میانگین نمره رعایت حریم شخصی توسط پرستاران از دیدگاه زنان (13/7±104/24) و مردان سالمند (13/62±109/60) تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (0/013=p). ارتباط معکوس و معنی داری بین سن سالمندان و رعایت حریم شخصی از سوی پرستاران وجود داشت (0/37-=r، 0/001>P).
    نتیجه گیری
    حریم شخصی در سالمندان در ابعاد فیزیکی و روانی اجتماعی در سطح مطلوبی رعایت می گردید؛ اما در بعد اطلاعاتی به صورت مطلوب رعایت نشده بود. تدوین برنامه های آموزشی مناسب در این زمینه برای پرستاران پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: حریم شخصی، پرستاران، سالمندان
  • فردوس پلارک، شیلان عزیزی، حمیده مشعلچی *، بهروز تیزنوبیگ، مرضیه شایسته فر، لیلا فخارزاده، محسن حقیقی زاده، نرگس صادقی صفحات 34-41
    زمینه و هدف
    آنژیوگرافی به عنوان یک اقدام تهاجمی تنش زا علاوه بر درد منجر به بروز تغییرات متعدد همودینامیک می شود. برای کاهش این عوارض در اغلب موارد از پیش داروهای مختلف استفاده می شود، اما در مورد میزان اثربخشی آن ها اجماع نظر وجود ندارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر پیش دارو بر شدت درد و وضعیت همودینامیک بیماران تحت آنژیوگرافی عروق کرونر انجام شد.
    مواد و روش ها
    کارآزمایی بالینی حاضر با مشارکت بیماران کاندید آنژیوگرافی عروق کرونر مراجعه کننده به بیمارستان گنجویان شهر دزفول در سال 1390 انجام شد. 102 بیمار به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در 3 گروه 34 نفره قرار گرفتند. گروه اول 4 میلی گرم کلرفنیرامین وریدی، گروه دوم 5 میلی گرم دیازپام وریدی و گروه سوم 2 میلی گرم نرمال سالین وریدی را 30 دقیقه قبل از آنژیوگرافی به عنوان پیش دارو دریافت کردند. شدت درد و وضعیت همودینامیک بیمار در بازه قبل، حین و پس از آنژیوگرافی به دفعات مورد بررسی و ثبت قرار گرفت. اطلاعات با استفاده از ابزار دیداری سنجش درد (VAS) و فرم ثبت وضعیت همودینامیک جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو، آنالیز واریانس یک طرفه، فریدمن، کروسکال والیس و آزمون آنالیز اندازه های تکراری تحت نرم افزار آماری 19 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    پس از آنژیوگرافی درد بیماران در هر سه گروه افزایش یافت (0/001>P)، اما این تفاوت بین گروه ها معنی دار نبود. پس از آنژیوگرافی فشارخون، ضربان قلب و تعداد تنفس بیماران کاهش یافت (0/001>P). این تفاوت تنها در رابطه با فشارخون سیستولیک (0/03=P)، دیاستولیک (0/02=P) و ضربان قلب(0/04=P) بیماران در 15 دقیقه چهارم بعد از آنژیوگرافی بین گروه ها معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، تفاوت قابل توجهی بین انواع پیش دارو بر شدت درد و وضعیت همودینامیک بیماران وجود ندارد. پیشنهاد می شود تاثیر پیش داروها در سایر اقدامات تهاجمی مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پیش دارو، درد، وضعیت همودینامیک، آنژیوگرافی عروق کرونر
  • احمد انتظاری، محمدحسین عوض بخش، حمید میرحسینی *، راضیه قاسمی، الهه فتاحی بافقی صفحات 42-50
    زمینه و هدف
    شستن دست ها در اتاق عمل امری ضروری در کنترل عفونت است که اجرای صحیح و دقیق آن نیازمند زمان است. بنابراین به کارگیری محلول هایی با اثربخشی سریع و ایمن حائز اهمیت است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر ضدعفونی با استریلیوم و بتادین بر بار میکروبی دست اعضای تیم جراحی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی نیمه تجربی حاضر بر روی پرسنل اتاق عمل بیمارستان های آموزشی شهر یزد در سال 1391 انجام شد. 93 مشارکت کننده به روش تصادفی از اتاق عمل های مختلف وارد مطالعه شدند. شستشوی دست ها ابتدا به صورت یکسان به مدت یک دقیقه با 5 میلی لیتر صابون فاقد آنتی باکتریال انجام شد و نمونه پایه به وسیله ی سوآپ استریل از زیر ناخن ها و چین های کف دست گرفته شد. سپس شستشوی دست ها در دو نوبت جداگانه با فاصله یک هفته ای با 12 میلی لیتر از محلول های بتادین و استریلیوم به مدت 3 دقیقه طبق دستورالعمل هر محلول صورت گرفت. بلافاصله پس از شستشوی دست ها نمونه گیری انجام شد. جهت بررسی دوام تاثیر ماده ی ضدعفونی کننده، پس از اتمام عمل جراحی نیز نمونه گیری صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تی زوج، تی مستقل و آنالیز اندازه های تکراری تحت نرم افزار آماری 17 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    پس از مداخله اختلاف میانگین بار میکروبی دست ها در شستشو با بتادین از 3/08±15/97به 0/28±0/64- (CFU/ml) رسید (0/012=P). این میانگین در شستشوی دست ها با محلول استریلیوم از 3/0±16/73قبل از مداخله به 0/64±0/032- (CFU/ml) بعد از مداخله کاهش یافت (0/037=P). این اختلاف بین دو روش معنی دار بود (0/04=P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده اثر بخشی سریع تر استریلیوم نسبت به بتادین و تاثیر پایدارتر بتادین در مقایسه با استریلیوم بود. لذا پیشنهاد می شود محلول ضدعفونی بر اساس شرایط زمانی عمل از نظر شروع و طول مدت آن انتخاب گردد.
    کلیدواژگان: بتادین، استریلیوم، ضدعفونی دست، اتاق عمل
  • فتیحه کرمان ساروی، علی نویدیان *، ابراهیم ابراهیمی طبس، طیبه سرگزی شاد صفحات 51-60
    زمینه و هدف
    ارتقا کیفیت زندگی مبتلایان به دیابت و شناسایی عوامل تاثیرگذار بر آن یکی از مهم ترین اهداف سازمان بهداشت و درمان می باشد. خودکارآمدی از جمله متغیرهایی است که تاثیر کلی آن بر کیفیت زندگی تایید شده است؛ اما چگونگی تاثیر اجزای مختلف آن بر کیفیت زندگی بیماران خصوصا نوجوانان مبتلا به دیابت مشخص نیست. مطالعه حاضر با هدف پیش بینی کیفیت زندگی نوجوانان مبتلا به دیابت براساس خودکارآمدی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه همبستگی حاضر بر روی نوجوانان مبتلا به دیابت مراجعه کننده به کلینیک دیابت شهر زاهدان در سال 1395 انجام شد. 100 نوجوان به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی نوجوانان مبتلا به دیابت و مقیاس خود کارآمدی در مدیریت دیابت با استفاده از روش خودگزارشی جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی، آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تحت نرم افزار آماری 18 SPSS انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت زندگی نوجوانان 5/15±54/61و میانگین نمره خودکارآمدی آن ها 10/53±45/84بود. بین نمره کل خودکارآمدی با زیر مقیاس رضایت مندی از کیفیت زندگی (0/001>p، 0/49=r) ارتباط مستقیم و با زیر مقیاس های اثر درمان بر کیفیت زندگی (0/35-=r، 0/001>p)، علایم بیماری (0/04= p، 0/20-= r) و اثر دیابت بر فعالیت فرد (0/33-=r، 0/001>p) ارتباط معکوس وجود داشت. نتایج تحلیل رگرسیون حاکی از این است که مجموعه متغیرهای خودکارآمدی قادرند تغییرات کیفیت زندگی را پیش بینی کنند و نتایج آزمون رگرسیون چندمتغیره تاثیر مولفه مراقبت پزشکی برکیفیت زندگی را معنی دار نشان داد. (11/6=F، 0/001>p)
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه مولفه ی مراقبت پزشکی پیش بینی کننده ی کیفیت زندگی نوجوانان مبتلا به دیابت است، بنابراین پیشنهاد می شود در برنامه های مراقبتی نوجوانان به جنبه های مختلف مراقبت پزشکی توجه ویژه ای مبذول گردد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، خودکارآمدی، دیابت، نوجوان
|
  • Shahinfar Javad, Zeraati Hossein *, Masroornia Mahnaz, Vafayi Shayan, Hashemi Fahimeh Pages 1-6
    Background And Objective
    Waiting for surgery is one of the stressful environmental factors for each patient. Anxiety caused by waiting could have adverse effects on patient treatment and recovery process. Given the complications caused by management of anxiety through pharmaceutical methods, application of complementary medicine is of paramount importance. This study aimed to compare the effects of lavender and diazepam on anxiety level of patients before orthopedic surgery.
    Materials And Method
    This clinical trial was conducted on patients undergoing orthopedic surgery, who referred to one of the teaching hospitals of Bojnord, Iran, in 2015. In total, 60 patients were selected through randomized convenience sampling and divided into intervention and control groups. The intervention group received 300 mg of lavender extract, whereas the control group orally consumed 5 mg diazepam before the surgery. Anxiety level of patients was measured one night and one hour before the surgery using Spielberger’s State-Trait Anxiety Inventory. Data analysis was performed in SPSS, version 16, using paired t-test, Fisher’s exact test, Chi-square, and independent t-test.
    Results
    In this study, mean anxiety level of the intervention group changed from 9.8±6.0 to 76.2±5.5 (P
    Conclusion
    According to the results of this study, similar to diazepam, lavender can diminish anxiety level in patients before orthopedic surgery. It is recommended that lavender be used before surgeries to decrease anxiety level since herbal medicine is associated with less complications compared to diazepam.
    Keywords: Lavender, anxiety, diazepam, surgery, orthopedic
  • Taghizade Firoozjayi Iman, Adib, Hajbaghery Mohsen *, Adib Mohammad Ehsan Pages 7-12
    Background And Objective
    Hemodialysis is a critical treatment method, which depends on the vascular access route. Lack of care for access route could diminish its efficiency in a short while. This study aimed to evaluate the frequency of nursing care for vascular access route in hemodialysis patients.
    Materials And Method
    This cross-sectional study was conducted on 20 nurses and 120 hemodialysis patients, who referred to the Hemodialysis Department of Shahid Beheshti Hospital, Babol, Iran, in 2015. We evaluated the method of nursing care for vascular access route using a researcher-made checklist. Data analysis was performed in SPSS, version 16, using descriptive statistics.
    Results
    In total, 14 cases of nursing care were evaluated, in 100% of which all the caring steps, including wearing gloves and a mask, early bolus injections of heparin, washing lines, frequent monitoring of blood pressure, rinsing the lines, returning the blood to the body after hemodialysis, and sterile covering of the puncture site, were observed. However, some of the other techniques, such as care related to appropriate pump speed when starting dialysis machine (81.66), observance of distance of fistula needles (75.83%), right placement of needle after exit (75%), pressing the injection site (54.17%), blood pressure monitoring at the end of dialysis (50%), and change of the needle site between two sessions (27.5%), were not adhered to by the nurses.
    Conclusion
    According to the results of this study, some of nursing care steps necessary in the beginning and end of hemodialysis were not accurately followed by the nurses. It is recommended that constant training courses be held for nurses in this regard.
    Keywords: Vascular access, haemodialysis, nursing care
  • Rahimi Zarchi Abolfazl, Hosseini Mohammad Ali *, Khankeh Hamid Reza, Salman Roghani Reza, Biglarian Akbar Pages 13-20
    Background And Objective
    Pain caused by surgery is one of the major problems of patients. Therefore, pain reduction using noninvasive and simple methods is one of the nursing priorities. This study aimed to evaluate the effect of reflexology massage on pain intensity in patients after abdominal surgery.
    Materials And Method
    In this clinical trial, 90 patients undergoing abdominal surgery, who referred to Imam Khomeini Hospital in Tehran, Iran, 2016, were selected using purposive sampling. The participants were randomly divided into three groups of 30. Reflexology massage and simple massage were applied by the researcher in the form of a 30-minute session for the first and second groups after transferring the patients to the ward and regaining full consciousness. Pain was measured immediately, 10 minutes, and 24 hours after the massage (30 minutes after the pre-test) using visual analogue scale. Data analysis was performed in SPSS, version 19, using Chi-square, One-way analysis of variance, and repeated measures ANOVA.
    Results
    The mean pain score 24 hours after the intervention decreased more in foot reflexology group (1.9±1.6) compared to the simple massage (3.3±1.64) and control group (3.8±02) (p
    Conclusion
    According to the results of this study, reflexology massage could alleviate pain in patients after abdominal surgery. Given the simple and non-invasive nature of this method, it could be used to reduce pain in patients, along with other healthcare measures.
    Keywords: Reflexology massage, Pain, Abdominal surgery
  • Robabi Hassan *, Askari Hassan, Saeedinegad Farshid Pages 21-26
    Background And Objective
    Pain caused by invasive procedures, such as vaccination, could be associated with mental tension and tissue damage in children. Therefore, one of the priorities of healthcare providers is to manage this pain. This study aimed to evaluate the effect of distraction using inflating balloons and watching cartoons on intensity of pain induced by diphtheria tetanus and pertussis (DPT) vaccine in school-age children.
    Materials And Method
    This clinical trial was conducted on all school-age children, who were referred to Sayyid al-Shuhada healthcare center in Zahedan, Iran, 2015. In total, 120 patients were selected through convenience sampling. The subjects were randomly divided into three groups of 40. Participants of the first group were encouraged to inflate balloons throughout the vaccination process. On the other hand, subjects of the second group watched a cartoon from two minutes before to the end of the vaccination. No intervention was carried out for the control group. Pain intensity was measured immediately after vaccination using Face, Legs, Activity, Cry, Consolability scale (FLACC scale). Data analysis was performed in SPSS version 22 using descriptive statistics and One-way ANOVA test.
    Results
    In this study, mean pain scores were 1.87±1.30, 1.40±0.87, and 3.22±1.38 in the first, second, and control groups, respectively. Results of the ANOVA test revealed a difference between the study groups regarding pain intensity (P
    Conclusion
    According to the results of this study, two distraction methods of inflating balloon and watching cartoons could effectively decrease pain induced by DPT vaccine. Use of these techniques is recommended to manage pain in children as they are inexpensive and have no side effects.
    Keywords: DPT vaccine, pain, school, age children, distraction
  • Zihaghi Marzieh, Saber Saman, Nouhi Esmat, Kianian Toktam* Pages 27-33
    Background And Objective
    Respect for privacy is the right of all patients, including the elderly, and lack of respect for patients could be associated with increased anxiety, stress, lack of confidence in hospital personnel, refuse of physical examination and weakening of recovery. This study aimed to evaluate the respect for privacy by nurses from the perspective of the elderly hospitalized in internal and surgical wards.
    Materials And Method
    This cross-sectional study was conducted on the elderly hospitalized in internal and surgical wards of hospitals affiliated to Zahedan University of Medical Sciences in 2015. In total, 132 patients were selected through convenience sampling. Data was collected using the researcher-made questionnaire of respect for privacy, reliability and validity of which was confirmed. Data analysis was performed in SPSS version 16 using descriptive statistics, Mann-Whitney U and Spearman’s correlation coefficient.
    Results
    In this study, mean score of respect for privacy of patients by nurses was reported favourable in 70.4% of the cases. In terms of physical and psycho-social dimensions of privacy, 81.1% and 73.4% of the cases were at an acceptable level, respectively. Regarding information dimension of privacy, 84.8% of the cases were at a medium level. Higher level of respect for privacy was observed for elderly female patients (104.24±13.7), compared to male elderlies (109.13±60.62) (P.013). Moreover, a reverse and significant correlation was observed between age of the elderly and respect for privacy by nurses (P
    Conclusion
    According to the results of this study, respect for the elderly was reported to be at a favourable level at physical and psycho-social dimensions. Nevertheless, information dimension of privacy was not acceptable. Therefore, it is recommended that necessary educational programs be performed for nurses
    Keywords: Privacy, nurses, elderly
  • Ferdos Pelarak, Shilan Azizi, Hamideh Mashalchi *, Behrooz Tiznobeyk, Marzieh Shayestehfard, Leila Fakharzadeh, Mohsen Haghighizadeh, Narges Sadeghi Pages 34-41
    Background And Objective
    As a stressful invasive procedure, angiography causes pain and several hemodynamic changes in patients. Various forms of premedication are used to reduce these complications; however, there is no consensus on their effectiveness. This study aimed to determine the effect of premedication on pain severity and hemodynamic status of patients undergoing coronary artery angiography.
    Materials and Method This clinical trial was conducted on candidates for coronary angiography, who referred to Ganjavian Hospital of Dezful, Iran in 2012. In total, 102 patients were selected through convenience sampling and randomly divided into three groups of 34 cases. The first group was intravenously administered with four mg of chlorpheniramine, whereas the second and third groups were intravenously injected with five mg of diazepam and two mg of normal saline, respectively, 30 minutes before the angiography. Pain intensity and hemodynamic status of the patients were evaluated and recorded before, during and after the angiography. Data collection was carried out using visual analogue scale and hemodynamic status registration form. Data analysis was performed in SPSS version 19 using Chi-square, one-way analysis of variance, Friedman, Kruskal-Wallis and repeated measures analysis.
    Results
    In this study, pain increased in all three groups after angiography (P
    Conclusion
    According to the results of this study, no significant difference was observed between the groups in terms of the effect of different types of premedication on pain severity and hemodynamic status. It is recommended that the effect of premedication during other invasive procedures be also evaluated in further studies.
    Keywords: Premedication, pain, hemodynamic status, coronary artery angiography
  • Ahmad Entezari, Mohammad Hossein Avazbakhsh, Hamid Mirhosseini *, Razieh Ghasemi, Elahe Fatahi Bafghi Pages 42-50
    Background And Objective
    Hand washing is an essential measure in controlling the infection in the operating room, the correct implementation of which requires time. Therefore, the use of fast-acting and safe disinfectant is of great importance in this regard. Regarding this, the present study aimed to compare the antiseptic effects of Betadine and Sterillium on the microbial load of the surgical hands.
    Materials And Method
    This quasi-experimental study was conducted on 93 operating room staff working at teaching hospitals of Yazd, Iran, in 2013, using random sampling method. Hand washing was first performed uniformly using 5 ml of non-antibacterial soap for 1 min. Subsequently, the hand washing was performed on two separate occasions with an interval of one week with 12 ml of Betadine and Sterillum for 3 min following the instructions of each solution. The sampling was carried out immediately after hand washing. In order to evaluate the lasting effects of the disinfectants, another sampling was also performed after the surgery. The data were analysed using Chi-square tests, independent t-test, and repeated measures ANOVA through the SPSS version 17.
    Results
    At post-intervention stage, the mean difference of microbial load of the hands washed with Betadine was 15.97±3.08 CFU/ml which decreased to -0.64±0.28 CFU/ml (P=0.012). Regarding the Sterillum, the mean microbial loads of the hands were 16.73±3.0 and -0.032±0.64 CFU/ml at the pre- and post-intervention stages, respectively (P=0.037). This difference between the two solutions was significant (P=0.04).
    Conclusion
    The findings of the present study revealed that the Sterillum was more fast-acting, than the Betadine. However, Betadine showed more lasting effect as compared to the Sterillum. Therefore, it is suggested to choose the disinfectant with regard to the onset and duration of the surgery.
    Keywords: Betadine, hand disinfection, operating room, sterillum