فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت در ایران - سال بیستم شماره 4 (پیاپی 94، زمستان 1395)

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال بیستم شماره 4 (پیاپی 94، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم آقاموسی طهرانی، احمد سرداری*، عبدالحسین کرم پور صفحات 1-22
    توسعه صادرات کالاهای فناورمحور و فراورده هایی که سهم فناوری پیشرفته در ساخت آنها بالاست، یکی از اهداف مهم استراتژی بلندمدت توسعه صادرات کشور است. صادرات کالاها و خدمات فناورمحور به عنوان نقطه اوج فعالیت های علمی و فناوری است که می تواند منجر به ایجاد اشتغال پایدار، ارزش افزوده فراوان، اقتدار ملی و ثروت برای کشور شود. از این رو در این پژوهش شرکت های فناورمحور صادرکننده پارک فناوری پردیس که زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می باشد، مورد مطالعه قرار گرفته اند. در این پژوهش با استفاده از روش آمیخته اکتشافی، عوامل تسهیل کننده موثر بر صادرات کالاهای فناورمحور با استفاده از پژوهشی کیفی از طریق روش تحلیل محتوای کیفی جهت دار در پنج مقوله (اتاق بازرگانی، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، دولت در سطح کلان، همکاران بین المللی و سطح شرکت) شناسایی شده و سپس در دو روش مدلسازی ساختاری تفسیری و روش دیمتل که از رویکردهای مدلسازی نرم هستند، پیاده سازی شده است که روابط علی و معلولی عوامل و همچنین مدل سطح بندی شده ساختاری تفسیری آنها استخراج شده و در نهایت نقش موثر دولت در توانمندسازی صادرات شرکت های فناورمحور تایید شده است.
    کلیدواژگان: تسهیل کننده صادراتی، فن آورمحور، مدلسازی ساختاری تفسیری، دیمتل
  • شیما امینی، نور محمد یعقوبی* صفحات 23-44
    در عصر حاضر سازمان ها با بحران های گوناگونی روبرو هستند که از هر سو حیات و بقای آنها را مورد هجوم قرار می دهند. در چنین شرایطی، سازمانها زمانی موفق عمل خواهند نمود که ضمن کسب شناخت کافی نسبت به این بحرانها و پیش بینی آنان، شرایط مناسبی برای کاهش یا از بین بردن آن فراهم آورند. در این راستا پژوهش حاضر با هدف شناسایی تاثیر هوش سازمانی بر مدیریت بحرانهای سازمانی و بر مبنای مطالعه ای توصیفی-همبستگی صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش مدیران و کارکنان در کارخانه نیرو کلر اصفهان که حداقل مدرک آنان کارشناسی بوده، به تعداد 400 نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 178 نفر محاسبه و روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی متناسب با حجم جامعه آماری بوده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه 49 سوالی استاندارد آلبرخت (2010) برای سنجش هوش سازمانی و پرسشنامه 21 سوالی محقق ساخته برای سنجش مدیریت بحران می باشد که روایی آنان به دو روش محتوایی و سازه و پایایی پرسشنامه هابا استفاده از روش آلفای کرونباخ برای هوش سازمانی (942/0) و مدیریت بحران (908/0) تایید گردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Amos 21 و به روش مدلسازی معادلات ساختاری انجام شده است. نتایج حاصل از بررسی فرضیه-های پژوهش نشان داد هوش سازمانی با ضریب 945/0 تاثیر مستقیم بالایی بر کنترل بحران های سازمانی در قبل، حین و بعد از وقوع داشته است. این در حالی است که در بین مولفه های هفت گانه هوشمندی سازمانی، «سرنوشت مشترک» با ضریب 987/0 بیشترین تاثیر را در کنترل بحران های سازمانی داشته است.
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، بحران های سازمانی، مدیریت بحران، کارخانه نیرو کلر اصفهان
  • بلقیس باورصاد *، عباس ابراهیمی، راضیه فعلی صفحات 45-64
    در دنیای امروز تکنولوژی و گوشی های هوشمند به یک ضرورت تبدیل شده است. جلب رضایت مشتری و یا مصرف کننده، در استفاده از خدمات این تکنولوژی تبدیل به موضوعی رقابتی شده است و این رقابت در هر منطقه بزرگی وجود دارد و استثنایی هم ندارد. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر کیفیت شامل کیفیت محتوی، کیفیت سیستم و کیفیت خدمات بر مطلوبیت و لذت ادراک شده، همچنین تاثیر این عوامل بر رضایت مشتری می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و با توجه به نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- علی می باشد. جامعه آماری این تحقیق را تمام مشتریان گوشی های هوشمند سامسونگ شهر خرم آباد تشکیل می دهد. روش نمونه گیری تصادفی دردسترس می باشد. حجم نمونه برابر با 300 نفر بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی در قالب نرم افزارهایSPSS و AMOS استفاده شده است. تمامی فرضیه های مطرح شده در این پژوهش مورد تایید قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: کیفیت، مطلوبیت ادراک شده، لذت ادراک شده، رضایت مشتری
  • امیر بروفر، علی رضاییان *، سجاد شکوهیار صفحات 65-94
    امروزه تعامل شرکت ها با مشتریان در قالب مدیریت ارتباط با مشتری به طور قابل توجهی تغییر یافته است. شناسایی ویژگی های مشتریان مختلف و تخصیص بهینه منابع به آنها با توجه به ارزشی که برای شرکت ها دارند، به یکی از دغدغه های اصلی در حوزه مدیریت ارتباط با مشتری تبدیل شده است. هدف این مقاله ارائه مدل مناسبی جهت بخش بندی مشتریان بر اساس برخی از مهم ترین ویژگی های مالی، جمعیت شناختی در قالب عوامل موثر بر شاخص های ارزش دوره عمر مشتری (آر.اف.ام) می باشد. در فرایند پیشنهادی این تحقیق که در شرکت بیمه سامان اجرا شده است، پس از تعیین مقادیر شاخص های مدل آر.اف.ام (RFM) شامل تازگی مبادله، تعداد دفعات مبادله و ارزش پولی مبادله در 180000 مشتری و وزن دهی آنها با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی، تعداد خوشه بهینه بر اساس شاخص سیلوئت و نرخ تاثیر شاخص های آر.اف، ام با استفاده از الگوریتم Two-step انجام شد و در مرحله بعد به خوشه بندی مشتریان با استفاده از روش K-means پرداخته شده است. نتایج مطالعه حاضر، زمینه را برای تحلیل ویژگی های مشتریان شرکت در سه بخش اصلی فراهم نمود. همچنین با اولویت بندی خوشه ها بر اساس شاخص های آر.اف.ام، مشتریان کلیدی و با ارزش شرکت مشخص شدند. در نهایت نیز پیشنهادهایی به شرکت برای بهبود سیستم مدیریت ارتباط با مشتری ارائه گردید.
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتری، بخش بندی مشتریان، ارزش دوره عمر مشتری، مدل آر، اف، ام (RFM)، خوشه بندی کا- میانگین
  • مریم مهین محمد علی زاده، علیرضا حسن زاده*، شعبان الهی صفحات 95-116
    با بررسی سایت های شرکت های مطرح در ایران می توان به این نتیجه رسید که آنها تنها از بخش کوچکی از فناوری های وب 2 مانند شبکه های اجتماعی و RSSها برای تحقق اهداف کسب وکار خود استفاده می کنند. با توجه به اینکه سازمان 2 مفهومی جدید بوده و تمامی ابعاد و زوایای سازمانی را تحت تاثیر قرار می دهد، از این رو آمادگی برای آن قبل از استقرار کامل در سازمان، امری ضروری به نظر می رسد. این پژوهش در پی ارائه مدلی است که شرکت ها بر اساس آن بتوانند میزان آمادگی سازمانی خود را برای سازمان 2 بسنجند. به این منظور پس از مطالعه کتابخانه ای، مدل اولیه تدوین شده و پس از کسب نظر از خبرگان در مورد روایی آن، مدل نهایی آمادگی سازمانی برای سازمان 2، ارائه شده است. مدل نهایی از 5 مرحله انگیزش علاقه، آغاز، توجیه و قانونی سازی، تصمیم گیری برای عمل و اقدام و از عوامل تاثیرگذار مخاطره زیاد بازار، فشار خارجی و اجتماعی برای پذیرش سازمان 2، آشنایی با فواید سازمان 2، تناسب نیازها با سازمان 2، وجود یا توسعه اهداف و استراتژی های سازمان 2، هم راستایی اهداف سازمان 2 با اهداف سازمان، نگرش و تمایل مثبت مدیریت و کارمندان نسبت به سازمان 2، پشتیبانی و تعهد مدیریت عالی، وجود فرهنگ سازمانی مناسب، وجود پیشگامان و قهرمانان، وجود تیم فنی خوب و شایسته، ساختار سازمانی مسطح، تعیین مخاطبان هدف و بازمهندسی فرایندهای کسب و کار تشکیل شده است.
    کلیدواژگان: سازمان 2، سازمان اجتماعی، رسانه های اجتماعی، وب 2، آمادگی سازمانی
  • محمد حکاک، حجت وحدتی، سید هادی موسوی نژاد* صفحات 117-146
    با توجه به اهمیت اخلاق در موفقیت کسب وکارها، دانشجویان مدیریت امروز نیازمند درک صحیح از اخلاق و قضاوت اخلاقی در مواجه با مسائل اخلاقی بوده و باید با عوامل فردی و سازمانی موثر بر آن آشنا باشند. جو اخلاقی و ایدئولوژی اخلاقی از جمله عواملی هستند که می توانند بر قضاوت اخلاقی تاثیر گذاشته و آن را دستخوش تغییر کنند. درواقع اصول و قواعد اخلاقی سازمان سنگ بنایی برای سبک زندگی افراد هستند که استدلال و قضاوت اخلاقی آنها را در موقعیت های چالش برانگیز تحت تاثیر قرار می دهند ولی این تاثیر می تواند با توجه به ایدئولوژی اخلاقی افراد متفاوت باشد. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر جو اخلاقی بر قضاوت اخلاقی و بررسی نقش واسط ایدئولوژی اخلاقی (آرمان گرایی، نسبی گرایی) در این تاثیرگذاری است که در میان 309 دانشجوی مدیریت گروه بازرگانی دانشگاه لرستان مورد پیمایش قرار گرفته است. داده های گردآوری شده از پرسشنامه و سناریوی فروش با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شده و نتایج حاکی از آن است که جو اخلاقی علاوه بر تاثیرگذاری مستقیم و مثبت بر قضاوت اخلاقی، به صورت غیرمستقیم از طریق آرمان گرایی نیز تاثیر مثبتی دارد ولی این تاثیر از طریق نسبی گرایی معنادار نمی باشد. همچنین جو اخلاقی بر آرمان گرایی تاثیر مثبت و بر نسبی گرایی تاثیر منفی دارد. آرمان گرایی و نسبی گرایی نیز به ترتیب از تاثیر مثبت و منفی بر قضاوت اخلاقی برخوردارند. پژوهش حاضر با تمرکز بر نقش متفاوت ایدئولوژی اخلاقی در قضاوت های اخلاقی به ویژه در بین دانشجویان مدیریت که تاکنون از چشم پژوهشگران نادیده گرفته شده است، نوآور بوده و می تواند نقش به سزایی در حوزه مدیریت ایفا کند.
    کلیدواژگان: جو اخلاقی، ایدئولوژی اخلاقی، آرمان گرایی، نسبی گرایی، قضاوت اخلاقی
  • حسین رحمان سرشت، محمود علیزاده، هادی عبدالهی* صفحات 147-176
    اغلب سازمان ها برای هدایت و اثر بر نگرش ها و رفتارهای کارکنان و نیز اطمینان از اثربخشی وسایل دستیابی به هدف های سازمان، از مجموعه متنوعی از سازوکارهای کنترل استفاده می کنند. از این رو با در نظر گرفتن جایگاه ویژه ساختار سازمان و نقش آن در هدایت نگرش ها و رفتارهای کارکنان و ابعاد مختلف شغلی، هدف اصلی این پژوهش، مطالعه آثار ساختار سازمانی و ویژگی های شغل بر رضایت شغلی و تعهد سازمانی است. پژوهش حاضر از نوع پیمایشی بوده و برای جمع آوری داده ها، از ابزار پرسشنامه استفاده می شود. تعداد 350 نفر از کارمندان اداره های مختلف یک سازمان دولتی در شهر تهران به عنوان نمونه پژوهش در نظر گرفته شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها و مدل، از آزمون های ضریب آلفای کرونباخ، تحلیل مسیر (رگرسیون چندگانه) و تحلیل عاملی تاییدی (CFA) استفاده شد. یافته های پژوهش حاکی از این است که در میان متغیرهای ساختار سازمانی، رسمیت مهم ترین عامل اثرگذار منفی بر تنوع وظیفه، هویت وظیفه و استقلال شغلی محسوب می شود. همچنین می توان تمرکز را به عنوان اصلی ترین عامل اثرگذار بر اهمیت وظیفه و بازخور شغلی در نظر گرفت. علاوه بر این در میان متغیرهای مربوط به ویژگی های شغل، بازخور شغلی بیشترین اثر را بر رضایت شغلی دارد. در نهایت نیز یافته های پژوهش نشان داد که رضایت شغلی اثر مثبت و معناداری بر تعهد سازمانی کارکنان دارد.
    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، ویژگی های شغل، رضایت شغلی، تعهد سازمانی
  • ایوب شیخی*، سعید اسمعیل پور زنجانی، حسین خطیال صفحات 177-192
    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر سبک رهبری بر پیاده سازی فرهنگ یادگیری با لحاظ کردن نقش میانجی جوسازمانی هست. .جامعه آماری این پژوهش را 264 نفر از مدیران و کارکنان موسسه حسابرسی مفید راهبر تشکیل می دهند که از این تعداد 157 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شده و از آن تعداد نیز، 149 پرسشنامه برگشت داده شد. داده های این پژوهش از طریق پرسشنامه و به روش تصادفی ساده جمع آوری و با روش مدل معادلات ساختاری توسط نرم افزارspss و Amos مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. روایی سوال های تحقیق با استفاده از روایی محتوا و روش تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن نیز به وسیله آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد. نتایج و یافته های مدل معادلات ساختاری پژوهش حاکی از آن است که با توجه به اینکه سبک رهبری به طور مستقیم بر پیاده سازی فرهنگ یادگیری تاثیر ندارد. جو سازمانی به عنوان متغیر میانجی، نقش موثری را در تاثیر سبک رهبری بر پیاده سازی فرهنگ یادگیری ایفا می کند.
    کلیدواژگان: سبک رهبری، یادگیری، جو سازمانی، مدل معادلات ساختاری
|
  • Maryam Aghamousa Tehrani, Ahmad Sardari *, Abdolhossein Karampour Pages 1-22
    Developing and increasing technology-oriented and high tech products export is one of the most important goals of Iran long term strategies. Exporting technology-oriented goods & services is the culmination of scientific & technological activities which may lead to sustainable employment, great surplus value, national power and wealth for the country. In this paper, technology- oriented export companies of Pardis technology Park which are under supervision of presidential science and technology deputy have been studied. In this regard, by using exploratory mixed method, Facilitator factors affecting technology-oriented goods has been recognized by qualitative research through directional qualitative content analysis method in five categories (Chamber of Commerce, presidential science and technology deputy, government in macro level, international partners and cooperative level). At the next step these factors have been analyzed using interpretive structural modeling and Dematel method which are soft modeling approaches. Factors of casual relationships and also their interpretive structural graded model were extracted and factors relating to the government clusters are recognized as the most important Enablers for developing technology-oriented goods.
    Keywords: Facilitator factors, technology, oriented, interpretive structural modeling, Dematel
  • Shima Amini, Noormohammad Yaghoubi * Pages 23-44
    Nowadays organizations are involved with different crises which impair their existence and survival through various directions. In such conditions, organs will gain success with enough recognition about current crises, predict and prevent them, provide proper conditions as well as reducing and controlling them. This study was conducted with the purpose of knowing effects of organizational intelligence on managementinstitute crises and the base of description correlation.
    Statistical study community includes managers and personnel working in command center and operational part of Esfahan Power Choler Factory with their minimum degree have been expertise in 400 people. Model volume using Kukeran formula in the number of 178 persons has been accounted and method random classificatory sampling has been suitable to statistical community volume. Device for gathering data has proven Albrkht’s standard 49 questionnaires (2010) for testing organizational intelligence and 21 questionnaires for testing crisis management which was justifiable in two contents, structure and final methods of questions with use of Alfay krunbakh method for organizational intelligence (0/942) and crisis management (0/908) has been confirmed. Data analysis with use of Amos 21 software and in modeling method of structural equivalences has been done. The results of revision of study hypothesis showed that organizational intelligence with index of (0/945) has sever direct effect on organizational crisis control which has been created before, during and after crisis. This is when among 7-factors components organizational model “common destiny” component with (0.987) effect has had most role in control of institute crisis in comparison with other components.
    Keywords: institute intelligence, institute crisis, crisis manegment, Esfahan power chloro factory
  • Belgheis Bavarsad *, Abbas Ebrahimi, Razie Feli Pages 45-64
    Nowadays, technology and smart phones have become a necessity. Satisfying customer or consumer about using this technology has become a competitive issue, and this competition exist in each and every region with no exception. The aim of this study is to survey the impact of the quality including quality of content, system quality and service quality, on perceived hedonistic and utility, and on customer satisfaction. In terms of aim, this study is applied and it is also a descriptive - causal study. Population of this study is Samsung Smartphone customers in Khorramabad city; study sample consist of 300 respondents which were randomly selected. Data analyzed using descriptive and inferential statistics in SPPS (22.0) and AMOS (21) software. Results show that all hypotheses were accepted.
    Keywords: Customer satisfaction, perceived utility, perceived hedonistic, quality
  • Amir Boroufar, Ali Rezaeian *, Sajjad Shokohyar Pages 65-94
    Interaction of companies with customers in the form of customer relationship management has changed significantly. Identifying characteristics of different customers and allocating resources to them according to their value to the firm has become one of the main concerns in customer relationship management. The purpose of this paper is to provide an appropriate model for customer segmentation based on some of the most important financial and demographics characteristics influencing factors of customer lifetime value (CLV). The process proposed in this study was performed in Saman insurance company. After determining RFM model indices, which include date, frequency and monetary of purchase, AHP method used for weighting them among 180000 customers. The optimal number of clusters based on the silhouette and impact of RFM indicators was done by using Two-step algorithm and then customers classified through K-Means clustering algorithm. Results provided a platform to analyze the characteristics of customers in three main sections. Also, by prioritizing clusters based on the RFM indices, valuable customers were identified. Finally, some suggestions were presented to the company to improve its customer relationship management system.
    Keywords: Customer relationship management, Customer segmentation, Customer Lifetime Value, RFM model, k-means
  • Maryam Mahin Mohammad Alizadeh, Alireza Hassanzadeh *, Shaban Elahi Pages 95-116
    Surfing sites of renowned Iranian firms, it can be recognized that they are just using few of web 2.0 tools such as social networks and RSS for achieving their business goals. Enterprise 2.0 is a new concept and it effects all dimensions of organizations. Therefore getting ready for it before implementing Enterprise 2.0 concepts and technologies in the organization is essential. The goal of this paper is presenting an Organizational Readiness Model for Enterprise 2.0, by which firms can calculate their organizational readiness for Enterprise 2.0. For this purpose, after reviewing literature, an initial model was developed and after asking the opinions of experts, final model was developed. The final model includes 5 stages for Organizational Readiness named Stimulation of Interest, Initiation, Legitimization, Decision to Act, and Action. It is also composed the factors named High market risk, External and social pressure for Enterprise 2.0 adoption, Familiarity with Enterprise 2.0 benefits, Fitness of needs with Enterprise 2.0, Existence or development of Enterprise 2.0 goals and strategies, Alignment of Enterprise 2.0 goals with organizational goals, Positive attitude and tendency of management and employees toward Enterprise 2.0, Senior management support and commitment, Presence of an appropriate organizational culture, Presence of pioneers and champions, Presence of a good and qualified technical team, Presence of a flat organizational structure, Determining the target audience, and Holding Enterprise 2.0 training programs and seminars.
    Keywords: Enterprise 2.0, Social Enterprise, Social Media, Web 2.0, Organizational Readiness
  • Mohammad Hakkak, Hojjat Vahdati, Seyed Hadi Mousavi Nejad* Pages 117-146
    Given the importance of ethics in business success, management students need to understand ethics and moral judgment to deal with ethical issues and they should become familiar with individual and organizational factors affecting it. Among these factors, ethical climate and ethical ideology can affect moral judgment and cause it to chang. In fact, organization ethic principles are the cornerstone for people’s lifestyle that affects their moral judgment in challenging situations. These effects can be different according to ethical ideology. Therefore, this study aims to investigate the effect of ethical climate on moral judgment and investigates the mediating role of moral ideology (idealism and relativism). Research sample was 309 business students in Lorestan University. Data collected using questionnaires and scenario were analyzed using structural equation modeling technique. Results show that the ethical climate both directly and indirectly through idealism positively affects the moral judgment, but this effect was not moderated by relativism. In addition, ethical climate has a positive effect on idealism and negative effect on relativism. Likewise, Idealism and relativism have a positive and negative effect on moral judgments respectively. This study focuses on the different role of ethical ideology in moral judgments especially among management students as its innovation aspect which has not been considered by researchers, and can have a major contribution in the field of management.
    Keywords: Ethical Climate, Ethical Ideology, Idealism, Relativism, Moral Judgment
  • Hossein Rahman Seresht, Mahmoud Alizadeh, Hadi Abdollahi * Pages 147-176
    Most organizations use a variety of control mechanisms to direct and influence the attitudes and behaviors of employees, and assurance effectiveness of organizational goals attainment tools. So with regards the special status of organization structure and its role in leading the attitudes and behaviors of employees and various aspects of the job, the purpose of this paper is study effects of organizational structure and job characteristics on job satisfaction and organizational commitment in Tax affaire organization of Tehran. Present study is a descriptive survey and to collect data, a questionnaire has been used that 350 numbers of employees in the Tax affaire organization of Tehran were selected as research sample. In this research, for data analysis, hypothesis and model testing, Cronbach's alpha coefficient test, Path Analysis (Multiple Regression) and Confirmatory Factor Analysis (CFA) were used under the both SPSS and LISREL software. Research findings indicate that Among the organizational structure variables, formalization is the most important influencing negative factor on Skill Variety, Task Identity and Task Autonomy. Also, it can be regarded that centralization is the main influencing factor on Task Significance and Feedback. Moreover, Among the job characteristics variables, job Feedback has the maximum effect on job satisfaction. Finally, the research finding indicated that job satisfaction has a positive and significant effect on organizational commitment.
    Keywords: Organization Structure, Job Characteristics, Job Satisfaction, Organizational Commitment
  • Ayub Sheikh *, Saeed Esmaeeilpour Zanjani, Hossein Khetial Pages 177-192
    The aim of this study was investigation the effect of leadership style on the performance of learning culture regarding to the role of intermediate of organizational climate. The statistical society of this study had been consisted of 264 managers and employees of Mofid Rahbar audit institute, that 157 of them were selected as the sample. All data of this study were collected through a questionnaire and randomly And they were analyzed by SPSS and Amos software. The validity of research questions were investigated and confirmed by using content validity and confirmatory analysis method, as well as this their reliability was investigated and confirmed by Cronbach's alpha. The results and findings of this study indicated that regarding to direct leadership style does not affected on the performance of learning culture, therefore, organizational climate as a mediator plays a full role in influencing the performance ofthe learning culture.
    Keywords: leadership styleon, learning, organizational climate, model of Structural equation