فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت در ایران - سال بیست و دوم شماره 1 (پیاپی 99، بهار 1397)

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال بیست و دوم شماره 1 (پیاپی 99، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/30
  • تعداد عناوین: 13
|
  • ایرج بابایی اربوسرا، عباس عباس پور *، حسن اسدزاده، علی دلاوری، حسین عبداللهی صفحات 1-23
    هدف اصلی این پژوهش تاثیر وسهم هر یک از عوامل فردی، روان شناختی و سازمانی در پیش بینی شایستگی کارکنان شهرداری کرج است. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه مورد پژوهش عبارت از از تمام کارکنان (زن و مرد) شاغل در شهرداری های شهر کرج در سال 1394 است. نمونه آماری شامل 300 نفر از کارکنان است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسش نامه های خلاقیت سازمانی، جو سازمانی، ارزیابی شایستگی مدیران، توانمندسازی روان شناختی، هوش هیجانی و انگیزش شغلی استفاده شد. نتایج آلفای کرونباخ حاکی از پایایی مناسب ابزار اندازه گیری بود. نتایج نشان داد که بین توانمندسازی روان شناختی با شایستگی، و شایستگی با جو سازمانی و هوش هیجانی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد، ولی بین شایستگی با خلاقیت رابطه معنی داری یافت نشد. نتایج پژوهش نشان داد که مدل طراحی شده براساس متغیرهای فردی نتوانست به صورت معناداری تغییرات شایستگی را تبیین کند (78/1F= و 05/0P>). از بین متغیرهای وارد شده به مدل (هوش هیجانی، خلاقیت، انگیزش شغلی و توانمندسازی روان شناختی) تنها متغیرهای توانمندسازی روان شناختی و هوش هیجانی وارد مدل شده و توانستند تغییرات شایستگی را تبیین کنند (561/92F= و 01/0P<) و عوامل سازمانی نیز توانستند به صورت معناداری تغییرات شایستگی را تبیین نمایند (95/30=F و 01/0>P). یکی از پیشنهادهای علمی به دست آمده از این تحقیق این است که مدیران شهرداری کرج می توانند با افزایش سطح شایستگی کارکنان براساس سهم و تاثیرهر یک از عوامل فردی، روان شناختی وسازمانی بر میزان بهره وری سازمان خود بیافزایند. نتایج این تحقیق کاربردهایی برای بهبود شایستگی کارکنان شهرداری کرج دارد که در این مقاله به آن ها پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: شایستگی، شایستگی کارکنان، عوامل فردی، عوامل روان شناختی، عوامل سازمانی
  • محمدسعید تسلیمی، خلیل نوروزی *، وحید تارویردی زاده، محمدعلی صادقی کیا صفحات 25-45
    هدف این پژوهش ارائه مدل پارادایمی و نظام مند توسعه دیپلماسی علمی کشور مبتنی بر قابلیت های دانشگاه امام صادق(ع) و نیز اولویت بندی راهبردهای ناظر بر آن است. این پژوهش مبتنی بر استراتژی پژوهشی داده بنیاد و براساس رویکرد نظام مند استراوس و کوربین به دنبال استخراج مدل پارادایمی توسعه دیپلماسی علمی بوده و با استفاده از روش IPA اقدام به اولویت بندی راهبردهای آن کرده است. برای این منظور نخست 18 تن از استادان، خبرگان و متخصصان حوزه دیپلماسی علمی در دانشگاه امام صادق(ع) شناسایی و مورد مصاحبه قرار گرفتند و در مرحله بعد با فرآوری داده ها و مفاهیم، مقوله های سطح های 1 و 2 مدل پارادایمی استخراج شد. در گام پسین پژوهش راهبردهای به دست آمده با استفاده از نظرات 15 تن از افراد اولویت بندی شد. براساس مراحل طی شده مشخص شد که حرکت به سمت توسعه دیپلماسی علمی در دانشگاه امام صادق(ع) با توجه به قابلیت های پویای آن شرایط و عوامل ویژه ای دارد و خواهان ظرافت های خاصی را در طراحی ها است. ارتقا قابلیت های دانشگاه، تقویت جایگاه بین المللی ج.ا ایران، مقابله با کژکارکردهای دیپلماسی علمی در دانشگاه های علوم انسانی و تحقق ماموریت ج.ا.ایران نسبت به مستضعفین جهان اسلام از جمله پیامدها و نتایج پیاده سازی چارچوب توسعه دیپلماسی علمی در دانشگاه های علوم انسانی است، همچنین راهبرد «بین المللی سازی دانشگاه» بیشترین اولویت را میان راهبردهای ارائه شده دارد.
    کلیدواژگان: دیپلماسی علمی، ارتباطات بین المللی، قابلیت های پویا، دانشگاه امام صادق(ع)
  • رضا سعیدی، علیرضا حسن زاده *، شعبان الهی، مسعود عابسی صفحات 47-67
    هدف اصلی این مقاله فراهم سازی تعامل اکوسیستم ها با یکدیگر (اکوسیستم- اکوسیستم) از راه اکولوژی خلق ارزش است. اکولوژی به عنوان استعاره ای برای سیستم های اطلاعاتی در سازمان ها به کاربرده می شود. تمایز اصلی بین اکولوژی خلق ارزش با زنجیره عرضه و زنجیره ارزش عبارت از اکولوژی خلق ارزش، زنجیره ارزش شبکه ای است؛ بنابراین از آن جا که اکوسیستم ها مفهومی گسترده تر از شبکه دارند و پیچیده تر از آن هستند، بهره گیری از اکولوژی ارزش آفرینی برای برقراری تعامل بین اکوسیستم ها کارآمدتر خواهد بود. به این ترتیب ارزش های اکولوژیک به وجود می آید. نخست با استفاده از روش تحلیل کیفی، تم مربوط به هر یک از مقوله ها و با تحلیل کیفی صورت گرفته توسط نرم افزار ان ویوو همبستگی بین مقوله ها شناسایی می شود. سپس با پرسش نامه ای مشتمل بر 135 پرسش که هر یک کدهای داده شده به مضامین در مرحله کدگذاری هستند، رگرسیون و همبستگی بین مقوله ها سنجیده می شود. روایی تم حاصل با محاسبه روایی مرکب سنجیده می شود. از سویی امکان برقراری ارتباط موثر بین اکوسیستم اسمک و اکوسیستم کسب و کار دیجیتال از طریق اکولوژی خلق ارزش نیز آزمون شده که نتیجه این آزمون تایید اثر این تعامل است.
    کلیدواژگان: اکوسیستم کسب و کار دیجیتال، اکولوژی خلق ارزش، اکوسیستم اسمک، رایانش اسمک
  • محمدرضا صادقی مقدم *، تورج کریمی، سحر بندسی صفحات 69-94
    ارزیابی ریسک زنجیره تامین یکی از ارکان مدیریت ریسک زنجیره تامین بوده و هدف آن تجزیه و تحلیل ریسک هاست. شناسایی و طبقه بندی نخستین گام جهت ارزیابی ریسک زنجیره تامین است؛ بدین منظور در این مقاله پس از بررسی ادبیات تحقیق و استخراج ریسک های مربوط به زنجیره تامین جهت شناسایی ریسک ها در زنجیره تامین خدمات از دو روش گروه کانونی و کیوسرت استفاده شده و خروجی آن شناسایی 10 مولفه از مهم ترین ریسک ها به عنوان مشخصه های موقعیتی در مدل سازی راف است و متعاقبا با تلفیق روش های مختلف گسسته سازی داده، تولید بی زائده و تولید قوانین و با استفاده از نرم افزار Rosetta، پنج مدل قوانین راف برای مولفه های ریسک تولید گشت. با توجه به مدل های استخراج شده از بین مشخصه های موقعیتی، مولفه ریسک بازار و ریسک مالی اصلی ترین مولفه در تحلیل ریسک زنجیره تامین خدمات شناسایی شدند و پس از اعتبارسنجی قوانین به دست آمده مدل تکمیل داده ها به روش میانگین و مد شرطی و تکمیل داده های ناقص بالاترین اعتبار را جهت پیش بینی مشاهده های جدید نشان دادند.
    کلیدواژگان: طبقه بندی ریسک زنجیره تامین، ارزیابی ریسک زنجیره تامین، مدلسازی راف
  • حسین طالبی *، مقصود امیری، پرهام عظیمی صفحات 95-118
    از مهم ترین اهداف پیش روی بانک ها جلب رضایت مشتریان از طریق کاهش زمان انتظار در شعب است. بانک ها از جمله سیستم های صف است که تشکیل صف های طولانی سبب افزایش زمان انتظار مشتریان و کاهش رضایت خواهد شد. از جمله راه حل مناسب جهت کاهش زمان انتظار نیز استفاده از تعداد مطلوب کارکنان خدمت دهی در هر بخش به نحوی است که علاوه بر کاهش زمان انتظار مشتریان سبب افزایش زمان مشغول بودن خدمت دهندگان باشد که در این مقاله با استفاده از شبیه سازی و روش طراحی آزمایشات به این موضوع پرداخته شده است. مقاله حاضر از یک مدل ریاضی با دوتابع هدف کمینه سازی زمان انتظار مشتری و بیشینه سازی زمان مشغول بودن کارکنان تشکیل شده که در مرحله نخست وضعیت کنونی یکی از شعب بانک ملی توسط نرم افزار ای دی شبیه سازی شده است، سپس سناریوهای بهبوددهنده به کمک روش طراحی آزمایشات اجرا شده و در نهایت مدل حاصل با نرم افزار دیزاین اکسپرت حل شده است. نتایج حاصل از پژوهش سناریویی که در آن یک کارمند انتقالی و الکترونیک و پنج کارمند تحویل داری باشد را به عنوان مطلوب ترین سناریوی خدمت دهی به مشتریان ارزیابی کرده است که در آن قادر خواهیم بود تا در شعبه بانک مدت زمان انتظار مشتریان را %32 کاهش دهیم که این کاهش مدت زمان انتظار تاثیر مستقیمی در رضایت مشتریان خواهد داشت.
    کلیدواژگان: شبیه سازی، طراحی آزمایشات، بهینه سازی، کاهش زمان انتظارمشتری بانک
  • سعید طهماسبی خورنه *، فرزاد ایوانی، محمد جواد اردشیری صفحات 119-141
    شهرت شرکتی به صورت «ارزیابی کلی ذی نفعان از شرکت در طول زمان» تعریف می شود. شهرت شرکتی می تواند با افزایش موقعیت اجتماعی شرکت منجر به تاثیرگذاری بر ترجیحات مشتریان شده و بدین ترتیب عملکرد مالی را تحت تاثیر قرار دهد؛ از سوی دیگر نیز عملکرد مالی بالای واحدهای تجاری می تواند منجر به ایجاد تصویر مثبت و ایده ال در ذهن ذی نفعان شده و در نتیجه شهرت شرکتی را تحت تاثیر قرار دهد. بر این اساس تبیین ارتباط متقابل بین شهرت شرکتی و عملکرد مالی می تواند قابل توجه باشد. از این رو در این پژوهش ارتباط متقابل بین شهرت شرکتی و عملکرد مالی بررسی شده است. برای این منظور 64 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار طی دوره 1390 الی 1394 (320 سال شرکت) انتخاب شده و با استفاده از روش سیستم معادلات هم زمان (3SLS) ارتباط متقابل بین آن ها بررسی شد. یافته ها نشان می دهد که بین شهرت شرکتی و عملکرد مالی رابطه متقابل و مثبتی وجود دارد. این یافته ها می تواند برای سرمایه گذاران، مدیران واحدهای تجاری و سایر استفاده کنندگان از جهت تبیین چگونگی ارتباط بین شهرت شرکتی و میزان عملکرد مالی مفید باشد.
    کلیدواژگان: شهرت شرکتی، عملکرد مالی، بورس اوراق بهادار تهران، بازده دارائی ها، بازده حقوق صاحبان سهام
  • معصومه عارف، آذر کفاشپور *، محمدرضا آهنچیان، غلامرضا ملک زاده صفحات 143-164
    پژوهش حاضر در تلاش است تا با واکای مفهوم «تعهد سازمانی مدیران» زوایای گوناگون آن را در بستر حقیقی سازمان شناسایی و تبیین کند. در این راستا از روش شناسی ظاهر شونده در نظریه داده بنیاد، استفاده شد و با اتکا به اصل نمونه گیری نظری، 15 مصاحبه با مدیران فرودگاهی و ستادی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی کشور تا رسیدن به اشباع نظری، صورت گرفت. تجزیه و تحلیل های انجام شده از طریق روش مقایسه مستمر در فرآیند کدگذاری حقیقی و نظری، 359 کد، 85 مفهوم و 6 مقوله را نشان داد که منجر به ظهور مدل نهایی پژوهش، پیرامون مقوله محوری با عنوان مدل تعهد سازمانی مدیران شد. مدل مربوطه به علل، عوامل همبسته، عوامل میانجی، اقتضائات و نتایج مربوط به مقوله محوری پژوهش و بستر مطالعه اشاره دارد. در مجموع این پژوهش با تبیین نظریه تعهد سازمانی مدیران، تمایز مفهومی قابل توجهی میان آن و تعهد سازمانی که تاکنون پژوهش ها به آن پرداخته بودند را نشان می دهد و ابهامات موجود در این زمینه را تا حدی برطرف می کند.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی مدیران، تعهد سازمانی، شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، نظریه داده بنیاد، رویکرد ظاهر شونده
  • محمد عزیزی *، مسعود سلمانی بیدگلی صفحات 165-186
    عوامل خاصی باعث شکل گیری اعتماد درون شرکت ها می شوند. این پژوهش با بررسی تئوری های درون سازمانی، درصدد بررسی عوامل شکل گیری اعتماد با رویکردی مقایسه ای بین کارآفرینی خانوادگی و غیرخانوادگی است. روش پژوهش کمی و شیوه گردآوری داده ها به صورت میدانی با استفاده از پرسش نامه است. جامعه آماری تحقیق شهرک سلیمان صباحی در شهرستان آران و بیدگل است که کسب و کارهای آن به تولید فرش مشغول هستند. روایی پرسش نامه با بررسی ادبیات نظری و تایید نظر خبرگان انجام شد. در هر شرکت 3 پرسش نامه کارگری و 1 پرسش نامه مربوط به صاحب شرکت توزیع و در مجموع 163 شرکت خانوادگی و 153 شرکت غیرخانوادگی بررسی شدند. تحلیل ها با نرم افزار ام پلاس[1] انجام شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که مدل نظری در نمونه کل مورد تایید قرار می گیرد و مدل مورد بررسی در دو نمونه متفاوت است، همچنین %71 از واریانس متغیر وابسته اعتماد توسط متغیرهای تحقیق در نمونه کل تبیین می شود.
    کلیدواژگان: کارآفرینی خانوادگی، اعتماد، سرمایه اجتماعی خانوادگی، تجربه های هیجانی
  • عطیه قلمی، ندا عبدالوند *، سعیده رجایی هرندی صفحات 187-217
    امروزه همگام با به کارگیری سیستم های اطلاعاتی به عنوان مزیت رقابتی در سازمان ها، توجه به ایجاد و توسعه محیطی پایدار که سازمان ها بتوانند در آن بدون آسیب به جنبه های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی جامعه به اهداف خود دست یابند، به یک مساله حیاتی تبدیل شده است. از این رو شناسایی عوامل لازم برای بهبود جنبه های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی سودمند و ضروری است. در این پژوهش با استفاده از رویکرد کیفی و کمی به بررسی تاثیر سیستم های اطلاعاتی بر توسعه پایدار پرداخته می شود. در بخش کیفی با استفاده از رویکرد فراترکیب عوامل شناسایی و با استفاده از نظر خبرگان در چارچوب مورد نظر جای گرفتند. سپس در بخش کمی از روش های آماری کای- دو تک نمونه ای برای آزمون فرضیات و از آزمون فریدمن جهت اولویت بندی ابعاد و مقوله ها استفاده شده و داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس تجزیه و تحلیل شدند. در نهایت 42 مفهوم و 12 مقوله اصلی استخراج شد. براساس نتایج در میان مقوله های عمده در چارچوب توسعه پایدار بیشترین اهمیت مربوط به مدیریت منابع است. ابعاد نیز به ترتیب اهمیت عبارت از زیست محیطی، اقتصادی/ دولتی، فرهنگی/ اجتماعی و سازمانی است.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، سیستم های اطلاعاتی، جنبه های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی، فراترکیب
  • علیرضا کاملی، حمیدرضا یزدانی *، سهیل نجات، روح الله نیکخواه کیارمش صفحات 219-239
    از ابزارهای مهم برای انجام اثربخش وظایف در محیط هایی با نیروی کار متنوع و ناهمگون هوش فرهنگی و سازگاری شغلی است. ارتقا سازگاری شغلی و هوش فرهنگی به ما کمک می کند تا در سازمان پرچالش بتوانیم با افراد دارای فرهنگ های مختلف به صورت مناسبی تعامل برقرار کنیم. پژوهش حاضر با توجه به اهمیت موضوع درپی بررسی تاثیر سرمایه روان شناختی، هوش فرهنگی و اعتماد بر سازگاری شغلی است. روش تحقیق براساس هدف کاربردی و از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان سازمان حج و زیارت استان تهران است. 175 پرسش نامه معتبر پس از نمونه گیری تصادفی ساده گردآوری شد و با استفاده از نرم افزار اس پی اس 22 و لیزرل 8.8[1] تجزیه و تحلیل شد. پایایی پرسش نامه از محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و مرتبه دوم بررسی شد. پرسش نامه های همگی در طیف لیکرت تنظیم شده و پس از ارزیابی و تایید خبرگان توزیع شده اند. فرضیه های پژوهش با استفاده از تحلیل مسیر آزمون شدند. نتایج آزمون نشان داد که سرمایه روان شناختی بر هوش فرهنگی، هوش فرهنگی بر اعتماد سازمانی و سازگاری شغلی تاثیر مثبت و معناداری دارد، همچنین اعتماد سازمانی بر سازگاری شغلی تاثیر مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، سرمایه روانشناختی، سازگاری شغلی، اعتماد
  • اسماعیل کلانتری، غلامعلی منتظر * صفحات 241-274
    به رغم روند واگرایانه علم و فناوری در قریب به چند صد سال گذشته، در میانه سده بیستم میلادی با ظهور جریان میان رشته ای و سپس در آغاز سده بیست و یکم با ظهور جریان علوم و فناوری های نوپدید، روند همگرایی علم و فناوری آغاز شده است. درک این روند همگرایی از ملزومات سیاست گذاری در حوزه علم و فناوری است. این پژوهش با مطالعه روندهای نوظهور علم و فناوری و اولویت های موضوعی علم و فناوری در سه کشور امریکا، روسیه و چین به دنبال یافتن شواهد همگرایی در این اولویت ها با رویکردی آینده نگرانه است. روش پژوهش تحلیل محتوای کیفی و نمونه آماری اسناد و مدارکی است که درباره روندهای نوظهور علم و فناوری منتشر شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد روندهای موضوعی علم و فناوری به سمت همگرایی میل می کند. نتایج این پژوهش نشان می دهد این همگرایی نخست حول محور «فناوری اطلاعات» و در مراتب بعدی به ترتیب حول «فناوری زیستی و سلامت»، «انرژی» و «فناوری نانو» در حال شکل گیری است.
    کلیدواژگان: آینده علم و فناوری، میان رشته ای، علوم و فناوری های همگرا، تحلیل محتوای کیفی، فناوری اطلاعات
  • امید محبی منش، رضا حسنوی *، غلامرضا توکلی، ابوالفضل باقری صفحات 275-298
    هدف اصلی این مقاله بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بین سازمانی و ابعاد مختلف آن (شناختی، رابطه ای و ساختاری) بر عملکرد مشارکت ها با هدف پرکردن شکاف تحقیقاتی موجود در این زمینه می باشد. همچنین این تحقیق در نظر دارد برای اولین بار در صنعت دفاعی کشور به ارزیابی وضعیت ابعاد مختلف سرمایه اجتماعی در مشارکت های ایجاد شده میان صنایع هوایی دفاعی با همکاران راهبردی آنها در بخش خصوصی بپردازد و با شناسایی حوزه های نیازمند بهبود، گامی در جهت پایدارسازی این دسته از مشارکت ها (که معمولا به دلیل تفاوت های بنیادین حاکم بر دو بخش دولتی و خصوصی با انواع چالش ها مواجه هستند) بردارد. در این تحقیق برای آزمون مدل مفهومی پیشنهادی و فرضیه های مرتبط با آن، از روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی بهره گرفته شده است. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل پرسشنامه های توزیع شده در صنایع هوایی مورد مطالعه نشان می دهد سرمایه اجتماعی مشارکت و ابعاد آن تاثیر مثبت و قابل ملاحظه ای بر عملکرد مشارکت ها دارد. همچنین نتایج آزمون میانگین نشان می دهد مشارکت های مورد بررسی از منظر برخی ابعاد و شاخص های سرمایه اجتماعی مشارکت در وضعیت مطلوبی قرار ندارند و ضروری است مدیران شرکتهای درگیر در مشارکت، توجه و اهتمام بیشتری نسبت به توسعه مشترک مسائل اجتماعی و روان شناختی مشارکت ها داشته باشند.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی بین سازمانی، سرمایه اجتماعی شناختی، سرمایه اجتماعی رابطه ای، سرمایه اجتماعی ساختاری، عملکرد مشارکت
  • سیدفاضل موسوی، عادل آذر *، علی رجب زاده، آمنه خدیور صفحات 299-322
    بودجه ریزی بر مبنای عملکرد یکی از کلیدی ترین عوامل کارایی در سازمان های امروزی است. از نظر اقتصادی فلسفه وجودی بودجه ناشی از وجود نوعی تناقض کلی است که در هر جامعه ای وجود دارد و به طور کامل علم اقتصاد را پدید آورده است.عدم شناخت و ساختاردهی مساله بودجه یکی از مشکلات عملیاتی شدن بودجه ریزی بر مبنای عملکرد در سازمان ها از دید صاحبان نظر است؛ بنابراین در این تحقیق بر آن شدیم تا از روش شناسیسیستم های نرم برای رویارویی با مسائل بودجه ریزی استفاده شود که دارای اجزای اجتماعی، سیاسی و انسانی است. در این متدولوژی مشکل جزئی از یک سیستم و نه یک مشکل منفرد بررسی می شود. پس از ساختاردهی به مساله و شناسایی ترجیحات خبرگان با استفاده از مدل سلسله مراتبی فازی خوشه ایپیشنهاد شده به شبیه سازی اوزان شاخص ها و الویت بندی استان های کشور با تاپسیس فازی پرداخته شد. با ترکیب این دو رویکرد برنامه های سازمان تامین اجتماعی در سه زمینه بیمه، درمان و سرمایه گذاری الویت بندی شدند. نتایج خلاء ایجادشده را روشن و مسیر را برای تخصیص بودجه به استان های کشور هموار ساخت.
    کلیدواژگان: بودجه ریزی، روش شناسی سیستم های نرم، نگاشت شناختی، مدل سلسله مراتبی، تاپسیس فازی
|
  • Iraj Babaee Arboosra, Abbas Abbaspour *, Hasan Asadzade, Ali Delavar, Hosein Abdolahi Pages 1-23
    This study is aimed to determine individual, psychological and organizational factors contribution in predicting Karaj municipality staff competence. Research methodology is descriptive and correlational where population included all staff in municipality in the 2014-2015. For research sample 300 employees were selected using stratified sampling. Designed standard questionnaire included: a) creativeness, b) Haplin & Kraft organizational climate competency assessment cite, d) Spritzer & Mishra psychological empowerment, e) Salovi & Mayer emotional intelligence & f) job motivation. Cronbach alpha coefficient for reliability testing was suitable. Regression results showed that personal characteristics couldnt predict competency significantly, and just psychological empowerment & emotional intelligence could predict employee competency significantly & organizational characteristics could predict competency significantly.
    One of the scientific offers obtained from this research is that the managers of Karaj municipality can increase the level of efficiency of their organization by increasing the level of employee’s competency based on the contribution and influencing each individual, psychological and organizational factors. Results of this research can use for improving employees competency.
    Keywords: Competency, personal factors, psychological factors, organizational factors
  • Mohammadsaeed Taslimi, Khalil Noruzi *, Vahid Tarvirdizadeh, Mohammadali Sadegikia Pages 25-45
    The purpose of this study is to provide a paradigmatic and systematic model for developing Iran’s science diplomacy, based on capabilities of the Imam Sadiq University and prioritizing its strategies. This study is based on data-driven management strategy and according to systematic approach of Strauss and Corbin wants in order to obtain paradigmatic model of the Science Diplomacy development and by using IPA methodology, has prioritized its strategies. For this purpose, 18 professors, experts and professionals of science diplomacy at the Imam Sadiq(AS) University have been identified and interviewed. At the next stage, by processing data and concepts, Level 1 and Level 2 concepts of the paradigmatic model have been obtained. At the next step, the strategies were prioritized using the opinions of 15 persons priorly selected as the sample. According to taken steps, it has become clear that moving towards the development of science diplomacy at the Imam Sadiq(AS) University due to its dynamic capabilities needs special qualifications and factors and special delicacies in its designs and plans. Some of results of implementing the science diplomacy at the Human Sciences Universities are as follows: enhancing the capabilities of the university, strengthening the international position of the Islamic Republic of Iran, dealing with the dysfunctions of the science diplomacy at the Human Sciences Universities and fulfilling the mission of the Islamic Republic of Iran towards the poor people of Muslim world. The "university internationalization" strategy also has the highest priority among the proposed strategies.
    Keywords: science diplomacy, international communication, dynamic capabilities, Imam Sadiq (AS) University
  • Reza Saeidi, Alireza Hasanzadeh *, Shaaban Elahi, Masood Abessi Pages 47-67
    The main objective of this paper is to provide interaction of ecosystems with each other (ecosystems-ecosystems) through the value-creating ecology. Ecology is used as a metaphor for information systems in organizations. The main difference between the ecology of creating value with the supply chain and the value chain is that the value-creating ecology is a network value chain. Therefore, since ecosystems have a wider concept than the network and are more complex, the use of value-creating ecology for interactions between ecosystems will be more efficient, and thus produced ecological values. First, using the qualitative analysis method, the theme is related to each of the categories and with the analysis done by the software, correlation between the categories identifies. Then, through a questionnaire containing 135 questions, each of codes are given in the coding phase, measure regression and correlation between the categories. Composite Reliability measured the validity of the theme. On the other hand, the ability to communicate effectively between SMAC ecosystem and the digital business ecosystem through the value-creating ecology has also been tested, which result of this test confirms the effectiveness of this interaction.
    Keywords: Digital Business Ecosystem, Value Creation Ecology, SMAC Ecology, SMAC Computing
  • Mohammad Reza Sadeghi Moghadam *, Touraj Karimi, Sahar Bandesi Pages 69-94
    One of the pillars of supply chain risk management is risk assessment and its aim is to analyze the risk. The first step to assess supply chain risk is identifying and classifying them. In this paper, after reviewing the literature and extracting supply chain risks, service supply chain risks identified by focus group and Q-sort method. As the result 10 components of the most important risks as conditional characteristics in Rough modeling identified. Using Rosetta software, 5 set of rule were produced. According to extracted models among conditional attributes, market and financial risks were most important attributes. After completion of various models validation, the model by Conditional Mean/Mode fill and incompletes for complement data showed the highest reliability for predicting new observations.
    Keywords: supply chain risk classification, supply chain risk assessment, rough modeling
  • Hossein Talebi *, Maghsoud Amiri, Parham Azimi Pages 95-118
    One of the most important goals moving toward banks customer satisfaction is reducing waiting time in branches. Banks are queuing system including that long queues of customers will cause Increase customer waiting time and decrease satisfaction. One of the effective solution for reducing waiting time is optimizing number of service personnel in each sector which in addition to reduce the waiting time, it has increases employee engagement. In this paper, simulation and experimental design method has been applied to this topic. This paper is developing a model with two objectives; Minimizing customer wait times and maximizing working time of employees. First, the current status of MELLI bank branches is simulated by ED, then Improvement scenarios is implemented by DOE methods and finally model is solved by design-expert software. The results show that most favorable option is one electronic and clear employee and five Cashiers employees. Using this method resulted in reduced waiting time by 32 percent.
    Keywords: simulation, Design of Experiments, Optimization, reduce the time of banks customer
  • Saeid Tahmasebi *, Farzad Eivani, Javad Mohammad Ardeshiri Pages 119-141
    Corporate reputation is stakeholders overall assessment of company over time. The Corporate reputation could affect company's financial performance where company's financial performance could affect corporate reputation. Accordingly, it can explain relationship between these behaviors where relationship between the two can be considered. Therefore, in this study, the correlation between corporate reputation and financial performance is examined. For this purpose, 64 samples of listed companies on the Stock Exchange during the period of 2011-2015 were selected. Using simultaneous equations (3SLS) the interaction between them has studied. Results show that the corporate reputation and financial performance has positive interaction. The findings could be useful for investors, managers and other users to establish the relationship between corporate reputation and financial performance.
    Keywords: Corporate Reputation, financial performance, tehran stock exchange, return on assets, return on equity
  • Azar Kafashpoor *, Mohammadreza Ahanchian, Gholamreza Malekzadeh Pages 143-164
    This study aimed to identify and describe different aspects of organizational commitment in managers of an existing organization. An emergent methodology was adopted to explain the grounded theory (GT). Using theoretical sampling principle, 15 managers selected from Iran Airports and Air Navigation company, who were interviewed until achieving data saturation. Analysis of 359 codes showed 85 concepts and six subjects, which led to advent of the final research model called the “managers’ organizational commitment". The model shows the causes, covariances, contingencies, conditions, context and concequences of the main subject of research. Overall, the study could differentiate the concept of “managers’ organizational commitment” from the findings of all the studies conducted to the present in an attempt to demystify this issue.
    Keywords: manager's organizational commitment, Organizational Commitment, Iran Airports, Air Navigation company, Grounded Theory, Emergent Approach
  • Mohammad Azizi *, Masood Salmani Bidgoli Pages 165-186
    Different factors can develop trust in firms. Considering intra-organizational theories in this field, the research investigates the factors with a comparative approach between family and non-family firms. The research uses survey methods. Research census is family and non-family firms in Soleyman Sabahi Industrial City Town. According to poll, all active family and non-family firms were interviewed. 3 laborer questionnaires and 1 firm owner questionnaire were distributed in each firm. Totally, 163 family and 153 non-family firms were investigated. Multi group analysis was done by Mplus software. Total sample analysis provided an adequate fit to the data; there is significant difference among groups for the theoretical model. Also rate of trust explanation in family firms is 71 percent.
    Keywords: trust, family social capital, emotional experiencing, family entrepreneurship
  • Atiye Ghalami, Neda Abdolvand *, Saeedeh Rajaee Harandi Pages 187-217
    Nowadays, along with using information systems as a competitive advantage in organizations, attention to creation and development of sustainable environment that organizations can achieve their goals without damaging the social, economic and environmental aspects of society, has become a vital issue about the future of ecosystems and society. Therefore, identification of necessary factors to improve the social, economic, and environmental aspects are of the beneficial and necessary solutions. Hence, the aim of this study is to recognize and examine factors affecting each of these aspects that information systems can play an important role in improving them for achieving the goals of sustainable development by using the qualitative and quantitative approaches. In the qualitative part the meta-synthesis approach was used to identify the factors and then factors were placed in the appropriate categories using expert's ideas. Then, in the quantitative part the Chi-square test was used to analyze the hypothesis and Friedman test was used to prioritize the concepts, dimensions and categories. Finally, 42 concepts and 12 main categories were identified. Based on results among major issues in the context of sustainable development, resource management is of paramount importance. Moreover, Environmental dimensions are more important than others.
    Keywords: Sustainable Development, Information Systems, Social, Economic, Environmental Aspects, Meta, Synthesis
  • Alireza Kameli, Soheil Nejat, Rohollah Nikkhah Keyarmash Pages 219-239
    The most important tools to perform tasks effectively in environments with heterogeneous and diverse workforce are cultural intelligence and work adjustment. The cultural intelligent helps to make relationship with people that have different culture in appropriately mood. According to importance of this issue, this study is to investigate the influence of cultural psychological capital, cultural intelligence and organizational trust on work adjustment. Research method is based on practical purpose and descriptive-correlation. The Statistical population is Hajj and Ziarat Organization in Tehran. After simple random sampling, 175 valid questionnaires were collected. The questionnaire are all in Likert range and after assessed and certified by experts have been distributed, collected and analyzed by SPSS22 and LISREL8.8 software. By calculating Cronbach's alpha coefficient of reliability and validity through first-order and second-order confirmatory factor analysis was performed. Research hypotheses were tested using path analysis. The results showed that psychological capital on cultural intelligence, Cultural intelligence on organizational trust have significant positive impact. Also organizational trust and work adjustment is positive and significant effect.
    Keywords: Cultural intelligence, psychological capital, work adjustment, trust
  • Esmaeel Kalantari, Gholamali Montazer * Pages 241-274
    Science and technology have had divergent trend in almost a few hundred years ago. However, half through the twentieth century the convergence of science and technology has begun with the advent of the interdisciplinary stream and then at the beginning of the twenty first century with the advent of the emerging science and technologies stream. Understanding this process is the policy requirements. This research attend to find evidences of divergence in priorities by study science and technology emerging trends and science and technology thematic priorities in the three countries: United States, Russia and China with futuristic approach. Research method is qualitative content analysis, statistics samples, and documents that have been published about the emerging trends in science and technology. The research achievements indicate thematic trends in science and technologies are moving towards convergence. The research results declare the convergence at first is created based on "Information Technology", and the next in sequence "Biotechnology and Health", "Energy", as well as "Nanotechnology".
    Keywords: Future of science, technology, Interdisciplinary, Converging science, technologies, Qualitative content analysis, Information technology
  • Omid Mohebimanesh, Reza Hosnavi *, Gholamreza Tavakoli, Abolfazl Bagheri Pages 275-298
    The main objective of this paper is to examine the impact of inter-organizational social capital and its various dimensions (cognitive, relational and structural) on the performance of partnerships with the aim of filling the research gap in this field. Also for the first time in defense industry of the country, this study intends to assess the situation of various dimensions of social capital in partnerships established between the aviation defense industries and their strategic partners in the private sector; as well as to take steps to stabilizing these types of partnerships by identifying areas requiring improvement. In this research, structural equation modeling with partial least squares approach has been used to test the proposed conceptual model and its related hypotheses. The results of analyzing questionnaires distributed in the aviation defense industries show that the social capital and its dimensions have a significant positive impact on the performance of partnerships. Also, the results of the mean test show that the studied partnerships are not in a favorable situation in terms of some aspects and indicators of social capital, and it is necessary for the managers of the companies involved in the partnership to pay more attention to the joint development of social and psychological issues of partnerships.
    Keywords: inter, organizational social capital, cognitive social capital, relational social capital, structural social capital, alliance performance
  • Seyed Fazel Mosavi, Adel Azar *, Ali Rajab Zadeh, Ameneh Khadivar Pages 299-322
    Performance-based budgeting is one of the key factors of today's organization efficiency. Economically, "budget philosophy" is due to the existence of a "total contradiction" that is in every society and a curtesy of "knowledge economy" is completely created. Based on experts’ opinions, Lack of understanding and restructuring the issue of the budget is one of the operational problems of the performance-based budgeting of an organization. In this study, we decided to use the soft systems methodology to deal with budget issues that have components of social, political and human. In this methodology, the problem is a part of a single system rather than a problem to be investigated. Also, after structuring the problem and identifying preferences of experts, hierarchical clustering was applied to prioritize indicators. Therefore by combining these two approaches for Iran Social Security organization, Medicare and investment were prioritized. The results made the gap clear and paved the way for performance-based budgeting.
    Keywords: performance, based budget, fuzzy cognitive mapping, software systems methodology, hierarchical model, fuzzy topsis