فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:1 Issue: 1, 2012

Health and Development Journal
Volume:1 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/02/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیدمحسن نژاد قادری، حسین صافی زاده، نرگس خانجانی صفحه 1
    مقدمه
    آسیب های ناشی از سر سوزن از مهم ترین خطرات تهدید کننده سلامت کارکنان درمانی بیمارستان ها می باشد که می تواند باعث انتقال بیش از 20 عامل بیماری زا گردد. این پژوهش با هدف بررسی میزان آگاهی و عملکرد کادر درمانی بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان از آسیب های ناشی از سر سوزن انجام شده است.
    روش ها
    این پژوهش مقطعی بر روی 186 نفر از کادر درمانی شاغل در بیمارستان دانشگاهی رفسنجان انجام گردید. ابزار مورد استفاده پرسش نامه پژوهشگر ساخته بوده است که سوالات آن درمورد آگاهی از بیماری های منتقل شده از راه خون و عملکرد پس از آسیب و انجام واکسیناسیون بر علیه هپاتیت نوع B بود. حداکثر نمره قابل اکتساب آگاهی و عملکرد به ترتیب 10 و 7 بود.
    نتا یج: میانگین نمره آگاهی و عملکرد شرکت کنندگان به ترتیب (4/2 ± 2/6) و (3/1 ± 5/4) بود. 93 درصد ایشان واکسیناسیون هپاتیت B را به صورت کامل دریافت کرده بودند. 1/54 درصد از افراد مورد بررسی دچار آسیب ناشی از سر سوزن شده بودند و بیشترین موقعیتی که منجر به آسیب با سوزن شده بود مربوط به خون گیری (36 درصد) و تزریقات (36 درصد) و بیشترین علت آسیب حجم زیاد کاری (33 درصد) و عجله هنگام کار (6/30 درصد) بود. در افراد آسیب دیده با سر سوزن، کمک به خون ریزی از محل اولیه زخم (8/97 درصد) و شستشوی محل (7/95 درصد) بیشترین اقدامات پس از آسیب بود.
    بحث و نتیجه گیری
    فراوانی بالای آسیب های ناشی از سر سوزن از یک سوی و آگاهی به نسبت کم از سوی دیگر، زنگ خطر جدی برای کادر درمانی است. لذا آموزش های کاربردی و اطلاع رسانی جهت گزارش دهی همه افراد آسیب دیده توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آسیب ناشی از سر سوزن، کادر درمانی، مخاطرات شغلی
  • محمود نکویی مقدم، آزاده روح الامینی، وحید یزدی فیض آبادی، پروین هوشیار صفحه 11
    مقدمه
    یکی از روش های ارزیابی عملکرد بیمارستان ها و مقایسه آن ها با یکدیگر، کنترل آماری است و یکی از فنون مورد استفاده در این راستا، نمودار پابون لاسو (Pabon Lasso) می باشد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه عملکرد بیمارستان های آموزشی دانشگاه های کرمان و شیراز با استفاده از نمودار پابون لاسو بود.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی به صورت مقطعی در سال 1386 انجام گرفت. هشت بیمارستان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کرمان و شیراز به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و جهت گردآوری اطلاعات از فرم فعالیت بیمارستان مصوب وزارت بهداشت استفاده گردید. پس از تکمیل فرم، سه شاخص درصد اشغال تخت، میزان گردش تخت و متوسط اقامت بیمار با استفاده از نرم افزار Excel محاسبه و با ترسیم نمودار گرافیکی Pabon Lasso موقعیت بیمارستان ها از نظر شاخص های مذکور مشخص و مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    از مجموع هشت مرکز مورد مطالعه، دو مرکز شفا و خلیلی (25 درصد) در ناحیه دوم، چهار مرکز شهید باهنر، شهید فقیهی، نمازی و افضلی پور (50 درصد) در ناحیه سوم و دو مرکز شهید بهشتی و ابن سینا (25 درصد) در ناحیه چهارم نمودار پابون لاسو قرار گرفتند. پراکندگی بیشتر مراکز در ناحیه سوم نشان داد بیشتر بیمارستان ها از نظر سه شاخص عملکردی مورد بررسی، از وضعیت مطلوبی برخوردار هستند. هچنین مقایسه تفکیکی شاخص ها نشان داد که بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شیراز از وضعیت عملکردی مناسب تری برخوردار هستند.
    بحث و نتیجه گیری
    نمودار پابون لاسو می تواند ابزاری مناسب برای تعیین موقعیت بیمارستان از نظر عملکرد باشد. پیشنهاد می گردد در ارزشیابی سالانه بیمارستان ها، توجه به شاخص های عملکردی در اولویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عملکرد، پابون لاسو، ارزشیابی، بیمارستان آموزشی
  • بیژن مقیمی دهکردی، آزاده صفایی، محسن واحدی، محمد امین پورحسینقلی، اسماء پورحسینقلی، محمدرضا زالی صفحه 22
    مقدمه
    چاقی به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی در دنیا مطرح می باشد و شیوع آن با تغییر الگوهای غذایی و فعالیت های جسمی رو به افزایش است. هدف از این مطالعه، فراهم آوردن اطلاعات مبتنی بر جمعیت در زمینه شیوع چاقی و ارزیابی برخی عوامل دموگرافیک مرتبط با آن می باشد.
    روش ها
    مطالعه مقطعی مبتنی بر جمعیت بر روی 3000 نفر در استان تهران در سال 1386 انجام شد. از شرکت کنندگان خواسته شد تا قد و وزن خود را در پرسش نامه ثبت نمایند. شاخص توده بدنی به عنوان سنجه مورد استفاده در ارزیابی چاقی عمومی در نظر گرفته شد و به صورت وزن (کیلوگرم) تقسیم بر مجذور قد (متر) محاسبه گردید.
    نتایج
    شیوع اضافه وزن و چاقی به ترتیب 3/38 درصد و 5/17 درصد محاسبه گردید. شیوع ترکیبی اضافه وزن و چاقی برابر 7/51 درصد در مردان و 3/58 درصد در زنان به دست آمد. میانگین شاخص توده بدنی برای کل جمعیت 7/4 ± 1/26 برآورد شد. و در زنان بیش از مردان بود (05/0 > P). شیوع کلی اضافه وزن و چاقی در مردان به ترتیب 7/39 درصد و 0/12 درصد و در زنان به ترتیب 4/37 درصد و 9/20 درصد به دست آمد. تحلیل چند متغیره نشان داد که افراد با سن بالاتر، جنس مونث، متاهلین و افراد با سطح تحصیلات پایین تر شانس بیشتری برای ابتلا به چاقی دارند.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد که شیوع اضافه وزن و چاقی در جمعیت استان تهران به نسبت بالا است و همچنان به عنوان یک مشکل بهداشتی مهم، خصوصا در زنان می بایست مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: چاقی، شاخص توده بدنی، تهران
  • علیرضا خوشدل، مهتاب نوری فرد، رضا پزشکان، عبدالرضا صلاحی مقدم صفحه 31
    مقدمه
    با وجود پیشرفت های قابل توجه در زمینه مبارزه با بیماری ها، هنوز بیماری های واگیر اهمیت خاصی در سطح جهانی دارند. با وجود مطالعات متعددی که در خصوص اپیدمیولوژی بیماری های واگیردار در ایران شده است، کمتر به نقشه سازی جامع همه بیماری ها به صورت یک جا پرداخته شده است. برخی صاحب نظران نقشه سازی بیماری ها مانند مالاریا را گام اول در راه طراحی سیستم های پیشرفته هشدار و مدیریت بیماری ها دانسته اند. در این مقاله سعی شده است با جمع آوری داده های بیماری های واگیر ایران در بانک اطلاعاتی مکان- مرجع نقشه بیماری ها با دقت قابل توجهی ارایه شود.
    روش ها
    ابتدا آمار بیماری های قابل گزارش کشور از اداره مبارزه با بیماری های واگیر اخذ شد. سپس داده ها در بانک اطلاعاتی مکان- مرجع در نرم افزار ArcGIS ساماندهی شد، سپس داده ها به صورت نقشه از سیستم خروجی گرفته شد.
    نتایج
    25 نقشه بیماری های واگیر مهم کشور سال 87 در یک نسخه مورد مرور قرار گرفت. برخی بیماری ها مانند مالاریا دارای تمرکز قابل توجهی بوده اند و برخی دیگر بنابر ماهیت بیماری دارای پراکندگی مکانی قابل توجهی نبوده اند.
    بحث و نتیجه گیری
    هرچند سابقه تهیه اطلس بیماری ها در جهان به قرن نوزدهم باز می گردد؛ اما مقالات نقشه سازی بیماری ها در ایران به نقشه سازی تک تک بیماری ها باز می گردد و یا به راحتی در دسترس نیست. این مقاله در نوع خود مشابه زیادی در ایران ندارد.
    کلیدواژگان: نقشه سازی، سامانه اطلاعات جغرافیایی، اپیدمیولوژی، بیماری های واگیر، ایران
  • ابراهیم محمدی، محمدرضا بانشی، نوذر نخعی صفحه 47
    مقدمه
    کم کاری مادرزادی تیرویید از شایع ترین بیماری های غدد درون زیر است. هدف از این مطالعه، تعیین فراوانی کم کاری مادرزادی تیرویید در نوزادان متولد شده در سال 1389 در استان کرمان بود.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی با استفاده از مستندات مراکز بهداشت شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان و جیرفت انجام شد. بر اساس پروتکل، نمونه خون از پاشنه پای نوزادان در فواصل روزهای 3 تا 5 تولد گرفته می شود و اگر سطحTSH، mu/L5 یا بیش تر باشد، به عنوان مشکوک تلقی شده و در اسرع وقت برای انجام آزمایش تایید تشخیص، فراخوان می گردد.
    نتا یج: در مجموع تعداد 48553 نوزاد طی سال 1389 در مناطق تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی کرمان و جیرفت به دنیا آمدند که 48277 نفر (ایرانی و افغانی) غربالگری شده و از این تعداد 1689 نفر مشکوک (50/3 درصد) بودند که در نهایت 166 نفر یا 34/0 درصد (40/0- 29/0Cl: 95 درصد) از کل نوزادان غربالگری شده (ایرانی و افغانی) مبتلا به کم کاری تیرویید مادرزادی بودند. بین جنسیت و ملیت و شیوع کم کاری تیرویید رابطه معنی داری یافت نشد (05/0 < P)، ولی شیوع آن در روستا بیش تر از شهر بود (001/0 > P).
    بحث و نتیجه گیری
    اگر چه نتایج این مطالعه با یافته های برخی مطالعات داخل کشور (مانند یزد و کاشان) همخوانی داشت، ولی تفاوت آن با میانگین کشوری و سایر کشورها لزوم نظارت هر چه بیش تر بر اجرای صحیح برنامه غربالگری در این استان را گوشزد می نماید.
    کلیدواژگان: شیوع، نوزاد، کم کاری تیرویید، مادرزادی
  • محمدرضا امیراسماعیلی، عاطفه مصلح، پروانه اصفهانی، مژگان امامی صفحه 56
    مقدمه
    کارایی به اجرای درست کارها در سازمان مربوط می شود؛ یعنی تصمیماتی که با هدف کاهش هزینه ها، افزایش مقدار تولید و بهبود کیفیت محصول اتخاذ می شوند. شناسایی عوامل موثر بر کارایی در ارتقای اثربخشی سازمان و حتی پیامدهای سازمانی نقش بارزی ایفا می کند. این مطالعه جهت تعیین عوامل موثر بر ارتقای شاخص های عملکردی بیمارستان و اولویت بندی عوامل تاثیرگذار بر این شاخص ها انجام شده است.
    روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی، تحلیلی و مقطعی است و از پرسش نامه برای جمع آوری داده ها استفاده شد. جامعه این پژوهش مدیران سطوح مختلف ارشد، میانی و عملیاتی بیمارستان های شهر زابل شامل مدیر عامل، مدیر داخلی، مترون، سوپروایزرها و مسوولین تمام واحدهای درمانی، تشخیصی و اداری- مالی بود که به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و میانگین وزنی تجزیه و تحلیل شد.
    نتا یج: درصد اشغال تخت با میانگین 32/31 بیشترین تاثیر و به ترتیب متوسط اقامت بیمار با میانگین 89/23، هزینه تخت- روز با میانگین 16/23 و میزان گردش تخت با میانگین 14/23 در رده های بعدی تاثیر بر افزایش کارایی قرار داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    اکثر مدیران توجه بیشتر به حوزه منابع انسانی (به کارگیری نیروی انسانی ماهر و متعهد، استفاده از مدیران مجرب و...) و سپس حوزه منابع سازمانی (در دسترس بودن و استفاده صحیح از امکانات) را جهت افزایش کارایی بیمارستان ها ضروری دانستند.
    کلیدواژگان: کارایی، مدیر، بیمارستان
  • داوود شجاعی زاده، گیتی ابراهیم طاهری، هادی طهرانی*، سید حمید حسینی صفحه 67
    مقدمه

    با گذشت سه دهه از بروز اولین موارد ایدز در دنیا این مشکل همچنان توجه جهانیان را به خود جلب کرده است و بدون شک در دهه اخیر کمتر مشکلی به اندازه ایدز پیچیده، جنجال برانگیز و غیر منتظره بوده است. بنابراین پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر آموزش به روش سخنرانی بر میزان آگاهی و نگرش دانش آموزان دبیرستان در مورد ایدز انجام گردید.

    روش ها

    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 400 نفر از دانش آموزان دبیرستان های شهر فاروج در استان خراسان شمالی که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام گرفت. جهت گرد آوری اطلاعات از پرسش نامه ای استفاده گردید که در دو مرحله (پیش آزمون- پس آزمون) توسط واحدهای پژوهش تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های تحلیلی همانند Paired-t استفاده شد.

    نتایج

    میانگین نمرات آگاهی قبل از آموزش از 60/2 به 70/2 بعد از آموزش افزایش یافت (05/0 > P)، و همچنین میانگین نمرات نگرش هم از 55/2 به 66/2 افزایش یافت (05/0 > P) و هر دو افزایش معنی دار بوده است.

    بحث و نتیجه گیری

    آموزش بر بهبود آگاهی و اصلاح نگرش دانش آموزان نسبت به ایدز موثر است. بنابراین انتخاب راهکارهای مناسب آموزشی به منظور افزایش آگاهی دانش آموزان و کسب اطلاعات جدید و بروز، از کارآمد ترین و مقرون به صرفه ترین اقدامات برای پیش گیری از ابتلا به بیماری ایدز می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش، آگاهی، نگرش، ایدز، دانش آموزان دبیرستان
  • عبدالعلی گلپایگانی، نرگس خانجانی صفحه 74
    مقدمه
    با توجه به عدم وجود اطلاعات جامع در مورد میزان مواجهه محیطی و شغلی با فلز سمی سرب و درک وضعیت موجود برای برنامه ریزی اقدامات حفاظتی و سیاست گذاری آینده، انجام یک مطالعه مروری لازم به نظر می رسید. هدف از این مطالعه، مرور وضعیت مواجهه با سرب در اقشار مختلف جامعه ایران بر اساس مطالعات چاپ شده است.
    منابع اطلاعات یا داده ها: کلیه منابع اطلاعاتی الکترونیک در دسترس شامل Iranmedex، SID، Magiran،Web of Knowledge، Google Scholar،Science Direct و Pubmed با عبارت هایی مربوط به وجود سرب در انسان به دو زبان انگلیسی و فارسی و با آدرس دهی کشور ایران جستجو شد.
    روش ها
    تعداد 45 مطالعه یافت شد که از این تعداد، 43 مورد که میزان سرب را در محیط های بیولوژیک انسانی مطالعه کرده بودند، انتخاب گردید.
    نتایج
    بر اساس نتایج مطالعات مرور شده، میانگین سرب در افراد بزرگ سال در ایران، در مقایسه با کشورهای توسعه یافته بالاتر است و در برخی مطالعات مقدار این میانگین بالاتر از حد استاندارد گزارش شده است. همچنین مطالعات بر روی کارگران صنایع مرتبط نیز بالا بودن سرب خون را در آن ها نشان می دهد. این مطالعه همچنین نشان می دهد که متوسط سرب در کودکان ایرانی تقریبا در همه مطالعات بالاتر از متوسط استاندارد 10 میکروگرم بر دسی لیتر گزارش شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد آلودگی با سرب در ایرانیان بالا بوده است و شاید بتوان آن را نتیجه مصرف متمادی بنزین سرب دار طی سال های گذشته، آلودگی مواد غذایی و مواجهه شغلی دانست. نتایج این مطالعه لزوم توجه به برنامه هایی مانند غربال گری در کودکان و شاغلین حرفه های خاص، به منظور شناسایی افراد در معرض خطر و جلوگیری از مواجهه بیشتر آن ها را روشن می کند.
    کلیدواژگان: سرب، ایران، فلزات سنگین، آلودگی انسانی
|
  • Mohsen Nejadghaderi, Hossein Safizadeh, Narges Khanjani Page 1
    Background
    Needle injuries are one of the most important hazards threatening the health of medical personnel, which can transmit more than 20 infectious pathogens. This study was conducted in order to evaluate the knowledge and practice of the medical staff at Ali-ebne-Abitaleb Hospital of Rafsanjan, Iran, in regard to the hazards of needle injuries.
    Methods
    This cross sectional study was conducted by enrolling 186 medical staff members in an educational hospital of Rafsanjan. The research tool was a researcher designed questionnaire which included question about the diseases transmitted through blood, their practice after needle injury and history of vaccination against Hepatitis B. The maximum score of knowledge and attitude in this questionnaire was 10 and 7 respectively.
    Results
    The average knowledge and practice score of the participants was 6.2 (± 2.4) and 4.5 (± 1.3) respectively, 93% had received complete vaccinations against Hepatitis B, 54.1% of the participants had a history of needle injury and the most prevalent situation in which needle injury happened was venopuncture (36%) and injection (36%). The most frequent reason for needle injury was the heavy work load (33%) and time constrains (30.6%). In people injured by needles, the most frequent practice after injury was blood-letting from the injured site (97.8 %) and washing the site (95.7%).
    Conclusion
    The high prevalence of needle injury on one hand and the relatively low knowledge on the other hand is a serious alarm for medical personnel. Therefore practical education and encouraging the report of all injured cases is recommended.
    Keywords: Needle injury, Medical personnel, Occupational hazards
  • Mahmood Nekoei, Moghadam, Azadeh Rooholamini, Vahid Yazdi Feizabadi, Parvin Hooshyar Page 11
    Background
    Statistical control is one of the tools in performance assessment and comparison of hospitals. In this regard the Pabon Lasso graph is used as a technique in hospitals. The current study aimed to compare the performance of teaching hospitals of Kerman and Shiraz Universities of Medical Sciences, Iran, in 2007 using the Pabon Lasso tools.
    Methods
    This was a descriptive cross-sectional study. Eight teaching hospitals in Kerman and Shiraz were selected through purposive sampling. The data gathering instrument was the standard data form for hospital activities that had been verified by the Ministry of Health and Medical Education. Three indicators related to Pabon Lasso chart including Bed Occupancy Rate, Average Length of Stay and Bed Turnover Rate were calculated using the Excel software. Finally, the Pabon Lasso graph was used to rank the performance of the selected hospitals in terms of the indicators.
    Results
    Two out of the 8 hospitals (25%) including Shafa and Khalili fell in the second quarter and 4 out of the 8 hospitals (50%) including Shahid Bahonar, Shahid Faghihi, Namazi and Afzalipour were placed in the third quarter of the chart. Also 2 out of the 8 hospitals were positioned in the fourth quarter. Overall, a separate comparison of the three indicators showed that Shiraz teaching hospitals have better efficiency and performance than Kerman teaching hospitals.
    Conclusion
    Pabon Lasso graph can be used as a suitable tool in the performance assessment of hospitals. Also, it is recommended that these functional indicators be prioritized in the annual evaluation of hospitals.
    Keywords: Performance, Pabon, Lasso graph, Evaluation, Teaching hospital
  • Bijan Moghimi, Dehkordi, Azadeh Safaee, Mohsen Vahedi, Mohammad Amin Pourhoseingholi, Asma Pourhoseingholi, Mohammad Reza Zali Page 22
    Background
    Obesity is one of the most common health problems in the world and its prevalence is increasing in both developed and developing nations with changes in dietary habits and activity levels. The present study aimed to provide population-based data on the prevalence of obesity and some demographic factors associated with obesity.
    Methods
    A community-based, cross-sectional survey was done on 3,000 individuals in Tehran province, Iran, From May 2006 through December 2007. Respondents were asked about their height and weight in the questionnaire. Body mass index was assigned as the measure of overall obesity and was calculated as body weight (kg) divided by height squared (meters).
    Results
    The overall prevalence of overweight and obesity was 38.3% and 17.5%. The combined prevalence of both overweight and obesity was 51.7% in males and 58.3% in females. The mean BMI ± SD for the total population studied was 26.1 ± 4.7 and it was higher in women than in men (P < 0.05). The overall prevalence of overweight and obesity was 39.7% and 12.0% in men, and 37.4% and 20.9% in women. The multivariate analysis showed that there was a higher percentage of obesity among older individuals, females, married and less educated subjects.
    Conclusion
    Our results indicate that the prevalence of overweight and obesity are relatively high in Tehran and must be considered as a significant public health problem especially among women.
    Keywords: Obesity, Body mass index, Tehran
  • Alireza Khoshdel, Mahtab Noori Fard, Reze Pezeshkan, Abdolreza Salahi, Moghaddam Page 31
    Background
    Although notable advances in disease prevention have been accomplished, communicable diseases are still important at the international scale. Many epidemiologic studies have been conducted about the epidemiology of communicable diseases in Iran, but less attention has been paid to generating an atlas of all disease. Some experts believe that mapping diseases such as malaria is the first step toward establishing early warning systems and managing disease control. In this manuscript, we tried to gather information about the communicable diseases of Iran in a geo-database, and draw maps with high accuracy.
    Methods
    Initially reportable cases of diseases were gathered from the Iranian communicable disease control center. Then, these data were arranged in a geo-referenced database in the Arc-GIS software and then the related maps were generated.
    Results
    Twenty five maps of communicable diseases were created in 2008. Some diseases like malaria had considerable foci and some other disease according to their condition did not have a considerable dispersion.
    Conclusion
    Although the history of preparing an atlas of diseases goes back to the 19th century, papers about mapping diseases in Iran are restricted to single diseases or these atlases are not easily accessible. The present article is unique in this regard in Iran.
    Keywords: Mapping, Geographical Information System (GIS), Epidemiology, Communicable disease, Iran
  • Ebrahim Mohammadi, Mohammad Reza Baneshi, Nouzar Nakhaee Page 47
    Background
    Congenital hypothyroidism is one of the most prevalent endocrine disorders. This study was aimed to determine the prevalence of congenital hypothyroidism in the Kerman Province, Iran.
    Methods
    This cross sectional study was conducted using existing documents in District Health Centers covered by Kerman and Jiroft Universities of Medical Sciences. According to the National protocol all neonates should be screened for TSH between days 3 to 5 after birth. Cases with TSH values of ≥ 5 mu/L are considered abnormal and will be referred for diagnosis and treatment.
    Results
    In total 48553 neonates (including both Iranian and Afghani neonates) were born in areas covered by the two Medical Universities and 48277 were screened. 1689 cases (3.5%) were suspicious, and finally 166 cases, or 0.34% (CI95%: 0.29-0.40) were diagnosed as having congenital hypothyroidism. There was no relationship between the prevalence of congenital hypothyroidism and sex or nationality (P > 0.05). But the prevalence was higher in the rural areas (P < 0.001).
    Conclusion
    Although our results are compatible with findings of some local studies (i.e., Yazd and Kashan), it seems there is some discrepancy with the mean country level and also the rates of other countries. Further supervision on the program implementation in this province is warranted.
    Keywords: Prevalence, Neonate, Hypothyroidism, Congenital
  • Mohammadreza Amiresmaili, Atefeh Mosleh, Parvaneh Isfahani Page 56
    Background
    Efficiency is related to doing things right in the organization; this means making decisions to reduce costs, increase production, and to improve the quality of products. Since efficiency plays an important role in an organization’s effectiveness and outcomes, identifying the effective factors is important. The present study aims to determine the effective factors in improving hospital performance indicators and prioritizing them.
    Methods
    The present descriptive –analytical study was carried out as a cross sectional study. The study population consisted of top, middle and operational managers of Zabol hospitals, Iran, including hospital managers, nursing managers, supervisors, and all in charge of the therapeutic, administrative, and financial units, who all participated in the study on a census bases. Data analysis was done using descriptive statistics and mean weight.
    Results
    Bed occupancy rate (mean = 31.32), average length of stay (mean = 23.89), bed day cost (mean = 23.16) and bed turnover rate (mean = 23.14), were respectively the most important and influential factors on efficiency.
    Conclusion
    Most mangers emphasized the necessity of more attention being paid to human resources (i.e. employing skillful and committed human resources and recruiting experienced managers) and organizational resources (accessibility and proper use of facilities) as indispensable factors in improving hospitals efficiency.
    Keywords: Efficiency, Hospital, Manager
  • Davoud Shojaeizadeh, Geeti Ebrahim Taheri, Hadi Tehrani, Seyed Hamid Hosseini Page 67
    Background

    Three decades after the incidence of the first cases of AIDS in the world, this problem is still attracting world attention. No problem has been as complex or controversial and unexpected as AIDS in the recent decade. This study was conducted to survey the effect of education through lectures on the knowledge and attitude of high school students regarding AIDS.

    Methods

    This quasi-experimental study was performed on 400 high school students of Faruj, in the Northern Khorasan Province, Iran, who were selected by multi-stage cluster sampling. Information was collected using questionnaires that were completed in two stages (pre-test and post-test) by the research units. The data were analyzed by descriptive statistics and analytical tests such as paired t-test.

    Results

    The results showed that the mean score of knowledge before education was 2.60 and after education was 2.70 (P < 0.05), it also showed that the average attitude score increased from 2.55 to 2.66 (P < 0.05). The increase in both cases was significant.

    Conclusion

    Education is effective in improving the knowledge and attitude of students regarding AIDS. Therefore, choosing suitable educational strategies to raise awareness among students and providing new and updated information is among the most efficient and cost-effective measures in preventing AIDS.

    Keywords: Education, Knowledge, Attitude, AIDS, High school students
  • Abdolali Golpayegani, Narges Khanjani Page 74
    Background
    There is very Iittle information on the rate of occupational and environmental exposure to lead in Iran, as this information is important for planning preventive interventions in the future, it seemed necessary to conduct a review about this issue. The aim of this article is to summarize the status of lead exposure in different sections of the Iranian society according to published articles. Databases: All accessible electronic databases including Google Scholar, Science Direct, Iranmedex, SID, Magiran, Web of Knowledge and Pubmed were searched with phrases about lead contamination in humans in Iran and in both Persian and English languages.
    Methods
    Among the 45 articles that were retrieved, 43 papers about measuring lead contamination in humans were selected.
    Results
    According to the selected studies, the average amount of lead in Iranian adults is higher in comparison to other developed countries, and in some studies the amount is above standard. The blood lead level was also high in workers of industries related to lead. This review shows that the average amount of the blood lead level in Iranian children was above the standard 10 mgr/dl threshold in all studies
    Conclusion
    It seems like lead contamination is high in Iranians and the reason may be the continuous use of leaded gasoline in the past, contamination of food, and occupational exposure. The result of this study highlights the importance of conducting screening programs in children and workers of special occupations in order to diagnose people at risk of lead exposure and prevent their further contamination.
    Keywords: Lead, Iran, Heavy metals, Human contamination