فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:1 Issue: 2, 2012

Health and Development Journal
Volume:1 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/06/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهیلا دبیران، مانلی صادقی، نرگس تبریزچی صفحه 91
    مقدمه
    مصرف روزافزون قرص های اکستازی در میان جوانان جامعه ما منجر به بروز عوارض فراوانی شده است. پژوهش حاضر با هدف پی بردن به سطح آگاهی دانش آموزان دبیرستانی در مورد اکستازی و برخی عوامل موثر بر آن مانند سن، وضعیت تحصیلی دانش آموز، تحصیلات والدین و منبع آگاهی انجام گرفت.
    روش ها
    مطالعه مقطعی- تحلیلی حاضر بر روی 707 دانش آموز دختر مراکز پیش دانشگاهی و دبیرستان های منطقه 6 آموزش و پرورش تهران به روش خوشه ایتصادفی انجام شد. پرسش نامه حاوی سوالاتی بود که میزان آگاهی نسبت به علایم و عوارض مصرف اکستازی را می سنجید و همچنین اطلاعاتی در مورد سن، مقطع تحصیلی، سطح تحصیلات والدین، میانگین نمرات، داشتن تجدید در دروس و منبع آگاهی را شامل می شد و به طور خودایفا تکمیل گردید و از آزمون 2c برای آنالیز داده ها استفاده شد.
    نتایج
    161 نفر (2/22 درصد) از دانش آموزان 75 درصد و بیشتر نمره آگاهی را کسب کرده بودند و اکثریت (374 نفر یا 9/52 درصد)، حداقل به نیمی از سوالات پاسخ صحیح ندادند. مقطع تحصیلی، سطح تحصیلات والدین، تجدید شدن در دروس و منبع آگاهی رابطه معنی داری با سطح آگاهی دانش آموزان داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به ضعیف بودن میزان آگاهی دانش آموزان، پیشنهاد می شود اطلاعات بیشتری در مورد علایم و عوارض مصرف اکستازی از طریق خانواده، مدرسه و رسانه های گروهی در اختیار آنان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اکستازی، دانش آموزان، آگاهی
  • فرزاد رحیمی، محمد حیدری صفحه 100
    مقدمه
    سرطان معده چهارمین سرطان شایع در جهان است. مطالعات زیادی در رابطه با بروز این سرطان در جهان انجام شده است، اما اطلاعات راجع به تغییرات بروز این سرطان در سال های اخیر در ایران کافی نیست. هدف از مطالعه حاضر، بررسی روند بروز سرطان معده طی سال های اخیر در غرب ایران بود.
    روش ها
    در این مطالعه از داده های نظام ثبت سرطان در ایران طی سال های 1379 تا 1384 استفاده شد. میزان های بروز به روش مستقیم و با استفاده از جمعیت سازمان جهانی بهداشت (World health organization یا WHO) استاندارد شدند. معنی دار بودن تغییرات میزان بروز طی سال های تحت مطالعه به وسیله Poisson regression آزمون گردید.
    نتا یج: در طول سال های تحت مطالعه، 1758 مورد سرطان معده در این منطقه مشاهده گردید که از 224 مورد در سال 1379 به 444 مورد در سال 1384 رسیده بود. نسبت جنس مرد به زن 7/2 بود. میزان بروز استاندارد سنی در این منطقه از 1/6 مورد در سال 1379 به 1/10 مورد در سال 1384 افزایش یافته بود (06/0 = P، 16/0 = Slope) روند افزایش معنی داری در سرطان معده در استان های کرمانشاه، کردستان و ایلام دیده شد، اما در استان همدان تغییرات افزایشی به سطح معنی داری نرسید.
    بحث و نتیجه گیری
    روند بروز سرطان معده در غرب ایران در حال افزایش است. هر چند نسبتی از این تغییرات می تواند در اثر بهبود سیستم ثبت سرطان در کشور باشد، اما احتمال افزایش میزان بروز سرطان معده در اثر افزایش عوامل خطر این سرطان در کشور وجود دارد.
    کلیدواژگان: سرطان معده، روند، بروز، غرب ایران
  • احد اشرفی عسگرآباد، نرگس خانجانی، مریم صابر، سارا جلیلی، اسماعیل خدمتی صفحه 112
    مقدمه
    سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان های قابل پیش گیری در زنان است. روش خودآزمایی پستان یکی از روش های پیش گیری از مرگ و میر، تشخیص زودرس و درمان آن می باشد. بدین منظور مطالعه حاضر جهت بررسی میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) درباره خودآزمایی پستان صورت گرفت.
    روش ها
    مطالعه مقطعی- تحلیلی حاضر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده، بر روی 135 دانشجوی دختر 18 تا 26 ساله دانشگاه الزهرا (س) انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، فرم های پرسش نامه با روایی و پایایی تایید شده بود. جهت آنالیز داده ها از آمار توصیفی و آزمون آماری 2c استفاده شد.
    نتا یج: میزان آگاهی اکثریت دانشجویان (9/45 درصد) نسبت به روش خودآزمایی پستان متوسط بود. دانشجویان متاهل به طور معنی داری آگاهی بیش تری داشتند (007/0 = P). اکثر دانشجویان (1/68 درصد) و به خصوص دانشجویان مسن تر، متاهل و دانشجویان با سابقه خانوادگی مثبت، نگرش مثبت بیش تری داشتند. رایج ترین روش کسب اطلاعات برای دانشجویان وسایل ارتباط جمعی بود. دانشجویانی که اطلاعات را از کتاب های دانشگاهی می گرفتند، به طور معنی داری آگاهی بیش تری از دیگران داشتند (001/0 > P) و دانشجویانی که از وسایل ارتباط جمعی اطلاعات می گرفتند، نگرش مثبت تری داشتند (05/0 > P). دانشجویان با آگاهی بیش تر، نگرش بالاتری هم داشتند (001/0 > P).
    بحث و نتیجه گیری
    آگاهی و نگرش در مورد خودآزمایی پستان حتی در بین دانشجویان کافی نیست و به احتمال زیاد در بین جمعیت عمومی زنان از این میزان هم کمتر است. برنامه ریزی های مناسب باید حتی در محیط های آموزش عالی در مورد خودآزمایی پستان صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، خودآزمایی پستان، دانشجویان
  • سمیه رحیم آبادی، نرگس خانجانی، حسین مردی * صفحه 121
    مقدمه

    در حال حاضر بیماری های اسکلتی- عضلانی جزء شایع ترین بیماری های شغلی و یکی از علل شایع غیبت از کار محسوب می شود که خود می تواند سبب کاهش بهره وری گردد. یکی از اصلی ترین علل اختلالات اسکلتی- عضلانی را می توان وضعیت و شرایط نامطلوب کاری نام برد. هدف از مطالعه حاضر، برآورد شیوع علایم اختلالات اسکلتی- عضلانی در کارگران شاغل در صنعت لبنیات بود.

    روش ها

    پژوهش مقطعی- تحلیلی حاضر بر روی 50 نفر از کارگران شاغل یکی از کارخانه های لبنیات نیشابور در سال 1390 انجام شد. از پرسش نامه Nordic جهت برآورد شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی استفاده گردید و اطلاعات به وسیله نرم افزار 18SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    نتا یج: میانگین سنی افراد مورد مطالعه، 5/29 سال با میانگین سابقه کار 3/4 سال بود. 76 درصد افراد علایم اختلالات اسکلتی- عضلانی را حداقل در یکی از اندام های خود داشتند و شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در 12 ماه گذشته در نواحی زانو (28 درصد)، کمر (26 درصد) و پاها (24 درصد) بیشتر از سایر نواحی بود. متغیرهای سن و سابقه کار بیشترین تاثیر را در بروز اختلالات اسکلتی- عضلانی داشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    جهت بهبود شرایط کار و کاهش عوامل خطر اختلالات اسکلتی- عضلانی اجرای برنامه مداخله ای ارگونومیک از قبیل آموزش و استفاده کارکنان از وسایل کمکی از قبیل لیفتراک، نوار نقاله و همچنین بهسازی محیط کاری از طریق کنترل های مهندسی جهت حذف وضعیت های نامناسب ارگونومیکی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: شیوع، اختلالات اسکلتی، عضلانی، صنعت لبنیات، پرسش نامه Nordic
  • محمود موسی زاده، محمدرضا امیر اسماعیلی، اصغر نظام محله صفحه 130
    مقدمه
    عفونت هپاتیت B یک مشکل مهم بهداشتی در سراسر دنیا است. بر اساس نتایج مطالعات موجود، میزان موارد HBsAg مثبت در مناطق مختلف ایران متفاوت می باشد و پراکندگی یکسانی ندارد. این رقم از 7/1 درصد در استان فارس تا 5 درصد در استان سیستان و بلوچستان متغیر می باشد. بنابراین مطالعه حاضر به منظور بررسی موارد HBsAg مثبت گزارش شده به معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1387 صورت گرفت.
    روش ها
    در مطالعه حاضر از داده های موجود استفاده شده و اطلاعات در یک فرم استاندارد که مشتمل بر متغیرهایی چون سن، جنس، وضعیت تاهل، محل سکونت، شغل، سابقه واکسیناسیون، علایم بالینی و تاریخچه عوامل خطر بود، وارد شد. داده ها در نرم افزار آماری 16SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتا یج: از 577 مورد گزارش شده، 9/57 درصد مرد بودند و میانگین سن کل افراد تحت بررسی 6/15 ± 9/37 سال بود.
    4/75 درصد از مبتلایان در شهر و بقیه در روستا سکونت داشتند. 9/79 درصد از مبتلایان متاهل بودند. شغل اکثر زنان (8/68 درصد) خانه دار و اکثر مردان (8/59 درصد) شغل آزاد داشتند. 1/99 درصد از مبتلایان سابقه واکسیناسیون نداشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    شیوع موارد HBsAg مثبت بر حسب متغیرهای سن، جنس، تاهل، منطقه سکونت، شغل و سابقه واکسیناسیون با اکثر پژوهش ها به ویژه دو مطالعه مروری جامع بررسی شده همخوان بود.
    کلیدواژگان: هپاتیت B، شیوع، مازندران
  • سمانه باقریان، فریبا برهانی، عباس عباس زاده، هادی طهرانی، شادی پشندی صفحه 138
    مقدمه
    یکی از رایج ترین رویه های تهاجمی در کودکان به خصوص کودکان مبتلا به تالاسمی که برای حفظ حیات تحت درمان مداوم تزریق خون قرار می گیرند، رگ گیری می باشد. بررسی و شناسایی درد یکی از مسوولیت های پرستاران و کادر درمانی است. این پژوهش با هدف، بررسی علایم رفتاری درد ناشی از رگ گیری هنگام تزریق خون در کودکان 3 تا 6 ساله مبتلا به تالاسمی انجام گرفت.
    روش ها
    مطالعه مقطعی- توصیفی- تحلیلی حاضر بر روی 120 کودک 3 تا 6 ساله مراجعه کننده به مرکز تالاسمی شهر کرمان که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، انجام گرفت. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و مقیاس علایم رفتاری درد استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی مانند ضریب همبستگی Spearman و Mann-Whitney U مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتا یج: در این پژوهش، 8/50 درصد نمونه ها دختر و 2/49 درصد پسر بودند و میانگین سنی کودکان مورد بررسی 1/1 ± 1/4 سال بود. 3/18 درصد از شرکت کنندگان درد خفیف، 5/32 درصد درد متوسط و 2/49 درصد درد شدید گزارش نمودند. میانگین نمره علایم رفتاری درد 4/2 ± 8/6 محاسبه گردید. دختران و کودکان با سن کمتر به طور معنی داری درد بیشتری را گزارش کردند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نقش کلیدی پرستاران در تیم سلامت، امید است که نتایج این پژوهش باعث شود تا به رفع درد کودکان مبتلا به تالاسمی در حین تزریقات توجه بیشتری شود و این امر موجب کاهش عوارض نامطلوب روحی، روانی و جسمی کودکان مبتلا به تالاسمی که تحت رویه های دردناک قرار می گیرند، شود.
    کلیدواژگان: درد، تالاسمی، رگ گیری، پرستار
  • داود حسین شاهی، اصغر ابراهیمی، هادی اسلامی، شیرین آیت اللهی، نعیمه دشتی صفحه 147
    مقدمه
    وتلندها یکی از روش های تصفیه طبیعی فاضلاب های شهری و صنعتی محسوب می شوند که علاوه بر کاهش هزینه های تصفیه، دارای راندمان بالایی در حذف آلاینده ها می باشند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی کارایی حذف پاتوژن های شاخص در وتلند زیر سطحی از فاضلاب شهر یزد بود.
    روش ها
    این بررسی نوعی مطالعه کاربردی و تجربی بود که در آن تعداد 100 عدد نمونه از چهار وتلند زیر سطحی که با سه گیاه نی بافق، یزد بافت و علی آباد پوشیده شده و یک وتلند شاهد، در دو فصل زمستان و بهار برداشت شد و در مجاورت یخ به آزمایشگاه منتقل گردید. سرانجام آزمایش های کلی فرم کل، اشریشیاکلی و استرپتوکوک مدفوعی مطابق روش استاندارد روی نمونه های خروجی از وتلندها صورت گرفت.
    نتا یج: میانگین راندمان حذف کلی چهار وتلند برای کلی فرم کل، اشریشیاکلی و استرپتوکوک مدفوعی به ترتیب 43/80، 11/74 و 08/69 درصد بود. همچنین وتلند گونه علی آباد برای کلی فرم کل و اشریشیاکلی به ترتیب با میزان حذف 22/98 و 27/99 بیشترین راندمان را داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به این که در شهر یزد روش تصفیه مورد کاربرد برکه های تثبیت می باشد که یکی از مشکلات اصلی آن پایین بودن راندمان حذف میکروبی است، بنابراین با به کار بردن وتلند زیر سطحی با گونه نی علی آباد بعد از برکه های تثبیت می توان این مشکل را برطرف کرد.
    کلیدواژگان: تصفیه فاضلاب، گیاهان نی، پاتوژن های شاخص، وتلند مصنوعی
  • مراد علی زارعی پور، رویا صادقی، عزت الله بازوند صفحه 156
    مقدمه
    اگر چه حاملگی یک پدیده فیزیولوژیک و طبیعی است، اما زنان در طول دوران بارداری در معرض تغییرات جسمی و روانی قرار می گیرند که می تواند سلامت آن ها و جنین را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعه حاضر با هدف، بررسی سلامت روان و عوامل مرتبط با آن در زنان در طول دوران بارداری صورت گرفت.
    روش ها
    مطالعه مقطعی حاضر بر روی 250 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان کوهدشت در سال 1389 انجام شد. نمونه گیری به روش نمونه گیری خوشه ایانجام شده و ابزار پژوهش در این بررسی پرسش نامه سلامت عمومی 28 (General health questionnaire 28 یا GHQ) بود. یافته ها با استفاده از نرم افزار 16SPSS و با کمک آزمون های آماری 2χ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتا یج: یافته های پژوهش نشان داد که 6/31 درصد از زنان باردار با میانگین سنی 1/6 ± 4/26 سال مشکوک به اختلالات روانی هستند. بر اساس نتایج، میزان شیوع اختلالات روانی در سه ماهه اول، دوم و سوم بارداری به ترتیب 4/34، 1/23 و 2/40 درصد میباشد. بین اختلالات روانی دوران حاملگی با برخی خصوصیات فردی و عوامل اقتصادی- اجتماعی رابطه معنی داری دیده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش بیانگر بالا بودن اختلالات روانی در بین زنان باردار میباشد و ضرورت پرداختن به بهداشت روان و عوامل تاثیرگذار بر آن را در این گروه مطرح میسازد. بنابراین لازم است با مراقبت و برنامهریزی های مناسب از بروز اختلالات در این گروه آسیبپذیر جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، زنان باردار، پرسشنامه سلامت عمومی
|
  • Soheila Dabiran, Maneli Sadeghi, Narges Tabrizchi Page 91
    Background
    The increasing use of ecstasy among the young generation in our society has led to many adverse effects. This research was performed to assess the level of knowledge about ecstasy in high school students and some of its determining factors such as age, parents’ level of education, students’ educational condition, and the source of information.
    Methods
    In this analytical cross-sectional study, 707 girls studying in high schools and pre-university centers in district 6 of Tehran were enrolled into the study by cluster random sampling. A questionnaire containing questions about students’ age, high school grade, parents’ level of education, failing in at least one course in the previous semester, the mean grade of the previous semester, source of information, and signs, symptoms and complications of using ecstasy was completed by the students. Chi square test was used to analyze the data.
    Results
    In this study 161 (22.2%) of the students achieved 75% or more of the knowledge score and the majority, which were 374 students (52.9%), did not answer at least half of the questions correctly. High school grade, parents’ level of education, failing in at least one course and source of information were significantly correlated to the level of knowledge.
    Conclusion
    It is suggested that due to the low knowledge of high school students, more information regarding signs, symptoms, and complications of using ecstasy should be given to students through media, family, and schools.
    Keywords: Ecstasy, Students, Knowledge
  • Farzad Rahimi, Mohammad Heidari Page 100
    Background
    Stomach cancer is the fourth most prevalent cancer in the world. Although many studies have been carried out on the incidence of this type of cancer in the world, information about changes in its incidence rate in Iran during the recent years is not sufficient. The aim of this study is to assess the incidence and trend of this cancer in the west of Iran, during the recent years.
    Methods
    In this study the data of the Iranian National Cancer Registry from 2000 to 2005 was used. The standardized incidence rates were calculated with the direct method and according to the standard population provided by the World Health Organization (WHO). Poisson regression was applied for the evaluation of the trend of cancer incidence during the years under study.
    Results
    during the studied years, 1758 cases of stomach cancer were identified in this region and the cases increased from 224 in the year 2000 to 444 in 2005. The male to female ratio was 2.7. The age standardized incidence rate from 6.1 cases per 100000 in the year 2000 reached 10.1 cases in 2005 (slope = 0.16, p = 0.06). A significantly increasing trend was seen in Kermanshah, Ilam and Kurdistan provinces, but this increase was not significant in Hamadan.
    Conclusion
    The trend of stomach cancer is increasing in the west of Iran. Although, some of this increase can be due to improvement in cancer registrations, there is a possibility that increase in stomach cancer incidence is due to increase in its risk factors.
    Keywords: Stomach cancer, Trend, Incidence, West of Iran
  • Ahad Ashrafi Asgarabad, Narges Khanjani, Maryam Saber, Sara Jalili, Esmail Khedmati Page 112
    Background
    Breast cancer is the most common preventable cancer among women. One of the ways of prevention and early detection of breast cancer is breast self-examination (BSE). Thus, we decided to conduct a study about the knowledge and attitude toward BSE among the students of Alzahra University, Iran.
    Methods
    This was a cross-sectional analytical study in which 135 female students aging 18-26 years were enrolled using stratified random sampling. Data was collected by valid and reliable questionnaires. Descriptive statistics and chi-square test were used to analyze the data.
    Results
    While most students (45.9%) had an average level of knowledge about BSE, married students were significantly more knowledgeable (P = 0.007). The majority of students (68.1%), especially older, married students and those with a positive family history of breast cancer, had more positive attitude about BSE. The most popular way of gaining information among students was mass media. Students who gained information from university books had significantly more knowledge than others (P < 0.001). Subjects who obtained information from mass media had more positive attitude than others (P = 0.04). In addition, students with more knowledge had significantly more positive attitude (P < 0.001).
    Conclusion
    The knowledge and attitude about BSE is less than satisfactory even among university students. The values would probably be even less among the general female population in Iran. Proper and more intense educational programs about BSE should be scheduled even in higher education institutions.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Breast self examination, Students
  • Somieh Rahimabadi, Narges Khanjani, Hossein Mardi Page 121
    Background

    Nowadays, musculoskeletal diseases are among the most prevalent occupational diseases. They are also considered as one of the main reasons for absence from work and probably reduced productivity. Improper conditions at workplace can result in musculoskeletal disorders. The aim of this study was to estimate the prevalence of symptoms of musculoskeletal disorders in workers of a dairy factory.

    Methods

    In this analytical cross-sectional study, 50 workers of a dairy factory in Nishabur, Iran, were evaluated. The standardized Nordic questionnaire was used to assess the prevalence of musculoskeletal disorders. The data was analyzed in SPSS18.

    Results

    The mean age of the workers was 29.5 years. Their mean duration of employment was 4.3 years. Overall, 76% of the participants had experienced musculoskeletal disorders at one of their extremities. The highest prevalence of musculoskeletal disorders in the past 12 months was detected in knees (28%), waist (26%), and feet (24%). Age and years of employment had the strongest correlation with the incidence of musculoskeletal disorders.

    Conclusion

    Working conditions of factory workers should be improved through controlling hazardous ergonomic factors. Risk factors of musculoskeletal disorders can also be reduced by education and using equipments such as forklifts and conveyors.

    Keywords: Prevalence, Musculoskeletal disorders, Dairy factory, Nordic questionnaire
  • Mahmood Moosazadeh, Mohammad Reza Amiresmaili, Asghar Nezammahalleh Page 130
    Background
    Hepatitis B infection is a major worldwide health issue. Based on existing studies the rate of positive HBsAg cases is varied in different regions of Iran, and does not have the same distribution. It varies from 1.7% in the Fars province to 5% in the Sistan-Baluchestan province. Hence, this study was carried out to investigate the positive HBsAg cases reported to the Health Deputy of Mazandaran University of Medical Sciences in 2008.
    Methods
    In this study existing data were used. We used a standard form to extract data, which included variables such as age, sex, and marital status, place of residence, occupation, vaccination history, clinical symptoms, and history of risk factors. The data was analyzed by SPSS16 software.
    Results
    From the 577 reported cases, 57.9% were male, 75.4% were urban residents and the rest lived in villages, 79.9% were married. The average age was 37.9 ± 15.6. Most of the women (68.8%) were housewives and most of the men (59.8%) were self-employed, and 99.1% had no history of vaccination.
    Conclusion
    The prevalence of positive HBsAg cases in Mazandaran according to age, sex, marital status, place of residence, occupation and history of vaccination was consistent with most studies, particularly with the two comprehensive reviews.
    Keywords: Hepatitis B, Prevalence, Mazandaran
  • Samaneh Bagherian, Fariba Borhani, Abbas Abbaszadeh, Hadi Tehrani, Shadi Pashandi Page 138
    Background
    One of the most common invasive procedures in children especially children with thalassemia, which have to receive blood transfusions continuously to stay alive, is establishing an intravenous line. Recognizing and evaluating pain is one of the main responsibilities of nurses and the medical staff. The present study was conducted in order to assess the behavioral pain symptoms induced in 3-6 year old children with thalassemia during venipuncture for blood transfusion.
    Methods
    The present research was a descriptive and analytical cross-sectional study on 120 children between 3 to 6 years of age, who were referred to Kerman Thalassemia Center and matched the inclusion criteria. Data were collected using a demographic questionnaire and a scale for pediatric behavioral pain symptoms. Data were analyzed using descriptive (percent, mean and standard deviation) and analytical statistics (Spearman correlation, Mann-Whitney U).
    Results
    In this study 50.8% of subjects were female and 49.2% were male. The mean age of the children was 4.1 ± 1.1, 18.3% reported that they had mild pain, 32.5% indicated moderate pain and 49.2% had severe pain. The mean behavioral pain symptoms score of the children was 6.8 ± 2.4. Girls and younger children reported a significantly higher rate of pain.
    Conclusion
    Considering the key role of nurses in health services, we hope that the results of this study will help them consider reducing pain of thalassemia children during venipuncture and this will decrease undesirable mental, emotional and physical complications of these children, who undergo painful procedures.
    Keywords: Pain, Thalassemia, Venipuncture, Nurse
  • Davod Hossein Shahi, Asghar Ebrahimi, Hadi Esalmi, Shirin Ayatollahi, Naime Dashty Page 147
    Background
    Use of wetlands is one of the methods of natural municipal and industrial wastewater treatment. In addition to reducing the cost of treatment, this method has high efficiency in removing pollutants. The purpose of this study was to evaluate the efficiency of straw plants in Sub Surface Flow Constructed Wetland for removing Indicator Pathogens from Municipal Wastewater in Yazd, Iran.
    Methods
    This is an applied-experimental study in which 100 samples were taken from four sub surface wetlands, which were covered by three straw plants including Bafgh, Yazdbaft and Ali Abad, and a control wetland. The samples were taken during the two seasons of winter and spring and were then transferred to the laboratory by ice. The experiments of total coliform, E. coli and fecal streptococcus were performed, according to the standard methods, on input and output samples of wetlands.
    Results
    The results of the current study showed that the average total removal of the four wetlands for total coliform, E. coli and fecal streptococcus were 80.43%, 74.11%, and 69.08%, respectively. Moreover, the removal efficiency in the Aliabad wetland for total coliform and E. coli were 98.22% and 99.27%, respectively; this was the highest removal rate among the wetlands.
    Conclusion
    One of the main problems of the wastewater treatment method used in Yazd, which is stabilization ponds, is the low microbial removal. Thus, this problem can be solved by using sub surface wetlands with the Aliabad Straw species after the stabilization ponds.
    Keywords: Wastewater treatment, Straw plants, Indicator pathogens, Constructed wetlands
  • Moradali Zareipour, Roya Sadeghi, Ezzatollah Bazvand Page 156
    Background
    Although pregnancy is a natural and physiological phenomenon, during pregnancy women are exposed to physical and psychological changes, which can affect the health of the mother and fetus. This study aimed to evaluate mental health and its related factors in women during pregnancy.
    Methods
    This cross-sectional study has studied 250 pregnant women, who referred to Kuhdasht health centers in Lorestan province in 2010. The cluster sampling method was performed. Data was collected by the GHQ-28 questionnaire and analyzed using the chi-square test and by SPSS16 software.
    Results
    The results revealed that 31.6% of the women with a mean age of 26.4 ± 6.1 were suspected to have mental health disorders. Based on the results, the prevalence of mental disorders was 34.4%, 23.1% and 40.2% in the first, second, and third trimesters of pregnancy, respectively. There was a significant correlation between mental health disorders and some personal and socioeconomic factors.
    Conclusion
    The results of this study showed a high percentage of mental health disorders among pregnant women and showed the necessity of paying attention to mental health among pregnant women. Therefore, it is necessary to plan for appropriate care in order to prevent the occurrence of mental disorders among this vulnerable group.
    Keywords: Mental health disorders, Pregnant women, General health questionnaire, GHQ, 28