فهرست مطالب

Health and Development Journal
Volume:2 Issue: 4, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/11/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهیل سبحان اردکانی، آزاده شیرزادی، رضا صحرایی صفحات 262-273
    مقدمه
    آمونیاک از آلاینده های مهم آب است که برای آبزیان سمی بوده و به سلامت انسان نیز آسیب می رساند. لذا این مطالعه با هدف ارزیابی کارایی حذف آمونیاک توسط نانو لوله کربنی چند دیواره اصلاح شده از نمونه حقیقی آب سد اکباتان همدان انجام شد.
    روش ها
    به منظور ارزیابی حذف آمونیاک از نمونه آب در مطالعه میدانی- آزمایشگاهی طی فصل تابستان 1391، تحت شرایط بهینه و به صورت ناپیوسته از نانو لوله کربنی چند دیواره اصلاح شده استفاده و اثر متغیرهای pH، مقدار جاذب و سینتیک جذب بررسی گردید. غلظت آمونیاک نمونه ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 200 نانومتر اندازه گیری شد، همچنین به منظور تعیین ثابت سرعت فرآیند جذب، داده های آزمایشگاهی با دو مدل سینتیکی مرتبه اول و شبه مرتبه دوم مقایسه و با ایزوترم های لانگمویر، فروندلیخ و تمکین مطابقت داده شد.
    نتا یج: نتایج بیانگر آن بود که در شرایط بهینه 6= pH، کارایی حذف آمونیاک از نمونه آب به 3/88 درصد و در شرایط بهینه 01/0 گرم مقدار جاذب، کارایی جذب به 2/88 درصد رسید. همچنین تحت این شرایط فرآیند جذب از سینتیک شبه مرتبه دوم و ایزوترم جذب لانگمویر با ضریب همبستگی 995/0 پیروی کرده است.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، نانو لوله کربنی چند دیواره اصلاح شده می تواند آمونیاک را در pH اسیدی به طور چشمگیری جذب نمایند. لذا می توان از نانو لوله های کربنی چند دیواره برای حذف آلاینده های محیط زیستی بیش از پیش استفاده نمود.
    کلیدواژگان: نانو لوله کربنی، آمونیاک، ایزوترم جذب، سد اکباتان
  • عبدالرحمان چرکزی، عافیه صمیمی، خدیجه رزاقی، میترا مودی، نویسا سادات سید قاسمی، هاشم حشمتی، حسین شهنازی صفحات 274-284
    مقدمه
    انجام ماموگرافی یکی از بهترین روش ها برای تشخیص زودرس و درمان مناسب سرطان پستان است. این مطالعه با هدف تعیین پذیرش ماموگرافی بر اساس مدل مراحل تغییر و ارتباط آن با تهدید درک شده و باورهای تقدیرگرایی در زنان ترکمن انجام گردید.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی 558 نفر از زنان ترکمن شهرستان های گنبدکاووس و ترکمن که حداقل 40 سال سن داشتند به روش نمونه گیری خوشه ایسیستماتیک وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها بخش تهدید درک شده مقیاس الگوی اعتقاد بهداشتی Champion، پرسشنامه مراحل تغییر انجام ماموگرافیRakowski و همکاران و پرسشنامه باورهای تقدیرگرایانه بود. داده ها از طریق آزمون های کروسکال والیس، من -ویتنی، مجذور کای و آزمون دقیق فیشر در نرم افزار آماری SPSS نسخه 15 تجزیه و تحلیل گردید.
    نتا یج: از بین زنان مورد بررسی 5/85 درصد(479 نفر) در مرحله پیش تفکر، 6/11درصد(65 نفر) در مرحله تفکر، 2/2 درصد (12 نفر) در مرحله عمل، و 4/0 درصد(2 نفر) در مرحله نگهداری قرار داشتند و هیچ کدام از آن ها در مرحله برگشت نبودند. بین مراحل انجام ماموگرافی و متغیرهای شغل، شهر، سابقه سرطان پستان در افراد خانواده درجه یک و تحصیلات ارتباط معنی داری وجود داشت. میانگین نمرات حساسیت درک شده افراد در طول مراحل افزایش می یافت، ولی این افزایش از نظر آماری معنی دار نبود. همچنین میانگین نمرات تقدیرگرایی اگرچه در طول مراحل کاهش نشان داد، ولی این کاهش معنی دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    اکثریت قریب به اتفاق زنان ترکمن عملکرد مناسبی در زمینه ماموگرافی نداشتند. همچنین حساسیت درک شده آنان نسبت به سرطان پستان پایین بوده و از طرفی باورهای تقدیرگرایانه در بین آنان زیاد بود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ماموگرافی، تهدید درک شده، باورهای تقدیرگرایی، مدل مراحل تغییر، زنان ترکمن
  • سعید صحت، امین عطوفی، علیرضا یوسفی صفحات 285-295
    مقدمه
    در شرایط رقابتی کنونی، ارایه دهندگان خدمات درمانی باید به وفاداری بیماران خود بیندیشند تا از این طریق هم سهم بازار خود را افزایش دهند و هم موجب ارتقاء سطح سلامت جامعه شوند. اما مساله این است که آن ها نمی دانند چه عواملی بر وفاداری بیماران نسبت به برند آن ها تاثیرگذار هستند، لذا این مطالعه با هدف تعیین عوامل تاثیرگذار بر وفاداری بیماران به برندهای بیمارستانی صورت گرفته است.
    روش ها
    جامعه آماری این پژوهش شامل تمام افرادی است که در بازه زمانی دی ماه 90 الی دی ماه 91 در یکی از بیمارستان های شهر تهران بستری بوده اند. روش نمونه گیری به صورت دو مرحله ای یعنی خوشه ایو در دسترس بوده و تعداد اعضا نمونه 390 می باشد. داده های گردآوری شده از طریق مدل یابی معادلات ساختاری و با نرم افزارهای LISREL نسخه 80/8 و SPSS نسخه 19 تجزیه و تحلیل گردیدنتا یج: نتایج حاکی آن است که سه متغیر رضایت مشتری، اعتماد به برند و تعهد به رابطه، دارای تاثیر مستقیم و معنادار بر وفاداری بیماران به برند بیمارستان می باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها با ارتقاء کیفیت خدمات، جذب و به کارگیری پزشکان خبره، رعایت عدالت و صداقت در درمان بیماران، دادن اطلاعات کافی در رابطه با درمان به آن ها، پیگیری وضعیت سلامتی آنان پس از ترخیص و تقویت روابط با پزشکان ارجاع دهنده آنان می توان وفاداری بیماران به برند بیمارستان را افزایش داد.
    کلیدواژگان: برند، وفاداری به برند، اعتماد به برند، تعهد به رابطه، رضایت مشتری
  • نسیبه یاری مقدم، مهرداد چراغی، امیرحسام حسنی، امیرحسین جاوید صفحات 296-304
    مقدمه
    فلزات سنگین از طرق مختلف به منابع آب وارد شده و باعث ایجاد مخاطراتی از قبیل مسمومیت، سرطان زایی و غیره در بدن موجودات زنده می شوند. از آنجا که رودخانه آبشینه یکی از مهم ترین رودخانه های تامین کننده آب شرب شهر همدان می باشد، این مطالعه با هدف بررسی میزان فلزات سنگین روی، مس، سرب و کادمیوم در این رودخانه انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی بوده و بر اساس اهمیت بهداشتی در مجموع 4 فلز سنگین روی، مس، سرب و کادمیوم مطابق روش های استاندارد مورد آنالیز قرار گرفت. نمونه برداری به صورت چهار فصل (آذر و بهمن سال 90 و اردیبهشت و مرداد سال 91) از 7 ایستگاه انجام شد. در هر فصل21 نمونه و در مجموع 4 فصل 84 نمونه در ظروف شیشه ای درب دار 1 لیتری برداشت گردید. هضم نمونه ها به روش تبخیر انجام و غلظت فلزات سنگین توسط دستگاه ICP (پلاسمای جفت شونده القایی) اندازه گیری شد. آنالیز داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل و برای مقایسه میانگین چهار فلز سنگین با استاندارد سازمان جهانی بهداشت از آزمون t تک نمونه ای در سطح اطمینان 95 درصد و آزمون ANOVA برای مقایسه میانگین فلزات در بین ایستگاه های نمونه گیری شده استفاده گردید.
    نتا یج: میانگین و انحراف معیار روی، مس، سرب و کادمیوم در 4 فصل سال به ترتیب (04157/0 ± 06292/0)، (00308/0 00526/0±)، (02082/0 ± 01436/0) و (00100/0 ± 00127/0) میلی گرم در لیتر می باشد و می توان گفت مقدار فلزات سنگین آب رودخانه آبشینه به جز فلز سرب در فصل بهار در حد استاندارد آب آشامیدنی برای مصارف شرب می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه، در زمان مطالعه رودخانه آبشینه برای تامین آب آشامیدنی از نظر فلزات اندازه گیری شده منبع مطمئنی بود. با این وجود پیشنهاد می شود که اندازه گیری فلزات سنگین به ویژه سرب به طور متوالی در منطقه انجام شود.
    کلیدواژگان: همدان، رودخانه آبشینه، فلزات سنگین، آب شرب
  • ابراهیم درویشی، افشار مرادی صفحات 305-315
    مقدمه
    اهمیت هوای پاک در محیط های کار صنعتی بر کسی پوشیده نیست. گرد و غبار سیمان به دلیل وجود موادی مانند سیلیس در ترکیب آن، بسیار خطرناک می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی و کنترل گرد و غبار سیمان منتشره از سیلوهای دستگاه بچینگ در زمان شارژ و تولید بتن در یک پروژه سد سازی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه برای ارزیابی توده ذرات منتشره گرد و غبار سیمان از محل سیلوهای بچینگ، نمونه برداری محیطی از محل کار و همچنین نمونه برداری فردی بر روی 15 نفر اپراتور دستگاه بچینگ صورت پذیرفت و آنالیز بر اساس روش وزن سنجی انجام شد و از روش کنترلی برای گرد و غبار منتشره در سیلوها به کار گرفته شد. اطلاعات جمع آوری شده از نمونه برداری در دو حالت قبل و بعد از مداخله با استفاده از نرم افزاز SPSS نسخه 19 و آزمون آماری t تک نمونه ای تجزیه و تحلیل گردید.
    نتا یج: متوسط غلظت توده ذرات در نمونه های فردی و محیطی به ترتیب برابر 56/15و 77/30 میلی گرم بر متر مکعب اندازه گیری گردید. به طور متوسط غلظت گرد و غبار سیمان در نمونه های فردی و محیطی، از مقادیر استاندارد مواجهه در ایران بیشتر بود. پس از اجرای روش کنترلی، غلظت گرد و غبار در نمونه های فردی و محیطی به طور متوسط به 10/4 و0 2/5 میلی گرم بر متر مکعب کاهش یافت که این نتایج کارایی روش کنترلی را مشخص ساخت.
    بحث و نتیجه گیری
    روش کنترلی به کار گرفته شده در این مطالعه روشی نوین و اقتصادی برای کنترل ذرات منتشره سیمان از سیلوهای ذخیره بچینگ می باشد. با انجام اقدامات مشابه می توان غلظت گرد و غبار را در محل های صنعتی دیگر کاهش و آن را به حد استاندارد رساند.
    کلیدواژگان: گرد و غبار، سیمان، سیلوی بچینگ، سد سازی
  • روح الله مقصودی مقدم، فرهاد فراستی، علی طولابی، زهره جعفرزاده صفحات 316-325
    مقدمه
    روشنایی یک فاکتور فیزیکی مهم و اصلاح پذیر در محیط کار می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین شدت روشنایی طبیعی و توام و همچنین میزان مواجهه با تابش فرابنفش در کتابخانه ها و سایت های رایانه دانشگاه های شهر ایلام در بهار 1390 انجام گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی تعداد 10 کتابخانه، 16 سالن مطالعه و 7 سایت کامپیوتر انتخاب شدند. از فرم ارزیابی روشنایی جهت جمع آوری اطلاعات اماکن و از دستگاه های سنجش شدت روشنایی (Hanger-EC1) و دستگاه سنجش تابش فرابنفش (Hanger-EC1-UVA) جهت اندازه گیری این متغیرها استفاده شد. روش اندازه گیری مطابق الگویی پیشنهادی IESNA و آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 17 انجام گرفت.
    نتا یج: میانگین شدت روشنایی عمومی کتابخانه ها در دو وضعیت توام و طبیعی به ترتیب برابر 2/140±2/235 و 6/154±2/198 لوکس بوده و حداکثر مقدار میانگین تابش فرابنفش در دو وضعیت توام و طبیعی به ترتیب برابر 0131/0±012/0 و 007/0±008/0 وات بر متر مربع بود. مقادیر شدت روشنایی و تابش فرا بنفش در اکثر واحدهای مطالعه در وضعیت توام به طور معنی داری بیشتر از طبیعی بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    عدم طراحی و انتخاب منابع روشنایی مناسب، قدیمی بودن بنا ها و همچنین تغییرات کاربری از اماکن اداری و غیره به کتابخانه، سالن مطالعه و سایت باعث شده است که در اکثر مکان های مورد نظر مقادیر اندازه گیری شده شدت روشنایی از حد استاندارد پایین تر باشد. بنابراین لزوم طراحی مجدد سیستم روشنایی ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: شدت روشنایی، تابش فرابنفش، کتابخانه، ایلام
  • امیراشکان نصیری پور، محمدرضا ملکی، مینا انصاری صفحات 326-339
    مقدمه
    اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها با افزایش قیمت حامل های انرژی، تغییری در هزینه هتلینگ بیمارستان ها ایجاد خواهد کرد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تغییر قیمت حامل های انرژی ناشی از هدفمندسازی یارانه ها بر هزینه هتلینگ مرکز فوق تخصصی شهید هاشمی نژاد تهران انجام شد.
    روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی و مقطعی بوده که به صورت موردی در سال های 1388 و 1389 انجام شد. جهت انجام این پژوهش از اطلاعات مستند موجود در واحد مالی بیمارستان شهید هاشمی نژاد تهران، شامل فیش های آب، برق و گاز و فیش های اینترنتی استفاده گردید. داده ها از طریق نرم افزار Excelجمع آوری و به وسیله نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 تحلیل گردید.
    نتا یج: در بیمارستان مورد پژوهش، هزینه هتلینگ در سال 1389، 49،424 میلیون ریال با اختلافی برابر با 4،938 (1/11%) بیشتر از سال 1388(44،485) و در زمستان 1388(18،829) با اختلافی برابر با 1،826(10%) بیشتر از زمستان 1389(17،003) بود. هزینه انرژی در 1389(1،372) با اختلافی برابر با 622 (83%) بیشتر از سال 1388(749) و در زمستان 1389(557) با اختلافی برابر با 348 (167%) بیشتر از زمستان 1388(209) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    هزینه هتلینگ در زمستان 1389 (بعداز اجرای هدفمندی یارانه ها) کاهش یافته است. این کاهش ناشی از تغییر رفتار در اقلامی غیر از حامل های انرژی شامل جبران خدمت، تعمیرات و نگهداری و مواد شوینده بوده است. به منظور جبران هزینه انرژی تحمیل شده، تدوین برنامه جامع مدیریت هزینه با لحاظ نمودن بعد اثربخشی در بیمارستان، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: بیمارستان، هزینه هتلینگ، حامل های انرژی، هدفمندسازی یارانه ها
  • علی کشتکاران، محسن بارونی، محمد یندرانی، رامین روانگرد صفحات 340-352
    مقدمه
    یکی از ابزارهای مناسب در زمینه سنجش عملکرد واحد رادیولوژی، تعیین کارایی فنی، تخصیصی و اقتصادی می باشد. در این مطالعه این شاخص ها برای بیمارستان های عمومی شیراز برآورد گردید.
    روش ها
    در این مطالعه ستانده ها شامل کلیشه های رادیولوژی (اعم از سرپایی یا بستری) و تعداد بیمار پذیرش شده واحد های رادیولوژی بیمارستان های مربوطه و ورودی ها شامل اطلاعات پرسنل کارشناس، تکنیسین و تعداد تجهیزات پزشکی رادیولوژی و در نهایت، متغیر قیمت که مربوط به حقوق ماهیانه پرسنل رادیولوژی و قیمت تجهیزات پزشکی رادیولوژی می باشد، جمع آوری گردید. جامعه و نمونه پژوهش به ترتیب بیمارستان های عمومی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز و کلیه واحد های رادیولوژی بیمارستان های مذکور بوده است. بعد از جمع آوری داده ها، با استفاده از نرم افزار Deap، داده ها آنالیز و انواع کارایی محاسبه شد.
    نتا یج: نتایج نشان داد که میانگین نمره کارایی اقتصادی واحد های رادیولوژی حدود 749/0 می باشد که این مقدار کمتر از نمره کارایی فنی و کارایی تخصیصی است. حدود 15 درصد از واحد های رادیولوژی، از نظر کارایی اقتصادی کارا بوده اند. همچنین 21 واحد رادیولوژی دارای بازدهی فزاینده نسبت به مقیاس و 6 واحد نیز دارای بازدهی ثابت به مقیاس بوده اند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به ناکارایی 75 درصد از واحدهای رادیولوژی، لازم است مسولین در تخصیص بهینه منابع، به قیمت دستگاه های رادیولوژی و هزینه های نهاده ها توجه ویژه داشته باشند.
    کلیدواژگان: واحد رادیولوژی، کارایی اقتصادی، روش تحلیل پوششی داده ها
|
  • Pages 262-273
    Background
    Ammonia is one of the most important pollutants in water, which not only is toxic for aquatic animals, but also damages human health. The purpose of this study was evaluation of removal efficiency of ammonia from water samples of Ekbatan Dam using modified multi-walled carbon nanotube.
    Methods
    In order to evaluate the removal of ammonia from water samples, in a field- lab study during summer 2012, under optimal conditions a batch of modified multi-walled carbon nanotubes were used to study the effects of pH, the amount of adsorbent and kinetics of absorption. Ammonia concentration was measured using spectrophotometer at a wavelength of 200 nm. To determine the adsorption rate constant, experimental data were compared by first-order kinetic model and pseudo second order model and were adjusted to Langmuir isotherms, Freundlich and Compliance.
  • Pages 274-284
    Background
    Mammography is one of the best methods for early detection and appropriate treatment of breast cancer. The aim of the present study was to investigate stages of mammography adoption and its relationship to perceived threat and fatalism beliefs among Turkmen women.
    Methods
    In this descriptive study, 558 Turkmen women over 40 years old living in Gonbade-Qabous and Turkmen districts were selected through systematic clustered sampling. Data were gathered using perceived threat section of Champion Health Belief Scale, Rakowski mammography stage adoption questionnaire and fatalism beliefs questionnaire. Data were analyzed using Mann-Whithney, Kruskal-Wallis and Fisher exact tests, throgh SPSS 15 software.
    Results
    From all studied samples, 479 women (85.5%) were in pre-contemplation stage, 65 ones (11.6%) were in contemplation stage, 12 ones (2.2%) were in action stage and 2 women (0.4%) were in maintenance stage. None of them were in relapse stage. Mammography adoption stage showed significant relationship with job, city of residence, educational level and history of breast cancer in first degree relatives. Mean score of perceived susceptibility increased along transition stages, but not significantly. Meanwhile, fatalism score decreased along transition stages but this decrease was not significant.
    Conclusion
    The majority of Turkmen women had inappropriate practice in regard to mammography. Also, their perceived susceptibility toward breast cancer was low, while their fatalism beliefs were high.
    Keywords: Breast Cancer, Mammography, Perceived threat, Fatalism Believes, Stages of Change, Turkmen Women
  • Pages 285-295
    Background
    Nowadays, in competitive conditions, healthcare providers must pay attention to their customer's loyalty in order to keep and increase their market share and to promote the health level of society. However, hospital managers do not know that which factors influence their customer's loyalty. Therefore, the aim of this study was to identify influencing factors on patient's loyalty to hospital's brands.
    Methods
    The statistic population of this study included all hospitalized patients in Tehran, Iran hospitals in a period of one year (Jan 2011- Jan 2012). Sampling was done through two stage clustering and convenient method and 390 samples were studied. Collected data were analyzed using structural equation modeling and through LISREL 8/80 and SPSS 19.
    Results
    According to the results, loyalty toward hospital brand is significantly related to customer satisfaction, trust to the brand and commitment to the relationship.
    Conclusion
    This study indicates that the loyalty of patients toward hospital brands could be improved by improving the quality of services, employing skillful and experienced physicians, honesty and justice in the treatment of patients, providing patients with adequate information about their treatment, following up health status of discharged patients, and reinforcing relationship with referring physicians.
    Keywords: Brand, Brand loyalty, Brand trust, Relationship commitment, Customer satisfaction
  • Pages 296-304
    Background
    Entry of heavy metals into water resources through different routes has caused some dangers such as toxicity, cancer, etc., for living animals. Abshineh River is one of the most important rivers supplying the drinking water of Hamedan, Iran. The present study aimed at investigating the amount of heavy metals including Zn, Cu, Pb and Cd in this river.
    Methods
    This was a cross-sectional study and based on health importance,4 heavy metals including Zn, Cu, Pb and Cd were analyzed by means of standard methods.Quarterly sampling (December 2011, February 2012, April 2012 and August 2012)was carried out in 7 stations. A total of 84 samples (21 samples in each season) were collected in tightly-closed one-liter bottles. Sample digestion was performed through evaporation method and heavy metal concentrations were measured by ICP. Data were analyzed through SPSS16 and single sample t-test with confidence levels of 95% was used to compare means of each heavy metal with WHO standards while ANOVA test was used to compare mean amount of metals among the sampling stations.
    Results
    ­ Mean and standard deviation of Zn, Cu, Pb, and Cd in four seasons were respectively (0.06292 ±0.04157), (0.00308 ±0.00526), (0.01436 ±0.02082) and (0.00127 ±0.00100) mg/lit. So, the amount of heavy metals in Abshineh River, except for Pb in spring, is about the standard level for drinking consumptions.
    Conclusion
    Regarding the findings of this study, Abshineh River was a safe source to supply drinking water in terms of the measured metals during the time of the study. Nevertheless, it is suggested that the amount of heavy metals, particularly Pb, in this region is measured regularly.
    Keywords: Hamedan, Abshineh River, Heavy metals, Drinking water
  • Pages 305-315
    Background
    The importance of clean air in industrial workplaces is well known. Cement dust, due to its silica content, is very dangerous. The aims of this study were to assess and control the release of cement dust from silos of concrete batching units during charging and production processes in a dam project.
    Methods
    In this study, dust particule mass released from the cement silos were investigated by performing environmental samplingandpersonal sampling from 15 operators of batching machine. Samples were analyzed by gravimetric method. Control methods were used to control the released dust. Data collected before and after the intervention were analyzed through SPSS19 and using paired t- test and one sample t- test.
    Results
    Mean concentrations of dust particles masses in personal and environmental samples were respectively 15.56 and 30.77mg/m3 and both were higher than the standard exposure limit values in Iran. After implementation of dust control methods, mean concentrations of dust in personal and environmental samples decreased respectively to 4.1 and 5.2 mg/m3 that show the efficiency of control methods.
    Conclusion
    The control method applied in the present study is a novel and cost-effective method to control the released particles from batching units of cement silos. It is possible to decrease the dust concentration in industrial workplaces to the standard levels, by performing simiar methods.
    Keywords: Dust, Cement, Batching Silo, Dam Construction
  • Pages 316-325
    Background
    Light is an important and adjustable physical factor in the job environment.This study aimed to determine the intensity of natural and mixed light and also the level of ultraviolet radiation in libraries and computer sites of Ilam universities in spring 2011.
    Methods
    In this cross-sectional study, 10 libraries, 16 study saloons, and 7 computer sites were selected. Luminosity assessing form was used to collect related data about selected places. Light intensity measuring device (Hanger-EC1) and ultraviolet radiation­ intensity measuring device (Hanger- EC1) were used to measure these two variables. Measurement was performed according to the suggested method by IESNA and data analysis was done by SPSS17 software.
    Results
    Mean general light intensity of libraries in mixed and natural conditions, were respectively 235.2±140.2 lux and 198.2±154.6 lux. Maximum mean of Ultraviolet Radiation in mixed and natural conditions were 0.012±0.0131 and 0.008±0.007 w/m2 respectively. These show that light intensity and ultraviolet radiation in the majority of studied units were significantly higher in mixed conditions (natural and artificial light) than in the natural conditions.
    Conclusion
    Improper design and light source selection, oldness of the constructions, and altering the applications of the constructions from administrative places into libraries, studying saloons, and computer sites have caused light intensity lower than the standard levels in these places. Therefore, redesigning the light systems is necessary.
    Keywords: Light intensity, Ultraviolet radiation, Library, Ilam
  • Pages 326-339
    Background
    The implementation of the targeted subsidies law by increasing energy price will change hospital hoteling cost. The purpose of this research was to study the energy price changes due to targeted subsidies on Tehran Shahid Hashemi Nejad Subspecialty Center hoteling cost.
    Methods
    This case study was done in a descriptive and cross-sectional method, during 2009-2010. To accomplish this study, the documented information in the financial department of this center including water, electricity and gas bills and in addition, internet bills were used. The data was collected in Excel software and was analysed through SPSS 16 software.
    Results
    In this center, the hoteling cost in 2010-2011 (49,424 million Rials) was more than the cost in 2009-2010 (44,485 million Rials) with a difference about 4,938 million Rials (11.1%). The hoteling cost in winter 2009-2010 (18,829 million Rials) was more than winter 2010-2011 (17,003 million Rials) with a difference about 1,826 million Rials (10%). The energy cost in 2010-2011 (1,372 million Rials) was more than the cost in 2009-2010 (749 million Rials) with a difference about 622 million Rials (83%). The energy cost in winter 2010-2011 (557million Rials) was more than this cost in winter 2009-2010 (209 million Rials) with a difference bout 348 million Rials (167%).
    Conclusion
    The hoteling cost decreased in winter 2010-2011 after implementing targeted subsidies. This deduction was due to the hospital’s behavior change toward items except energy carriers including service’s compensation (repayment), repair and maintenance, and also detergents. Therefore, it is being suggested to prepare a comprehensive cost management plan considering the effective dimension in this hospital in order to compensate the forced energy cost.
    Keywords: Hospital, Hoteling cost, Energy carriers, Subsidy targeting
  • Pages 340-352
    Background
    One of the appropriate tools in performance measurement of Radiology units is measuring the technical, allocative and economic efficiency. This factor has been analyzed in the current study for Shiraz hospitals.
    Methods
    In this study, output data which includes radiographs (either outpatient or inpatient) and number of admitted patients in radiology departments of related hospitals; and input data which includes information regarding expert personnel, technicians and number of medical radiology equipment and finally, the variable of price that is related to radiology staff salaries and medical equipment prices; was collected. The research population and sample in this study were the general hospitals of Shiraz University of Medical Sciences and all radiology units of these hospitals, respectively. After data collection, the data was analyzed using Deap software and the different types of efficiency were calculated.
    Results
    The findings show that the average scores of the economic efficiency were around 0.749.This value is lower than the scores of technical efficiency and allocative efficiency. About 15 percent of the radiology units have been efficient in terms of economic efficiency. Also, 21 Radiology units have had increasing returns to scale and 6 units had constant returns to scale.
    Conclusion
    Considering that 75% of radiologoy departments have been economically inefficicent, it is necessary for authorities to consider allocating optimum resources according to the price of radiology equipment and input costs.
    Keywords: Radiology Unit, Economic Efficiency, Data Envelopment Analysis (DEA)