فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:1 Issue: 3, 2012

Health and Development Journal
Volume:1 Issue: 3, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/08/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بتول معتمدی، فرحناز یزدان پناه، فاطمه ایرانمنش، بتول تیرگری صفحه 167
    مقدمه
    سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان است. خودآزمایی پستان باعث تشخیص سرطان در مراحل اولیه می شود. هدف از مطالعه حاضر، تعیین تاثیر آموزش بر نحوه عملکرد خودآزمایی پستان در رابطین بهداشتی شهرستان کرمان بود.
    روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی قبل و بعد بود. نمونه شامل کلیه 35 رابط مرکز شهید باقدرت جوپاری شهر کرمان بود که با رضایت خود وارد پژوهش شدند. ابزار جمع آوری داده ها چک لیست بود، به طوری که نحوه عملکرد رابطین در آموزش خودآزمایی پستان قبل و بعد از مرحله اول، دوم و سوم آموزش مشاهده شد و در چک لیست ثبت گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون Dunnett و آنالیز Related samples ANOVA تجزیه و تحلیل شد.
    نتا یج: نمره عملکرد قبل و بعد در سه مقطع مقایسه گردید. نمرات آموزش عملکرد قبل از آموزش در مقایسه با نمرات در هر سه مقطع اختلاف معنی دار نشان داد (001/0 < P) و نمرات رو به افزایش بود. آموزش بر نمره عملکرد رابطین تاثیر مثبتی داشت. نمره عملکرد رابطین دو سال پس از آموزش گرچه کاهش داشت، اما هنوز هم با قبل از آموزش تفاوت معنی داری داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که آموزش بر نحوه عملکرد رابطین بهداشت در خصوص آموزش انجام خودآزمایی پستان تاثیر مثبت و تا 2 سال اثر پایداری داشت.
    کلیدواژگان: عملکرد، رابطین بهداشت، آموزش، خودآزمایی پستان
  • علی اصغر عربی میانرودی، مریم جرجندی صفحه 174
    مقدمه
    تومورهای غدد بزاقی نادر هستند و 4-3 درصد نئوپلاسم های سر و گردن را شامل می شوند. هدف از این مطالعه بررسی اپیدمیولوژیک تومورهای پاروتید جراحی شده در بخش گوش، حلق و بینی بیمارستان شفای کرمان بود.
    روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی انجام شد، به این صورت که در یک دوره 5 ساله از ابتدای سال 1385 تا پایان سال 1389، تمامی بیمارانی که در مرکز آموزشی درمانی شفا پاروتیدکتومی شده بودند، وارد مطالعه شدند. مواردی همچون نوع تومورهای پاروتید، پاتولوژی، سن، جنس، نوع عمل جراحی و عوارض زودرس جراحی بررسی شد.
    نتا یج: 47 بیمار با تومور پاروتید در این مدت بستری شدند که 20 نفر (6/42 درصد) مرد بودند. میانگین سنی در کل بیماران 1/40 سال بود. 7 مورد (9/14 درصد) تومور بدخیم و 37 مورد (7/78 درصد) ضایعات خوش خیم داشتند. 10 بیمار (3/21 درصد) تحت جراحی توتال پاروتیدکتومی و سایر بیماران (7/78 درصد) تحت پاروتیدکتومی سطحی قرار گرفتند. به طور کلی 8 مورد (0/17 درصد) از جراحی های انجام شده دچار عوارض زودرس شدند که 4 مورد (5/8 درصد) فلج عصب فاسیال، 3 مورد (4/6 درصد) هماتوم و یک مورد (1/2 درصد) عفونت زخم بود. بین جنس، سن و بدخیمی ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    میزان شیوع تومورهای خوش خیم و بدخیم پاروتید و عوارض بعد از عمل در این مرکز مشابه مطالعه های داخلی و خارجی دیگر بود. جهت افزایش دقت و به حداقل رسیدن خطا در تحقیقات مربوطه، جمع آوری منظم داده های بیماران، طراحی و استفاده از نرم افزارهای مناسب توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پاروتید، تومور، خوش خیم، بدخیم، عوارض جراحی
  • مهدیه مشروطه، نرگس خانجانی، محمدحسین گذشتی صفحه 182
    مقدمه
    سطح تمکین پایین بیماران مبتلا به دیابت یکی از بزرگ ترین چالش های موفقیت در درمان آن ها است. هدف این مطالعه بررسی سطح تمکین از دستورات دارویی پزشک و عوامل موثر بر آن در بیماران مبتلا به دیابت مراجعه کننده به کلینیک غدد بیمارستان افضلی پور کرمان بود.
    روش ها
    در یک مطالعه مقطعی، 354 بیمار از 3000 بیمار مراجعه کننده به کلینیک غدد که دارای پرونده بودند، به طور تصادفی در سال 1389 انتخاب شدند. اطلاعات شامل مشخصات دموگرافیک بیماران، متغیرهای وابسته به بیماری و درمان دیابت جمع آوری شد. همچنین آزمایش قند خون ناشتا و HbA1c برای بیماران انجام شد.
    نتا یج: 6/74 درصد بیماران تمکین خوب (بالای 90 درصد) از رژیم دارویی داشتند. پیروی از درمان در افراد با تحصیلات بالاتر و افرادی که با فاصله زمانی بیشتر از 3 ماه به پزشک مراجعه می کردند، به طور معنی داری بهتر از سایرین بود (05/0 > P). میانگین قند خون ناشتا و HbA1c به ترتیب در گروه با تمکین خوب 2/54 ± 143 و 3/1 ± 4/7 و در گروه با تمکین بد 2/72 ± 8/172 و 7/1 ± 1/8 به دست آمد که اختلاف هر دو معنی دار بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که بیماران با سطح تحصیلات بالاتر تمکین بیشتری دارند. از این رو، بیماران با سطح تحصیلات پایین از این نظر بیشتر در معرض خطر هستند و قند خونشان به خوبی افراد با سطح تحصیلات بالاتر کنترل نمی شود و نیاز به حمایت و پایش بیشتری دارند. همچنین لازم است مطالعات بیشتری در زمینه دیگر علل مرتبط با سطح تمکین از دستورات دارویی در بیماران مبتلا به دیابت انجام گردد.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین، تمکین، دستور دارویی
  • محمدحسین مهرالحسنی، محمد جعفری سیریزی، سمیراسادات پورحسینی، وحید یزدی فیض آبادی صفحه 193
    مقدمه
    در نظام سلامت، ارزیابی سیاست و تعیین چالش های آن برای بهبود و اجرای اصلاحات ضروری است. سیاست پزشک خانواده و بیمه روستایی به عنوان دومین اصلاح بزرگ نظام سلامت بعد از مراقبت های بهداشتی اولیه از سال 1384 در مناطق روستایی و شهرهای کمتر از 20000 نفر جمعیت اجرا می گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفی چالش های اجرای سیاست پزشک خانواده و بیمه روستایی در استان کرمان انجام پذیرفت.
    روش ها
    مطالعه کیفی حاضر در سال 1389با استفاده از بحث گروهی متمرکز نیمه ساختارمند و مرور اسنادی انجام پذیرفت. تعداد 10 نفر از مجریان سیاست در دانشگاه علوم پزشکی، بیمه خدمات درمانی و پزشکان خانواده استان به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده های حاصل از مصاحبه گروهی متمرکز و مرور اسنادی به روش تحلیل محتوا تحلیل گردید.
    نتا یج: چالش های این سیاست به هفت مقوله اصلی شامل مکانیزم های انگیزشی نامناسب، ضعف در اثربخشی آموزشی، ضعف در جامعیت دستورالعمل های اجرایی، ضعف در کفایت سرانه و تخصیص آن، کارآمدی پایین نظام مدیریت اطلاعات سلامت، نقص در زنجیره ارجاع و بسترسازی فرهنگی ناکافی تقسیم گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    موفقیت هر سیاست، مستلزم ارزیابی دوره ای چالش های اجرایی آن است و این فرصت مناسبی را برای ارتقای کارکرد سیاست در راستای اهداف از پیش تعیین شده، فراهم می آورد. همچنین با توجه به گسترش این سیاست برای مناطق شهری با جمعیت بزرگ، توجه بیشتر به برطرف نمودن موانع و محدودیت ها از سوی مسوولین ملی و محلی ضروری است
    کلیدواژگان: پزشک خانواده، بیمه روستایی، ارزیابی، چالش ها، اجرای سیاست، ایران
  • نوذر نخعی، نادیا ارومیه ای *، محمدرضا امیر اسماعیلی، محمود نکویی مقدم، بهزاد محمدی، سعید میرزایی، راحیل قربانی نیا، مجید نخعی صفحه 207
    مقدمه

    زمان انتظار برای ملاقات پزشک یکی از شاخص های دسترسی مردم به خدمات بهداشت و درمان است و به عنوان یکی از شاخص های عملکرد، قابل اندازه گیری است. زمان انتظار طولانی، موجب عدم ارایه خدمات مطلوب، اتلاف وقت بیماران و عدم رضایت آن ها می گردد. بنابراین رضایت بیمار از زمان انتظار نقش بسزایی در فرایند تضمین کیفیت و مدیریت کیفیت ایفا می کند.

    روش ها

    فاز اول این پژوهش (مرحله تشخیص)، مطالعه کیفی از نوع اقدام پژوهی بود. 12 منشی و 12 پزشک به عنوان شرکت کننده در پژوهش به صورت هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، گروه های متمرکز بود. تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس روش های تجزیه و تحلیل مطالعات کیفی انجام گرفت.
    نتا یج: ضعف فرهنگی، عدم یکپارچگی سیستم نوبت دهی، ناآگاهی مردم و مشکلات دسترسی از مهم ترین مشکلات نوبت دهی در مطب های خصوصی کرمان بود. عدم حضور به موقع پزشک در مطب و باورهای غلط مردم، از دیگر مشکلات شناسایی شده بودند. به نظر می رسد بهترین روش نوبت دهی در شهر کرمان، استفاده هم زمان از دو شیوه اینترنتی و تلفن گویا می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    با بررسی شیوه های مختلف نوبت دهی رایج در مطب های شهر کرمان، به نظر می رسد که با ابداع یک شیوه نوبت دهی مناسب و کارا و آموزش و آگاه سازی مردم و همچنین ملزم شدن تمامی مطب ها به استفاده از این سیستم، می توان بسیاری از مشکلات نوبت دهی را مرتفع نمود.

    کلیدواژگان: نوبت دهی، مطب، پزشکان، ایران
  • حسین زیرک مرادلو صفحه 221
    مقدمه
    گمان می شود که سیستم گروه خونی (ABO) در جهت تعیین عوامل و ریشه های رفتار انسان می تواند موثر واقع گردد و به عنوان یک عامل پیش بین برای شناخت افراد، انتخاب شغل مناسب، انتخاب همسر و... مورد استفاده قرار گیرد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی با سیستم گروه خونی بود.
    روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مقطعی بود که بر روی 160 نفر از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی و از طریق نمونه گیری سهمی آسان انجام گردید. از پرسش نامه NEO-FFI برای تعیین ویژگی های شخصیتی و مدارک معتبر نشانگر نوع گروه خونی استفاده شد. آزمون Chi-square، در نرم افزار SPSS نسخه 16 جهت آنالیز داده ها استفاده شد.
    نتا یج: اختلاف معنی داری بین شیوع ویژگی های شخصیتی مختلف در بین گروه های خونی یا دو جنس مشاهده نشد. سیستم گروه خونی (ABO) و جنسیت، هیچ کدام تاثیری در شیوع ویژگی های شخصیتی مورد بررسی در این مطالعه نداشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج منتاقص و غیر یکنواخت از منابع مختلف، به نظر نمی رسد که سیستم گروه خونی، رابطه مهمی با ویژگی های شخصیتی افراد داشته باشد
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، سیستم گروه خونی (ABO)، دانشجویان
  • سمیه رحیمی مقدم، نرگس خانجانی * صفحه 227
    مقدمه

    اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار یکی از شایع ترین نوع آسیب های شغلی و یکی از علل اصلی از کار افتادگی کارگران است. هدف این مطالعه تعیین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی کارگران بخش مونتاژ یکی از کارگاه های صنایع الکترونیک شهر نیشابور و ارزیابی وضعیت بدنی آن ها بود.

    روش ها

    مطالعه حاضر از نوع مقطعی و توصیفی- تحلیلی بود و بر روی 61 کارگر انجام شد. جهت بررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی از پرسش نامه استاندارد Nordic استفاده شد. همچنین با عکس برداری و مشاهده وضعیت بدنی کارگران، پوسچرهای کاری ضبط و سپس وضعیت بدنی به روش RULA (Rapid Upper Limb Assessment) ارزیابی گردید. داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتا یج: شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در مچ دست (33 درصد)، گردن (3/21 درصد) و کمر (3/21 درصد) بیشتر از سایر اندام های بدن بود. نتایج به دست آمده از ارزیابی پوسچر 32 گروه کارکنان شاغل در سالن مونتاژ نشان داد که 3/3 درصد از پوسچر های کاری در سطح اولویت اقدامات اصلاحی 1 و 7/96 درصد در سطح اولویت 2 قرار داشتند. وزن و سابقه کار با اکثر اختلالات رابطه معنی دار داشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به شیوع بالای اختلالات اسکلتی- عضلانی در طی سابقه کاری کم کارگران، پیش بینی می شود در سال های آینده، کارگران به اختلالات بیشتری دچار شوند. بنابراین لازم است با آموزش و مدیریت مناسب از شیوع اختلالات بیشتر در آینده پیشگیری نمود.

    کلیدواژگان: RULA، ارزیابی پوسچر، اختلالات اسکلتی، عضلانی، کارگران، مونتاژ
  • سیده لیلا دهقانی، نرگس مهرالحسنی، حدیث رستاد، معین سادات ابراهیمی، محدثه معتمد جهرمی صفحه 237
    مقدمه
    عمل سزارین به خروج جنین، جفت و غشاها از طریق برش دیواره شکم و رحم اطلاق می شود. میزان سزارین در دنیا 30-10 درصد و در ایران 65-50 درصد می باشد. مطالعه حاضر به منظور شناسایی عوامل موثر بر انجام سزارین در شهرستان بم انجام شده بود.
    روش ها
    پژوهش حاضر به روش مقطعی بر روی 200 نفر از زنان مراجعه کننده به کلینیک زنان و بارداری زایشگاه مهدیه شهرستان بم در فاصله آبان ماه سال های 90-1389 انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق مصاحبه توسط مامای آموزش دیده و پرونده های بهداشتی زنان مراجعه کننده استخراج شد. سپس داده ها وارد نرم افزار SPSS نسخه 15 شد و با استفاده از آزمون های Independent-t، Chi-square و Logistic regression تحلیل گردید.
    نتا یج: 59 درصد زایمان ها به روش سزارین انجام شده بود. سابقه سزارین، دیابت بارداری، تحصیلات پدر و مادر نوزاد، آزمون بدون استرس غیر فعال، عدم تناسب سر با لگن، توده بدنی بالای مادر و ترس از زایمان طبیعی، با انجام زایمان سزارین رابطه معنی داری نشان دادند (05/0 > P).
    بحث و نتیجه گیری
    هر چند سزارین در بسیاری موارد نجات دهنده جان مادر و جنین است؛ اما علاوه بر اندیکاسیون های طبی، تحصیلات بالاتر والدین و ترس مادران از درد زایمان طبیعی نیز عوامل مهمی در افزایش آمار سزارین نسبت به زایمان طبیعی هستند. لازم است در مورد علل بالا بودن انجام سزارین در ایران مطالعات بیشتری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: عوامل موثر، سزارین، ایران
|
  • Batool Motamedi, Farahnaz Yazdanpanah, Fatemeh Iranmanesh, Batool Tirgary Page 167
    Background
    Breast cancer is the most prevalent cancer among females. Breast self-examination leads to early diagnosis and better prognosis of breast cancer. The aim of this study was to determine the effect of education on the sustainability of breast self-examination practice among health care volunteers in Kerman, Iran.
    Methods
    This experimental study included all female health care volunteers of Baghodrat Health Center, Kerman, Iran (n = 35). A checklist was used to monitor their practice of breast self-examination before and after the first, second, and third stages of education. Dunnett’s test and related samples analysis of variance (ANOVA) were used to analyze the collected data.
    Results
    Scores of practicing breast self-examination were significantly different before and after education (P < 0.001). In other words, education was beneficial and increased the scores. After two years, the scores were still significantly higher than before education.
    Conclusion
    Education has a significantly positive and sustained effect on the practice of breast self-examination.
    Keywords: Practice, Health care volunteers, Education, Breast self, examination
  • Aliasghar Arabi Mianroodi, Maryam Jorjandi Page 174
    Background
    Neoplasms of the parotid glands are rare and constitute 3-4% of all head and neck tumors. The aim of this study was to determine the epidemiology of parotid surgeries at the ear, nose, and throat (ENT) department of Shafa Hospital, Kerman, Iran.
    Methods
    In a cross-sectional study from March 2006 until March 2011, all patients who had had parotidectomy at Shafa Hospital (n = 47) were included. Their tumor type, pathology, age, gender, type of surgery, and early surgery complications were evaluated.
    Results
    The mean age of the patients was 40.1 years and 20 of them (42.6%) were male. Seven cases (14.9%) had malignant tumors and 37 (78.7%) had benign tumors. Total and subtotal parotidectomy were performed for 21.3% and 78.7% of the patients, respectively. Early complications of surgery were detected in eight cases (17.0%), i.e. four cases (8.5%) had facial paralysis, three patients (6.4%) had hematoma, and one individual (2.1%) had an infection. Malignancy was not significantly related with either age or gender.
    Conclusion
    The prevalence of benign and malignant tumors and complications of surgery in this center was similar to other national and international studies. Systematic data collection and appropriate databases should be established to increase accuracy and reduce errors in similar research.
    Keywords: Parotid, Tumor, Benign, Malignant, Surgical complication
  • Mahdieh Mashrouteh, Narges Khanjani, Mohammad Hossein Gozashti Page 182
    Background
    Low compliance with drugs regimens in diabetic patients is one of the greatest challenges in the treatment of diabetes. The aim of this study was to evaluate compliance with medical orders in diabetic patients referred to the Endocrinology Clinic of Afzalipour Hospital, Kerman, Iran.
    Methods
    In this cross sectional study 345 of the 3000 patients, who referred to the Endocrinology Clinic and had medical records, were chosen randomly in 2010. Information including demographic characteristics and variables about the disease and treatment of diabetes were collected. Lab tests including FBS and HbA1c were done.
    Results
    74.6% of patients had good compliance (90% and more). Compliance, in educated patients and those who visited their physician with an interval of more than 3 months, was better than others (P < 0.05). The mean of FBS and HbA1c were respectively 143 ± 54.2 and 7.4 ± 1.3 in good compliance and 172.8 ± 72.2 and 8.1 ± 1.7 in the bad compliance group. Both differences were statistically significant.
    Conclusion
    This study shows that educated patients have higher compliance, and less educated patients are at higher risk and need more support and surveillance for glycemic control. We suggest that more studies be undertaken on the different factors related to diabetic patients’ compliance.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Compliance, Medical Orders
  • Mohammad Hossein Mehrolhassani, Mohammad Jafari Sirizi, Samira Sadat Poorhoseini, Vahid Yazdi Feyzabadi Page 193
    Background
    Assessment of policies and determining their challenges are necessary to improve and reform health systems. Family physician and rural insurance policies have been the second important phase of changes in health services provided in Iranian villages and towns with populations under 20,000. This study aimed to identify the challenges of implementing these policies in Kerman Province, Iran.
    Methods
    This qualitative study was carried out in 2010 through semi-structured focus group discussions and document reviews. Purposive sampling was used to select 10 policy executives from Kerman University of Medical Sciences and Medical Insurance Organization and family physicians. Data from the focus groups and document reviews was analyzed by content analysis.
    Results
    The challenges were categorized into seven main groups including improper motivation initiatives, inadequate educational effectiveness, poor comprehensiveness in instructions and arrangements, deficient per capita resources, low efficacy of health information management systems, lack of a suitable referral chain, and inadequate cultural infrastructure.
    Conclusion
    The success of every policy depends on periodical assessments of its implementation challenges. Considering the expansion of family physician policy in larger urban areas, more attention should be paid by the national and local authorities to eliminate the identified barriers and constraints.
    Keywords: Family medicine, Rural insurance, Assessment, Challenges, Policy implementation, Iran
  • Nouzar Nakhaee, Nadia Oroomiei, Mohammad Reza Amiresmaili, Mahmood Nekooi Moghadam, Behzad Mohammadi, Saeed Mirzaei, Rahil Ghorbaninia, Majid Nakhaee Page 207
    Background

    Waiting time indicates the feasibility of access to medical services and can be measured as a performance indicator. Long waiting times prohibit the provision of good services, waste patients’ time, and jeopardise patient satisfaction. Therefore, patient's satisfaction from waiting time plays a significant role in quality assurance and management.

    Methods

    In this qualitative study, 12 secretaries and 12 physicians were selected purposefully. Data was collected through focus groups and analyzed by qualitative methods.

    Results

    Cultural weakness, lack of integrated appointment systems, public unawareness, and difficulties in access were among the problems listed for private practice in Kerman, Iran. Physicians’ delay and people’s wrong beliefs were other barrieres. The best method of appointment fixing in Kerman seems to be a combination of both the Internet and the interactive voice response.

    Conclusion

    Developing an appropriate appointment fixing method, informing patients, and obliging all offices to use this method can alleviate the problems related to appointment times in Kerman.

    Keywords: Physician offices, Waiting list, Physicians, Iran
  • Hossein Zirak Moradlou Page 221
    Background
    The ABO blood types are thought to affect the roots of human behavior and act as a predictor of individuals’ personality. The present study aimed to evaluate the relationship between personality factors and the ABO blood group.
    Methods
    This cross-sectional study used quota, convenience sampling to select 160 students from Shahid Beheshti University of Medical Sciences (Tehran, Iran). The Neuroticism, Extraversion, Openness Five-Factor Inventory (NEO-FFI) was used to determine the subjects’ personality traits. Blood type of the participants was confirmed based on official documents. The collected data was analyzed using chi-square test in SPSS16.
    Results
    There were no significant differences in the prevalence of personality traits between different blood types or the two genders.
    Conclusion
    According to the controversial and inconsistent results from different sources, ABO blood types do not seem to have significant associations with personality traits.
    Keywords: Personality traits, Blood type, Students
  • Somayeh Rahimi Moghaddam, Narges Khanjani Page 227
    Background

    Work-related musculoskeletal disorders are one of the most common types of occupational injuries. They are also a major cause of workers’ disability. The aim of this study was to determine the prevalence of musculoskeletal disorders among the assembly workers of an electronic factory in Nishabur, Iran.

    Methods

    This descriptive, analytical, cross-sectional study was conducted on 61 workers. The Standardized Nordic Questionnaire was used to estimate the prevalence of musculoskeletal disorders. Working postures were also recorded by photography and observation and evaluated by the rapid upper limb assessment (RULA). The collected data was analyzed by SPSS18.

    Results

    The prevalence of musculoskeletal disorders in the wrist (33.0%), neck (21.3%), and waist (21.3%) was more than other parts of the body. The results of posture assessment in 32 groups of workers in the assembly saloon showed that 3.3% and 96.7% of the working postures needed first and second priority corrections, respectively. Weight and work history were significantly related with most disorders.

    Conclusion

    Considering the high prevalence of musculoskeletal disorders in workers with short work experience, appropriate education and management are required to prevent the increased prevalence of these disorders in the future.

    Keywords: Rapid upper limb assessment, Posture evaluation, Musculoskeletal disorders, Workers, Assembly
  • Seyedeh Leila Dehghani, Narges Mehrolhasani, Hadis Rastad, Moenalsadat Ebrahimi, Mohadeseh Motamed Jahromi Page 237
    Background
    Cesarean section is a surgery to deliver a baby and remove the placenta and membranes through an incision made on the mother's abdomen and uterus. While the rate of cesarean section is 10-30% of all deliveries in the world, it is 50-65% in Iran. The aim of this study was to identify factors leading to cesarean section in Bam, Iran.
    Methods
    In this cross-sectional study, 200 mothers who visited the Women’s Pregnancy Clinic in Bam were enrolled from October 2010 to October 2011. Data was collected by interviewing the women and reviewing their health records. The collected data was analyzed using t-test, chi-square test and logistic regression analysis in SPSS15.
    Results
    Overall, 59% of the deliveries were performed through cesarean sections. There were significant relations between cesarean section and a history of cesarean section, mother’s gestational diabetes, parents’ education level, nonreactive nonstress test, cephalopelvic disproportion, high maternal body mass index, and fear of vaginal delivery.
    Conclusion
    Although cesarean section can save mothers and neonates in emergency situations, non-medical factors such as higher education of parents and mother's fear of vaginal delivery are also responsible for high rates of this surgery. However, more research in this field is warranted.
    Keywords: Influential factors, Cesarean, Iran