فهرست مطالب

Health and Development Journal
Volume:3 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/08/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهناز افلاطونیان، مهین علم، طاهره محمدی پورنجیب، مریم محمدزاده صفحات 94-104
    مقدمه
    مادر در رشد روانی، اجتماعی و جسمانی کودک تاثیر و نقش پر اهمیتی دارد. هدف از این تحقیق تعیین و مقایسه مشکلات رفتاری کودکان 9-7 سال بر حسب مادران شاغل و خانه دار بود.
    روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی و تحلیلی شامل 160 دانش آموز در دو گروه 80 نفری شامل مادران شاغل و خانه دار است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه Rutter استفاده شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS نسخه 18و با آمار توصیفی و استنباطی و آزمون های کای دو و t- test و ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    نگرانی، مشکل در خواب، غذا خوردن و نافرمانی در کودکان مادران شاغل و عصبی بودن در کودکان مادران خانه دار به طور معنی داری بیشتر بود. رفتارهایی مانند عدم کنترل ادرار، مشکل در خواب و غذا خوردن، غمگین بودن، نافرمانی، عصبی بودن، گریه زیاد، عدم تمرکز و بهانه جویی در پسران و حالت تهوع و لکنت زبان در دختران به طور معنی داری بیشتر بوده است. همچنین بین تحصیلات والدین و مشکلات روحی و رفتاری کودکان رابطه وجود داشت و این مشکلات در تحصیلات پایین تر بیشتر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    در این مطالعه اختلالات رفتاری هم در کودکان مادران شاغل و هم مادران خانه دار مشاهده شد و لازم است تحقیقات بیشتری در مورد علت این اختلالات انجام شود.
    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری کودکان، مادران، شاغل، خانه دار
  • علی اصغر عربی میانرودی، محمد کریم رحیمی صادق صفحات 105-113
    مقدمه
    توده های بینی و سینوس به دو دسته نئو پلاستیک و غیر نئوپلاستیک تقسیم می شوند. این مطالعه به بررسی فراوانی این توده ها و الگوی هیستو پاتولوژی آن ها در مبتلایان مراجعه کننده به بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان شفا طی سال های 1390-1385 می پردازد.
    روش ها
    این مطالعه با استفاده از 146 پرونده پزشکی در بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان شفا طی یک دوره 6 ساله، از ابتدای سال 1385 تا آخر 1390، جهت بررسی توده های بینی و سینوس و با توجه به نوع تشخیص پاتولوژیک صورت گرفت. در این مطالعه علاوه بر مشخصات فردی بیمار، علایم بیماری، طول مدت علایم، محل توده، سابقه حساسیت و شغل فرد از پرونده پزشکی استخراج گردید. از آزمون t-test و کای دو برای تحلیل داده ها استفاده شد. نرم افزار مورد استفاده Excel و SPSS نسخه 16 بود.
    نتا یج: میانگین سن بیماران 8/37 بود و 3/60 % از آن ها مرد بودند. بیشترین محل ایجاد توده ها در بینی بود. 4/88% کل توده ها خوش خیم بودند. از میان توده های التهابی پولیپ آلرژیک از همه شایع تر بود. از میان توده های خوش خیم Hemangioma وInverted papilloma و از میان توده های بدخیم به ترتیب Nasopharyngeal carcinoma و Adenocarcinoma بیشترین موارد را به خود اختصاص دادند. بیشترین علایم گزارش شده در بیماران مربوط به گرفتگی بینی (1/91%) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    اغلب تومورهای ناحیه بینی و سینوس در حفره بینی رخ می دهند که عمدتا با گرفتگی بینی بروز می کنند. اکثر این توده ها التهابی، اما درصدی نیز بدخیم هستند که باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: توده بینی، توده های سینوس های پارانازال، کرمان
  • حسین جعفری منصوریان، امیرحسین محوی، مصطفی علیزاده، لیلا شامبولی، سمیه سادات موسوی صفحات 114-127
    مقدمه
    رنگ موجود در فاضلاب صنایع نساجی و رنگرزی یکی از عمده ترین آلاینده های زیست محیطی به شمار می رود. هدف از این تحقیق، تعیین کارایی حذف رنگ های راکتیو قرمز 198 و راکتیو آبی 19 توسط کربن فعال استخراج شده از برگ کهور می باشد.
    روش ها
    این تحقیق، یک مطالعه تجربی– آزمایشگاهی بوده که در آن اثر متغیرها در کارایی حذف رنگ از فاضلاب سنتتیک مورد بررسی قرار گرفت. از جمله پارامترهای مورد بررسی، اثر pH، زمان تماس، دوز جاذب و غلظت اولیه رنگ بود. همچنین رفتار جذب رنگ ها توسط ایزوترم های فروندلیچ و لانگمویر مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتا یج: نتایج نشان داد که کارایی حذف رنگ با افزایش میزان pH کاهش ولی با افزایش دوز جاذب، زمان تماس و غلظت اولیه رنگ، افزایش می یابد. واکنش پس از گذشت 40 دقیقه به مرز تعادل رسید و سپس کاهش محسوسی پیدا نمود. راندمان حذف رنگ راکتیو قرمز 198 در غلظت رنگ mg/l60 به حدود 81/85 درصد و برای رنگ راکتیو آبی 19 در غلظت رنگ mg/l240 به 43/97 درصد رسید. مدل جذب لانگمویر برای رنگ راکتیو قرمز 198 و مدل فروندلیچ برای رنگ راکتیو آبی 19 بهترین مدل هایی بودند که فرآیند جذب از آن ها تبعیت می کرد.
    بحث و نتیجه گیری
    کارایی جاذب تهیه شده در حذف رنگ از محیط آبی نشان داد که می توان از آن به عنوان یک نوع جاذب موثر و ارزان قیمت در فرآیندهای تصفیه انواع فاضلاب های رنگی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: کربن فعال، برگ کهور، زایدات کشاورزی، رنگ راکتیو قرمز 198، رنگ راکتیو آبی 19، ایزوترم جذب
  • سریر ناظمی، سوسن محمدی، احمد انحصاری، بهجت کلانتری، حسین صافی زاده، هدایت محمدی صفحات 128-136
    مقدمه
    تشخیص لنفادنوپاتی بدخیم برای طرح درمان، مرحله بندی قبل از درمان و تعیین پروگنوز بیماری اهمیتی ویژه دارد. امروزه از روش های تشخیصی گوناگونی که بسیار تهاجمی و پر هزینه هستند، جهت افتراق لنفادنوپاتی های خوش خیم از بدخیم استفاده می شود. استفاده از سونوگرافی به عنوان روشی غیر تهاجمی و کم هزینه و در دسترس پیشنهاد شده است. هدف مطالعه حاضر تعیین ارزش تشخیصی برخی از پارامترهای سونوگرافی در تمایز لنفادنوپاتی های سطحی خوش خیم و بدخیم می باشد.
    روش ها
    از غدد لنفاوی 100 بیمار واجد شرایط بررسی پاتولوژیک لنفادنوپاتی سطحی، سونوگرافی انجام شد. در دسترس ترین غده لنفی علامت گذاری و نمونه برداری شد. با مقایسه نتایج سونوگرافی و پاتولوژی، حساسیت و ویژگی تست و تقطه برش مناسب بر اساس منحنی ROC با نرم افزار SPSS نسخه 17 تعیین شد.
    نتا یج: از 100 غده مورد بررسی، 55 مورد خوش خیم و 45 مورد بد خیم بودند. نسبت ضخامت کورتکس به مدولا در موارد خوش خیم و بد خیم تفاوت معنی داری نداشت. الگوی خون رسانی و میانگین شاخص های PI (007/0(P= و RI (001/0(P< در غدد بدخیم و خوش خیم تفاوت معنی داری داشتند. ضخامتmm 95/7 کورتکس با حساسیت 2/62%، ویژگی7/72% و دقت 70%، بهترین نقطه تمایز لنفادنوپاتی های بدخیم از موارد خوش خیم بود.
    بحث و نتیجه گیری
    معیارهای کالر داپلر در ترکیب با سونوگرافی Gray scale می توانند در انتخاب بیماران برای انجام بیوپسی یا FNA بسیار کمک کننده باشند، اما نمی توانند به طور کامل جایگزین بررسی پاتولوژیک شوند.
    کلیدواژگان: کالرداپلر، پاتولوژی، لنفادنوپاتی سطحی، سونوگرافی
  • کامبیز بهاءالدین بیگی، علیرضا موسی علی، سیمین صالحی نژاد، صدریه حاج اسماعیل گوهری، مهدیه حاج محمدحسنی راوری صفحات 137-149
    مقدمه
    مصرف نادرست و نامنظم دارو باعث بروز مشکلات متعددی برای بیماران و پزشکان می گردد و سالانه میلیاردها دلار هزینه در سطح جهان در بر دارد. یکی از ابزارهایی که می تواند به حل این مشکل کمک کند استفاده از سرویس پیام کوتاه (SMS) می باشد. این پژوهش با هدف طراحی و پیاده سازی یک نرم افزار تحت وب اختصاصی برای ارسال یادآور برای مصرف دارو و سپس تست و آزمایش امکان پذیری ارسال پیامک برای بیماران با بیماری عفونی و سنجش رضایت مندی و پذیرش آنان در مورد این سیستم انجام گردید.
    روش ها
    در این پژوهش کیفی - تحقیق عملکردی، ابتدا نرم افزاری برای ارسال پیام کوتاه به بیماران طراحی، و سپس تعداد 30 بیمار در عرض چهار هفته به طور هدفمند انتخاب شدند و بر اساس نسخه تجویز شده توسط پزشک برای بیمار به صورت منظم پیامک ارسال شد و در پایان با تک تک بیماران مصاحبه شد و رضایت مندی آنان از این روش مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتا یج: نتایج حاصل نشان می دهد که همه بیمارانی که پیامک دریافت کرده بودند، اعتقاد داشتند که این روش در مقایسه با تجربیات قبلی به آن ها کمک کرده است تا داروهای خود را سر ساعت و صحیح مصرف نمایند و همچنین به استفاده از این سرویس در آینده ابراز تمایل کردند.
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از سرویس پیام کوتاه می تواند به طرز چشمگیری به بیماران در مصرف صحیح دارو کمک نماید و رضایت مندی و تمکین بیماران را بالا ببرد.
    کلیدواژگان: سیستم یادآور، مصرف دارو، پیام متنی کوتاه، تلفن همراه، بیماری های عفونی
  • مهناز صلحی، سیده سمیه کاظمی، جمشید یزدانی صفحات 150-162
  • حامد ندری، فرشاد ندری، نرگس خانجانی، علی محمد عباسی، عزت الله حیدری، علی طولابی، یاسان کاظم زاده، ابوذر رئیسوندی صفحات 163-174
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی- عضلانی امروزه به عنوان یکی از مشکلات عمده محیط های کاری مطرح و کارمندان بانک به عنوان جامعه ای مستعد جهت ابتلا به این اختلالات شناخته شده اند. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی کارمندان بانک های یکی از شهرهای جنوب غرب کشور و همچنین بررسی وضعیت ایستگاه های کاری آن ها صورت پذیرفت.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1391 بر روی تمام کارمندان بانک های موجود در یکی از شهرهای استان لرستان انجام شد. تعیین میزان شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی با استفاده از پرسشنامه استاندارد نوردیک و ارزیابی ایستگاه های کاری کارمندان با استفاده از چک لیست انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
    نتا یج: بیش از 36 درصد کارمندان در یکی از نواحی نه گانه بدنشان اختلالات اسکلتی- عضلانی داشتند. بین سابقه کاری افراد و اختلالات اسکلتی- عضلانی نواحی گردن، نشیمن و کمر تحتانی؛ بین زمان انجام کار روزانه و اختلالات ناحیه شانه ها؛ بین مدت زمان اضافه کاری کارمندان در طول هفته با اختلالات ناحیه گردن؛ بین وضعیت تاهل افراد و اختلالات ناحیه کمر و بین مدت زمان ورزش در هفته و اختلالات ناحیه زانو ارتباطی معنی دار وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در کارمندان بانک بالا است و ریسک فاکتورهایی چون کار نشسته طولانی مدت، کار زیاد با رایانه، صندلی های غیر قابل تنظیم و طراحی نامناسب ایستگاه های کاری در ایجاد این اختلالات نقش مهمی دارند. لذا باید با رعایت قواعد ارگونومی در جهت کاهش این اختلالات اقدام نمود.
    کلیدواژگان: ارگونومی، اختلالات اسکلتی، عضلانی، کارمندان بانک
  • محمد پوررنجبر، لقمان کشاورز، اسماعیل شریفیان، ابوالفضل فراهانی صفحات 175-188
    مقدمه
    فعالیت بدنی در اوقات فراغت می تواند امید به زندگی را در معلولان افزایش داده و باعث شادابی، ارتباط با دیگران، مشارکت در کارهای جمعی و جلوگیری از گوشه گیری و کسالت شود. پژوهش حاضر به بررسی موانع مشارکت در فعالیت های بدنی تفریحی افراد وابسته به ویلچر در استان کرمان پرداخته است.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی بوده و جامعه آماری آن را کلیه معلولان وابسته به ویلچر استان کرمان تشکیل داده است. نمونه پژوهش 276 نفر از این جامعه بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردید. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوایی (91/0= CVI) آن به تایید اساتید فن رسید. روایی سازه با تحلیل عاملی اکتشافی و پایایی پرسشنامه با آلفای کرونباخ و آزمون-باز آزمون تایید گردید.
    نتا یج: وضعیت انواع فعالیت در اوقات فراغت به طور معنی داری پایین تر از حد متوسط بود. میانگین موانع فردی موثر بر فعالیت بدنی در اوقات فراغت به طور معنی داری پایین تر از حد متوسط بود. اولویت بندی موانع فردی موثر بر فعالیت بدنی حاکی از اختلاف معنی داری بین میانگین رتبه ها بوده و شرایط شغلی به طور معنی داری بیشتر بود. میزان موانع ساختاری به طور معنی داری پایین تر از حد متوسط بود. در اولویت بندی موانع ساختاری، دستیابی فیزیکی بیشتر بود. میانگین موانع فرهنگی– اجتماعی به طور معنی داری بالاتر از حد متوسط بوده و در اولویت بندی موانع فرهنگی-اجتماعی دیدگاه دوستان، همکاران و آشنایان به طور معنی داری بیشتر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    معلولان با صندلی چرخدار بیشتر موانع را در دیدگاه جامعه، همکاران و آشنایان خود می دانند و موانع فردی و ساختاری موانع قابل توجهی برای مشارکت در فعالیت بدنی آنان نیستند.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، موانع مشارکت، تفریح، معلولان، صندلی چرخدار، استان کرمان
|
  • Pages 94-104
    Background
    Given the significant role of mothers on mental، social and physical growth of children، this study was performed to determine and compare the behavior problems of 7 to 9-year-old children based on having working or housewife mothers.
    Methods
    This study is an analytic cross-sectional study with 160 students in two groups of 80 with working or housewife mothers. In order to collect information the Ratter questionnaire was used. Data was analyzed with SPSS 18 and through descriptive analytical statistics using the chi-square، t-test and Spearman correlation coefficient.
    Results
    Worry، sleep disorders، disobedience and difficulty in eating were more among the children with employed mothers; and nervousness was more among those with non-working mothers. Behaviors such as uncontrolled urination، difficulty in eating، sadness، disobedience، trouble in sleeping، nervousness، excessive crying، distraction، and tantrums were significantly more among boys; while nausea، and tongue tie were significantly more among girls. There was a relationship between parents’ educational level and children’s behavioral and psychic disorders and these problems were higher in lower education.
    Conclusions
    In this study، there were behavior problems in children of working mothers and housewives as well. It is necessary to carry on more research about the causes of these disorders.
    Keywords: Child behavior disorders, Mothers, Employed, Housewife
  • Pages 105-113
    Background
    Intranasal and paranasal sinus masses are divided into neoplastic and non-neoplastic. This study was designed to evaluate the frequency and histopathology pattern of the nasal and paranasal masses in the otolaryngology department of Shafa Hospital during 2006-2011.
    Methods
    This study was done based on 146 medical records at the ENT department of Shafa Hospital during 6 years from 2006 to 2011، and the tumors were evaluated based on their pathological diagnosis. In this study، in addition to demographic information، disease symptoms and duration، location of the mass، allergy history and profession of the patient، was also recorded. T-test and chi- square were used for analyzing the results. The statistical software used was Excel and SPSS 16.
    Results
    The average age of the patients was 37. 8 and 60. 3% were male. The most prevalent location for the tumors was the nasal cavity. 88. 4% of the masses were benign. Among the inflammatory masses allergic polyps were the most prevalent. Among the benign masses Hemangioma and Inverted papilloma and among the malignant masses، Nasopharyngeal carcinoma and Adenocarcinoma were the most prevalent. The most prevalent symptom in patients was nasal obstruction (91. 1%).
    Conclusion
    Most of the tumors of the nasal and sinus cavities occur in the nasal cavity and mainly present with nasal obstructions. Most of these tumors are inflammatory but a percent are malignant and should be paid attention.
    Keywords: Nasal mass, Paranasal sinus mass, Kerman
  • Pages 114-127
    Background
    Colour in textile industry and dying wastewater is considered as one of the most important environmental pollutants. The aim of this study is determining the efficiency of removal of reactive Red 198 and Blue 19 by activated carbon that is extracted from the leaves of Mesquite.
    Methods
    This research is an experimental –laboratory study in which the effect of variables in the efficiency of color removal from synthetic wastewater was studied. The parameters examined were the pH، reaction time، adsorbent dose and initial concentration of dye. Also، adsorption behaviour of dyes was evaluated by Freundlich and Langmuir isotherms.
    Results
    The results show that the color removal efficiency decreased with increase in pH، but increased with the increase in adsorbent dose، contact time and initial dye concentration. After 40 minutes، the reaction reached equilibrium and then clearly dropped. Color removal efficiency of reactive Red 198 in dye concentration of 60mg/l reached about 85. 81% and for reactive Blue 19 in dye concentration 240 mg/l reached 97. 43%. Langmuir adsorption model and Freundlich model were respectively the best models that the adsorption process followed for Reactive Red 198 and Reactive Blue 19.
    Conclusion
    The efficiency of the prepared adsorbent in the removal of dyes from aqueous environment showed that it can be considered as an effective and inexpensive adsorbent in colored wastewater treatment processes.
    Keywords: Activated carbon, Leaves of mesquite, Agricultural wastes, Reactive Red 198, Reactive Blue 19, Adsorption isotherm
  • Pages 128-136
    Background
    Diagnosis of malignant lymphadenopathy is particularly important for treatment planning، staging before treatment and also for determination of prognosis. Various diagnostic procedures which are expensive and invasive are now used for distinguishing malignant from benign lymphadenopathies. Ultrasound has been proposed as a non- invasive، cost effective and available procedure compared with other procedures. This study was conducted to evaluate some ultra sound parameters in distinction between malignant and benign superficial lymphadenopathies.
    Methods
    Lymph nodes of 100 patients who were candidates for pathological evaluation of their superficial lymphadenopathy were evaluated sonographically. The most accessible lymph nodes were marked and then biopsied and sonographic results were compared with pathologic ones، and the sensitivity and specificity of the test and the appropriate cut off point was determined based on the ROC curve and by SPSS 17.
    Results
    Of 100 evaluated nodes 55 nodes were benign and 45 nodes were malignant. The ratio of cortical thickness to medullary thickness was not significantly different between malignant and benign lymph nodes. There was a significant difference between blood supply pattern and average indices of PI (P=. 007) and RI (P<. 001) between benign and malignant lymph nodes. The best cutoff point of cortex thickness to differentiate malignant from benign lymphadenopathy with 62. 2٪ sensitivity and 72. 7٪ specificity and 70٪ accuracy was 7. 95 mm.
    Conclusion
    The color Doppler criteria in combination with gray scale sonography can be very helpful in choosing patients for biopsy or FNA، but cannot fully replace pathological evaluation.
    Keywords: Color Doppler, Pathology, Superficial lymphadenopathy, Ultrasound
  • Pages 137-149
    Background
    Incomplete drug adherence can cause problems for patients as well as physicians and cost billions of dollars each year throughout the globe. One of the tools that can help patients and physicians is short text messaging (SMS). This research aims to design and implement the first web-based software specified for medicine use in Iran and test its feasibility to send short message reminders to infectious disease patients and also patient acceptance، and satisfaction.
    Methods
    In this qualitative action research، initially a software was designed for sending text messages to patients and then 30 patients were chosen purposefully in four weeks and were sent short text messages exactly based on clinicians’ prescribed order. After completing a treatment course، each patient was interviewed and questions were asked to assess patient’s satisfaction.
    Results
    The result showed that all of the patients who received the text messages، believed that this method in comparison to their previous experience has helped them to use their medicine on time and correctly and they were keen to use this service in the future.
    Conclusion
    Short text messaging can be used as an effective tool to remind patients to take their medicine correctly، and increase their satisfaction and compliance. Key words: Reminder system، Drug utilization، Text messaging، Cellular phone، Infectious diseases
  • Pages 163-174
    Background
    Nowadays musculoskeletal disorders are considered as one of the major problems of the workplace and bank staff have been identified as a susceptible group to this disorder. This study aimed to determine the prevalence of bank staffs'' musculoskeletal disorders in one of the south western cities of Iran and evaluate their workstations characteristics.
    Methods
    This cross - sectional study was conducted on all bank staffs of one of Lorestan Province''s cities in 2012. In order to determine the frequency of musculoskeletal disorders، the standard Nordic questionnaire was used. Workstations were evaluated according to check list. Data analysis was performed by using SPSS16.
    Results
    More than 36 percent of employees had musculoskeletal disorder in one of the nine body zones. Statistically significant associations were found between work experience and musculoskeletal disorders in the neck and lower back; between duration of daily work and disorders of the shoulder; between working extra hours during the week with neck disorders; between marital status and lumbar disorders and between duration of exercise per week and knee disorders.
    Conclusion
    The prevalence of musculoskeletal disorders is high among bank employees and risk factors such as working in sitting position for long hours، working too much with the computer، unadjustable chairs and inappropriate work station design have a significant role in musculoskeletal disorders. These disorders have to be reduced by proper ergonomic arrangement.
    Keywords: Ergonomic, Musculoskeletal disorders, Bank employees
  • Pages 175-188
    Background
    Physical activity in leisure time can increase life expectancy and cause enthusiasm، communication with others، participation in community activities and prevent withdrawal and malaise. This research studies the barriers of Kerman province’s wheel chaired people in participating in recreational activities.
    Methods
    This study was cross-sectional. The statistical population contained all wheel chaired people of Kerman province and the sample was 276 that were chosen by convenient sampling method. The instrument was an author made questionnaire of “Participant barriers of Kerman province’s wheel chaired people” and the face and content validity (CVI=0. 91) was confirmed by sport management professors. For validity exploratory factor analysis was used. Cronbach alpha and test retest was used to determine the reliability.
    Results
    All leisure activities were lower than average. The mean of personal barriers effecting leisure time physical activities was lower than the average significantly. Prioritising personal barriers effecting physical activity showed a significant difference between the rankings of personal barriers and employment conditions was significantly more than other factors. The mean of structural barriers effecting physical activity in leisure time was lower than average. Ranking structural barriers showed that physical access was more than others. The mean of socio-cultural factors was significantly more than average and the view of friends، colleagues and acquaintances was significantly more than other factors.
    Conclusion
    Wheelchaired people think most of the barriers are in relation with the attitudes of the society، coworkers and family. There are not considerable personal and structural barriers for participation in physical activity.
    Keywords: Physical activity, participation barriers, recreation, wheelchaired, disabled, Kerman province