فهرست مطالب

Health and Development Journal
Volume:3 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/09/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم صابر، مهدی نصرت آبادی* صفحات 189-199
    مقدمه
    در سال های اخیر مفهوم سالمندی پویا، از سوی سازمان جهانی بهداشت مطرح گردیده است که در آن به کیفیت زندگی سالم و عوامل تعیین کننده و اثرگذار بر آن تاکید شده است. یکی از این تعیین کننده ها حمایت اجتماعی است که این مطالعه در نظر دارد به بررسی رابطه این دو مفهوم در سالمندان تحت پوشش سازمان بهزیستی شهرستان کرمان بپردازد.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی در بین نمونه 100 نفری از سالمندان صورت گرفت. افراد با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از مراکز نگهداری سالمندان انتخاب گردیدند. از دو پرسشنامه کیفیت زندگی سالمندان لیپاد و حمایت اجتماعی نوربک جهت اندازه گیری متغیرها استفاده شد. داده ها با استفاده از SPSS نسخه 17 آنالیز شدند.
    نتا یج: نتایج مطالعه حاکی از بالاتر بودن نمرات کیفیت زندگی مردان سالمند در تمام ابعاد کیفیت زندگی بود و این در حالی بود که زنان سالمند در ابعاد حمایت اجتماعی نمرات بالاتری نسبت به مردان سالمند داشتند. به علاوه یافته ها نشان دادند که منابع حمایتی، با ابعاد مختلف کیفیت زندگی سالمندان ارتباط دارند و حمایت ساختاری پیش بینی کننده قوی تری برای کیفیت زندگی کل بود.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که حمایت اجتماعی می تواند به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت زندگی سالمندان در نظر گرفته شود. سازمان بهزیستی به عنوان یکی از متولیان حمایت از سالمندان می تواند در بهبود تعاملات اجتماعی و در نهایت سطح کیفیت زندگی سالمندان نقش آفرینی کند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، کیفیت زندگی، سالمندی
  • عبدالمطلب صید محمدی، قربان عسگری، احمد رجبی زاده، علی پور محمدی، محمد احمدیان* صفحات 200-211
    مقدمه
    وجود مواد آلی طبیعی در منابع آبی مشکلات فراوانی در فرآیند تصفیه آب ایجاد می کند. پتانسیل بالقوه این ترکیبات به عنوان پیش ساز تشکیل تری هالومتان ها، لزوم حذف این ترکیبات از آب را بیش از پیش افزایش داده است. در مطالعه حاضر کیتوزان به عنوان کمک منعقد کننده کم هزینه و موثر در فرآیند الکتروکواگولاسیون به همراه الکترود آهن برای حذف ماده آلی اسید هیومیک از محیط های آبی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه از یک راکتور ناپیوسته همراه چهار عدد الکترود آهن به ابعادmm 200*20*2 به حجم 1 لیتر مجهز به دستگاه مولد جریان الکتریسیته استفاده شد. تاثیر پارامترهای ولتاژ، غلظت اولیه اسید هیومیک، غلظت کیتوزان و pH در فرآیند مورد بررسی قرار گرفت. از نرم افزار اکسل برای تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از این بررسی ها استفاده شد.
    نتا یج: نتایج مطالعه حاضر بیانگر آن است که pH = 6، ولتاژ 40 ولت و غلظت کیتوزان برابر mg/L2 شرایط بهینه فرآیند می باشد. همچنین در مقادیر بهینه کیتوزان به عنوان کمک منعقد کننده در فرآیند الکتروکواگولاسیون، در طی زمان واکنش 60 دقیقه، راندمان حذف اسید هیومیک 68 درصد حاصل شد.
    بحث و نتیجه گیری
    براساس یافته های مطالعه حاضر فرآیند الکتروکواگولاسیون، فرآیندی مناسب در حذف اسید هیومیک می باشد. همچنین کیتوزان به عنوان کمک منعقد کننده ای مناسب در فرآیند الکتروکواگولاسیون به همراه الکترود آهن عمل نموده و سبب افزایش کارایی فرآیند می گردد.
    کلیدواژگان: الکتروکواگولاسیون، اسیدهیومیک، کمک منعقد کننده، کیتوزان
  • نازیلا نژاد دادگر، سمیه فتحی، فیروز امانی*، رویا صادقی صفحات 212-221
    مقدمه
    آلزایمر یکی از بیماری های مزمن و پیش رونده ای است که باعث بروز نابسامانی در کارکرد شناختی، ادراکی و رفتاری سالمندان شده و کیفیت زندگی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. پژوهش حاضر به منظور تعیین آگاهی و عملکرد سالمندان مراجعه کننده به خانه های سلامت منطقه 6 تهران در مورد آلزایمر اجرا گردید.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی – تحلیلی از نوع مقطعی بود که در آن میزان آگاهی و عملکرد 363 نفر از سالمندان مراجعه کننده به خانه های سلامت منطقه 6 تهران در مورد بیماری آلزایمر مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ای با 28 سوال بود که روایی و پایایی آن سنجیده شد. پرسشنامه مذکور توسط پرسشگران آموزش دیده تکمیل و داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 با استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شد.
    نتا یج: میانگین سنی افراد شرکت کننده در طرح 7/1±69/7 سال بود. از کل نمونه ها 201 نفر (55/4%) در مورد راه های پیشگیری از آلزایمر آگاهی لازم را داشتند و 105 نفر (28/9%) دارای رفتار پیشگیری کننده خوب در این زمینه بودند. همچنین میانگین نمره رفتار در مردان 0/9±1/0 و در زنان 1/2±1/3 بود، که اختلاف بین دو گروه معنی دار بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل که نشانگر عملکرد نامناسب نمونه های پژوهش بود، لزوم اجرای برنامه های آموزش بهداشت به منظور ایجاد انگیزه مناسب برای عملکرد درست ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، سالمند، آگاهی، رفتارهای پیشگیری کننده
  • فاطمه بلالی میبدی، آزاده صادقی*، سعدالله رضازاده صفحات 222-230
    مقدمه
    ظهور فناوری های جدید با نشر آسان و گسترده اطلاعات، موجب تحولات بنیادین در منابع اطلاعاتی و آموزشی گردیده و از سویی انتخاب منبع اطلاعاتی مناسب و مطمئن در حوزه آموزش سلامت امری ضروری است. با توجه به اهمیت این موضوع مطالعه ای با هدف مقایسه وضعیت استفاده از منابع اطلاعات سلامت مرکز بهداشت استان کرمان و مراکز بهداشت شهرستان های تابعه طراحی و اجرا شد.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی کلیه پرسنل بهداشتی ستاد مراکز بهداشت استان (n=52) و شهرستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان (n=171) مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 20 با آزمون تی مستقل، مجذور کای و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    نتا یج: میانگین نمره کسب شده توسط پرسنل مرکز بهداشت استان، 14/14±58/6 و در شهرستان ها 14/6±59/6 بود که اختلاف معنی داری نداشتند(P=0.236).
    71/2% پرسنل بهداشتی در مرکز استان و 58/9% در مراکز شهرستان ها دارای عملکرد ضعیف بودند. وضعیت کاربرد منابع اطلاعاتی نسبت به نوع رسانه در دو گروه تفاوت معنی داری داشت. به طوری که کاربرد رسانه های دیجیتال نسبت به سایر رسانه ها پایین تر بود. اما بین متغیرهای دموگرافیک و سطح استفاده از منابع اطلاعات سلامت در دو گروه ارتباط معنی دار وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    از آنجایی که هیچ تفاوتی از نظر نحوه استفاده از رسانه های سلامت بین دو گروه مورد مطالعه وجود نداشت و رسانه های دیجیتالی کمترین کاربرد در کسب اطلاعات سلامت داشتند؛ ضروری است تلاش بیشتری در جهت توسعه فرهنگ استفاده از رسانه های دیجیتالی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: منابع اطلاعات سلامت، معاونت بهداشتی، مرکز بهداشت، کرمان
  • رمضانعلی دیانتی تیلکی، ذبیح الله یوسفی، جمشید یزدانی چراتی، داود بلارک* صفحات 231-244
    مقدمه
    حضور فنل در آب و فاضلاب به دلیل سمیت و تهدیدی که برای زندگی انسان و محیط زیست دارد، یک نگرانی عمده محسوب می گردد. هدف از این تحقیق بررسی جذب فنل توسط عدسک و کانولای اصلاح شده می باشد.
    روش ها
    این تحقیق در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد. در این مطالعه تاثیر پارامترهای مختلف بر عملکرد جاذب ها بررسی و ایزوترم و سینتیک جذب تعیین شد. جهت تعیین سطح ویژه جاذب ها از تکنیک ایزوترم BET استفاده شد و غلظت فنل در نمونه های مختلف با استفاده از دستگاه HPLC اندازه گیری شد.
    نتا یج: کارایی حذف با افزایش زمان تماس و دوز جاذب و با کاهش غلظت اولیه فنل، افزایش می یابد. حداکثر جذب فنل در pH =3 و دوز جاذب 10 گرم در لیتر و زمان تماس 90 و 120 دقیقه به ترتیب برای بیومس های آزولا و کانولا به دست آمد. با توجه به ضرایب، بهترین نوع ایزوترم برای جاذب آزولا و کانولا به ترتیب لانگمویر و فروندلیخ می باشد. سرعت واکنش برای هر دو جاذب از مدل سینتیکی شبه درجه دو تبعیت می کند؛ و حداکثر ظرفیت جذب براساس مدل لانگمویر 11/2 و 9/4 میلی گرم به ازای گرم به ترتیب برای بیومس های آزولا و کانولا می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج مشخص ساخت که می توان از بیومس های آزولا و کانولا به عنوان یک جاذب موثر و ارزان جهت تصفیه پساب صنایع استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آزولا، کانولا، فنل، ایزوترم جذب، تصفیه فاضلاب
  • ویکتوریا مومن آبادی، محبت محسنی*، نرگس خانجانی، سمیه علیزاده صفحات 245-255
    مقدمه
    امنیت اجتماعی پدیده ای روانشناختی و اجتماعی می باشد که انسان ها برای داشتن زندگی سالم و ادامه روابط اجتماعی خود به آن نیاز دارند. این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین احساس امنیت اجتماعی با سلامت عمومی در دانشجویان انجام گرفت.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه ای مقطعی بود. جامعه آماری را 284 نفر از دانشجویان 18 تا 45 ساله دانشکده بهداشت تشکیل می دادند که بعد از اطلاع رسانی به صورت داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های امنیت اجتماعی و سلامت عمومی استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و تحلیلی t-test، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    نتا یج: بین امنیت اجتماعی و سلامت عمومی همبستگی معنی دار و مستقیم وجود داشت (r=0.231، p<0.001). همچنین سن بالاتر (0/002=P)، جنس مرد (P=0.002)، درآمد بیشتر (P=0.001)، رشته تحصیلی دانشجویان (P=0.031) و منزل سازمانی (P=0.022) با امنیت اجتماعی همبستگی معنی دار مثبتی داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد احساس امنیت اجتماعی در افراد با سلامت عمومی کمتر، سنین پایین تر، زنان و افراد با درآمد پایین تر، کمتر است. علل احساس امنیت پایین تر در دانشجویان برخی از رشته ها نیاز به تحقیق بیشتر دارد. پیشنهاد می شود در مورد سایر فاکتورهای احتمالی موثر بر امنیت اجتماعی تحقیق شود.
    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، سلامت عمومی، دانشجویان، پرسشنامه GHQ
  • اسماء صابرماهانی، سید حمیدرضا اشرف زاده، فرید ابوالحسنی، محسن بارونی، حسین قادری* صفحات 256-268
    مقدمه
    آگاهی درست از چگونگی استفاده افراد از تسهیلات بهداشتی و درمانی، عنصری حیاتی جهت برنامه ریزی و تخصیص منابع است. در ایران با اجرایی شدن طرح پزشک خانواده و تلاش در جهت اصلاح نظام ارجاع، مسئله جا به جایی بیماران بین مناطق و عوامل موثر بر این جابه جایی ها دارای اهمیت خواهد بود.
    روش ها
    در این پژوهش با استفاده از مدل اقتصادی لاجیت و به شیوه گذشته نگر، ارتباط خصوصیات دموگرافیکی بیماران، نوع بیمه درمانی، فاصله جغرافیایی تا بیمارستان محل دریافت خدمت و خصوصیات بیمارستان ها با مهاجرت بیماران در 21 گروه بیماری براساس تشخیص نهایی ثبت شده در پرونده آنان بر اساس کدهای ICD10مورد بررسی قرار گرفت. کلیه تخمین ها با نرم افزار Eviews، نسخه 6 صورت گرفت.
    نتا یج: حدود 40 درصد بیماران هر یک از بیمارستان های شهرستان کرمان، بیماران مهاجر از سایر شهرستان ها بودند و اغلب خدمات ارایه شده به بیماران مهاجر در محل زندگی خود آن ها نیز ارایه می شد. اکثر مهاجرت ها در نتیجه عدم ارایه خدمات مطلوب از دیدگاه بیماران در محل زندگی آن ها اتفاق افتاده بود. ضرایب منفی، فاصله جغرافیایی، تعداد پزشک، تعداد تخت و ضرایب مثبت وجود بیمه ها بود که در همه گروه ها ثابت بود و این به معنی تاثیر مشابه این متغیرها بر مهاجرت بیماران در همه گروه های بیماری بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عواملی مانند فاصله و نوع بیماری بر مهاجرت بیماران تاثیری بیشتر از احساس بیمار راجع به مرکز ارایه خدمت نداشت و عدم توجه به این واقعیت به ویژه در طراحی نظام ارجاع در طرح بزرگ پزشک خانواده منجر به مشکلاتی در زمینه عدالت، رضایت بیماران و تامین مالی موسسات درمانی خواهد شد.
    کلیدواژگان: مهاجرت بیماران، مدل لاجیت، استان کرمان
  • مهدی مشکی، مهدی مجدم*، فرشته زمانی علویجه صفحات 269-281
    مقدمه
    پدیکلوزیس از شایع ترین آلودگی های انگلی دانش آموزان در جهان به شمار می رود. آلودگی به شپش سر در تمام نقاط دنیا از جمله ایران به خصوص در اماکن با تراکم جمعیت بالا و توام با فقر و عدم رعایت بهداشت فردی به وفور مشاهده می گردد. این مطالعه با هدف بررسی رفتارهای پیشگیری کننده از آلودگی به پدیکلوزیس براساس مدل اعتقاد بهداشتی در دانش آموزان انجام شد.
    روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی توصیفی و تحلیلی است که روی 179 نفر از دانش آموزان دختر پایه پنجم گناباد انجام گرفت. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی و پایایی آن تایید شد. داده ها با به کارگیری آزمون های توصیفی و تحلیلی از جمله رگرسیون خطی چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
    نتا یج: میانگین سنی دانش آموزان 6/0±24/11 سال بود. میانگین نمرات منافع درک شده 30/3±80/15و خودکارآمدی 76/2±63/16 که به ترتیب از بقیه سازه ها بیشتر بود. آزمون ضریب همبستگی نیز بین رفتار پیشگیری کننده از آلودگی به پدیکلوزیس با موانع درک شده و خودکارآمدی، همبستگی معنی دار نشان داد. همچنین، متغیرهای شانه زدن و موانع درک شده به عنوان پیشگویی کننده نهایی رفتار تعیین شدند.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد با ارایه آموزش های لازم و با تاکید بر سازه های موانع درک شده و خودکارآمدی و همچنین تکنیک شانه زدن، شاهد بهبود عملکرد دانش آموزان در خصوص آلودگی به پدیکلوزیس خواهیم بود.
    کلیدواژگان: پدیکلوزیس، مدل اعتقاد بهداشتی، پیشگیری، رفتار، دانش آموز
|
  • Maryam Saber, Mehdi Nosratabadi* Pages 189-199
    Background
    The concept of active aging is suggested by the World Health Organization in which emphasizes on healthy quality of life and its determinants. Social support is one of these determinants, therefore this study intents to investigate the relation of these two concepts among elderly people covered by Kerman welfare organization.
    Methods
    This cross sectional study was performed with 100 elderly people. Two questionnaires named Lipad's elderly quality of life and Norbeck's social support were employed for measuring variables. Data were analyzed by SPSS 17 software.
    Results
    The findings of the current study revealed the higher quality of life scores in all aspects of quality of life in elderly males, while female's scores in social support were higher than males. The results showed that various types of social support are associated with quality of life. Furthermore structural support was a stronger predictor for total quality of life.
    Conclusion
    This study showed that social support can be regarded as one of the main social determinants affecting quality of life among elderly people. The welfare organization as one of the trustees for supporting the elderly can play an important role in promoting social relations and improving quality of life among old people.
    Keywords: Social support, Quality of life, Active aging
  • Abdolmotaleb Seidmohammadi, Ghorban Asgari, Ahmad Rajabizadeh, Ali Poormohammadi, Mohammad Ahmadian* Pages 200-211
    Background
    Natural organic substances in water cause problems during water treatment processes. The potential of these compounds as precursor of trihalomethanes formation has increased the necessity of removing these compounds from water more than ever. In the current study, the effect of chitosan, as a cheap and efficient coagulant, in the electrocoagulation process with iron electrode for removal of humic acid from aqueous solutions was evaluated.
    Methods
    In this study, a batch reactor equipped with 4 iron electrodes in dimensions of 2*20*200 mm, with a volume of 1 L and connected to an electrical source was used. The effects of current density, initial humic acid concentration, chitosan concentration and pH in the electrocoagulation process were investigated. Excel software was used to analyze the obtained results.
    Results
    The results indicated pH = 6, current density=40 V, and chitosan concentration= 2 mg/L as the optimal conditions for the process. Also, in the presence of chitosan as a coagulant aid in the electrocoagulation process, after 60 min, the process efficiency reached 68%.
    Conclusion
    Based on the current findings, electrocoagulation process is a suitable process in removal of humic acid. Also, chitosan is an efficient coagulant aid in the electrocoagulation process with iron electrode and increases the process efficiency.
    Keywords: Electrocoagulation, Humic acid, Coagulant aid, Chitosan
  • Nazila Nejaddadgar, Somaye Fathi, Firouz Amani*, Roya Sadeghi Pages 212-221
    Background
    Alzheimer's disease is a chronic progressive disease disturbing cognitive, perceptual and behavioral functioning of elderly and affects their quality of life. The aim of this study was to determine the awareness and performance of elderly referred to health centers of Tehran 6th district in regard to Alzheimer's disease and its prevention.
    Methods
    This was a descriptive and analytical cross-sectional study in which the awareness and performance of 363 elderly visiting the health centers of Tehran 6th district in regard to Alzheimer's disease was evaluated. Data were collected through a researcher-made questionnaire including 28 questions. The reliability and validity of the questionnaire were evaluated and the questionnaires were completed by trained persons. Data were analyzed using descriptive and analytic statistical methods and through SPSS16 software.
    Results
    Mean age of subjects was 69.7 (SD=7.1) years. From all, 201 ones (55.4%) had the necessary knowledge about Alzheimer’s disease and its prevention and 105 ones (28.9%) had good preventive behavior. Mean score of preventive behavior was 1.0 (SD=0.9) in males and 1.3 (SD=1.2) in females that shows significant difference between the two sexes.
    Conclusion
    Based on the obtained results that show inadequate performance of subjects, implementing health educational programs is necessary to improve the performance of elderly in control of Alzheimer’s disease.
    Keywords: Alzheimer's disease, Elderly, Knowledge, Preventive behaviors
  • Fatemeh Balali Meybodi, Azade Sadeghi*, Sadollah Rezazade Pages 222-230
    Background
    The advent of new technologies with widespread dissemination of information has caused a fundamental change in information and educational resources. On the other hand, selection of an appropriate and valuable source of information in the field of health education is essential. Therefore, this study was designed and implemented with the objective of comparing Health Center’s staff of Kerman University of Medical Sciences with staff of Kerman cities’ health centers in regard to utilization of health information resources.
    Methods
    In this cross- sectional study, all health personnel of the province health centers (n=52) and health centers of Kerman province cities affiliated to Kerman University of Medical Sciences (n=171) were evaluated. Data collection tool was a researcher-made questionnaire. Data were analyzed through SPSS20 software and using independent t-test, chi-square and Pearson correlation.
    Results
    Mean score of the province health staff was 58.6 ±14.14 and that of Kerman cities’ health staff was 59.6±14.60 that showed no significant difference (P=0.236). In whole, 71.2% of the province health workers and 58.9% of the province cities’ health workers had poor practice.The status of utilization of information sources showed significant difference based on media types in both groups; that is, use of digital media was lower than other media types.There was no significant relationship between demographic variables and use of health information resources in the two groups.
    Conclusion
    Since there was no difference in practice between the two groups and digital media had the lowest role in aquiring health information, it is essential to develop the culture of using digital media.
    Keywords: Health information resources, Vice Chancellor for Health, Health center, Kerman
  • Ramazan Ali Diyanati Tilaki, Zabihollah Yousefi, Jamshid Yazdani Charati, Davoud Balarak* Pages 231-244
    Background
    The presence of phenol in water and wastewater, due to its toxic threat to human life and environment, is a major concern. The purpose of this study was to investigate the rate of phenol adsorption by modified Azolla and Canola.
    Methods
    This study was conducted at laboratory scale. In this study the effect of various parameters on adsorption performance was investigated and isotherms and kenitics adsorption were determined. In order to measure the specific surface area of absorbents the BET isotherm technique was carried out. The concentration of phenol in samples was measured by HPLC instrument.
    Results
    Removal efficiency increased with increase of adsorbent dose and contact time and decrease of the initial concentration of phenol. Optimal phenol removal was obtained at pH =3, adsorbent dose of 10 g/L and contact time of 90 and 120 min for Azolla and Canola biomass respectively. Coefficients showed that the best isotherms for Azolla and Canola adsorbents are Langmuier and Freundlich respectively. The reaction rate for both adsorbents agrees with the pseudo-second order kenitics model. Based on the Langmuier model, the maximum adsorption capacities were calculated to be 11.2 and 9.4 mg/g for Azolla and Canola biomasses respectively.
    Conclusion
    According to the obtained results, Azolla and Canola biomass can be used as efficient and cost-effective adsorbents for treatment of industrial effluents.
    Keywords: Azolla, Canola, Phenol, Adsorption isotherm, Wastewater treatment
  • Victoria Momenabadi, Mohabbat Mohseni*, Narges Khanjani, Somaye Alizadeh Pages 245-255
    Background
    Social security is a feature of psychosocial science which is necessary for people in order to have a healthy life and continue their social relations. The aim of this study was to evaluate the relation between social security and general health of students.
    Methods
    This was a cross-sectional study. The sample included 284 students aged 18 to 45 years from the School of Public Health who voluntary participated in the study. In order to collect the data, Social Security and the General Health (GHQ-28) questionnaires were used. Descriptive analyses, t-test, ANOVA and Pearson’s correlation coefficient, were performed to analyze the data.
    Results
    There was a significant and direct relationship between social security and general health (r=0.231, p<0.001). Also there were significant associations between social security and, older age (P=0.002), male gender (P=0.002), more income (P=0.001), field of study (P=0.031), and type of residing home (P=0.022).
    Conclusion
    Seems like social security is low in people with worse general health, younger age, women, and low income. More research is needed to determine the reason of less social security in students of specific fields. It is also proposed that more research be conducted on the probable factors related to social security.
    Keywords: Social Security, General Health, University Students, GHQ
  • Asma Sabermahani, Hamid Reza Ashrafzadeh, Farid Abolhasani, Mohsen Barouni, Hosein Ghaderi* Pages 256-268
    Background
    Awareness toward peoples’ utilization of health care facilities is a very important issue in the programming and resource allocation process. With implementation of family physician project in Iran and attempts for reforming health referral system, patients’ mobility between regions and its related factors have found more importance.
    Methods
    In this research by using the logit economic model and through retrospective design, the relationship of patient migration with patients’ demographic features, type of health insurance, distance from the health care center and hospitals’ features was determined in 21 disease groups, based on the final diagnosis recorded in patients’ medical files and ICD10 codes. Eviews 6 software was used for all estimations.
    Results
    About 40 percent of inpatients in Kerman hospitals had migrated from other cities where the same services had been available, but the patients were not satisfied of the quality of them. Negative effects of geographical distance, physician and hospital bed count and the positive effect of insurances were constant in all groups, showing similar effects of these variables on patient migration in all disease groups.
    Conclusion
    Results show that factors like distance and kind of disease have no more effect on patient migration than patient perception of the health care center; and ignoring this item, especially in planning the referral system in the big project of family physician, can result in problems in relation to patient equity, patient satisfaction and health organizations’ financial support.
    Keywords: Patient migration, Logit model, Kerman Province
  • Mehdi Moshki, Mehdi Mojadam*, Fereshteh Zamani Alavijeh Pages 269-281
    Background
    Pediculosis is considered as one of the most common parasitic infections among the students worldwide. Head lice infestation is observed in all parts of the world including Iran, especially in areas with high population density associated with poverty and poor personal hygiene. This study aimed to investigate the preventive behaviors in regard to pediculosis infestation based on the Health Belief Model (HBM) in students.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 179 female 5th grade elementary school students in Gonabad, selected by cluster sampling. Data collection was done through a researcher-made questionnaire, which its validity and reliability had been confirmed. Data were analyzed by using descriptive and analytic tests including multiple linear regression.
    Results
    Mean age of students was 11.24 ± 0.6 years. Mean score of perceived barriers was 15.80 ± 3.30 and mean self-efficacy score was 16.63 ± 2.76 that were higher compared to other items. Preventive behavior showed significant correlation with perceived barriers and self-efficacy. Moreover, hair combing and perceived barriers were determined as final behavior predicting variables.
    Conclusion
    It seems that providing necessary trainings with an emphasis on perceived barriers and self-efficacy improves students’ performance in regard to preventing pediculosis infestation.
    Keywords: Pediculosis, Health Belief Model, Prevention, Behavior, Student