فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:4 Issue: 3, 2015

Health and Development Journal
Volume:4 Issue: 3, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/08/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا حیدری پردون، محسن بارونی*، شهرام گلستانی، محمود نکویی مقدم صفحات 181-189
    مقدمه
    فساد از پدیده های ناهنجار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است که می تواند دسترسی، عدالت و اهداف سلامت را تهدید کند. این مطالعه برای بررسی تاثیر پویای فساد بر وضعیت سلامت جامعه انجام شده است.
    روش ها
    این مطالعه از نوع طولی بوده که با استفاده از مدل خود رگرسیون برداری تابلویی انجام شده است. همچنین جهت برآورد رابطه بلندمدت از روش یوهانسون- یوسیلیوس استفاده شد. در این مطالعه چهل و سه کشور در نظر گرفته شد و با استفاده از نرم افزار EViews نسخه 6 و داده های دوره 2011-1996 تجزیه و تحلیل صورت گرفت.
    نتا یج: نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که کنترل فساد در بلندمدت تاثیر مثبت و قابل توجهی بر بهبود سطح بهداشت جامعه دارد. در بلندمدت به ازای یک واحد در بهبود کنترل فساد، امید به زندگی 47/ 7 سال افزایش می یابد. همچنین کنترل فساد با ضریب 3/ 35-، در بلند مدت بر شاخص مرگ و میر کودکان زیر یک سال تاثیر می گذارد. نابرابری اقتصادی و افزایش دخالت دولت در اقتصاد نیز تاثیر منفی بر شاخص های بهداشتی دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر منفی و بالای فساد بر سلامت، اقدامات اساسی جهت حرکت به سوی حکمرانی خوب ضروری است. همچنین با توجه به تاثیر نابرابری اقتصادی و اندازه دولت، افزایش کارایی و اثر بخشی دولت ها جهت دستیابی به اهداف سلامت لازم است.
    کلیدواژگان: فساد، امید به زندگی، مرگ و میر کودکان، خودرگرسیون برداری تابلویی
  • سارا امام قلی پور سفید دشتی، علی اکبری ساری، صادق غضنفری* صفحات 190-199
    مقدمه

    شهر تهران یکی از آلوده ترین شهرهای جهان محسوب می شود که عواقب آن به صورت بیماری های مختلف بروز می نماید. در این مطالعه داده های مربوط به سکته های قلبی، آلاینده های هوا و عناصر اقلیمی طی دوره آماری 91-1386 با هدف بررسی ارتباط بین آلاینده های هوا و سکته های قلبی در شهر تهران جمع آوری شده اند.

    روش ها

    مطالعه حاضر از نوع اکولوژیک تحلیلی-توصیفی بود که به بررسی تاثیر مقدار میانگین روزانه پنج آلاینده SO2، NO2، O3، CO و PM10 بر تعداد پذیرش های روزانه سکته های قلبی پرداخت. داده های مربوط به سکته های قلبی از اورژانس تهران، داده های آلودگی هوا از سازمان پایش کیفیت هوای شهر تهران و داده های مربوط به عناصر اقلیمی از سازمان هواشناسی شهر تهران اخذ گردیدند. سپس با استفاده از نرم افزار Stata نسخه 12و رگرسیون دو جمله ای منفی محاسبات آماری انجام شد.
    نتا یج: نتایج نشان می دهند که ارتباط معنی داری بین سکته های قلبی و میانگین روزانه آلاینده های مونوکسیدکربن، دی اکسید نیتروژن، دی اکسیدگوگرد، ازن و ذرات کوچک تر از10 میکرون وجود دارد. از میان عناصر اقلیمی مورد بررسی، فشار هوا و میانگین حداقل دما دارای ارتباط معنی دار با سکته های قلبی بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به ارتباط بین افزایش آلاینده های هوا و پذیرش سکته های قلبی در شهر تهران توصیه می شود اقدامات فوری جهت کنترل سطح آلاینده های هوای شهر تهران انجام شود.

    کلیدواژگان: پذیرش های اورژانسی، سکته های قلبی، آلاینده های هوا، تهران
  • عباس اسماعیلی، محسن رضاییان، محمود شیخ فتح الهی، محمد مبینی* صفحات 200-208
    مقدمه
    حوادث ناشی از کار به عنوان یک مشکل عمده بهداشتی در کل جهان قابل توجه هستند که علاوه بر زیان های جدی اقتصادی، اثرات زیان باری نیز بر زندگی اجتماعی افراد خواهند گذاشت. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت حوادث ناشی از کار در مراجعین به اداره کار شهر رفسنجان انجام شده است.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، کلیه حوادث شغلی ثبت شده در اداره کار شهر رفسنجان از سال 91-1387 بررسی شدند. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از چک لیست طراحی شده، جمع آوری شد. چک لیست حاوی سوالات دموگرافیک و سوالات ویژه از قبیل نوع شغل، سابقه کار، علت حادثه، زمان حادثه، عضو آسیب دیده و نتیجه حادثه بود. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام گردید.
    نتا یج: در طی سال های مورد بررسی، 201 مورد حادثه رخ داده است. میانگین و انحراف معیار سن افراد حادثه دیده 60/ 10±91/ 32 سال بود. صنایع ساختمان با 4/29% و استخراج معدن با 9/ 23%، بیشترین آمار حوادث را دارا بودند. مهم ترین عوامل ایجاد حادثه شامل سقوط (9/ 29% از کل موارد) و برخورد با اشیاء (9 /28% از کل موارد) بوده است. بیشترین بروز حوادث در ساعات صبح رخ داده است. بین نوع صنعت و علت حادثه ارتباط معنی داری مشاهده شد (001/ 0= P) به طوری که در صنعت ساختمان، سقوط بیشتر از صنایع دیگر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله، اجرای برنامه های آموزشی در خصوص ایمنی محل کار برای کارگران و مدیران در اولویت قرار دارد. برای محیط کار ایمن تر در بسیاری از صنایع نیاز به کنترل مهندسی بعضی فرآیندها و استفاده از وسایل پیشگیری می باشد.
    کلیدواژگان: حوادث ناشی از کار، حادثه، رفسنجان
  • محمد حامد حسینی، مریم خدادادی*، هاشم هوشیار، امیرحسین نوربخش صفحات 209-218
    مقدمه
    صندلی ها یکی از مواردی هستند که در محیط زندگی نقش تاثیر گذاری بر سلامت فرد دارند، بنابراین بایستی در مرحله طراحی، ابعاد آنتروپومتریک استفاده کنندگان و رعایت نکات ارگونومی مدنظر قرار گیرند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر صندلی های کلاسی بر بروز مشکلات اسکلتی- عضلانی و میزان رضایت مندی دانشجویان انجام شده است.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، توصیفی – تحلیلی، ابتدا 3 نوع متفاوت صندلی موجود درکلاس های درس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با چک لیست ارگونومی مورد ارزیابی قرار گرفت. در ادامه 316 نفر از دانشجویان رشته های مختلف، پرسشنامه های اختلالات اسکلتی - عضلانی و رضایتمندی را تکمیل کردند. اطلاعات حاصل از پرسشنامه ها و چک لیست ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS نسخه 15 و با بهره گیری از آزمون های آماری من ویتنی یو، همبستگی اسپیرمن، کروسکال والیس وکای اسکوئر تجزیه و تحلیل شدند.
    نتا یج: در این مطالعه 122 پسر و 194 دختر شرکت کردند. 5 /21% از دانشجویان حداقل دارای یک ناراحتی اسکلتی -عضلانی بودند و ناراحتی کمر نیز شایع ترین ناراحتی، ارزیابی شد. اختلاف میزان رضایتمندی دانشجویان از صندلی های مختلف معنی دار بود (0001/ 0>P) و بین متغیرهای سن، وزن و قد افراد با میزان رضایت آن ها از صندلی رابطه معنی داری به دست آمد (به ترتیب برابر 002/ 0=P، 024/ 0=P و 025/ 0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه بیانگر شیوع ناراحتی های اسکلتی - عضلانی در بین دانشجویان و کوتاه بودن زمان راحتی هنگام استفاده از صندلی ها می باشد و انتظار می رود در آینده تاثیرات نامطلوبی بر سلامت آن ها داشته باشد، لذا لازم است توجه بیشتری به ابعاد آنتروپومتریکی دانشجویان در زمان طراحی و ساخت صندلی ها بشود.
    کلیدواژگان: ناراحتی اسکلتی - عضلانی، صندلی کلاسی، رضایتمندی فردی
  • سمیه نوری حکمت، رضا دهنویه، محمد جعفری سیریزی، طاهره شریفی* صفحات 219-234
    مقدمه
    حوادث ترافیکی، اولین علت مرگ در ایران است و بنا به همین ضرورت در برنامه های چهارم و پنجم توسعه، قوانینی در ماده های 92 و 37 برای ارائه خدمات فوری و رایگان به مصدومین حوادث ترافیکی لحاظ شده است. پژوهش حاضر با هدف تبیین چالش های تامین مالی خدمات درمانی مصدومین حوادث ترافیکی و ارائه راهکار جهت رفع این چالش ها انجام شده است.
    روش ها
    در این مطالعه کاربردی، از روش کیفی پدیدارشناسی استفاده شده است. کلیه مصاحبه ها در سال 1392 و به صورت نیمه ساختار یافته با 36 نفر از مدیران وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی، بیمارستان های تخصصی تروما و بیمه های پایه صورت گرفت. نمونه گیری به روش سهمیه ای، هدفمند و گلوله برفی بود. تحلیل داده های کیفی به روش تحلیل چارچوبی داده ها و با استفاده از نرم افزار 5.2 Atlas.ti انجام گرفت.
    نتا یج: در نتیجه تحلیل داده های کیفی، 3 مفهوم اصلی، 14 کد و 4 زیرکد استخراج گردید. مفاهیم اصلی چالش های تامین مالی خدمات درمانی مصدومین حوادث ترافیکی مربوط به حوزه های تجمیع مالی، انباشت و توزیع منابع مالی و خرید خدمت بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    ایجاد فرآیندی جهت تسهیل وصول مناسب تر منابع ماده 92 در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تدوین بسته خدمات برای مصدومین موضوع ماده 92 و اعمال نظارت قوی جهت افزایش کیفیت خدمات از جمله راهکارهای به دست آمده از این مطالعه می باشند که امید است با به کارگیری آن ها، پایداری در تامین مالی و کیفیت در ارائه خدمات به مصدومین حوادث ترافیکی حاصل گردد.
    کلیدواژگان: تامین مالی، مصدومین حوادث ترافیکی، خدمات درمانی
  • سید جواد قاضی میر سعید، سمیه کوییک، زینت جعفر قلی، حسین درگاهی* صفحات 235-246
    مقدمه
    دانشجویان علوم پزشکی در معرض عوامل استرس زای زیادی در طول مدت آموزش خود قرار دارند که موجب به خطر افتادن سلامتی آن ها خواهد شد. لذا این مقاله با هدف اندازه گیری عوامل استرس زا از طریق واحد تغییر زندگی (LCU) در میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران تدوین شده است.
    روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی و از نوع مقطعی بود که بر روی تعداد 189 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه خود ساخته پژوهشگر بود که بر مبنای 54 واحد تغییر زندگی و همچنین اطلاعات دموگرافیک و نشانه های بالینی ناشی از استرس در یک سال گذشته تدوین گردید و پایایی و روایی آن تایید شد. جمع آوری و توصیف داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 18 و تحلیل داده ها نیز با استفاده از آزمون های t-test و ANOVA انجام شد.
    نتا یج: بیشترین عامل استرس زا در میان دانشجویان را عوامل درون فردی تشکیل می داد. بین مقطع تحصیلی (003/ 0=P)، سال ورود دانشجویان به دانشگاه (004/ 0=P) و جنسیت دانشجویان (001/ 0=P) با بروز عوامل استرس زا رابطه معنی داری دیده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    وجود عوامل استرس زا در میان دانشجویان به ویژه رشته های پزشکی و پرستاری یک مشکل جدی است که باید به آن توجه خاص داشت. بهره گیری از مراکز مشاوره دانشجویی، تقویت خود اتکایی و اعتماد به نفس می تواند از بار استرس در میان دانشجویان بکاهد.
    کلیدواژگان: استرس، دانشجویان علوم پزشکی، واحد تغییر زندگی
  • رضا گودرزی، زهرا مشکانی*، محسن بارونی، نادر جهانمهر، سمیه معلمی صفحات 247-258
    مقدمه
    عدالت، انگیزه ای کلیدی برای ارائه خدمات بیمارستانی به شکل دولتی است. اما توزیع منابع در نظام های دولتی، به ندرت متمرکز بر افرادی است که بیشترین نیاز را به آن دارند. این پژوهش با هدف بررسی توزیع پزشکان عمومی نظام سلامت ایران با استفاده از شاخص های عدالت انجام گرفته است.
    روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی انجام شده و داده های مورد نیاز از مرکز آمار ایران، سازمان نظام پزشکی و دفتر آمار و اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ شده است. در این مطالعه جهت بررسی توزیع پزشکان عمومی دو شاخص جینی و اتکینسون مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور برآورد دقیق تر ضرایب توزیع پزشکان عمومی از شاخص تعدیل نیاز و جهت انجام محاسبات، نرم افزار Stata نسخه 11 به کار گرفته شد.
    نتا یج: دامنه ضریب جینی و شاخص اتکینسون قبل از تعدیل نیاز طی سال های 90- 1385 به ترتیب بین 204/ 0- 127/ 0 و 038/ 0- 018/ 0 به دست آمد. براساس نتایج، به طور کلی وضعیت توزیع پزشکان عمومی بعد از تعدیل نیاز بدتر شد.
    بحث و نتیجه گیری
    تامین و توزیع مناسب نیروی انسانی پزشکی، کلید اصلی در بهبود وضعیت بهداشت و درمان کشور است و با توجه به این موضوع، برآورد دقیق نیروی انسانی مورد نیاز و توزیع متناسب بر جمعیت می تواند کمک بسیاری به کاهش هزینه های بخش بهداشت و درمان و همین طور خانوارها نماید.
    کلیدواژگان: پزشک عمومی، عدالت، منحنی لورنز، ضریب جینی، شاخص اتکینسون
  • مریم نصیریان، لیلا حق جو، لیلا مونسان، کیانوش کمالی، علی اکبر حق دوست* صفحات 259-276
    مقدمه
    به دلیل عدم وجود مطالعات کافی و معتبر در خصوص مشکلات نظام مراقبت عفونت های آمیزشی، تصمیم گیری مبتنی بر شواهد امکان پذیر نیست. لذا ارزشیابی برنامه با استفاده از رویکرد کیفی در خصوص نقاط ضعف و قوت و همچنین یافتن راه کارهای مناسب ضروری به نظر می رسد.
    روش ها
    این مطالعه با ترکیبی از چند رویکرد (کیفی و کمی) انجام شده است. به منظور ارزشیابی دو سویه وضعیت نظام مراقبت عفونت های آمیزشی از دو منظر مقابل هم، شرکت کنندگان از دو گروه یعنی کارشناسان ایدز و بیماری های آمیزشی در تمام سطوح به روش هدفمند و درمان گران مرتبط با این بیماری ها در بخش دولتی و خصوصی به روش آسان وارد مطالعه شدند. برای گروه اول از دو روش مصاحبه عمیق و چک لیست و برای گروه دوم از پرسشنامه باز ساختار یافته استفاده شد. اطلاعات کیفی به روش تحلیل محتوا گروه بندی و خلاصه شدند. اطلاعات کمی با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    نتا یج: بسیاری از مبتلایان به دلایلی از جمله شرم، انگ اجتماعی، دریافت داروی بدون نسخه، عدم رضایت از خدمات و هزینه بالای آزمایش ها، برای درمان به مطب یا مراکز درمانی مراجعه نمی کنند. نظام مراقبت عفونت های آمیزشی در ایران بیشتر تحت تاثیر تهدید ها و نقاط ضعف قرار دارد. مهم ترین نقاط ضعف، مشارکت پایین بخش خصوصی از یک منظر و سوء مدیریت و محدودیت بودجه در سیستم بهداشتی از منظر مقابل بود. نقطه ضعف مشترک در دو گروه نیز ضعف در نظام گزارش دهی جاری است.
    بحث و نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود که به منظور توانمندسازی و ارتقاء همه جانبه نظام مراقبت عفونت های آمیزشی و با توجه به توصیه سازمان جهانی بهداشت یک دستورالعمل براساس نظرات و تجربیات کارشناسان و ذی نفعان و پس از مرور نظام مند مطالعات انجام شده در کشور تهیه شود.
    کلیدواژگان: نظام مراقبت، بیماری های آمیزشی، ایران
|
  • Mohammadreza Haydari Pardon, Mohsen Barouni*, Shahram Golestani, Mahmood Nekoei Moghaddam Pages 181-189
    Introduction
    Corruption is one of the economic, political and social tuberous phenomena that can be a threat for accessing health, equity and objectives. The aim of this study was to determine the dynamic impact of corruption on health.
    Methods
    This longitudinal study was performed using the Panel VAR model. Moreover, the Johansen test was used to estimate the long-run relationship. Data of 43 countries during 1996-2011 were analyzed through EViews 6.
    Results
    Results showed that, corruption control, in long-term, has a significant positive effect on the health of the society and one unit improvement in corruption leads to 7.47 years increase of life expectancy. Also, corruption control affects the mortality of children under one year with the coefficient of -35.3. Economic inequity and increasing government intervention in the economy have negative impacts on health indicators.
    Conclusion
    Considering the negative impact of corruption on health, fundamental measures for moving towards good governance are required. Moreover, with regard to the impact of economic inequity and the size of government, improving governments efficiency to achieve health goals is necessary.
    Keywords: Corruption, Life expectancy, Children mortality, Auto regressive
  • Sara Emamgholipoor Sefiddashti, Ali Akbari Sari, Sadegh Ghazanfari* Pages 190-199
    Introduction

    Tehran is one of the most polluted cities in the world and the result is the incidence of different diseases. In this study data on the number of heart attacks, air pollutants and climatic factors during 2007 to 2011 were gathered to analyse the association between air pollution and heart attack.

    Methods

    In this analytic-descriptive ecological study the effect of mean daily concentration ​​of CO, O3, NO2, SO2 and PM10 on the daily number of heart attack admissions was investigated. Emergency admission data for heart attack was obtained from Tehran Emergency Center, pollutants data were inquired from Tehran Air Quality Control Corp and data for climatic factors were inquired from Tehran Meteorological Organization. Statistical analysis was performed using negative binominal regression and through Stata 12.

    Results

    Results showed significant correlations between the number of heart attacks and daily concentrations of CO, NO2, SO2, O3 and PM10. Air pressure and mean minimum temperature were also significantly associated with the number of heart attacks admissions.

    Conclusion

    With regard to the relationship between elevated air pollution and number of heart attacks in Tehran, immediate measures to control air pollutants in Tehran are recommended.

    Keywords: Emergency admission, Heart attack, Air pollutants, Tehran
  • Abbas Esmaeili, Mohsen Rezaeian, Mahmood Sheikh Fathollahi, Mohammad Mobini* Pages 200-208
    Background
    Work related accidents are significant health problems in the world. Occupational accidents, in addition to the serious economic losses, cause adverse effects on the social life of people. The present study aimed to investigate the work-related accidents in the city of Rafsanjan.
    Methods
    In this cross-sectional study all occupational accidents recorded in the job office in Rafsanjan from 2008 to 2012 were analyzed. Required information was collected by a checklist. The chek list had included demographic questions and specific questions such as type of job, causes of accidents, time of accident, body part injured and accident outcomes. Data analysis was done through SPSS 18.
    Results
    During the years of study, 201 accidents occurred. The mean and standard deviation of age of people who had accidents were 32.91±10.60 years. The construction industry with 29.4% and mining industry with 23.9% had the highest numbers of accidents. Falls with 29.9% and collisions with objects with 28.9% were of the main causes of the accidents. Most accidents occurred during the morning hours.
    Conclusion
    According to the results, the implementation of workplace safety and job training programs for workers and managers is a priority. In order to create a more secure work environment, many industrial processes require engineering controls and use of protective equipment.
    Keywords: Occupational accidents, Accident, Rafsanjan
  • Mohammad Hamed Hosseini, Maryam Khodadadi*, Hashem Hoshiar, Amir Hossein Noorbakhsh Pages 209-218
    Background
    Chairs are one of the instruments in life that have a significant role in personal health. Therefore, anthropometric dimensions as well as ergonomic issues of the users should be considered in design of seats. The present study was performed to determine the impact of class seats on student's musculoskeletal problems and satisfaction.
    Methods
    In this cross - sectional study, three different types of classroom seats in Birjand University of Medical Sciences were evaluated through using an ergonomics checklist. In addition, 316 students of the university were asked to complete the musculoskeletal problems and satisfaction questionnaires. Data were analyzed through SPSS 15 and using Chi-square, Mann-Whitney U and Kruskal Wallis tests as well as Spearman's correlation coefficient.
    Results
    The participating students included 122 boys and 194 girls. In whole, 21.5 % of the studied students had at least one musculoskeletal discomfort. Back discomfort was the most common complaint. Students’ satisfaction rate of different types of chairs was different (P<0.0001) and satisfaction showed significant correlations with age, weight and height of participants (P=0.002, P=0.024, P=0.025, respectively).
    Conclusion
    The results of the present study show the prevalence of musculoskeletal disorders among the students and shortness of comfort during use of the chairs. Since these can adversely affect health, in designing classroom chairs the students’ anthropometric dimensions should be considered.
    Keywords: Musculoskeletal disorder, Personal Satisfaction, Classroom chairs
  • Somaye Noori Hekmat, Reza Dehnavie, Mohammad Jafari Sirizi, Tahere Sharifi* Pages 219-234
    Background
    Traffic accidents are the first cause of death in Iran and due to its necessity in the fourth and fifth Socio-Economic Development plan, two laws (articles No. 92 and 37) were passed to provide immediate and free service to traffic victims. The current study was designed to explore the challenges and complexities related to health care financing for this victims and to provide solutions.
    Method
    In this applied research, the qualitative phenomenological approach was used. All interviews were conducted in 2013 by semi-structured questions with 36 people including the managers at the Ministry of Health, Medical Sciences Universities, trauma specialized hospitals and basic insurances. Sampling was done using snowball, targeted and quota techniques. Data analysis was done using framework method and through Atlas Ti 5.2 software.
    Results
    As a result of qualitative analysis, 3 main themes, 14 codes and 4 sub- codes were identified. The main challenges of health care financing for victims of traffic accidents included challenges of financial integration, accumulation, distribution of financial resources and service purchasing.
    Conclusions
    Creating a process to collect more appropriate resources for article No. 92 at the Ministry of Health, compiling a services package and applying strong monitoring to improve the quality of services were found as mechanisms that can be used to obtain sustainable financing and quality in providing services to victims of traffic accidents.
    Keywords: Financing, Victims of traffic accidents, Health Care
  • Seyed Javad Ghazimirsaeed, Somayeh Koiek, Zinat Jafargholi, Hossein Dargahi* Pages 235-246
    Introduction
    Students of Medical sciences are exposed to various stressors threatening their health. This research was done to measure stressors by the Life Change Unit (LCU) among students of Tehran University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross – sectional descriptive, analytical study was performed on 189 students in Tehran University of Medical Sciences. The research tool was a self-made questionnaire consisting 54 items related to life change and also demographic information and stress symptoms during the last year. Data analysis was performed through SPSS 18 and using t-test and ANOVA.
    Results
    The most stressing factors were intrapersonal stressors. There was a significant correlation between LCU stressors and the respondents’ educational program (P=0.003), year of entrance (P=0.004) and gender (P=0.001).
    Conclusion
    TUMS students, mostly, medical and nursing students, were seriously exposed to stressors. Benefiting from student advisory centers and improving the students’ self confidence to decrease the stress of students are recommended.
    Keywords: Stress, Medical Sciences Students, Life Change Unit
  • Reza Goudarzi, Zahra Meshkani*, Mohsen Barooni, Nader Jahanmehr, Somayeh Moalemi Pages 247-258
    Introduction
    Although equity is a key motivation for providing hospital services to the public, resource distribution in governments, rarely focus on those who need the resources more. This study was done to investigate the distribution of general practitioners in the health system of Iran using Gini and Atkinson indices.
    Method
    In this cross-sectional study, data were gathered from the Statistics Center of Iran, Medical Council and statistics office of the Ministry of Health and Medical Education. Gini and Atkinson indices have been used to investigate the distribution of human resources. In order to find more accurate estimation of the distribution coefficients, the adjusted index was used. Stata 11 software was applied for data analysis.
    Results
    The range of Gini and Atkinson indices before adjusting needs during 2006-2011were respectively between 0.127-0.204; and 0.018-0.038 that shows a worse status after adjusting needs.
    Conclusion
    Appropriate supply and distribution of medical manpower is the major key for improvement of the countries’ health status. Therefore, accurate estimation of required human resources and population-based distribution help to reduce the cost of health care systems as well as households’ cost.
    Keywords: General Practitioners, Equity, Lorenz curve, Gini coefficient, Atkinson index
  • Maryam Nasirian, Leila Haghjou, Leila Mounesan, Kianoush Kamal, Ali Akbar Haghdoost* Pages 259-276
    Background
    Due to the lack of sufficient and valid studies on STD surveillance system problems, evidence based decision-making is impossible. Therefore, using a qualitative approach to evaluate the system in terms of its weak points, strengths, threats and opportunities as well as finding appropriate solutions is necessary.
    Methods
    A Mixed Method approach was conducted. For a reciprocal evaluation of STD surveillance, participants were selected from two mutual groups of AIDS and STD experts and STD related practitioners through targeted and convenient sampling respectively. In-depth interview and filling checklist were applied for the first group while an open structured questionnaire was used for the second group. Qualitative data was classified and summarized through content analysis methods. Quantitative data was analyzed by descriptive statistics.
    Results
    A great number of patients did not seek care because of stigma, taboo, over the counter drugs, dissatisfaction with the services, and the cost of tests. STD surveillance in Iran is mostly affected by threats and weak points. Low participation of the private sector on one hand and mismanagement and budget constraints in the health system on the other hand were the most important weak points. Weakness in the current reporting system was the common weak point of the two groups.
    Conclusion
    In order to empower and promote STD surveillance and to follow WHO recommendations, designing a road map based on the opinions and experiences of experts and stakeholders and systematic review of studies is suggested.
    Keywords: Sexually Transmitted disease (STD), Surveillance system, Iran