فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:5 Issue: 1, 2016

Health and Development Journal
Volume:5 Issue: 1, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/02/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریده دوستان، فرزاد محمدی، محسن برهان نژاد زرندی صفحات 1-12
    مقدمه
    براساس برآورد سازمان بهداشت جهانی، دریافت ناکافی میوهوسبزی از پنج فاکتور اصلی افزایش بار جهانی بیماری ها ی مزمن است.هدف این مطالعه ارزیابی الگوی مصرف سبزی ومیوهبر اساس توصیه های هرم راهنمای غذایی در دانشجویاندانشکدهبهداشت بود.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی 229 دانشجو به روش چند مرحله ای انتخاب و بررسی شدند.پرسشنامه بسامد خوراک (FFQ) تکمیل و شاخص های تن سنجی با وسایل وروش های استاندارد اندازه گیری شد.مقایسه میانگین شاخص هادر دو گروه با آزمون های تی تست و من ویتنی و مقایسه تعداد واحد دریافتی روزانه گروه های غذایی با توصیه های هرم راهنمای غذایی باآزمون های تی تست یک نمونه ای و ویلکاکسون انجام شد.آنالیز داد ه هابانرم افزارSPSSنسخه 18انجام شد.
    نتا یج:میانگین سن دانشجویان46/2 ± 88/21 سال بود. میانگین دریافت میوه ،53/1 ± 57/3 واحد درروز در محدوده واحدتوصیه شده بود. میانگین دریافت سبزی 74/0 ± 95/1 واحددر روز بود و باحداقل تعدادواحد توصیه شده اختلاف معنی دارنشان داد (001/0 P<). میانگین دریافت گوشت 55/0± 31/2، نان وغلات20/0±6/10واحد در روز و در محدوده توصیه شده بود. میانگین دریافت شیر 043/0±1 واحددر روز بود که با حداقل تعداد واحد توصیه شده اختلاف معنی دار داشت (001/0 P<).
    بحث و نتیجه گیری
    دریافت سبزی و شیر در دانشجویان به طور معنی داری کمتر از میزان توصیه شده بود ولذا مصرفمقادیر بیشتر این دو گروه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: هرم راهنمای غذایی، مصرف سبزی و میوه، دانشجویان
  • محسن بارونی، سید عبدالمجید جلایی*، شهلا جعفری صفحات 13-23
    مقدمه
    حوزه دارو و تجهیزات پزشکی ، از مواردی هستند که تا حدودی وابسته به نرخ ارز می باشند. این مطالعه تاثیر نااطمینانی نرخ ارز حقیقی را بر واردات محصولات پزشکی و دارویی در دوره 90- 1350 مورد بررسی قرار می دهد.
    روش ها
    این مطالعه از نوع مطالعات طولی می باشد. در این پژوهش داده ها از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، بانک جهانی و گمرک جمهوری اسلامی ایران به صورت سالیانه و طی دوره زمانی90-1350 جمع آوری شد. نرخ ارز حقیقی در قالب الگوی GARCH مدل سازی و به منظور بررسی تاثیر نااطمینانی نرخ ارز حقیقی بر واردات محصولات پزشکی و دارویی، شاخص نااطمینانی نرخ ارز به همراه سایر متغیرها از قبیل تولید ناخالص داخلی (GDP)، درآمدهای نفتی (OILR) و مخارج بخش خصوصی بهداشت و درمان (PRI) در مدل واردات به کار گرفته شد. در نهایت مدل VAR با استفاده از نرم افزار Eviews نسخه 6 برآورد شد.
    نتا یج: با برآورد مدل واردات محصولات پزشکی و دارویی ایران با استفاده از آزمون یوهانسون ، ضریب متغیر نااطمینانی نرخ ارز منفی و معنی دار شد. ضریب تصحیح خطا نیز 039/0- به دست آمد. نتایج بیانگر این است که در هر دوره 9/3 درصد شوک های وارده در کوتاه مدت به سمت مقادیر تعادلی بلندمدت تعدیل می یابد.
    بحث و نتیجه گیری
    نااطمینانی نرخ ارز بر واردات محصولات پزشکی و دارویی در ایران تاثیر منفی و معنی داری دارد و این نکته بسیار حیاتی برای برنامه ریزی سیاست گذاران حوزه سلامت و اقتصاددانان سلامت می باشد .
    کلیدواژگان: نرخ ارز، نااطمینانی، واردات، محصولات پزشکی و دارویی
  • محمود موسی زاده، نرگس خانجانی*، مهشید ناصحی، عباس بهرامپور صفحات 24-44
    مقدمه
    بررسی ابعاد مختلف نظام مراقبت گروه های در معرض خطر سل به منظور پویایی و ارتقاء کیفیت آن با بهره گیری از نظرات خبرگان و افراد با تجربه در این زمینه، بسیار مهم و ضروری است. لذا، هدف از این مطالعه تبیین وضعیت نظام مراقبت این گروه ها در ایران می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه کیفی جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه با 17 نفر خبره در برنامه کنترل سل در ایران انجام شد. از چهار معیار قابل قبول بودن، انتقال پذیری، قابلیت وابستگی و تاییدپذیری به منظور ارزیابی روایی و پایایی داده ها استفاده شد. همچنین برای تحلیل داده ها از روش تحلیل چارچوبی استفاده شد.
    نتا یج: بر اساس نظرات مصاحبه شوندگان، 12 گروه مهم در معرض خطر سل و 7 موضوع مرتبط با چالش های موجود در نظام مراقبت آن در ایران استخراج شد. برای بخش عمده ای از این گروه های در معرض خطر برنامه ساختار یافته ای وجود ندارد و وضعیت بیماریابی و درمان مشابه جمعیت عمومی است. برای برخی دیگر (مبتلایان به HIV/AIDS ، زندانیان و افراد در معرض تماس) برنامه وجود دارد، ولی از حیث اثربخشی با ابهاماتی مواجه می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاکی از این می باشد که گروه های در معرض خطر سل گسترده و برخی از آن ها به سختی در دسترس هستند، از این رو، این گروه ها یکی از چالش های اصلی برنامه کنترل سل ایران می باشند.
    کلیدواژگان: سل، نظام مراقبت، مطالعه کیفی
  • مهدی خوشناموند*، فاطمه موجودی، رسول خسروی صفحات 45-57
    مقدمه
    با توجه به اهمیت بوم شناختی تالاب شادگان به عنوان یک تالاب بین المللی و با ارزش و وجود گزارش هایی مبنی بر وجود جیوه بیش از حد مجاز در آب و بافت های پرندگان این تالاب و در راستای تکمیل مطالعات قبلی، این پژوهش به سنجش و مقایسه جیوه موجود در بافت عضله گروه های طولی مختلف ماهی کپور معمولی و همچنین مطالعه میزان همبستگی جیوه با پارامتر های ریخت شناسی این ماهی شامل طول استاندارد، طول کل و وزن کل می پردازد.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی 41 نمونه ماهی کپور معمولی به صورت کاملا تصادفی در فصل تابستان سال 1390 از تالاب شادگان صید شدند و سپس در سه گروه طولی طبقه بندی شدند. از بافت عضله هر کدام از ماهیان صید شده، نمونه هایی تهیه شد و غلظت جیوه کل در آن ها با استفاده از دستگاه آنالیز جیوه اندازه گیری شد. تعیین رابطه غلظت جیوه در نمونه ها با پارامترهای ریخت شناسی با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون صورت گرفت.
    نتا یج: میانگین (± انحراف معیار) غلظت جیوه کل در گروه های طولی A،B و C به ترتیب 15/0±337/0، 21/0±556/0 و 19/0±798/0 بر حسب میکرو گرم بر گرم وزن خشک به دست آمد. مقایسه غلظت جیوه در بافت عضله ماهیان مربوط به این 3 گروه طولی، اختلاف آماری معنی داری را از خود نشان داد (001/0P=)، به طوری که با افزایش وزن و طول ماهیان صید شده، غلظت جیوه نیز افزایش یافت.
    بحث و نتیجه گیری
    غلظت جیوه در ماهیان با وزن بالاتر از 500 گرم بیشتر از حد مجاز WHOو EPA بود، لذا ضروری است که در مورد مصرف گوشت این ماهی احتیاط شود.
    کلیدواژگان: تالاب شادگان، جیوه، بافت عضله، ماهی کپور معمولی، پارامتر های ریخت شناسی
  • زینب گرگی، محسن رضاییان، فریبا رضایی، محمود شیخ فتح الهی* صفحات 58-70
    مقدمه
    خودکشی از جمله مشکلات مهم بهداشت عمومی به شمار می رود که متاثر از مجموعه ای از عوامل فردی و محیطی می باشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اپیدمیولوژی خودکشی و اقدام به آن و برخی از عوامل جمعیت شناختی موثر بر آن در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی سال های 91-1388 طراحی گردید.
    روش ها
    مطالعه مقطعی حاضر بر روی 17342 مورد خودکشی و اقدام به آن در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گردید. جهت جمع آوری داده ها از چک لیست گزارش ماهانه برنامه پیشگیری از خودکشی استفاده شد. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون مجذورکای و آزمون مجذور کای برای روند) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتا یج: به طور متوسط میزان خودکشی در شهرستان های مذکور 85/3 در صد هزار نفر در سال بود. اغلب موارد خودکشی در مردان (8/50%) رخ داد. بیشترین موارد خودکشی را مجردها (7/49%)، گروه سنی 24-15 سال (9/42%) و زنان خانه دار (1/34%) به خود اختصاص داده بودند. در مقابل به طور متوسط میزان اقدام به خودکشی 53/99 در صد هزار نفر در سال بود. اکثریت موارد اقدام در زنان (5/60%)، مجردین (7/56%) و گروه سنی 24-15 سال (3/57%) مشاهده گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    علی رغم پایین بودن میزان خودکشی در شهرستان های استان فارس، رفتارهای مرتبط با خودکشی از جمله اقدام به خودکشی و خودکشی با برخی از عوامل جمعیت شناختی مرتبط بوده است. لذا تدوین برنامه ریزی های جدی جهت کاهش این مشکل ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: خودکشی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اقدام به خودکشی
  • سکینه ابراهیمی پور*، نوذر نخعی صفحات 71-78
    مقدمه
    طی سال های گذشته، شیوع زایمان به طریق سزارین در کل جهان افزایش داشته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی موانع گسترش زایمان طبیعی و راهکارهای افزایش آن از دیدگاه متخصصین زنان و ماماهای شهر کرمان انجام گردید.
    روش ها
    این پژوهش از نوع مقطعی و شامل 100 نفر از متخصصین زنان و ماماهای شاغل در شهر کرمان بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه سه قسمتی بود که بخش اول حاوی داده های دموگرافیک ، بخش دوم موانع زایمان طبیعی با 13 سوال و بخش سوم راهکارهای گسترش آن با 10 سوال بود. داده های مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آمار توصیفی و آزمون من ویتنی تجزیه و تحلیل شد.
    نتا یج: میانگین و انحراف معیار نمره موانع زایمان طبیعی و تاثیر راهکارهای افزایش زایمان طبیعی در متخصصین زنان و زایمان و ماماها تفاوت معنی داری نداشت. در بین موانع، افزایش سن مادر در اولین بارداری بالاترین و ترس از عوارض زایمانی کمترین میانگین را داشت. در تاثیر راهکارهای افزایش زایمان طبیعی مراقبت دقیق از کلیه زنان باردار بالاترین و افزایش همکاری بین پزشک و ماما کمترین میانگین را داشت .
    بحث و نتیجه گیری
    مهم ترین مانع زایمان طبیعی، افزایش سن مادر در اولین بارداری و مهم ترین راهکار جهت افزایش زایمان طبیعی، مراقبت دقیق دوران بارداری بود که منجر به آمادگی مادر برای زایمان طبیعی می شود.
    کلیدواژگان: زایمان طبیعی، سزارین، موانع
  • فریده دوستان*، طاهره لشکری صفحات 79-89
    مقدمه
    دیابت اختلال متابولیسمی شایعی است. آموزش تغذیه بالینی جزء کلیدی کنترل بیماری فرد مبتلا است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش تغذیه در کنترل قند خون لیپید های سرم دیابتی های نوع 2 مراجعه کننده به مرکز دیابت بیمارستان شهید باهنر شهر کرمان انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه پیامد، پرونده 150بیمار دیابت نوع 2 مراجعه کننده به مرکز دیابت بیمارستان شهید باهنر شهر کرمان با داشتن معیارهای ورود به تحقیق انتخاب شد. شاخص های بیوشیمیایی در دو مرحله قبل و بعد از آموزش تغذیه بررسی شدند. آموزش تغذیه در مرکز توسط کارشناسان مجرب تغذیه در دو مرحله آموزش گروهی )حداقل یک جلسه( و آموزش چهره به چهره )در یک جلسه( انجام شد. مقایسه میانگین داده های بیوشیمیایی قبل و بعد از آموزش تغذیه با آزمون t زوجی و ویلکاکسون و در نرم افزار SPSS نسخه 15 انجام شد.
    نتا یج: میانگین سن بیماران 7/8± 43 سال بود. میانگین قند خون ناشتا، قند دوساعته mg/dl) ) و هموگلوبین گلیکوزیله قبل از آموزش تغذیه به ترتیب 1/2 ±92/8 ، 109 ± 297 ، 7±6/191 و بعد از آموزش به ترتیب 37/1 ± 52/7 ، 1/80 ± 7/229 و 6/48 ± 147 بود و کاهش معنی داری (001/0P<) نشان داد. میانگین کلسترول تام، LDL-C و تری گلیسرید سرم ((mg/dl قبل از آموزش به ترتیب 119 ± 5/187 ، 2/38 ± 5/118 ، 3/48± 199و بعد از آموزش به ترتیب 6/70 ±150 ، 9/33 ± 4/97 و 6/38±3/170 بود و کاهش معنی دار (001/0 >P) نشان داد. میانگین HDL-c سرم بعد از آموزش افزایش نشان داد، اما معنی دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج تحقیق بر اهمیت استفاده از برنامه آموزش تغذیه در کنترل قند و چربی خون بیماران دیابت نوع 2 تاکید دارد.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین نوع 2، آموزش تغذیه بالینی، قند خون، چربی خون
  • علیرضا رزاقی، نرگس خانجانی، سلمان دانشی* صفحات 90-97
    مقدمه
    سموم ارگانو فسفره از جمله سموم شیمیایی خطرناک برای سلامت انسان محسوب می شوند. با توجه به استفاده روز افزون از این سموم به عنوان ترکیبات شیمیایی در انواع محصولات از قبیل حشره کش ها و سموم کشاورزی و نیز دسترسی راحت به این ترکیبات، انجام یک مطالعه مروری بر روی مطالعاتی که در این زمینه در ایران صورت گرفته اند، لازم به نظر می رسید.
    روش ها
    در این مطالعه مرور سیستماتیک منابع اطلاعات از جمله Iranmedex، Google Scholar ، SID ، PubMed با عبارت های مرتبط با سموم ارگانوفسفره به دو زبان انگلیسی و فارسی تا خرداد 1394 جستجو شدند. فقط مطالعاتی که مسمومیت با این ترکیبات را در انسان و در ایران اندازه گیری کرده بودند، وارد مطالعه شدند.
    نتا یج: در مجموع 19 مقاله یافت شد که از میان آن ها 10 مقاله معیارهای ورود به مطالعه را داشتند. بر اساس نتایج مطالعات مرور شده، مسمومیت با ترکیبات ارگانو فسفره در کارگران مشاغل مرتبط به دلیل مواجهه شغلی، در کودکان به دلیل مواجهه سهوی و در برخی از گزارش ها جهت اقدام به خودکشی اتفاق افتاده است.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد درصد بالایی از مسمومیت ها و گاهی تلفات ناشی از ترکیبات ارگانو فسفره ناشی از عدم آگاهی مصرف کنندگان و مواجهه یافتگان با عوارض این ترکیبات باشد. لذا جهت پیشگیری از بروز بسیاری از این مسمومیت ها، آموزش به خانواده ها و افراد با مشاغل مرتبط بسیار ضروری است.
    کلیدواژگان: ارگانوفسفره، مسمومیت، انسان، مرور سیستماتیک
|
  • Mohsen Borhannejad, Farzad Mohammadi, Farideh Doostan Pages 1-12
    Background
    Based on WHO estimation, inadequate intake of fruit and vegetables is one of the five main factors leading to rising in the global burden of chronic diseases.The aim of this study was to evaluate fruit and vegetable consumption based on the Food Guide Pyramid, in students of the Health Faculty of Kerman University of Medical Sciences in 2013.
    Methods
    In this cross-sectional study, 229 students were selected using multistage sampling. Quantitative Food Frequency Questionnaire (FFQ) was completed and anthropometric indices were measured by standard instruments and methods.Mann-WhitneyU and two sample t-test were used to compare mean indices between the two groups, Wilcoxson and one sample t-test were used to compare the daily serving intake of food groups with Food Guide Pyramid recommendations. Data analysis was done through SPSS18.
    Results
    Mean age of students was 21.88 ± 2.46 years. Mean consumption of fruit was 3.57±1.53 serving/day, and it was in the recommended range. Mean consumption of vegetables (1.95±0.74 serving/day) showed a significant difference with the recommeded minimum amount(P>0.001).Mean consumption of meat (2.31±0.55 serving/day) and bread and cereal (10.6± 0.20 serving/day) were in the the recommended range. Mean consumption of milk (1±0.043serving/day) showed a significant difference with the recommened minimum amount(P>0.001).
    Conclusion
    Since vegetable and milk consumptions were significantly lower than the recommended amounts, more vegetable and milk consumption are advised.
    Keywords: Food Guide Pyramid, Fruit, vegetable consumption, Students
  • Mohsen Barouni, Sayed Abdolmajid Jalaei *, Shahla Jafari Pages 13-23
    Background
    The field of medicine and medical equipment are partially dependent on the exchange rate. The aim of this study was to investigate the effect of real exchange rate uncertainty on the import of medical and pharmaceutical products during 1971-2012.
    Methods
    In this longitudinal study, the related data were collected from the World Bank, the Central Bank of the Islamic Republic of Iran and Iran customs office during 1971-2012. Generalized Autoregressive Conditional Heteroskedastic (GARCH) model was used for modelling the real exchange rate. In order to evaluate the impact of real exchange rate uncertainty on import of medical and pharmaceutical products, the exchange rate uncertainty index and other variables such as gross domestic product (GDP), oil revenues (OILR) and private sector health expenditure (PRI) were applied in the import model. Finally, VAR model was estimated using Eviews software version 6.
    Results
    Estimation of medical and pharmaceutical products import model using Johansson test showed a significant negative coefficient for the exchange rate uncertainty variable. Error correction factor in this study was -0.039. Results show that in each period, 3.9 percent of the shocks in the short term can be adjusted to long-run equilibrium values.
    Conclusion
    The exchange rate uncertainty had a significant negative impact on imports of medical and pharmaceutical products. This issue is very important for policy makers of the health field and health economists.
    Keywords: Exchange rate, uncertainty, Import, Medical, pharmaceutical products
  • Mahmood Moosazadeh, Narges Khanjani*, Mahshid Nasehi, Abbas Bahrampour Pages 24-44
    Background
    In order to achieve a dynamic surveillance system for the groups at risk of tuberculosis and to improve its quality, investigating its various aspects and benefiting from the opinions of the experts and experienced individuals in this field are very important. Hence, the objective of this study was to explore the status of the surveillance system for the groups at risk of tuberculosis in Iran.
    Methods
    Data collection was carried out via interviews with 17 experts in the tuberculosis control program of Iran. In order to evaluate the validity and reliability of data, four criteria of credibility, transferability, dependability and confirmability were used. Frame analysis was used for data analysis.
    Results
    Based on the interviewee's opinions, twelve major groups at risk of tuberculosis and seven challenges in the surveillance system were identified. For the majority of these at risk groups, there is no structured program and the status of case finding and treatment is similar to the public population. For some others (HIV/ AIDS patients, prisoners and people at exposure), there is a program, but its effectiveness is uncertain.
    Conclusion
    Results indicate that groups at risk of tuberculosis are widespread and access to some of them is difficult; hence, these groups are the main challenges of the tuberculosis control program in Iran.
    Keywords: Tuberculosis, Surveillance system, Quality study
  • Mehdi Khoshnamvand*, Fatemeh Mojodi, Rasoul Khosravi Pages 45-57
    Background
    Due to the ecological importance of the Shadegan wetland as a valuable international wetland and some studies reporting high mercury concentration in its water and bird's tissues, this study was done to measure and compare the concentration of accumulated mercury in different length groups of common carp muscle tissue and to determine the correlation of mercury concentration with morphological parameters such as standard length, total length and total weight.
    Methods
    In this cross-sectional study, 41 common carp fish were randomly captured in summer 2011 from the Shadegan wetland, and they were classified into three groups based on their lengths. Samples were prepared from their muscle tissues and mercury concentration was determined by Advanced Mercury Analyzer. The relation between mercury concentration in the samples and demographic characteristics was determined by Pearson’s Correlation Coefficient.
    Results
    Mean (±Standard deviation) mercury concentration in groups of A, B and C were respectively 0.337±0.15, 0.556±0.21 and 0.798±0.19 µg gr-1 of dry weight basis. Comparison of mercury concentrations of muscle tissues among the three groups showed statistically significant difference (P=0.001); so that, mercury concentration was increased with increase of weight and length.
    Conclusion
    Mercury concentration in fish weighing more than 500 grams were higher than the limit allowed by WHO and EPA, it is necessary to be more careful about consuming this fish.
    Keywords: Shadegan wetland, Mercury, Muscle tissue, Common carp fish, Morphological parameters
  • Zeinab Gorgi, Mohsen Rezaeian, Fariba Rezaei, Mahmood Sheikh Fathollahi* Pages 58-70
    Background
    Suicide is an important public health problem which is affected by individual and environmental factors. The purpose of the present study was to investigate the epidemiology of suicide and suicide attempts and the related demographic factors in the counties under the supervision of Shiraz University of Medical Sciences (SUMS) from 2009 to 2012.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on 17,342 cases of suicide and suicide attempts in counties under the supervision of SUMS. Data were collected using the monthly report checklist of the suicide prevention program. Data were analyzed using descriptive methods and using the chi-square test and chi-square test for trend.
    Results
    The average rate of suicide in the mentioned counties was 3.85 per 100,000 in year. Suicide cases were mostly among men (50.8%), in singles (49.7%), in age group 15-24 years (42.9%), and in housewives (34.1%). The average rate of suicide attempts was 99.53 per 100,000 in year. The most frequent cases of suicide attempts were observed in females (60.5%), in singles (56.7%), and in the age group of 15-24 years (57.3%).
    Conclusions
    Despite the low rate of suicide in the counties of Fars province, suicidal behavior including suicide attempt and suicide have been associated with some demographic factors. In consequence, developing serious plans to reduce this problem is essential.
    Keywords: Suicide, Shiraz University of Medical Sciences (SUMS), Suicide attempt
  • Nozar Nakhaee, Sakineh Ebrahimipour* Pages 71-78
    Background
    In the last few years, the rate of cesarean section has increased all around the world. This study was conducted to investigate the obstacles of performing vaginal delivery and policies to increase vaginal delivery from the point of view of gynecologists and midwives.
    Methods
    A total of one hundred gynecologists and midwives working in Kerman participated in this cross-sectional study. Data were collected using a questionnaire included three parts of demographic data, 13 questions regarding obstacles of normal vaginal delivery (NVD) and 10 questions regarding policies to encourage NVD. Data were analyzed using Mann-Whitney test and through SPSS19 software.
    Results
    There was no significant difference between gynecologists and midwives in regard to mean scores of NVD obstacles and policies to encourage NVD. Among the obstacles, increase of maternal age in the first pregnancy and being afraid of delivery complications obtained the highest and the lowest mean scores respectively .Among the policies to encourage NVD, careful prenatal care had the highest mean score and increasing the cooperation between doctors and midwives had the lowest mean score.
    Conclusion
    According to the results, the most important obstacle of NVD is high maternal age in the first pregnancy and the best recommended solution to encourage NVD is careful prenatal care leading to mother's preparation for NVD.
    Keywords: Vaginal delivery, Cesarean section, Barriers
  • Tahereh Lashkari, Farideh Doostan* Pages 79-89
    Background
    Diabetes is a common metabolic disorder. Clinical nutrition education is a key component in its control. The aim of this study was to evaluate the effect of nutrition education in control of blood glucose and serum lipids levels in type II diabetic patients referred to the diabetes center of Shahid Bahonar Hospital in Kerman.
    Methods
    In this outcome study, 150 type II diabetic patients who referred to the mentioned center were selected based on study inclusion criteria. Biochemical data before and after nutrition education were obtained from their medical records. Nutrition education was done by expert nutritionists in two phases; group education sessions (at least in one session) and one face to face session. Mean serum levels of biochemical data before and after the education were compared using paired t-test, Wilcoxon and through SPSS15 software.
    Results
    Patient's mean age was 43±8.7 years. Mean serum levels of fasting blood sugar, 2 hr blood sugar (mg/dl) and HbA1C (%) were respectively 8.92±2.1, 297±109 and 191.6±7 before; and 7.52±1.37, 229.7±80.1 and 147±48.6 after the education. All these parameters showed significant decrease after education (P
    Conclusion
    The study results emphasize on the importance of using nutrition education programs in controlling blood glucose and serum lipids level; in type II diabetic patients.
    Keywords: Diabetes Mellitus Type II, Clinical nutrition education, Blood Sugar, Serum lipids
  • Alireza Razzaghi, Narges Khanjani, Salman Daneshi* Pages 90-97
    Background
    Organophosphate toxins are among chemical toxins that are dangerous for human health. Due to the increasing use of organophosphate compounds in a variety of products such as insecticides and pesticides, as well as easy access to these compounds, a systematic review on the related studies taken place in Iran seemed to be necessary.
    Methods
    In this review, databases including Iranmedex, Medline, PubMed, Google Scholar and SID were searched for phrases related to organophosphates in both English and Farsi languages and up to April 2013. Only studies which had measured human contamination to these compounds in Iran were included.
    Results
    Totally, 19 articles were found of which 10 articles met the inclusion criteria. According to these studies, organophosphate poisoning mainly happened due to occupational exposure in workers, inadvertently in children, and for suicide purposes in some reports.
    Conclusion
    It seems that a high percentage of poisonings and deaths from these substances is due to lack of consumer awareness awareness about these chemicals and their complications. Therefore, in order to prevent poisoning it is necessary to educate families and related workers.
    Keywords: Organophosphate, Toxicity, Human, Systematic Review