فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:5 Issue: 3, 2016

Health and Development Journal
Volume:5 Issue: 3, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/09/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حبیبه احمدی پور *، شهلا میرزا اسماعیلی صفحات 188-195
    مقدمه
    شیوع بالای سوء تغذیه و ارتباط آن با میزان میرایی و نقصان رشد جسمانی کودکان از مهم ترین مشکلات بهداشتی در کشورهای در حال توسعه است . مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی سوء تغذیه و عوامل مرتبط با آن در کودکان 2 تا 5 ساله تحت پوشش مرکز بهداشتی- درمانی سعیدی شهر کرمان در سال 1392 انجام شد.
    روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مقطعی، توصیفی-تحلیلی بود. تعداد 360 نفر از کودکان 2 تا 5 ساله مرکز بهداشتی- درمانی سعیدی در حاشیه شهر کرمان در سال 1392 با روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. نمایه های تن سنجی در آن ها اندازه گیری و نتایج با استفاده از نرم افزار WHO Anthro استخراج شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون مجذور کای و رگرسیون لوجستیک تحلیل گردید.
    نتا یج: 202 نفر (56 درصد) از کودکان مورد بررسی دختر بودند. 33 نفر (2/9 درصد) کم وزنی متوسط و شدید، 55 نفر (2/15درصد) لاغری متوسط و شدید و 23 نفر (4/6 درصد) کوتاه قدی متوسط و شدید داشتند. در کودکان با وزن کم تولد، فراوانی انواع سوءتغذیه بیشتر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که عمده ترین نوع سوء تغذیه در کودکان از نوع خفیف می باشد با توجه به این که کمبود تغذیه خفیف نیز کودک را در معرض خطر قرار می دهد، توصیه می شود که پزشکان خانواده توجه بیشتری به وضعیت تغذیه ای این کودکان داشته باشند تا بتوان از پیشرفت آن به سمت نوع متوسط و شدید پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: کودکان، رشد، سوء تغذیه، کرمان، شاخص های تن سنجی
  • سمیه قره بایی، حبیب الله دهقان *، بهزاد مهکی، سمیه رحیمی مقدم صفحات 196-205
    مقدمه
    استرس های حرارتی تهدیدی برای سلامتی و ایمنی افراد در محیط کار است. هدف از این مطالعه بررسی قابلیت خنک کنندگی جلیقه ایرانی نوع تبخیری در شرایط گرم و خشک، در اتاقک شرایط جوی بود.
    روش ها
    این مطالعه مداخله ای بر روی 12نفر دانشجوی مرد در سال 1392 انجام گرفت. شاخص نمره استرین گرمایی، دمای پوست، دمای دهانی و ضربان قلب، در دو حالت با و بدون استفاده از جلیقه خنک کننده در اتاقک شرایط جوی با میانگین دمای °C 8/38، رطوبت 9/32% و میانگین ° C WBGT9/29 در دو شدت فعالیت بر روی ترید میل اندازه گیری شد و داده ها با استفاده از آزمون اندازه های مکرر و t مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند.
    نتا یج: در حالت با و بدون استفاده از جلیقه خنک کننده نوع تبخیری، اختلاف میانگین دمای پوست در هر دو فعالیت معنی دار بود، ولی اختلاف میانگین ضربان قلب، دمای دهانی و نمره استرین گرمایی معنی دار نبودند.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های تحقیق نشان داد که استفاده از جلیقه خنک کننده نوع تبخیری ایرانی در آب و هوای گرم و خشک در فعالیت کاری سطح سبک و متوسط بر میزان کاهش دمای پوست موثر بود. اما تاثیر کمی بر روی دمای دهانی ، ضربان قلب و شاخص نمره استرین حرارتی داشت.
    کلیدواژگان: جلیقه خنک کننده تبخیری، استرین حرارتی، شاخص نمره استرین گرمایی، دمای تر گویسان
  • سارا رامشک *، غلامرضا ابراهیمی نژاد، مهدی ابراهیمی نژاد صفحات 206-215
    مقدمه
    خودپنداره فرد برای متخصصان بهداشت روانی از اهمیت خاصی برخوردار است و می توان بیان کرد که اگر تصور از خود مثبت باشد فرد دارای سلامت روان است. شناخت عوامل موثر بر سلامت روان شناختی و جسمانی افراد به خصوص دانشجویان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بر این اساس هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه خودپنداره با اضطراب در بین دانشجویان و پی بردن به راهکارهایی برای بالا بردن سطح سلامت روان شناختی آنان می باشد.
    روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی، توصیفی-تحلیلی است و جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه مورد نظر در شهر کرمان که مشغول به تحصیل در سال 90-1389 بودند، می شد که 375 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای- تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری مورد استفاده پرسشنامه تصور از خود Beck و پرسشنامه اضطراب Cattell بود. داده های به دست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون، تجزیه و تحلیل شدند.
    نتا یج: نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که بین اضطراب و خودپنداره رابطه وجود ندارد. اما سن با اضطراب ارتباط معنی داری داشت و با افزایش سن اضطراب کم می شود.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد خود پنداره و اضطراب با هم ارتباط ندارند، اما احتمالا دانشجویان جوان تر نیاز مند حمایت بیشتر برای کنترل اضطراب باشند.
    کلیدواژگان: خودپنداره، اضطراب، سلامت روان، آموزش، دانشجویان، کرمان
  • زهره اناره، زهرا ظهورعلی نیا * صفحات 216-225
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی-عضلانی مرتبط با کار، از جمله شایع ترین آسیب های شغلی ، محسوب می گردند . هدف از این پژوهش ، بررسی اختلالات اسکلتی - عضلانی کاربران رایانه های یکی از ارگان های دولتی شهر کرمان بود .
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی همه 77 نفر شاغل در ارگان مورد نظر، مورد بررسی قرار گرفتند. روش ارزیابی سریع اندام فوقانی (RULA) و پرسشنامه نوردیک، به ترتیب برای ارزیابی ریسک و مشخص نمودن میزان شیوع اختلالات مورد استفاده قرار گرفتند. ایستگاه کاری افراد انتخابی ، با تدوین چک لیستی، برگرفته از کتب و مقالات معتبر، بررسی گردید. داده ها با روش آزمون های تحلیلی، تی تست و آزمون واریانس یک طرفه و با نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتا یج: بیشترین شکایت کاربران ، به ترتیب مربوط به درد نواحی کمر ، گردن ، شانه و مچ دست بوده است. در واکاوی پوسچر با روش RULA، امتیاز 8/55% از افراد مورد مطالعه 3، 3/27% از افراد مورد مطالعه 4 و بقیه 5 و 6 بود . بین امتیازات کسب شده و راست یا چپ دستی کاربران ، ارتباط معنی داری وجود نداشت. ارتباط معنی دار بین اختلالات اسکلتی- عضلانی نواحی کمر و گردن و سطح اولویت اقدامات اصلاحی RULA مشاهده شد . 5/68 درصد از ایستگاه های مورد مطالعه شرایط نامناسب داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    ایستگاه های کاری نامناسب در کاربران رایانه ادارات ، موجب ایجاد پوسچر های نامطلوب و اختلالات اسکلتی-عضلانی گردیده است. لزوم آموزش و انجام مداخلات لازم ، احساس می شود.
    کلیدواژگان: کاربران رایانه، اختلالات اسکلتی - عضلانی، پرسشنامه نوردیک، RULA
  • محمد واحدیان شاهرودی، حبیب الله اسماعیلی، هادی طهرانی، امین رضا امینی، حمیدرضا محدث حکاک، الهه لعل منفرد* صفحات 226-237
    مقدمه
    از آنجایی که در تمام جمعیت ها با افزایش سن توده استخوانی کاهش می یابد، لذا محققین در این مطالعه بر آن شدند تا در پژوهشی به کاربرد الگوی اعتقاد بهداشتی بر اصلاح سبک زندگی زنان، در اتخاذ رفتار های پیشگیری کننده از بیماری پوکی استخوان بپردازند.
    روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی در میان 64 نفر (32 نفر آزمون و32 نفر کنترل) از زنان میانسال انجام شد. ابزار گردآوری داده ها مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی به همراه سوالات جمعیت شناختی و پرسشنامه استاندارد فعالیت بدنی و بسامد خوراک بود که پس از تایید روایی- محتوایی و پایایی، قبل و 6 هفته بعد از مداخله تکمیل شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های توصیفی (فراوانی و درصد، میانگین و انحراف معیار) و آزمون های تحلیلی (تی زوجی، ضریب همبستگی و کوواریانس) در سطح معناداری 05/0 انجام شد.
    نتا یج: میانگین نمره سازه ها قبل از مداخله بین دو گروه اختلاف معناداری نداشت. بعد از اجرای مداخله و با کنترل متغیر های مخدوش گر، در آگاهی، شدت درک شده، خودکارآمدی، راهنمای عمل، منافع درک شده و کلسیم دریافتی بین دو گروه اختلاف معناداری مشاهده شد (05/0 > P). اما در سازه های حساسیت درک شده، موانع درک شده و فعالیت بدنی اختلاف معناداری به وجود نیامد.
    بحث و نتیجه گیری
    کاربرد الگوی اعتقاد بهداشتی در اتخاذ پیشگیری از بیماری پوکی استخوان در زنان و در بهبود کلسیم دریافتی موثر بود، اما در جهت افزایش رفتار فعالیت بدنی به نتیجه مطلوب نرسید.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، الگوی اعتقاد بهداشتی، پوکی استخوان
  • محمد پوررنجبر، مرجان امیری مقدم *، بهرام قدیمی صفحات 238-256
    مقدمه
    سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان می باشد که با تغییر شیوه زندگی و برگزیدن الگوهای رفتاری سالم، می توان از ابتلاء به آن پیشگیری کرد. هدف این مطالعه بررسی نقش سبک زندگی زنان در ابتلاء به سرطان پستان بود.
    روش ها
    در این مطالعه موردی – شاهدی، 260 بیمار مبتلا به سرطان پستان با 260 شاهدی که هیچ سابقه ای از سرطان پستان نداشتند و از نظر سن و محل سکونت همسان شده بودند، مقایسه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه و پرونده های پزشکی بیماران جمع آوری شد. در تحلیل داده ها از آزمون آماری کای مربع در SPSS نسخه 19 استفاده شد.
    نتا یج: اختلاف معناداری بین دو گروه از نظر وضعیت تاهل، وراثت، سابقه دریافت اشعه، تبلیغات و آموزش رسانه ها، شبکه غیر رسمی، درآمد، مالکیت مسکن، الگوی مصرف گوشت، استفاده از ظروف یک بار مصرف، الگوی مصرف غذا، مواد لبنی، مواد مخدر و شاخص توده بدنی مشاهده نگردید. در حالی که متغیرهای آگاهی، تحصیلات، باورهای عمومی، نگرش، شبکه رسمی، رژیم پرچرب، استفاده از غذاهای برشته و کبابی، روغن جامد، رژیم کم حبوبات، گذراندن اوقات فراغت و مدیریت بدن در دو گروه از نظر آماری اختلاف معناداری داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    احتمال می رود که بتوان با شیوه زندگی سالم و تغییر در الگوها و رفتارهای مصرفی خطرات ابتلاء به سرطان پستان را کاهش داد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، سبک زندگی، کرمان
  • نیوشه صوفی افشار، مرضیه باختر، پروین آقامحمدحسنی، محسن رضاییان * صفحات 257-266
    مقدمه
    خودکشی اقدامی آگاهانه در آزار خود است که به مرگ منتهی می گردد و شیوع بالایی در سنین 15 تا 24 سال دارد. این مطالعه به منظور بررسی فراوانی افکار و برنامه ریزی جهت اقدام به خودکشی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان طراحی و اجرا شد.
    روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی انجام گردید و جمعیت مورد پژوهش تمامی دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از ورودی 1386 تا 1392 به تعداد 300 نفر بودند که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند اما فقط 265 نفر (88%) آن ها حاضر به شرکت در مطالعه شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد خودکشی Beck استفاده شد. داده ها پس از جمع آوری با آزمون های آماری توصیفی و استنباطی نظیر کای اسکوئر و آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتا یج: شرکت کنندگان شامل 126 پسر و 139 دختر بودند. از بین آن ها، 84/75% فاقد افکار خودکشی، 11/18% دارای افکارخودکشی، 15/4% آمادگی برای خودکشی و 88/1% قصد اقدام به خودکشی داشتند. بین افکار خودکشی و جنسیت (0/017=P)، محل سکونت (P=0/026)، سابقه بیماری مزمن (P=0/042)، سابقه اختلال روانی در فرد (P=0/002)، عادت به مصرف سیگار (P=0/049)، ارتباط معنی داری دیده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد خطر خودکشی در دانشجویان پزشکی شیوع بالایی دارد. بنابراین برنامه ریزی های لازم برای پیشگیری از بروز افکار و اقدام به خودکشی بایستی صورت بگیرد.
    کلیدواژگان: خودکشی، دانشجویان پزشکی، افکار خودکشی، اقدام به خودکشی، رفسنجان
  • فاطمه استبصاری، مریم دستورپور، هاله موسوی اصفهانی، داود مصطفایی* صفحات 267-276
    مقدمه
    ترخیص با رضایت شخصی، زمانی رخ می دهد که بیمار علی رغم توصیه پزشک، بیمارستان را ترک کند. پژوهش حاضر به بررسی علل ترخیص با رضایت شخصی پرداخته است.
    روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی بر روی کلیه بیماران ترخیص شده با رضایت شخصی از بخش اورژانس مرکز آموزشی- درمانی شهدای تجریش در نیمه دوم سال 1391 انجام شده است. داده ها به کمک چک لیست محقق ساخته که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته، جمع آوری شدند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کای اسکوئر و تی دونمونه ای مستقل انجام شد.
    نتا یج: یافته ها نشان داد که از میان سرویس های بخش اورژانس بیمارستان، سرویس جراحی عمومی (4/14 درصد) و پس از آن داخلی (9/11 درصد) و جراحی مغز و اعصاب (9/11 درصد) بیشترین میزان ترخیص با رضایت شخصی را دارا بودند. بیشترین علل ترخیص با رضایت شخصی بهبود نسبی از دید خود بیمار، دوری بیمارستان تا محل زندگی و خستگی از محیط بیمارستان بود. همچنین بین نوع سرویس بخش اورژانس، شیفت های کاری یا درآمد با متغیر ترخیص با رضایت شخصی رابطه آماری معنی داری مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن میزان ترخیص با رضایت شخصی در بیمارستان های آموزشی کشور لازم است ضمن توجه بیشتر به این موضوع به عنوان یکی از موضوعات مورد تاکید در حاکمیت خدمات بالینی در بیمارستان های آموزشی -درمانی کشور ، ارایه خدمات با کیفیت با هدف افزایش رضایت بیمار و کاهش میزان ترخیص با رضایت شخصی در اولویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ترخیص با رضایت شخصی، بیمار، بیمارستان، اورژانس
|
  • Habibeh Ahmadipour *, Shahla Mirzaesmaeili Pages 188-195
    Background
    The high prevalence of malnutrition in children and its association with mortality and growth retardation is an important health problem in developing countries. This study aimed to investigate the prevalence of malnutrition and factors associated with it in 2-5-year old children visiting the Kerman Saeidi Health Center in 2014.
    Methods
    This descriptive-analytic, cross- sectional study was carried out on 360 children (2-5 years old) referred to one of the health centers in suburbs of Kerman during 2014. Subjects were selected through stratified random sampling. Anthropometric parameters of children were measured and data were extracted using WHO Anthro software. Data were analyzed using χ2 and logistic regression and through SPSS19 software.
    Results
    Two hundred and two children (56%) were female. Thirty three children (9.2%) had moderate and severe underweight, 55 ones (15.2%) suffered from moderate and severe wasting and 23 children (6.4%) had moderate and severe stunting. Frequency of all types of malnutrition was higher in low birth weight children.
    Conclusions
    According to the results, mild malnutrition was the most common type of malnutrition. Because, even mild malnutrition puts children at risk, it is recommended that family physicians pay more attention to the nutritional status of these children to prevent the progress of mild malnutrition toward moderate and severe forms.
    Keywords: Children, Growth, Malnutrition, Kerman, Anthropometric indices
  • Somayeh Gharehbaei, Habiblollah Dehghan *, Behzad Mahaki, Somayeh Rahimi Moghadam Pages 196-205
    Background
    Heat stress is a threat for health and safety in workplaces. The aim of this study was to examine the cooling ability of the Iranian evaporative vest in hot and dry conditions in a climatic chamber.
    Method
    This interventional study was conducted on 12 male students in 2013. Heat strain score index, skin temperature, oral temperature and heartbeat in two phases of with and without wearing cold vest were measured in two intensity different activities on a treadmill in a climatic chamber (mean temperature 38.8ºC, relative humidity 32.9% and WBGT 29.9ºC). Data were analyzed using t-test and repeated measures test.
    Results
    In two trials with and without wearing the evaporative cooling vest, the skin mean temperature differed significantly but heat strain score, heartbeat rate and oral temperature in both activities did not show a significant difference.
    Conclusion
    The results showed that Iranian evaporative cooling vest is effective in reducing skin temperature, in light and moderate activities, in hot and dry conditions; but it has a little effect on oral temperature, heart rate and heat strain score index.
    Keywords: Evaporative cold vest, Heat strain, Heat strain score index, wet bulb globe temperature
  • Sara Rameshk *, Gholam Reza Ebrahiminejad, Mehdi Ebrahiminejad Pages 206-215
    Background
    Individual's self-concept is of great importance for mental health professionals, and it can be said that an individual has mental health if he/she has a positive self-concept. Recognition of factors affecting mental and physical health of persons, especially students, is of special importance. Accordingly, the objective of this research was to investigate the relationship between self-concept and anxiety amongst university students and to find strategies to improve their mental health status.
    Methods
    This is a cross-sectional descriptive - analytical study. Statistical population included all students studying in the intended university in Kerman during the academic year 2010-2011. A total of 375 students were randomly selected through cluster sampling. Data gathering instruments were "Beck self- concept" and "Cattell Anxiety" questionnaires. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and regression model.
    Results
    According to the obtained results, there is no relationship between anxiety and self-concept. But age showed a significant relationship with anxiety in a way that anxiety decreased with age increase.
    Conclusion
    It seems that self-concept and anxiety have no relation. But, younger students probably need more support for controlling their anxiety.
    Keywords: Self, concept, Anxiety, Mental health, Education, Students, Kerman
  • Zohreh Anareh, Zahra Zohooralinia* Pages 216-225
    Background
    Work- related musculoskeletal disorders (WMSDs) are the most common occupational injuries. The purpose of this study was to examine musculoskeletal disorders among computer operators in one of the governmental organizations in Kerman city.
    Methods
    In this cross- sectional study, all 77 individuals working in a governmental organization were studied. Rapid upper limb assessment method (RULA) and Nordic questionnaire were used respectively for risk evaluation and determining WMSDs prevalence rate. The work station of the selected individuals was examined by designing a checklist adopted from valid references. Data were analyzed by using t-test and one-way analysis of variance in SPSS16.
    Results
    The operators mostly complained about pain in low back area, neck, shoulder and wrist. When using RULA method to analyze posture, 55.8% of individuals got 3, 27.3% got 4 and the rest of them obtained 5 and 6. There was no significant relationship between the achieved scores and operator's right handedness or left handedness. There was a significant relationship between musculoskeletal disorders of the neck and low back and RULA preventive measures priority level. 68.5% of the examined stations had an improper condition.
    Conclusion
    Improper work stations of computer operators in offices have caused undesired postures and musculoskeletal disorders. The necessity of training and performing interventions in this regard is felt.
    Keywords: Computer users, Musculoskeletal disorders, Nordic questionnaire, RULA
  • Mohammad Vahedian, Shahroodi, Habibullah Esmaily, Hadi Tehrani, Aminreza Amini, Hamidreza Mohaddes, Hakkak, Elaheh Lael, Monfared* Pages 226-237
    Background
    In all populations, bone mass decreases with age, so the researchers in this study sought to study the application of the health belief model (HBM) for adopting preventive behaviors on osteoporosis among women.
    Methods
    This was a quasi-experimental research conducted on 64 middle-aged women (32 in test and 32 in control group). Data collection tools were a questionnaire based on HBM model with demographic questions, the food frequency questionnaire and the standard questionnaire of physical activity. After confirming the content validity and reliability, questionnaires were completed before and 6 weeks after the intervention. Data analysis was conducted using descriptive statistics (frequency, percentage, mean ± SD) and analytical statistics (correlation coefficient, paired t- test and covariance) and through SPSS 16 at the significance level of 0.05.
    Results
    Before the intervention, the mean score of HBM model constructs were not significantly different between the two groups. After the intervention, and by controlling for confounding variables the two groups showed significant differences in variables of knowledge, perceived severity, perceived self-efficacy, cues to action, perceived benefits and Calcium intake (p
    Conclusion
    The use of health belief model was effective in adopting the prevention of osteoporosis and improving calcium intake in women, but it did not lead to the desired results in regard to improving physical activity behavior.
    Keywords: Lifestyle, Health belief model, Osteoporosis
  • Muhammad Pourranjbar, Marjan Amiri, Moghaddam *, Bahram Ghadimi Pages 238-256
    Background
    Breast cancer is one the most common cancers in women which can be prevented by changing lifestyle and adopting healthy behavioral patterns. The aim of this study was to investigate the role of lifestyle in breast cancer.
    Methods
    In this case- control study, 260 patients with breast cancer and 260 controls with no history of breast cancer who had been matched by age and place of residence were compared. Data were collected using medical records and through a questionnaire. Data analysis was done using chi-Square test in SPSS19.
    Results
    There was no significant difference between the two groups in terms of marital status, inheritance, history of radiations, advertising and media training, informal networks, in come, housing ownership, meat consumption patterns, use of disposable dishes, food consumption patterns, consumption of dairy products, illicit drugs and body mass index. Whereas, there was significant difference between the two groups in terms of awareness, education, public perceptions, attitudes, formal networks, use of high-fat diet, roasted and grilled foods, hydrogenated fats and low- legume diet, recreation and body management.
    Conclusion
    It is likely to reduce the risk of breast cancer with a healthy lifestyle and change of consumption patterns and behaviors.
    Keywords: Breast cancer, Lifestyle, Kerman
  • Niusheh Soofi Afshar, Marziye Bakhtar, Parvin Aghamohammadhasani, Mohsen Rezaeian* Pages 257-266
    Background
    Suicide is an intentional self-harm behavior leading to death that is more common in young people aged 15-24 years. The aim of this study was to evaluate the frequency of suicidal thoughts and planning for suicide among medical students of Rafsanjan University of Medical Sciences.
    Methods
    In this cross-sectional study, all 300 Entrance 2007-2013 medical students of Rafsanjan University of Medical Sciences were included by census sampling. Among them, only 265 students (88%) agreed to participate in this study. Data were collected by using Beck standard suicide questionnaire. Data analysis was performed by using descriptive and analytical statistics like Chi-square and Fisher's exact tests.
    Results
    The participants included 126 male and 139 female medical students. Among them, 75.84% had no suicidal thoughts, 18.11% had suicidal thoughts, 4.15% were susceptible for committing suicide and 1.88% had a plan for suicide attempt. There was a significant relationship between suicidal thoughts and gender (P=0.017), living area (P=0.026), history of chronic disease (P=0.042), history of mental disorder (P=0.002), and smoking (P=0.049).
    Conclusion
    The results show that the risk of suicide is high in medical students. Therefore, preventive strategies should be performed for preventing suicidal thoughts and committing suicide.
    Keywords: Suicide, Medical Students, Suicidal Thoughts, Committing Suicide, Rafsanjan
  • Fatemeh Estebsari, Maryam Dastoorpoor, Haleh Mosavi Esfahani, Davoud Mostafaie* Pages 267-276
    Background
    Discharge against medical advice (DAMA) occurs when a patient leaves the hospital against the physician’s advice. The aim of this study was to investigate the causes of discharge against medical advice.
    Methods
    In this cross-sectional study, all patients who were discharged against medical advice from the Emergency Department of Shohada-e-Tajrish teaching hospital in the second half of 2012, were included. Data were collected by a researcher-made checklist that its validity and reliability had been confirmed. Data were analyzed by using Chi square and independent two-sample t-test.
    Results
    The results show that among all the units of Emergency Department, the units of general surgery (14.4%), internal medicine (11.9%), and neurosurgery (11.9%) had the highest rate of discharge against medical advice, respectively. The main causes of discharge against medical advice were partial recovery according to patients’ opinion, the distance from home to hospital, and patients’ exhaustion from the hospital environment. However, there was no statistically significant relationship between discharge against medical advice and the type of Emergency Department unit, work shifts, or income.
    Conclusion
    Due to the high rate of discharge against medical advice in teaching hospitals of Iran, it is essential to pay more attention to this important issue as the main issue emphasized on in clinical governance in teaching hospitals of Iran, and also prioritize providing high quality services in order to increase patients’ satisfaction and decrease the rate of discharge against medical advice.
    Keywords: Discharge against Medical Advice, Patient, Hospital, Emergency Department