فهرست مطالب

Health and Development Journal
Volume:8 Issue: 1, 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/01/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد علی بشارت، سمیه رامش* صفحات 1-15
    مقدمه
    سازگاری با بیماری قلبی، به عنوان تجربه ای استرس زا، فرآیندی است دشوار و مشکلات جدی برای فرد مبتلا فراهم می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه تاب آوری، سلامت معنوی و حمایت اجتماعی با سازگاری با بیماری قلبی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی تعداد 327 بیمار مبتلا به تنگی عروق کرونر (138 زن، 189 مرد) به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و در این پژوهش شرکت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد، مقیاس سازگاری با بیماری (AIS)، مقیاس تاب آوری کانر دیویدسون (CD- RISC) ، مقیاس بهزیستی معنوی (SWBS) و مقیاس تنهایی چند بعدی حمایت اجتماعی ادراک شده (MSPSS) را تکمیل کنند. جهت تحلیل داده ها از روش آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون در نرم افزار SPSS   نسخه 18 استفاده شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد که سازگاری با بیماری قلبی با تاب آوری، سلامت معنوی، حمایت اجتماعی ادراک شده و وضعیت اقتصادی رابطه مثبت و با طول مدت بیماری رابطه منفی معنادار دارد. همچنین بر اساس نتایج حاصل، تاب آوری 39 % و تاب آوری و سلامت معنوی 42 % از واریانس سازگاری با بیماری قلبی را تبیین کردند.
    بحث و نتیجه گیری
    توجه به نقش تاب آوری، سلامت معنوی و حمایت اجتماعی ادراک شده، طول مدت بیماری و وضعیت اقتصادی در برنامه های پیشگیرانه سلامت یک ضرورت است. در سطح درمان بیماری ها، همزمان با درمان های معمول طبی، مداخلات روان شناختی مبتنی بر این متغیرها نیز مفید خواهند بود.
    کلیدواژگان: تابآوری، سلامت معنوی، حمایت اجتماعی، بیماری قلبی، سازگاری
  • زهرا اردودری*، احسان الله حبیبی صفحات 16-25
    مقدمه
    مقیاس رتبه تلاش ادراکی (RPE)، برای قضاوت افراد از تلاش خود در محیط کار استفاده می شود. هنگامی که افراد کاری فراتر از توان خود انجام دهند و یا دارای چنگش نامناسب باشند، خستگی و ناراحتی ماهیچه ها اتفاق خواهد افتاد. چنگش دست، فاکتوری است که برای جلوگیری از بیماری های شدید اسکلتی -عضلانی در دست و بازو، در نظر گرفته می شود. باتوجه به اهمیت موضوع، هدف از این مطالعه، بررسی رابطه بین رتبه تلاش ادراکی و قدرت چنگش می باشد.
    روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی بین 82 نفر از دانشجویان دختر که با شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، انجام شد. جهت تعیین رتبه تلاش ادراکی، قدرت، پایداری چنگش، نیشگون و دادن بار کاری به ترتیب از مقیاس بورگ، دینامومتر، پینچ گیج و تردمیل استفاده شد. پایداری چنگش با مشخص کردن حداکثر زمانی (برحسب ثانیه) که فرد قادر به ادامه یک سوم حداکثر انقباض ارادی بود، تعیین شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن انجام شد.
    نتا یج
    طبق یافته ها، بین رتبه تلاش ادراکی (RPE) با چنگش قدرتی (011/0P=) ، چنگش ظریف (020/0 P=) و سن (005/0 P=) رابطه معکوس و بین ضربان قلب با RPE (048/0P=) رابطه مستقیم وجود داشت؛ اما بین RPE با پایداری چنگش قدرتی و ظریف، قد و BMI رابطه معنی داری وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    طبق نتایج در مشاغلی که نیازمند قدرت بالای چنگش و نیشگون هستند، لازم است از افرادی با رتبه تلاش ادراکی پایین استفاده شود تا به دنبال آن خستگی و ناراحتی ماهیچه ها کاهش و تندرستی افزایش یابد.
    کلیدواژگان: قدرت چنگش، RPE، ضربان قلب، دانشجویان دختر
  • علی خالویی، محمدرضا مشایخی دولت آباد، محمدرضا رجبعلی پور، عابدین ایرانپور* صفحات 26-37
    مقدمه
    شناخت عوامل موثر در گرایش به مصرف مواد از دیدگاه گروه های پرخطر نظیر زندانیان، جهت برنامه ریزی، کنترل و پیشگیری از مصرف مواد امری حیاتی است. هدف این مطالعه، تعیین عوامل مرتبط با گرایش به مصرف مواد از دیدگاه زندانیان مرد بود.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی، توصیفی -تحلیلی در زمستان 1394 در 332 نفر از زندانیان مرد یکی از زندان های جنوب شرق کشور انجام شد. نمونه گیری به روش تصادفی ساده بر اساس اسامی زندانیان بود. پرسشنامه شامل ویژگی های دموگرافیک، مصرف مواد و عوامل گرایش به مصرف مواد در سه حیطه فردی، بین فردی و اجتماعی بود. داده ها با آزمون های t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیبی توکی در نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل شدند.
    نتایج
    حیطه های اجتماعی (میانگین نمره 67/3) و فردی (میانگین نمره 56/3) بیشترین و حیطه بین فردی (میانگین نمره 48/3) کمترین میانگین نمرات عوامل موثر بر گرایش به مصرف مواد را داشتند. اختلاف آماری میانگین نمرات هر سه حیطه معنی دار بود (001/0P<). در حیطه فردی مولفه نگرش مثبت به مصرف مواد (84/3)، در حیطه اجتماعی مولفه عدم دسترسی به سیستم های حمایتی و مشاوره ای (72/3) و در حیطه بین فردی مولفه دوستان (64/3) بیشترین میانگین نمرات را داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    فراهم نمودن خدمات حمایتی و مشاوره ای، محدودیت دسترسی آسان به مواد، اصلاح نگرش های موجود به مصرف مواد و درمان و پیشگیری از افسردگی بایستی اساس برنامه های پیشگیری و کنترل مصرف در نظر گرفته شوند.
    کلیدواژگان: زندانیان، مصرف مواد، اعتیاد، زندان
  • مریم خدادادی، محمد کامرانی فر، آیت حسین پناهی* صفحات 38-58
    مقدمه
    آنتی بیوتیک ها و متابولیت های آن ها به عنوان آلاینده های خطرناک و مواد غیر قابل تجزیه بیولوژیکی شناخته می شوند که به طور بالقوه در فرآیند تصفیه فاضلاب حذف نمی شوند؛ بنابراین حذف این ترکیبات از محیط های آبی ضروری است؛ لذا هدف این پژوهش استفاده از نانو هیدروکسیدهای لایه ای دوگانه برای حذف داروهای کاربامازپین، سفالکسین و سیپروفلوکساسین بود.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی مشخصات نانو هیدروکسید لایه ای دوگانه آلومینیوم- منیزیم مورد استفاده با تکنیک های تخصصی اسکن میکروسکوپ الکترونی، اسپکتروسکوپی مادون قرمز فوریه، پراش اشعه ایکس و پراکندگی دینامیکی نور بررسی شد. جهت تعیین کارایی این جاذب؛ اثر pH ، دوز جاذب، زمان تماس و غلظت اولیه آنتی بیوتیک ها بررسی و ایزوترم ها و سنتیک های جذب تعیین شد. 
    نتایج
    مطابق آنالیز SEM و TEM مشخص گردید که جاذب سنتز شده به شکل شش وجهی بوده و اندازه آن در محدوده 200 تا 1000 نانومتر هست. نتایج آنالیز XRD و FTIR نیز نشان داد که جاذب از نوع هیدروکسید های لایه ای دوگانه است. بیشترین میزان حذف آنتی بیوتیک ها در زمان تماس 120 دقیقه، pH معادل 9، دوز جاذبg/L  8 و غلظت mg/L  30 برای هر سه نوع دارو مشاهده شد که به ترتیب برای داروهای کاربامازپین، سفالکسین و سیپروفلوکساسین برابر 94%، 91 % و 97 % بود. بررسی ایزوترم و سینتیک جذب نشان داد که داده های جذب با مدل فروندلیچ و سینتیک شبه درجه دوم تطابق بیشتری دارند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که جاذب هیدروکسیدهای لایه ای دوگانه، توسط روش هیدرولیز اوره سنتز شده کارایی بالایی در حذف دارو های کاربامازپین، سفالکسین و سفالکسین دارد.
    کلیدواژگان: نانوذرات هیدروکسید لایه ای دوگانه، حذف، کاربامازپین، سیپروفلوکساسین، سفالکسین
  • مستوره سادات قریشی، نوشین پیمان، آیدا ابوصالحی* صفحات 59-71
    مقدمه
    دختران نوجوان یکی از گروه های در معرض خطر کمبود ویتامین دی هستند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مداخله آموزشی بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی بر مصرف مکمل های ویتامین دی در دختران دبیرستانی انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی دانش آموزان دختر دبیرستانی در دو گروه آزمون و کنترل (هر یک 70 نفر) در سال تحصیلی 95-1394 انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی و محقق ساخته مشتمل بر سوالات آگاهی و سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی در زمینه مصرف مکمل های ویتامین دی بود. پس از انجام پیش آزمون، مداخله آموزشی برای گروه آزمون اجرا شد و پس آزمون در دو بازه بلافاصله و 3 ماه پس از آن انجام گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 19 تحلیل شدند.
    نتایج
    قبل از مداخله بین دو گروه از نظر کلیه متغیرها و سازه ها تفاوت آماری معناداری وجود نداشت؛ اما پس از مداخله آموزشی اختلاف آماری معناداری بین دو گروه از نظر متغیرهای آگاهی، حساسیت و شدت درک شده، منافع درک شده (001/0>P)، موانع درک شده (001/0=P)، خودکارآمدی و مصرف مکمل های ویتامین دی (001/0>P) مشاهده شد. همچنین میانگین آگاهی و هر یک از سازه ها و نیز مصرف مکمل های ویتامین دی گروه آزمون در طول مطالعه اختلاف آماری معناداری را نشان داد (001/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    مداخله آموزشی بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی می تواند در ارتقای آگاهی و مصرف مکمل های ویتامین دی در دانش آموزان سودمند باشد.
    کلیدواژگان: مدل اعتقاد بهداشتی، مداخله آموزشی، ویتامین دی، دانش آموزان
  • مجید کرمانی، احمد یزدانی، سیده نسترن اسدزاده*، احمد رجبی زاده، حمیده نیکوزاده، نیما فیروزه، میترا هاشمی صفحات 72-82
    مقدمه
    شیر در زمره کامل ترین مواد غذایی محسوب شده و مصرف شیر خام حاوی آنتی بیوتیک و آفلاتوکسین M1 نگرانی زیادی را در بین مصرف کنندگان ایجاد کرده است. هدف از این مطالعه تعیین میزان آلودگی شیر خام به آفلاتوکسین و بقایای آنتی بیوتیک شهر بجنورد بود.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 40 نمونه شیرخام از مراکز توزیع شیرخام سطح شهرستان بجنورد در تابستان و پاییز سال 1395 به طور تصادفی اخذ گردید. نمونه ها از نظر میزان آفلاتوکسین و بقایای آنتی بیوتیک به ترتیب به روش الایزا و کیت کوپن مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت توصیف داده ها از شاخص های آمار توصیفی میانگین و انحراف معیار استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار  SPSS نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتایج
    بر اساس نتایج مطالعه، هیچ باقی مانده آنتی بیوتیکی در شیرخام مشاهده نگردید و میزان آفلاتوکسین M1 در نمونه های جمع آوری شده غلظتی بین 1/5 تا 65 نانوگرم بر لیتر داشتند و غلظت آفلاتوکسین M1 در تمامی نمونه ها کمتر از حد مجاز استاندارد ایران بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق میزان آنتی بیوتیک و آفلاتوکسین M1 در شیرهای خام سطح بجنورد در حد قابل قبول بود؛ لذا به لزوم بررسی مستمر باقی مانده آنتی بیوتیک و سم آفلاتوکسین در شیر خام در تمام فصول توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین M1، آنتی بیوتیک، الایزا، شیرخام
  • احمد ملکی پور*، سید محمدعلی میر جلیلی صفحات 83-99
    مقدمه
    امروزه مربیان بهداشت مدارس در راستای آموزش مسائل بهداشتی در مدارس با توجه به دیدگاه ها و باورهای خود در مدارس فعالیت می کنند. هدف پژوهش حاضر تبیین تجربه شکل گیری گونه های جهت گیری برنامه درسی مربیان بهداشت مدارس است.
    روش ها
    این پژوهش به صورت کیفی با استفاده از روش تحلیل محتوا انجام شد. ده مربی بهداشت دهلران با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با آن ها مصاحبه نیمه سازمان یافته و عمیق انجام شد. آنگاه متن مصاحبه ها با روش تحلیل محتوای از نوع قراردادی تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج این پژوهش حاکی از این است که مربیان بهداشت مدارس دارای 18 زیر طبقه فرعی در قالب 6 درون مایه اصلی جهت گیری برنامه درسی و تحت عنوان فرهنگ سازانه، همیارانه، واکاوانه، اداری- وظیفه مدارانه، واگذارنه و فرا مدرسه ای هستند.
    بحث و نتیجه گیری
    برنامه ریزیان درسی و دست اندرکاران آموزشی برای طراحی و تدوین برنامه درسی بهداشت مدارس باید گونه های جهت گیری برنامه درسی مربیان بهداشت مدارس را مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: جهت گیری برنامه درسی، مربیان بهداشت، تحلیل محتوا، آموزش بهداشت
  • امیرحسین بقایی*، فروغ عقیلی صفحات 100-113
    مقدمه
    ورود بیش از حد مجاز نیترات به بدن انسان می تواند موجب افزایش احتمال خطر ابتلاء به بیماری های غیر سرطانی شود. این تحقیق با هدف سنجش محتوا و ارزیابی مخاطره غیر سرطانی جذب نیترات ناشی از مصرف سبزیجات توزیع شده در میدان مرکزی میوه و تره بار اصفهان در سال 1395 انجام یافت.
    روش ها
    در این پژوهش مقطعی، در مجموع تعداد 300 نمونه از سبزی های توزیع شده در دو فصل تابستان و زمستان به طور تصادفی تهیه شد. محتوای نیترات موجود در آن ها به روش هفت برادران و همکاران تعیین شد. خطرات غیرسرطانی ناشی از جذب نیترات با استفاده از روش پیشنهادی سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا برای مردان و زنان بالغ تعیین و نتایج با آزمون تی تست موردبررسی قرا ر گرفت.
    نتایج
    بیشینه و کمینه میانگین غلظت نیترات به ترتیب در سبزیجات اسفناج و گوجه فرنگی، میانگین 2/1009 و 8/57 در تابستان و 5/1405 و 9/121 میلی گرم در کیلوگرم در زمستان داشت. بیشینه و کمینه خطر غیر سرطان زایی به ترتیب مربوط به مصرف گیاه اسفناج و گوجه فرنگی بود و بیشینه و کمینه خطر غیر سرطان زایی در تابستان به ترتیب برابر 285/0 و 027/0 برای مردان و 342/0 و 030/0 برای زنان بود و در اکثر موارد عددی زیر یک را نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که غلظت نیترات موجود در سبزیجات به طور معنی داری در زیر حد استاندارد تعیین شده بوده و مصرف روزانه 58 گرم از هر کدام از سبزی های مورد بررسی خطرغیرسرطان زایی ایجاد نمی کند.
    کلیدواژگان: نیترات، سبزیجات، خطر غیر سرطان زایی، جذب روزانه
|
  • Mohammad, Ali Besharat, Somayeh Ramesh* Pages 1-15
    Background
    Adjustment to heart disease, as a stressful experience, is a complicated process and causes serious problems for a heart patient. The present study aimed to find the relation between adjustment to heart disease and resilience, spiritual well-being, and social support.
    Methods
    In this cross-sectional study a total of 327 patients with coronary artery disease (138 women and 189 men) were selected through convenient sampling. Participants completed the Adjustment to Illness Scale (AIS), Connor-Davidson Resilience Scale (CD-RISC), Spiritual Well-Being Scale (SWBS), and the Multidimensional Scale of Perceived Social Support (MSPSS). Data were analyzed using Pearson's correlation and stepwise regression, through SPSS 18 software.
    Results
    Results showed that adjustment to heart disease had a significant direct relation with resiliency, spiritual well-being, perceived social support, and economic situation; and a significant inverse relation with the duration of the disease. Regression analysis revealed that resilience and resilience with spiritual well-being respectively predicted 39% and 42% of the variance of adjustment to heart disease.
    Conclusion
    Focusing on resilience, spiritual well-being, perceived social support, duration of the disease and the economic situation is necssary in prevention programs. At an interventional level, along with the routine medical treatments, psychological interventions based on these variables are important.
    Keywords: Resilience, Spiritual well-being, Social support, Heart disease, Adjustment
  • Zahra Ordudari*, Ehsanollah Habibi Pages 16-25
    Background
    RPE scale can be used for self-assessing worker’s abilities in the workplace. When participants perform a task which transcends their ability, or the grip strength is not appropriate, they experience muscular tension and fatigue. Hand grip is a factor used for preventing muscular skeletal disorders in the upper limb. This study aimed to evaluate the relation between RPE and handgrip strength in female students.
    Methods
    This cross-sectional study was performed among 82 young female students enrolled using simple random sampling.  The Borg Scale, a dynamometer, pinch gauge, and treadmill were used to assess the RPE, grip strength, pinch strength, and workload, respectively. Participant’s grip endurance was specified through determining the maximum time (in seconds) that she could continue applying one-third of the maximum voluntary contraction. Data analysis was carried out by SPSS 20, and using Pearson and Spearman correlation coefficients.
    Results
    The findings indicated that there was an inverse relation between RPE with grip (P = 0.011), pinch strength (P= 0.020) and age (P=0.005). Moreover, there was a direct relation between the RPE and heart rate (P=0.048). But, no significant relation was observed between the RPE with grip and pinch endurance, height, or BMI.
    Conclusion
    Based on the results, in jobs that require high grip and pinch strength, people with low RPE should be employed to reduce fatigue and muscular discomfort and improve health.
    Keywords: RPE, Grip strength, Heart rate, Female students
  • Ali Khalooei, Mohammadreza Mashayekhi, Dowlatabad, Mohammadreza Rajabalipour, Abedin Iranpour* Pages 26-37
    Background
    Identifying the factors effective on the tendency to substance use from the viewpoint of high-risk groups such as prisoners is essential for planning to control and prevent substance use. The purpose of this study was to determine the factors related to substance use tendency from the prisoners' point of view.
    Methods
    This descriptive and analytic cross-sectional study was performed in the winter of 2015 on male prisoners in one of the southeastern prisons of Iran. Subjects were enrolled by simple random sampling based on the list of prisoners. The questionnaire included demographic characteristics, substance use, factors effective on substance abuse tendency in the individual, interpersonal and social domains. Finally, Data was analyzed using SPSS 20 software with two sample t-test, one-way ANOVA and Tukey post hoc tests.
    Results
    The social (mean score 3.67) and individual (mean score 3.56) domains had the highest, and interpersonal domains (mean score 3.48) had the lowest mean scores for the factors affecting substance use tendency. The mean scores of each three domains were significantly different (P<0.001). In the individual domain, a positive attitude towards substance use (3.84), in the social domain, lack of access to counseling services (3.72) and in the interpersonal domain, the friends' component (3.64) had the highest mean scores.
    Conclusion
    Providing supportive and counseling services, limiting access to drugs, changing attitudes about drug use and treatment, and preventing depression should be considered as a basis for substance use prevention programs
    Keywords: Addiction, Substance use, Prisons, Prisoners
  • Maryam Khodadadi, Mohammad Kamranifar, Ayat Hossein Panahi* Pages 38-58
    Background
    Antibiotics and their metabolites are known as dangerous non-degradable substances that potentially remain after the wastewater treatment process. Therefore, it is necessary to remove these compounds from aqueous solutions. This study aimed to use layered double nano-hydroxides to remove carbamazepine, cephalexin, and ciprofloxacin.
    Methods
    In this experimental study the characteristics of double aluminum-magnesium layered nano-hydroxide were investigated by SEM, FTIR, XRD, and DLS. In order to determine the removal efficacy of this adsorbent; the effects of pH, adsorbent dose, contact time and initial concentration of antibiotics was investigated and the isotherms and kinetics of absorption were determined.
    Results
    According to the SEM and TEM analysis, the synthesized adsorbent had a hexagonal shape and its size ranged from 200 to 1000 nm. The analysis of XRD and FTIR showed that the adsorbent is a layered double hydroxide. The highest removal rate of antibiotics was observed at the contact time of 120 min, pH of 9, the adsorbent dose of 8 g/L and concentration of 30 mg/L for all three types of antibiotics which was 94%, 91% and 97% for carbamazepine, cefalexin, and ciprofloxacin respectively.  The study of isotherm and kinetics showed that absorption data were more consistent with the Freundlich model and pseudo-second-order kinetics.
    Conclusion
    The results of this study showed that layered double hydroxide that was synthesized by urea hydrolysis, had high efficacy in the treatment of carbamazepine, cephalexin, and ciprofloxacin.
    Keywords: Layered double hydroxide nanoparticles, Removal, Carbamazepine, Ciprofloxacin, Cephalexin
  • Mastoureh Sadat Ghoreishi, Nooshin Peyman, Aida Abusalehi* Pages 59-71
    Background
    Teenage girls are one of the high-risk groups for vitamin D deficiency. This study aimed to determine the effect of an educational intervention based on the health belief model on the use of vitamin D supplements among female high school students.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 140 girl high school students (n=70 in each group) in Mashhad in the academic year 2015-2016 participated. The research tools included a demographic information questionnaire and a researcher made questionnaire of knowledge and the HBM constructs regarding the use of vitamin D supplements. After collecting pre-test data, the educational intervention was implemented for students in the test group and the post-tests were carried out immediately and three months after intervention. Data were analyzed using SPSS software v19 and applying appropriate statistical tests.
    Results
    Before the study there were no significant differences in all variables and constructs. But after the educational intervntion a significant difference was reported between the intervntion and control group concerning knowledge, perceived susceptibility, perceived severity, perceived benefit (P<0.001), perceived barrier (P=0.001), self-efficacy and use of vitamin D supplements (P<0.001). The results in the test group showed that the average scores of knowledge, all health belief models’ components and use of vitamin D supplements before, immediately and three months after the intervention were significantly different (P<0.001).
    Conclusion
    Health education programs based on the health belief model can be useful in promoting health awareness and use of vitamin D supplements.
    Keywords: Health belief model, Educational intervention, Vitamin D, Students
  • Majid Kermani, Ahmad Yazdani, Seyedeh Nastaran Asadzadeh*, Ahmad Rajabizadeh, Hamideh Nikoozadeh, Nima Firouzeh, Mitra Hashemi Pages 72-82
    Background
    Milk is considered as one of the most complete foods, consumption of raw milk contained with aflatoxin M1 and antibiotics has raised consumer concerns. The aim of this study was to determine the level of aflatoxin and antibiotic residues in raw milk in Bojnurd, Khorasan province, Iran.
    Methods
    In this study, 40 samples of raw milk from their distribution centers in the city of Bojnourd, were taken randomly in summer and fall of 2016. Samples were evaluated for aflatoxin and antibiotic residues by ELISA method and Coupons kit respectively. Descriptive statistics including means and standard deviations were used to summarize the data. Data was analyzed with SPSS 19.
    Results
    According to the results, no residues of antibiotics were found in raw milk and the aflatoxin concentrations were between 5.1 and 65 ng per ml and the levels were lower than the Iran standards in all samples.
    Conclusion
    According to the results, antibiotics residues and aflatoxin M1 levels in raw milk of Bojnoord city are within the acceptable level. However, it is recommended to evaluate these parameters in all seasons.
    Keywords: Aflatoxin M1, Antibiotics, ELISA, Raw milk
  • Ahmad Malekipour*, Seid Mohammad Ali Mirjaleli Pages 83-99
    Background
    Today, school health educators teach health problems based on their views and beliefs, in schools. The purpose of this study was to explore the experience of school health educators toward the orientation of school health education programs.
    Methods
    This research was carried out qualitatively using content analysis. Ten Dehloran health educators were selected through purposeful sampling and were deeply interviewed with semi-structured questions. Then the content of the interviews was analyzed using conventional content analysis.
    Results
    The results reveal that school health educators have eighteen sub-categories in the format of six curriculum orientation themes which are Culture makers, Cooperative, Analysists, Administrative – Task oriented, Assignment oriented, and Trans-school.
    Conclusion
    Curriculum planners and educators have to consider instructors orientation types, before designing and developing a curriculum for school health.
    Keywords: Curriculum orientation, Health educators, Content analysis, Health education
  • Amir Hossein Baghaie*, Forough Aghili Pages 100-113
    Background
    Excessive nitrate entry into the human body, can increase the risk of non-cancerous diseases. This research was done to determine the content and evaluate the non-cancerous risk of nitrate absorption due to consumption of vegetables distributed in the Central Fruit and Vegetable Square of Isfahan in 2016.
    Methods
    In this cross-sectional study, in summer and winter, a total of 300 samples were taken randomly from cucumber, tomato, lettuce and spinach distributed at the Central Fruit and Vegetable Square of Isfahan and the nitrate concentration was determined according to the Haftbaradaran et al method. Non-cancerous risk of nitrate absorption in vegetables was evaluated using the EPA method for adult men and women, and the results were analyzed by t-test method.
    Results
    The highest and lowest concentrations of nitrate were observed in spinach and tomato with the amount of 1009.2 and 57.8 in summer and 1405.5 and 121.9 mg/kg in winter respectively. Also, the highest and lowest non-cancer risk was related to the consumption of spinach and tomato; and the highest and lowest non-cancerous risk in summer was 0.285 and 0.027 for men and 0.342 and 0.030 for women respectively and in most cases was below one.
    Conclusion
    The results of this study showed that the nitrate concentration in the vegetables was significantly below the standards, and the daily consumption of each of the studied vegetables (58 g/day) does not have any non-cancerous risk.
    Keywords: Nitrate, Vegetables, Non-cancerous risk, Daily absorption