فهرست مطالب

نشریه جامعه شناسی آموزش و پرورش
سال دوم شماره 2 (پیاپی 7، پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • افسانه توسلی * صفحات 1-23
    تحقیق حاضر به بررسی مقایسه ای عوامل موثر در میزان وابستگی خانواده هسته ای به خانواده های پدری و مادری می پردازد. بر همین اساس از نظریات لوی اشترواس، راددکلیف براون، رنه کونینگ و رهیافت مبادله استفاده شده است. روش تحقیق حاضر به صورت پیمایشی و کتابخانه ای بوده و جامعه آماری این پژوهش شامل خانواده های دانشجویان دانشگاه الزهرا می باشد و انتخاب نمونه ها از طریق نمونه گیری طبقه ای صورت گرفته است. حجم نمونه برابر با 260 نفر می باشد و ابزار پژوهش حاضر پرسشنامه محقق ساخته می باشد. نتایج نشان داد متغیر اقتدار پدر با وابستگی به خانواده پدری رابطه مثبت معناداری نشان داد. همچنین میان اقتدار پدر و وابستگی به خانواده مادری نیز این رابطه به چشم می خورد. اما اقتدار پدر با وابستگی مالی به خانواده مادر رابطه معنادار منفی را نشان داد. متغیر در قید حیات بودن خانواده مادری با وابستگی به خانواده مادری رابطه معناداری را نشان داد در حالی که متغیر در قید حیات بودن خانواده پدری با وابستگی به خانواده پدری رابطه معناداری نداشت. تعداد دفعات دیدار خانواده مادری با وابستگی به خانواده مادری رابطه معناداری را نشان داد در حالی که تعداد دفعات دیدار خانواده پدری با وابستگی به خانواده پدری رابطه معنادار نشان نداد. متغیر تحصیلات پدر پاسخگو با وابستگی به خانواده پدری از نظر نگهداری از فرزندان رابطه معناداری را نشان داد در حالی که با وابستگی به خانواده مادری از نظر نگهداری از فرزندان رابطه معناداری را نشان نداد. علاوه براین تحصیلات پدر پاسخگو با وابستگی مالی به خانواده مادری رابطه معنادار معکوسی نشان داد و تحصیلات مادرپاسخگو با وابستگی مالی به خانواده پدری رابطه معنادار معکوسی نشان داد. متغیر پایگاه اقتصادی اجتماعی پدر پاسخگو نیز با با وابستگی مالی به خانواده مادری رابطه معنادار نشان داد درحالی که با وابستگی مالی به خانواده پدری رابطه معنادار نشان نداد.
    کلیدواژگان: خانواده هسته ای، خانواده پدری و مادری، اقتدار پدر، در قید حیات بودن، تعداد دفعات دیدار
  • سید سلام شهابی*، فرهاد بیانی صفحات 24-46
    هدف مقاله حاضر بررسی وضعیت هویت دینی دانشجویان و عوامل اجتماعی تعیین کننده آن است. دین به منزله پدیده ای پویا مهمترین رکن هویت فرهنگی در جامعه در حال گذر ایران است و نقش مهمی در شکل دهی به هویت جوانان دارد. همچنین مساله هویت دینی جوانان با توجه به درصد بالای جمعیت اهمیت دو چندانی دارد. می توان گفت هویت دینی مهمترین بعد هویت اجتماعی است که نقش تعیین کننده ای در هویت یابی هر یک از افراد جامعه دارد. جامعه آماری این تحقیق دانشجویان دانشگاه پیام نور سقز می باشد، همچنین حجم نمونه مورد نیاز برای تحقیق 380 نفر از دانشجویان بوده که با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده اند. روش تحقیق پیمایش می باشد. برای گردآوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر طیف لیکرت استفاده شده است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که متغیرهای مذهبی بودن والدین، مذهبی بودن دوستان و انسجام اجتماعی با هویت دینی دانشجویان رابطه ی معنادار و مستقیمی دارند اما بین مصرف رسانه ای (اینترنت)، طبقه اقتصادی –اجتماعی و جنسیت با هویت دینی رابطه معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: هویت دینی، مصرف رسانه ای (اینترنت)، انسجام اجتماعی
  • اسدالله خدیوی* صفحات 47-62
    هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر استفاده از روش مونته سوری بر میزان جامعه پذیری کودکان پیش دبستانی آموزش و پرورش ناحیه 4 تبریز می باشد. روش پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است و از نظر هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل کودکان پیش دبستانی آموزش و پرورش ناحیه 4 تبریز به تعداد 6185 نفر می باشد. برای انتخاب نمونه از جامعه مورد نظر از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایاستفاده شده است. به این صورت که ابتدا از بین پیش دبستانی های ناحیه چهار آموزش و پرورش شهر تبریز، یک پیش دبستانی به صورت تصادفی انتخاب شده است. در مرحله بعدی دو کلاس 20 نفری انتحاب، که یکی از آنها بصورت تصادفی به عنوان گروه آزمایش و دیگری به عنوان گروه گواه در نظر گرفته شده است. برنامه آموزشی مونته سوری در5 بخش (مهارتهای زندگی روزمره، مهارتهای حسی، مهارتهای محاسبه کردن، زبان و فرهنگ) سازماندهی شده و در طی 3 ماه بر روی نوآموزان اجرا شد. همچنین برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه جامعه پذیری استفاده شد. برای سنجش روایی پرسشنامه از مربیان مدرسه و اساتید دانشگاه کمک گرفته شد و برای سنجش پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن 89/0 بدست آمده است. برای تجزیه و تحلیل فرضیه ها از آزمون کوواریانس استفاده شد. یافته ها نشان داد که آموزش روش مونته سوری بر میزان جامعه پذیری(قانون پذیری، سازگاری اجتماعی و مسئولیت پذیری) کودکان پیش دبستانی آموزش و پرورش ناحیه 4 تبریز تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: جامعه پذیری، قانون پذیری، سازگاری اجتماعی، مسئولیت پذیری
  • کژال آزفنداک، محمد آزاد عبدالله پور* صفحات 63-76
    هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه خوش بینی تحصیلی و خود کارآمدی تحصیلی با مشغولیت تحصیلی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد پیرانشهر در سال تحصیلی96-95 بود. روش پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد پیرانشهر بودند که 299 (157 پسر و 142 دختر) نفر بصورت تصادفی و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند برای محاسبه حجم نمونه آماری از فرمول کوکران استفاده شد داده ها از طریق ابزار پرسشنامه مشغولیت تحصیلی ، پرسشنامه خوش بینی تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. برای پیش بینی مشغولیت تحصیلی (متغیرملاک) از روی متغیرهای خوش بینی تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی (متغیرهای پیش بین) از آزمون رگرسیون چندگانه به روش گام به گام استفاده گردید، یافته ها نشان داد که در گام اول آزمون آماری F برای معنی داری این پیش بینی برابر با 136/395 بوده که درسطح (0/50 P≤) معنی دار می باشد. به عبارت دیگر خود کارآمدی تحصیلی پیش بینی کننده مشغولیت تحصیلی بوده است. در گام دوم نیز آزمون آماری F برای معنی داری این پیش بینی برابر با 133/244، بوده که درسطح (0/50 P≤) معنی دار می باشد. به عبارت دیگر متغیرهای خود کارآمدی تحصیلی و خوش بینی تحصیلی توام باهم پیش بینی کننده متغیر مشغولیت تحصیلی می باشند. یافته های پژوهش حاضر، حاکی از آن است که نتایج تحلیلی بین متغیرهای خوش بینی تحصیلی و مشغولیت با اطمینان 99 درصد می توان ادعا نمود که بین متغیرهای مذکور از لحاظ آماری رابطه ی معنی دار و مثبتی وجود دارد. مقدار همبستگی بین دو متغیر 0/72 بوده (0/720=r) که ارتباط نسبتا بالایی را بین دو متغیر می توان استنباط نمود. یافته ها نشان دادند: خوش بینی تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی با مشغولیت تحصیلی رابطه ی معنا داری دارد. نتایج حاصل از یافته هی پژوهش در بر گیرنده این واقعیت هستند که رابطه بین متغیرها مثبت و معنی دار بوده و متغیرهای پیش بین توانسته اند متغیر ملاک را با وزن های متفاوت تبیین نمایند.
    کلیدواژگان: خوش بینی تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی، مشغولیت تحصیلی
  • لیلا رضایی* صفحات 77-82
    هدف پژوهش حاضر پیشی بینی خودکارآمدی بر مبنای شیوه های یادگیری دانش آموزان پسردر مقطع دبیرستان شهر تهران بود. شرکت کنندگان مشتمل بر 360 دانش آموز پسر بودند که به شیوه هدفمند انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه سبک های یادگیری (کلب وکلب، 2005) و پرسشنامه خودکارآمدی (شرر و همکاران، 1982)، استفاده شد. داده های پژوهش با آزمون همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج بیانگر آن بود که بین شیوه های یادگیری (تجربه عینی، مشاهده تاملی، مفهوم سازی انتزاعی و آزمایشگری فعال) با خودکارآمدی عمومی همبستگی معنادار وجود دارد. تحلیل رگرسیون چندگانه نشان دادکه شیوه های یادگیری (مفهوم سازی انتزاعی و آزمایشگری فعال)، خودکارآمدی عمومی دانش آموزان پسر را به طور مثبت پیش بینی می کنند.
    کلیدواژگان: شیوه های یادگیری، خودکار آمدی، مفهوم سازی انتزاعی، آزمایشگری فعال، دانش آموزان پسر
  • حسین رضایی*، زهرا رضایی، فاطمه شفیعی صفحات 83-96
    پژوهش حاضر، درصدد تبیین ضرورت و فلسفه ی وجود قشرها و طبقات جامعه همچنین وظایف و مشخصه های هر طبقه به منظور دستیابی به این فرضیه که وجود طبقات و قشرها در جامعه و عدم استغنای آن ها از یکدیگر، حکایت از نیازهای گوناگون افراد انسان و عدم توانایی هر یک از آن ها در برطرف کردن همه ی احتیاجات خود در جامعه می باشد. شایان ذکر است، هدفی را که این مقاله دنبال می کند آن است که امام علی علیه السلام در نهج البلاغه، نه تنها واقعیت اجتماعی طبقات را پذیرفته، بلکه علاوه بر آن تعاون و همکاری سایر طبقات با یکدیگر را ضروری می داند تا در سایه ی این تعاون مشترک، جامعه ی خویش را حفظ و نیازهای مختلف را در سطح خرد و کلان برطرف نمایند. هم چنین با ایجاد این هماهنگی، موقعیت و ارتباطی بهتر میان حاکم و سایر طبقات، دستگاه ها و ارگان ها با یکایک مردم از جنبه های مختلف صورت می پذیرد. و در نهایت با تحقق این همیاری است که جامعه به سمت کمال رهنمون خواهد شد. این مقاله، با روش اسنادی- کتابخانه ای به جمع آوری اطلاعات پرداخته و تجزیه و تحلیل در آن بر مبنای تحلیل محتوا است.
    کلیدواژگان: طبقات، جامعه، ضرورت، فلسفه، مشخصه ها، وظایف، نهج البلاغه
  • مهدی امیر احمدی آهنگ*، راضیه کرامتی، فرهاد تنهای رشوانلو صفحات 97-106
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش تعیین کننده استرس و خودکارآمدی در فرسودگی شغلی آموزگاران در قالب مدل سازی معادلات ساختاری بود. در یک طرح همبستگی 330 نفر از آموزگاران خراسان شمالی با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه منابع استرس آموزشگاهی(کریاکو و ساتکلیف، 1978)، خودکارآمدی معلمان(اسکالوویک و اسکالوویک، 2007) و فرسودگی شغلی معلمان(ماسلاچ و همکاران، 1996) را تکمیل کردند. نتایج نشان داد که استرس و خودکارآمدی با فرسودگی شغلی روابط معناداری دارند. اثرات غیر مستقیم نیز معنادار بوده و مدل ساختاری از برازش مناسبی برخوردار بود. به نظر می رسد استرس به طور مثبت و خودکارآمدی آموزگاران به طور منفی می تواند فرسودگی شغلی را در آنان پیش بینی کند.
    کلیدواژگان: استرس، خودکارآمدی، فرسودگی شغلی، آموزگاران
  • محمدرضا گودرزی*، ایرج سلطانی صفحات 109-128
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد مولفه ها و شاخص های شایستگی مدیران سازمان های آموزشی به منظور ارائه مدل مفهومی انجام گرفته است.
    روش
    روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات توصیفی- اکتشافی است. جامعه آماری پژوهش، مدیران، سرپرستان واحدهای دانشگاهی پیام نور در کشور می باشد که برای نیل به هدف پژوهش، ادبیات و مبانی نظری و تجربی تحقیق مطالعه شد و با 26 نفر از مدیران دانشگاه پیام نور برای طراحی مدل شایستگی مصاحبه شد و ابزار مطلوب پس از تعیین روایی صوری، محتوایی و سازه، همچنین تعیین پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ (39%) تدوین و اجرا شد.
    نتایج
    براساس یافته های به دست آمده، مدل نهایی پنج بعد شایستگی اثربخشی فردی، شایستگی های دانشی و دانشگاهی، شایستگی های میان فردی و ارتباطی، شایستگی های عمومی سازمانی و شایستگی تخصصی دانشگاهی طراحی شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت سازمان های آموزشی و همچنین اهمیت شایستگی های مدیران برای موفقیت، مدل مذکور برای تصمیم گیرندگان و مشاوران به منظور انتخاب مدیران دانشگاه ها و هدایت و راهنمایی مدیران کاربرد دارد.
    کلیدواژگان: مدل، شاخص های شایستگی مدیریت، سازمان های آموزشی، دانشگاه پیام نور
  • زینب خادملو، بهرنگ اسماعیلی شاد* صفحات 129-143
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر روش تدریس بارش مغزی بر عزت نفس دانش آموزان ابتدایی انجام شد. روش پژوهش، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل 524 دانش آموز دختر پایه ششم ابتدایی بهشهر در سال تحصیلی 96–1395 بود. از میان مدارس ابتدایی سطح شهر، یک مدرسه به روش تصادفی ساده انتخاب شد. سپس از بین دو کلاس پایه ششم، یک کلاس 20نفره بعنوان گروه آزمایش و کلاس 20 نفره دیگر بعنوان کنترل انتخاب شدند. گروه آزمایش به مدت 6 جلسه تحت آموزش با روش تدریس بارش مغزی قرارگرفتند. ابزار سنجش عزت نفس، پرسشنامه کوپر اسمیت بوده که روایی صوری و محتوایی آن مورد تایید متخصصان قرار گرفت. پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ 0/85 محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها به دو روش آمار توصیفی(میانگین وانحراف معیار) و آزمون تحلیل کوواریانس از طریق نرم افزار SPSS 18 انجام شد. نتایج نشان داد روش تدریس بارش مغزی بر افزایش عزت نفس دانش آموزان تاثیر دارد. روش بارش مغزی در عزت نفس عمومی، خانوادگی و اجتماعی و تحصیلی دانش آموزان نیز تاثیر داشت.
    کلیدواژگان: روش تدریس، بارش مغزی، عزت نفس، دانش آموزان
  • عبدالله مفاخری* صفحات 144-153
    نگرشهای زیست محیطی افراد نقش بسیاری در حفظ و بهینه سازی محیط بوم شناختی انسانها دارد. معنویت به عنوان عامل مهم انسانی می تواند بسیاری از رفتارهای اجتماعی ما را تبیین کند. هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه بین هوش معنوی و نگرشهای زیست محیطی در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور بجنورد است. روش پژوهش حاضر با توجه به ماهیت موضوع و اهداف مورد نظر توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را 315 نفر از دانشجویان تشکیل می دهند که به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. برای سنجش متغیرهای تحقیق از پرسشنامه هوش معنوی کینگ (SISRI) (2008) و پرسشنامه نگرشهای زیست محیطی تامپسون وبرتون (1994) استفاده شد. نتایج تحلیل نشان داد که مولفه های هوش معنوی به طور معنادار می تواند نگرشهای زیست محیطی دانشجویان دانشگاه پیام نور را پیش بینی کنند(P< 0/05). نمرات نشان می دهند که اگر یک واحد در متغیر آگاهی وگسترش آگاهی افزایش داشته باشیم به مقدار 20 صدم واحد در نگرش زیست محیطی افزایش خواهیم داشت. همچنین یک واحد افزایش در نمرات تفکر انتقادی و تولید معنا به ترتیب 31 صدم واحد و 21 صدم واحد در نمرات نگرش زیست محیطی دانشجویان افزایش خواهیم داشت. راه رسیدن به جامعه پایدار در جوامع کنونی، توجه به محیط زیست در هر جامعه ای می باشد، ماهیت نگرشهای زیست محیطی متکی بر وجود ارزش هایی است که شهروندان هر جامعه باید مجهز به آن باشند تا به رفتارهای بوم شناختی منجر می شود. هوش معنوی یکی از فاکتورهایی است که ارزش های اخلاقی و سجایای اخلاقی و نگرش جهان شهری را در شهروندان تسهیل و تقویت می کند.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، نگرش، زیست محیطی
  • حبیباللهمعتمدی، حسن بیک محمدی * صفحات 154-168
    امروزه تجربه نشان داده است هر کجا گردشگری بدون برنامه ریزی و استراتژی مشخص توسعه یابد، مشکلات زیست محیطی و اجتماعی متعددی به وجود می آورد و در دراز مدت مشکلات آن بیش از فوایدش می شود. از آنجا که آینده نگری علمی مبنای کوشش های آینده پژوهی جهان معاصر می باشد، در این پژوهش توسعه صنعت گردشگری بر مبنای آینده نگری در دهکده گردشگری زاینده رود مورد توجه قرار گرفت. این دهکده در شهرستان چادگان ساخته شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی است و از نظر روش تحقیق توصیفی-پیمایشی می باشد. مدل ارائه شده در این پژوهش pls می باشد که با نرم افزار smart pls مدیریت عوامل توسعه گردشگری دهکده زاینده رود مورد بررسی قرار گرفت. آمار توصیفی پژوهش با استفاده از تکنیک دلفی مورد بررسی قرار گرفت و از روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان می دهد که ضریب روایی تمام متغیرها بین 60/0 می باشد. به منظور بررسی پایایی متغیرها ، مقادیر آلفای کرونباخ هر متغیر از میزان قابل قبولی برخوردار بودند. هم چنین، تجزیه و تحلیل روایی واگرا برای هر فاکتور نشان می دهد که میزان پایایی مرکب فاکتورها بالاتر از 0.70 هستند که در نتیجه پایایی داده ها در سطح مطلوبی قرار دارد. در این میان عامل امکانات و عامل زیرساخت ها به ترتیب دارای بیش ترین و کم ترین مقادیر پایایی مرکب می باشند. نهایتا آزمون فرضیات حاکی از آن بود که از میان فرضیات پژوهش، فرضیه 5 مبنی بر تاثیر ظرفیت های اجتماعی گردشگری بر زیرساخت های گردشگری منطقه چادگان به طور کلی با توجه به مقادیر P-VALUE و T-VALUE معنادار نمی باشد و در این پژوهش با توجه به این موضوع این فرضیه رد شد و سایر فرضیات تایید شده اند.
    کلیدواژگان: آینده نگری، صنعت گردشگری، روش دلفی، روستاهای گرشگری
  • مهدی عرب زاده* صفحات 169-180
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش خود تفسیری در پیش بینی توانایی حل مساله اجتماعی دانشجویان طراحی و انجام شد. مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. از میان جامعه دانشجویان دانشگاه خوارزمی واحدکرج در سال تحصیلی 97-96، نمونه ای به حجم 325 نفر (223 دختر و 102 پسر) به شیوه نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی انتخاب و به پرسشنامه خودتفسیری هاردین، لونگ و باوات و پرسشنامه حل مساله اجتماعی دزوریلا و نزو پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها با بهره گیری از تحلیل رگرسیون چندگانه به شیوه گام به گام در نرم افزار 23SPSSV انجام شد. نتایج تحلیل همبستگی و رگرسیون چندگانه به شیوه گام به گام حاکی از آن بود که خود تفسیری وابسته و مستقل با توانایی حل مساله اجتماعی رابطه مثبت و معنادار دارند و می توانند 12 درصد از واریانس توانایی حل مساله اجتماعی را بطور مثبت و معنادار پیش بینی کنند. با توجه به یافته های پژوهش باید عامل خودتفسیری به عنوان یک سازه ی فرهنگی در پیش بینی توانایی حل مساله اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: توانایی حل مساله اجتماعی، خودتفسیری مستقل، خودتفسیری وابسته
  • محسن اعظمی*، وحید آزادی، معصومه آینه صفحات 181-197
    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی درک شده بر قصدخرید مصرف کننده می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری 379 نفراز کارکنان شرکت های تامین قطعات خودرو استان کرمانشاه می باشد که طبق فرمول کوکران 191 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند که200 پرسشنامه توزیع و 180 پرسشنامه تکمیل و به پژوهشگر برگشت داده شد. جهت روایی و پایایی از اعتبار محتوا و ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. سپس به منظور آزمون فرضیه های پژوهش از تحلیل عامل تاییدی نوع اول و دوم و آزمون کولموگروف– اسمیرنوف و مدل معادلات ساختاری و از نرم افزار SPSS، AMOS استفاده شده است. نتایج آزمون فرضیه پژوهش نشان می دهد فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی درک شده بر قصد خرید مصرف کننده تاثیر مثبت و معنا داری دارد.
    کلیدواژگان: بازاریابی رسانه های اجتماعی، درک مصرف کننده، قصد خرید
  • مهتاب علوی*، حامد کرمی، سکینه هاشمی صفحات 198-213
    هدف
    تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر اختلافات خانوادگی بر روحیه و برخورد متقابل کودک در خانواده انجام شده است.
    روش
    تحقیق ازنوع توصیفی پیمایشی می باشد و کلیه دانش آموزان مقطع ششم ابتدایی که درسال 95-96 در شهر دره شهر مشغول به تحصیل بوده اند جامعه آماری را تشکیل داده اند. نمونه پژوهش 70 نفر از دانش آموزان می باشد که با استفاده ازنمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. برای گردآوری داده ها از دو پرسشنامه ارزیابی سلامت روانی در کودکان و پرسشنامه اختلافات خانوادگی استفاده شده است. بافته ها: نتایج نشان داد بین لجبازی و اضطراب کودکان با اختلافات خانوادگی رابطه معنی دار وجود دارد، اما بین افسردگی و روان پریشی کودکان با اختلافات خانوادگی رابطه ای یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان در محیط خانه و مدرسه منعکس کننده شرایط پیچیده بین فردی و رفتاری اعضای خانواده به ویژه والدین است، والدین باید برای سلامت روحی و روانی کودکان محیطی امن و پر از آرامش در محیط خانه فراهم آورند.
    کلیدواژگان: اختلافات خانوادگی، لجبازی، اضطراب، افسردگی، روان پریشی
  • محمد پیری*، علی هراتیان، سعید کیانپور صفحات 214-230
    مقدمه
    ارزیابی میزان رضایتمندی دانشجویان از کیفیت خدمات دانشگاهی از اهمیت خاصی برخوردار است. این پژوهش با هدف بررسی رضایتمندی دانشجویان از کیفیت خدمات آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و مالی و پشتیبانی دانشگاه انجام شده است.
    روش
    روش تحقیق حاضر توصیفی پیمایشی از نوع مقطعی بود. نمونه آماری این پژوهش را 419 دانشجوی دانشگاه ملایر تشکیل دادند که از طریق روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه رضایتمندی از کیفیت خدمات استاندارد جعفری راد و همکاران (1393) و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری خی دو، یو من ویتنی و ویلکاکسون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که رضایتمندی دانشجویان از خدمات آموزشی مناسب و در خدمات پژوهشی، دانشجویی و اداری نامناسب و در مجموع در حد متوسط و کم بوده است. دانشجویان کارشناسی نسبت به کارشناسی ارشد و دکتری و سطح رضایتمندی پایین تری نسبت به خدمات دانشگاه داشتند. اما در سطح رضایتمندی دانشجویان از نظر جنسیت تفاوت معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود به ارزیابی کیفیت خدمات دانشگاهی براساس نظر دانشجویان توجه شود و برنامه هایی جهت افزایش کیفیت خدمات دانشگاه مخصوصا خدمات پژوهشی، دانشجویی و اداری در این راستا انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، آموزشی، پژوهشی، دانشجویی، اداری، رضایتمندی دانشجویان
|
  • Afsaneh Tavassoli * Pages 1-23
    The present study seeks to compare the factors affecting the degree of dependence of the nuclear family on maternal and paternal families. Accordingly, Levi-Strauss, Raudel-Cliff Brown, René Koning, and the exchange approach have been used. The method of this research is a survey and library. The statistical population of this research is Alzahra University student's families. Sampling was done by stratified sampling. The sample size is 260 people. The research instrument is a researchermade questionnaire. The results showed that father's authority variable had a significant positive correlation with father's family affiliation. This relationship is also seen between father's authority and mother affiliation. But the father's authority showed a meaningful negative relationship with the financial affiliation of the mother's family. There was a significant relationship between maternal family life and maternal dependency, while there was no significant relationship between father's family life and family dependency. There was a significant relationship between the number of visits to the mother's family and their dependency on the mother's family, while the number of visits to the father's family did not show a significant relationship with the father's family. The variable of father-respondent's education showed a significant relationship with the dependence on the father's family, while there was no significant relationship with the dependency of the mother's family on the maintenance of the children. Additionally, the response of the father of father with financial dependence on the mother's family showed a significant negative correlation with the mother's response to financial affiliation with the father's family. The socio-economic variable of respondent father also showed a significant relationship with financial dependence on the mother's family, while there was no significant relationship with financial dependence on the father's family.
    Keywords: nuclear family, fathers, mother's family, father's authority, life expectancy, number of visits
  • Salam Shahabi *, Farhad Bayani Pages 24-46
    The article wants study religious identity and its social determinants. Religion as dynamic phenomena is the most important element of cultural identity in Iran also it has important role in shaping to identification of youth. According to Iran's young population, religious identity is much more important. Religious identity is most important element of social identity and has center role in identification of youth. The study population of this paper are students of Payamnoor University of Saghez in 2015, also sample size is 380 students of the university that they selected with stratified sampling method. Research method is survey. In order to gathering data, we used from questionnaire based on Likert scale. The findings show religious parents, religious friends and social solidarity have significant relationship with religious identity of students but media consumption (internet), socioeconomic status and gender haven’t meaningful relationship with that.
    Keywords: religious identity, media consumption (internet), social solidarity
  • Asadollah Khadivi * Pages 47-62
    The purpose of the present study was to determine the effect of using the Monte Sur method on the level of socialization of preschool children in the education sector of Tabriz 4th district. The research method is quasiexperimental with pre-test and post-test design with control group and is applicable to the target. The statistical population of this research includes the preschool children of education in Tabriz 4th district with 6185 people. A random cluster sampling method was used to select a sample of the population. Firstly, a preschool was selected randomly from preschools in the four educational district of Tabriz city. In the next step, two classes of 20 people were selected, one of which was randomly assigned as the experimental group and the other as the control group. Montessori curriculum in 5 sections (daily living skills, sensory skills, computing skills of language and culture) organized and implemented within 3 months of learners. A questionnaire was used for collecting data. To analyze the hypotheses, covariance test was used.
    Keywords: Socialization, Legitimacy, Social Adaptation, Responsibility
  • Keshgal Azfandak, Mohammad Azad Abdolahur * Pages 63-76
    The Purpose of this study was to determine the relationship between academic optimism and academic Self-Efficacy with academic engagement in piranha Islamic Azad University students in the academic year of 1395-96. The research method was correlation. The statistical population of the study consisted of students of piranshar Islamic Azad University. 299 (157 boys and 142 girls) were randomly selected using a multi-stage cluster sampling method. To calculate the sample size' the Cochran formula used. Data were collected through a questionnaire of academic engagement, academic optimism questionnaire and academic self- efficacy questionnaire. The variables of academic optimism and academic self-efficacy (predictive variables) were used to predict academic engagement (criterion variable). Multiple stepwise regression tests were used. The results showed that in the first step, the statistical test F for significance of this prediction is 395/136 which is significant at level (p
    Keywords: Academic optimism, academic Self, efficacy, Academic Engagement
  • Leila Rezaei * Pages 77-82
    The purpose of this study was to predict self-efficacy based on the learning styles of high school students in Tehran. The participants consisted of 360 male students who were selected in a targeted manner. In order to collect information, the learning styles questionnaire (Kalb and Kalb, 2005) and self-efficacy questionnaire (Sherer et al., 1982) were used. Data were analyzed using correlation test and multiple regression analysis. The results indicated that there is a significant correlation between the learning styles (objective experience, reflective observation, abstract conceptualization and active testing) with general self-efficacy. Multiple regression analysis showed that learning methods (abstract conceptualization and active testing) positively predict the male student's general selfefficacy.
    Keywords: learning methods, self, efficacy, abstract conceptualization, active testing, male students
  • Hossein Rezaei *, Zahra Rezaie, Fatemeh Shafiee Pages 83-96
    The present research seeks to explain the necessity and philosophy of the existence of the classes and classes of society as well as the duties and characteristics of each class in order to achieve the hypothesis that the existence of classes and groups in society and their lack of enthusiasm from one another, reflect the various needs of human beings and lack of The ability of each of them to meet all their needs in society. It is worth noting that the purpose of this article is that Imam Ali (as) in Nahj al-Balaghah not only accepts the social reality of the classes but also requires co-operation and cooperation of other classes with each other, in the shadow of This collaborative co-operation will maintain its society and meet the various needs at a micro and macro level. By creating this coordination, a better communication between the ruler and the other classes, organizations and organizations will take place with each other in different ways. And ultimately, with the realization of this partnership, society will lead to perfection. This paper, by documentary-library method, collects information and analyzes it based on content analysis.
    Keywords: classes, society, necessity, philosophy, characteristics, duties, Nahj al Balaghah
  • Mahdi Amirahmadi Ahang*, Raziyeh Keramati, Farhad Tanhaye Reshvanloo Pages 97-106
    The purpose of this study was to investigate the role of stress in school and selfefficacy in burnout of teachers based on structural equation modeling. In a correlational design, 330 teachers from North Khorasan Province were selected by multistage random sampling method and completed Source of School Stress Questionnaire (Kyriacou & Sutcliffe, 1978), Teachers self efficacy scale (Skaalvik & Skaalvik, 2007) and Teachers burnout Scale (Maslach et al, 1996) . The results showed that there was a significant relationship between teacher`s stress and self-efficacy with burnout. Indirect effects were also significant and the structural model had a suitable fit. School stress seems to be a positive predictor of burnout among teachers while self-efficacy is a negative predictor.
    Keywords: Stress, Selef, efficacy, Burnout, Private school's Teachers
  • Zeinab Khademlou, Behrang Esmaeili Sahd* Pages 129-143
    The purpose of this study was to investigate the effect of brain drain teaching method on self-esteem of sixth grade students in Behshahr city. The research method was semi-quasi-experimental with pre-test and post-test design with control group. The statistical population of the sixth grade elementary school female students in Behshahr city was in the academic year of 1963-96. Their number was 616 according to the education received from the education. A simple random sampling method was used to select 40 students (20 experiments and 20 controls) in the sixth elementary school. The experimental group was trained to teach brain drain for 6 sessions. The data gathering method was library and field studies. The instrument for collecting data in this study was Cooper Smith's Standard Self-Esteem Questionnaire (SEI). Its validity has been approved by the supervisor. The reliability of the tool was calculated using the Cronbach's alpha of 0.85. Data analysis was performed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (ANCOVA) using SPSS 18 software. The results of the data analysis showed that the teaching method of brainstorming is effective in increasing students' self-esteem. Brainstorming also affected the students' general, family, and social and educational self-esteem.
    Keywords: teaching method, Brain storming, self-esteem
  • Abdollah Mefakheri* Pages 144-153
    Environmental attitudes of people have a great role in preserving and optimizing the ecological environment of humans. Spirituality as an important human factor can explain many of our social behaviors.The purpose of this study was to determine the relationship between spiritual intelligence and environmental attitudes among students of Payame Noor University in Bojnourd. The methodology of this study is descriptive and correlational according to the nature of the subject and the desired goals. The statistical population of this study consists of 315 students selected by random sampling. To measure the variables of the research, King's Spiritual Intelligence Questionnaire (SISRI) (2008) and Environmental Thought Questionnaire (Thumpson & Bertton, 1994) were used. The results of the analysis showed that the components of spiritual intelligence can predict the environmental attitudes of Payame Noor University students (P <.5). The scores indicate that if one unit increases in the consciousness awareness and awareness variable, we will increase the amount of 20 hundredths of units in the environmental attitude. Also, an increase in the critical thinking and production of meaning scores will increase by 31% and 21% respectively in students' environmental attitudes. The way to a sustainable society in contemporary societies is to pay attention to the environment in any society, the nature of environmental attitudes is based on the values that the citizens of each society must have equipped to lead to ecological behaviors. Spiritual intelligence is one of the factors that facilitates and strengthens ethical values and ethical issues and urban world attitudes.
    Keywords: spiritual intelligence, attitude, environment
  • Habib Allah Motamedi, Hasan Beik Mohammadi * Pages 154-168
    Today's experience has shown that everywhere in which tourism is expanded accidentally, without planning and strategy, it creates many environmental and social problems, and in the long period of time its problems will be more than its benefits. Since scientific futurism is a base for the future studies of contemporary world, in this research the development of tourism industry based on providence in Zayandeh Rood Tourism Village was considered. The village was built in Chadegan. This research is applied in terms of its purpose and is descriptive-survey research method. The model presented in this research is pls, which was studied with smart pls software for managing tourism development factors in Zayandeh Rood Village. The descriptive statistics of the research were studied using Delphi technique and structural equation modeling with partial least squares approach was used for data analysis. The results show that the validity coefficient of all variables is between 0 to 60, In order to verify the reliability of variables, the Cronbach's alpha values of each variable were of an acceptable level. Similarly, divergent narrative analysis for each factor shows that the compound composite reliability is higher than 0.70, as a result according data reliability is in a good level, In the meantime, the facilities and infrastructure factors have the highest and lowest integrity values. . Finally, the test of assumptions indicated that among the hypotheses of the research Hypothesis 5 on the effect of social tourism capacity on tourism infrastructure of Chadegan region in general is not significant due to the values of P-VALUE and T-VALUE. In this study, this hypothesis was rejected with respect to this subject and other assumptions were confirmed.
    Keywords: Futurism, Tourism industry, Delphi method, Tourist villages
  • Mehdi Arabzadeh* Pages 169-180
    The present research was designed and conducted by the aim of investigating The Role of SelfConstrul in predicting social problem solving ability in university students. The present study used a descriptive/correlational method. Population of this study included all students who were studying in the University Kharazmi in the academic year of 2017-2018. Among the statistical population, 325 students were selected by multi-stage random sampling method. The subjects completed Self construal questionnaire of Hardin, Leong & Bhagwat, and social problem solving ability questionnaire of D’Zurilla and Nezu. The data analysis was conducted by using Pearson correlation test and step-by-step multiple regression method in SPSS v23. Results of Pearson correlation test suggested that there is positive and significant relationship between dependent Self-Construl and Independent Self-Construl with social problem solving ability. Results of stepby-step multiple regressions indicated that dependent Self-Construl and Independent Self-Construl could positively and significantly predict students' social problem solving ability. According to research findings, the self-construl factor as a cultural construct should be considered in predicting the students' social problem solving ability.
    Keywords: Social Problem Solving Ability, Dependent Self-Construl, Independent SelfConstrul
  • Mohsen Aazami*, Vahid Azadi, Masoumeh Ayeneh Pages 181-197
    The Purpose of this Research is to Investigate the Effect of Perceived Social Media Marketing Activities on Consumer Purchasing Intentions. This Research is a Descriptive - Survey Study in Terms of Applied Purpose and in Terms of the Nature of Data Collection. The Statistical Population of This Study is 379 Employees of Kermanshah Automobile Suppliers Company. According to Cochran's Formula, 191 Individuals Were Selected as Sample. 200 Questionnaires Were Distributed and 180 Questionnaires Were Completed and Returned to the Researcher. For Validity and Reliability, From Content Validity and Cronbach's Alpha Coefficient have been Used. Then, in Order to Test the Research Hypotheses, a Confirmatory Factor Analysis of the First and Second Types, KolmogorovSmirnov Test and Structural Equation Modeling, and Software AMOS and SPSS Using. The Results of the Research Hypothesis Test Show that Social Media Marketing Activities have a Positive and Significant effect on Consumer Purchasing Intention.
    Keywords: Social Media Marketing, Consumer Perception, Intent to Purchase
  • Mahtab Alavi*, Nahid Karami, Sakineh Hashemi Pages 198-213
    The present study aimed to investigate the effect of family disputes on the morale and intercourse of the child in the family And research is descriptive-survey; and all sixth grade elementary students who have been studying in the city of Darreh Shahr in the years 95-96 have formed a community of society, the research sample is 70 students who have been selected using simple random sampling. To collect data, two mental health assessment questionnaires in children and family disputes questionnaire were used, the results showed that there is a significant relationship between child abuse and anxiety in children with family disputes but there is no relationship between depression and psychosis of children with family disputes. Therefore, since most children's behavioral problems in the home and school reflect the complex interpersonal and behavioral conditions of family members, especially parents, parents must provide a safe and comfortable environment for the children's mental and mental well-being.
    Keywords: Family Differences, Leukobia, Anxiety, Depression, Psychosis
  • Mohammad Piri*, Ali Haratian, Saeid Kianpor Pages 214-230
    Assessing students' satisfaction with the quality of academic services is very important. The purpose of this study was to evaluate students' satisfaction with the quality of educational, research, student, financial and university support services. The research method was descriptivecross-sectional. The sample of this study was 419 students of Malayer University selected through multistage cluster sampling. To collect the data, Satisfaction Quality Questionnaire of Standard Services (Jafari Rad et al., 1393) was used to analyze the data. Chi-square, Yu Mann-Whitney and Wilcoxon statistical tests were used to analyze the data. used. The results showed that students' satisfaction with appropriate educational services and inappropriate and generally unsatisfactory in research, student, and administrative services was moderate and low; undergraduate students had a lower degree of mastery than doctoral and lower satisfaction than university services. However, there was no significant difference in the level of satisfaction of students in terms of gender. Therefore, it is suggested that the quality of academic services should be evaluated according to the students' viewpoint and plans to improve the quality of university services, especially research, student and administrative services in this regard.
    Keywords: Quality of Service, Educational, Research, Student, Administrative