فهرست مطالب

بصیرت و تربیت اسلامی - پیاپی 9 (زمستان 1386)

نشریه بصیرت و تربیت اسلامی
پیاپی 9 (زمستان 1386)

  • 196 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1386/09/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدحسن توسلی صفحه 1
  • مقالات
  • مهدی صانعی صفحه 5

    امروزه تکنولوژی و فناوریهای جدید، با حجمی فراوان، زندگی و محیط کار و حتی ابعاد وجودی ما را تحت تاثیر قرار داده و بشر بدون فناوری و بهره گیری از آنها امکان عملی برای ادامه حیات خود ندارد. شتاب انتشار داده ها و آمار و اطلاعات ناشی از عصر دیجیتال و الکترونیک به حدی است که می توان از آن به انفجار اطلاعات تعبیر کرد. امروزه شاهد انقلاب جدید در زمینه اطلاع یابی و اطلاع رسانی و ارتباطات درفضای واقعی مجازی و واقعیت مجازی هستیم و دهکده جهانی به ذهنیت جهانی تغییر هویت داده است . اکنون انقلاب ارتباطات به انقلاب اطلاعات و انفورماتیک تبدیل شده است. روابط عمومی که به عنوان حلقه واسط و اتصال دهنده نهادها و سازمانها به جامعه است، باید در ایجاد ارتباط بیشترو پیشرفته تر، نقش حیاتی خود را ایفا کند. جهانی شدن ذهن و ذهن سازی جهان، حاصل پیشرفت فناوریهای شگرف انسانی است. هدف روابط عمومی در دستگاه های اداری و سازمانهای دولتی وخصوصی، عبارتست از اطلاع رسانی، شکل دادن به افکار، نگرشها و این اهداف در صورتی برآورده می شود که افراد فعال در روابط عمومی به طور مرتب و مداوم، پیامهایی را دریافت کنند. در یک جامعه مبتنی بر اطلاعات، رسانه‌ها با تمامی تنوع خود، مجاری اطلاع رسانی کم هزینه‌ای به شمار می روند. رسانه ها موجب می‌شوند که میلیونها نفر به طور همزمان بتوانند یک پیام را دریافت کنند.از طریق معجزه ارتباط ماهواره ای، جهان به دهکده جهانی با اطلاعات مشترک تبدیل شده است. روابط عمومی دیجیتالی فرصتهایی را فراهم می سازد، تا کیفیت ارایه خدمات به کاربران، بهبود یافته و آنان را قادر سازد در هر ثانیه و دقیقه به حجم وسیعی از خدمات و اطلاعات دسترسی پیدا نمایند. افزایش تقاضای دسترسی به اینترنت برای دریافت خدمات و اطلاعات و اطلاع رسانی، روش های ارتباطی و کار و زندگی را تحت تاثیر قرار داده، لذا مدیران روابط عمومی نمی توانند نسبت به این درخواست ها و تحولات بی تفاوت باشند. در این مقاله، هدف بر آن است تا با ارایه تصویری از روابط عمومی الکترونیک، ویژگیها و وظایف آن تبیین گردد.

    کلیدواژگان: روابط عمومی، روابط عمومی الکترونیک
  • صفحه 45

    نوع نگرش افراد نسبت به شغل خود، شکل دهنده میزان رضایتمندی آنها از شغل است. در پژوهشهای مختلف، رضایت شغلی هم به عنوان متغیر مستقل و هم به عنوان متغیر وابسته مورد بررسی قرار گرفته است. به عبارت دیگر، خود از یکسو معلول عواملی چون شرایط کار، تناسب شغل و شاغل و... است و از سوی دیگر، عامل بهره وری بالا، ماندگاری در سازمان، کارایی، غیبت و تاخیر کمتر و... به حساب می آید. در مقاله حاضر، هدف بر آن است تا با بررسی تیوریهای مختلف ارایه شده در حوزه مورد نظر،تصویری جامع از عوامل تاثیر گذار در رضایت شغلی ارایه گردد. تا بدین ترتیب بتوان راهکارهای کارآمدتری را جهت افزایش رضایت شغلی افراد اتخاذ نمود.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، انگیزش، عوامل رضایت شغلی
  • یوگن گراف ترجمه: محمد ساسانی صفحه 87

    طرح جدی « مظلومیت یهودیان» از مهمترین اصول سیاستگذاریهای فرهنگی و هنری امروز در تمدن یهود زده غرب است . همان طور که مسلمانان در طول تاریخ، شهدای مظلوم خود را دارند، یهودیان نیز ماجرای دروغین هولوکاست- یعنی قتل عام شش میلیون یهودی در اتاقهای گاز و سوزاندنشان در کوره های آدم سوزی – را ساخته اند. صهیونیسم برای اثبات واقعه هولوکاست، اهمیت سیاسی فوق العاده ای قایل است و از لحاظ مالی تاکنون میلیلاردها دلار به عنوان غرامت از کشورهای اروپایی دریافت کرده است. این رویداد دروغین به عنوان وسیله‌ای در دست صهیونیسم و ایات متحده در جهت پیشبرد اهداف سیاسی خود و تسلط بر دیگر سرزمینها مورد استفاده قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: مناقشه هولوکاست، جنگ جهانی، متفقین، شکنجه، جعل، اعترافات، صهیونیست
  • مجید معارف صفحه 103

    یکی از اقسام شناخت و معرفت انسانی که در آیات و روایات به کرات از آن سخن رفته، معرفت شهودی و الهامی است که در شرایطی برای انسان حاصل می شود.
    این گونه معرفت، اختصاصی به پیامبران نداشته بلکه انسانهای معمولی نیز قادر به دریافت مراتبی از آن هستند. معرفت شهودی حاصل ارتباط بعد روحانی وجود انسان با مرکز الهام و اشراق عالم وجود است که ماوراء حس و عالم ماده قرار دارد.
    این نوع معرفت در مورد پیامبران از مجرای وحی حاصل شده و در غیر پیامبران از طرقی چون : الهام ویژه به مومنان ، اعطای علم و حکمت به خردمندان، رویای صادقه و صالحه و در شرایطی نزول ملایکه برمومنان با استقامت و تایید آنان از سوی روح القدس ، قابل وصول است. عبودیت و بندگی پروردگار عالم، تقوی و تهذیب نفس، تقویت روحیه اخلاص از اهم روش های تحصیل معرفت شهودی است.

    کلیدواژگان: معرفت اکتسابی، معرفت شهودی، وحی، الهام، حکمت
  • منوچهر صمدی وند صفحه 123

    در این مقاله به تعاملات و مراودات سیاسسی حضرت رسول اکرم (ص) با گروه ها و کشورهای غیر مسلمان پرداخته شده است. برای انجام این مهم، مقاله در دو بخش تدوین شده است . بخش اول به تعاملات پیامبر (ص) با مشرکان، یهودیان و منافقین و همچنین به نامه های آن حضرت خطاب به حاکمان و شاهان کشورهای همجوار پرداخته شده و در بخش دوم، ویژگیهای تعاملات سیاسی پیامبر (ص) مورد بررسی قرار گرفته است. سرانجام این مقاله با نتیجه گیری و توصیه های لازم به پایان رسیده است.

    کلیدواژگان: اسلام، پیامبر، مراودات سیاسی، دیپلماسی، استراتژی، سیاست خارجی
  • عابدین مومنی صفحه 143

    استمرار شریعت و انطباق آن با تحولات و مقتضیات زمان، مهمترین مسئله ای بود که مسلمانان با ایمان و التزام به خاتمیت پیامبر اسلام (ص) و شریعت ختمیه با ارتحال پیامبر عظیم الشان اسلام با آن مواجه شدند. مکتب اجتهاد و مکتب امامت،دو مکتب متنازع و معارضی بودند که در پاسخ به آن مسئله پدید آمدند و در طول تاریخ در نفی یکدیگر کوشیدند که تا این زمان آثار و پیامدهای ناخوشایند منازعه خلاف عقل و دین، بر ذهن و فکر اهل اسلام غلبه دارد. شهید فرزانه، استاد جاودانه استاد، مطهری با قبول ضرورت امامت، ضرورت اجتهاد را نیز پذیرفتند و با تلفیق ضرورت امامت و اجتهاد، امکان آشتی و قرابت آن دومکتب را فراهم کردند.

    کلیدواژگان: خاتمیت، شریعت، امامت، اجتهاد، مقتضیات زمان
  • اطلاع رسانی
  • صفحه 170
  • صفحه 190