فهرست مطالب

پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش - سال دهم شماره 3 (پاییز 1397)

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال دهم شماره 3 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/18
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مسعود فریدونی، مجید جلالی فراهانی * صفحات 9-22
    هدف از این پژوهش ارائه مدلی از رابطه مدیریت دانش و توانمند سازی با یادگیری سازمانی در وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران بود. این پژوهش از نظر نوع کاربردی، از نظر روش توصیفی- پیمایشی و از نظر شیوه جمع آوری اطلاعات میدانی بوده است. یافته های مورد نیاز از طریق بهره گیری از سه نوع پرسشنامه به دست آمد؛ پرسشنامه مدیریت دانش که توسط محقق تدوین شده است و پرسشنامه توانمندسازی اسپریتزر و پرسشنامه یادگیری سازمانی نیفه، که روایی پرسشنامه ها توسط جمعی از صاحب نظران دانشگاهی و از طریق تکنیک تحلیل عاملی تایید شد و پس از تعیین پایایی در اختیار جامعه آماری قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی و روش مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که مدیریت دانش دارای ضریب اثر 56/0 بر یادگیری سازمانی و ضریب اثر 51/0 بر توانمندسازی است. همچنین ضریب اثر توانمندسازی بر یادگیری سازمانی 63/0 به دست آمد. مدل ارائه شده در این پژوهش تاثیر مدیریت دانش از طریق توانمندسازی را بر یادگیری سازمانی تایید کرد
    کلیدواژگان: توانمندسازی، مدیریت دانش، مدیریت ورزشی، یادگیری سازمانی
  • ابراهیم مصلحی نجف آبادی *، زهرا مصلحی، حسن درواخ صفحات 23-32

    تعامل میان ورزش، بازی و نروپپتید های مغزی مانند اورکسین زمینه های علمی جدیدی را در خصوص مشکل چاقی و درمان آن به وجود آورده است. در این زمینه به منظور مقایسه دو شیوه تمرینی هوازی بر اورکسین A سرمی و اضافه وزن و چاقی30 پسر نوجوان
    5/0± 97/10 ساله دارای اضافه وزن و چاقی انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه کنترل، تمرین در فضای بسته روی نوار گردان و بازی در فضا و محیط باز تقسیم شدند و هشت هفته و هفته ای سه جلسه تمرین داده شدند. سطوح سرمی اورکسین A به روش الیزا اندازه گیری شد. از آزمون تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی LSD برای مقایسات بین گروهی و برای مقایسات درون گروهی از آزمون T وابسته در سطح معنا داری 05/0 ≥P استفاده شد. نتایج نشان داد هم شیوه تمرینی در قالب بازی و هم روی نوار گردان موجب افزایش معنا دار مقادیر سرمی اورکسین A می شود (به ترتیب 000/0 = P، 000/0 = P). این تغییر در گروه تمرین به شیوه بازی نسبت به گروه دیگر به طور معنا داری بیشتر بود (04/0 = P). تغییرات شاخص های مربوط به کاهش وزن از جمله BMI و درصد چربی بدن نیز تنها در گروه تمرین در قالب بازی با گروه کنترل معنا دار بود (به ترتیب 046/0 = P و 037/0 = P). ازاین رو شاید بتوان گفت تمرین هوازی در قالب بازی در محیط باز در مقابل تمرین هوازی روی نوار گردان در محیط بسته تاثیر بارزتری در اورکسین A سرمی و کاهش وزن داشته است.
    کلیدواژگان: اضافه وزن و چاقی، اورکسین A، بازی در فضای باز، تمرین هوازی، پسران چاق
  • احمد محمودی *، مهدی غفوری، ستاره اسحاقیان، فرزانه فاتح صفحات 33-42
    پژوهش حاضر به منظور بررسی ارتباط بین مدیریت زمان با تنش شغلی معلمان تربیت بدنی انجام گرفت. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع پیمایشی بود که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش، کلیه معلمان تربیت بدنی مقطع ابتدایی شهر مشهد به تعداد 1167 نفر بود و برای این منظور از بین آنها 291 نفر به روش خوشه ایتصادفی انتخاب شدند (134 مرد و 157 زن). ابزار اندازه گیری جمع آوری اطلاعات شامل سه پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی (محقق ساخته) و پرسشنامه مدیریت زمان و تنش شغلی بود که توسط مقیمی (1385) استانداردسازی شده بود. تجزیه وتحلیل داده هانشان داد که بین مدیریت زمان وتنش شغلی همبستگی در جهت معکوس وجوددارد (01/0 ≥P, 48/0- = r). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون خطی نشان داد که مدیریت زمان به طور معنا داری تنش شغلی معلمان تربیت بدنی را پیش بینی و این متغیر 50 درصد واریانس تنش شغلی را تبیین می کند. در بین ویژگی های جمعیت شناختی، تنها سطح تحصیلات با تنش شغلی رابطه معنا دار و در جهت معکوس داشت (02/0 ≥ P, 49/0- =(r. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از SPSS نسخه 18 و Excel صورت گرفت. به نظر می رسد مدیریت زمان از طریق حذف عوامل استرس زای زمانی، تنش شغلی را کاهش می دهد. بنابراین، پیشنهادمی شودمسئولان آموزش و پرورش درجهت تخفیف تنش شغلی و افزایش رضایت و عملکردشغلی نسبت به برقراری دوره های آموزشی مدیریت زمان مبادرت ورزند.
    کلیدواژگان: تربیت بدنی، تنش شغلی، مدیریت زمان، معلم، ویژگی جمعیت شناختی
  • داریوش شیخ الاسلامی وطنی *، پریسا منوچهری، هیرش نوری، فرهاد احمدی صفحات 43-54
    هدف تحقیق حاضر بررسی ارتباط فعالیت بدنی، ترکیب بدنی (وزن، شاخص توده بدن، نسبت دور کمر به لگن و درصد چربی بدن) و میزان تحصیلات والدین با زمان تماشای صفحه نمایش در دانش آموزان پسر 12-10 ساله بود. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی 733 نفر (قد 1/8±1/144 سانتی متر، وزن 4/11±2/39 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 1/4±7/18 کیلوگرم بر متر مربع) از دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر سنندج در تحقیق حاضر شرکت کردند. اطلاعات مربوط به زمان تماشای صفحه نمایش، سطح فعالیت بدنی به همراه تحصیلات والدین آزمودنی ها به وسیله پرسشنامه جمع آوری شد. همچنین، اندازه گیری شاخص های ترکیب بدنی و میزان قدرت پنجه دست مدنظر قرار گرفتند. به منظور توصیف داده ها از آمار توصیفی و برای بررسی ارتباط متغیرها از روش همبستگی اسپیرمن استفاده شد. نتایج نشان داد بین زمان تماشای صفحه نمایش با سطح فعالیت بدنی و قدرت عضلانی دست ارتباط منفی معنا دار و بین زمان تماشای صفحه نمایش با شاخص توده بدن، نسبت دور کمر به لگن، درصد چربی بدن و سطح تحصیلات والدین ارتباط مثبت معناداری وجود دارد (05/0P≤). یافته های حاضر حاکی از آن بود که با افزایش زمان تماشای صفحه نمایش در کودکان 12-10 ساله، میزان فعالیت بدنی آنها کاهش می یابد و شاخص های مرتبط با ترکیب بدنی شرایط بدتری پیدا می کند.
    کلیدواژگان: ترکیب بدنی، صفحه نمایش، فعالیت بدنی، قدرت عضلانی، میزان تحصیلات والدین
  • حمیدرضا صفری جعفرلو *، نصرالله سجادی، فریده هادوی، امیر قنبرپور نصرتی صفحات 55-71
    هدف از پژوهش حاضر تدوین الگوی آموزش المپیک در ایران بود. این پژوهش از نوع مطالعات کیفی است که به روش نظریه بنیادی صورت گرفت. جامعه هدف پژوهش را کلیه نخبگان که به نحوی در آموزش و پژوهش در حیطه جنبش المپیک، نقش و سابقه روشنی داشتند، تشکیل می دادند. در این پژوهش، از دو روش نمونه گیری نظری و گلوله برفی استفاده شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل مصاحبه های نیمه سازمان یافته بود که محقق در قالب 19 مصاحبه به اشباع نظری رسید. در تحلیل یافته های پژوهش از پنج مفهوم شرایط علی، شرایط مداخله گر، شرایط زمینه ای، راهبردها و پیامدها، در قالب الگوی کدگذاری استراس و کوربن (1990) استفاده شد. به طور کلی نتایج این پژوهش، با مشخص کردن وضعیت آموزش المپیک در ایران و تدوین الگوی آموزش المپیک در ایران نشان داد، می توان آموزش المپیک را با توجه به شرایط مداخله گر و زمینه ای حاصل از این پژوهش، از طریق راهبردهای آموزشی و پژوهشی، فرهنگی و بومی، ورزش قهرمانی، تبلیغات و اطلاع رسانی در ایران توسعه داد.
    کلیدواژگان: آموزش المپیک، المپیزم، جنبش المپیک، الگو، نظریه بنیادی
  • الهام یادگاری *، عبدالعلی بنایی فر، محمد علی آذربایجانی، سجاد ارشدی صفحات 73-84
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین هوازی بر بیان ژن عامل هسته ای کبدی (HNF-4α) ، گلوکز، انسولین و مقاومت به انسولین در رت های دیابتی نوع دو بود. بدین منظور تعداد 20 سر رت نر 10 هفته ای با وزن 20±220 گرم (در ابتدا) انتخاب و با تزریق درون صفاقی نیکوتین آمید-استرپتوزوسین دیابتی نوع دو شدند و به شیوه تصادفی به دو گروه تمرین هوازی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی به مدت 12 هفته و هر هفته 5 جلسه با زمان 10 تا 50 دقیقه و سرعت 18 تا 26 متر در دقیقه بود. گلوکز ناشتا، انسولین سرم و بیان ژن HNF-4α در بافت کبد هر دو گروه پس از آخرین جلسه تمرین اندازه گیری و توسط آزمون تی مستقل با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج نشان داد که تمرینات هوازی به کاهش معنا دار گلوکز ناشتا (001/0=P) ، مقاومت به انسولین (044/0=P) و افزایش معنا دار انسولین (019/0=P) منجر شد. همچنین، بیان HNF-4α پس از تمرین هوازی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنا داری داشت (007/0=P). براساس یافته های موجود، احتمالا تمرین هوازی می تواند با افزایش انسولین سرم بیان ژن HNF-4α کبد رت های دیابتی نوع دو را کاهش دهد. ازاین رو با کاهش بیان این ژن در اثر تمرین هوازی و به تبع آن کاهش گلوکز تولیدی کبد، ممکن است که یکی از مکانیسم های اثر فعالیت ورزشی در افراد دیابت نوع دو باشد.
    کلیدواژگان: بیان ژن HNF-4?، تمرین هوازی، دیابت نوع دو
  • رضا اندام، زهرا کریمی *، امیر منتظری صفحات 85-97
    هدف این پژوهش، بررسی رابطه اخلاق کار با تعهد سازمانی داوطلبان رویدادی در ورزش بود. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه نیروهای داوطلب شرکت کننده در دوازدهمین المپیاد فرهنگی_ ورزشی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه های سراسر کشور بودند. به دلیل پایین بودن حجم جامعه آماری، نمونه به صورت تمام شمار به دست آمد (n=N). بر این اساس 133 نفر به عنوان نمونه آماری ارزیابی شدند. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه اخلاق کار پتی (1990) و پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایر (1991) استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها، توسط افراد صاحب نظر بررسی و تایید شد. داده های گردآوری شده از طریق ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد بین اخلاق کار و تعهد سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیونی نشان داد از میان ابعاد اخلاق کار، روابط سالم و انسانی در کار و نیز جدیت و پشتکار در کار نقش مثبت و معناداری در پیش بینی تعهد داوطلبان داشتند. در نهایت، به مدیران ورزشی توصیه می شود که با ارائه کدهای اخلاقی و توسعه اصول اخلاق کار، تعهد سازمانی را در میان داوطلبان ورزشی افزایش دهند.
    کلیدواژگان: اخلاق کار، المپیاد ورزشی، تعهد سازمانی، داوطلبی، روابط سالم
  • مهدی کیانی، فرزانه تقیان * صفحات 99-110
    هدف از تحقیق حاضر مقایسه تاثیر فعالیت ورزشی تناوبی شدید در آب و خشکی بر برخی از فاکتورهای آنتی اکسیدانی و التهابی در ورزشکاران مرد اسکواش بود. به این منظور 24 بازیکن اسکواش (سن 05/4±90/23سال، قد 40/6±46/176سانتی متر و وزن 35/7±80/74کیلوگرم) که دارای 3 سال عضویت باشگاهی و فعالیت مستمر ورزشی بودند، به صورت هدفمندانتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تمرین در آب (12 نفر) و تمرین در خشکی (12 نفر) تقسیم شدند. سپس برنامه تمرین تناوبی شدید (HIT) در آب و خشکی با شدت 80 تا 90 در صد ماکزیمم ضربان قلب در قالب 8 تمرین و در دو بخش 4 دقیقه ای و به مدت یک جلسه انجام گرفت. در هر دو گروه تمرین در آب و تمرین در خشکی نمونه خونی، قبل و بلافاصله پس از تمرین تناوبی شدید در آب و خشکی به منظور اندازه گیری سطوح اینترلوکین 6، پروتئین واکنشی C، اسید اوریک و بیلی روبین تام گرفته شد. برای محاسبه نتایج از آزمون t همبسته و t دو نمونه مستقل استفاده شد. کلیه نتایج در سطح 05/0≥P در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که در مقایسه بین گروهی در مورد سطح سرمی اینتر لوکین6 (18/0=P) ، بیلی روبین (15/0=P) و اسید اوریک (14/0=P) تفاوت معنا داری بین دو گروه تمرین در آب و تمرین در خشکی مشاهده نشد، اما در مورد پروتئین واکنش دهنده C (02/0=P) تفاوت بین دو گروه معنادار بود. یافته ها نشان داد که یک جلسه تمرین HIT در آب به دلیل ویژگی های فیزیکی آب می تواند بر کاهش سطح CRP در بازیکنان اسکواش موثر باشد.
    کلیدواژگان: آب و خشکی، آنتی اکسیدانی، اسکواش، تمرین، فاکتور التهابی
  • غلام رضا شعبانی بهار، نعیم شربتی * صفحات 111-121
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی رابطه انگیزه های شغلی کارکنان و نوآوری سازمانی ادارات ورزش و جوانان استان همدان است. 108 نفر از کارمندان و مدیران ادارات ورزش و جوانان استان همدان به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه انگیزش شغلی دانت و همکاران (1996) و پرسشنامه نوآوری سازمانی میرکمالی و چوپانی (1390) بود. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین انگیزه های شغلی و نوآوری سازمانی رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد (05/0P≤). نتایج آزمون تحلیل رگرسیون خطی نشان داد که انگیزه شغلی توان پیش بینی نوآوری سازمانی را دارد (415/0R=؛ 000/0P=). علاوه بر این، نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که بین دیدگاه های زنان و مردان به میزان نوآوری سازمانی تفاوت معنا داری وجود ندارد (105/0-t=) ؛ و در نهایت نتایج آزمون تحلیل واریانس یکطرفه نشان داد بین افراد با سطوح تحصیلی مختلف در میزان نوآوری سازمانی تفاوت معناداری وجود ندارد (78/0F=).
    کلیدواژگان: ادارات ورزش و جوانان، انگیزه شغلی، بهبود نوآوری، کارمندان و مدیران، نوآوری سازمانی
  • هادی کرندی، رحیم میرنصوری *، مسعود رحمتی، عبدالرضا کاظمی صفحات 123-137
    انتقال سیتوپلاسمی فرایندی حیاتی در دستگاه عصبی است که موجب بهبود بقای عصبی می شود. پروتئین های KIF5B و Dynein موتورهای حرکتی درگیر در انتقال سیتوپلاسمی هستند که نقش مهمی در انتقال رو به جلو و عقب محموله های مختلف دارند، اما تاثیر تمرینات ورزشی به ویژه تمرین تناوبی شدید (HIIT) بر بیان این پروتئین ها کمتر بررسی شده است. ازاین رو در این پژوهش، تاثیر HIIT بر بیان ژن و میزان پروتئین های KIF5B و Dynein در هیپوکمپ موش های صحرایی نر ویستار بررسی شد. آزمودنی های پژوهش شامل 14 سر موش بود که به دو گروه تمرین (7) و کنترل (7) تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت شش هفته و هر هفته پنج جلسه بر روی نوار گردان انجام گرفت. برای بررسی میزان پروتئین KIF5B و Dynein از روش ایمونوهیستوشیمی و برای اندازه گیری بیان mRNA متغیرهای پژوهش از روش Real-Time PCR استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که شش هفته HIIT به کاهش معنا داری در بیان ژن KIF5B و Dynein (به ترتیب 001/0 P= و 001/0 P= و درصد تغییرات=072/-) منجر شد. همچنین در پی انجام شش هفته تمرین، کاهش معنا داری در محتوای KIF5B (001/0P=) و Dynein (004/0P=) مشاهده شد. این یافته ها بیانگر این مطلب است که HIIT با تنظیم کاهشی بیان ژن و محتوای پروتئینی KIF5B و Dynein در بافت هیپوکمپ مرتبط است، هرچند سازوکارهای پایه ناشناخته باقی مانده اند. این تغییرات نشان می دهد که HIIT ممکن است بر انتقال سیتوپلاسمی روبه جلو و روبه عقب تاثیر منفی داشته باشد، چراکه انتقال سیتوپلاسمی به وسیله KIF5B و Dynein میانجی گری می شود.
    کلیدواژگان: Dynein، HIIT، KIF5B، انتقال سیتوپلاسمی، هیپوکمپ
  • امین رشید لمیر، امین دهقان قه فرخی*، بهمن طیبی صفحات 139-155
    هدف از این پژوهش، تدوین برنامه راهبردی فدراسیون ملی ورزش های زورخانه ای بود که با روش تحقیق آمیخته (ترکیب روش های کیفی و کمی) انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش را هیات رئیسه فعلی و سابق فدراسیون، مسئولان کمیته ها، روسای هیات های استانی، استادان دانشگاهی مسلط به موضوع و مسئولان انجمن های زورخانه ای سایر ارگان ها تشکیل می دادند که در مجموع 70 نفر بودند. نمونه با جامعه آماری برابر بود که در نهایت 58 پرسشنامه به درستی برگشت داده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه از نوع باز بود که از پاسخگویان خواسته شد تا چشم انداز، ماموریت، ارزش های محوری، قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای فدراسیون ملی ورزش های زورخانه ای را فهرست کنند. کمیته راهبری پژوهش، ضریب اهمیت و رتبه هر یک از عوامل محیط داخلی و خارجی فدراسیون را مشخص کردند و با مشخص شدن موقعیت راهبردی فدراسیون و استفاده از ماتریس تطبیقی، تعداد 15 راهبرد استخراج و اولویت بندی شد. فدراسیون ملی ورزش های زورخانه ای در منطقه راهبردی SOقرار داشت؛ بنابراین راهبرد ها باید بیشتر در جهت توسعه و گسترش فعالیت های فدراسیون باشند که در تدوین آنها، این مهم مورد توجه قرار گرفت.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی راهبردی، راهبرد، مدیریت راهبردی، ورزش باستانی، ورزش زورخانه ای
  • فاطمه غفاریان سرکندی، عباس علی گایینی *، حمید رجبی، ناهید ابوطالب، محمدرضا کردی صفحات 157-168
    افسردگی از پیامدهای روان پزشکی ناشی از انفارکتوس میوکارد است. افزایش عوامل التهابی پس از انفارکتوس میوکارد، از راه مرگ سلولی و بی تعادلی نوروژنز به تغییراتی در حجم دستگاه لیمبیک منجر می شود. عامل نروتروپیک مشتق از مغز و سروتونین عوامل نروژنزی موثر در افسردگی اند. پذیرفته شده است فعالیت ورزشی ممکن است به افزایش عوامل نروتروپیکی بینجامد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین تناوبی خیلی شدید بر عامل نروتروپیک مشتق از مغز و سروتونین هیپوکمپ در موش های صحرایی پس از انفارکتوس میوکارد بود. در این مطالعه 32 موش صحرایی نر بالغ به صورت تصادفی به چهار گروه کنترل ایسکمی/ریپرفیوژن، تمرین تناوبی خیلی شدید و ایسکمی/ریپرفیوژن، تمرین تناوبی خیلی شدید/موش های صحرایی سالم و گروه شم تقسیم شدند. مدلسازی ایسکمی با بستن شریان نزولی قدامی چپ القا شد. تمرین ورزشی تناوبی خیلی شدید بعد از دوره چهارهفته ای بازیافت پس از بستن شریان کرونری نزولی قدامی چپ اجرا شد. موش های صحرایی 40 دقیقه، 3 روز در هفته و به مدت 8 هفته تمرین ورزشی را اجرا کردند. براساسظرفیت ورزشی و شاخص های عملکرد قلبی (کسر تزریقی و کسر کوتاه شدگی) در گروه تمرین تناوبی خیلی شدید و ایسکمی/ریپرفیوژن در مقایسه با گروه کنترل ایسکمی/ریپرفیوژن افزایش معناداری را نشان داد (05/0P <). بیان سروتونین و عامل نروتروپیکی مشتق از مغز در پی تمرین تناوبی خیلی شدید در گروه انفارکتوس میوکارد افزایش معناداری یافت (05/0P <). تمرین ورزشی تناوبی خیلی شدید به افزایش سروتونین و عامل نروتروپیکی مشتق از مغز پس از انفارکتوس میوکارد منجر شد.
    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، تمرین ورزشی، سروتونین، عامل نروتروپیک
|
  • masoud freydoni, majid jalali* Pages 9-22
    The aim of this study was to provide a model of the relationship of knowledge management and empowerment with organizational learning in Sport and Youth Ministry of Islamic Republic of Iran. The study was application in terms of type, descriptive-survey in terms of methodology and field in terms of data collection. The researchers used 3 questionnaires: the researcher-made Knowledge Management Questionnaire, Spritzer Empowerment Questionnaire and Nife’s Organizational Learning Questionnaire. Their Validity was confirmed by a group of academic experts and through factor analysis technique. After their reliability was determined, they were distributed among the population. Correlation coefficient and structural equation modeling were used for data analysis. The results showed that knowledge management had the 0.56 impact factor on organizational learning and 0.51 impact factor on empowerment. Also, the impact factor of empowerment on organizational learning was 0.63. The model presented in this study confirmed the effect of knowledge management through empowerment on organizational learning.
    Keywords: Empowerment, Knowledge Management, Sport Management, Organizational Learning
  • ebrahim moslehi najafabadi*, zahra moslehi, hassan darvakh Pages 23-32
    The interaction between exercise, games, and brain neuron-peptides such as orexin has created new scientific fields related to the problem of obesity and its treatment. In order to compare two methods of aerobic exercise on serum orexin A and overweight and obesity, 30 overweight and obese adolescent boys (10.97±0.5 years old) were selected and randomly divided into three groups: control, indoor aerobic exercise on the treadmill, play in an open area. They exercised 3 sessions per week for 8 weeks. Serum levels of orexin A were measured using ELISA method. One-way ANOVA and LSD post hoc test were used for intergroup comparisons; dependent t student test was applied for intra-group comparisons at a significance level of P≤0.05. The results indicated that both outdoor aerobic exercise and treadmill exercise significantly increased the serum levels of orexin A (P=0.000 and P=0.001 respectively). This change was higher in play group than the other group (P=0.04). Changes in weight loss indicators including BMI and body fat percent were significant only in the outdoor aerobic exercise group and control group (P=0.046, P=0.037 respectively). Therefore, it can be concluded that outdoor aerobic exercise versus indoor aerobic exercise on the treadmill has a more significant effect on serum orexin A and weight loss.
    Keywords: Overweight, Obesity, Orexin A, Play in an Open Area, Aerobic Exercise, Obese Boys
  • Ahmad Mahmoudi*, Mehdi Ghafouri, setareh Eshaghian, Farzaneh Fateh Pages 33-42
    The present study was carried out to investigate the relationship between time management and career stress in physical education teachers. The study was descriptive, survey conducted as a field research. The statistical population consisted of all physical education teachers of elementary schools in Mashhad city (N=1167). 291 subjects were selected by cluster random sampling method (134 males and 157 females). 3 questionnaires were used to collect data: Demographic (researcher-made), Time Management and Career Stress standardized by Moghimi (2006). The analysis of data showed a reverse correlation between time management and career stress (r= -0.48, P≤0.01). The results of the linear regression analysis showed that time management significantly predicted career stress of physical education teachers; this variable explained 50% of career stress variance. Among demographic characteristic, only education level had a reverse and significant relationship with career stress (r= -0.49, P≤0.02). The analysis of data was conducted using SPSS18 and Excels. It seems that time management decreases career stress through eliminating time stressful factors. Therefore, it is suggested that the authorities of Ministry of Education should try to administer time management courses to reduce career stress and increase job satisfaction and performance.
    Keywords: Time Management, Career Stress, Demographic Characteristics, Teacher, Physical Education
  • Dariush Sheikholeslami, Vatani*, parisa manuchehri, Heresh Nouri, farhad ahmadi Pages 43-54
    The aim of this study was to investigate the relationship of physical activity, body composition (weight, BMI, WHR and body fat percent) and parental education with screen time in 10-12-year-old male students. 733 students (height: 144.1±8.1 cm, weight: 39.2±11.4 kg and BMI: 18.7±4.1 kg/m2)at primary schools in Sanandaj city participated in this study using random cluster sampling method. Data of screen time and physical activity levels of the subjects along with the level of parental education was collected by a questionnaire. Also, body composition parameters and hand grip strength were evaluated. To analyze the data, descriptive statistics were used and Spearman correlation was applied to investigate the relationship of the variables. Results showed a significant negative relationship between screen time and level of physical activity and hand grip strength, and a significant positive relationship between screen time and BMI, WHR, body fat percent and the level of parental education (P≤0.05). These results indicated that an increase in screen time in 10-12-year-old students deceased their physical activity and body composition indices deteriorated.
    Keywords: Body Composition, Screen, Physical Activity, Muscle Strength, Parental Education Level
  • Hamidreza Safarijafarloo*, nasroolah sajadi, Farideh Hadavi, Amir Ghanbarpour Pages 55-71
    The main objective of this research was making a comprehensive model of Olympic education for Iran. This study used qualitative method and was performed by grounded theory. Purpose population of this study includes all elites who are elite in education and research about Olympic movement. These elites included executives and executives, champions and coaches participating in the Olympics, and scholars and faculty members. In this research, both theoretical and snowball sampling was used. Data were collected by 19 Semi-structured interviews. The findings of study included five categories of causal conditions, intervening conditions, contextual conditions, strategies and consequences were presented in the form of Strauss and Corbin’s coded pattern. Overall, this research by hhighlighting the status of the Olympic education in Iran and the development of the Olympic education model in Iran, show that Olympic education in Iran can be performed by some strategy include educational, cultural, championship and advertising.
    Keywords: Olympic education, Olympism, Olympic movement, Model, Grounded theory
  • Elham Yadegari*, Abdolali Banaeifar, Mohammadali Azarbaijani, Sajad Arshadi Pages 73-84
    The aim of this study was to investigate the effect of aerobic exercise on the gene expression of hepatocyte nuclear factor-4α (HNF-4α), glucose, insulin and insulin resistance in type 2 diabetic rats. For this purpose, 20 male 10-week-old male rats (weight 20±220 gr) were selected. Type 2 diabetes was induced intraperitoneally by the injection of nicotinamide-streptozotocin and then were randomly divided into two groups of aerobic exercise and control. The aerobic exercise program was performed for 12 weeks, 5 sessions a week, 10-50 minutes per session and speed of 18-26 meter/minute. Fasting glucose, serum insulin and HNF-4α gene expression in the liver tissue were measured in both groups after the last exercise session and compared by independent t test. The results showed that aerobic exercise significantly decreased fasting glucose (P=0.001), insulin resistance (P=0.044) and significantly increased insulin (P=0.019). Also, the expression of HNF-4α after aerobic exercise significantly decreased in comparison with the control group (P=0.007). Based on these findings, aerobic exercise is likely to reduce the liver HNF-4α gene expression of type 2 diabetic rats by increasing serum insulin. Thus, reduced expression of this gene through the effect of aerobic exercise and thereby reduced production of liver glucose may be one of the mechanisms of the effect of exercise in people with type 2 diabetes.
    Keywords: Aerobic Exercise_HNF-4? Gene Expression_Type 2 Diabetes
  • raza andam, zahra karimi*, amir montazeri Pages 85-97
    The aim of this study was to analyze the relationship between work ethics and organizational commitment of event volunteers in sports. The method applied was descriptive-correlation. The statistical population consisted of all volunteers participating in the twelfth nationwide sport-cultural Olympiad of male and female students of universities. Because of the low number of the population, the sample was selected by census sampling method (n=N=133). The data were collected by two questionnaires of Work Ethic by Petty (1990), and Organizational Commitment by Allen and Mayer (1991). Face and content validity of the questionnaires were examined and approved by experts. Collected data were analyzed using Pearson correlation coefficient and stepwise regression. The results showed a positive and significant relationship between work ethics and organizational commitment. Also, the results of the regression analysis showed that among dimensions of work ethics, healthy and humane relationships and diligence and perseverance at work had positive and significant roles in predicting the commitment of volunteers. Finally, sport managers are recommended to increase organizational commitment of sport volunteers by providing ethics codes and developing work ethics principles.
    Keywords: Work Ethics, Sports Olympiad, Organizational Commitment, Volunteering, Healthy Relationships
  • mehdi kiani, farzaneh taghian* Pages 99-110
    The aim of this study was to compare the effect of HIIT in water and land on some antioxidant and inflammatory factors in male Squash players. 24 squash players (age: 23.90 ± 4.05, height: 176.46 ± 6.40 cm and weight: 74.80 ± 7.35 kg) who had 3 years of club membership and continuous sport activities were selected purposively and randomly divided into 2 groups: training in water (n=12) and training on land (n=12). HIIT was conducted in water and land with an intensity of 80-90% of maximum heart rate in 8 sets of training and in two 4-minute sessions for one session. In both water and land groups, blood samples were collected before and immediately after HIIT in water and land to measure levels of interleukin 6, reactive protein C, uric acid and total bilirubin. Two independent sample and dependent t tests were used to calculate the results. All results were considered at P≤0.05. The results showed no significant differences between the two groups in the serum level of interleukin 6 (P=0.18), bilirubin (P=0.15) and uric acid (P=0.14), but the difference between the two groups was significant in the case of C-reactive protein (P=0.02). The findings showed that one session of HIIT in water could influence reducing the level of CRP in squash players due to the physical properties of water.
    Keywords: Water, Land, Squash, Training, Inflammatory Factor, Antioxidant.
  • Gholam Reza Shabani Bahar, Naeim Sharbati* Pages 111-121
    The aim of this study was to investigate the relationship between employees’ job motivations and organizational innovation in Sport and Youth departments in Hamadan province. 108 employees and directors of Sport and Youth departments in Hamadan province were selected by cluster sampling method. Dant et al. Job Motivation Questionnaire (1996) and Mirkamali and Chupani’s Organizational Innovation Questionnaire (2011) were used for this study. The results of Pearson correlation coefficient indicated a significant positive relationship between job motivations and organizational innovation (P≤0.05). Also, the results of linear regression analysis test showed that job motivation could predict organizational innovation (R=0.415, P=0.000). In addition, the results of independent t test showed no significant differences between the viewpoints of women and men on the level of organizational innovation (t= -0.105). Finally, the results of one-way analysis of variance test showed no significant differences among individuals with different educational levels in the amount of organizational innovation (F=0.78).
    Keywords: Sport, Youth Departments, Job Motivation, Innovation Improvement, Employees, Directors, Organizational Innovation
  • Hadi Kerendi, Rahim Mirnasoori*, Masoud Rahmati, Abdolreza Kazemi Pages 123-137
    Cytoplasmic transport is a vital process in the CNS that improves neuronal survival. KIF5B and Dynein are motor proteins involved in cytoplasmic transport which play an important role in the anterograde/retrograde transport. However, the effect of training especially high intensity interval training (HIIT) is less clear on the expression of these proteins. The present study examined the effect of HIIT on the gene expression and the amount of KIF5B and Dynein proteins in the hippocampal tissue of Wistar male rats. 14 rats were divided into 2 groups: (1) the training (TG: n=7) and (2) the control (CG: n=7). Training program was carried out on a treadmill for 6 weeks, 5 sessions per week. The protein contents of KIF5B and Dynein were determined by the immunohistochemical analysis. Moreover, the Real-Time polymerase chain reaction (Real-Time PCR) procedure was used to measure mRNA expression of the variables. The findings showed that 6 weeks of HIIT significantly decreased the gene expression of KIF5B and Dynein (P=0.001 and P=0.001 or percentage of changes= -0.72 respectively). Also, HIIT significantly decreased KIF5B (P=0.001) and Dynein (P=0.004) protein content after 6 weeks of HIIT. These findings demonstrated that HIIT was associated with the down-regulation of gene expression and protein content of KIF5B and Dynein in the hippocampal tissue although the underlying mechanisms have remained unknown. These changes show that HIIT may have negative effects on anterograde/retrograde cytoplasmic transport because the cytoplasmic transport is mediated by KIF5B and Dynein.
    Keywords: Dynein, HIIT, KIF5B, Cytoplasmic Transport, Hippocampus
  • Amin Rashid Lamir, Amin Dehghan Ghahfarokhi*, Bahman Tayebi Pages 139-155
    The aim of this study was to develop the strategic plan of national federation of Zoorkhaneh sports with mixed research method (a mixture of qualitative and quantitative methods). The statistical population included previous and current board of directors in the federation, committee authorities, presidents of province boards, university professors and presidents of Zoorkhaneh associations in other organizations (N=70). The statistical sample was equal to the population and finally 58 questionnaires were returned correctly. An open questionnaire was used and the respondents were asked to list the vision, mission, values, strengths, weaknesses, opportunities and threats of national federation of Zoorkhaneh sports. Research strategic committee determined the importance coefficient and rank of each internal and external environment factor in the federation. When the strategic position of the federation was determined, 15 strategies were extracted and prioritized by adjunctive matrix. National federation of Zoorkhaneh sports was in SO strategic position. So strategies should be directed towards developing the activities of the federation. This issue was considered in the development of these strategies.
    Keywords: Strategic Planning, Strategy, Strategic Management, Ancient Sport, Zoorkhaneh Sport
  • Fateme Ghafarian Sarkandi, Abbasali Gaieni*, Hamid Rajabi, Nahid Aboutaleb, Mohammadreza Kordi Pages 157-168
    Depression is one of the psychiatric consequences of myocardial infarction (MI). Increased inflammatory factors after MI change limbic system volume through cell death and neurogenesis imbalance. Brain derived neurotropic factor (BDNF) and serotonin are effective neurogenesis factors in depression. It is accepted that training can increase neurotrophic factors. The aim of this study was to investigate the effect of high intensity interval training (HIIT) on hippocampus serotonin and BDNF in post MI rats. 32 adult male rats were randomly divided into 4 groups: ischemia/reperfusion control (MI-CTL), ischemia/reperfusion HIIT (MI-HIIT), HIIT/healthy rats (HIIT) and sham. Ischemic modeling was induced by the left anterior descending coronary artery (LAD) ligation. HIIT started 4 weeks of recovery after LAD ligation. Rats had the training for 40 min., 3 days a week for 8 weeks. The results showed a significant increase in exercise capacity and cardiac function indices (ejection fraction and shortening fraction) in MI-HIIT group compared with MI-CTL group (P<0.05). HIIT significantly increased the expression of serotonin and BDNF in MI group (P<0.05). HIIT increased serotonin and BDNF following MI.
    Keywords: Myocardial Infraction, Training, Serotonin, Neurotropic Factor