فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال هشتم شماره 2 (تابستان 1395)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1395/08/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعید رستمی، عباسعلی گائینی، علیرضا زمانی، سیدهادی حسینی صفحه 9
    هدف تحقیق حاضر عبارت است از بررسی تاثیر تمرینات استقامتی- مقاومتی بر تغییرات هموسیستئین، اینترلوکین-6 و اینترلوکین-10 سرم مردان بیمار قلبی است. بدین منظور 38 بیمار که به مراکز درمانی قلب و عروق شهرستان شاهین شهر مراجعه کرده اند، به صورت در دسترس انتخاب شدند. این بیماران همگی افرادی بودند که تحت جراحی بای پس یا آنژیوپلاستی بالون قرار گرفته بودند. پس از تشکیل پرونده بیماران، پرسشنامه اطلاعات فردی برای آنها تکمیل شده و آزمایش های لازم برای تعیین عوامل خطرزای آنها انجام شد. قبل و بعد از شروع برنامه تمرین اندازه گیری شاخص های تن سنجی (وزن، دور کمر، دور باسن و چربی زیر جلد سه ناحیه)، آزمایشات خونی از نظر اینترلوکین-6، اینترلوکین-10، هموسیستئین و تست قدم زدن به مدت 6 دقیقه ( جهت معین نمودن ظرفیت بدنی) انجام شد. برنامه تمرین 3 روز در هفته به مدت 24 جلسه و طول هر جلسه تمرین یک ساعت بود. نتایج نشان داد که برنامه توانبخشی موجب کاهش معنی دار سطح سایتوکین های التهابی و نیز هموسیستئین گشته است. بطور کلی تحقیق حاضر نشان داد که برنامه بازتوانی با استفاده از دو روش تمرینی استقامتی و مقاومتی با توجه به تاثیر اختصاصی هر یک از دو روش می توان روش مناسبی جهت بهبود ظرفیت عملکردی در بیماران قلبی باشد.
    کلیدواژگان: توانبخشی، تمرین مقاومتی، استقامتی، اینترلوکین، هموسیستئین، بیمار قلب
  • رضا اندام، سهیلا روح پرور صفحه 19
    هدف کلی پژوهش حاضر بررسی ارتباط شایستگی مربیگری و رضایت مندی ورزشکاران والیبالیست و جودوکار استان خراسان شمالی بود. روش پژوهش، توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را بازیکنان والیبال و جودوکاران استان خراسان شمالی تشکیل دادند. با توجه به محدودیت در جامعه، نمونه آماری برابر با جامعه آماری انتخاب شد (n=N). بدین منظور 153 نفر (48نفر جودوکار و 105نفر والیبالیست) پرسشنامه های ویژگی های فردی، درک ورزشکار از شایستگی مربیگری میرز و همکاران (2010) و رضایت مندی ورزشکار رمیر و چلادورای (1998) را تکمیل کردند. روایی پرسشنامه ها با بهره گیری از نظرات اصلاحی اساتید مدیریت ورزشی، مربیان و ورزشکاران بررسی و تایید شد و پایایی آنها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 954/0 و 953/0 تعیین گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون کالموگراف-اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه، t مستقل) در سطح معناداری 05/0≥α تجزیه و تحلیل شدند. نتایج این پژوهش نشان داد، شایستگی مربیگری با رضایتمندی ورزشکاران رابطه مثبت و معناداری دارد (001/0 ،p=710/0r=) همچنین، رضایت مندی ورزشکاران را پیش بینی می کند و تفاوت معناداری بین شایستگی مربیگری بر اساس رشته ورزشی به دست آمد. این نتایج، بر ضرورت توجه به ادراک و ارزیابی ورزشکاران در برنامه های آموزشی مربیان به خصوص در رشته های انفرادی، همچنین برگزیدن مربیان شایسته برای رضایت هر چه بیشتر ورزشکاران تاکید دارد.
    کلیدواژگان: اثربخشی مربیگری، کارآمدی مربیگری، شایستگی ایجاد انگیزه، شایستگی استراتژی سازی، رضایت مندی ورزشکار
  • هاجر ربیعی، محمد فرامرزی، ابراهیم بنی طالبی، سبا نوری صفحه 33
    هدف این تحقیق مطالعه تاثیر استنشاق اسانس نعناع بر ظرفیت های تنفسی و عملکرد هوازی بازیکنان بسکتبالیست زن بود. آزمودنی ها 12 بسکتبالیست زن با میانگین سنی 5/22 سال بودند که بر اساس طرح مقطعی در دو مرحله دارونما و مکمل اسانس نعناع مورد آزمایش قرار گرفتند. پس از 30 دقیقه استنشاق در مرحله دارونما، اولین آزمون سنجش ظرفیت تنفس بعمل آمد. سپس آزمون تناوبی یویو (سطح2) اجرا و بعداز آن دومین آزمون ظرفیت تنفس بعمل آمد. پس از یک هفته، با جایگزینی اسانس نعناع به جای دارونما مراحل بالا عینا تکرار شد. شاخص های ظرفیت حیاتی با فشار، حجم بازدمی با فشار و نسبت این دو شاخص با دستگاه اسپیرومتری مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزار spssانجام شد. یافته های پژوهش نشان داد استنشاق اسانس نعناع باعث افزایش ظرفیت های تنفسی و عملکرد هوازی شد اما از لحاظ آماری تغییرات معنی دار ی مشاهده نشد. که این موضوع ممکن است ناشی از عواملی چون شدت و مدت تمرین و یا مقدار اسانس مورد استفاده در این پژوهش باشد.
    کلیدواژگان: اسانس نعناع، ظرفیت های تنفسی، عملکرد هوازی، زنان بسکتبالیست، ظرفیت حیاتی، حجم بازدمی
  • سیروس احمدی، محمدرضا فیروزی، سعید نوایی صفحه 45
    موفقیت ها و شکست های ورزشی در مسابقات بین المللی بر غرور ملی شهروندان تاثیر می گذارند اما این رابطه کمتر مورد بررسی دقیق علمی قرار گرفته است. هدف اساسی پژوهش حاضر بررسی تاثیر موفقیت تیم ملی فوتبال ایران در راهیابی به جام جهانی بر غرور ملی شهروندان است. روش تحقیق پیمایش طولی است که در دو مرحله انجام شده است. جامعه آماری شهروندان 60-18 ساله شهر یاسوج هستند که 320 نفر به عنوان نمونه تعیین و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار سنجش، پرسشنامه غرور ملی(ISSP) است که ویژگی های روان سنجی آن در ایران مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد، غرور ملی شهروندان پس از موفقیت تیم ملی فوتبال ایران به طور معناداری افزایش یافت. این افزایش در بعد غرور ملی به دستاوردهای خاص معنادار نیست اما در بعد غرور ملی عمومی، معنادار است. نتیجه گیری اساسی تحقیق حاضر این است که با سرمایه گذاری در ورزش و برنامه ریزی جهت موفقیت تیم های ملی ایران در رقابت های مهم بین المللی، می توان غرور ملی به عنوان یکی از نیازهای کشور را ارتقاء بخشید.
    کلیدواژگان: غرور ملی، فوتبال، جام جهانی، شهروندان، ایران
  • فاطمه نیکزاد، ولی الله دبیدی روشن صفحه 57
    هدف پژوهش حاضر مقایسه پاسخ برخی شاخصهای التهابی بزاقی شامل اینترفرون گاما (INF-) و اینترلوکین- 6 (IL-6) مردان با سنین مختلف متعاقب فعالیت ورزشی وامانده ساز با کارسنج دستی و پایی بود. 36 مرد سالم در سه رده سنی کودکان(7/1±7/12 سال)، میانسال(9/4±3/34 سال) و سالمند(1/2±55 سال) دو نوع پروتکل کارسنج پایی و دستی را تا حد واماندگی اجرا کردند. شدت اولیه برای کارسنج پایی حدود 50 وات و برای کارسنج دستی 25 وات بود و هر 2 دقیقه 25 وات به هر دو پروتکل افزوده گردید. شاخص های بزاقی قبل و بلافاصله پس از اجرای هر دو پروتکل اندازه گیری شد. داده ها با t وابسته، آنالیز واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شد. هر دو پروتکل باعث افزایش معنادار مقادیر IL-6 و IFN- در هر سه گروه شد، اما تفاوت معنی داری در مقادیر این شاخص ها در ورزش دست و پا بین گروه ها مشاهده نشد. به هنگام مقایسه گروه ها در ورزش دست، مقادیر IFN- در گروه میانسال و سالمند افزایش بیشتری نسبت به گروه کودکان نشان داد، اما در مقادیر IL-6 تفاوت معناداری بین گروه ها وجود نداشت. همچنین مقایسه گروه ها در ورزش پا، تفاوت معناداری در مقادیر IFN- و IL-6 را نشان نداد. با توجه به این نتایج می توان گفت که افزایش سایتوکین های بزاقی IL-6 و IFN- بدنبال فعالیت بدنی وامانده ساز بویژه در گروه سنی سالمندان و کودکان، ممکن است یک مکانیسم دفاعی در برابر استرس ناشی از ورزش باشد.
    کلیدواژگان: غیرتهاجمی، بزاق، سالمندی، فعالیت ورزشی وامانده ساز، التهاب
  • وجیهه جوانی، محمد احسانی، مجتبی امیری، هاشم کوزه چیان صفحه 71
    در بازاریابی باشگاه های ورزشی حرفهای، هواداران وفادار منبع درآمد و مولفه اصلی موفقیت باشگاهی محسوب میشوند. بنابراین، هدف از انجام این تحقیق، مطالعه مدل تداعی برند از دیدگاه هواداران لیگ برتر فوتبال ایران (لیگ یازدهم) بود. تحقیق حاضر توصیفی- پیمایشی و از انواع تحقیقات کاربردی بود. جامعه آماری تحقیق را هواداران لیگ برتر فوتبال ایران تشکیل می دادند. و تعداد 617 نفر از هواداران پرسشنامه تداعی برند را پر کردند. جهت تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان داد که ابعاد سه گانه تداعی برند، وفاداری به برند هواداران را تحت تاثیر میدهد که در آن بعد نگرشهای تداعی برند موثرترین بعد بود. ابعاد منافع و ویژگی ها به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار گرفتند. همچنین در مدل به دست آمده از این پژوهش، اثرات تعاملی قوی بین ابعاد سه گانه تداعی برند مشهود بود.
    کلیدواژگان: تداعی برند، وفاداری به برند، منافع برند، فوتبال، هواداران
  • هنگامه مسعود سینکی، پروانه نظرعلی، کاوه خبیری صفحه 85
    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مکمل دهی اسیدچرب امگا3 شامل ایکوزاپنتانوئیک اسید(EPA)ودوکوزاهگزانوئیک اسید(EPA) همراه با یک دوره فعالیت منتخب هوازی بر شاخص التهابی پروستاگلاندین E2 (PGE2) در دانشجویان دختر تمرین کرده به مدت 6 هفته انجام شد.بدین منظور از بین دانشجویان دختر رشته تربیت بدنی دانشگاه الزهرا تعداد 32 نفر بامیانگین سنی 2/1±5/22سال وبا شاخص توده بدنی2/1 ±59/21 انتخاب شدند و به طور تصادفی به 4 گروه کنترل،مکمل ،تمرین و گروه تمرین همراه مکمل تقسیم شدند.اندازه گیری های PGE2 به عنوان متغیر وابسته در ابتدا و انتهای مطالعه صورت گرفت . داده ها با استفاده از آزمونهای تی زوجی،واریانس یکطرفه و گابریل تجزیه و تحلیل شد. نتایج تمامی آزمون ها در سطح معناداری 05/0 بیان شد .نتایج نشان داد بین گروه های کنترل و تمرین (035 /. = p)و کنترل و تمرین همراه مکمل(0001/. = p)از نظر میزان PGE2 تفاوت معنی دار وجود داردو بین گروه کنترل و گروه مکمل و بین گروه تمرین همراه مکمل و گروه تمرین در انتهای مطالعه تفاوت معنادار آماری وجود نداشت.طبق یافته های تحقیق ، سطح PGE2سرمی در گروه مکمل،تمرین وتمرین همراه با مکمل( 05/0>P )در پس آزمون درمقایسه با پیش آزمون به صورت درون گروهی کاهش معنادار یافت .
    کلیدواژگان: شاخص التهابی PGE2، فعالیت منتخب هوازی، مکمل دهی امگا3، دانشجویان دختر تمرین کرده، ایکوزاپنتانوئیک اسید، دوکوزاهگزانوئیک اسید
  • میرحسن سیدعامری، میترا محمدی، محمد امین صیادی صفحه 95
    در عصر حاضر نیروهای انسانی بعنوان اولویت اول در بحث کارآفرینی سازمان ها و ارگان ها در سراسر کشور می باشد. دراین مقاله رابطه بین ابعاد توانمندسازی روانشناختی (تصمیم گیری، رشد حرفه ای، مقام و منزلت، خودمختاری، تاثیرگذاری و خوداثربخشی) و کارآفرینی مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیق حاضر یک تحقیق توصیفی مبتنی بر روش همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه کارکنان اداره کل ورزش و جوانان شهرستان ایلام 75 نفر در سال 1392، که به صورت تمام شمار انتخاب شدند. برای اندازه گیری سنجش توانمندسازی از پرسشنامه شرت و رینهارت( 1992) با پایایی 86/0 با 6 خرده مقیاس و 18 سوال و و برای کارآفرینی سازمانی از پرسشنامه آقایی با پایایی96/0 با 30 سوال استفاده شده است. داده های گردآوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین عوامل روان شناختی توانمندسازی و عوامل جمعیت شناختی کارکنان با کارآفرینی آنان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد . نتایج رگرسیون گام به گام نیز بیان کرد که در گام اول متغیر خوداثربخشی و در گام دوم مقام و منزلت توانایی پیش بینی مولفه کارآفرینی سازمانی را داشتند. بنابراین روان شناختی توانمندسازی را باید به عنوان یکی از عوامل زمینه ساز کارآفرینی سازمانی دانست.
    کلیدواژگان: توانمندسازی روانشناختی، کارآفرینی، خوداثربخشی، توانمندسازی، ایلام
  • میثم رحیمی زاده، سید نصرالله سجادی، محمود گودرزی صفحه 109
    تحقیق حاضر به منظور بررسی و مقایسه وب سایت باشگاه های حرفهای فوتبال اروپا، آسیا و ایران از نظر ارائه محتوا و تعامل با هواداران تیم از طریق وب سایت رسمی باشگاه و مولفه بازاریابی آنلاین توسط این باشگاه ها انجام شد. بدین منظور وب سایت رسمی تمامی تیمهای حاضر در مراحل نهایی لیگ قهرمانان اروپا (16 تیم)، جام قهرمانان آسیا (16 تیم) و لیگ برتر ایران (18 تیم) مورد بررسی قرار گرفت. ابزار تحقیق چک لیست محقق ساخته که روایی آن به تایید متخصصان و اساتید مدیریت ورزشی رسیده بود. نتایج تحقیق نشان داد که باشگاه های ایرانی کمترین خدمات آنلاین را ارائه کردند (میانگین 90/26 از 100) ، همچنین کمترین امتیاز را در مولفه تعامل با هوادار (89/14 از 100) و کمترین استفاده را از وب سایت باشگاه برای بازاریابی و فروش محصولات و خدمات خود داشتند (میانگین 19/8 از 100) ؛ نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه تفاوت معنی داری بین وب سایت های رسمی باشگاه های فوتبال ایران با باشگاه های حاضر در جام باشگاه های آسیا و اروپا در هر 3 مولفه بازاریابی آنلاین، محتوای رسانه ای و تعامل با هوادار نشان داد.
    کلیدواژگان: بازاریابی، اینترنت، ورزش، فوتبال، طرفدار، هوادار، باشگاه
  • موسی خلفی، علی اصغر رواسی، رحمان سوری، محمد مرادی صفحه 123
    تغییر فنوتیپ بافت چربی بر اثر تمرین تئوری جدیدی است که احتمالا در نتیجهی بیان ژن FNDC5 عضلانی ایجاد میشود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر فعالیت ورزشی هوازی بر بیان ژنهای FNDC5 و PGC-1α رتهای نر دیابتی است. در این مطالعه 18 سر رت نر دیابتی (12 هفته سن و با وزن 220-240 گرم) به 3 گروه تقسیم شدند: بلافاصله پس از فعالیت ورزشی هوازی (AE0) (6سر)، 2ساعت پس از فعالیت ورزشی هوازی (AE2) (6سر) و کنترل (C) (5سر). هر دو گروه فعالیت ورزشی هوازی (AE) با سرعت vo2max65-60% به مدت 40 دقیقه به فعالیت روی نوارگردان پرداختند. برای بررسی بیان نسبی mRNA ژنهای FNDC5 و PGC-1α بافت عضلانی از روش Real time PCR استفاده شد. از آزمون ANOVA و تست تعقیبی توکی برای تحلیل داده ها استفاده و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد. تحلیل داده ها نشان داد که بین گروه های تحقیق در بیان ژن PGC-1α تفاوت معنی داری وجود دارد (01/0P≤). نتایج آزمون توکی نشان داد، بیان ژن PGC-1α در گروه بلافاصله پس از فعالیت ورزشی هوازی (AE0) نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (01/0P≤). با این حال، بین گروه های تحقیق در بیان ژن FNDC5 تفاوت معنی داری وجود نداشت (01/0P>). بنابراین، نتایج این تحقیق نشان داد که فعالیت ورزشی هوازی علارغم بیان PGC1-α تاثیری بر بیان ژن FNDC5 در رت-های نر دیابتی ندارد.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی هوازی (AE)، بیان ژن، FNDC5، PGC، 1α، رتهای نر دیابتی
|
  • Saeed Rostami, Abbas Ali Gaeini, Alireza Zamani, Seyyed Hadi Hosseini Page 9
    The aim of the present study was to investigate the effect of endurance-resistance training on serum changes of homocysteine, interleukin-6, and IL-10 in men with heart disease. For this purpose, 38 patients who referred to medical cardiovascular centers of Shahin Shahr city were selected by convenience sampling method. The patients had undergone bypass surgery or angioplasty balloon. Patients filled out a demographic questionnaire and necessary tests were conducted to determine their risk factors. Before and after the training, anthropometric indexes (weight, waist circumference, hip circumference and subcutaneous fat in three regions) were measured and blood tests for IL-6, IL-10, homocysteine and walk test for 6 min. (to determine physical capacity) were carried out. The training protocol lasted 24 sessions, 3 days a week, one hour each session. Results showed that the rehabilitation program significantly reduced homocysteine and inflammatory cytokines. Overall, the present study showed that a rehabilitation program with concurrent resistanceendurance training can be a suitable method to improve functional capacity in patients with heart disease given the specific effect of each type of training.
    Keywords: rehabilitation, endurance, resistance training, interleukin, homocysteine, patient with heard disease.
  • Reza Andam, Soheila Rouhparvar Page 19
    The aim of this study was to investigate the relationship between coaching competency and satisfaction of volleyball and judo players of North Khorasan province. The method was descriptive-correlation. The statistical population comprised of volleyball and judo players of North Khorasan province. Due to a limitation in population, the statistical sample was equal to statistical population (n=N). So, 153 subjects (48 judo players and 105 volleyball players) completed a demographic questionnaire, Athletes’ Perceptions of Coaching Competency (APCC II–HST) of Myers et al. (2010) and Athlete Satisfaction of Riemer & Chelladurai (1998) questionnaires. The validity of these questionnaires was confirmed by constructive comments of sport management professors, coaches and players and their reliability was determined by Cronbach’s alpha coefficient as 0.954 and 0.953 respectively. The data were analyzed using descriptive and inferential statistics (Kolmogorov – Smirnov test (K–S test), Pearson correlation coefficient, multivariable regression and independent t test) (α≤0.05). The results of this study indicated that coaching competency correlated with athlete satisfaction positively and significantly (r=0.710, P=0.001). Also, coaching competency predicted athlete satisfaction and there was a significant difference in coaching competency by type of sport field. These results emphasize the necessity to pay attention to athletes’ perceptions and evaluations in coache's training programs especially in individual sports and highlight the importance of selecting competent coaches for more athletes’ satisfaction.
    Keywords: coaching effectiveness, coaching efficacy, motivating competency, strategizing competency, athlete satisfaction
  • Hajar Rabiee, Mohammad Faramarzi, Ebrahim Banitalebi Page 33
    The aim of this study was to investigate the effect of inhaling peppermint essence on respiratory capacity and aerobic performance in female basketball players. The participants were 12 female basketball players (mean age 22. 5 yr) who were tested based on cross-sectional design in two phases of placebo and peppermint essence intervention. After 30 minutes of inhalation in placebo phase, the first respiratory capacity test was conducted. YIRT2 test was performed and then the second respiratory capacity test was carried out. After one week, all of the above steps were repeated with a replacement of peppermint essential instead of placebo. Forced vital capacity (FVC), forced expiratory volume (FEV) and FVC/FEV ratio were measured by a spirometer. SPSS software was used to analyze data. The results showed that peppermint essential inhalation increased respiratory capacity and aerobic performance, but no statistical significant changes were observed which may be due to factors such as the intensity and duration of exercise or the amount of the essence inhaled in this study .
    Keywords: peppermint essence, respiratory capacity, aerobic performance, female basketball players, vital capacity, expiratory volume
  • Sirous Ahmadi, Mohammad Reza Firouzi, Saeed Navaei Page 45
    Sport successes and failures in international competitions affect national pride of citizens but this relationship has been scientifically studied to a lesser extent. The main aim of this study was to investigate the effect of success of Iran national football team in advancing to World Cup on national pride of citizens. Research method was longitudinal survey conducted in two stages. The population consisted of citizens aged between 18 and 60 in Yasouj city. 320 subjects were selected as the sample using random multi-stage sampling method. National Pride Questionnaire (ISSP) was used to collect data. Its psychometric properties had been studied in Iran. The results showed that national pride of citizens significantly increased after the success of Iran national football team. This increase was not significant in 'national pride in specific achievement' dimension but it was significant in 'general national pride' dimension. It can be concluded that national pride, as one of the essentials in Iran, can be improved by an investment in sport and planning for Iran national team's success in important international competitions.
    Keywords: national pride, football, World Cup, citizens, Iran.
  • Fatemeh Nikzad, Valiollah Dabidi Roshan Page 57
    The aim of this study was to compare the response of some salivary inflammatory markers including interferon gamma (IFN-) and interleukin-6 (IL-6) in men with different ages following an exhaustive exercise with hand and leg ergometer. 36 healthy men in three age groups of children (12.7± 1.7 yr), middle-aged (34.3± 4.9 yr) and elderly (55±2.1 yr) performed two types of leg and arm ergometer protocols to exhaustion. Initial intensity of leg ergometer was 50 watt and arm ergometer was 25 watt. 25 watts were added to both protocols every 2 minutes. Salivary markers were measured before and immediately after both protocols. The data were analyzed by dependent t test, one-way analysis of variance and Tukey post hoc test. Both protocols significantly increased the values of the IFN- and IL-6 in all three groups, but no significant differences were observed in the values of these markers in arm and leg exercises among the groups. When groups were compared in arm exercises, the amounts of IFN- in middle-aged and elderly groups showed a greater increase than children group, but there was no significant difference in values of IL-6 among the groups. Also, while comparing the groups in the leg exercises, no significant differences were observed in levels of IFN- and IL-6. Given these results, it can be noted that increased salivary cytokines of IL-6 and IFN- following exhaustive exercise, particularly in the elderly and children groups, may be a defensive mechanism against exercise-induced stress.
    Keywords: non, invasive, saliva, aging, exhaustive exercise, inflammation
  • Vajihe Javani, Mohammad Ehsani, Mojtaba Amiri, Hashem Kouzechian Page 71
    In the marketing of professional sport clubs, loyal fans are a source of income and the main component of success of sport clubs. So, this study aimed at examining brand association model from viewpoints of fans of Iran football premier league (11th league). The study was descriptive – survey and an applied research. The study population consisted of fans of Iran football premier league. 617 fans filled out a brand association questionnaire. Structural Equation Modeling was used to analyze the data. The findings showed that three dimensions of brand association influenced fan's brand loyalty; 'attitudes of brand association' was the most effective dimension. 'Benefit's and 'attribute's dimensions were placed in the second and third ranks respectively. In addition, strong interactional effects among the three dimensions of brand association were observed in the obtained model.
    Keywords: brand association, brand loyalty, brand benefits, football, fans
  • Hengameh Masoodsinaki, Parvaneh Nazarali, Kaveh Khbiri Page 85
    The aim of this study was to investigate the effect of omega- 3 supplementation including eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA) along with a period of selected aerobic activity on prostaglandin E2 (PGE2) inflammatory marker in trained female students for 6 weeks. For this purpose, 32 female students of physical education in Alzahra University (mean age 22.5.2 yr and body mass index 21.59.2 kg/m2) were selected and randomly divided into 4 groups: control, supplementation, exercise and supplementation with exercise. PGE2 was measured as the dependent variable at the beginning and the end of the study. Data were analyzed using paired t test, one-way ANOVA and Gabriel test. All tests were significant at 0.05. The results showed a significant difference in PGE2 between the control and exercise groups (P=0.035) and between control and supplementation exercise groups (P=0.0001) while there were no significant differences between control and supplementation groups and between supplementation exercise and exercise groups. According to these findings, serum level of PGE2 in supplementation, exercise and supplementation exercise groups (P
    Keywords: PGE2 inflammatory marker, selected aerobic activity, omega, 3 supplementation, trained female students, eicosapentaenoic acid, docosahexaenoic acid
  • Mir Hasan Seyyed Ameri, Mitra Mohammadi, Mohammad Amin Sayyadi Page 95
    Today, human resources are the first priority in organizational entrepreneurship throughout the country. This paper studied the relationship between psychological empowerment dimensions (decision making, professional growth, status, autonomy, influence and self-efficacy) and entrepreneurship. This study was descriptive correlation. The population consisted of all employees of Sport and Youth general office in Ilam city in 2013 (N=75) who they were selected by census sampling method. Empowerment Questionnaire of Shert and Reinhardt (1992) with a reliability of 0.86, 6 subscales and 18 items was used to measure empowerment and Aghayee's Questionnaire with 0.96 reliability and 30 items was used to measure organizational entrepreneurship. Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis. The results showed a positive and significant relationship between psychological empowerment and demographic factors of employees and their entrepreneurship. The results of stepwise regression analysis showed that self-efficacy variable and status variable had the ability to predict organizational entrepreneurship respectively. Thus, psychological empowerment must be considered as one of the predisposing factors for organizational entrepreneurship.
    Keywords: psychological empowerment, entrepreneurship, self, efficacy, empowerment, Ilam.
  • Meysam Rahimizadeh, Seyyed Nasrollah Sajjadi, Mahmoud Goodarzi Page 109
    This study was conducted to explore and compare official websites of professional football clubs of Europe, Asia and Iran with regard to providing contents and interaction with fans using official websites of clubs and their online marketing. For this purpose, official websites of all clubs participating in the final stages of UEFA Champions League (16 teams), AFC Champions League (16 teams), and Iran Premier League (18 teams) were examined. A researcher-made questionnaire was used in this study and its validity was approved by sport management experts and professors. The results showed that Iranian clubs websites offered the lowest online services (mean 26.90 out of 100) and had the lowest score of interaction with fans (14.89 out of 100) and the lowest online marketing and selling their products and services (mean 8.19 out of 100). The results of one-way ANOVA indicated a significant difference in the official websites of football clubs between Iran and Asia and Europe leagues in all three elements of online marketing, media content and interaction with fans.
    Keywords: marketing, internet, sport, football, fan, club
  • Mousa Khalafi, Ali Asghar Ravasi, Rahman Soori, Mohammad Moradi Page 123
    Change in adipose tissue phenotype caused by exercise training is a new theory manifested as the result of muscle FNDC5 gene expression. The aim of the present study was to investigate the effect of aerobic exercise on PGC-1α and FNDC5 gene expression of diabetic male rats. In this study, 18 diabetic male rats (12 weeks old, weight 220-240 gr) were divided into three groups: immediately after aerobic exercise (AE0) (n=6), 2 hours after aerobic exercise (AE2) (n=6) and control (C) (n=5). Both aerobic exercise (AE) groups exercised on the treadmill with 60-65% VO2max for 40 minutes. Real time PCR method was used to examine the mRNA relative expression of FNDC5 and PGC-1α genes of muscle tissue. ANOVA and Tukey post hoc test were used to analyze data at significance level of 0.05. Data analysis showed a significant difference in PGC-1α gene expression among the groups (P≤0.01.) Tukey test showed that PGC-1α gene expression significantly increased in the immediately after aerobic exercise (AE0) group compared to the control group (P≤0.01). However, there were no significant differences in FNDC5 gene expression among the groups (P>0.01). Therefore, the results of this study showed that despite PGC-1α expression, aerobic exercise has no effects on the FNDC5 gene expression in diabetic male rats.
    Keywords: aerobic exercise (AE), gene expression, FNDC5, PGC, 1α diabetic male rats