فهرست مطالب

پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش - سال هشتم شماره 3 (پاییز 1395)

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال هشتم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/28
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سیدمحمدحسین رضوی، سید نصرالله سجاری، آرام مرادی *، نوید اسدی صفحات 9-20
    هدف از این تحقیق، شناسایی موانع پیش روی بلیت فروشی مکانیزه در مسابقات فوتبال لیگ برتر ایران بود. به همین منظور از روش تحقیق توصیفی- پمایشی استفاده شد. ابزار تحقیق، پرسش نامه بودکه روائی صوری پرسش نامه توسط اساتید صاحبنظر و روایی سازه از طریق تحلیل عاملی اکتشافی مورد تائید قرارگرفت. پایایی پرسش نامه با استفاده از آلفای کرونباخ و با (89%= α ) تائید شد. نمونه آماری تحقیق شامل کل جامعه تحقیق شامل 34 نفر از مسئولین فدراسیون فوتبال، مدیران باشگاه های حاضر در لیگ برتر و برخی از اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه مرتبط با موضوع تحقیق، مد نظر قرار گرفتند. داده ها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی ( با چرخش و اریماکس) و آزمون های کولموگروف اسمیرنف و یومان ویتنی تجزیه تحلیل شد. نتایج تحلیل عامل انجام شده نشان داد که در مجموع موانع پیش روی بلیت فروشی مکانیزه را می توان به هفت عامل قیمت گذاری بلیت، ارتقاء و پیشبرد فروش، مکان برگزاری مسابقات، قوانین و مقررات موجود، مدیریت ، آموزش وآگاهی و وضعیت اقتصادی طبقه بندی کرد.
    کلیدواژگان: موانع، بلیت، مکانیزه شدن، لیگ برتر، فوتبال
  • مریم شعبانی، سیروس چوبینه، مرجان افغان، مهدی هدایتی* صفحات 21-27
    مهم ترین تنظیم کننده بیوژنز میتوکندریایی، 1α–PGC است که یک گیرنده سلولی است و کار تسهیل انتشار پروتئین های میتوکندریایی را انجام می دهد. هنچنین VEGF مهم ترین فاکتور رشدی درگیر در این فرایند می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر هشت هفته تمرین هوازی بر بیان ژن VEGF و 1α–PGC در عضله قلبی رت های نر سالم به روش تجربی بنیادی، انجام شد. دوازده سر رت نر بالغ از نژاد ویستار با میانگین وزنی 20±180 گرم و سن هشت هفته به دو گروه آزمون (تمرین هوازی) و کنترل (هر گروه 6 رت) تقسیم شدند. گروه آزمون، به مدت هشت هفته و هر هفته پنج جلسه، تمرینات شامل دویدن با شدت 75-70 درصد VO2max به مدت 30 دقیقه بر روی نوارگردان انجام دادند و همزمان، گروه کنترل به مدت پانزده دقیقه روی تردمیل با سرعت دو متر در دقیقه قرار گرفتند. در روز بعد از آخرین جلسه، رت ها تشریح و نمونه ها جهت استخراج RNA به آزمایشگاه منتقل شدند. برای بررسی بیان ژن های PGC1 وVEGF با استفاده از تکنیک SYBER Green Real-time PCR استفاده شد. برای تعیین میزان بیان نسبی گروه آزمون نسبت به گروه کنترل از نرم افزار REST نسخه 2009 استفاده شد. سطح معنی داری 05/0> P در نظر گرفته شد. بیان ژن αPGC-1 و VEGF در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل به ترتیب 97/0 و 85/0 برابر بود که از نظر آماری معنی دار نبود (به ترتیب95/0=P و63/0=P ). نتایج نشان دهنده تغییر غیرمعنی دار میزان بیان ژن PGC1-α و VEGF در عضله قلب به دنبال هشت هفته تمرین هوازی می باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، فعال کننده تکثیر پروکسی زوم آلفا، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی، عضله قلبی، موش صحرایی
  • علی اصغر یزدانی، سیدعماد حسینی، نوشین بنار، محمد ریحانی* صفحات 29-40
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی موانع حمایت ورزشی شرکت ها در استان خراسان شمالی بود. این پژوهش توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، 106 نفر از مدیران عامل، مدیران بازاریاب، مدیران مالی و یا مسئولین بخش های ورزشی 54 شرکت بزرگ تولیدی، خدماتی و بازرگانی استان خراسان شمالی که توانایی حمایت ورزشی را داشتند. نمونه آماری برابر با جامعه آماری انتخاب شد که در مجموع پرسشنامه 84 آزمودنی مورد استفاده قرار گرفت. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته ای با مقیاس پنج ارزش لیکرتی می باشد که روایی آن را 15 نفر از صاحب نظران مدیریت ورزشی و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ (79/0) محاسبه گردید. برای روایی سازه و شناسایی عوامل از روش تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش واریمکس استفاده و برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی LSD، در سطح معنی داری 05/≤0P استفاده گردید. براساس تحلیل عاملی، 24 گویه در سه عامل قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که بین سه مانع حمایت ورزشی تفاوت معنی داری وجود دارد که به ترتیب این موانع «مدیریتی- تبلیغاتی، اقتصادی- اجتماعی و ارتباطی- محیطی» نام گذاری شدند. در مجموع پیشنهاد می شود برای کاهش تاثیر موانع با تعامل میان دولت، شرکت ها و باشگاه های ورزشی، تسهیلات لازم جهت تشویق شرکت ها فراهم گردد. همچنین عوامل تبلیغاتی نظیر انعکاس مطلوب حمایت ورزشی جهت بهبود حمایت بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: حمایت ورزشی، موانع حمایت ورزشی، عامل مدیریتی، تبلیغاتی، عامل اقتصادی، اجتماعی، عامل ارتباطی، محیطی
  • زهرا فرشیدی، عباسعلی گائینی* صفحات 41-51
    هدف مطالعه تاثیر تعاملی امگا-3 و تمرین هوازی پیش‏رونده بر مقادیر اپلین و شاخص‏ مقاومت انسولین زنان چاق غیر فعال بود.60 نفر آزمودنی در چهار گروه 15 نفری (گروه تمرین هوازی، گروه تمرین هوازی همراه با مصرف امگا، گروه مصرف کننده امگا و گروه کنترل) تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی و گروه تمرین هوازی همراه با مصرف امگا تمرینات هوازی پیش‏رونده را به مدت 12 هفته انجام دادند. تمرینات به صورت اینتروال از 6 تکرار 3 دقیقه‏ای شروع و تا 13 تکرار 3 دقیقه به اتمام رسید. زمان استراحت با توجه به وضعیت جسمانی آزمودنی ها بین 1 تا 2 دقیقه منظور شد و در 4 هفته آخر به 1 دقیقه استراحت رسید. گروه تمرین هوازی همراه با مصرف امگا و گروه مصرف کننده امگا، هر هفته 7 کپسول حاوی امگا-3 و گروه تمرین و کنترل نیز در همین مدت دارونما‏ مصرف کردند. نمونه های خونی ناشتا قبل و بعد از مطالعه جمع آوری شد. نتایج آزمون تحلیل واریانس یک راهه نشان داد تاثیر تمرین هوازی پیش‏رونده و تاثیر مکمل امگا-3 بر کاهش مقادیر اپلین و شاخص‏ مقاومت انسولین در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل معنادار است. تمرین هوازی فزاینده به همراه مصرف مکمل امگا-3 ممکن است با کاهش توده چربی و مهار تولید عوامل التهابی، منجر به کاهش بیشتر اپلین و شاخص‏ مقاومت انسولین در زنان چاق غیر فعال شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی پیش رونده، اسید چرب امگا، 3، اپلین، شاخص مقاومت انسولین، چاقی
  • علی اکبر آقایی*، رضا اندام صفحات 53-65
    هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین اخلاق کاری و رفتار شهروندی سازمانی معلمان تربیت بدنی استان سمنان بود. روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است. نمونه آماری پژوهش شامل 141 نفر از معلمان تربیت بدنی استان سمنان بود که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های اخلاق کاری و رفتار شهروندی سازمانی استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه های تحقیق توسط گروهی از صاحبنظران بررسی و تایید شد. همچنین، از روش آلفای کرونباخ برای پایایی پرسشنامه ها استفاده شد(80/0 α= برای اخلاق کاری و 76/0 α= برای رفتار شهروندی سازمانی). برای تحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف - اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون دو و چند متغیره، در سطح معنی داری 05/0 ≤α استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد بین اخلاق کاری و رفتار شهروندی سازمانی معلمان ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد (65/0r=) و شاخص اخلاق کاری حدود 42 درصد از واریانس رفتار شهروندی سازمانی را تبیین می کند. همچنین، تحلیل نتایج نشان داد با وجود اینکه هر چهار بعد اخلاق کاری، ارتباط مثبت و معناداری با رفتار شهروندی سازمانی دارند اما، تنها دو بعد «روح جمعی و مشارکت در کار» و «دلبستگی و علاقه به کار» پیش بینی کننده رفتار شهروندی سازمانی هستند که به ترتیب 49 و 25 درصد رفتار شهروندی را تبیین می کنند. به طور کلی اخلاق کاری عاملی مهم و پیش بینی کننده رفتار شهروندی سازمانی معلمان تربیت بدنی است.
    کلیدواژگان: اخلاق کاری، رفتار شهروندی سازمانی، روح جمعی و مشارکت، دلبستگی و علاقه به کار، معلمان تربیت بدنی
  • احمد عبدی، نسرین رمضانی*، حسن حاجی صفحات 67-77
    تاثیر گیاهان حاوی فنول ها و آنتی اکسیدانها به همراه تمرینات مقاومتی بر بیماری های دیابت، آترواسکلروز و اختلالات لیپیدی همواره مورد توجه بوده است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر تعیین اثر تعاملی تمرین مقاومتی و مصرف عصاره دانه گشنیز بر آپولیپوپروتئین A و نیمرخ لیپیدی موش های صحرایی نر دیابتی بود. این پژوهش یک مطالعه تجربی است که بر روی 40 سر موش صحرایی نر دیابتی انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی در 4 گروه (1- گروه تمرین، 2- گروه تمرین - عصاره، 3- گروه عصاره و 4- گروه کنترل) قرار گرفتند. القای دیابت از طریق تزریق وریدی 55 میلی گرم استرپتوزوتوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در موش ها ایجاد شد. سپس 6 هفته تمرین مقاومتی (5 روز در هفته با شدت 30-100 درصد وزن بدن) بر روی نردبان اعمال شد. عصاره گشنیز به میزان روزانه 150 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی به موشها خورانده شد. پس از 6 هفته تمرین مقادیر سرمی آپولیپوپروتئین A، HDL، LDL، TG و TC اندازه گیری شد. نتایج پژوهش نشان داد تمرین مقاومتی و مصرف عصاره دانه گشنیز باعث افزایش غیر معنی دار در آپولیپوپروتئین A در گروه های تجربی شد. میزان HDL سرمی به طور معناداری در گروه های تجربی افزایش و مقادیر LDL و TC کاهش نشان داد (041/0>p). به نظر می رسد تمرینات مقاومتی می تواند در کاهش اختلالات لیپیدی در بیماران دیابتی و عوارض ناشی از آن موثر باشد هرچند، برای دستیابی به نتایج دقیق تر نیاز به پژوهشات بیش تری است.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، عصاره دانه گشنیز، آپولیپوپروتئین - 1، نیمرخ لیپیدی، دیابت
  • مهرعلی همتی نژاد، شهرام شفیعی کردشولی، مهدی حاجی آبادی* صفحات 79-92
    هدف از این پژوهش اولیت بندی و بررسی رابطه بین سبک های رهبری مربیان و خرده مقایس های هویت ورزشی بازیکنان در لیگ برتر هندبال ایران بود. نمونه آماری برابر با جامعه آماری شامل کلیه بازیکنان شاغل در لیگ برتر هندبال در نظر گرفته شد (144n=). ابزار پژوهش شامل پرسشنامه مقیاس رهبری در ورزش(LSS) چلادورای و ساله(1980) با پنج سبک رفتاری و پرسشنامه هویت ورزشی(AIMS Plus) چزلاک (2004) با پنج خرده مقیاس هویت به ترتیب با ثبات درونی(93%) و(89%) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کلموگراف-اسمیرنوف، ضریب همبستگی اسپیرمن، تجزیه و تحلیل واریانس با اندازه-گیری های مکرر، تعقیبی بونفرونی و فریدمن در نرم افزار (19)SPSS استفاده شد (05/0≥p). نتایج نشان داد که سبک رهبری آموزش و تمرین (68/0±59/3 M±SD) بیشترین و سبک دموکراتیک(84/0±94/2 M±SD) کمترین استفاده را توسط مربیان داشته اند. همچنین خرده مقیاس تاثیرپذیری مثبت بیشترین و انحصارگرایی کمترین میانگین نمره را در مقیاس هویت ورزشی داشتند. نتایج همبستگی تنها در رابطه سبک رهبری آموزش و تمرین مربیان با هویت ورزشی بازیکنان لیگ برتر هندبال مثبت و معنی دار (23/0 r:) بود. براساس یافته های پژوهش، به نظر می رسد مربیان می توانند با آگاهی از جنبه های رفتاری مطلوب در حین تمرین و آموزش، گام اساسی در حفظ و ثبات هویت ورزشی قوی ورزشکاران بردارند.
    کلیدواژگان: سبک رهبری، هویت ورزشی، مربیان، لیگ برتر، هندبال
  • لیلا وصالی اکبرپور، محمدعلی سمواتی شریف* صفحات 93-101
    هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر حمایتی مکمل ویتامینC، بر تغییرات بیومارکرهای تخریب کبدی ناشی از تمرین شنای استقامتی و وامانده ساز در سرم رت های نر ویستار می باشد. بدین منظور تعداد 36 سر رت نر نژاد ویستار در محدوده 250 تا300 گرم بطور تصادفی به شش گروه : 1- وامانده ساز، 2- وامانده ساز با ویتامینC، 3- استقامتی، 4- استقامتی با ویتامینC، 5- کنترل، 6-کنترل با ویتامینC، تقسیم شدند. در هر جلسه گروه های استقامتی یک ساعت، وامانده ساز سه ساعت، 5جلسه در هفته و به مدت ده هفته شنا کردند. مکمل ویتامینC (mg/kg 100)، یک هفته پیش از شروع پروتکل تمرینی آغاز و تا پایان هفته دهم ادامه یافت. جهت برآورد شاخص ها ALT، AST و ALP ، نمونه گیری خونی از سیاهرگ زیرین انجام شد. آنالیز داده ها توسط ANOVA یک طرفه، تست توکی با سطح معناداری 05/0 >α انجام شد. نتایج نشان دادند سطوح ALT گروه وامانده ساز بامکمل (02/0=P ) و گروه استقامتی بامکمل (005/0=P) ، کاهش معناداری نسبت به گروه وامانده ساز داشتند. سطوح AST گروه استقامتی بامکمل نیز، در مقایسه با گروه کنترل بامکمل (03/0=P) ، و گروه وامانده ساز (04/0=P) کاهش داشت. همچنین سطوح ALP گروه استقامتی با مکمل نسبت به گروه وامانده ساز کاهش یافت (03/0=P). در نتیجه مصرف مکمل ویتامین C، منجر به کاهش سطوح آسیب کبدی در گروه های تمرینی به خصوص تمرین استقامتی می گردد.
    کلیدواژگان: شنای استقامتی، شنای وامانده ساز، آلانین آمینوتر انسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز، ویتامین C
  • مصطفی ثابتی راد، حسن بحرالعلوم، سید رضاحسینی نیا* صفحات 103-118
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی ارتباط بین هوش معنوی و فرسودگی شغلی معلمان تربیت بدنی بود. روش تحقیق توصیفی– همبستگی است و جامعه آماری تحقیق شامل کلیه معلمان تربیت بدنی آموزش وپرورش استان سمنان می باشد که با استفاده از جدول مورگان 148 نفر (77 مرد و 71 زن) به عنوان نمونه آماری به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه های هوش معنوی (بدیع و همکاران، 1389) و فرسودگی شغلی (مسلش، 1996) را تکمیل کردند. پس از جمع آوری پرسشنامه ها درنهایت تعداد 141 پرسشنامه موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین متغیرهای هوش معنوی و فرسودگی شغلی ارتباط معکوس و معناداری وجود دارد (01/0 P<). همچنین بین تمامی زیرمقیاس های هوش معنوی و فرسودگی شغلی ارتباط منفی و معناداری مشاهده شد. نتایج رگرسیون خطی ساده موید آن بود که هوش معنوی به تنهایی 36 درصد واریانس فرسودگی شغلی را پیش بینی می کند. همچنین رگرسیون چندگانه نشان داد که «توانایی تعامل و مقابله با مشکلات» با میزان 31/0- بیشترین سهم و «خودآگاهی و عشق» با میزان 12/0- کمترین سهم را در پیش بینی متغیر فرسودگی شغلی دارند. درنهایت نتایج آزمون های t و ANOVA حاکی از آن بود که بین میانگین های هوش معنوی و فرسودگی شغلی بر اساس برخی از ویژگی های جمعیت شناختی شامل جنسیت، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات و سابقه کار اختلاف معناداری وجود ندارد (05/0p>).
    کلیدواژگان: هوش معنوی، فرسودگی شغلی، معلمان تربیت بدنی، توانایی تعامل، خودآگاهی
  • عارف باسره*، خسرو ابراهیم، فریبرز هوانلو، پونه دهقان صفحات 119-129
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر حاد فعالیت های ایزومتریک با فشارهای مختلف کاهش جریان خون بر تغییرات الکترومیوگرافی عضله است. بدین منظور 10 مرد دانشجوی سالم با میانگین سن 33/0±8/25 سال و قد 67/1±6/176 سانتی متر و وزن 1/2±2/75 کیلوگرم که سابقه تمرین مقاومتی را داشته اند به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. در ابتدا فشارخون قوزک پا آزمودنی ها به وسیله دستگاه سونوگرافی داپلر رنگی و توسط متخصص سونوگرافی تعیین گردید و همین مقدار فشار جهت کاهش جریان خون در جلسات فعالیت همراه با کاهش جریان خون به وسیله کاف بر بالاترین نقطه ران پای غالب آزمودنی ها اعمال شد. پروتکل این تحقیق شامل 6 انقباض ایزومتریک 10 ثانیه ای و بین هر دو انقباض آزمودنی ها 60 ثانیه استراحت می کردند. این پروتکل در هر چهار جلسه فعالیت که با یکی از فشارهای صفر،100،70 و 130 درصد فشار سیستولی انجام شد، عینا تکرار شد. با استفاده از آزمون کلموگروف اسمیرنف طبیعی بودن داده ها بررسی شد و سپس از آزمون تحلیل واریانس مکرر یک طرفه جهت تشخیص معنادار بودن تغییرات (الکترومیوگرافی ادغامی) iEMG بین چهار جلسه استفاده شد. نتایج داده ها نشان داد که بین جلسات 100 و 130 درصد فشار سیستولی در iEMG تفاوت معنادار مشاهده نشد (05/0P>) ، ولی بین سایر جلسات تفاوت معنادار در iEMG مشاهده شد (05/0P<). همچنین اگر فعالیت همراه با کاهش جریان خون با بار 65 درصد MVC با فشاری معادل 100 درصد فشار سیستولی انجام شود، فعالیت الکتریکی بیشتر از انجام همین فعالیت با بار یکسان و فشارهای کم تر (صفر و 70 درصد فشار سیستولی) و برابر با انجام فعالیت با بار یکسان و فشار 130 درصد فشار سیستولی خواهد بود.
    کلیدواژگان: کاهش جریان خون، فعالیت ایزومتریک، کاآتسو، الکترومیوگرافی، انسداد عروق
  • فرحناز امیرشقاقی*، فریبرز هووانلو، مریم نورشاهی صفحات 131-144
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات سرعتی تکراری در شرایط هایپوکسی و نورموکسی بر رکورد شنای شناگران نخبه دختر می باشد. تحقیق حاضر بر روی 30 شناگر نخبه دختر انجام گرفت که بصورت تصادفی در سه گروه 10 نفری شامل دو گروه تجربی(هایپوکسی و نورموکسی) و یک گروه کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرینی برای هر دو گروه تجربی به مدت هشت هفته و هر هفته شامل دو جلسه تمرین با ارگومتر شنا و سه جلسه تمرین دراستخر دنبال شد. پروتکل تمرینی برای دو گروه با شدت و مدت زمان یکسان (9 کوشش30 ثانیه ای با شدت 80 درصد حداکثر اجرا، همراه با دو دقیقه استراحت بین هر کوشش) بر روی ارگومتر شنا طراحی گردید، با این تفاوت که تمرینات گروه تجربی اول در شرایط هایپوکسی معادل 14 درصد fio2 انجام گردید. گروه کنترل در این مدت، فقط به اجرای 5 جلسه تمرین عادی شنای خود پرداختند. نتایج با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس در سطح معنی داری 05/0 p≤ تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که هشت هفته تمرینات سرعتی تکراری باعث بهبود رکورد شنای 100متر (013/0=P) و شنای 200متر (009/0=p) در شرایط هایپوکسی نسبت به نورموکسی می شود.
    کلیدواژگان: تمرینات سرعتی تکراری، هایپوکسی، نورموکسی، رکورد شنا 100 مترکرال سینه و رکورد شنا 200 متر کرال سینه
|
  • Seyyed Mohammad Hossein Razavi, Seyyed Nasrollah Sajjadi, Aram Moradi *, Navid Asadi Pages 9-20
    The aim of this study was to identify barriers facing mechanical ticketing in Iran football premier league. A descriptive-survey research method was used. A questionnaire was administered; its face validity was confirmed by professors and content validity by exploratory factor analysis. Using Cronbach's alpha, reliability of the questionnaire was confirmed ( α=89%). Statistical sample equaled the whole population consisting of 34 authorities of the Football Federation, current managers in the premier league clubs and some university professors of sport management related to the research topic. The data were analyzed using the exploratory factor analysis (with Varimax rotation) and Kolmogorov-Smirnoff and U Mann Whitney tests. The results of factor analysis showed that obstacles facing mechanical ticketing could be categorized into seven factors: ticket pricing, promotion and advancement of sales, tournament venue, current rules and regulations, management, education and awareness, and economic status.
    Keywords: barriers, ticketing, mechanization, premier league, football
  • Maryam Shabani, Sirous Choobineh, Marjan Afghan, Mehdi Hedayati * Pages 21-27
    The most important mitochondrial biogenesis regulator is PGC-1α that is a cell receptor and facilitates the mitochondrial protein release, while VEGF is the most important growth factor involved in this process. The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of aerobic training on the expression of PGC-1α and VEGF genes in male healthy rat's myocardial muscle by fundamental experimental method. 12 male Wistar rats (mean weight 180±20 gr and age 8 weeks) were divided into control (n=6) and exercise (n=6) groups. The exercise group had 30 minutes of running on a treadmill with an intensity of 50-60 VO2max for 8 weeks, 5 sessions per week while the control group had ran on the treadmill for 15 minutes with 2 m/min. speed. On the day after the last session, rats were dissected and the samples were transferred to the laboratory to extract RNA. To investigate the expression of PGC1 and VEGF genes, SYBER Green Real-time PCR technique was used. REST software (version 2009) was used to determine the relative expression of exercise group relative to the control group (P˂0.05). The expressions of PGC-1α and VEGF genes were 0.97 and 0.85 in exercise group relative to the control group (not statistically significant, P=0.95 and P=0.63 respectively). The results indicated the insignificant change in the expression of PGC-1α and VEGF genes in myocardial muscle following 8 weeks of aerobic exercise.
    Keywords: aerobic exercise, PGC-1?, VEGF, myocardium, rat
  • Ali Asgar Yazdani *, Seyed Emad Hosseini, Nushin Benar, Mohammad Reyhani Pages 29-40
    The aim of this study was to investigate the hurdles of sport sponsorship of companies in the province of North Khorasan. The research method was descriptive survey. The statistical population consisted of 106 managing directors, marketing managers, financial managers and directors of sport departments from 54 production, service and commercial large companies in the province of North Khorasan who had the ability of sport sponsorship. The statistical sample was equal to the statistical population and 84 questionnaires were used. The data were collected by a researcher-made questionnaire in a 5-point Likert scale; its validity was confirmed by 15 sport management experts and Cronbach’s Alpha coefficient was used to test the reliability (r=0.79). To measure construct validity and determine the factors, exploratory factor analysis with a Varimax rotation was used. Analysis of variance with repeated measures and LSD post hoc test were used to test the hypotheses (P≤0.05.). According to the factor analysis, 24 items were classified into three categories. The results showed a significant difference among 3 hurdles of sport sponsorship (management-advertising, economic-social and communication-environmental). With the interaction of the government, companies and sport clubs, it is suggested that necessary facilities should be provided to encourage companies and to decrease the effect of hurdles. Also, advertising factors such as desirable image of sponsor companies should be used to improve sponsorship.
    Keywords: sport sponsorship, hurdles of sport sponsorship, management-advertising factor, economic-social factor, communication-environmental factor
  • Zahra Farshidi, Abbas Ali Gaeini * Pages 41-51
    The aim of this study was to investigate the interactional effect of omega-3 and progressive aerobic training on the levels of apelin and insulin resistance index (HOMA-IR) in obese inactive women. 60 subjects were divided into four groups (each group 15 subjects): exercise, exercise-omega, omega and control. The exercise and exercise-omega groups performed progressive aerobic training for 12 weeks. The training started from six 3-minute repetitions and ended to thirteen 3-minute repetitions in intervals. A 1-2-minute rest was assigned based on subject's physical condition and ended to 1 minute in the last 4 weeks. The exercise-omega and omega groups took 7 omega-3 capsules every week while exercise and control groups took placebo during the same period. Fasting blood samples were collected before and after the study. The results of one-way ANOVA analysis demonstrated the significant effect of progressive aerobic training and omega-3 supplementation on the decrease of (P≤0.05) apelin levels and HOMA-IR in experimental groups compared with the control group. Decreasing fat mass and inhibiting the production of inflammatory factors, progressive aerobic training combined with omega-3 supplementation may reduce more apelin and HOMA-IR in obese inactive women.
    Keywords: progressive aerobic training, omega-3 fatty acid, apelin, insulin resistance index, obesity
  • Ali Akbar Aghaei *, Reza Andam Pages 53-65
    The aim of this study was to investigate the relationship between work ethics and organizational citizenship behavior (OCB) in physical education teachers of Semnan province. The research method was descriptive-correlation. The sample consisted of 141 Semnan physical education teachers who were selected by stratified sampling method. To collect the data, Occupational Work Ethics Inventory (OWEI) and Organizational Citizenship Behavior questionnaire (OCBQ) were used. A panel of experts examined the questionnaires and confirmed content and face validity. Cronbach’s alpha coefficient was used to test the reliability of the questionnaires (α=0.80 for OWEI & α=0.76 for OCBQ). For data analysis, Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation coefficient, two- and multivariate regression were used at significance level (α≤0.05). The results indicated a significant and positive relationship between teacher's work ethics and OCB (r=0.65) and work ethics explained 42% of variance of OCB. Although all four dimensions of work ethics had a positive and significant relationship with OCB, only “cooperation” and “dependability” were OCB predictors and accounted for 49% and 25% of OCB. Generally, work ethics is an important and predictive factor of OCB in physical education teachers.
    Keywords: work ethics, organizational citizenship behavior, cooperation, dependability, physical education teachers
  • Ahmad Abdi, Nasrin Ramezani *, Hasan Haji Pages 67-77
    The effect of plants containing phenols and antioxidants along with resistance training on diabetes, atherosclerosis and lipid disorders has always been concerned. The aim of this study was to determine the interactional effect of resistance training and coriandrum sativum extract consumption on apolipoprotein A and lipid profile in male diabetic rats. The present experimental study was conducted on 40 male diabetic rats. The rats were randomly divided into four groups: 1-resistance training, 2-resistance training- extract, 3-extract and 4-control. Diabetes was induced by STZ injection (55 mg/kg of body weight of mice); then, they performed resistance training on a ladder for 6 weeks (5 days a week with an intensity of 30-100% of body weight) and coriandrum sativum extract (150 mg/kg of body weight daily) was consumed orally. After 6 weeks of training, serum levels of the APO-A1, LDL, HDL, TC and TG were measured. The results showed that resistance training and coriandrum sativum extract insignificantly increased APO-A1 in experimental groups. Serum HDL significantly increased and LDL and TC levels decreased in experimental groups (P
    Keywords: resistance training, coriandrum sativum extract, Apo-A1, lipid profile, diabetes
  • Mehr Ali Hemmatinezhad, Shahram Shafiei Kordshouli, Mahdi Hajiabadi * Pages 79-92
    This aim of this study was to prioritize and examine the relationship between coache's leadership styles and athletic identity subscales in players of handball super league in Iran. The statistical population was equal to the sample including all the players playing in handball super league (n=144). The Leadership Scale for Sports (LSS) by Chelladurai and Saleh (1980) with 5 behavioral modes and athletic identity questionnaire (AIMS Plus) of Cieslak (2004) with 5 subscales of identity (reliability of 93% and 89% respectively) were used to collect data. For data analysis, Kolmogorov-Smirnov test, Spearman correlation coefficient, variance analysis with repeated measures and Bonferroni post hoc test and Friedman test with SPSS software were used (P≤0.05). The results showed that education and training style (3.59±0.68 M±SD) was mostly used and democratic style (2.94±0.84 M±SD) had the least application by coaches. Likewise, positive influence subscale had the highest and monopolizing had lowest mean scores in athletic identity scale. The results of correlation was significant and positive only in the relationship between coache's education and training style and player's athletic identity in handball super league (r: 0.23). According to these findings, it seems that Coaches can take essential measures to maintain player's strong athletic identity through an awareness of suitable behavioral aspects during training and education.
    Keywords: leadership style, athletic identity, coaches, super league, handball
  • Leila Vesali Akbarpour, Mohammad Ali Samavati Sharif * Pages 93-101
    The aim of this study was to examine the supporting effect of vitamin C supplement on changes of liver injury biomarkers stemming from exhaustive and endurance swimming training in serum of male Wistar rats. 36 male Wistar rats (250-300 g) were randomly divided into six groups: 1- exhaustive (EX), 2- exhaustive with VC (EX), 3-endurance (EN), 4-endurance with VC (EN), 5-control (C), and 6- control with VC (C). Endurance groups swam for 1 hour while exhaustive groups swam for 3 hours each session, 5 sessions per week for 10 weeks. VC supplement (100 mg/kg) started one week before starting the training protocol, and continued to the end of the 10th week. To estimate the indexes (ALT, AST, ATP), blood samples were collected from vena cava. Data were analyzed using the one-way ANOVA followed by a Tukey test (α˂0.05). Results showed that levels of ALT significantly decreased in EX (P=0.02) and EN groups (P=0.005) compared with EX group. Levels of AST reduced in EN group in comparison with C (P=0.03) and and EX groups (P=0.04). Also, levels of ALP reduced in EN group in comparison with EX group (P=0.03). Therefore, vitamin C supplement reduced liver injury in training groups especially endurance training group.
    Keywords: endurance swimming, exhaustive swimming, ALT, AST, ALP, vitamin C
  • Mostafa Sabeti Rad, Hasan Bahrololoum, Seyyed Reza Hosseininia* Pages 103-118
    The aim of this study was to investigate the relationship between spiritual intelligence and burnout of physical education teachers. The research method was descriptive – correlation and the population consisted of all physical education teachers in the Semnan province. According to Morgan Table, 148 teachers (77 males and 71 females) were selected through cluster random sampling method as the sample. Participants completed the Spiritual Intelligence Questionnaire (Badie et al., 2010) and Maslach Burnout Inventory (MBI) (Maslach et al., 1996). 141 completed questionnaires were examined. The results showed a significant reverse relationship between spiritual intelligence and burnout (P0.05).
    Keywords: spiritual intelligence, burnout, physical education teachers, ability to interact, selfconsciousness
  • Aref Bassereh*, Khosrow Ebrahim, Fariborz Hovanloo, Pouneh Dehghan Pages 119-129
    The aim of the present study was to investigate the acute effect of isometric exercises with different pressures of blood flow restriction on EMG changes. 10 male healthy university students (mean age: 25.8±0.33 yr, height: 176.6±1.67 cm, weight: 75.2±2.1 kg) who had a history of resistance exercises voluntarily participated in this study. Firstly, subject's ankle blood pressure was determined by color Doppler ultrasound and a sonography specialist. Then, in the exercise sessions with blood flow restriction, similar amount of pressure was applied to the highest point of the thigh of subject's dominant legs by the cuff to occlude blood flow. The study protocol consisted of six 10-sec. isometric contractions; participants had 60 seconds of rest between every two sets. The protocol was repeated in every 4 sessions conducted with 0, 70, 100 and 130% of systolic pressure. Kolmogorov-Smirnov test was used to assess normality of the data and one-way ANOVA with repeated measures were used to detect significant changes in iEMG among the 4 sessions. Statistical analysis of data showed no significant differences between sessions of 100 and 130 of systolic pressure in iEMG (P>0.05), But a significant difference was observed among other sessions in iEMG (P
    Keywords: blood flow restriction, isometric activity, Kaatsu, electromyography, occlusion
  • Farahnaz Amir Shaghaghi *, Fariborz Hovanloo, Maryam Noorshahi Pages 131-144
    The aim of this study was to compare the effect of 8 weeks of repetitive sprint training in hypoxia and normoxia conditions on swimming record of female elite swimmers. The subjects included 30 female elite swimmers who were randomly divided into 3 groups (each group 10 subjects): 2 experimental groups (hypoxia and) and one control group. Training protocol was administered to both experimental groups for 8 weeks, 2 sessions per week with swimming ergometer and 3 sessions in the swimming pool. The protocol was designed for both experimental groups with similar intensity and duration (nine 30-sec. attempts at the intensity of 80% of maximum performance with two minutes of rest) on swimming ergometer. Hypoxia group performed the training in hypoxia condition with %14 of Fio2. The control group had only 5 session of regular swimming in the pool. Results were analyzed using ANOVA at P≤0.05. The results showed that 8 weeks of repeated sprint training improved 100 m swimming record (P=0.013) and 200 m swimming record (P=0.009) in hypoxic condition compared with normoxia condition.
    Keywords: repetitive sprint training_hypoxia_normoxia_100 m swimming record of front crawl_200 m swimming record of front crawl