فهرست مطالب

رفتار حرکتی - پیاپی 29 (پاییز 1396)

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 29 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • یونس مصدق* صفحات 17-32
    مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری مخرب میلین در قسمت های مختلف سیستم عصبی مرکزی از جمله سیستم حسی حرکتی است که باعث اختلال تعادل در بیماران می شود. دراین راستا، هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر بار شناختی تکلیف بر نوسانات قامتی بیماران مولتیپل اسکلروزیس نسبت به افراد سالم بود. بدین منظور، 20 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس از انجمن ام .اس ایران (با دامنه سنی 59/12±85/41 سال و نمره مقیاس پیشرفت ناتوانی 50) و 20 فرد سالم (با دامنه سنی 6/8±52/46 سال) به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت نمودند. آزمودنی ها سه تکلیف شناختی مختلف را بر روی دستگاه تعادل سنج ایستا اجرا کردند ومساحت نوسانات قامتی آزمودنی ها با دستگاه تعادل سنج ایستا اندازه گیری شد. برای تحلیل نتایج نیز از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر ((P≤0.05استفاده گردید. یافته ها نشان می دهد که تکلیف شناختی اثر معناداری بر افزایش مساحت نوسانات (P=0.001) در هر دو گروه داشته است و بین میانگین نوسانات قامتی در تمامی سطوح در دو گروه بیماران مبتلا به ام .اس و سالم تفاوت معناداری وجود دارد ((P≤0.05. نتایج بیانگر آن است که نوسانات قامتی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس هنگام اجرای تکلیف شناختی نسبت به افراد سالم افزایش بیشتری داشته است.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، تکلیف ثانویه شناختی، نوسانات قامتی
  • مریم صالحی *، ربابه رحیمی، حجت الله امینی، مریم بیات پور صفحات 33-50
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر فعالیت های حرکتی ظریف بر رشد و بهبود توجه در دختران هفت تا 10 ساله بود. این پژوهش نیمه تجربی با استفاده از طرح پیش آزمون پس آزمون مشتمل بر یک گروه تجربی و یک گروه کنترل صورت گرفت. جامعه آماری پژوهش را دختران هفت تا 10 ساله یکی از مدارس ابتدایی شهر اصفهان تشکیل دادند که از این میان، یک گروه 120 نفره دردسترس به عنوان نمونه انتخاب شده و به دو گروه 60 نفره (یک گروه تجربی و یک گروه کنترل) تقسیم گردید. شایان ذکر است که افراد نمونه به صورت مساوی در چهار گروه سنی 15 نفره جای گرفتند. برای سنجش میزان توجه در کودکان از آزمون «بوناردل» استفاده شد که این آزمون طی دو مرحله (قبل و بعد از 12 هفته انجام حرکات ظریف) اجرا گردید. تحلیل آماری نیز با استفاده از تحلیل کوواریانس صورت گرفت. یافته ها نشان می دهد که مهارت های حرکتی ظریف تاثیر معناداری بر رشد و توسعه توجه کودکان دبستانی داشته است و اثر سن در بین گروه ها معنادار می باشد. یافته های این پژوهش نظریه مونته سوری را مبنی بر این که فعالیت های ظریف، توجه را در کودکان افزایش می دهد، تایید می کند و نشان می دهد که این فعالیت ها از پتانسیل بالقوه ای در رشد و توسعه توجه در کودکان دبستانی برخوردار می باشند
    کلیدواژگان: حرکات ظریف، توجه، کودکان دبستانی، مونته سوری
  • محمدعلی سالیانه*، مولود جهرمیان صفحات 51-72
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تاثیر یک دوره برنامه تمرینی منتخبدر فضای سبز و سالن بر کاهش علائمفزون کنشی با نارسایی توجه بود. بدین منظور، 120 دانش آموز دختر 117 سال مبتلا بهفزون کنشی با نارسایی شهرستان اهواز به روش خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. درادامه، پرسش نامه علائم مرضی کودکان که با توجه به ملاک های تشخیصی و آماری اختلالات روانی تدوین شده بود، توسط معلمان و والدین دانش آموز تکمیل شد و از بین آن ها تعداد 48 نفر که دارای بالاترین اختلال فزون کنشی بودند، با نظر روانپزشک انتخاب گردیدند و به روش تصادفی در چهار گروه 12 نفری همسان (گروه تمرین هوازی در فضای سبز؛ گروه تمرین هوازی در سالن؛ گروه حضور در فضای سبز؛ گروه کنترل) قرار گرفتند. گروه های تمرین هوازی در فضای سبز و سالن به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه با شدت 60 تا 85 درصد ضربان قلب ذخیره بیشینه به تمرین پرداختند (چهار هفته اول 25 دقیقه؛ چهار هفته دوم 35 دقیقه). برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تحلیل کواوریانس با آزمون تعقیبی استفاده شد. نتایج نشان می دهد که گروه تمرین هوازی در فضای سبز نسبت به بقیه گروه ها تاثیر معناداری بر درمان و کاهش علائمفزون کنشی با نارساییداشته است (0.05>(P. بررسی نتایج حاکی از آن است کههشت هفته تمرین هوازی در فضای سبز می تواند به عنوان یک روش غیر دارویی ، تاثیر مثبتی بر کاهش علائم بیش جنبشی، اختلال دقت، بی قراری و تکانش گریکودکان مبتلا بهفزون کنشی با نارسایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، فزون کنشی، نارسایی توجه، فضای سبز
  • معین نجم زاده بغدادی*، زهرا پورآقایی اردکانی صفحات 73-84
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بازی لیوان چینی بر مهارت های ادراکی حرکتی کودکان دبستانی 98 ساله بود. بدین منظور، 34 پسر (با میانگین سنی 4/0±8/8 سال) به صورت دردسترس انتخاب شدند و پس از اجرای پیش آزمون با استفاده از تست «پوردو پگبورد» و دستگاه زمان سنج واکنش، به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. درادامه، پیش آزمون از هر دو گروه به عمل آمد. مداخلات تمرینی در این پژوهش، تمرینات بازی لیوان چینی بود که طی 16 جلسه تمرینی به مدت چهار هفته و به صورت چهار جلسه 45 دقیقه ای اجرا گردید. از آزمون کلموگروف اسمیرونوف جهت بررسی نرمال بودن توزیع داده ها استفاده شد و آزمون تحلیل کووریانس به منظور بررسی اثر تمرین به کار رفت. نتایج نشان می دهد که یک دوره تمرینات بازی لیوان چینی، تاثیر معناداری بر افزایش هماهنگی چشم دست کودکان داشته است (0.05>P)؛ اما تاثیر آن بر بهبود زمان واکنش معنادار نمی باشد (0.05 کلیدواژگان: لیوان چینی، هماهنگی چشم - دست، زمان واکنش، مهارت های ادراکی - حرکتی
  • حسن سپهری بناب*، فاطمه سادات حسینی، مالک احمدی صفحات 85-108
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی یادگیری کنترل حرکتی پیش بینانه در کودکان با اختلال هماهنگی رشدی درمقایسه با کودکان عادی بود. بدین منظور، از بین دانش آموزان پسر 127 ساله شهر تبریز، 12 کودک با اختلال هماهنگی رشدی با استفاده از آزمون های «پرسش نامه اختلال هماهنگی رشدی والدین»، «سیاهه مشاهده حرکتی معلمان» و «آزمون برونیکز اوزرتسکی» و نیز 12 کودک عادی همتا از نظر هوشی و سن تقویمی به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. از شرکت کنندگان خواسته شد هدف متحرکی را در مسیر دایره ای بر روی مانیتور با استفاده از دسته های کنترلی بازی با استفاده از تکلیف پیگردی چرخان ردیابی کنند. کنترل پیش بینانه نیز با استفاده از متغیرهایی که نشان دهنده رفتار و موفقیت ردیابی دستی بود، اندازه گیری گشت. نتایج حاصل از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان می دهد که بین کودکان با اختلال هماهنگی رشدی و عادی در شاخص های کنترل پیش بینانه شامل: زمان کلی باقی ماندن بر هدف (P=0.049)، زمان متوالی باقی ماندن بر هدف (P=0.016)، فاصله از هدف (P=0.002) و سرعت حرکت (P=0.001) تفاوت معناداری وجود دارد. به طورکلی، به نظر می رسد کودکان با اختلال هماهنگی رشدی احتمالا نسبت به گروه کنترل در تحکیم و یادگیری کنترل حرکتی پیش بینانه و ایجاد مدل درونی کنترل حرکات دارای نقص هستند و از راهبرد کنترلی بازخوردی و گام به گام استفاده می کنند. همچنین، ممکن است یک نقص زیربنایی در مدل سازی درونی در کودکان با اختلال هماهنگی رشدی وجود داشته باشد.
    کلیدواژگان: اختلال هماهنگی رشدی، بازخورد پیش خوراندی، کنترل حرکتی پیش بینانه
  • مهشید نصری، رخساره بادامی* صفحات 109-134
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه فرایند اکتساب خبرگی در صخره نوردان مدال آور استانی و کشوری بود. بدین منظور، 50 مدال آور صخره نورد (23 مدال آور در سطح استان و 27 مدال آور در سطح کشور) به صورت در دسترس و هدفمند انتخاب شدند و با استفاده از پرسش نامه «تاریخچه تکاملی ورزشکاران هوپ وود»، تاریخچه تمرینی ورزشکاران بررسی شد. داده های به دست آمده با آزمون های تحلیل کوواریانس، تی مستقل و ضریب فی تحلیل گردید. برمبنای نتایج، بین دو گروه به لحاظ سن شروع تمرین صخره نوردی تفاوت معناداری مشاهده نمی شود. همچنین، حدود 16 درصد از مدال آوران کشوری و 24 درصد از مدال آوران استانی تک ورزشی می باشند. میزان تمرین سنجیده صخره نوردی در مدال آوران کشوری بالاتر از مدال آوران استانی است. علاوه براین، مدال آوران کشوری در رده سنی 16 سال به بالا مهارت های روانی را بیش تر از مدال آوران استانی تمرین کرده اند؛ اما بین دو گروه در متوسط ساعات پرداختن به تمرین بدنسازی تفاوت معناداری مشاهده نمی شود. به طورکلی، این نتایج اطلاعات ارزنده ای را درمورد فرایند اکتساب خبرگی صخره نوردان و انواع فعالیت هایی که در کسب عملکرد ماهرانه آن ها موثر بوده است را فراهم می کند که این اطلاعات می تواند به مسئولان برای برنامه ریزی های آموزشی و به والدین برای قراردادن فرزندان خود در مسیر بهتر ورزشی یاری رساند.
    کلیدواژگان: خبرگی، مدل تکاملی مشارکت ورزشی، تمرین سنجیده، صخره نوردی
  • علیرضا شیرینی*، سعید ارشم، رسول یاعلی صفحات 135-148
    طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، سالمندی دوره ای از زندگی است که از 60 تا 65 سالگی آغاز می شود. هدف از این پژوهش، تعیین ارتباط ترس از افتادن با اضطراب، تعادل و حرکت پذیری کارکردی سالمندان زن و مرد بود. جامعه آماری پژوهش را سالمندان زن و مرد آسایشگاه شهر اردبیل تشکیل دادند که از میان آن ها 60 آزمودنی (30 مرد و 30 زن) به صورت دردسترس (با دامنه سنی 65 تا 75 سال) انتخاب شدند و به طور تصادفی در گروه ها قرار گرفتند. داده ها با استفاده از « پرسش نامه اطلاعات فردی»، «پرسش نامه کارآمدی افتادن فرم بین المللی» و مقیاس درجه بندی اضطراب همیلتون جمع آوری گردید. تعادل سالمندان نیز با استفاده از آزمون تعادل برگ ارزیابی شد و حرکت پذیری کارکردی آن ها توسط آزمون زمان دار برخاستن و رفتن همراه با یک آزمون تکمیلی دیگر موسوم به 30 ثانیه برخاستن و نشستن اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون در نرم افزار 16SPSS با سطح معناداری 05/0 تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان می دهد که بین ترس از افتادن با تعادل و اضطراب سالمندان ارتباط معناداری وجود دارد؛ اما ارتباط بین ترس از افتادن با حرکت پذیری کارکردی معنادار نمی باشد؛ بنابراین، ترس از افتادن نقش مهمی در تعادل و اضطراب زنان و مردان سالمند دارد و می بایست در مطالعات مربوط به تعادل سالمندان مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ترس از افتادن، مقیاس اضطراب همیلتون، حرکت پذیری کارکردی، سالمند
  • نرگس عبدلی*، نسرین پارسایی، حسن رهبان فرد صفحات 149-168
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ترکیب تمرین مشاهده ای، سایه زنی و فیزیکی بر یادگیری مهارت پرتاب دارت بود. بدین منظور، 72 دانش آموز دختر دبیرستانی 17 تا 19سال به طور تصادفی در شش گروه 12 نفری (مشاهده ای، سایه زنی، فیزیکی، ترکیبی یک (مشاهده ای فیزیکی)، ترکیبی دو (مشاهده ای سایه زنی فیزیکی) و کنترل) قرار گرفتند. پس از پیش آزمون، در مرحله اکتساب هریک از گروه ها مهارت پرتاب دارت را براساس دستورالعمل ویژه هر گروه، 60 مرتبه تمرین کردند؛ اما گروه کنترل تمرینی را انجام نداد. 10 دقیقه پس از مرحله اکتساب، آزمون های یادداری/ انتقال فوری اجرا شد و پس از 24 ساعت بی تمرینی، آزمون های یادداری/ انتقال تاخیری انجام گرفت. نتایج تحلیل واریانس با اندازه های تکراری نشان می دهد (P=0.05) که گروه های تمرینی درمقایسه با گروه کنترل به طور معناداری عملکرد بهتری داشته اند (P=0.000). گروه فیزیکی و ترکیبی یک (مشاهده ای فیزیکی) نیز نسبت به گروه های مشاهده و سایه زنی به طور معناداری بهتر عمل کرده اند (P<0.05) و گروه ترکیبی دو (مشاهده ای سایه زنی فیزیکی) درمقایسه با تمام گروه ها به طور معناداری عملکرد بهتری داشته است (P=0.000). به طورکلی، نتایج این پژوهش نشان می دهد که ترکیب سه شیوه مشاهده ای، سایه زنی و فیزیکی درمقایسه با سایر روش های تمرینی منجر به حداکثر یادگیری می گردد.
    کلیدواژگان: تمرین مشاهده ای، تمرین سایه زنی، تمرین فیزیکی، تمرین ترکیبی، مهارت پرتاب دارت
  • مهین عقدایی، الهام عظیم زاده *، دادفر اکبری صفحات 169-182
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بازی های بومی محلی بر مهارت های بینایی حرکتی کودکان پسر هفت ساله با و بدون تجربه بازی های رایانه ای بود. بدین منظور، 40 نفر از دانش آموزان پسر هفت ساله از دبستان های شهر نمین به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند و به صورت هدفمند در چهار گروه 10 نفره (دو گروه آزمایشی و دو گروه کنترل، با و بدون تجربه بازی های رایانه ای) جای گرفتند. از تمامی شرکت کنندگان با استفاده از آزمون بینایی حرکتی بازبینی شده گاردنر، پیش آزمون مهارت های بینایی حرکتی به عمل آمد. سپس، گروه های آزمایشی به مدت شش هفته (هر هفته سه جلسه 45 دقیقه ای) به انجام بازی های بومی محلی پرداختند؛ اما گروه های کنترل در این مدت به فعالیت های روزمره خود مشغول بودند. نتایج نشان می دهد که بازی های بومی محلی سبب بهبود مهارت های بینایی حرکتی شده است (P<0.05)؛ اما بین مهارت های بینایی حرکتی افراد دو گروه آزمایش تفاوت معناداری مشاهده نمی شود (P>0.05). یافته ها پیشنهاد می کنند که شرکت در بازی های بومی محلی سبب بهبود مهارت های بینایی حرکتی کودکان پسر هفت ساله می شود؛ اما داشتن یا نداشتن تجربه در بازی های رایانه ای تاثیری بر میزان بهبود این مهارت ها ندارد.
    کلیدواژگان: بازی های بومی - محلی، بازی های رایانه ای، مهارت های بینایی - حرکتی
  • ابراهیم نوروزی سیدحسینی*، رسول نوروزی سیدحسینی صفحات 183-198
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر مدل TGFU بر انگیزش خودمختاری و یادگیری سرویس والیبال در دانش آموزان نوجوان شهر کرمانشاه بود. آزمودنی های پژوهش 30 دانش آموز دبیرستانی (با میانگین سنی 32/16 سال) شهر کرمانشاه بودند. این پژوهش شامل سه مرحله پیش آزمون، تمرینات به دو شیوه TGFU و سنتی و پس آزمون (یادداری) بود. تمرینات TGFU نیز شامل آموزش براساس مدل شش مرحله ای TGFU (با تاکید بر تاکتیک) بود که خود این تمرینات سنتی عبارت بود از: آموزش با تاکید بر مهارت و تکنیک. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی، روش های آماری آزمون تحلیل واریانس مرکب 2*2 و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده گشت. نتایج نشان می دهد که مقادیر انگیزش خودمختاری برای گروه TGFU نسبت به گروه سنتی بیشتر است. علاوه براین، امتیازات سرویس استاندارد والیبال برای گروه TGFU و سنتی در مرحله پس آزمون نسبت به پیش آزمون افزایش را نشان می دهد؛ اما این افزایش در گروه TGFU بیشتر می باشد. به طورکلی، نتایج پژوهش مدل TGFU را به عنوان مدلی بهتر درمقایسه با مدل تکنیکی بر پایه مهارت برای آموزش و مربی گری پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: دانش آموزان نوجوان، TGFU، تمرینات سنتی، انگیزش، عملکرد حرکتی
  • |
    • Younes Mosadegh * Pages 17-32
      Multiple sclerosis is a demyelinating disease that due to the involvement of multiple areas in central nercous system, including sensorimotor system can impair the patients,balance. Purpose of this study was to evaluate the effect of cognitive task on postural sway in multiple sclerosis patients. Twenty volunteer men and women with multiple sclerosis (mean ±SD age: 41.85± 12.59 years old and EDSS score 0-5) from Tehran multiple sclerosis association and twenty healthy adults (mean ±SD age: 46.52± 8/6 years old) were participated in this study and area of postural sway measured in 3 different level by static stabilometer. Repeated measurment test were used for statistical analysis (P
      Keywords: Multiple Sclerosis, Postural Sway, Cognitive Task
    • Maryam Salehi *, Robabeh Rahimi, Hojatoollah Amini, Maryam Bayatpour Pages 33-50
      The aim of this study was to examine the effects of fine motor activities on developing and improving student attention. This research was semi-empirical including pretest and posttest plans for control and experimental groups. Population consists of all 7-10 years old girls from one of the elementary schools in Esfahan city. Studying a sample of 120 pupils indicates that fine motor skills have an impact on the development of children's attention. Boyardee test was used to assess the children's attention. This test was used before and after 12 weeks of fine motor activity of children, and ANCOVA test was applied for statistical analysis. Research findings showed that fine motor skills have an impact on the development of children's attention and the effect of age between the groups was statistically significant. The results confirm the theory of Montessori, which means fine motor activities increase attention in children. And fine motor activities have a potential for development and improvement of children attention.
      Keywords: Fine motor, Attention, School children, Montessori
    • Mohammad Ali Salianeh *, Moloud Jahromian Pages 51-72
      The purpose of this study was to compare a period of selected training program in green and indoor spaces on Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). In this clinical trial study, the number of 120 girl’s students of elementary school of Ahvaz city with ADHD between seven to 11 years old were selected by multistage cluster sampling method. Than Child Symptom Inventory (CSI-4) that designed according to Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders criteria (DSM-IV) was completed by teachers and parents. Afterward 48 of them with the highest-deficit hyperactivity disorder were selected randomly and put with four groups of 12 patients (Aerobic training in green space group, Aerobic training in indoor spaces group, a normal activity in the green space group and the control group). Aerobic training protocols in the green and indoor space were performed three sessions per week for eight weeks with a Maximum Heart Rate Reserve 60 – 85% (25 to 35 minutes per session). For statistical analysis ANCOVA with LSD post hoc analysis was used. The results showed that aerobic training in the green spaces group had a significant effect on the treatment of ADHD symptoms compared to other groups (P
      Keywords: Aerobic Exercise, ?Hyperactivity, Attention Deficit, Green Space
    • Moein Najmzadeh Baghdadi *, Zahra Pooraghaei Ardakani Pages 73-84
      The aim of this study was to investigate the effect of Sport Stacking on perceptual-motor skills in children 8-9 year's elementary school. For this, 34 boys (8.8±0.4) years were selected using convenience sampling. After taking a pre-test by Purdue Peg board and reactions time test, based on scores, subjects were divided in two groups, control and experimental. Interventions consist of sport stacking games training. Sport stacking training was performed in 4 weeks, 45 min sessions, 4 times per week. For data analyzing, Kolmogorove-Smirnov test for normality were used. Also for hypothesis testing the Analysis of Covariate (ANCOVA) were used. The results of analyses of covariate showed the significant effect of sport stacking training on eye hand coordination (P0.05). According to this study, sport stacking can be used to promote eye-hand coordination of elementary school children, in physical education programs and kindergartens program and rehabilitation centers for children.
      Keywords: Sport Stacking, Eye Hand Coordination, Reaction Time, Perceptual Motor Skills
    • Hasan Sepehri Bonab *, Fatemeh Sadat Hoseini, Malek Ahmadi Pages 85-108
      The aim of this study was to examine learning of predictive motor control in children with developmental coordination disorder (DCD).The sampling design was purposive and from (aged 7-12 years) male students of Tabriz, 12 children with DCD by using DCDQ, PMOQ-T, and BOTMP tests, and 12 typically developing (TD) children (age and IQ matched) were selected. Participants were required to track a target moving along a circular path on a rotatory pursuit task by using game controllers. Predictive control was assessed by Variables which reflecting tracking success and behavior with the manual tracking. Results of repeated measure of analysis showed that there was a significant difference between DCD and TD children on measures of predictive control; total time on target (P=0.049), consecutive time on target (P=0.016), distance from the target (P=0.002) and velocity of the cursor (P=0.001). Collectively, probably DCD children had deficits in consolidation and learning of predictive motor control, they may be used feedback-based step-and-hold strategy, and an underlying deficit in the internal modeling was concluded in DCD children.
      Keywords: DCD, Feed Forward Control, Motor Pursuit Tracking, Predictive Motor Control
    • Mahshid Nasri, Rokhsareh Badami * Pages 109-134
      The aim of the current study was to compare the expertise acquisition process between provincial and national rock climbing medalists. For this purpose, 50 rock climbing medalists (23 medalists at the provincial level and 27 medalists at the country level) were selected using available and purposive sampling methods. The history of Exercises was recorded using the Hopwood developmental history of athletes’ questionnaire. The obtained data were analyzed using ANCOVA, independent t-test, and the phi coefficient. No significant difference was observed between the two groups in terms of the age of beginning rock climbing exercises. About 16% of the national medalists and 24% of the provincial medalists were single-sport athletes. In general, the amount of rock climbing exercises was significantly higher in the national medalists than in the provincial medalists. The average hour of mental skills training was significantly higher in the national medalists than in the provincial medalists in the age range of 16 years and older but no significant difference was observed between the two groups in a comparison between their average hours of performing bodybuilding exercises. The present study provides valuable information about the expertise acquisition process in rock climbers as well as a variety of activities which have been effective in acquiring their skillful performance. This information can help officials in educational planning, and can help parents to put their children in a better athletic path.
      Keywords: Expertise, Evolutionary Model of Sports Participation, Intentional Exercise, Rock Climbing
    • Alireza Shirini *, Saeed Arsham, Rasoul Yaali Pages 135-148
      Old age is a period of life that usually begins after the age of 60 to 65 years old. The aim of present study was to determine the relationship between fear of falling, anxiety, balance, and functional mobility in male and female elders living in Ardabil city. The study population consisted of elderly men and women from Ardabil nursing-home. Sixty subjects (30 male, and 30 female), age ranges from 65 to 75 were selected randomly. Data collection was performed using demographic questionnaire, Fall Efficacy Scale-International and Hamilton Anxiety Rating Scale. Subsequently, Berg Balance Test was used to measure the elders’ balance, Timed Up and Go test was used to measure functional mobility, and a complimentary test known as 30 Seconds Chair Stand was further performed. Descriptive statistics from linear regression with the significance of 0.05 in SPSS software were used to analyze data. Results showed a significant relationship between fear of falling and balance and anxiety in elderly but there was no significant relationship between fear of falling and functional mobility. Therefore, fear of falling plays an important role in the balance and anxiety of elderly men and women so this factor must be considered in studies regarding balance in older adults.
      Keywords: Fear of Falling, Hamilton Anxiety Rating Scale, Functional Mobility, Older Adults
    • Narges Abdoli *, Nasrin Parsaie, Hasan Rahbanfard Pages 149-168
      The purpose of present study is to examine the effect of combining observational, shadow and physical practice on learning dart throwing skill. 72 female high school students with an average of 17 to 19 years were randomly assigned to the six groups of 12 participants: observational, shadow, physical, combination group 1 (observational-physical) combination group 2 (observational-shadow-physical) and the control group. After pretest, during the acquisition phase each of the groups practiced 60 trials, dart throwing skill based on specific instructions for each group, the control group did not practice. Ten minutes after the acquisition phase, immediate retention/transfer tests was performed. After 24 hours without training, delayed retention/transfer tests was performed. Repeated measures ANOVA revealed (P=0.05), training groups compared with the control group have been significantly better (P=0.000), and physical group and combination group (observational-physical) have been significantly better compared with the observational and shadow groups (P
      Keywords: Observational Practice, Shadow Practice, Physical Practice, Combination Practice, Dart Throwing Skill
    • Mahin Aghdaei, Elham Azimzadeh *, Dadfar Akbari Pages 169-182
      The purpose of the present study was to investigate the effect of local games on visual – motor skills in seven years old male students with and without experience in computer games. Therefore, 40 students from Namin primary schools were assigned into four groups of 10 persons (two experimental groups & two control groups with and without experience in computer games). All participants were tested using the visual motor revised Gardner (TVMS-R) as pre and posttests. The experimental groups participated in 18 sessions of local games; each lasted about 45 minutes (six weeks, three days a week). The control groups were done their normal life activities. Results showed that both experimental groups had better scores in visual motor skills after the intervention in compare to the control ones. But there was no significant difference between the two groups with and without experience in computer games. The finding revealed that the implementation of local games had a significant effect on visual motor skills of seven years old male students but it had not any relation with their experience in computer games.
      Keywords: Local Games_Computer Games_Visual - Motor Skills
    • Ebrahim Norouzi Seyed Hoseini *, Rasoul Norouzi Seyed Hossieni Pages 183-198
      The aim of this study was investigation the effect of TGFU model on self-determine motivation and learning of Volleyball serve in adolescent students of Kermanshah city. The subjects were 30 male high school student of Kermanshah city with the average age of 16.32. The research was conducted in three phases, include: Pre-test, training in TGFU and traditional method and posttest (retention). TGFU training was consisted of a TGFU Six-step model based education, with an emphasis on tactic. Moreover, traditional training was including training with an emphasis on the skills and techniques. The descriptive statistics and statistical procedures of Mixed ANOVA 2*2 and Bonferroni post-hoc were utilized to analyze data. Results of independent t-test indicate that the amount of self-determine motivation for TGFU group was higher than traditional group. In addition, standard volleyball service points for TGFU group and traditional group in the pre-test to post-test were enhanced, but this increase was higher in the TGFU group. The results of this study, suggests that TGFU model as a better model compared to the technical model based on skills, for educating and coaching.
      Keywords: Adolescent Students, TGFU, Traditional Training, Motivation, Motor Performance