فهرست مطالب

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 33 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن کردی، مهدی سهرابی *، علیرضا صابری کاخکی، سید رضاعطارزاده حسینی صفحات 17-34
    هدف پژوهش حاضر، مشاهده تاثیر هشت هفته مداخله تمرینی قابل اجرا بر رشد مهارت های جابه جایی و دستکاری،در ساعات درس تربیت بدنی مدارسو براساس رویکرد تکلیف مدار بود. این پژوهش روی30 کودک دختر و پسر هفت تا نه سالهدچار اختلال هماهنگی رشدی شهر تهران انجام شد. مطالعه حاضر به شکل نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و با دو گروه مداخلهتکلیف محور (15 نفر) و فعالیت معمول (15 نفر) در جریان کلاس تربیت بدنیاجرا شد. ابزارهای جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه تشخیصی اختلال هماهنگی رشدی و آزمون مهارت های حرکتی درشت- دو بودند. اطلاعات ازطریق آزمون تحلیل واریانس بین گروهی با اندازه گیری های تکراری تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد کهتمرین در کلاس تربیت بدنی به روش تکلیف مدار به صورت معناداری نسبت به تمرین به روش معمول، باعث افزایش عملکرد در خرده مقیاس های دستکاری (P<0. 05) به جز مهارت ضربه به توپ با دست (F=2. 226, P=0. 147) و خرده مقیاس های جابه جایی (P<0. 01) به جز مهارت لی لی کردن (F=2. 869, P=0. 101) می شود. همچنین، نتایج نشان داد که برای کودکان دچار اختلال هماهنگی رشدی، مداخله تمرینی به روش تمرین اختصاصی مهارت و براساس رویکرد بوم شناختی تکلیف مدار، بر تمرین به شکل عمومی با تاکید بر توانایی های عمومی ارجحیت دارد؛ بنابراین، توصیه می شود در برنامه ریزی تمرینی این کودکان، معلمان تربیت بدنی به طراحی تکلیف مدار توجه کنند.
    کلیدواژگان: مداخله مدرسه محور، اختلال هماهنگی رشد، رویکرد تکلیف مدار، مهارت های درشت حرکتی
  • مهتاب عربی، عبدالله قاسمی *، سید محمدکاظم واعظ موسوی صفحات 35-50
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثر مشاهده مدل های مبتدی، ماهر و ترکیبی در یادگیری مهارت شناختی- حرکتی تردستی با سه توپ بود. آزمودنی ها 40 نفر از دانشجویان دختر 25-19 ساله بودند که هیچ آشنایی با تردستی نداشتند. شرکت کننده ها بعد از انجام پیش آزمون، به چهار گروه مشاهده مدل مبتدی، ماهر، ترکیبی و گروه فعالیت بدنی تقسیم شدند. گروه مشاهده مدل ماهر اجرایمهارت را توسط یک فرد ماهر ازطریق فیلم ویدئویی تماشا کردند. گروه مشاهده مدل مبتدی اجرای مهارت را توسط یک فرد مبتدی ازطریق فیلم ویدئویی تماشا کردند و مدل ماهر- مبتدی، هر دو نمایش مدل ماهر و مبتدی را مشاهده کردند. پژوهش طی ششهفته انجام شد. سه مرحله پیش آزمون؛ یعنی اکتساب، یادداری و انتقال انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها ازطریق تحلیل واریانس یک راهه با اندازه گیری مکرر انجام شد (P <0. 05). از آزمونکرویتموچلی، آزمونتعقیبیشفه وتوکی وروش گرین هاوس-گیزر نیز استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که در آزمون اکتساب، یادداری مشاهده مدل مبتدی به طور معناداری نسبت به گروه های دیگر بهبود بیشتری را به همراه دارد؛ اما درآزمون انتقال معنادار نبود. درمجموع،این پژوهش نشان می دهد که مدل مبتدی برای یادگیری یک تکلیف شناختی- حرکتی سودمندی بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: یادگیری حرکتی، یادگیری مشاهده ای، اکتساب، یادداری، انتقال، مدل مشاهده ای، تردستی
  • مرضیه انتظاری * بهروز عبدلی_پروانه شمسی پور ده کردی صفحات 51-70
    هدف پژوهش حاضر، تعیین اثر زمان بندی تمرین و ریتم شبانه روزی بر یادگیری مهارت فورهند تنیس روی میزبود. پژوهش حاضر ازنوع نیمه تجربی بود. بدین منظور، 40 آزمودنی مبتدی، راست دست و با میانگین سنی 21/3± 22، براساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند و براساس انواع مختلف شبانه‏روزی، افراد به صورت تصادفی در چهار گروه قرار داده شدند. گروه اول (افراد صبحگاهی) تمرین بدنی، گروه دوم (افراد صبحگاهی) تمرین ترکیبی (تصویرسازی حرکتی+ تمرین بدنی) ، گروه سوم (افراد عصرگاهی) تمرین بدنی و گروه چهارم (افراد عصرگاهی) تمرین ترکیبی (تصویرسازی حرکتی+ تمرین بدنی) بودند. گروه‏ها به مدت پنج جلسه مهارت فورهند تنیس روی میز را تمرین کردند و در دو آزمون یادداری در صبح و عصر شرکت کردند. نتایج تحلیل واریانس مرکب با اندازه‏های تکراری در مرحله اکتساب نشان داد عملکرد آزمودنی‏ها در جلسات چهارم و پنجم بهتر از سایر جلسات است. بررسی میانگین‏ها نشان داد که گروه تمرین بدنی صرف صبح فعال ضعیف‏ترین عملکرد و گروه تمرین ترکیبی عصرفعال بهترین عملکرد را دارند (P<0. 001). در آزمون یادداری اول، عملکرد آزمودنی‏های صبح فعال بهتر از عملکرد آزمودنی‏های عصرفعال است (P<0. 001). نتایج آزمون یادداری دوم نشان داد که عملکرد آزمودنی‏های عصرفعال بهتر از عملکرد آزمودنی‏های صبح فعال است. بررسی میانگین‏ها نشان داد که در آزمون یادداری دوم، گروه تمرین ترکیبی عصرفعال بهترین عملکرد و گروه تمرین ترکیبی صبح فعال ضعیف‏ترین عملکرد را دارند (P<0. 001). یافته‏ ها نشان داد که میزان تاثیرگذاری تصویرسازی و تمرین بدنی بر یادگیری مهارت حرکتی تحت تاثیر گروه‏های مختلف شبانه‏ روزی فرد و زمان تمرین فراگیر در صبح یا عصر است.
    کلیدواژگان: صبحگاهی، عصر‏گاهی، تصویرسازی حرکتی، یادگیری حرکتی
  • ولیاللهکاشانی*، لیلا بهرامی، محمدرضا سلمان زاده صفحات 71-88
    وابستگی به تمرین فرایندی است که معمولا بین ورزشکاران پرورش اندام بعد از رهاکردن تمرین، شخص را به تحمل علائم جسمانی و روانی وادار می کند. هدف پژوهش حاضر، تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی مقیاس وابستگی به پرورش اندام بود. بدین منظور، 196 ورزشکار پرورش اندام زن و مرد به طور تصادفی خوشه‎ای انتخاب شدند و نسخه فارسی مقیاس وابستگی به پرورش‏ انداماسمیت و هال (2004) را تکمیل کردند. با استفاده از روش ترجمه- بازترجمه، درستی ترجمه نسخه فارسی مقیاس تایید شد. سپس، برای تعیین روایی سازه پرسش‏نامه از تحلیل عامل‎تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری و برای تعیین همسانی ‏درونی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج تحلیل عامل تاییدی نشان داد که مدل اول (نه سوالی) برازش مطلوبی ندارد؛ اما بعد از حذف یک سوال، مدل دوم با هشت سوال از شاخص‏های برازندگی (06/0 = شاخص ریشه میانگین مجذور برآورد تقریب، 91/0= شاخص برازش مقایسه‏ای بنتلر؛ 86/0=شاخص برازش تاکر- لویس) و همسانی درونی قابل قبولی (همسانی درونی برای کل مقیاس 74/0 و برای خرده‏مقیاس‏‏های وابستگی خبرگی، وابستگی تمرینی و وابستگی اجتماعیبه ترتیب 80/0، 70/0 و 73/0) برخوردار است؛ بنابراین، می‏توان از نسخه فارسی تعدیل یافته مقیاس وابستگی به پرورش ‏اندام به‏عنوان ابزاری روا و پایا برای ارزیابی و مطالعه وابستگی به پرورش ‏اندام در ورزشکاران ایرانی بهره گرفت.
    کلیدواژگان: وابستگی به پرورش ‏اندام، اعتبار سازه، همسانی درونی
  • رزا رهاوی عزآبادی *، پریسا حجازی دینان، ندا حمیدی صفحات 89-104
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه تبحر حرکتی، رفتار درونی (اضطراب) و بیرونی (پرخاشگری) و پیشرفت تحصیلی کودکان هشت تا 10 ساله دارای تولد زودرس با همتایان طبیعی بود. شرکت کنندگان در پژوهش 50دانش آموز دختر از مدارس ابتدایی دولتی استان کرمانشاه با میانگین سنی 9/0±84/8 سال بودند. میانگین وزن تولد کودکان زودرس 15/0±31/2 و میانگین وزن تولد کودکان طبیعی 16/0±44/3 بودکه شرکت کنندگان به صورت دردسترس با توجه به کارت واکسن و فرم اطلاعات فردی از 10 مدرسه انتخاب شدند و براساس شرایط تولد، به دو گروه (کودکان زودرس و کودکان طبیعی) تقسیم شدند. ازآزمون تبحر حرکتی لینکلن- اوزرتسکی برای ارزیابی تبحر حرکتی، از پرسش نامه اضطراب اسپنس برای ارزیابی رفتار درونی، از پرسش نامه خشم نلسون برای ارزیابی رفتار بیرونی و برای سنجش پیشرفت تحصیلی از نمرات دروس ریاضی، علوم، فارسی در کارنامه مدرسه سال تحصیلی 96-1395 استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک راهه تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین گروه کودکان طبیعی و گروه کودکان زودرس در تبحر حرکتی، رفتار درونی، رفتار بیرونی و پیشرفت تحصیلی تفاوت معنا داری وجود دارد. یافته ها نشان داد که تولد زودرس دارای عواقب بلند مدت منفی در سه حوزه تبحر حرکتی، رفتار کودکان و پیشرفت تحصیلی است. با توجه به نیاز کودکان با تولد زودرس به آموزش در حیطه های رفتاری و تحصیلی، توصیه می شود مدرسه و خانواده از این کودکان حمایت بیشتری ازقبیل نظارت، راهنمایی و مداخلات آموزشی کنند.
    کلیدواژگان: اضطراب، پرخاشگری، پیشرفت تحصیلی، تبحر حرکتی، تولد زودرس
  • علی کاشی*، بهروز قربان زاده زهره شیروانی ها صفحات 105-124
    هدف از اجرای این پژوهش، بررسی محیط آموزش فراگیر بر رشد حرکتی، اجتماعی و عاطفی دانش آموزان ابتدایی مبتلا به کم توانی ذهنی در مدارس عادی و استثنائی بود. در این پژوهش، اعضای گروه نمونه 80 کودک با کم توانی ذهنی با میانگین سنی607/1± 725/10 سال و در دامنه سنی هشت تا 14 سال بودند. این دانش آموزان در دسته کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر بودند و در مدارس عادی یا مدارس کودکان استثنائی مشغول به تحصیل بودند. در این پژوهش علی مقایسه ای، برای سنجش رشد مهارت های حرکتی از آزمون تبحر حرکتی برونینکس اوزرتسکی، برای اندازه گیری میزان رشد اجتماعی از مقیاس رشد اجتماعی وایلند و برای سنجش بلوغ عاطفی از مقیاس بلوغ عاطفی بهارگاوا (1991) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که رشد حرکتی، اجتماعی و عاطفی در دانش آموزان کم توان ذهنی مدارس ابتدایی عادی به صورت معناداری بهتر از همتایان این دانش آموزان در مدارس استثنائی است (P < 0. 05). تحلیل بیشتر نتایج نشان داد که رشد حرکتی درشت خیلی بیشتر از رشد ظریف تحت تاثیر این محیط آموزشی قرار دارد و تاثیر این محیط آموزشی بر خرده مقیاس های رشد حرکتی به ترتیب بر هماهنگی دوسویه، تعادل، هماهنگی اندام فوقانی، قدرت، سرعت دویدن و چابکی و سرعت چالاکی اندام فوقانی است. در رشد اجتماعی، خرده مقیاس های خودیاری عمومی، اجتماعی بودن، خودیاری در خوردن، ارتباط و جابه جایی و حرکت، به ترتیب بیشترین تاثیر را پذیرفته اند و در رشد عاطفی نیز فروپاشی شخصیت، فقدان استقلال، ناسازگاری اجتماعی، بازگشت عاطفی و نبود ثبات عاطفی بیشترین تغییر را دارند. این نتایج به خوبی نشان داد اگر دانش آموزان کم توان ذهنی در مدارس عادی آموزش ببینند، جنبه های مختلف رشد بهتری را تجربه می کنند و از این فواید بهره مند خواهند شد.
    کلیدواژگان: آموزش فراگیر، رشد حرکتی، رشد اجتماعی، رشد عاطفی، کم توانی ذهنی
  • حسام رمضان زاده * صفحات 125-148
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر سانیفیکیشن حرکت (تبدیل مشخصات کینماتیک یا کینتیک حرکت به صدا) همراه با الگوی بینایی بر بازتولید و یادگیری مشخصات فضایی الگوی حرکت بود. تعداد 30 آزمودنی به صورت دردسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه الگودهی بینایی، الگودهی بینایی–شنوایی (تک کانالی) و الگودهی بینایی-شنوایی (دوکانالی) قرار گرفتند. افراد در گروه بینایی، الگوی پرتاب آزاد بسکتبال فرد ماهری را تماشا می کردند و افراد در گروه های بینایی–شنوایی، هم زمان با الگوی بینایی، سرعت زاویه ای مفصل آرنج (گروه تک کانالی) و سرعت زاویه ای مفاصل آرنج و مچ (گروه دوکانالی) را به صورت سانیفیکیشن دریافت می کردند. در مرحله اول، الگوی موردنظر پنج مرتبه ارائه شد و بلافاصله پس از هر بار، هر سه گروه مشابه با الگو را اجرا کردند (بازتولید). سپس، گروه ها در مراحل پیش آزمون، اکتساب (چهار جلسه، 160 کوشش) و یادداری (48 ساعت بعد) شرکت کردند. در همه مراحل، الگوی سرعت زاویه ای و مسافت زاویه ای مفاصل آرنج و مچ افراد بر الگوی فرد ماهر منطبق شد و ریشه میانگین مجذور خطا محاسبه شد. درنهایت، سه خطا شامل خطای فضایی سرعت زاویه ای، خطای فضایی مسافت زاویه ای و خطای حداکثر دامنه حرکتی فلشکن مفاصل آرنج و مچ به دست آمد. نتایج نشان داد که در مرحله بازتولید، در متغیر خطای فضایی سرعت زاویه ای (P = 0. 042) و در آزمون های اکتساب و یادداری، در هر سه خطای ذکرشده بین گروه ها تفاوت معناداری به نفع گروه های دو حسی وجود دارد (P < 0. 05). نتایج این پژوهش بر نقش مهم کینماتیک های شنیداری حرکت در متغیرهای فضایی الگوی حرکت و عملکرد نهایی افراد تاکید می کند.
    کلیدواژگان: سانيفيکيشن، الگودهي بينايي- شنوايي، خطاي فضايي الگوي حرکت، شوت جفت بسکتبال
  • مژگان معمارمقدم، منصوره شهرکی* صفحات 149-164
    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی تحریک موزون شنیداری حین تمرین راه رفتن بر برخی شاخص های کینماتیکی گام برداری بیماران مبتلابه مالتیپل اسکلروزیس انجام شد. 18 بیمار مبتلا (چهار مرد و 14 زن) با درجه ناتوانی سه تا شش به شیوه نمونه گیری دردسترس و هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. تمرینات به مدت سه هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه 30 دقیقه انجام شدند. این تمرینات برای گروه تجربی، راه رفتن با محرک موزون شنیداری و برای گروه کنترل، راه رفتن بدون هرگونه محرک بود. قبل و بعد از تمرینات، طول قدم، زمان قدم، مدت زمان استقرار و مدت زمان نوسان توسط دستگاه تجزیه وتحلیل حرکتی اندازه گیری شدند. تحلیل داده ها با استفاده از مدل آنالیز کوواریانس و روش ناپارامتری بوت استرپ در مدل آنالیز کوواریانس انجام شد. یافته ها نشان داد که تحریک موزون شنیداری بر بهبود طول قدم و مدت زمان استقرار اثر معنا داری دارد (0. 05> P). تمرین راه رفتن با محرک موزون شنیداری به 27 درصد بهبودی در زمان قدم و 10 درصد در مدت زمان نوسان منجر شد؛ اما بین دو گروه تجربی و کنترل تفاوت معناداری در بهبود زمان قدم و مدت زمان نوسان یافت نشد (0. 05<P) ؛ بنابراین، تحریک موزون شنیداری حین تمرین راه رفتن را می توان به عنوان یک روش درمان تکمیلی با هدف بهبود عملکرد گام برداری بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، راه رفتن، تحریک موزون شنیداری
|
  • Hassan Kordi, Mehdi Sohrabi *, Alireza Saberi Kakhki, Seyed Reza Attarzadeh Hoseini Pages 17-34
    This study carried out for observing the effect of 8-week exercise program runs during the school PE class based on task-oriented approach to develop the skills of locomotors and manipulation of 30 girls and boys between 7 to 9 years old with DCD in city of Tehran. This semi-experimental study was conducted through pretest-posttest design and two groups of school-based intervention (n=15) and ordinary training (n=15) during PE class. Data were collected with developmental coordination disorder diagnostic questionnaire (DCDQ’7) and test of gross motor development-2 (Ulrich, 2000). the Data were analyzed by independent and paired t-test, along with repeated measures analysis of variance. The results showed that an ordinary training in PE class would lead to significant improvement only in manipulative skills (P<0.05). but the performance score of task-oriented training group improved significantly both locomotors (except hop) and manipulation skills (P<0.01). The results of this study showed that intervention by specialized training and skills-based approach according to ecological perspectives will take precedence to the general training and emphasis on the overall ability. Therefore, it is recommended that task-based design should be considered by coaches and PE teachers for training schedule of DCD children.
    Keywords: School-Based Intervention, Developmental Coordination Disorder, Task-Oriented Approach, Gross Motor Development
  • Mahtab Arabi, Abdollah Ghasemi*, Seyed Mohammad Kazem Vaez Mousavi Pages 35-50
    The aim of this study was compared the effect of observation of novice, expert, and mixed models, in motor- cognitive task learning for 3-ball cascade juggle. The participants were 40 female students aged 19 to 25 who had never juggling. They were divided in to four matched groups after pre-test: novice model observation group, expert, mixed and physical practice group. Expert model observation group watched a video executing the skill by a skilled person. Novice model observation group watched a video executing the skill by a novice and mixed model watched both videos. The research was done in six weeks. Three phases were down, pree test, acquisition, retention and transfer. Data were analyzed with repeated measures ANOVA (P<0.05). There was used of mauchly's test of sphericity, Scheffe post hoc test, tukey test and greenhouse geisser test too. The result was show that novice model observation was better than other groups during the acquisition, retention and transfer phase but in the transfer test it was not significant. Finally, this research is show that the use of novice model is Beneficial for motor-cognitive skills learning.
    Keywords: Motor Learning, Observational Learning, Acquisition, Retention, Model Demonstration, Juggling
  • Marziyeh Entezari *, Behrooz Abdoli, Parvaneh Shamsipoor Dehkordi Pages 51-70
    Circadian rhythm and motor imagery according to the rhythm are one of the factors that appears in learning motor skills. The aim of present study is determining the timing of the circadian rhythm in physical training and motor imagery on learning tennis on table forehand in individuals with different circadian. This study was of type semi-experimental and done by pretest and posttest. For this purpose, selected 40 novice participants, right –handed, their average age was 22±3/21. Individuals selected in order to standard scales this study and circadian types. They randomly assigned for four groups. The first group (morningness) performed just physical training and group second (morningness) had combination practice (motor imagery and physical training). Both of them practiced in the morning. The third group (eveningness) performed just physical training and the fourth group had combination practice (motor imagery + physical training). Both of them practiced in the afternoon. The groups had five sessions for training on skill after pretest. The final they evaluated with retention test in the morning and afternoon. The data in acquisition phase analyzed of variance with repeated measures 4 (experimental group) × 5 (number of training sessions) and the retention of tow-way variance 2 (circadian rhythm: practice in the morning and afternoon) ×2 (type of exercise: combination and just physical training). The results showed that individual ‘s performance was better during the acquisition phase than the other session in the fourth and fifth sessions. Examination of averages showed the weakest performance in physical training group (morningness) and the best performance in combination group (eveningness) (p<0.001). Morningness individual better than the eveningness individual in the first retention test (retention test in the morning) (P<0.001). Results in the second retention test (retention in the afternoon) showed better performance for eveningness individual, also combination group (eveningness) had better performance in the second retention and combination group (morningness) had weakest performance (P<0.001). The results showed the motor imagery and physical training on learning motor skill is influenced by individual’s circadian rhythm and their practice timing in the morning or afternoon, so we can use of suitable timing according circadian rhythm as important factor in improving the performance of motor skills.
    Keywords: Morningness, Eveningness, Motor Imagery, Motor Learning
  • Vali Ollah Kashani*, Leila Bahrami, Mohammad Reza Salmanzadeh Pages 71-88
    Exercise dependence, a process in which a person feels compelled to exercise and suffers physical and psychological symptoms when exercise is withdrawn, appears to be commonplace among bodybuilders. The purpose of this study was determining the validity and reliability of the Persian version of the bodybuilding dependence. In this regard 196 male and female bodybuilders selected by random cluster sampling and then completed the questionnaire. This scale at the first, with use of translation-back translation methods, face validity and translate accuracy of the Persian version of the questionnaire was confirmed. Then Confirmatory factor analysis (CFA) based on structural equations was used for validation of structure of the questionnaire, Cronbach alpha coefficient was used for validation of internal consistency of the questionnaire. The results for Confirmatory factor analysis showed that the first model bodybuilding dependence scale was not supported the favorable fit. But after eliminating the one question, the second model with 8 questions, had an acceptable fit index (Root Mean Square Error of Approximation=0.06, Comparative fit index=0.91, Tucker Lewis index=0.86) and internal consistency (Internal consistency for whole of scale 0.74 and subscales mastery dependence, training dependence and social dependence were equal to, 0.80, 0.70 and 0.73 respectively). Therefore, The Persian version of the modified bodybuilding dependence scale can be characterized as a valid and reliable tool to evaluate and study the bodybuilding dependence of Iranian athletes will benefit.
    Keywords: Bodybuilding Dependence, Construct Validity, Internal Consistency
  • Rosa Rahavi Ezabadi *, Parisa Hejazi Dinan, Neda Hamidi Pages 89-104
    The purpose of this study was to comparing of motor proficiency, internal behavior (anxiety), external behavior (aggression) and educational progress preterm children 8-10 years with term children.The subjects were consist of 50 female students from primary elementary schools of Kermanshah province with an average age of 8.84 ± 0.9 years and average birth weight of 2.31 ± 0.15 preterm children and 3.44 ± 0.41 in term children, that, were selected convenience from ten schools according to the vaccine card and the individual information. They were divided into 2 groups, which one of them was preterm children group and one of them was term children. The Linklon Oseretsky Motor proficiency Scale test, Spence Anxiety Questionnaire and Nelson's Anger Questionnaire were investigated by motor proficiency, the internal behavior and external behavior, respectively. Educational progress was also evaluated based on math, science and literature marks in report card of the academic year 2016-2017. The data were analyzed by one-way ANOVA. The results showed a significant difference between preterm and term children groups in motor proficiency, internal behavior, external behavior and educational progress. The findings show that early birth is an indicator factor that can negatively influence educational progress, motor proficiency, and child behavior. Due to preterm children’s need to special learning in educationally and behavioral areas, suggested to more support from school and family for these children, such as supervision, guidance and educational interventions.
    Keywords: Aggression, Anxiety, Early Birth, Educational Progress, Motor Proficiency
  • Ali Kashi *, Behrouz Ghorbanzadeh, Zohreh Shirvaniha Pages 105-124
    The purpose of this study was to evaluate the effect of inclusive educationl system on motor, social and emotional development of elementary students with intellectual disability in ordinary schools and exceptional schools. In this research, the sample consisted of 80 children with intellectual disability with an average age of 10.752 ± 1.607 years old and between the ages of 8-14 years old. These students were educated in ordinary or exceptional schools. In order to measure the motor development, we used Bruininks-Oseretsky Test of Motor Proficiency, to measure the social development we used Vineland social maturity scale and for measure emotional maturity, we used Emotional maturity Scale (EMS) Singh and Bhargava, 1991. The results of this study showed that motor, social and emotional development in mentally disabled students of ordinary elementary schools was significantly better than those of students in extraordinary schools (P <0.05). Further analysis of these results showed that gross motor development was much moreaffected than the fine motor development. In this variable some sub test that get more influence from this educational environment was bilateral coordination, balance, upper limb coordination, strength, speed, and Agility and agility of the upper extremity respectively. In social development, the subscales of General self-help ability, Socialization skills, Self-help eating, Communication skills and Locomotion skills were the most influential, respectively. In emotional development, the disintegration of personality, lack of independence, social incompatibility, emotional return and emotional instability of the greatest change had. These results showed well that if students with intellectual disability are educated in ordinary schools, they will experience better aspects of development and benefit from these environments.
    Keywords: Inclusive Educational system, Motor development, Social development, Emotional development, intellectual disability
  • Hesam Ramezanzade * Pages 125-148
    This study has investigated the role of movement sonification (conversion of the human kinetic or kinematic characteristics into auditory patterns) along with the visual pattern in reproduction and learning the spatial characteristics of the motion pattern. 30 subjects were randomly divided three groups which are visual, visual-auditory (one channel) and visual-auditory (two channel). Visual groups watched the pattern of skilled basketball player and other groups watched this pattern and simultaneously heard elbow angular velocity (one channel groups) and elbow and wrist angular velocity (two channel groups) as sonification. At the first stage, the pattern was presented to subjects five times and they performed the pattern after watching it (reproduction). Then, the groups participated in the stages of pre-test, acquisition (4 sessions, 160 tries) and retention (after 48 hours). In all stages, the angular velocity pattern and angular distance pattern of the elbow and wrist joints of the individuals coincided to the pattern of the skilled performer. After that, by calculating the root mean square error, the inconsistency was considered as the spatial error of angular distance and spatial error of angular velocity. Furthermore, the maximum range error of flexion was calculated. The results showed that in reproduction stage (in the spatial error of angular velocity) and in both acquisition and retention test (considering all variables) there was significant difference between groups in favor of audio-visual group. These results emphasize the salient role of motor-auditory kinematics on spatial variables of motion patterns and the final performance of the subjects.
    Keywords: Sonification, Visual-Auditory Modeling, Spatial Error of Motion Pattern, Basketball Jump Shot
  • Mozhgan Memar Moghaddam, Mansoure Shahraki* Pages 149-164
    The aim of this study was to investigate the effect of rhythmic auditory stimulation during gait training on some kinematics parameters of gait in patients with multiple sclerosis. 18 patients with MS (4 males and 14 females) with Expanded Disability Status Scale scores of 3 to 6 were selected by accessible and purposive sampling method. Patients were randomly assigned to two experimental and control groups. Training was performed for three weeks, three times a week and each session 30 minutes. These Trainings for the experimental group included gait with rhythmic auditory stimulus and for the control group included gait without stimulus. Before and after training, step length, step time, duration of stance and duration of swing were measured by motion analysis device. data were analyzed using covariance analysis model and boot strap non-parametric method in covariance analysis model. Findings showed rhythmic auditory stimulation has significant effect on improvement of step length and duration of stance. Nevertheless gait training with rhythmic auditory stimulus leads to 27% improvement in step time and 10% in duration of swing, but there was no significant difference between the experimental and control groups in improvement of step time and duration of swing. Therefore, gait training with rhythmic auditory stimulation supposed as a complementary rehabilitation method to improve gait function in patients with multiple sclerosis.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Gait, Rhythmic Auditory Stimulation