فهرست مطالب

مطالعات مدیریت ورزشی - پیاپی 41 (فروردین و اردیبهشت 1396)

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 41 (فروردین و اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/03
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمد سلطان حسینی، سید محمد جواد رضوی*، مهدی سلیمی صفحات 15-36
    هدف از پژوهش حاضر، شناخت و ارزیابی موانع خصوصی سازی صنعت ورزش فوتبال در ایران با رویکرد منسجم آنالیز چندمعیاره و کپ لند براساس نظر خبرگان و آگاه نمودن سیاست گذاران ورزشی از نقاط قوت و ضعف موانع خصوصی سازی در صنعت ورزش فوتبال در ایران بود. این پژوهش از نوع کاربردی بوده و به شیوه پیمایشی اجرا گردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها نیز در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام گرفت. در این پژوهش، در وهله اول موانع خصوصی سازی صنعت ورزش فوتبال در ایران شناسایی شد و در ادامه، با استفاده از مدل های مختلف تصمیم گیری چند شاخصه رتبه بندی گردید. با توجه به این که نتایج حاصل از اجرای مدل های فوق در مواردی با یکدیگر همخوانی نداشت، برای رسیدن به یک اجماع کلی از رتبه بندی موانع پیش روی خصوصی سازی باشگاه های صنعت ورزش فوتبال در ایران، از تکنیک ادغامی با عنوان روش کپ لند استفاده گردید. نتایج رتبه بندی حاصل از تکنیک کپ لند نشان می دهد که سه مانع اصلی خصوصی سازی صنعت ورزش فوتبال در ایران به ترتیب عبارت هستند از: عدم برنامه ریزی مناسب جهت خصوصی سازی، عدم برخورداری صنعت ورزش فوتبال در ایران از حق پخش تلویزیونی و عدم ایجاد زیرساخت های مناسب جهت خصوصی سازی صنعت ورزش فوتبال در ایران؛ بنابراین، توجه به موانع موجود می تواند برای تحقق امر خصوصی سازی در صنعت ورزش فوتبال ایران بسیار مفید باشد.
    کلیدواژگان: ایران، مدل کپ لند، موانع خصوصی سازی، فوتبال
  • احمد فلاحی*، محمد احسانی، محمد خبیری، هاشم کوزه چیان صفحات 37-62
    هدف از پژوهش حاضر، آزمون مدل اثربخشی حمایت از لیگ برتر فوتبال ایران بود. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی پیمایشی می باشد. جهت انجام پژوهش، 515 نفر از تماشاچیان لیگ برتر فوتبال ایران با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شده و در آن شرکت نمودند. نتایج نشان داد که مدل پیشنهادی (با اصلاحاتی جزئی) از نکویی برازش برخوردار می باشد و حمایت از لیگ برتر فوتبال موجب افزایش آگاهی از محصول، بهبود وجهه حامی، مسئولیت پذیری اجتماعی و تمایل به خرید از حامی می شود. همچنین، آگاهی از حامی، وجهه حامی، مسئولیت پذیری اجتماعی و سازگاری، تاثیر مثبتی بر تمایل به خرید از حامی دارد؛ اما تاثیر رفتار منفی و بازاریابی کمین بر تمایل به خرید از حامی منفی می باشد. به طور کلی، می توان گفت که حمایت از لیگ برتر فوتبال، تاثیر مثبتی بر نگرش جامعه هدف نسبت به حامی دارد و از اثربخشی برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: حمایت، حامی، اثربخشی، لیگ برتر فوتبال ایران
  • احمد محمودی *، سید مهدی رسولی، محمدحسن متقی شهری صفحات 63-82
    هدف از پژوهش حاضر، اولویت بندی و رتبه بندی عوامل موثر بر صحه گذاری ورزشکاران مشهور بر محصولات ورزشی از دیدگاه مشتریان فروشگاه های ورزشی می باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه مشتریان زن و مرد فروشگاه های ورزشی شهر شیراز که قصد خرید پوشاک ورزشی مجید () را داشتند (که توسط علی کریمی صحه گذاری شده بود) تشکیل دادند؛ بنابراین، با توجه به نامعین بودن حجم جامعه، حجم نمونه از طریق فرمول کوکران تعیین گردید (185=N). نتایج نشان می دهد که در بین تمامی مولفه های صحه گذاری، مولفه شخصیت دوست داشتنی ورزشکار دارای بیشترین اهمیت می باشد و پس از آن مولفه های صداقت حرفه ای، منبع جذابیت، تیپ شخصیتی و توان ستاره بودن دارای کمترین اهمیت هستند؛ لذا، شناسایی عواملی که بتوانند با صحه گذاری و تاییدکردن محصولات از طریق ورزشکاران بر مشتریان تاثیر بگذارند، برای ورزشکاران و مدیران سازمان های صنعتی ضروری می باشد تا آن ها بتوانند از این طریق و به منظور جذب مشتری بیشتر جهت فروش محصولات خود، سرمایه گذاری کرده و تمرکز مناسبی بر این عوامل داشته باشند.
    کلیدواژگان: صحه گذاری، تبلیغات، مشتریان، بازیکن مشهور، علی کریمی
  • سمیه حیدری فرد، اسماعیل شریفیان* صفحات 83-100
    این پژوهش با هدف شناسایی موانع مشارکت خیرین در احداث و توسعه فضاهای ورزشی صورت گرفت (مطالعه موردی استان کرمان). روش به کاررفته در پژوهش، پیمایشی بود و جامعه آماری آن را 180 نفر از خیرین استان تشکیل دادند. جهت انجام پژوهش، نمونه ای معادل 123 نفر از طریق نمونه گیری در دسترس مورد بررسی قرار گرفت که از آن میان، 100 پرسش نامه بدون نقص در تجزیه و تحلیل نهایی مورد ارزیابی قرار گرفت. شایان ذکر است که برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد و روایی صوری و محتوایی پرسش نامه از طریق مصاحبه با خبرگان دانشگاهی و چند نفر از خیرین بررسی و تایید گردید. جهت بررسی روایی سازه نیز از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد و پایایی درونی از طریق آلفای کرونباخ (91/0=آلفا) مورد بررسی قرار گرفت. ، به منظور تحلیل داده ها تحلیل عامل اکتشافی، آزمون تی تک نمونه ای و آنالیز واریانس مکرراستفادهشد. یافته ها نشان می دهد که تمامی عوامل موردبررسی در این پژوهش، مانع از مشارکت خیرین در توسعه فضاهای ورزشی بوده اند و میزان ممانعت آن ها به ترتیب اولویت عبارت است از: مانع قانونی اجرایی، اعتقادی، فرهنگی اجتماعی و مانع مربوط به خود ورزش؛ بنابراین، می توان امید داشت که با اقدام نمودن درجهت رفع این موانع، مسیر مشارکت خیرین برای توسعه ورزش هموار گردد.
    کلیدواژگان: خیرین، فضاهای ورزشی، موانع مشارکت، کرمان
  • فریبا عسکریان*، محمدرسول خدادادی، رقیه سرلاب صفحات 101-114
    هدف از پژوهش حاضر، مطالعه و تبیین مدل آرما برای واردات کالاهای ورزشی به ایران طی 20 سال بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی بوده و از نوع مطالعات اسنادی تحلیلی می باشد. برای مدل سازی واردات کالاهای ورزشی ایران از اطلاعات سری زمانی بانک مرکزی و گمرک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی سال های 13911371 استفاده گردید. جهت انجام پژوهش، برازش مدل های مختلف خودتوضیح میانگین متحرک بررسی گشت و در نهایت، مدل آرما به عنوان الگوی بهینه نهایی برای واردات کالاهای ورزشی انتخاب گردید. نتایج نشان می دهد که تمام ضرایب وقفه های خودهم بسته و میانگین متحرک، معنادار است و 91 درصد از تغییرات واردات کالاهای ورزشی توسط متغیرهای توضیحی تبیین می گردد. براساس یافته ها دریافت می شود که متغیر واردات، پایا است؛ بدین معنا که واردکردن هرگونه شوک یا سیاست دولتی که موجب تغییر میزان واردات شود، کوتاه مدت بوده و تغییرات آن دائمی نمی باشد و با گذشت دوره های متمادی، اثر این شوک به تدریج از میان رفته و میزان واردات به اندازه دوره زمان پیش از شوک خود برمی گردد؛ بنابراین، اتخاذ هرگونه سیاست پولی و مالی بر واردات کالاهای ورزشی ایران اثرگذار نخواهد بود.
    کلیدواژگان: واردات، صنعت ورزش، کالاهای ورزشی، مدل آرما
  • رضا محمد کاظمی، نازنین راسخ *، فاطمه اسماعیلی صفحات 115-132
    هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی نگرش کارآفرینانه مدیران باشگاه های ورزشی بانوان شهر تهران (مناطق 22 گانه) بود. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی بوده و از نظر روش، توصیفی هم بستگی می باشد که به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش را تمامی مدیران باشگاه های ورزشی بانوان شهر تهران که تعداد آن ها بنا بر آمار اداره کل ورزش و جوانان استان تهران در سال (1394) 550 نفر بود، تشکیل دادند. درادامه، با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده، 116 نفر از آن ها به صورت طبقه بندی متناسب به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش، پرسش نامه استاندارد (ابزار سنجش ویژگی های شخصیتی کارآفرینان ایرانی) بود که به سنجش پنج عامل از ویژگی های شخصیتی مهم در کارآفرینی که عبارت هستند از: ریسک پذیری، کانون کنترل، توفیق طلبی، تحمل ابهام و خلاقیت می پردازد. روش آماری استفاده شده در این پژوهش، آمار توصیفی و استنباطی بود که آمار توصیفی برای رسم جداول فراوانی، نمودارها و شاخص های پراکندگی مورد استفاده قرار گرفت و از آمار استنباطی، تی تک نمونه ای و فریدمن جهت آزمون فرضیه های پژوهش بهره گرفته شد. نتایج نشان می دهد که مدیران باشگاه های ورزشی بانوان شهر تهران دارای نگرش کارآفرینانه می باشند. همچنین، بر اساس اولویت بندی که بین این ویژگی ها انجام گرفت، مشخص شد که کانون کنترل درونی دارای بالاترین رتبه بوده و چالش طلبی کمترین رتبه را به خود اختصاص داده است. همچنین، یافته ها حاکی از آن است که تفاوت معناداری بین نگرش کارآفرینانه مدیران باشگاه های ورزشی دولتی و مدیران باشگاه های ورزشی خصوصی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: نگرش کارآفرینانه، مدیران، باشگاه های ورزشی بانوان
  • شهرام شفیعی*، حسین زارعیان، حسین براخاص قرمیش صفحات 133-152
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هوش تجاری از طریق نوآوری و موفقیت برند بر عملکرد مالی باشگاه های خصوصی ورزشی شهر رشت بود. روش این پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی بوده و جامعه آماری آن را مدیران باشگاه های خصوصی شهر رشت تشکیل دادند. به دلیل محدود بودن جامعه آماری، نمونه آماری برابر با جامعه آماری (کل شمار) در نظر گرفته شد (49N=). به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و روابط بین متغیرها نیز نرم افزار اسمارت پی ال اس 2 مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها نشان می دهند که هوش تجاری به ترتیب اثر معنا داری بر نوآوریو عملکرد مالی باشگاه های ورزشی خصوصی دارد؛ اما اثر آن بر موفقت برندمعنا دار نمی باشد. درمقابل، تاثیر نوآوری بر موفقیت برند و عملکرد مالی معنادار می باشد. موفقیت برند نیز بر عملکرد مالی تاثیر دارد. براساس یافته ها مشخص می شود که هرچند هوش تجاری به طور قابل توجهی توانایی پیش بینی عملکرد مالی را دارد؛ اما درک این مکانیزم و دست یابی به موفقیت مالی، نیازمند توجه به کارآمدی سیستم نوآوری و اثربخشی مدیریت برند می باشد.
    کلیدواژگان: عملکرد مالی، موفقیت برند، نوآوری، هوش تجاری
  • امیر منتظری *، مهدی طالب پور، سمیرا فیضی صفحات 153-176
    هدف از انجام این پژوهش، ساخت و اعتبارسنجی ابزاری برای ارزیابی و سنجش شایستگی های مربیان ورزشی بود. بدین منظور، 300 مربی به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و پرسش نامه پژوهشگر ساخته شایستگی های مربیان ورزشی را تکمیل نمودند. شایان ذکر است که این پژوهش، توصیفی بوده و از نوع مطالعات همبستگی می باشد. روایی صوری و محتوایی ابزار پژوهش توسط گروهی از اساتید صاحب نظر و روایی سازه آن به وسیله تحلیل عاملی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری تایید گردید. بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش متعامد، 29 گویه در هفت عامل قرار گرفتند که این عوامل 64/68 درصد از واریانس شایستگی های مربیان ورزشی را تشکیل می دادند. شایان ذکر است که نتایج تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم و ضرایب آلفای کرونباخ از ساختار هفت عاملی 29 سوالی پرسش نامه حمایت کرده و روایی و پایایی آن را تایید نمودند. یافته های این پژوهش که مهم ترین عوامل و شایستگی های مورد نیاز مربیان ورزشی را فراهم آورد، می تواند در طراحی و برنامه ریزی برای دوره های آموزشی مربیان ورزش و تهیه ابزاری برای ارزیابی عملکرد آن ها مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مربیان، شایستگی، تحلیل عاملی، ورزش
  • بهرام یوسفی، بهشت احمدی*، زهره حسنی صفحات 177-198
    پژوهش حاضر با هدف اعتباریابیو رواسازی نسخه فارسی شاخص توانایی انجام کار و ارتباط آن با شاخص های آمادگی جسمانی در میان کارکنان شهر کرمانشاه در نمونه ای به حجم 868 نفر (250 زن و 618 مرد) که به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند، اجرا گردید. ابزار مورداستفاده در پژوهش، پرسش نامه و تست های جسمانی بود. رواییپرسش نامه ها به وسیله خبرگان، تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی بررسی وپایایی از طریق آلفای کرونباختایید شد. درنهایت، تحلیل داده ها با استفاده از ضریب هم بستگی و رگرسیون هم زمان صورت گرفت. تحلیل مولفه های اصلی با چرخش واریماکس، دو عامل ادراک سلامتی مرتبط با توانایی انجام کار (86/41 درصد واریانس) و سلامت بیماری مرتبط با توانایی انجام کار (47/19 درصد واریانس) را در ساختار شاخص آشکار می نماید.نتایج روایی هم گرا نیز نشان دهنده هم بستگی بالایی بین سوالات عوامل توانایی انجام کار می باشد. شایان ذکر است که هم بستگی درون طبقه ای (81/0-72/0) در حد بالایی قرار دارد. علاوه براین، میانگین امتیاز شاخص توانایی انجام کار در میان کارکنان با غیبت کمتر (46/40 امتیاز)، بالاتر از میانگین امتیاز کارکنان با غیبت بالاتر (04/32) بوده و آلفای کرونباخ شاخص توانایی کار (74/0) در حد قابل قبولی می باشد. همچنین، شاخص های برازش تحلیل عاملی مرتبه دوم، وجود دو عامل را تایید نموده و مدل دو عاملی، برازش بهتری نسبت به مدل تک عاملی دارد. تحلیل رگرسیون نیز حاکی از آن است که تست های آمادگی جسمانی، پیش بین های توانایی انجام کار در میان کارکنان می باشند. درمجموع، می توان گفت که نسخه فارسی توانایی انجام کار، ویژگی هایروان سنجی قابل قبولی در میان کارکنان دارد.
    کلیدواژگان: روایی محتوا، روایی هم گرا، روایی افتراقی، تحلیل عاملی، توانایی انجام کار
  • مینا امامی*، نوشین بنار صفحات 199-218
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بازاریابی رابطه مند بر کیفیت ارتباط با تماشاگران لیگ حرفه ای والیبال زنان ایران بود. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی هم بستگی بوده وبه شکلمیدانیانجامشده است. جهت انجام پژوهش، از میان تمامی تماشاگرانی که سن آن ها بالاتر از 14 سال بود، 306 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. نتایج نشان می دهد که در مدل پیشنهادی، بازاریابی رابطه مند از توان بالایی در تبیین کیفیت ارتباط به میزان 74 درصد (86/0) برخوردار می باشد. علاوه براین، منافع اجتماعی با بیشترین بار عاملی (65/0) مهم ترین بعد در بازاریابی رابطه مند بوده و اعتماد با بیشترین بار عاملی (69/0) مهم ترین بعد در کیفیت ارتباط می باشد. نتایج حاضر می تواند این اطمینان را برای فدراسیون والیبال ایران و باشگاه های ورزشی به همراه داشته باشد که به منظور ایجادیک مزیترقابتیپایدار می توانندازطریق منافع اجتماعی و به کارگیری پیوندهای ساختاری موجب افزایش اعتماد، رضایت مندی و تعهد در تماشاگران و در نهایت، تقویت کیفیت ارتباط با آن ها شوند. برگزاری لیگ های والیبال به طور منظم و منسجم، استفاده از ابزارهای ارتباطی نوین و جامعه پذیر جهت افزایش ارتباطات غیرمستقیم با تماشاگران، بهبود تعامل با تماشاگران توسط کارکنان مربوطه و همچنین، توجه ویژه به نیازها و خواسته های تماشاگران برای افزایش کیفیت ارتباط با آن ها از دیگر پیشنهادات قابل تامل این پژوهش می باشد.
    کلیدواژگان: بازاریابی رابطه مند، کیفیت ارتباط، والیبال زنان، منافع اجتماعی، اعتماد
  • شیرین زردشتیان*، شهرزاد خزایی صفحات 219-238
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه رفتار مربیگری با انسجام تیمی و کارایی مشارکتی بازیکنان زن لیگ برتر هاکی ایران به شکل توصیفی پیمایشی انجام شده است. جامعهآماری پژوهش راکلیهبازیکنان زن ششمین دوره لیگ برتر هاکی ایران تشکیل دادند (130 نفر) که ازاینتعداد، 90نفر به صورت داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند. نتایج نشان می دهد که رابطه مثبت و معناداری بین رفتارهای مربیگری تقویت، آموزش فنی اقتضایی، آموزش فنی عمومی و سازماندهی با انسجام تیمی وجود دارد؛ اما، بین آموزش فنی تنبیهی و تنبیه با انسجام تیمی، رابطه منفی و معناداری مشاهده می شود. علاوه براین، بین رفتارهای آموزش فنی اقتضایی اشتباه، تشویق عمومی، آموزش فنی عمومی، تقویت، روابط عمومی و حفظ کنترل با کارایی مشارکتی، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد؛ در حالی که رابطه میان رفتارهای تشویق اقتضایی مشروط به اشتباهو سازماندهی با کارایی مشارکتی، منفی و معنادار می باشد. بین کارایی مشارکتی با انسجام تیمی نیز ارتباط معناداری مشاهده می شود. به طورکلی، می توان گفت مربیان هاکی بانوان جهت ارتقای انسجام و کارایی بازیکنان می توانند رفتارهای مربیگری ذکر شده را در تیم های خود به کار گیرند.
    کلیدواژگان: رفتار مربیگری، انسجام تیمی، کارایی مشارکتی، هاکی، بازیکنان زن
|
  • Mohammad Soltanhoseini, Seyed Mohammad Javad Razavi *, Mahdi Salimi Pages 15-36
    This study aims to recognize and ultimately prioritize barriers to the privatization of soccer industry in Iran using the integrated approach of multi-criteria analysis and Coplands; this investigation is also based on the opinions of experts and informing sport policy makers about strengths and weaknesses of the privatization of soccer industry in Iran as well as the barriers to do so. This research is a survey-based study and it follows a practical application. The data was quantitatively collected using a research-made questionnaire. After confirming the content validity of the questionnaire by the opinions of 10 experts in the field of sport management. Both descriptive and inferential data analyses were conducted. In this study, barriers to the privatization of soccer industry in Iran were initially identified and then ranked using various models of multi-attribute decision making (MADM). As the results obtained from the above-mentioned models did not conform to each other in some cases, an integrated model called Copland approach was used to reach a general consensus in ranking obstacles to the privatization of soccer clubs in Iran. Ranking results obtained from Copland technique revealed that the three main barriers to the privatization of soccer industry in Iran are lack of proper planning for privatization, lack of television broadcasting right for soccer industry in Iran and lack of appropriate infrastructure for privatization of soccer industry in this country, respectively. Therefore, paying attention to the existing obstacles can be very useful in the realization of soccer industry privatization in Iran.
    Keywords: Iran, Copland's Model, Privatization Barriers, Soccer
  • Ahmad Falahi *, Mohammad Ehsani, Mohammad Khabiri, Hashem Kouzehchian Pages 37-62
    The purpose of this study was to investigate effectiveness model of sponsoring in Iran Football Pro-League. The research method was descriptive-survey. Data were collected by field method and via a researcher-made questionnaire. 515 spectators (by Cochran Formula) of Iran Football Pro-League participated in study. The questionnaire reliability and validity investigated by experts’ opinion, Confirmatory Factor Analysis and Cronbach Alpha Test and confirmed. Data analyzed by Structural Equation Modeling. Testing of conceptual model showed that, by some corrections, proposed model approved. Result showed that sponsoring in pro-league increased product awareness, improved sponsor image, enhanced social responsibility and increased intention to purchase from sponsor. Product awareness, sponsor image, and social responsibility affected intention to purchase positively and, negative behavior and ambush marketing affected intention to purchase negatively. In general, sponsoring in Iran Football Pro-League affected purpose population opinion positively and is effectiveness.
    Keywords: Sponsorship, Sponsor, Effectiveness, Iran Football Pro-League
  • Ahmad Mahmoodi *, Mehdi Rasooli, Mohammad Hasan Motaghi Shahri Pages 63-82
    The current study aimed to prioritize and rank factors affecting famous athletes’ endorsement of sports products from customers’ points of view. The statistical population of the study consisted of all female and male customers in Shiraz buying Majid’s products endorsed by Ali Karimi. Considering the uncertain size of the statistical population, we determined the size of the sample through Cochran formula (N=185). Data collection instrument was Braunstein & Zhang’s endorsement questionnaire (2005), face and content validity of which were already verified by Rasuli et al. (2014) and its reliability was measured using Cronbach alpha (α=0.927). To analyze data, we employed descriptive statistics such as mean and standard deviation as well as inferential statistics like confirmatory factor analysis using LISREL, factor analysis-Varimax rotation and Friedman test. The results showed that among all components, likeable personality had the greatest importance with a load factor of 0.906 and components such as professional trustworthiness, source attractiveness, character style and the star power with a load factor of 0.705 had the least importance. Thus, identifying factors affecting customers’ purchase intention through athletic endorsement is of paramount importance for industrial organizations’ managers and athletes in order to invest and focus on them to attract more customers.
    Keywords: endorsement, famous athlete, sports product, customers
  • Somaye Heydari Fard, Esmail Sharifian * Pages 83-100
    This study was to identify and compare the barriers of donors’ participation in construction and development of sporting venues in Kerman’s. It’s a survey research and the statistical population includes 180 subjects from donors of Kerman , 118 of whom were studied by available sampling and 100 perfect questionnaires were evaluated in the final analysis. Morgan table was employed . Face and content questionnaires validity was obtained by interviewing university experts and some of donors. To determine the structure validity exploratory factor analysis was employed. Internal reliability was studied and confirmed through Cronbach’s Alpha (α=0.91). Descriptive and inferential statistics (exploratory factor analysis , on-sample t-test and repeated measure) and SPSS software were used for data analysis. Results showed that all of the studied factors preventing donors’ participation was as follow in order of importance: legal-administrative barriers , economic and socio-cultural barriers and self sport related barriers.
    Keywords: Donors, Sport places, Barriers of Participation, Kerman
  • Fariba Askarian *, Mohammad Rasoul Khodadadi, Roghayeh Sarlab Pages 101-114
    The purpose of this research is to study and explanation the ARMA model import of sports goods in over 20 years. This is the practical purpose of research and analytic- documental in kind of type. For modeling of sporting goods imports time series data of the Central Bank and customs of the Islamic Republic of Iran during the years 1391- 1371 were used. Auto regression integrated moving average model of the research group investigated and eventually model ARMA was chosen as the optimum model for the final importing sporting goods. The results showed that all coefficients of autocorrelation lag is significant in (AR) and moving average (MA). 91% of sporting goods imports explained by changes in the autoregressive variables. The imports variable was stationary, which means that it entering any shock or government policies that change the import, will be in the short term and the change is not permanent and with the passage long periods shock effect gradually vanished and imports return as well as the period of time before its shock. Therefore, the adoption of fiscal and monetary policy will not work on Iran's import of sporting goods.
    Keywords: Import, Sports Industry, Sporting Goods, Model ARMA
  • Reza Mohammad Kazemi, Nazanin Rasekh *, Fatemeh Esmaili Pages 115-132
    This study assessed entrepreneurial attitudes of women managers in sports clubs of Tehran province (22 regions). This research includes identifying and evaluating of attitude and prioritizes characteristics of entrepreneurship among women managers and provides them the solution. Study population included all sports club managers are women in Tehran in 1390, & according to Statistics Department of Sport ministry in Tehran province are the 550 clubs. The numbers of subjects was 116 persons & were randomly chosen. Data collection instrument in this study is the standard questionnaire. To measure five factors of personal characteristics are important in entrepreneurship deals. That include: risk, locus of control, seeking success, tolerance of ambiguity, creativity under three sub-domains (dreaming, clearness of thought and pragmatism) and some items related to the success around seeking a new operating name of the challenges were seeking. Statistical method used in this study included descriptive and inferential. The inferential statistics, single-sample t test, & Friedman test for testing the research hypotheses. The results of this study showed those women’s sports clubs in Tehran managers with entrepreneurial attitude are classified based on the priorities between these features had the highest internal locus of control and had the challenge of seeking the lowest rating. The significant difference between entrepreneurial attitude sports clubs managers and managers of public private sports clubs was seen too.
    Keywords: Entrepreneurial attitude, Managers, women's sports clubs
  • Shahram Shafiee *, Hossein Zareian, Hosein Brakhas Ghormish Pages 133-152
    The aim of the present study was to investigate the effects of business intelligence through innovation and brand success on the financial performance of private sport clubs in Rasht. This is a descriptive - survey research. Due to limited statistical population, the sample size was equal to population (total number) were considered (N=n=49). To analyze the data and relationships between variables, Smart PLS 2 software was used. Findings show business Intelligence respectively had effect on financial performance of private clubs. Business Intelligence also had significant effect on innovation, but it had no significant effect on success of brand. Innovation, also respectively had significant effect on success of brand and financial performance. Success of brand also had on financial performance. Based on these finding, although business intelligence has the ability to predict financial performance, but understanding of this mechanism and achievement of financial performance, needs to pay attention to performance of innovation system and efficacy of brand management.
    Keywords: business intelligence, financial performance, innovation, brand success
  • Amir Montazeri *, Mahdi Talebpour, Samira Feizi Pages 153-176
    The Purpose of this research study was to Construction and Validation a competency scale for sport coaches. For this purpose, 300 coaches were chosen by purposive sampling and completed the sport coaches’ competencies researcher-made questionnaire. The method applied in this research was descriptive – correlation. The content and face validity of the questionnaires was confirmed by expert university panel and confirmatory factor analysis based on structural equations was used for validation of structure of questionnaire. Based on exploratory factor analysis by varimax rotation, 29 items placed in 7 factors, total variance of these factors explained %68.64 variance of sport coaches’ competencies, also the results of research showed that first-order and second-order confirmatory factor analysis and Cronbach’ alpha coefficient supported 7-factor and 29-item structure of the questionnaire, and confirm construct validity, internal consistency and temporal reliability. The findings of the study provide important insights into the competencies required by sport coaches. The findings of this study can be implemented to develop training programs for sport coaches and develop performance appraisal tools.
    Keywords: Coaches, Competencies, Factor Analysis, Sport
  • Bahram Yousefi, Behesht Ahmadi *, Zohre Hassani Pages 177-198
    The aim of this study was to evaluate the validity and reliability of the Persian version work ability index and its relationship with the physical fitness indicators among employees in Kermanshah in 868 (250 females, 618 males) were selected through multi-stage sampling method. The research instrument consisted of questionnaire and physical fitness tests. Questionnaire validity was determined via content validity, convergent and divergent validity and exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis were utilized to test the factor structure. Internal consistency was determined Cronbach’s alpha. Finally, the data were analyzed using Pearson correlation coefficient and simultaneous regression model
    The principal component analysis with varimax rotation identified two factors subjective health related work ability) 41.86% of the variance) and ill- health related work ability (19.47% of the variance) in the index construct. Results convergent validity showed high correlation between questions of ability to work, and intraclass coefficient correlation 0.72-0.81 also was high. Mean WAI index score was higher among employees with low absenteeism (40.46 points) than among those with high absenteeism (32.04 points). Reliability of the index with Cronbach’s alpha 0.74 was acceptable. Goodness-of-fit indices of second-order factor analysis confirmed the tow extracted factors and two-factor model had a superior fit compared to the one-dimensional model. Finally multiple linear regression showed physical fitness tests were predictor factors for the work ability among employees. In conclusion, Persian version of the Work Ability Index showed satisfactory psychometric properties among employees.
    Keywords: Content Validity, Convergent Validity, Divergent Validity, Factor Analysis, Work Ability
  • Mina Emami *, Noshin Benar Pages 199-218
    The purpose of this research is investigation of effect of the relationship marketing on relationship quality with the spectators of Iran women's volleyball professional league. The Research method was corelational research that it was performed field research. Therefore, 306 persons were selected randomly as the sample of research among all the spectators older than 14 years. Research instrument was standard questionnaire. Theirs validity and reliability were confirmed. In order to analysis the research data were used descriptive statistics and structural equity model by LISREL 8.80 and SPSS 22 softwares. In the proposed model, relationship marketing plays a role in explaining the relationship quality at a rate of 74% (0/862). In addition, social benefits with the highest load factor (0/65) is most important dimension in relationship marketing, and trust with the highest load factor (0/69) is most important dimension in relationship quality. This results can ensure to the Iranian Volleyball Federation and sports clubs that to create a sustainable competitive advantage to increase the relationship quality with spectators by use of social benefits and structural bonds. The other consideration suggestions are Holding regular and consistent volleyball leagues, the use of modern communication tools and socialization, Improve the interaction with the spectators by staff and also, Special attention to the needs and demands of spectators to enhancing relationship quality with their.
    Keywords: Relationship Marketing, Relationship Quality, Women's Volleyball, Social Benefits, Trust
  • Shirin Zardoshtian*, Shahrzad Khazaee Pages 219-238
    The purpose of this study was the relationship between coaching behavior with group cohesion and collective efficacy of women players in Iranian hockey pro – league. The research method is descriptive – survey. The statistical population was including of hockey women's Players of the sixth Premier League (130 people). 90 players were voluntarily participated in the study and finally 70 questionnaires were correctly analyzed. We used to (CBQ) Martin and Barnes Questionnaire (1999), (GEQ) Caron et al Questionnaire (1985) and (CEQ) and Fletz and Lirch Questionnaire (1998). Validity was approved from viewpoint of sport management specialist (10 people) and their reliability also with Cronbach's alpha in order 0/81, 0/83, 0/85 was approved. Descriptive statistics (mean Standard deviation) and inferential statistics (k-s, multiple regressions) were used. There is a significant positive relationship between coaching behaviors (Reinforcement, contingency technical training, General technical training, organizing) with group cohesion. And there is a significant negative relationship between coaching behaviors (punitive technical education, punishment) with group cohesion Also there is a significant positive relationship between coaching behaviors (Mistake contingency technical education, general Encouragement, General technical training, Reinforcement, public relations, Keeping control) with collective efficacy. And there is a significant negative relationship between coaching behaviors (Mistake contingency Encouragement and Organizing) with collective efficacy . Also there is a significant positive relationship between collective efficacies with group cohesion. Then, it's concluding that Women hockey coaches to improve of group cohesion and collective efficacy to operate Coaching behaviors mentioned in your team.
    Keywords: Coaching behavior, group cohesion, collective efficacy, hockey, female players