فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 52 (بهمن و اسفند 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمد جوادی پور*، میترا روحی دهکردی، سمیه رهبری، حلیمه طایفی صفحات 17-42
    پژوهش حاضر با هدف آسیب شناسی فرایند موجود سیاست گذاری در ورزش همگانی ایران و ارائه الگو انجام شد. پژوهش حاضر ازنظر هدف، در شمار پژوهش های کاربردی و ازنظر ماهیت داده های پژوهشی، جزو پژوهش های طرح آمیخته بود. مدیران و کارشناسان خبره ورزش همگانی به عنوان جامعه هدف درنظر گرفته شدند. شیوه انتخاب گروه نمونه برای بخش کیفی پژوهش، غیراحتمالی و با استفاده از شیوه های نمونه برداری هدفمند و مبتنی بر روش نمونه گیری ملاکی به حجم 16 نفر انجام شد و داده ها ازطریق مصاحبه گردآوری شدند. سپس، داده های حاصل از مصاحبه ها به روش استرابرت و کارپنتر (2011) کدگذاری و تجزیه وتحلیل شدند. برای بخش کمی، نمونه ها به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند و داده های مربوط به آن با ابزار پرسش نامه جمع آوری شدند. گویه های این پرسش نامه، از مصاحبه نظام مند با مدیران و کارشناسان خبره ورزش همگانی استخراج شدند. پایایی پرسش نامه با روش آلفای کرونباخ محاسبه شد (83/0 = α). تحلیل داده ها در این بخش نیز با استفاده از نرم افزار آماری اس.پی.اس.اس. و با آزمون فریدمن انجام شد. در بخش کیفی، نتایج پژوهش نشان داد که مولفه های سازمانی، باورها و فرهنگ ها، شرایط اقتصادی، تحلیل، تفسیر، تدوین علمی، مطالعات و پژوهش ها، مولفه های موثر در سیاست گذاری ورزش همگانی کشور هستند و آسیب های موجود در فرایند سیاست گذاری در ورزش همگانی کشور شامل عواملی ازجمله ضعف در نظارت و کنترل، ساختار ضعیف، ضعف در برنامه ریزی و اجرا، عملکرد ضعیف رسانه ها، منابع مالی محدود، عملکرد ضعیف نیروی انسانی، قوانین و مشارکت محدود مراکز علمی و پژوهشی هستند. همچنین، مطالعات تطبیقی و بومی سازی، مدیریت سازمانی، الگوهای فرهنگی و دینی، الگوهای مبتنی بر پژوهش علمی، الگوهایی هستند که می توان برای سیاست گذاری در ورزش همگانی از آن ها استفاده کرد. طبق نتایج بخش کمی، بین میانگین رتبه های آسیب های موجود در ورزش همگانی و میزان نقش منابع اطلاعاتی موجود تفاوت معنادار مشاهده نشد. به طورکلی، نتایج پژوهش نشان داد که فرایند سیاست گذاری در ورزش همگانی ایران با آسیب ها و چالش هایی همراه است که باید آن ها را شناخت و براساس روش های علمی اصلاح کرد. تغییرات ساختاری و اصلاح قوانین از عمده ترین آن ها به شمار می آیند. همچنین، باید از الگوهای دقیق و علمی برای سیاست گذاری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، سیاست گذاری ورزش، ایران
  • علی وفایی مقدم، فرزام فرزان، سید محمدحسین رضوی، مصطفی افشاری* صفحات 43-72
    با توجه به برنامه های کلانی که در کشور در سالیان اخیر در حوزه ورزش همگانی انجام شده است، تغییر چشمگیری در افزایش مشارکت شهروندان مختلف کشور روی نداده است؛ بنابراین، این پژوهش با هدف بررسی عوامل توسعه ورزش همگانی با ماهیت اکتشافی- بنیادی انجام شده است. روش پژوهش کیفی بود که براساس نظریه داده بنیاد به طراحی مدل پارادایمی عوامل توسعه ورزش همگانی کشور پرداخته شده است. ابزار مورداستفاده نیز مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که از نظرهای 21 نفر از متخصصان ورزش همگانی کشور استفاده شد. روش نمونه گیری، هدفمند بود. خروجی پژوهش مدل پارادایمی بررسی عوامل توسعه ورزش همگانی در کشور بود که از شرایط علی، مقوله محوری، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها تشکیل شده است. موارد ذکرشده از کدهایی در مرحله اول کدگذاری؛ یعنی کدگذاری باز در چند مفهوم نظیر «تعاریف و واژه ها، موانع بازدارنده، مقایسه با کشورهای پیشرو، انگیزاننده ها، تحلیل وضعیت، راهبرد کلان و درپایان، راهکار و روش اجرایی» به دست آمده اند. در مرحله دوم کدگذاری نیز کدگذاری محوری با مقوله محوری عوامل توسعه ورزش همگانی و مقوله های فرعی نظیر «جذابیت ورزشی، سوق دهنده ها، موانع و انگیزاننده ها» انجام شده است. در پایان، مشخص شد که بسیاری از عوامل توسعه به خود افراد مربوط نمی شوند؛ بلکه با تسهیل در عوامل سوق دهنده محیطی و برطرف کردن موانع موجود، افراد با خیال آسوده ورزش همگانی را ازبین فعالیت های اوقات فراغت انتخاب خواهند کرد؛ گرچه تغییر در مفاهیم ورزش همگانی و افزایش انگیزاننده ها از عوامل مهمی هستند که باید به وجود آیند.
    کلیدواژگان: توسعه مشارکت، ورزش همگانی، تحلیل کیفی
  • زینب مندعلی زاده* صفحات 73-90
    هدف پژوهش حاضر، تبیین رابطه بازارگرایی و برندگرایی با عملکرد باشگاه های ورزشی استان اصفهان و ارائه مدل معادلات ساختاری بود. روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی ازنوع همبستگی بود که برای مدل سازی از رویکرد حداقل مربعات جزئی استفاده شد. نمونه آماری پژوهش کسب و کارهای ورزشی شامل باشگاه های ورزشی بودند که بدین منظور از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. نتایج نشان داد که بازارگرایی و برندگرایی بر عملکرد باشگاه های ورزشی اثر مثبت و معناداری دارند و عملکرد باشگاه های ورزشی به واسطه بازارگرایی و برندگرایی پیش بینی می شود. به نظر می رسد کسب وکارهایی که درپی به دست آوردن اطلاعاتی از مشتریان باشند تا نیازهای حال و آینده خود را برآورده کنند، عملکرد مناسب تری دارند. به عبارتی، بازارگرایی پیش بینی کننده مهمی برای عملکرد باشگاه ها است. علاوه براین، کسب وکارهایی که فرایند ایجاد و توسعه برند را دنبال می کنند بر عملکرد تاثیر مثبتی دارند و افراد ممکن است در واکنش به یک برند خوب و شناخته شده، تمایل بیشتری برای خرید از باشگاه ورزشی کوچک داشته باشند.
    کلیدواژگان: بازارگرایی، باشگاه ورزشی، برندگرایی، عملکرد
  • رسول فرجی*، مهدی بشیری، سپیده شبانی صفحات 91-116
    هدف پژوهش حاضر، استفاده از رویکرد کانو- گسترش کیفیت عملکرد برای ارتقای سطح کیفیت خدمات اماکن ورزشی دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان از دیدگاه دانشجویان بود. در مرحله اول این پژوهش توصیفی، 256 نفر از دانشجویان با هدف شناسایی شکاف خدمات اماکن ورزشی دانشگاه، به پرسش نامه استاندارد 22 گویه ای ارزیابی کیفیت خدمات اماکن ورزشی سروکوال (پاراسورامان و همکاران، 1985) پاسخ دادند. در مرحله دوم پژوهش، 240 نفر از دانشجویان به پرسش نامه کانو پاسخ دادند و نیازهای آنان شناسایی و دسته بندی شدند. درنهایت، پس از تشکیل خانه کیفیت مدل گسترش کیفیت عملکرد، ماتریس ارتباطات خانه کیفیت تشکیل شد و مشخصه های فنی تعریف شدند. یافته های پژوهش نشان داد که در هر پنج بعد کیفیت خدمات اماکن ورزشی دانشگاه، شکاف منفی وجود داشت. همچنین، 10 نیاز اساسی به عنوان ندای مشتری وارد ماتریس خانه کیفیت مدل گسترش کیفیت عملکرد شدند و 12 مشخصه فنی برای بهبود آن ها، با توجه به نتایج به دست آمده استخراج شدند. می توان گفت نبود برنامه مناسب و ضعف منابع انسانی در ارائه خدمات، ازجمله موانع و کاستی های اماکن ورزشی دانشگاه هستند. ارتباط نزدیک با دانشجویان، برگزاری جلسات پرسش و پاسخ با هدف شناسایی نیازهای آنان، تخصیص بودجه بیشتر به فعالیت های ورزشی دانشجویان و همچنین، استفاده از نیروی انسانی متخصص در ارائه خدمات، ازجمله راهکارهای ضروری برای ارتقای سطح کیفیت خدمات اماکن ورزشی این دانشگاه هستند.
    کلیدواژگان: اماکن ورزشی دانشگاهی، کیفیت خدمات، گسترش کیفیت عملکرد، مدل کانو
  • علی بنسبردی*، احمد نظری ترشیزی صفحات 117-136
    امروزه،اینترنتبهبستریگستردهبرایمعاملاتتجاریورسانه ایقویبرایبازاریابیتبدیل شدهاست. هدف پژوهش حاضر، بررسی سبک خرید آنلاین محصولات ورزشی از شبکه های مجازی و فروشگاه های اینترنتی بود. روش پژوهش، توصیفی و ازنوع پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش اعضای کانال های تلگرامی و صفحه اینستاگرام سه فروشگاه فوتبال شاپ، ایران اسپورتر و ماریال اسپرت بودند که تعداد 385 نفر از اعضای کانال ها و صفحات ذکرشده به پرسش نامه با دقت پاسخ دادند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه لی (2012) بود که روایی صوری و محتوایی آن به تایید 12 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی رسید و همچنین، پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با 89/0 به دست آمد که نشان دهنده پایایی بالای پرسش نامه است. از آمار توصیفی برای توصیف ویژگی های جمعیت شناختی، از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف برای بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها، از مدل تاپسیس برای رتبه بندی انواع سبک خرید و از آزمون مانوا برای مقایسه بین انواع سبک خرید براساس ویژگی های جمعیت شناختی استفاده شد. نتایج نشان داد که مولفه کیفیت، بیشترین اهمیت و قیمت، کمترین اهمیت را از دیدگاه مصرف کنندگان محصولات ورزشی داشتند. به ترتیب، هیجان، وفاداری، برند، سرگرمی، تردید، مد و تایید اولویت داشتند. همچنین، نتایج نشان داد که بین مولفه های سبک خرید پاسخ دهندگان ازنظر متغیرهای جمعیت شناختی سن، جنسیت، تاهل، تحصیلات و درآمد تفاوت معناداری وجود داشت.
    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، سبک خرید، فروشگاه اینترنتی، محصول ورزشی
  • محبوبه جعفرزاده زرندی، اسماعیل شریفیان*، کوروش قهرمان تبریزی صفحات 137-160
    این پژوهش با هدف ارائه مدل چابکی سازمانی برمبنای فناوری اطلاعات از دیدگاه خبرگان ورزشی انجام شد. پژوهش حاضر، به لحاظ روش کیفی و ازحیث جمع آوری اطلاعات، با راهبرد پدیدارشناسی و شیوه مصاحبه عمیق انجام شد. گروه آشنا با موضوع شامل خبرگان ورزشی (فعالان حوزه فناوری و مدیریت دانش، اساتید دانشگاه، نقش آفرینان فناوری و زیرساخت سازمان های ورزشی) جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند. به لحاظ شیوه جمع آوری اطلاعات با روش گلوله برفی، شناسایی مولفه های موثر در مدل با دیدگاه 15 خبره به اشباع نظری رسید. یافته های حاصل از مصاحبه عمیق، با کدگذاری باز، محوری و انتخابی عوامل مدل درختی، تاثیر زیرساخت فناوری در سازمان های ورزشی بر چابکی سازمانی را مشخص نمودند که دانش فناوری، ارتباطات شبکه ای، معماری و خدمات داده، مدیریت فناوری، بنیادهای فناوری، سازگاری و سرعت فناوری جزو محورهای اصلی این زیرساخت قلمداد شدند و پیش فرض ارتباط چابکی سازمانی نیز قوت گرفت. برای تجزیه و تحلیل تکمیلی یافته های تحقیق، کدگذاری ها با نرم افزار مکس.کیو.دی.ای. نسخه 12 انجام شدند و ضریب توافق 81 درصد حاصل شد، امید است مدل نهایی این تحقیق به استفاده بیشتر از فناوری در راستای تاثیرگذاری بر چابکی سازمانی در سازمان های ورزشی کمک نماید.
    کلیدواژگان: ارتباطات، خبرگان ورزشی، فناوری اطلاعات، چابکی سازمانی
  • سپیده افتخارمعنوی*، مرتضی سمیعی زفرقندی صفحات 161-179
    هدف پژوهش حاضر، تاثیر فناوری اطلاعات بر رضایت ارتباطی و یادگیری سازمانی کارکنان در پژوهشگاه تربیت بدنیو علوم ورزشی بود. نوع پژوهش، توصیفی- همبستگی و ازنظر هدف، کاربردی بود که به صورت میدانی اجرا شده است. جامعه آماری پژوهش همه کارکنان پژوهشگاه تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران بودند (تعداد = 73). برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های رضایت ارتباطی دون و هازن (1997)، یادگیری سازمانی نیفه (2001) و فناوری اطلاعات احمدپور (1389) استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه ها به تایید 10 نفر از اساتید رسید و پایایی پرسش نامه ها براساس ضریب آلفای کرونباخ، به ترتیب برابر با 97/0، 97/0 و 85/0 به دست آمد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس.و آموس انجام شد. نتایج آزمون همبستگی نشان داد که بین فناوری اطلاعات و رضایت ارتباطی کارکنان و همچنین، بین فناوری اطلاعات و یادگیری سازمانی کارکنان رابطه مثبتی وجود داشت. نتایج مدل پژوهش نشان داد فناوری اطلاعات بر رضایت ارتباطی و فناوری اطلاعات بر یادگیری سازمانی تاثیر مثبتی داشت. براساس مقادیر بارهای عاملی، میزان تاثیر فناوری اطلاعات بر رضایت ارتباطی کارکنان و تاثیر فناوری اطلاعات بر یادگیری سازمانی بود. همچنین، براساس شاخص های برازش، مدل فرضی متغیرهای پژوهش از برازش لازم برخوردار بود؛ بنابراین، توجه به عامل فناوری اطلاعات به عنوان یکی از شاخص های موفقیت و بهبود وضعیت یادگیری سازمانی و رضایت ارتباطی کارکنان پژوهشگاه از اهمیت زیادی برخوردار است.
    کلیدواژگان: جو اطلاعات، تعامل سازمانی، تفکر سیستمی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • محمدرضا ربیعی مندجین*، علیرضا امیرکبیری صفحات 179-202
    هدف کلی پژوهش، ارتباط حمایت سازمانی ادراک شده و تندرستی شغلی با میانجیگری تخریب شخصیت سازمانی کارکنان ادارات ورزش وجوانان استان گلستان بود. نوع پژوهش، توصیفی- همبستگی و ازنظر هدف، کاربردی بود که به صورت میدانی اجرا شده است. جامعه آماری همه کارکنان اداره کل ورزش وجوانان، روسا، دبیران و نائب رئیسان هیئت های استانی و شهرستانی استان گلستان بودند.برای جمع آوری داده ها، از پرسش نامه های تخریب شخصیت سازمانی، حمایت سازمانی ادراک شده و تندرستی شغلی(رضایت شغلی، خستگی عاطفی و فشار روانی)استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر استفاده شد. براساس نتایج، حمایت سازمانی به صورت مستقیم با بار عاملی اثر مثبتی بر رضایت شغلی و اثری منفی بر خستگی عاطفی و فشارهای روانی داشت و علاوه بر تاثیر مستقیم، به صورت غیرمستقیم و ازطریق تخریب شخصیت سازمانی، تاثیر مثبتی بر رضایت شغلی داشت. همچنین، حمایت سازمانی به صورت غیرمستقیم و به واسطه تخریب شخصیت سازمانی، تاثیر منفی بر خستگی عاطفی و فشارهای روانی داشت. تخریب شخصیت سازمانی نقشی میانجی در رابطه بین حمایت سازمانی و تندرستی شغلی کارکنان ایفا می کند؛ ازاین رو، توجه به درک تخریب شخصیت سازمانی در سازمان ها می تواند در کاهش خستگی و فشارهای روانی و بهبود وضعیت رضایت شغلی تاثیر مثبت داشته باشد.
    کلیدواژگان: تخریب شخصیت سازمانی، حمایت سازمانی ادراک شده، تندرستی شغلی
  • مازیار کلاشی*، عبدالرحمن جامی الاحمدی، مسعود یمینی فیروز، هاجر ایراهیمی پور صفحات 203-227
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ابعاد برند ورزشی تیم والیبال کاله بر ترجیح برند هنگام خرید بود. این پژوهش ازنوع توصیفی - همبستگی بود و جامعه آماری آن طرفداران تیم والیبال کاله آمل در شهر آمل بودند. نمونه آماری با توجه به فرمول کوکران برآورد شد و درنهایت، 317 پرسش نامه تجزیه وتحلیل آماری شدند. نتایج نشان داد که تجربه، هویت و شخصیت برند بر رضایت از برند و وفاداری به برند تاثیر مثبت و معناداری داشت. همچنین، رضایت از برند و وفاداری به برند بر ترجیح برند تاثیر مثبت و معناداری داشت؛ اما رضایت از برند بر وفاداری به برند تاثیر معناداری نداشت. نتایج آزمون سوبل نیز نشان داد که شخصیت و هویت برند ازطریق رضایت از برند و وفاداری به برند بر ترجیح برند و همچنین، تجربه برند ازطریق رضایت از برند بر ترجیح برند تاثیر مثبت و معناداری داشتند؛ اما تجربه برند ازطریق وفاداری بر ترجیح برند و شخصیت، هویت و تجربه ازطریق رضایت از برند بر وفاداری و همچنین، رضایت برند بر ترجیح ازطریق وفاداری به برند تاثیر معناداری نداشت. درنهایت، این یافته ها نشان می دهد که درصورتی هواداران تیم کاله برند این باشگاه را نسبت به سایر برندها درهنگام خرید ترجیح می دهند که مولفه های تشکیل دهنده شخصیت، هویت و تجربه برند این باشگاه، مولفه های قوی و موردتایید آنان باشند تا درنتیجه، رضایت و وفاداری آنان را فراهم آورند و به ترجیح برند درهنگام خرید منجر شود.
    کلیدواژگان: ابعاد برند ورزشی، وفاداری برند، رضایت از برند، ترجیح برند
  • فاطمه شکی، اکرم اصفهانی نیا*، ناصر بای صفحات 229-248
    هدفپژوهش حاضر، مطالعه اثر استفاده از شبکه های اجتماعی بر تسهیم دانش و یادگیری کارکنان ادارات ورزش وجوانان استان گلستان بود. پژوهش حاضر، توصیفی- پیمایشی است که به صورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری همه کارکنان ادارات ورزش وجوانان استان گلستان به تعداد 220 نفر بودند که براساس فرمول کوکران، 141 نفر به شیوه تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های پژوهش، از پرسش نامه های استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بارکر و همکاران (2013)، تسهیم دانش رحمان و حسین (2014) و یادگیری کارکنان بارکر و همکاران (2013) استفاده شد. روایی پرسش نامه های به تایید پنج نفر از اساتید مدیریت ورزشی رسید و ضریب پایایی پرسش نامه ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ، به ترتیب برابر با 85/0، 78/0 و 79/0 محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها و شناسایی اثرهای متغیرهای پژوهش، از مدل یابی معادلات ساختاری ازطریق نرم افزار پی. ال. اس. استفاده شد. نتایج نشان داد که استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر تسهیم دانش کارکنان ادارات ورزش وجوانان استان گلستان اثرگذار بود. همچنین، اثر استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار بر یادگیری کارکنان مثبت و معنادار بود. با توجه به نتایج می توان چنین نتیجه گیری کرد که استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار می تواند موجب تسهیم دانش و یادگیری کارکنان شود. همچنین، مدیریت استفاده از شبکه های اجتماعی در ادارات ورزش وجوانان، درراستای دستیابی به اهداف سازمانی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تسهیم دانش، شبکه های اجتماعی، یادگیری کارکنان
  • جواد کریمی، لیلا بیرامی* صفحات 249-264
    این پژوهش با هدف بررسی نقش هویت برند در قصد خرید با میانجیگری خودتصمیمی مشتریان ورزشی انجام شد. روش پژوهش، توصیفی- پیمایشی و ازنظر هدف، کاربردی بود. با توجه به مشخص نبودن حجم جامعه آماری، حجم نمونه براساس فرمول کوکران معادل 385 نفر برآورد شد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه هایی با اقتباس از پرسش نامه هویت برند دهدشتی شاهرخ (1391) شامل چهار سوال، پرسش نامه خودتصمیمی مشتریان گیماریز (2015) شامل پنج سوال و پرسش نامه قصد خرید مجدد لیم (2006) شامل هفت سوال استفاده شد. روایی و پایایی پرسش نامه ها تائید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار لیزرل به وسیله آزمون تحلیل مسیر تجزیه وتحلیل شدند. ضریب تاثیری که هویت برند به طور غیرمستقیم و ازطریق متغیر میانجی خودتصمیمی مشتریان بر قصد خرید مجدد گذاشت، برابر با 53/0 و به صورت مستقیم برابر با 33/0 بود. همچنین، هویت برند به صورت مستقیم، برابر با 56/0 بر خودتصمیمی مشتریان اثر داشت. باتوجهبه یافته های پژوهش، توجه بیش ازپیش به مدیریت تبلیغات و بازاریابی برندهای ورزشی، خلق ارزش برای مشتریان، تداعی هویت در اذهان افراد، به کاربردن فرایندهای روان شناختی و اجتماعی و تطبیق خصوصیات برند با ویژگی های مشتریان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: خودتصمیمی، قصد خرید مجدد، مشتریان ورزشی، هویت برند
|
  • Mohammad Javadi Pour *, Mitra Rouhi Dehkordi, Somayeh Rahbari, Halimeh Taefi Pages 17-42
    The purpose of the present study was pathology the process of policy-making in sport for all in Iran and presentation the model. Research method in terms of the purpose was practical and in view of the nature of the research data was mixed design. Executives and experts of sport for all were considered as statistical population. The sampling method for qualitative section research was convenient and with using targeted sampling techniques and based on the sampling criterion was conducted with16 people. The data were collected through interviews. Then data from interviews by Streubert and Carpenter’s method (2011) coded and analyzed. For quantitative section samples were selected randomly and data were collected by questionnaire. The items of this questionnaire were extracted from the systematic interviews with the managers and executives of sport for all. The reliability of the questionnaire was calculated by Cronbach's alpha method (α = 0.83). Data analysis in this section was done with using SPSS software and Friedman test. In qualitative section the results showed that the organizational components, beliefs and cultures, economic conditions, analysis, interpretation and compilation of scientific, studies and research are the factors affecting in sport’s policy-making and existing damage in the process of policy-making in sport for all including factors such as poor monitoring, poorly structured, lack of planning and implementation, poor performance of the media, limited financial resources, poor performance of human resources, rules and limited partnerships, academic and research centers. Also, adaptation and localized studies organizational management, cultural and religious patterns, patterns based on scientific research, patterns that can be used for policy making in sport for all. According to the results in the quantitative section there was no significant difference between the mean scores of the damage in sport for all and amount role of information sources available. In general, the results showed that the sport's policy-making process associated with damages and challenges that they must to know and be modified based on scientific methods. The most important items are the structural changes and amendments the laws and used of accurate and scientific patterns for policy making.
    Keywords: Sport for all, Sports Policy-making, Iran
  • Ali Vafaei Moghaddam, Farzam Farzan, Seyed Mohammad Hosein Razavi, Mostafa Afshari * Pages 43-72
    According to the strategic plans of the country in recent years in the field of sport is carried out, Due to the large body of research has been done in this area there is a lack of fundamental research in this area. The aim of this study was to serveing the development of sport with the exploratory nature of the fundamental. Qualitative research methods that are designed based on grounded theory by paradigm model of sport's development, the instrument used was a semi-structured interview that the views of 21 experts was used sport. Sampling method is purposive sampling. Research output, paradigmatic model to investigate the factors that condition the development of sport in the country, causes, central issues, confounding conditions, strategies and outcomes have been formed. This is the code that mentions the open coding crypto acceleration in the first few issues of "definitions and terms, obstacles, compared to the leading countries, motivations, situational analysis, macro strategies and at the end of practice and procedure "is obtained. In the second stage the crypto acceleration, axial coding with the central issue of the development of sport and subcategories such as "charm sports, driving, obstacles and motivations" has been done. Concepts that finally the issue that has become clear that many factors not related to the individual development but also facilitates environmental factors and the removal of barriers to people driving safely is your sport of choice among leisure activities will changes in the concepts of sport and increase the motivation of important factors that should arise.
    Keywords: developing participant, Sport for all, Qualitative Analysis
  • Zeinab Mondali Zadeh * Pages 73-90
    The purpose of this study was to determine the relationship of market orientation and brand orientation with small sports clubs' performance in Isfahan Province and to present the structural equation modeling. The research method was descriptive-analytic and correlation type. For modeling, we used the partial least squares approach. The statistical sample of research was sport businesses including small sports clubs, which were selected by simple random sampling. The results showed that there is a positive and significant relationship between market orientation and brand orientation and the sports clubs’ performance, and the sports clubs’ performance is predicted by market orientation and brand orientation. It seems that businesses seeking to obtain information from customers in order to meet their present and future needs have a better performance. In other words, market orientation is an important predictor for the clubs’ performance. Additionally, businesses following the process of creating and developing the brand have a positive impact on the clubs’ performance. People may be more likely to buy a small sports club in response to a well-known brand.
    Keywords: Market Orientation, Sports club, Brand orientation, Performance
  • Rasoul Faraji *, Mahdi Bashiri, Sepideh Shabani Pages 91-116
    The aim of the present study was to use KANO-QFD to investigate the promotion of the quality level of services of academic sport facilities and places at Azarbaijan Shahid Madani University from the students' perspective. In the first stage of this descriptive study, 256 students answered the 22-item SERVQUAL standard questionnaire (Parasuraman et al, 1985) aiming at detecting the lack of service quality of academic sport facilities and places. In the second stage, 240 students completed the Kano questionnaire to identify and categorize their needs. Finally, following the QFD house quality model formation, the house quality relationships matrix was formed and the technical features were defined. The results showed negative gap in all five dimensions of sports facility services quality at the university. Moreover, 10 basic needs as the voice of customer were entered to the QFD house quality model matrix and 12 technical features were extracted to improve them. It can conclude that the lack of proper planning and human resources weakness in offering services were the most common issues of athletic facilities and places of the university. Close contacts with students, question and answer sessions to detect their needs, more budget allocation to student's sports activities, and also recruitment of more expert human resources are the most essential strategies to promote service quality of academic sport facilities and places at the university.
    Keywords: academic sport facilities, places, service quality, quality function development, KANO Model
  • Ali Benesbordi *, Ahmad Nazari Torshizi Pages 117-136
    Nowadays, Internet has become a widespread context for business and a media for marketing. The purpose of this study was to investigate the online shopping style of sport products from virtual networks and online stores. The research follows a descriptive methodology and is of survey kind. The statistical population of the study was the members of Telegram Channels and Instagram pages of three stores namely Football Shop, Iran Sporter and Marial Spartan; 385 members of these channels and pages completed the questionnaire thoroughly. Data gathering tool was Lee (2012) questionnaire; the formal and content validity of the questionnaire was confirmed by 12 sport management specialists and reliability of the questionnaire was also obtained using Cronbach's alpha coefficient (0.89), indicating the appropriate reliability for questionnaire. Descriptive statistics was used for describing the demographic characteristics, Kolmogorov-Smirnov test for the investigating normal distribution of the data, Topsis model for ranking the various shopping styles, and Manova test for comparing different types of shopping styles based on the demographic characteristics. The results showed that from the consumers' point of view, the quality component and the price were the most important items. Items such as impulse, loyalty, brand, recreation, confusion, fashion, and endorsement had a low priority. The results also showed that there is a significant difference between all components of shopping style of respondents based on the demographic variables including age, gender, marital state, education, and income.
    Keywords: Online Store, Shopping Style, Sport Marketing, Sport Product
  • Mahboubeh Jafar Zadeh Zarandi, Esmaeil Sharifian *, Kourosh Ghahreman Tabrizi Pages 137-160
    This study was conducted to introduce a model for organizational agility based on information technology from the viewpoint of sports experts. In terms of quality and data gathering, phenomenology and in-depth interview approaches have been applied in the present study. The study population consisted of a group that has a good command of the issue including sports experts (active individuals in technology field and knowledge management, university professors, technology contributors and entrepreneurs and sports infrastructure organizations); data was gathered using the snowball sampling method and it achieved theoretical saturation using the viewpoints of 15 experts. The results of the in-depth interviews were converted into the tree model of information infrastructure in sports organization and organizational agility using the open, axial, and selective coding methods. Our findings show that information technology, network communications, architecture and data services, information management, technology institutions, adaptability, and technology speed are the main pillars of these infrastructures; hence, the assumption on the role of organizational agility is supported. To ensure the consistency of the encoding factors, MAXQDA Software (Version 12) was used and the coefficient of agreement of 81 % was obtained. We believe that the relevant model may be able to facilitate the integration of technology in sports and its organizational agility.
    Keywords: Communications, sports experts, information technology, organizational agility
  • Sepideh Eftekhar Manavi *, Morteza Samiee Zafarghandi Pages 161-179
    The aim of the present research was to assess the effect of information technology on communication satisfaction and organizational learning in Sport Sciences Research Institute staff. A descriptive- correlative study has been performed in the field. Statistical population of the research is including of all the staff of Sport Sciences Research Institute of Iran (N=n=73). Duon Hazen (1997), Nife organizational learning (2001), and information technology Ahmadpour (2011) questionnaires were used to assess the relationship satisfaction. Face validity and the content of the questionnaires have been validated by 10 lecturers and Cronbach 14∝">  was reported as 0.97, 0.97, 0.85 respectively. SPSS and AMOS were used to perform the statistics. Correlation test showed a positive correlation between relationship satisfaction and information technology of the staff. The results out of the modeling of the study showed a significant positive effect of relationship satisfaction and information technology on organizational learning. Based on factorial loading values the effect of information technology on relationship satisfaction of the staff (β =0.91) and the effect of information technology on organizational learning (β =0.97). Finally based on the hypothetical fitting model of the study, the variables of the research were fitted enough. Paying attention to the information technology was then concluded to be one of the succeeding and improvement factors of organizational learning and relationship satisfaction of the staff in the Sport Science Institute of Iran.
    Keywords: Climate Information, Organizational Interaction, System Thinking, Physical Education Research Institute
  • Mohammad Raza Rabiee Mandejin *, Ali Reza Amirkabiri Pages 179-202
    The objective of the research was to investigate the mediating role of organizational destruction in the relationship between perceived organizational support and job health among the staff of sports and youth departments, Golestan Province, Iran. The research was of descriptive-correlation type and it was applied in terms of target, which was performed as monitoring. The statistical population was all the staff of the General Directorate of Sports and Youth, Heads of Education, Secretaries and Vice president of the city and provincial councils of Golestan Province. The used questionnaires were as follows: i) organizational personality destruction inventory, ii) the perceived organizational support, and iii) job health (job satisfaction, emotional exhaustion, and psychological stress). Data analysis was carried out using Pearson correlation test, confirmatory factor analysis, and path analysis. According to the results, organizational support had a positive effect on job satisfaction (β=0.34) and had a negative effect on emotional exhaustion (β=-0.20) and psychological stresses (β=-0.26). Moreover, it had a positive effect on job satisfaction (β=0.16) through organizational personality destruction indirectly. Organizational support indirectly and through organizational personality destruction had a negative effect on emotional exhaustion (β=-0.15) and psychological stress (β=-0.96). In conclusion, organizational personality destruction plays a mediating role in the relationship between organizational support and employees’ occupational health. Hence, considering the perception of organizational personality destruction in organizations can have a positive effect on reducing the exhaustion and psychological stress and improve job satisfaction.
    Keywords: Organizational personality Destruction, Perceived organizational support, Job Health
  • Maziyar Kalashi *, Abdorahman Jami Alahmadi, Masoud Yamini Firouz, Hajar Ebrahimi Poor Pages 203-227
    Abstract This study focuses on the effects of sports brand of Kaleh volleyball team on brand preference at the time of purchase. This is a descriptive-correlational study and its population consists of the fans of Kaleh volleyball team in Amol (Iran, Mazandaran). The samples were determined through Cochran formula and finally 317 questionnaires were analyzed. The results indicated that brand experience, identity, and personality have a significant and positive effect on brand satisfaction and brand loyalty. Furthermore, brand satisfaction and brand loyalty have a significant and positive effect on brand preference. However, brand satisfaction has an insignificant impact on brand loyalty. The results of Sobel test revealed that brand identity and personality positively affect brand preference through brand satisfaction and brand loyalty. Also, brand experience positively influences brand preference through brand satisfaction. However, brand experience has insignificant effects on brand preference through loyalty, and also brand personality, identity, and experience have insignificant effects on brand preference through brand satisfaction. Similarly, brand satisfaction has insignificant effects on brand preference through loyalty. Based on the results, it can be concluded that the fans of Kalleh team prefer the brand of Kalleh versus other brands at the time of purchase provided that the constituent elements of brand personality, identity, and experience are strong enough to be accepted by them which makes them satisfied and loyal.; In this way, it leads to brand preference at the time of purchase.
    Keywords: Sports brand aspects, Brand loyalty, brand satisfaction, brand preference
  • Fatemeh Shakki, Akram Esfehani Nia *, Nasser Bai Pages 229-248
    The present descriptive survey was formulated in order to determine the effect of using social networks on knowledge sharing and learning in the personnel of Sport and Youth offices in Golestan province. The study sample (N=141) was selected from the entire personnel of Sport and Youth offices in Golestan Province (N=220) using a simple random approach via Cochran’s formula. Data collection was carried out by means of three tools namely using social networks in workplace, knowledge sharing, and employees learning developed by Barker et al. (2013), Rahman and Hussein (2014), and Barker et al. (2013), respectively. The validity of the questionnaires was confirmed based upon the viewpoints of five experts in the field of sport management; moreover, the reliability of the tools was measured by calculating Cronbach’s alpha to be 0.85, 0.78, and 0.79, respectively. Data analyses and measurement of variables’ effects were performed through structural equation modeling (SEM) in Smart PLS. The results obtained from this study revealed that using social networks in workplace has significant and positive effects on knowledge sharing and employees learning in the personnel of Sport and Youth offices in Golestan Province. Therefore, it can be concluded that using social networks in workplace may contribute to knowledge sharing and learning in employees. Nonetheless, it is recommended to consider effective management approaches on the use of social networks in Sport and Youth offices in order to reach organizational goals.
    Keywords: Knowledge Sharing, Social Networks, Employees’ Learning
  • Javad Karimi, Leila Beirami * Pages 249-264
    The purpose of this study was to investigate the role of brand identity on rebuy intention with mediation of sport customers’ self-determination. The research method used is descriptive-survey and it is an applied research. In terms of the unlimited amount of the population, the sample size was estimated to be 385 with Cochran formula. For data collection, three adapted questionnaires were used, Dehdashti Shahrokh brand identity questionnaire (2012) which includes 4 questions, the Guimaras' customers’ Self Determination (2015) which includes 5 questions, and Lim's rebuy intention questionnaire (2006) including 7 questions. The validity and reliability of the questionnaires were confirmed. Data analysis was performed using path analysis in the LISREL software. The impact coefficient of brand identity on the rebuy intention is 0.33 and it affects brand identity indirectly and through mediation of the customer's self-determination by 0.53. Brand identity directly affects customer self-determination by 0.56. The findings of the research suggest that managers pay more attention to promotion management and sport brand marketing, value creation to the customers, brand imagination in customers’ mind, using social and psychological processes, and adapting brand features with customer features.
    Keywords: Self Determination, Rebuy intention, Sport clients, brand identity