فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 53 (فروردین و اردیبهشت 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدرسول خدادادی*، مهدی شیرافکن، سارا معصوم زاده، مریم فریدفتحی صفحات 17-33
    امروزه، بخش اقتصاد و صنعت ورزش به عنوان یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی در تمامی کشورها به خصوص کشورهای درحال توسعه موردتوجه است. صادرات کالاهای ورزشی همواره یکی از موضوع های موردبحث تصمیم گیران اقتصادی درزمینه اقتصاد ورزش است؛ بنابراین، با توجه به اهمیت این بخش از اقتصاد ورزش، این پژوهش با هدف بررسی هم گرایی گروه کالاهای صادراتی سال های 1391- 1371 صنعت ورزش در ایران انجام شد. روش پژوهش به صورت جفت قیمتی با استفاده از روش های هم گرایی بتا و سیگما برای بررسی هم گرایی این گروه بندی از روش اقتصادسنجی گشتاور تعمیم یافته بود. گروه بندی کالاها شامل پوشاک، کفش، توپ و تجهیزات ورزشی بود. نتایج مطالعه نشان داد که هم گرایی بتا در گروه کالا های صادراتی ورزشی وجود داشت و ضریب همگرایی برابر با 674/0 بود که بیانگر برخورداری این هم گرایی از سرعت بالا بود و این ضریب به لحاظ آماری معنادار بود. همچنین، نتایج آزمون هم گرایی سیگما تاییدکننده وجود هم‎گرایی و کاهنده بودن انحرافات گروه ها درطی زمان بود. این ضریب نیز به لحاظ آماری معنادار بود. با توجه به نتایج آزمون روش های هم گرایی بتا و سیگما در گروه کالاهای صادراتی صنعت ورزش، وجود هم گرایی گروه کالاهای این صنعت تصدیق می شود.
    کلیدواژگان: هم گرایی، کالا، صادرات، صنعت، ورزش
  • احسان ططری*، محمد احسانی، هاشم کوزه چیان، رسول نوروزی سیدحسینی صفحات 33-59
    بازاریابی اجتماعی برای رفع معضلات اجتماعی و جایگزین کردن الگوی رفتاری سالم در جامعه تلاش می کند. هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل الزامات پیاده سازی مطلوب بازاریابی اجتماعی در ورزش های تفریحی کشور بود. روش پژوهش کیفی بود که با راهبرد نظریه داده بنیاد انجام شد. بدین منظور، با 19 نفر از خبرگان و متخصصان به صورت هدفمند و با روش گلوله برفی مصاحبه های عمیق ساختارنیافته انجام شد و داده ها به صورت هم زمان با استفاده از رویکرد گلیزری که شامل مجموعه ای از کدگذاری های باز، انتخابی و نظری است، تحلیل شدند. پس از تمامی مراحل کدگذاری، مدل نهایی به دست آمد. یافته ها نشان داد که مقوله های اصلی مدل عبارت اند از: فرهنگ مشارکت، قابلیت دسترسی به اماکن و فضاهای ورزشی، هزینه مشارکت، ارتباطات بازاریابی اجتماعی (ترویج)، مدیریت و رفتار مطلوب و مزایای آن. مولفه های مقوله ها به ترتیب شامل این موارد هستند: خرده فرهنگ ها، ارزش ها و رفتارهای هنجاری، خانواده و طبقه اجتماعی برای مقوله فرهنگ مشارکتو فضاهای روباز؛ دسترسی آسان، آموزش، نیازسنجی دقیق برای مقوله قابلیت دسترسی و کارت های اوقات فراغت؛ دوره های رایگان، راهبرد متفاوت قیمت گذاری، تخفیفات کاربردی برای مقوله هزینه مشارکت و برنامه ریزی، سازمان دهی، مدیریت اماکن و تجهیزات، شبکه سازی، ارزیابی و کنترل برای مقوله مدیریت و درنهایت، مزایای حاصل از رفتار مطلوب، به عنوان مولفه های مدل نهایی پژوهش حاضر هستند.
    کلیدواژگان: بازاریابی اجتماعی، ورزش های تفریحی، فرهنگ مشارکت
  • محسن اسمعیلی*، معصومه کلاته سیفری، حسین زارعیان صفحات 59-83
    هدف این پژوهش، تحلیل وضعیت باشگاه های بدن سازی ایران بود. نوع پژوهش، اکتشافی و کیفی با رویکرد ساخت گرایانه بود که از روش نظریه داده بنیاد استفاده شد. کارشناسان و صاحب نظران فدراسیون و هیئت های بدن سازی، وزارت و ادارات کل ورزش وجوانان، مدیران، مربیان و مشتریان باشگاه های بدنسازی و برخی اساتید دانشگاهی درمجموع به تعداد 38 نفر، جامعه آماری پژوهش حاضر را تشکیل دادند. نمونه گیری با روش هدفمند و با تکنیک گلوله برفی از پنج استان و تا رسیدن به اشباع نظری انجام شد. برای جمع آوری داده ها، در مرحله اول از مطالعات کتابخانه ای و نیز بررسی آیین نامه ها، اسناد، کتب و سایت های اینترنتی و در مرحله دوم از مصاحبه نیمه ساختاریافته با شرکت کنندگان در پژوهش به شکل سوال های باز استفاده شد. برای تحلیل داده ها از کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و گزینشی با نرم افزار مکس کیودای نسخه 10 استفاده شد. در مرحله اول، 427 کد استخراج شدند که در 34 مفهوم تقسیم بندی شدند. در مرحله دوم، مفاهیم تلخیص شدند و درقالب سه مقوله اصلی درون باشگاهی، برون باشگاهی و واسطه ای تقسیم بندی شدند و در مرحله آخر، براساس ارتباط مقوله ها با یکدیگر مدل پژوهش استخراج شد. مدل مستخرج با روش گروه کانونی تایید مجدد شد. این مدل می تواند در ایجاد فضای سالم در باشگاه های بدن سازی، ایجاد درآمد پایدار و مناسب، کمک به تولید اشتغال در باشگاه ها، توسعه فرهنگ و اخلاق، افزایش رضایت مشتری و بهبود نگرش مثبت جامعه به این رشته ورزشی کمک کند.
    کلیدواژگان: ورزشکاران، باشگاه، بازاریابی، ذی نفعان، وزارت ورزش وجوانان
  • ناصر غلامی*، نجف آقایی، رضا محمدکاظمی، مرجان صفاری صفحات 83-98
    ارزش پیشنهادی، دلیل ترجیح یک شرکت نسبت به سایر شرکت ها توسط مشتریان است. هر ارزش پیشنهادی متشکل از بسته ای منتخب از محصولات یا خدمات است که نیازهای یک بخش از مشتریان را برآورده می کند. هدف پژوهش حاضر، شناسایی مولفه های ارزش پیشنهادی به مشتریبه عنوان یکی از مولفه های نه گانه مدل کسب وکار استروالدر بود. این پژوهش ازنوعکاربردی و ازنظر روش گردآوری داده ها، توصیفی-  پیمایشی بود. جامعه آماری، مالکان و مدیران کسب وکارهای خدمات ورزشیو نیز خبرگان دانشگاهی بودند. تعداد 21 نفر با استفاده از راهبرد نمونه گیری گلوله برفی و به صورت هدفمند و غیرتصادفی تا مرحله اشباع نظری انتخاب شدند. مصاحبه ها باز و نیمه ساختاریافته انجام شدند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی و کدگذاری باز، محوری و تم انجام شد و مولفه های ارزش پیشنهادی به مشتری در حوزه خدمات ورزشی شناسایی شدند. نتایج نشان داد که ارائه خدمات آموزشی به مشتری، خدمات مشاوره، خدمات رفاهی، خدمات سلامتی،تندرستی، تفریحی، پاسخ گویی به نیازهای احساسی و خدمات پزشکی ورزشی، مهم ترین ارزش های قابل ارائه در کسب وکارهای ورزشی بودند. پس از آن، پاسخ گویی به نیازهای مالی و فروش محصولات در رتبه های بعدی قرار گرفتند. براساس یافته ها، به مدیران کسب وکارهای ورزشی پیشنهاد می شود با تحلیل نیازهای مشتریان، ارزش پیشنهادی رقبا و تحلیل درونی و بیرونی کسب وکار خود، نسبت به خلق مولفه های ارزش پیشنهادی مشتریان به عنوان عنصر کلیدی رقابت در کسب وکارهای خدماتی ورزشی توجه ویژه ای داشته باشند.
    کلیدواژگان: کسب وکارهای ورزشی، کارآفرینی، رقابت
  • محمدعلی نودهی، مرتضی دوستی*، سید محمدحسین رضوی صفحات 99-120
    هدف از انجام پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی شاخص های استعدادیابی ورزش جودو در ایران بود. روش انجام پژوهش، آمیخته (در بخش کیفی، روش دلفی کلاسیک تعدیل شده و در بخش کمی، توصیفی- تحلیلی) بود. جامعه آماری در بخش کیفی مسئولان و اعضای کمیته های فدراسیون، مربیان تیم های ملی و تعدادی از اساتید استعدادیابی ورزشی (تعداد = 30) و در بخش کمی، اعضای فدراسیون، مربیان و ورزشکاران تیم ملی، مسئولان هیئت ها، کارشناسان و اساتید دانشگاه (تعداد = 105) بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند و دردسترس انجام شد. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسش نامه پژوهشگرساخته بود. روایی پرسش نامه با نظر 12 نفر از اساتید مدیریت ورزشی تایید شد. پایایی پرسش نامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (79/0 = α) به دست آمد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی ها و رسم جداول) و استنباطی (تحلیل عامل اکتشافی و آزمون فریدمن) به کمک نرم افزار اس.پی.اس.اس. نسخه 20 انجام شد و نیز تحلیل عامل تاییدی به کمک نرم افزار لیزرل نسخه 5/8 انجام گرفت. براساس نتایج، شاخص های استعدادیابی جودو به ترتیب اولویت عبارت بودند از: ویژگی های مهارتی، جسمانی و فیزیولوژیک، پیکرسنجی و روان شناختی. با توجه به یافته های پژوهش، مسئولان فدراسیون باید به شاخص های استعدادیابی مختص به ورزش جودو توجه ویژه کنند. بدون تردید، نگاه علمی به فرایند استعدادیابی می تواند در راه اعتلای ورزش جودو ایران ازطریق کسب موفقیت ورزشکاران در مسابقات و رویدادهای ورزشی جودو مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: ایران، جودو، شاخص استعدادیابی
  • حمید قاسمی*، نازنین راسخ صفحات 121-139
    هدف پژوهش حاضر، بررسی بازاریابی حسی و اعتماد به برند مشتریان فروشگاه های ورزشی استان مازندران بود. روش پژوهش، توصیفی- همبستگی وروش جمع آوری اطلاعات ازنوع میدانی بود. جامعه آماری کلیه مشتریان فروشگاه های ورزشی نایک، آدیداس، ریبوک، پوما و مجید در استان مازندران بودند که با توجه به حجم جامعه نامحدود، براساس فرمول کوکران تعداد 384 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه بازاریابی حسی حسینی و پورکیانی (1394) و اعتماد مشتریان یوچارونکیت (2014) استفاده شد. روایی پرسش نامه ها به تایید 10 نفر از اساتید تربیت بدنی رسید و پایایی آن ها براساس ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 87/0 و 88/0 به دست آمد. برای آزمون فرضیه های پژوهش از ضریب کشیدگی بهنجار شده، آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با نرم‍افزار اس.پی.اس.اس. وآموس استفاده شد. نتایج نشان داد که بین بازاریابی حسی و اعتماد به برند مشتریان فروشگاه های ورزشی استان مازندران ارتباط مثبت و معناداری وجود داشت. براساس یافته های پژوهش، حس بینایی، حس بویایی و حس شنوایی تاثیر معنادار و مثبتی بر اعتماد مشتریان فروشگاه های ورزشی استان مازندران داشتند؛ اما حس چشایی و حس لامسه تاثیر معناداری بر اعتماد مشتریان ورزشی نداشتند. همچنین، همه شاخص های برازش مدل نشان دهنده برازش مطلوب بودند. با توجه به نتایج به دست آمده می توان لزوم توسعه و بسط شاخصه های بازاریابی حسی ازجمله حس های بینایی، بویایی و شنوایی را بااهمیت دانست. بدیهی است که با ایجاد تجربه حسی مشتریان در فروشگاه های ورزشی و ایجاد رابطه عاطفی میزان اعتماد مشتریان بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: اعتماد به برند، بازاریابی حسی، فروشگاه های ورزشی
  • سید صلاح الدین نقشبندی، کاوه میرانی* صفحات 139-156
    اینپژوهشباهدفساخت واعتبارسنجیابزاریبرایارزیابیوسنجشادراک رفتارهای سیاسی انجامشدهاست. جامعه آماری پژوهش همه کارکنان وزارت ورزش وجوانان به تعداد 1171 نفر بود. برای برآورد حجم نمونه از نرم افزار تعیین حجم نمونه استفاده شد که حجم نمونه تعداد 530 نفر برآورد شد. شایان ذکراستکهاینپژوهش،توصیفی وازنوعمطالعاتهمبستگیبود. روایی صوریومحتواییابزارپژوهشتوسطگروهیازاساتیدصاحب نظرورواییسازهآنبه وسیلهتحلیلعاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدیمبتنی بر مدلمعادلاتساختاریتاییدشد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزارهای اس.پی.اس.س، اس.پی.اس.س سمپل پاور و آموس، استفاده شد. یافته ها نشان داد که نتیجه آزمون کرویت بارتلت در سطح معناداری 001/0 = Sig بود و این بدان معنی است که متغیرها به اندازه کافی همبستگی بالایی داشتند تا پایه ای منطقی برای تحلیل عاملی اکتشافی فراهم آورند. همچنین، نتایج شاخص های برازش مدل اندازه گیری نشان داد که پرسش نامه ادراک رفتارهای سیاسی سازمانی از شرایط مطلوبی برخوردار بود.در آخر، نتایج برازش مدل ساختاری بیانگر آن بود که همه مولفه های «رفتارهای سیاسی عمومی، موفقیت به واسطه همکاری، سیاست پرداخت و ارتقا» برازش مدل را تایید می کنند.به طورکلی، نتایجپژوهشحاکی از آن است کهبااستفاده از پرسش نامه ادراک رفتارهای سیاسی می توانبه طورقابل قبولی خصیصه های رفتارهای سیاسی را در وزارت ورزش و دیگر سازمان های ورزشی اندازه گیریکرد. استفادهازاینپرسش نامهمی تواندراهگشایبسیاریازپژوهش هاییباشدکهدر آن هااندازه گیریادراک رفتارهای سیاسیازاهمیتویژه ایبرخوردارخواهد بود.
    کلیدواژگان: اعتباریابی، تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی، ادراک رفتارهای سیاسی سازمانی، سازمان های ورزشی
  • امیر منتظری، مهدی طالب پور*، رضا اندام، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 157-180
    هدف از انجام این پژوهش، تعیین نقش مسئولیت اجتماعی در نگرش هواداران نسبت به تیم در فوتبال ایران بود. روش پژوهش، توصیفی و ازنوع همبستگی بود. همه هواداران بالای 18 سال تیم های حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران در فصل 95 1394 جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند. حجم نمونه براساس روش تحلیل عاملی دو تا 10 برابر تعداد گویه های پرسش نامه انتخاب شد و درنهایت، تعداد 640 پرسش نامه تحلیل آماری شدند. داده های موردنیاز برای تحلیل مدل نظری با استفاده از چهار پرسش نامه مسئولیت اجتماعی (منتظری و همکاران، 2017)، تصویر تیم (چان، 2008)، وفاداری نگرشی (گلادن و فانک، 2001) و هویت تیمی (هییر و همکاران، 2011)، پس از گرفتن روایی (صوری، محتوا و سازه) و اعتبارسنجی گردآوری شدند. برای محاسبه پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ و برای تجزیه وتحلیل داده ها، از روش معادلات ساختاری استفاده شد. مدل معادله ساختاری نشان داد که شاخص های کلی برازش مدل ساختاری در وضعیت مطلوبی قرار داشتند؛ بدین ترتیب، می توان بیان کرد که مسئولیت اجتماعی در فوتبال بر نگرش هواداران نقش مثبت و موثری دارد. به علاوه، اثر غیرمستقیم مسئولیت اجتماعی بر وفاداری نگرشی هواداران معنادار بود و دراین میان، تصویر تیم و هویت تیمی نقش میانجی ایفا کردند؛ براین اساس، مسئولیت اجتماعی دارای اثری مثبت هم به طور مستقیم و هم به طور غیر مستقیم بر ذهن و نگرش هواداران است؛ ازاین رو، به مدیریت تیم های ورزشی توصیه می شود علایق هواداران در مسائل و موضوع های اجتماعی را درنظر داشته باشند و طرح های مختلف مسئولیت اجتماعی را در برنامه های بلند مدت خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: هویت، وفاداری، تصویر برند، لیگ برتر، مدل سازی معادله ساختاری
  • پیمان کلهری*، حسین اکبری یزدی صفحات 181-198
    امروزه،توجهبهنیازهایمشتریانوپاسخ گوییبهخواسته هایآنان در میادین ورزشی ازطریق بهبود کیفیت خدمات و جلب رضایت مشتریان، امری مهم و ضروری تلقی می شود. هدف پژوهش حاضر، تعیین ارتباط کیفیت خدمات (برمبنای مدل کیواسک) با رضایتمندی و تمایل به حضور مجدد دانشجویان در فعالیت های فوق برنامه ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان بود. این پژوهش، توصیفی و ازنوع همبستگیبود. جامعه آماری پژوهش شامل آن دسته از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی همدان شد که از برنامه های فوق برنامه ورزشی دانشگاه استفاده می کردند. با توجه به فرمول کوکران، 384 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای سنجش کیفیت خدمات از پرسش نامه کیواسکاستفاده شد. میزانرضایتمشتریانباپرسش نامهرضایت مشتری او سی اس سنجیده شد و برای سنجش حضور مجدد ازپرسش نامهرفتارآتی بی اف آی اس استفاده شد. داده های پژوهش با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی نظیر آزمون همبستگی اسپیرمن، رگرسیون، ویلکاکسون و فریدمن تجزیه وتحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که بین کیفیت خدمات با رضایتمندی و تمایل به حضور مجدد رابطه مثبتی وجود داشت. همچنین، 5/7 درصد از تغییرات واریانس رضایتمندی، ازطریق کیفیت خدمات و 22 درصد از تغییرات واریانس تمایل به حضور مجدد، ازطریق کیفیت خدمات قابل تبیین بودند. با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می شود به امر کیفیت خدمات در باشگاه های ورزشی توجهی ویژه شود تا با افزایش کیفیت خدمات، رضایتمندی و تمایل به حضور مجدد در افراد بیشتر شود.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، مدل کیواسک، رضایتمندی و تمایل به حضور مجدد، فوق برنامه ورزشی
  • اکبر قدرت نما*، صدیقه حیدری نژاد، سیده ناهید شتاب بوشهری صفحات 199-218
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر تعاملی ساختار پارک ها و وضعیت محل زندگی بر فعالیت بدنی شهروندان اهوازی بود. روش پژوهش ازنوع پیمایشی و به لحاظ هدف، کاربردی بود. 370 نفر از افراد مراجعه کننده به پارک های سطح شهر اهواز برای انجام فعالیت بدنی نمونه آماری پژوهش را تشکیل دادند که به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه پژوهشگرساخته بود که در دو بخش وضعیت محل زندگی (14 سوال) و ساختار پارک ها (17 سوال) تنظیم شد. این پرسش نامه پس از تایید روایی محتوا و سازه آن ازطریق تحلیلعاملی، دراختیار جامعهآماریقرارگرفت. داده های پژوهش با استفاده از مدل معادلات ساختاری در محیط نرم افزار پی.ال.اس. تجزیه وتحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که وضعیت محل زندگی و ساختار پارک ها بر فعالیت بدنی شهروندان اهوازی تاثیر مثبت و معناداری داشتند و نیز ساختار پارک ها، اثری تعدیل کننده بر فعالیت بدنی افراد گذاشتند. براساس یافته های پژوهش، در شرایطی که امکان تغییر محل زندگی افراد و شاخص های مرتبط با آن مانند هم جواری وجود نداشته باشد، با تجهیز و افزایش کیفیت امکانات ورزشی و رفاهی پارک ها می توان اثرهای منفی و مشکلات ناشی از محل زندگی افراد را که موانعی در استفاده از پارک ها به شمار می روند، مرتفع کرد و زمینه گرایش هرچه بیشتر شهروندان به انجام فعالیت های بدنی را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: ساختار پارک ها، وضعیت محل زندگی، فعالیت بدنی
  • حمیدرضا میرصفیان* صفحات 219-237
    در دنیای پیچیده امروز، سازمان ها همواره در تلاش برای گسترش توانایی ها و ظرفیت های کارکنان با هدف ارتقای بهره وری و کارایی سازمانی هستند. پژوهش حاضر از دسته مطالعات نیمه تجربی به همراه پیش آزمون- پس آزمون دو گروهی و مطالعه پی گیری بود که با هدف بررسی تاثیر مداخله آموزشی مهارت های هفت گانه مدیریت کوانتومی بر رضایت شغلی، دلبستگی شغلی و تعهد سازمانی معلمان تربیت بدنی ناحیه سه شهر اصفهان انجام شده است. بدین منظور، 29 نفر از معلمان مرد تربیت بدنی ناحیه سه اصفهان به صورت دردسترس انتخاب شدند و به روش تصادفی ساده در دو گروه آزمایش (14 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. در این پژوهش، ابزارهای اندازه گیری شامل پرسش نامه های استاندارد رضایت شغلی مینه سوتا (1967)، دلبستگی شغلی لوداهل و کنجر (1965) و تعهد سازمانی میر و آلن (1991) بود. گروه آزمایش به مدت هشت جلسه درطول یک ماه در کلاس های آموزشی مهارت های مدیریت کوانتومی شرکت کردند و هر دو گروه آزمایش و کنترل، قبل، بعد و پس از گذشت سه ماه از مداخله با ابزارهای این پژوهش آزمایش شدند. از آزمون تحلیل کواریانس برای تحلیل داده های به دست آمده از ابزارهای اندازه گیری استفاده شد. نتایج نشان داد که مداخله آموزشی مهارت های مدیریت کوانتومی به طور معناداری بر افزایش میانگین نمرات رضایت شغلی، وابستگی شغلی و تعهد سازمانی معلمان تربیت بدنی، به ترتیب به میزان 19/14، 19/8 و 73/12 تاثیرگذار بود که این تاثیر پس از گذشت سه ماه از مداخله ماندگار بود؛ برهمین اساس، به مسئولان مربوطه در وزارت آموزش وپرورش پیشنهاد می شود با آموزش مهارت های هفت گانه مدیریت کوانتومی به معلمان تربیت بدنی، درجهت ارتقای نگرش های شغلی و حرفه ای آنان گام بردارند.
    کلیدواژگان: انگیزه، بهره وری سازمانی، منابع انسانی، نگرش های شغلی
  • اکبر جابری*، نصرالله سجادی، محمد خبیری، جواد خزایی پول صفحات 237-256
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شخصیت برند تیم های فوتبال بر ترجیح برند و وفاداری به برند تیم های استقلال و پرسپولیس تهران در لیگ برتر فوتبال ایران بود. این پژوهشازنظرهدف،کاربردی،ازنظرنحوهگردآوریاطلاعات،توصیفیومبتنی برمدلمعادلاتساختاریبود. جامعه آماری پژوهش هواداران تیم های فوتبال پرسپولیس و استقلال تهران بودند که تعداد 441 نفر به عنوان نمونه، به صورت تصادفیدر ورزشگاه هایی که به صورت هدفمند برای انجام پژوهش درنظر گرفته شده بودند، انتخاب شدند. پرسش نامه های ترجیح برند چن و چنگ (2008) و وفاداری برند هی (2012) به عنوان ابزارهای پژوهش به کار گرفته شدند. پرسش نامه شخصیت برند نیز برمبنای ابعاد اصلی شخصیت برند آکر (1997) طراحی و استفاده شد. روایی پرسش نامه با استفاده از نظرهای متخصصان بازاریابی ورزشی و مدیریت برند تایید شد و پایایی پرسش نامه های پژوهش براساس آلفای کرونباخ برایپرسش نامه های شخصیت برند، وفاداری به برند و ترجیح برند، به ترتیب 86/0، 91/0 و 79/0 برآورد شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار اس. پی. اس. اس. نسخه 20 و نرم افزار ایموس نسخه 18 و روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اثر شخصیت برند بر ترجیح برند با مقدار 51/0 β =، اثر شخصیت برند بر وفاداری به برند با مقدار 46/0β =  و تاثیر ترجیح برند بر وفاداری به برند با مقدار 58/0β =  بود. این پژوهش منافع وجود شخصیت برند و ارزش آن را برای تیم های فوتبال در کسب وفاداری هواداران مشخص می کند.
    کلیدواژگان: برندسازی، شخصیت برند، هواداران، وفاداری برند، ترجیح برند
|
  • Mohammad Rasool Khodadadi *, Mehdi Shirafkan, Sara Masoom Zadeh, Maryam Farid Fathi Pages 17-33
    Today, the economy and sports industry are concerned as one of the most important economic sectors in all countries, especially developing countries.Sporting goods exports has always been one of the topics discussed economic decision-makers in the context of sports economy. Considering the importance of this sector of the economy sports, this study aimed to investigate convergence of exported goods group during 1992- 2012 sports industry in Iran. The research method for the price pair is econometric generalized method of moments by using the Beta and Sigma convergence method in order to investigate the convergence of the grouping. Grouping goods including clothing, shoes, balls and sports equipment. The results showed that there is beta convergence in the sport of exported goods, the rate of convergence in this factor 0.674 is statistically significant and indicates that the speed of convergence. Also, Sigma convergence test results approved the existence of convergence and reducing the deviations groups are through time. This factor is also statistically significant. Considering the results of the beta and sigma convergence can confirm the existence of convergence in exporting sporting goods group acknowledged Iran during the period studied.
    Keywords: Convergence, Goods, Export, Industry, Sport
  • Ehsan Tatary *, Mohammad Ehsani, Hashem Kuzechian, Rasul Norouzi Seyed Hosini Pages 33-59
    Social marketing is a vehicle for handling social issues and it is a model for replacing healthy behaviors in the society. The purpose of this research is designing the optimal requirements for the implementation of social marketing in Recreational Sports in Iran. The qualitative method based on grounded theory (GT) was conducted. 19 experts were selected as a sample through chain sampling. Data gathered through unstructured and deep interviews. Data were analyzed based on emergent approach of Glasier through open, selective and theoretical coding. Data analysis revealed that the main categories of model are culture of participation, access to sport facilities, cost of participation, networks of social marketing (promotion), management and optimal behaviors and its benefits. It is worthwhile to mention that their components are cultures, values ​​and behavior norms, family and social classes for the culture of participation and outdoors, easily access, training, need assessment for categories of accessibility and leisure time cards, free course, different pricing strategies, discounts for the participation fees, planning, organization, management, facilities and equipment, networking, evaluation and controls for the management issues, and finally the benefits of optimal behaviors are components of research model.
    Keywords: social marketing, Recreational Sports, culture of participation
  • Mohsen Esmaeili *, Masumeh Kalateh Seifari, Hosein Zareian Pages 59-83
    The purpose of this study was to analyze the affective factors on the status of the Iran¢s fitness clubs. This survey was exploratory and qualitativewith Constructive approach that is used the grounded theory method. The statistical populations included of the experts and scholars of the bodybuilding Federation and province bodies, Sport and Youth Ministry and province offices, managers, coaches and clients of clubs, and some university professors (n=38). Samples were selected from 5 different provinces with Snowball Techniques and targeted method and continued until saturation. For data gathering in the first phase used of library studies, regulations, documents, books and Internet sites. In the second phase data collected from samples through open-ended questions and semi-structured interviews. For data analysis, three-step encoding open, axial and selective by Maxqda software version 10 was used. In the first phase, 427 codes extracted and were classified at 34 concepts. In the second stage concepts combined into three main categories and were divided inside the club, outside the club and mediators. In the final stage on the base of issues relations the research model was derived. Model confirmed through focus group method. This model can help to create a healthy climate in the clubs, the creation of a stable income, generate employment in the clubs, cultural development and ethics, enhance customer satisfaction and improve society's attitude to the fitness clubs.
    Keywords: athlete, gym, Marketing, stake holders, Ministry of Sports, Youth
  • Naser Gholami *, Najaf Aghaei, Reza Mohammad Kazemi, Marjan Saffari Pages 83-98
    Why would a company's value proposition to customers by other companies? The value proposition of packages of products or services that meet the needs of a particular segment of customers. The aim of this research was identifying the components of value proposition Sport businesses model as one of the components 9 business model Osterwalder. This is an applied research and the kind of research was survey study. Statistical populations were owners and managements businesses of sport service and Academic experts in the field of business management and sports management those choice 21 persons. Sampling method was snowball Targeted and non-random until theoretical saturation. The methodology was qualitative using Content Analysis and Semi-structured interview methods and components to the customer value proposition as one of the main elements of the business model sports and sports services were identified. Results showed educational services provided to the customer, consulting services, utilities, health, wellness, recreation, sports medicine services and emotional needs the values of sports are offered in business. Then respond to financial needs and sell products in the next rank component of the value proposition to business customers’ sports services. Based on the findings, it is recommended to business managers Sport, by analyzing the needs of customers, value proposition competitors and analyze the internal and external business, to create customer value proposition components as a key element of competition in Sport service businesses will have special attention.
    Keywords: Sport businesses, Entrepreneurship, Competitive
  • Mohammad Ali Noudehi, Morteza Dousti *, Seyyed Mohammad Hossein Razavi Pages 99-120
    The aim of this study was identification and prioritization of Judo talent identification parameters for Judo sport in Iran. This research was mixed method (in quality, classic modified Delphi method and quantitative, descriptive and analytical), respectively. The populations in the qualitative section consist of federation officials, national team coaches and experts of sports talent (n=30), and in the quantitative section included members of the Federation, the national team coaches and athletes, provincial officials and university professors (n=105). Sampling was targeted and accessible. Data Collection tools was interviews and a researcher-made questionnaire. Its validity was confirmed by 12 experts. Reliability confirmed through Cronbach's alpha that obtained 0.79. Data analysis was done through using descriptive statistics (frequencies, tables) and inferential statistics (EFA and Friedman test) with Spss20 and CFA was performed with using LISREL 8.5. According to results, judo talent indicators based on priorities are as follow: Characteristics of skill, physical and physiological, anthropometric and psychological. According to results, administrators of federation should pay attention to judo talent indicators. Undoubtedly, a scientific view to the process of talent identification can be useful to develop judo through athlete’s win in judo competitions and sport events.
    Keywords: Iran, Judo, Talent identification indicator
  • Hamid Ghasemi *, Nazanin Rasekh Pages 121-139
    The present study was conducted with the aim of study sensory marketing and brand trust among sports shops customers in the Mazandaran province. The research used a descriptive-correlational method with field survey for data collection. The statistical population consisted of all customers of the Nike, Adidas, Reebok, Puma and Majid sports shops in the Mazandaran province. Given the unlimited size of the population, 384 individuals were selected through simple random sampling. The sensory marketing questionnaire of Hosseini and Pourkiani (2015) and the questionnaire of customers’ trust of Ueacharoenkit (2014) were used for data collection. The reliability of both questionnaires was confirmed by 10 PE university teachers, and their validity was 0.87 and 0.88 respectively based on the Cronbach’s alpha coefficient. The normalized coefficient of kurtosis, the Pearson correlation test and path analysis in the SPSS software were used to test the research hypotheses. Based on the research findings, there was a significant positive relationship between sensory marketing and brand trust among sports shops customers in the Mazandaran province. It was revealed that the senses of sight, hearing, and smell had a significant positive impact on customer trust in the brand, whereas the senses of taste and touch did not. The regression analysis results showed that 61.6% of the variance in customer trust is related to sensory marketing. The results confirm the necessity of developing indicators of sensory marketing such as the senses of sight, smell, and hearing.Clearly, by creating a sensory or affective experience, customer trust could be improved among sports shops customers.
    Keywords: Brand Trust, Sensory Marketing, sports shops
  • Seyed Salahodin Naghshbandi, Kaveh Mirani * Pages 139-156
    This study aimed to construct and validate a tool to evaluate the perception of political behavior is done.The statistical population of the study consisted of all employees of the Ministry of Sports and Youth;whose number is 1171 people.In order to estimate the sample size, a sample size was used. Accordingto this, the sample size was estimated at 530 peoplepatients was assessed on the same basis.It is worth noting that this research is descriptive and is a type of correlation study. The face and content validity of the research tool was verified by a group of professors and its construct validity through exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis based on structural equation model. For data analysis software Spss, Spss Sample Powerand Amos were used.The results showed that the result of Bartlett's sprite test was at a significant level (Sig = 0.001), which means that the variables are sufficiently correlated to provide a reasonable basis for exploratory factor analysis. The results of model parameters measurements showed that the questionnaire perceived organizational politics is desirable. Finally, the fitting results of the structural model indicate that all components of "general political behaviors, success through cooperation, payment and promotion policies" confirm fit of the model. In general, the results of the research indicate that using the perceptions of political behaviors can be used to measure the characteristics of political behaviors in the Ministry of Sport and other sports organizations. Using this questionnaire can pave the way for many studies in which measurement of perceptions of political behaviors will be of great importance.
    Keywords: Credit, Exploratory Factor Analysis, Confirmatory Factor Analysis, Perception of Organizational Political Behaviors, Sports Organizations
  • Amir Montazeri, Mahdi Taleb Pour *, Reza Andam, Anoshirvan Kazem Nejad Pages 157-180
    The purpose of this study was determined the role of social responsibility in attitude of fans toward team in Iran football. The research method was descriptive - correlation. The statistical population of the study included all fans over 18 years old in the Premier League in 2015/16 season. Sample size based on factor analysis, 2 to 10-fold of the items was selected and finally, 640 questionnaires were analyzed. To analyze of conceptual model the data collected through four questionnaires of social responsibility (Montazeri and et al, 2017), team image (Chun, 2008), attitudinal loyalty (Gladden and Funk, 2001), and team identification (Heere and et al, 2011), after obtained the validity (face, content, and structure). To calculate reliability Cronbach’s alpha was used, and to analyze the data, structural equation modeling was used. The structural equation model showed that, overall indices of structural model were in good condition, thus, it was concluded that social responsibility in football had a positive and effective role on attitudes of fans. In addition, indirect effect of social responsibility in fans’ loyalty was significant, and meantime, the team image and team identification played the mediator role. Thus, social responsibility has positive direct and indirect effect on the mind and attitudes of fans. Therefore, it is recommended to manager of sport teams to consider the fans’ interest in social issues and various social responsibility initiatives putted in their long-term plans.
    Keywords: Identification, Loyalty, Brand image, Premier league, Structural equation modeling
  • Peyman Kalhory *, Hossein Akbari Yazdi Pages 181-198
    Now days attention to the customer needs and respond to their demands in sports places through improved service quality and satisfaction is so important. Present study has been conducted to aim determination of the relationship between service quality (based on QUESC Model) and satisfaction and future intention students in extracurricular sport activities in Azad University of Hamedan. This study is descriptive and kind of correlation. The statistical population of this study included the user students of extracurricular sport activities programs at Azad University of Hamadan. According to Cochran formula 384 people were selected as the research sample. To measure of service quality (QUESC) questionnaire was used to measure of customer satisfaction, customer satisfaction questionnaire (OCS) was used and to measure of future intention participation, future behavior questionnaire was used. Research data were analyzed by using descriptive and inferential statistics such as Spearman, regression, Wilcoxon and Friedman. The results of this study indicated that there is a positive correlation between service quality and satisfaction and future intention. Other results indicated that 7.5% of variations variance in satisfaction through service quality and 22% of variations variance future intention through service quality can be explain. According to the results of the research, recommend to pay special attention to the service quality in sports clubs, in order to increase service quality, get more satisfaction and future intention.
    Keywords: service quality, satisfaction, future intention, extracurricular sport activities, QUESC Model
  • Akbar Ghodrat Nama *, Sedigheh Heydari Nejad, Seyedeh Nahid Shetab Bushehri Pages 199-218
    The purpose of this study was to investigate the effect of parks structure and status of living environment on physical activity among citizenship of Ahvaz. The research method is a survey and its target is applicable. The sample consisted of 370 persons referred to in Ahvaz parks for physical activity by random sampling. Data was collected by a researcher-made questionnaire in two parts, status of living environment (14 question) and parks structure (17 question) was adjusted, that face and content validity was measured by comments the number of university sport experts and to determine the structure validity, we used confirmatory factor analysis (CFA). After determining of reliability, the questionnaire was distributed. Research data by using structural equation modeling with Smart PLS software analyzed. The research results showed that parks structure and status of living environment have direct and significant effect on citizens of physical activity, and also parks structure has a moderating effect on physical activity. Based on the findings in the case of the possibility of changing the living environment and their related indicators such as proximity does not exist, by equipment and enhance the quality of sports facilities and recreational parks, can be largely reduced barriers to the use of the park and tends to encourage people to doing physical activity.
    Keywords: Parks Structure, Status of Living Environment, Physical Activity
  • Hamidreza Mirsafian * Pages 219-237
    In today's complex world, organizations are always trying to develop the staff’s capabilities and capacities to enhance the productivity and organizational efficiency. This study was a quasi-experimental research including two groups and pretest-posttest, as well as follow-up study. The aim of this research was to measure the effect of educational intervention of seven quantum management skills on job satisfaction, job involvement, and organizational commitment of physical education teachers in the third educational district of Isfahan. 29 physical education teachers were selected by availability sampling method and then accidentally divided in two group (experimental group: 14, control group: 15). The instruments in this research includes Minnesota job satisfaction questionnaire (1967), Lodahl and Kejner job involvement scale (1965), and Meyer and Allen organizational commitment scale (1991). The experimental group in this research participated for 8 sessions in quantum management skills education classes during one month. Also, both of experimental and control groups measured by research instruments before, after, and after 3 months of educational intervention. The data was analyzed by covariate analysis method. The results indicated that educational intervention of quantum management skills significantly effect on improving the mean numbers of PE teachers’ job satisfaction(14.19), job involvement (8.19), and organizational commitment (12.73). Also, that effect was stable after three months of intervention. Accordingly, the relevant authorities in the Ministry of Education recommended to teach seven quantum management skills to PE teachers in order to improve their job attitudes.
    Keywords: Attitude, Human Resources, job attitudes, Organizational Efficiency
  • Akbar Jaberi *, Seyed Nasrollah Sajjadi, Mohammad Khabiri, Javad Khazaei Pool Pages 237-256
    The aim of the current study was to examine the effect of brand personality of football teams on fans' brand preferences and fans' brand loyalty. According to research purpose, the study was a descriptive and a practical one, that was conducted based on structural equation modeling. The research population involved the fans of Esteghlal and Perspolis football clubs, and a sample of 441 football fans were selected through random sampling in stadiums that were selected purposely. Chen& Chang's brand preference questionnaire (2008), and He's brand loyalty questionnaire (2012) have been applied as research tool. Brand personality questionnaire was designed based on main dimensions ofAaker' s brand personality questionnaire (1997). The questionnaires validity was verified by sport marketing experts, and the reliability of brand personality, Brand loyalty, and Brand preference questionnaire were respectively found to be 0.86, 0.91, and 0.79 according to Chronbach's alpha. SPSS18 and Amos18 and structural equation modelingwere applied for data analysis. The results indicated that brand personality was effective on brand preference (β=0.51), brand personality was effective on brand loyalty (β=0.46), and brand preference was effective on brand loyalty (β=0.58). This study determine the benefits and value of football teams' brand personality in the process of maintaining fans' loyalty.
    Keywords: Branding, brand personality, Fans, Brand loyalty, brand preference