فهرست مطالب

اقتصاد و مدیریت شهری - پیاپی 16 (پاییز 1395)

فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری
پیاپی 16 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدتقی تقوی فرد، سید محمدعلی خاتمی فیروزآبادی، سید خلیل الله سجادی *، اعظم رمضانیان بادی صفحات 1-18
    یکی از مهم ترین شاخص های رضایت شهروندی در کلان شهرها، فراهم کردن ابزارهای کارآمد بانکی در سطح شهر می باشد. در این مقاله، افزایش میزان رضایت شهروندی از دستگاه های خودپرداز بانک شهر با استفاده از پرسشنامه و توزیع آن بین 200 شهروندی که از خدمات این دستگاه ها استفاده کرده اند، قبل و بعد از اجرایی کردن سیاست کنترل موجودی وجه نقد دستگاه ها، بررسی شده است. این مقاله با ارائه مدل حداقل کردن مجموع هزینه های خواب پول و فرصت از دست رفته برای دستگاه های خودپرداز بانک، به بررسی ارتباط بین سنجش رضایت مندی مشتریان و فعال بودن خودپردازها پرداخته است. برای شبیه سازی رفتار مصرفی دستگاه های خودپرداز، نرم‎افزار Arena به کار رفته است. نتایج نشان دادند که این مدل قادر است نقطه سفارش مجدد، میزان سفارش پول و ترکیب انواع اسکناس را تا سقف موردنظر برای هر یک از دستگاه های خودپرداز بانک ارائه کند. از مهم ترین یافته های این تحقیق می توان به شناسایی عوامل موثر بر سطح رضایت مندی شهروندان از دستگاه های خودپرداز و همچنین مدلی جهت بهینه سازی هزینه های مشتری ازدست رفته و مازاد پول در این دستگاه ها اشاره کرد که به کمک این مدل، میزان رضایت مندی، افزایش یافته است. نتیجه نهایی آن‎که با به‎کارگیری و شبیه سازی این مدل، میزان سطح رضایت‎مندی شهروندان از خدمات با 25 درصد رشد به سطح 80 درصد رسید و در نهایت، هزینه کل روزانه هر دستگاه با کاهش 185900 تومانی برای هر دستگاه خودپرداز به روزانه 114700تومان، تقلیل یافت.
    کلیدواژگان: رضایت شهروندی، خودپرداز، شبیه سازی، کنترل موجودی، بانک شهر
  • محمدعلی مقصودپور* صفحات 19-35
    در ادبیات اقتصاد شهری، نخست شهری، پدیده ای است که در نظام شهری یک منطقه یک شهر بسیار بزرگ در میان شهرهای کوچک شکل می گیرد که بخش عمده ای از جمعیت و فعالیت های اقتصادی آن منطقه، در آن متمرکز می شوند. بر اساس تئوری های اقتصاد شهری، تولید ناخالص داخلی، یکی از عواملی است که می تواند در شکل گیری پدیده نخست شهری موثر باشد. با توجه به بخش خدمات در اقتصاد استان خوزستان و این که با وجود صنعتی بودن استان، بیش از نیمی از شاغلان آن در بخش خدمات مشغول فعالیت هستند، در این تحقیق با تفکیک تولید ناخالص داخلی بر حسب ارزش افزوده بخش ها، به بررسی تاثیرگذاری بخش خدمات بر شکل گیری پدیده نخست شهری در این استان پرداخته شده است. برای انجام تحقیق، از داده های سری زمانی 1390-1370 و روش خود توضیح برداری با وقفه های گسترده (ARDL) با کمک نرم افزار مایکروفیت، استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان دادند که بخش خدمات هم در کوتاه مدت و هم در بلندمدت، تاثیر مثبت معنی داری بر نخست شهری استان خوزستان دارد. با توجه به یافته های تحقیق، برای رشد متوازن نظام شهری استان توصیه می شود سیاست های حمایتی از بخش خدمات به سمت سایر بخش های اقتصادی استان (به ویژه بخش کشاورزی)، جابه جا شوند.
    کلیدواژگان: اقتصاد شهری، تمرکز شهری، نخست شهری، استان خوزستان
  • حمید امیرنژاد، مجتبی نبی زاده ذوالپیرانی *، رضا حیدری کمال آبادی صفحات 37-53
    تاثیرگذاری مسائل زیست محیطی تالاب ها بر قیمت مسکن، یکی از مهم ترین موضوعات قابل توجه در شهرهای بزرگ است. از این رو مطالعه حاضر، به بررسی تاثیر تالاب عینک شهر رشت بر قیمت مسکن، با استفاده از روش قیمت گذاری هدانیک پرداخته است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش، در زمره پژوهش های پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق شامل واحد‎های مسکونی ناحیه 2 منطقه 4 شهر رشت می‎باشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و فرمول کوکران، حجم نمونه 90 تعیین شد. داده های آماری تحقیق، از طریق پر کردن پرسشنامه در پاییز 1392، جمع آوری و با روش OLS و نرم افزار Eviews،8، تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان دادند که تالاب عینک (عوامل محیطی)، تاثیر منفی بر قیمت واحدهای مسکونی منطقه داشته و با افزایش فاصله از تالاب، قیمت مسکن افزایش می یابد. همچنین متغیرهای مساحت زمین، نوع منزل، نوع اسکلت و دسترسی به مراکز بهداشتی، تاثیر مثبتی بر قیمت مسکن داشته اند؛ در حالی که متغیرهای فاصله تا خیابان اصلی، فاصله تا مرکز شهر و دسترسی به پارک، تاثیر منفی بر قیمت مسکن در منطقه مورد مطالعه داشتند. همچنین از بین این عوامل، متغیر فاصله تا تالاب عینک، بیشترین تاثیر را بر متغیر وابسته داشته است.
    کلیدواژگان: اقتصاد و مدیریت شهری، تابع هدانیک، تالاب عینک، قیمت مسکن، شهر رشت
  • کتایون علیزاده، پیوند میرزاییان خمسه *، شقایق اتحادی صفحات 55-69
    ارزش ویژه نام تجاری، یکی از مقوله های مهم و اساسی در عرصه رقابت بین المللی است که با تکیه بر آن، می‎توان میزان نرخ مهاجرت از شهرها را کاهش داد و به حفظ سرمایه های انسانی شهر یاری رساند. هدف این مقاله، پاسخی نظام مند و منسجم در خصوص علل کاهش مهاجرت متخصصان دارای تحصیلات تکمیلی در شهر مشهد مقدس و احساس تعلق آنها به شهر خود می‎باشد. عوامل زیادی در ارتقای احساس تعلق خاطر، موثر هستند که از آن جمله می‎توان به هویت شهر اشاره کرد. مقاله حاضر با ارائه مدلی نوآورانه و محقق‎ساخته، به تبیین نقش برند شهری بر کاهش نرخ مهاجرت متخصصان از شهر مشهد مقدس با تاکید بر نقش واسطه‎ای هویت پرداخته است. داده های تحقیق، با روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند و در دسترس از متخصصان مشهدی دارای تحصیلات تکمیلی و با ابزار پرسشنامه، جمع آوری شدند. این تحقیق، از نوع کاربردی با ماهیت پیمایشی بوده و همچنین از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم‎افزار SmartPLS، به منظور تجزیه‎وتحلیل داده ها بهره گرفته شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن هستند که برند شهری، بر هویت‎مندی و کاهش نرخ مهاجرت از شهر مشهد مقدس، موثر می‎باشند. همچنین در بررسی تاثیر غیرمستقیم این مطالعه، نقش میانجی هویت در تاثیر برند شهری بر کاهش نرخ مهاجرت از شهر مشهد نیز به اثبات رسیده است.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه نام تجاری شهر، مهاجرت، هویت، شهر مشهد مقدس
  • حامد محمدپور زرندی، مجید عباسپور *، رضا ارجمندی صفحات 71-68
    برنامه ریزی برای بالا بردن استانداردهای محیط زیست در کلان شهرها، اصلی ترین معضل پژوهشگران در سال های اخیر و یکی از ارکان توسعه پایدار می باشد. یکی از راهکارهای ارائه شده به منظور ارتقای کیفیت محیط زیست در محدوده های شهری، معماری و ساختمان سازی همگام با محیط زیست است. این ایده، علاوه‎بر کارکرد اقتصادی در صرفه جویی منابع انرژی، دارای تاثیرات محیط زیستی مطلوبی نیز می باشد. در این مطالعه سعی شده با استفاده از تحلیل SWOT، موقعیت استراتژیک توسعه ساختمان سازی همگام با محیط زیست (ساختمان های سبز) در شهرداری تهران مشخص شود. براساس نتایج به‎دست آمده از این تحقیق، موقعیت استراتژیک در رابطه با توسعه ساختمان سازی همگام با محیط زیست در سطح منطقه یک شهرداری تهران، محافظه کارانه می باشد؛ بنابراین با استفاده از فرصت های پیش رو، هفت استراتژی به منظور از بین بردن ضعف های موجود، پیشنهاد شدند. مهم ترین استراتژی های مدیریتی برای توسعه ساختمان سازی همگام با محیط زیست، جذب سرمایه گذاری های بین المللی از نهادهای فعال محیط زیست به منظور کاهش هزینه های اولیه، تشویق افراد سرمایه دار به منظور بالا بردن تمایل عموم افراد جامعه به سرمایه گذاری و همچنین الزام به احداث ساختمان های سبز از سوی نهادهای سرمایه دار دولتی (بانک ها) به منظور تحریک جامعه می باشند.
    کلیدواژگان: راهبردهای مدیریتی، ساختمان های سبز، محیط زیست شهری، توسعه پایدار شهری، تحلیل SWOT، شهرداری تهران
  • سعید صفری *، عبدالرضا بیگی نیا، مهدی سمیع زاده، سیدجمال ذاکری فر صفحات 87-106
    تاکنون در طراحی نظام‏های ارزیابی عملکرد، بیشتر تلاش ها معطوف به تغییر و بهبود در ساختار و شکل بوده و کمتر به مباحث محتوایی توجه شده است. از این رو هدف این تحقیق، طراحی مولفه های اندازه‏گیری عملکرد در مدیریت شهری با تلفیق مدل ارزیابی متوازن (برای جنبه ساختاری) و شاخص‏های حکمرانی خوب مورد تایید برنامه توسعه سازمان ملل متحد (برای جنبه محتوایی) در حوزه عملکرد سازمانی است. برای دستیابی به هدف تحقیق، پس از بازتعریف شاخص‎های حکمرانی خوب در چهار بعد ارزیابی متوازن، از طریق انجام مصاحبه های عمیق نیمه ‏ساختاریافته با مدیران ارشد شهرداری و اساتید دانشگاه، در مرحله اول، 103 مولفه و در مرحله دوم، 95 مولفه برای اندازه‏گیری عملکرد مدیریت شهری، استخراج شد. در ادامه، این شاخص‏ها با روش دلفی توسط خبرگان دانشگاهی و سازمانی ارزیابی شدند. نتایج تحقیق نشان دادند که از میان مولفه های طراحی شده با توجه به هشت شاخص حکمرانی خوب و چهار بعد ارزیابی متوازن، برای اندازه‏گیری عملکرد، 73 مولفه از نظر خبرگان دانشگاهی و سازمانی، مناسب و مورد تایید بودند. از این رو این مولفه ها، راهنمای مناسبی برای توسعه هر چه بیشتر نظام ارزیابی عملکرد در حوزه مدیریت شهری می‎باشد تا مدیران نسبت به آثار و پیامدهای تصمیمات و برنامه های اجرایی سازمان، آگاه شوند.
    کلیدواژگان: اندازه گیری عملکرد، حکمرانی خوب، ارزیابی متوازن، مدیریت شهری
  • علی اصغر کیا *، غلامرضا لطیفی، محمدرضا رسولی، محمداحسان کاظم نیا صفحات 107-125
    مدیریت شهری در دنیای رقابتی امروز باید بتواند نقاط قوت و ضعف شهر را بشناسد و درصدد تقویت مزایای رقابتی آن برآید. اهمیت مدیریت شهری در دستیابی به توسعه پایدار شهری، ارتقای شرایط و کیفیت زندگی شهروندان، حفاظت از محیط کالبدی شهر، افزایش سطح اعتماد شهروندان به مدیریت شهری، ارتقای سطح مشارکت شهروندان در ادره امور شهری و... می باشد. از طرفی رسانه ها به عنوان یکی از اجزای قدرتمند جامعه مدنی، بر بخش های مختلف جامعه تاثیرگذار هستند؛ از این رو هدف پژوهش حاضر، تبیین نقش رسانه های جمعی بر مدیریت شهری است. روش پژوهش، از نوع پیمایشی است و جامعه آماری، ارباب رجوعان مناطق 22 گانه شهرداری تهران در سال 1393 هستند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای، 400 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه محقق ساخته 24 سوالی، استفاده شد. این پرسشنامه از طریق مصاحبه با خبرگان و نظرخواهی از آنها احصا شد. روایی ابزار، از طریق روایی صوری و پایایی آن، از طریق آلفای کرونباخ، محاسبه و کفایت ابزار، محرز گردید. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها، از آزمون های t تک گروهی، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون لی هی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان دادند که نقش رسانه های جمعی بر مدیریت شهری بیشتر از حد متوسط است. همچنین بالاترین میزان تاثیر رسانه های جمعی بر ارتقای سطح مشارکت شهروندان در اداره امور شهری و پایین ترین میزان تاثیر بر ارتقای سطح اعتماد شهروندان می باشد.
    کلیدواژگان: رسانه های جمعی، مدیریت شهری، مناطق 22 گانه، شهرداری تهران
  • حسین باقری، سید مجید ابن الرضا، فرامرز صحرایی* صفحات 127-138
    در دو دهه گذشته، جهانی شدن اقتصاد، بسیاری از عرصه های زندگی بشر در مناطق گوناگون جهان را دگرگون کرده است. در این راستا، کلان شهرها متاثر از مظاهر جهانی شدن، به واسطه ارتقای جایگاه اقتصادی، زیرساختی و... خود، شکل نوینی از دیپلماسی را متبلور می سازند که به آن دیپلماسی شهری گفته می‏شود. در این مقاله سعی شده علاوه بر تبیین و تحلیل نوع رابطه جهانی شدن اقتصادی و سیاست دیپلماسی شهری با استفاده از مدل کمی- تحلیلیSWOT و روش کیفی طوفان فکری، تصویر نظام‎مندی از نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصت های تاثیرات جهانی شدن اقتصاد بر دیپلماسی شهری کلان شهر تهران، ارائه شود و ساختار دیپلماسی کلان شهر تهران، در مواجهه با مظاهر جهانی شدن اقتصاد معرفی گردد. مقاله حاضر از حیث روش، توصیفی- تحلیلی است که با استفاده از منابع کتابخانه ای و مدل تحلیلی SWOT و نیز وزن‎دهی شاخص‎ها از طریق روش کیفی طوفان فکری با 30 نفر از کارشناسان حوزه اقتصاد و دیپلماسی، انجام شده و به تبیین رابطه میان جهانی شدن اقتصاد و دیپلماسی شهری و نقش و کارکرد کلان‎شهر تهران در این حوزه پرداخته است. یافته های تحقیق نشان دادند که شیوه ای از جهانی شدن با عنوان الگوی جهانی- محلی شدن، برای کلان شهر تهران، برازش بهتری دارد و در پی منطبق کردن مقتضیات جهانی شدن با شئونات سیاست دیپلماسی شهری کلان شهر تهران با شرایط محلی است؛ به‎گونه ای که بتوان محلی شدن را با ورود به جهانی شدن، سازگار و متعادل کرد.
    کلیدواژگان: کلان‎شهرها، جهانی شدن، اقتصاد جهانی، دیپلماسی شهری، جهانی- محلی شدن، تحلیل، شهر تهران، تحلیل SWOT
|
  • Mohammad Taghi Taghavifard, Seyyed Mohammad Ali Khatami Firoozabadi, Seyyed Khalilollah Sajjadi *, Azam Ramezaniyan Badi Pages 1-18
    One of the most important indicators of citizens’ satisfaction in metropolises is to provide efficiently banking tools in city. Keeping cash in ATMs is very important for banks. In this paper, increasing citizens’ satisfaction from Bank Shahr ATMs has been investigated by using questionnaire among 200 citizens who used them before and after implementing inventory control policy of ATMs’ cash. This paper investigates the relationship between citizens’ satisfaction evaluation and active ATMs by presenting a model of minimizing total costs of missed opportunity for ATMs. In order to simulate consumer behavior of ATMs, Arena software was used. The results indicated that this model can present reorder point, money order, and combination of notes for each ATM. One of the most important findings is identification of effective factors on citizens’ satisfaction from ATMs and a model to optimize missed client’s costs and surplus money in them. By the help of this model, satisfaction has been increased. The results represented that citizens’ satisfaction from services has been reached to 80 percent from 25 percent. Finally, daily total cost of each ATM has been reduced from 1859000 Rials for each ATM to 1147000 Rials.
    Keywords: citizen's satisfaction, ATM, simulation, inventory control, Bank Shahr
  • Mohammad Ali Maqsoodpoor* Pages 19-35
    In the literature of urban economics, primate city is a phenomenon that a very large city is formed among small cities in urban system of a region that a major part of population and its economic activities of that region is concentrated in it. According to urban economics theories, GFP is one of the factors that can be influential in forming a primate city phenomenon. Given service sector in the economy of Khuzestan Province and despite this province is industrial one, more than half of employed people are engaged in service sector. In this research, the effectiveness of service sector on forming the phenomenon of primate city in this province has been addressed by separating GDP based on sectors’ VAT. To do this research, time series data during 1991-2011 and Autoregressive Distributed Lag (ARDL) model by using Microfit software were used. The results indicated that service sector has significant impact on primate city of Khuzestan Province both in short-term and long-term. According to the findings, for balanced growth of urban system in the province, it is recommended that to change supportive policies from service sector to other economic sectors of the province, particularly agriculture sector.
    Keywords: urban economy, urban concentration, primate city, Khuzestan Province
  • Hamid Amirnejad, Mojtaba Nabizadeh Zolpirani*, Reza Heydari Kamalabadi Pages 37-53
    One of the most considerable issues in large cities is environmental impacts of lagoons on housing price. Thus, this research investigates the impact of Rasht Eynak Lagoon on housing price of the region by using Hedonic-pricing method. The studied area included residential units of Rasht area 2, district 4 near Eynak Lagoon. In terms of purpose, this research is applied, and it is survey in terms of methodology. Statistical population includes all residential units in area4, district 4 in the city of Rasht. 90 of them were selected as simple random sampling method and Cochran formula as sample. Statistical data were collected through filling questionnaire in autumn 2013 and analyzed by OLS method and Eviews 8 software. The results indicated that Eynak Lagoon (environmental factors) had negative impact on the price of residential units in the region. As distance from the lagoon increases, housing price rises. However, the variables of land area, type of housing, type of skeleton, and access to medical centers had positive impact on housing price. Contrarily, the variables of distance from Main Street, distance to city center, and access to park had negative impact on housing price in the studied area. Moreover, the variable of distance from Eynak Lagoon affected the most on dependent variable.
    Keywords: urban economy, management, Hedonic function, Eynak Lagoon, housing price, Rasht
  • Katayoon Alizadeh, Peyvand Mirzaeian Khamseh*, Shaghayegh Ettehadi Pages 55-69
    Brand equity is one of the significant categories in the international competition field, through which we can decrease the rate of immigration from cities and protect urban human resources. The purpose of this text is to find an organized and a coherent answer in regards to reasons of reduction of immigration of specialists who are post graduated in Mashhad and their sense of belonging to their own city as well. There are numbers of reasons for promotion of sense of attachment, so city identity shall be deemed as an important topic in this regard. However, branding topic in this area is what has been underestimated in former researches. Now the question is how an urban brand can leave an impression on the immigration of experts who are post graduated. Therefore, the current Manuscript presents a creative real model for explanation of the city brand role on reduction of specialists’ immigration rate from Mashhad, emphasizing the role of identity as a mediator. The data being required for this research have been collected by questionnaires, through an accessible targeted non-random sampling from specialists from Mashhad who are post graduated. This research is an applied-surveying type in which the structural equations method is used by use of Smart PLS software for data analysis. The results show that the city brand is effective on identification and reduction of rate of immigration from Mashhad. The role of identity as a mediator in impression of city brand on reduction of rate of immigration from Mashhad has been proved in review of indirect effect of this study.
    Keywords: City Brand Equity, Immigration, Identity, Mashhad
  • Hamed Mohammadpour Zarandi, Majid Abbaspour*, Reza Arjmandi Pages 71-68
    Planning is researchers’ main concern in recent years to enhance environmental standards in metropolises and one of the pillars to achieve to sustainable development. One of the presented strategies to improve environment quality in urban areas is architecture and constructing consistent with the environment. In addition to economic function in saving energy resources, this idea has environmentally favorable impacts. In this research, it has been tried to specify strategic location of construction development consistent with the environment (green buildings) in Tehran Municipality by using SWOT analysis. According the results, strategic location in relation with construction development consistent with the environment in Tehran Municipality- district 1 is conservative; therefore, seven strategies were proposed in order to eliminate current weaknesses by using opportunities. The most important managerial strategies for construction development consistent with the environment include absorbing international investments from actively environmental bodies in order to reduce primary costs, encouraging investors in order to increase public willingness to invest, and necessity to construct green buildings by governmental bodies (banks) to motivate society.
    Keywords: managerial strategies, green buildings, urban environment, urban sustainable development, SWOT analysis, Tehran Municipality
  • Saeid Safari*, Abdolreza Beyginiya, Mahdi Samizadeh, Seyyed Jamal Zakerifar Pages 87-106
    Much attempt has been focused on changing and improving the structure and form of designing performance evaluation systems so far and less attention has been paid to content of issues. Thus, this research aims to design performance measurement indicators in urban management by integrating balanced evaluation model (for structural aspect) and components of good governance approved by the United Nations Development Programme (for content aspect) in the field of organizational performance. In order to access to research purpose, after redefining the components of good governance in four aspects of balanced evaluation via semi-structured depth interviews with executive managers of municipality and university professors, 103 indicators in the first step, and 95 indicators in the second step were extracted to measure the performance of urban management. In the following, these indicators were evaluated with Delphi method by academic and organizational experts. The results indicated that 73 indicators were confirmed by academic and organizational experts among designed ones given eight good governance components and four aspects of balanced evaluation for performance measurement. Thus, these indicators are appropriate guides for better development of performance evaluation system in urban economics for managers to be aware of impacts and consequences of organization’s administrative decisions and plans.
    Keywords: performance measurement, good governance, balanced evaluation, urban management
  • Ali Asqar Kia*, Gholamreza Latifi, Mohammadreza Rasooli, Mohammad Ehsan Kazemnia Pages 107-125
    Urban management in today’s competitive world should be able to identify city’s strengths and weaknesses and improve its competitive advantages. The importance of urban management in order to access to urban sustainable development is to improve citizens’ conditions and quality of life, protect city’s physical environment, enhance citizens’ trust level to urban management, and improve their participation level in managing urban affairs. On the other hand, media, as a powerful component of civil society, affect different parts of the community; therefore, this research explains the role of mass media in urban management. Research methodology is survey. Statistical population includes clients of 22-district of Tehran Municipality in 2014. 400 of them were selected as sample research by stratified cluster random sampling. To collect data, research-made questionnaire, including 24 questions, was used. It was obtained by interviewing with experts. Its face validity was confirmed and its reliability was calculated by Cronbach’s alpha. In order to analyze data statistically, one-sample t-test, ANOVA, and Lee Hee tests were used. The results indicated that the role of mass media in urban management is more than average. However, mass media influence more on improvement of citizen’s participation in administering urban affairs and it affects citizen’s trust level less.
    Keywords: mass media, urban management, 22 districts, Tehran Municipality
  • Hossein Baqeri, Seyyed Majid Ebnereza, Faramarz Sahrayi* Pages 127-138
    In the past two decades, economic globalization has changed many human life arenas in different areas of the world. In this regard, metropolises, affected by manifestations of globalization, create a new form of diplomacy, called as urban diplomacy, by promoting their economic status, infrastructures, etc. It has been tried in this paper to explain and analyze the relationship between economic globalization and urban diplomacy by using quantitative-analytical SWOT model, qualitative method of brainstorming to present a systematic image of strengths, weaknesses, threats, and opportunities of economic globalization effects on urban diplomacy of Tehran Metropolis and its diplomacy structure facing with manifestations of economic globalization. The methodology is descriptive-analytical by using library resources and SWOT analytical model by weighting indexes through brainstorming method with 30 economics and diplomacy experts to explain the relationship between economic globalization and urban diplomacy, and the role of Tehran Metropolis in this arena. Research findings indicated that a type of globalization entitled globalization-localization model has better fitness for Tehran Metropolis. This model is consistent with globalization necessities and urban diplomacy aspects of Tehran Metropolis with local conditions in order to balance localization with globalization.
    Keywords: Metropolises, globalization, global economy, urban diplomacy, globalization, localization, SWOT analysis, Tehran