فهرست مطالب

اقتصاد و مدیریت شهری - پیاپی 23 (تابستان 1397)

فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری
پیاپی 23 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا جاوید*، مصطفی بهزاد فر صفحات 1-13
    ادغام ارزیابی با فرایند برنامه ریزی، یکی از ویژگی های متمایز الگوهای نوین شهرسازی است. در پاسخ به ضرورت تفکر جامع و یکپارچه، برای تشخیص و تحلیل ساخت مایه پیچیده و متغیر مسائل شهری، ارزیابی به مبحثی پایه در فرایند برنامه ریزی شهری تبدیل شده است که هدف اصلی آن، تبیین میزان ارزش برنامه های شهر از لحاظ تاثیرگذاری بر توسعه شهری، شکل دهی برنامه و اجرای مداخلات اجتماعی و بهبود مدیریت است. علی رغم پیشرفت های قابل توجه در رویکردهای نظری و روش های ارزیابی، در کشور ما تاکنون ارزیابی علمی از وضعیت برنامه های جامع توسعه شهری انجام نشده و همچنان پرداختن به الزامات محیطی بر مبنای شناخت مسئله و یافتن تکنیک های ویژه حل مسئله متناسب با آن، با مشکل مواجه است. هدف این تحقیق، ارائه مدل مفهومی و ارزیابی برنامه های جامع توسعه شهری تدوین شده برای شهر تهران و شناخت تدقیقی زمینه هایی است که شرایط ارزیابی برنامه های جامع شهرسازی را شکننده می سازد. از این رو منابع و متون نظری موجود بررسی گردید و برای تعریف چارچوب ارزیابی برنامه های بیان شده، رویکرد ارزیابی، معیارها و زیرمعیارها شناسایی شدند. معیارها و زیرمعیارها از طریق روش تحلیلی- تطبیقی، با مطالعات کتابخانه ای و نظریات متخصصان، تعیین شدند و سپس برای انطباق با شرایط زمینه ای ایران از طریق مصاحبه عمیق با صاحب نظران، بومی سازی و تدقیق گردید. در نهایت اهمیت و کاربست هر معیار و زیرمعیار با به کارگیری پرسشنامه توسط متولیان اصلی برنامه های جامع توسعه شهری در تهران ارزیابی شد. نتایج ارزیابی در این پژوهش مبتنی بر آن است که برنامه های جامع توسعه شهری تهیه شده برای شهر تهران، از ارزش منطقی کمی برخوردارند و پاسخ به مسئله پیچیدگی، اصلی ترین مسئله و مهم ترین معضل در ارزیابی می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، ارزش منطقی، برنامه های جامع توسعه شهری، شهر تهران
  • فیروز جمالی، شهریور روستایی، محمد یاپنگ غراوی* صفحات 15-33
    در آغاز قرن بیست ویکم، جهانی شدن و نوآوری در عرصه های فناوری اطلاعاتی و به تبع آن شکل گیری فضای جریان ها، سبب شده تا شهرها نیز در فضاهای ملی مانند شرکت های چندملیتی، رقابت روزافزونی را برای کسب منافع اقتصادی با یکدیگر داشته باشند. در گذشته رقابت به شرکت ها و نهادهای تولیدی مربوط می شد ولی با شکل گیری جهانی شدن و شبکه ای شدن اقتصاد جهانی، شهرها همواره به عنوان گره های اقتصاد شبکه ای، جایگاه ویژه ای یافتند و اعتقاد بر این است که این رقابت هم سطح با رقابت ملی می باشد. امروزه رقابت پذیری شهرها نقش اساسی در توسعه شهرها دارد و در این راستا درآمدزایی پایدار را برای مدیران شهری این نواحی شهری فراهم خواهد کرد. از این رو این پژوهش با هدف ارزیابی الگوی علی معیارهای موثر بر رقابت پذیری شهری انجام شده است. تحقیق حاضر با توجه به هدف آن، کاربردی و براساس روش، توصیفی- علی است. نمونه آماری پژوهش را 3 0 نفر از کارشناسان و متخصصان مرتبط با اقتصاد شهری تشکیل داده اند. به منظور دستیابی به هدف پژوهش، از تکنیک دیمتل فازی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان دادند که براساس مقادیر D-R، از بین معیارهای چهارگانه رقابت پذیری شهر، معیار اقتصادی با مقدار 0 /8 3 3 ، تاثیرگذارترین و معیار محیطی با مقدار 0 /6 8 9 -، تاثیرپذیرترین معیار رقابت پذیری شهر بودند. همچنین براساس مقادیر D، معیار اقتصادی با مقدار 2 /6 7 1 به عنوان بااهمیت ترین معیار رقابت پذیری شهر شناسایی شد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، رقابت پذیری شهر، اقتصاد شهر، دیمتل فازی
  • مهدی ذوالفقاری*، فاطمه فقیهیان صفحات 35-54
    امروزه هر اقدامی جهت سرمایه گذاری در فعالیت های اقتصادی، نیازمند آگاهی و دسترسی به برخی مولفه های مربوط به آن فعالیت می باشد. یکی از مولفه های مهم در سرمایه گذاری، آگاهی از میزان ریسک بازدهی سرمایه گذاری با توجه به بازدهی انتظاری در آن فعالیت می باشد. یکی از مهم ترین حوزه های سرمایه گذاری در کشور، سرمایه گذاری در بخش مسکن می باشد که می تواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم (از طریق بازارهای مالی) صورت گیرد. در این رابطه اهمیت آگاهی از میزان ریسک در سرمایه گذاری غیرمستقیم در بخش مسکن با توجه به ماهیت بازارهای مالی بیش از پیش ضروری می باشد. علی رغم اهمیت آگاهی از میزان ریسک، در سال های گذشته، روش های ارائه شده برای اندازه گیری کمی آن توسعه چندانی نداشته است؛ ازاین‏رو در این پژوهش تلاش شده الگوی جدیدی برای اندازه گیری ریسک بازدهی سهام شرکت های فعال در صنعت انبوه سازی، املاک و مستغلات ارائه گردد که نه تنها قادر است بخش عمده ای از نواقص روش های جاری را پوشش دهد، بلکه می تواند ریسک بازدهی سهام شرکت ها را در حالت های مختلف به صورت کمی استخراج کند. الگوی حاضر براساس روش ارزش در معرض ریسک و با بهره گیری از فرایند رژیمی مارکوف بر اساس روش های پارامتریک طراحی شده است. این سازوکار علاوه بر در نظر گرفتن انتقالات رژیمی ریسک، براساس مجموعه ای از مدل ها طراحی شده است که انواع مختلفی از توابع توزیع نرمال و غیرنرمال را بر پایه رفتارهای متقارن و نامتقارن درنظر می گیرد. نتایج تحقیق نشان دادند که بازدهی سهام شرکت های فعال در حوزه مسکن از انتقالات رژیمی تبعیت می کنند و از توزیع GED بر پایه مدل های نامتقارنی برخوردار است.
    کلیدواژگان: ریسک، خانواده GARCH، فرایند زنجیره مارکوف، صنعت انبوه سازی، املاک و مستغلات
  • نادر زالی*، مهدی مرادی اطمینان صفحات 55-65
    توسعه مراکز دانشگاهی؛ از جمله عوامل دگرگونی کالبدی امروزی شهرها بوده و تاثیر زیادی بر فرایند تحولات توسعه شهر دارد. این تحقیق، تاثیر مراکز دانشگاهی در تغییر و توسعه کاربری فضاهای پیرامون کلان شهر تبریز را بررسی می کند. ابزار تحقیق، شامل مشاهده و مطالعات میدانی مستقیم، بررسی نقشه های سال های (1 3 4 7 ، 1 3 7 5 و1 3 9 0) و بهره گیری از نقشه پایه سال 1 3 8 5 بود که تغییرات انجام گرفته در دوره های بیان شده مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور تحلیل نقشه ها از نرم افزار GIS و SPSS استفاده شده است. نمونه آماری این تحقیق، 4 8 0 کاربری اطراف پنج دانشگاه (دولتی تبریز، علوم پزشکی، پیام نور، هنر و آزاد اسلامی تبریز) می باشد. یافته های پژوهش، تاثیر مراکز دانشگاهی در تغییر الگوهای کاربری زمین و توسعه شهر به خصوص توسعه فضاهای خدماتی و تجاری در اطراف این مراکز را نشان می دهد. تخمین میزان اثرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مراکز دانشگاهی بر کاربری های اطراف، اهمیت تغییر رویکرد در تهیه طرح های شهری، پیش‏بینی صحیح تاثیرات عوامل شکل دهنده و چشم اندار مطلوب برای آینده شهر و توسعه کمی و کیفی را دو چندان کرده است.
    کلیدواژگان: مراکز آموزش عالی، کلان شهر تبریز، کاربری فضاهای پیرامون، توسعه
  • آزاده قمری، حسن رضا زین آبادی*، حمیدرضا آراسته، محمدرضا بهرنگی صفحات 67-80
    نگه داشت و حفظ هدفمند کارکنان مستعد، یک تلاش اثربخش هزینه- سودمندی است که به بهره وری سازمان می انجامد. در این راستا پژوهش حاضر با استفاده از روش کیفی، به مطالعه سازوکارهای نگه داشت استعدادهای نیروی انسانی در شرکت ملی گاز ایران پرداخته است. به همین منظور، با 1 0 نفر از مدیران، معاونان و کارشناسان ارشد شرکت ملی گاز ایران و 6 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه، به صورت هدفمند و گلوله برفی، مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته به عمل آمد. برای تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها، از تحلیل تفسیری استفاده شد. روایی یافته های بخش کیفی از طریق بررسی توسط اعضا (مصاحبه شوندگان) و چندسویه نگری منابع داده ها، تایید گردید و برای محاسبه قابلیت اطمینان یا سازگاری کدگذاری های انجام شده، از روش پایایی بازآزمون استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که به نظر مدیران، کارشناسان ارشد و استعدادهای شرکت ملی گاز ایران، سازوکارهای نگه داشت استعدادهای نیروی انسانی در شرکت گاز ایران شامل 9 مولفه؛ پرداخت مبتنی بر عملکرد، تامین نیازهای خودشکوفایی، تامین نیازهای مادی، سیستم پاداش مبتنی بر شایستگی، تفویض اختیار، سیستم جبران خدمات ویژه، کیفیت و مطلوبیت زندگی کاری، مشخص بودن مسیر پیشرفت شغلی و امنیت شغلی می باشند.
    کلیدواژگان: الگو، نگه داشت استعدادهای نیروی انسانی، شرکت ملی گاز ایران، بهره وری سازمانی
  • علی اکبر قلی زاده*، مهدی امینی راد صفحات 81-95
    سلامت مالی بودجه شهرداری ها از اهمیت بالایی برخوردار است که بازخورد آن، توانایی شهرداری در تامین خدمات بهینه و مداوم برای شهروندان است. در دهه های اخیر، همراه با عدم کفایت منابع مالی شهرداری ها، مشکل کلیدی در توسعه شهرهای کشور، عدم تطابق و متابعت هزینه ها و درآمدهای شهرداری از ساختار اقتصاد شهر بوده است. شهرداری کلان شهرها، منبع درآمدی جز اقتصاد شهری (فروش تراکم و عوارض و...) ندارد و بقای سازمان و خدمات آن، وابسته به پویایی و پایایی اقتصاد آن است. با توجه به اهمیت ساختار درآمد شهرداری ها، در این پژوهش ابتدا ساختار درآمدی و هزینه ای شهرداری تهران با چند شهرداری منتخب، مقایسه و سپس با استفاده از داده های بودجه ای شهرداری تهران طی دوره 1 3 9 4 -1 3 8 0 و الگوی مارکویتز، اقدام به برآورد سهم هر یک از کدهای درآمدی براساس حداقل کردن ریسک، حداکثر سازی بازدهی انتظاری و معیار شارپ در پرتفوی درآمدی شهرداری تهران شده است. نتایج نشان دادند که ساختار درآمد شهرداری تهران، مناسب نمی باشد و با وزن های برآوردی براساس معیارهای حداکثرسازی بازده انتظاری، حداقل سازی ریسک و معیار شارپ، تفاوت اساسی دارد.
    کلیدواژگان: بهینه سازی بودجه، دولت محلی، سبد درآمدی، ریسک و بازدهی، شهرداری تهران
  • ناصر یارمحمدیان* صفحات 97-110
    اقتصاد مقاومتی، اصطلاحی است که در ادبیات اقتصادی ایران وارد شده و حول آن، نظریات متعددی شکل گرفته است. شهرها در اقتصاد ملی، رکن اصلی و اولیه تولید هستند. نخست شهرها و کلان شهرها، موتور محرک اقتصاد هستند که بخش زیادی از تولید کالا و خدمات در محدوده آنها صورت می گیرد و همچنین عمده بازار محصولات تولید شده در این شهرها هستند؛ به طوری که اگر این شهرها نبودند و این جمعیت به طور پراکنده یا یکنواخت توزیع می شدند، این میزان از تولید و این بازار شکل نمی گرفت. با وجود اهمیت مقیاس کلان شهرها در اقتصاد، مطابق با نظریات اقتصاد شهری، می توان اندازه کارایی برای شهرها تصور کرد که با تعیین آن، می توان به سوی مقاوم سازی اقتصاد شهری و اقتصاد مقاومتی حرکت کرد. در این مقاله، مقاوم سازی شهرها از طریق تعیین اندازه کارا شهر، بررسی و تحلیل شده است. برای محاسبه اندازه کارا شهر، تابع رفاه اجتماعی شهر، تصریح و برآورد شده است. یافته ها نشان دهنده این هستند که جمعیت شهر تهران، از سطح کارای خود عبور کرده و نزدیک کردن اندازه کارا به اندازه واقعی یا نزدیک کردن اندازه واقعی به اندازه کارا با کنترل جمعیت شهر می تواند اقتصاد شهر و در نتیجه، اقتصاد ملی را مقاوم ترکند. تنها سیاست های کنترلی برای مقاوم سازی اقتصاد شهر، جوابگو نیستند و سیاست های توسعه ارائه خدمات شهری و زیرساخت شهری برای افزایش ظرفیت گنجایش شهر، توصیه می شوند.
    کلیدواژگان: مقیاس کارا، اقتصاد شهری، اقتصاد مقاومتی، مقاوم سازی شهرها
  • سجاد محمد یارزاده*، بهنوش شمس الهی صفحات 111-124
    فضاهای عمومی، فضاهایی هستند که روزانه پذیرای قشر و گروه وسیعی از شهروندان از کودک تا پیر، زن و مرد و با هر دین و نژادی هستند؛ بنابراین فضاهای عمومی از پتانسیل کافی جهت تقویت انسجام اجتماعی، توسعه اقتصادی و ارتقای کیفیت زندگی جمعی برخوردار می باشند. تحقق مسائل مذکور، لزوم توجه به نوع طراحی و کیفیت بصری فضاهای عمومی را می طلبد تا این فضاها قادر باشند تا حد چشم گیری از محرک های محیطی کاسته و سبب افزایش سرزندگی و نشاط در جامعه شوند. مدیریت صحیح فضاهای عمومی می تواند به شکل غیررسمی سبب افزایش دانش جمعی و مهارت های فردی و اجتماعی ساکنان شهرها شود که این امر در سایه مشارکت مردم در امور اقتصادی، سیاسی و مدیریتی شهر و نیز افزایش سطح تعاملات اجتماعی آنها محقق می گردد. البته نباید نقش عناصر فیزیکی محیطی را چون نمادها و نشانه ها در افزایش آگاهی و درک بصری شهروندان نادیده گرفت. بر این اساس باید به فضاهای عمومی به عنوان بستری برای تشویق شهروندان به امر مشارکت و پذیرش مسئولیت های اجتماعی و نیز آموزشگاهی برای انتقال دانش و آگاهی های لازم برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان نگریست. از این رو در این پژوهش، تلاش شده است ضمن مطالعه و بررسی ادبیات شکوفایی شهری و توسعه پایدار، به بررسی مسائلی که ضرورت توجه به مدیریت فضاهای عمومی شهری را می طلبد، پرداخته شود. این پژوهش از لحاظ روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی است. نتایج پژوهش نشان دادند که توسعه و توجه به فضاهای عمومی، سبب توسعه اقتصادی شهر، ارتقای سلامت شهروندان، بهبود وضعیت آموزش شهروندان و باززنده سازی هویت های محلی شهر می شود.
    کلیدواژگان: فضاهای عمومی، شکوفایی شهری، توسعه پایدار، اقتصاد شهری
|
  • Alireza Javid *, Mostafa Behzadfar Pages 1-13
    Integration of assessment with planning process is one of the distinctive features of modern urban planning. In response to the need for comprehensive and integrated thinking, to evaluate and analyze complex and changing urban issues, assessment has become a basic issue in urban planning process aiming to explain the value of urban programs in terms of influencing urban development, formulate the program and implement social interventions, and improve management. Despite significant advances in theoretical approaches and evaluation methods, scientific evaluation of the status of comprehensive urban development plans has not yet been carried out in our country. It is also difficult to deal with the environmental requirements based on the recognition of the problem and to find appropriate problem solving techniques. The purpose of this research is to provide a conceptual model and to assess of comprehensive urban development plans developed for Tehran, and to explore the bases that make the evaluation of comprehensive urban planning fragile. Therefore, the available sources and theoretical literature were reviewed and the evaluation approach, criteria and sub-criteria were identified to define the evaluation framework of the stated programs. The criteria and sub-criteria were determined by analytical-comparative methodology, with library studies and expert opinions. Then it was localized and adapted to meet the ground conditions of Iran through deep interviews with experts. Finally, the significance and application of each criteria and sub-criteria was evaluated using the questionnaire by the main custodians of comprehensive urban development programs in Tehran. The results of the evaluation in this research are based on the fact that the comprehensive urban development plans prepared for Tehran have a low logical value. In addition, the answer to the complexity problem is the main problem and the most important evaluation problem.
    Keywords: assessment, Logical Value, Comprehensive Urban Development Plans, City of Tehran
  • Firouz Jamali, Shahrivar Rosteai, Mohammad Yapang Gharavi * Pages 15-33
    At the beginning of the 21st century, globalization and innovation in the field of information technology and, consequently, the formation of the flow of space, have made cities, in national spaces, like multinational corporations, increasingly compete gain economic benefits. In the past, competition was associated with companies and manufacturing institutions, but as globalization and networking of the global economy began to emerge, cities have always enjoyed a special status as a node in network economy, and it is believed that the competition is at the same level with national competition. Today, perhaps one of the most successful ways to transform a city into a city with a successful economy is to use the concept of a competitive city. Competitiveness of cities has a crucial role in urban development, and in this way, it will provide sustainable revenues for urban managers in these urban areas. Therefore, this research has been conducted with the aim of explaining the causal model of effective measures on the competitiveness of the city. The present research is applied in terms of purpose, and descriptive-causal based on method. The statistical sample of the study consisted of 30 experts related to urban economics. In order to achieve the aim of the study, fuzzy DEMATEL technique was used. The research findings indicated that based on D-R values, among the four criteria of urban competitiveness, the economic criterion with the value of 0.833 is the most influential and the environmental criteria with the value of 0.689 has been influenced the most of urban competitiveness. In addition, based on Dvalues, the economic criterion with the value of (2.671) was identified as the most important criterion for urban competitiveness.
    Keywords: Assessment, Urban Competitiveness, City Economy, Fuzzy Dematel
  • Mahdi Zolfaghari *, Fatemeh Faghihiyan Pages 35-54
    Today, any attempt to invest in any economic activity, requires the knowledge and access to some components of its activities. One of the important components of investment is knowledge about investment risk according to the expected return in that activity. One of the main areas of investment in the country is investment on housing, which could take place directly or indirectly (through financial markets). In this regard, the importance of awareness of the risk in indirect investment on the housing sector considering to the nature of the financial markets is more necessary. But despite the importance of knowledge about risk, quantification methods developed for the past few years have not had much development. Therefore in this research we proposed a new model for measuring the share return risk of companies in real estate industry. This model is not only able to cover much of the shortcomings of current methods, but also able to extract the risk of stock returns in different states. The present model has been designed based on the "value at risk" and using the Markov process on parametric methods. This mechanism, in addition to taking into account the risk regime transfers is designed based on a set of models that they have got a variety of normal and abnormal distribution functions based on symmetric and asymmetric behavior. The results showed that the return of the company’s stock in housing sector follows form regime transfers and has got the GED distribution based on asymmetrical models.
    Keywords: GARCH family risk, Markov chain process, real estate industry
  • Nader Zali *, Mahdi Moradi Pages 55-65
    The development of university centers is one of the causes of the modern physical alteration of cities and has a major impact on the development process of the city. This research studies the impact of university centers on changing and developing the use of spaces around Tabriz Metropolis. The research tools included observation and direct field studies, reviewing the maps of in 1968, 1996 and 2011 and using the base map in 2006 and changes made in the courses have been reviewed. GIS and SPSS software were used to analyze the maps. The statistical sample of this research is 480 uses around five universities (Tabriz State University, Medical Sciences, Payam Noor, Arts and Islamic Azad University of Tabriz). The research findings show the impact of university centers on changing land use patterns and urban development, especially the development of service and business spaces around these centers. Estimating the socioeconomic and cultural effects of academic centers on the surrounding uses has doubled the importance of changing the approach in the preparation of urban plans, the proper prediction of the effects of shaping factors and favorable landscape for the future of the city and the quantitative and qualitative development.
    Keywords: Higher Education Centers, Metropolis of Tabriz, Use of Surrounding Spaces
  • Azadeh Ghamari, Hassanreza Zeinabadi *, Hamidreza Arasteh, Mohammadreza Behrangi Pages 67-80
    Targeted maintaining and keeping employees is a cost-effective effort that leads to organizational productivity. In this regard, the present study uses a qualitative method to deal with the mechanisms of maintaining human resource talents at National Iranian Gas Company (NIGC). For this purpose, purposefully and snowball semi-structured deep interviews were conducted with 10 senior managers, deputies, experts of NIGC, and 6 faculty members. Interpretative analysis was used to analyze the data from the interviews. The validity of the findings of the qualitative section was verified through review by members (interviewees) and multi-sensory data sources. Test- retest reliability method was used to test the reliability or compatibility of the encodings. The results indicated that, according to the senior managers, experts and talents of NIGC, the mechanisms of human resource talents maintanance at NIGC include nine components; performance-based payment, providing self-actualization needs, providing material needs, merit-based reward system, delegation of authority, special service compensation system, the quality and desirability of working life, clear career path, and job security.
    Keywords: Model, Human Resource Mainatance, National Iranian Gas Company, Organizational Productivity
  • Ali Akbar Gholizadeh *, Mahdi Aminirad Pages 81-95
    The financial health of municipal budgets is of great importance, and its feedback is the ability of the municipality to provide optimal and continuous services to citizens. In recent decades, due to the lack of financial resources of municipalities, the key problem in the development of the cities of the country was the non-compliance of municipal expenditures and income from the structure of the city economy. The metropolitan municipality, unlike the state that is dependent on oil revenues, has no source of income but urban economy (sales of congestion, dues, etc.) Moreover, the survival of the organization and its services depend on the dynamism and reliability of its economy. Given the importance of municipal revenue structure, in this study, the income and expenditure structure of Tehran Municipality was compared with selected municipalities, then, using Tehran Municipality data during the period of 2001-2015 and Markowitz’s model, the share of each income code based on minimizing risk, maximizing expected returns, and Sharp’s benchmark in the income portfolio of Tehran Municipality was estimated. The results showed that Tehran Municipality’s revenue structure is not suitable and has a significant difference with estimated weights based on the maximization criteria of expected returns, risk minimization and Sharp’s benchmark.
    Keywords: Budget Optimization, Local Government, Income Portfolio, Risk, Returns, Tehran Municipality
  • Nasser Yarmohammadian* Pages 97-110
    Resistance economy is a term come across in literature of Iran economy that include lots of paper in this topic. Cities in national economy are a basis of production. Primer cities and metropolises are economy engines that cover major of goods and services production, and they are most important market for the goods and services produced in these cities, so that if these regions were not existed or the population was distributed sporadically or evenly, such a mass production and market volume were not formed. Given the importance of the metropolitan scale in the economy, based on urban economic theories, it is possible to determine efficient population of cities toward resistive urban economy. In this paper, resisting cities is analyzed by determining efficient population of cities. For calculating efficient population of city, urban social welfare function is specified and estimated. Results show Tehran population exceed efficient population level and bringing the efficient size to the actual size or vice versa by controlling urban population can resist urban economy, and consequently the national economy. Control policy is not enough for resisting urban economy but urban development and urban infrastructure development policies are recommended to increase the capacity of the city.
    Keywords: Efficient Scale, Urban Economics, Resistance Economy, Resisting Cities
  • Sajjad Mohammad Yarzadeh *, Behnoosh Shamsollahi Pages 111-124
    Public spaces are those that embrace a wide range of citizens from child to old, woman and man, and with every religion and race; therefore, public spaces have the potential to strengthen social cohesion, economic development, and the improvement of the quality of collective life. The realization of these issues requires the consideration of the design and visual quality of public spaces so that these spaces are able to significantly reduce environmental stimuli and increase the vitality of the society. Correct management of public spaces can informally increase the collective knowledge and individual and social skills of urban residents. This is achieved in the light of people’s participation in the economic, political and administrative affairs of the city as well as the increase in the level of their social interactions. Of course, the role of environmental-physical elements, such as symbols and signs, should not be ignored in raising awareness and citizens’ visual perception. Accordingly, public spaces should be considered as a platform for encouraging citizens to participate and accept social responsibilities in order to transfer knowledge and awareness to improve citizens’ quality of life. Therefore, in this research, it has been attempted to study the issues that need attention to urban public spaces management while studying the literature of city prosperity and sustainable development. In terms of method, this research is descriptive-analytic. The results indicated that development and attention to public spaces lead to economic development of city, improvement of citizens’ health and education, and rebuilding the local identities of the city.
    Keywords: public spaces, city prosperity, sustainable development