فهرست مطالب

فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری
پیاپی 24 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرداد استیری* ، حمزه رایج، فرشید حسینی طولی صفحات 1-15
    اهمیت وجود مراکز تجاری به عنوان محرک مهم گردشگری، در مطالعات نظری بازاریابی گردشگری، به شکل گسترده ای تایید شده است. این مطالعه با تلفیقی از رویکردهای کمی و کیفی، به دنبال تعیین معیارهای موثر بر جذابیت مراکز تجاری، به عنوان یکی از ابعاد موثر بر جذابیت مناطق گردشگری بوده و داده های تحقیق نیز در دو فاز اصلی، گردآوری و تحلیل شده‎اند. فاز نخست با انجام تحقیق کیفی اکتشافی از طریق مصاحبه های نیمه‎ساختاریافته با مدیران فعال در حوزه برنامه ریزی شهری و گردشگری جزیره کیش و تحلیل محتوای پاسخ‎های ارائه شده تایید کرد که جذابیت مراکر تجاری می تواند به عنوان یکی از معیارهای تعیین‎کننده جذابیت مناطق گردشگری به شمار آید. در فاز دوم تحقیق، طی دو مطالعه مجزا و با مشارکت گردشگران جزیره کیش با هدف شناسایی معیارهای موثر بر جذابیت مراکز خرید تجاری از منظر خریداران بر اساس روش های تحلیل‎عاملی تاییدی و اکتشافی و همچنین مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) ، به مدلی پنج بعدی شامل: عوامل ملموس، فضای فروشگاه، محصول، فروشندگان و راحتی خرید، دست یافتیم.
    کلیدواژگان: بازاریابی مکان، مراکز خرید تجاری، بازاریابی گردشگری، رضایت مشتری، جزیره کیش
  • نوشین باقری، فریده حق شناس کاشانی* صفحات 17-33
    یکی از مهم ترین مسائل موسسه هایی که تسهیلات مالی در اختیار دیگران قرار می دهند، مسئله ریسک اعتباری است. یکی از راه های کمی کردن و اندازه گیری ریسک اعتباری و در نتیجه، مدیریت مناسب آن، استفاده از رتبه بندی اعتباری می باشد. رتبه بندی اعتباری، مدلی برای اندازه گیری عملکرد گیرندگان تسهیلات است که عمدتا بر اساس معیارهای کمی مانند: اطلاعات مالی شرکت ها انجام می گیرد تا از این طریق، پیش بینی عملکرد آتی متقاضیان اخذ تسهیلات با مشخصات مشابه، ممکن شود و مشتریان با موقعیت اعتباری مناسب و نامناسب، مشخص گردند. اتحادیه مرکزی تعاونی های مصرف کارگران ایران با توجه به ماموریت سازمان دارای تعاونی های عضو متعددی از سراسر کشور است که اجناس مورد نیاز خود را از آنجا تهیه می کنند. در این تحقیق، ابتدا تاثیر هر یک از عوامل دخیل در تعیین ریسک اعتباری در این تعاونی، آزمون گردیده است و تاثیر هر یک از این عوامل به تایید می رسد. سپس با استفاده از الگوریتم نگاشت خودسازمان ده، به خوشه بندی داده ها پرداخته شده تا خوشه هایی که بسیار کم و دورافتاده هستند از رده خارج شوند. ریسک اعتباری هر یک از تعاونی ها از طریق الگوریتم شبکه های عصبی پرسپترون چندلایه در نرم افزار MATLAB محاسبه شده و الگویی برای پیش بینی ریسک اعتباری در آینده ارائه گردیده است. در نهایت مشخص شد که شبکه عصبی به کار رفته توانسته با کارایی برابر با 99/1 درصد، ریسک اعتباری را مطابق با واقع برآورد کند. همچنین میزان خطای روش شبکه عصبی نسبت به روش کنونی کمتر است که این امر نشانگر توانایی مدل شبکه عصبی به کار رفته در بهبود محاسبه ریسک اعتباری مشتریان است.
    کلیدواژگان: امتیازدهی، الگوریتم شبکه عصبی، اعتبارسنجی، ریسک اعتباری _
  • پرویز رستم زاده* ، سید هادی میرقادری، سید نوید دیانت خواه صفحات 35-50
    قیمت تمام‎شده طرح های عمرانی، در مقایسه با برآوردهای اولیه آن ها، معمولا دارای انحراف می باشند. این پروژه ها در زمان اجرا، به دلایل مختلفی، دچار افزایش هزینه می شوند و حتی ممکن است توجیه اقتصادی خود را از دست بدهند؛ لذا بررسی عوامل موثر بر این اختلاف قیمت، یکی از مهم ترین مباحث در این حوزه می باشد. در این مقاله به شناسایی و ارزیابی اهمیت عوامل موثر بر تفاوت مبلغ برآورد اولیه با قیمت تمام‎شده پنج ابرپروژه عمرانی شهرداری شیراز پرداخته شده است. این تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی بوده و جهت گردآوری داده ها، از ابزار پرسشنامه و مصاحبه بهره گرفته شده است. به منظور تعیین وزن، اولویت و دسته بندی عوامل، به ترتیب از روش بهترین- بدترین، تاپسیس خاکستری و ماتریس وزن-کیفیت استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان دادند که نه عامل مهم انحراف قیمت، در پنج ابرپروژه موثر هستند که در سه دسته کلی شامل کیفیت و وزن بالا، کیفیت پایین و وزن بالا یا بالعکس، کیفیت و وزن پایین قرار می گیرند. بر اساس یافته‎های تحقیق، عامل وجود معارضین، تاثیرگذارترین عامل در انحراف قیمت ابرپروژه های عمرانی شهرداری شیراز می باشد.
    کلیدواژگان: پروژه های عمرانی، عوامل انحراف قیمت، تاپسیس خاکستری، روش BWM، شهرداری شیراز
  • سید مجتبی آبرودی* ، سید سعید کشفی، سید تیمور حسینی صفحات 51-62
    رانندگی بدون رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، نظم و امنیت هر جامعه ای را تهدید و باعث سلب آسایش و آرامش افراد آن جامعه می شود. با توجه به تصویب قانون جدید رسیدگی به تخلفات و افزایش 289 درصدی تخلفات سال 1395 نسبت به سال 1389، هدف این تحقیق، بررسی میزان بازدارندگی قانون جدید رسیدگی به تخلفات بر تصادفات و تخلفات شهر تهران می باشد. این تحقیق از نظر هدف، از نوع کاربردی و از لحاظ روش انجام، تحلیلی- توصیفی از نوع پیمایشی است. برای جمع آوری داده های تحقیق، از پرسش نامه محقق ساخته که دارای یک فرضیه اصلی و سه فرضیه فرعی با 43 گویه است، استفاده شده است و بین جامعه آماری که همان روسای مناطق 26گانه پلیس راهور تهران بزرگ هستند، توزیع شد و پس از تکمیل پرسش نامه به وسیله نرم افزارهای SPSS و PLS و آزمون تی تست و فریدمن، تجزیه و تحلیل شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد در سطح اطمینان 99 درصد، بین شدت، حتمیت یا قطعیت و سرعت اجرای قانون جدید و بازدارندگی، از تصادفات و تخلفات تاثیر مثبت و معناداری وجود دارد. نتیجه این تحقیق نشان می دهد برخورد فوری و مجازات شدید مانند: ضبط گواهی نامه، توقیف خودرو و استفاده از مجازات های تکمیلی، محرومیت اجتماعی، عزل شدن از مسئولیت در موارد خاص و… در بازدارندگی از تخلفات و تصادفات تاثیر مثبت و معناداری دارد. افزایش سامانه های هوشمند ثبت تخلفات در معابر، بر بازدارندگی از تخلفات و تصادفات و کاهش تخلفات، موثر است. همچنین مشخص گردید که مجهز کردن پلیس به تجهیزات مناسب برای تسریع در برخورد با تخلفات حادثه ساز بر بازدارندگی از تخلفات و تصادفات تاثیر مثبت و معناداری دارد. اعلام محرومیت رانندگی توسط مراجع قضایی و نظارت و کنترل بر آنها توسط ابزارهای خاص، در بازدارندگی از تخلفات تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: قانون جدید رسیدگی به تخلفات، بازدارندگی، تصادفات، تخلفات، شدت، سرعت و حتمیت یا قطعیت
  • علی شماعی* ، سعید یوسفی بابادی صفحات 63-79
    راهبردهای مختلفی به منظور ارتقای درآمدهای پایدار از طریق حکمروایی خوب شهری مطرح شده است. یکی از راهبردهای مناسب حکمروایی خوب شهری، توسعه گردشگری پایدار به منظور دستیابی به درآمدهای پایدار شهری است. گردشگری به عنوان دومین صنعت، نقش مهمی در چرخه فعالیت های اقتصادی، توسعه اشتغال، کسب درآمد ارزی و مالیاتی، جبران کمبود اعتبارات سایر بخش های اقتصادی در شهرهای کوچک و متوسط دارد. هدف این پژوهش، تحلیل نقش حکمروایی خوب شهری بر ارتقای درآمد پایدار شهری از طریق گردشگری در شهر مسجد سلیمان است. روش پژوهش حاضر، آمیخته اکتشافی و با توجه به داده ها، از نوع تحقیقات کمی- کیفی و شیوه دستیابی به داده ها به صورت اسنادی و پیمایشی است. جامعه نمونه 30 نفر از کارشناسان و متخصصان شهری بوده و روش نمونه گیری به صورت انتخابی و هدفمند است. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آمار استنباطی (آزمون تی تک نمونه) در محیط نرم افزار SPSS و همچنین جهت وزن دهی متغیرهای مدنظر از مدل های تصمیم گیری چند معیاره ANP و نرم افزار Super Decision استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که در بین متغیرهای حکمروایی خوب شهری موثر بر درآمدهای پایدار شهری، شاخص های تجهیز زیرساخت ها، امکانات و تسهیلات ویژه برای جلب سرمایه گذاری خصوصی در گردشگری، بیشترین وزن را دارد و شاخص برابر بودن همه سهام داران در مقابل منافع و طرح ها و پروژه های توسعه گردشگری، کمترین وزن را گرفته است. نتایج تحلیلی از بررسی متغیرهای حکمروایی خوب شهری که می تواند در افزایش درآمد پایدار شهری از طریق گردشگری موثر باشد مورد توجه نبوده است. دلایل این وضعیت عدم برنامه ریزی مناسب برای زیرساخت های گردشگری، تسهیلات ناکافی برای جلب سرمایه گذاری بخش خصوصی (با امتیاز 0/132) ، نارسایی مشوق های لازم برای سرمایه گذاران بخش خصوصی در گردشگری (0/98) ضعف در مدیریت یکپارچه شهری از جمله سیاست های توسعه گردشگری و عدم نظارت کافی بر عملکرد مدیریت شهری و نهادهای محلی (0/016) است.
    کلیدواژگان: حکمروایی خوب شهری، درآمد پایدار، صنعت گردشگری، شهر مسجدسلیمان
  • احمد پوراحمد، اسماعیل پیری* ، یادگار محمدی، شهرام پارسا، سامان حیدری صفحات 81-98
    حکمروایی خوب شهری، از جمله مفاهیمی است که رفاه عمومی شهروندان را در نظر گرفته و سیاست ها و برنامه های آن در چارچوب شاخص های خاصی قرار می گیرند. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی شاخص های حکمروایی خوب شهری در محله های مرکزی شهر مریوان؛ یعنی محله های 1، 2، 4 و 14 می باشد. داده ها و اطلاعات این تحقیق، به دو روش کتابخانه ای و پیمایشی جمع‏آوری گردید که در روش پیمایشی از ابزار پرسش نامه استفاده شد که روایی و پایایی آن مورد تایید کارشناسان صاحب نظر در این زمینه قرار گرفت. حجم کلی نمونه ها، 380 نفر با استفاده از فرمول کوکران برآورد گردید، روش نمونه گیری به صورت غیرتصادفی است و پرسش نامه های طراحی شده به صورت اتفاقی در میان شهروندان توزیع گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و EXCEL، استفاده گردید و با توجه به نرمال بودن داده ها، از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد. در ادامه با استفاده از آزمون توکی، به بررسی تفاوت هریک از محله ها پرداخته شد. نتایج پژوهش نشان دادند که در محله های مورد بررسی، شاخص های حکمروایی خوب شهری در وضعیت مطلوبی قرار ندارند. محله های یک و چهارده، تنها در شاخص های مسئولیت پذیری، جهت گیری توافقی و عدالت، تفاوت معناداری ندارند و در سایر شاخص های مورد بررسی، این دو محله، دارای تفاوت معناداری با یکدیگر هستند. این تفاوت معنادار با توجه تفاوت میانگین شاخص های مورد بررسی در هر دو محله، زیاد بالا نیست و می توان گفت وضعیت شاخص های حکمروایی شهری در این دو محله نیز همچون محله های دو و چهار، در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و همه تقریبا در یک سطح قرار دارند.
    کلیدواژگان: حکمروایی خوب شهری، مدیریت شهری، محله، شهر مریوان
  • نوید آهنگری* ، رباب محمدی، حکیمه نجفی صفحات 99-115
    پژوهش های مرتبط با الگوها و رفتار خرید گردشگران، اطلاعات مفیدی را برای برنامه ریزی گردشگری و ارتقای آن فراهم می کند. در این راستا، مقاله حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی مولفه های موثر بر رفتار خرید گردشگران داخلی در شهر اصفهان تدوین شده است. نوع تحقیق از لحاظ هدف، شناختی و روش تحلیل داده ها به صورت توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری داده ها به صورت پیمایشی بوده است. داده های لازم از طریق مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی به دست آمده است. ابزارهای گردآوری اطلاعات شامل: پرسشنامه محقق ساخته و نظرسنجی از گردشگران داخلی بوده است. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات، از آمارهای توصیفی و تکنیک TOPSIS استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق، کلیه گردشگران داخلی بوده که در سال1392 از شهر اصفهان دیدن کرده اند. بنابراین حجم نمونه با روش کوکران بدون N ، 96 نفر برآورد شد، اما جهت ارتقای روایی ابزار سنجش، نمونه ها به 200 نفر افزایش داده شد. یافته های تحقیق نشان دادند که بالاترین اقلام خریداری شده مربوط به اقلام خوراکی و سوغات (37/5 درصد) بوده است. بیشترین شیوه مورداستفاده در خرید، انتخاب آنی و لحظه ای در بازار (39 درصد) و مهم ترین دلیل خرید اقلام، خرید به عنوان سوغاتی (33/5 درصد) بوده است. نتایج به دست آمده از تجزیه وتحلیل داده ها نشان دادند که در محاسبه وزن ماتریس تصمیم گیری، بیشترین امتیاز به شاخص بالا (0/25) و کمترین امتیاز به شاخص خیلی پایین (0/03) از کل امتیازات، تعلق می گیرد. در رتبه بندی نهایی، مولفه تنوع اقلام در دسترس جهت خرید در اولویت و قیمت بالای سوغاتی ها بر حجم خرید، رتبه 18 را کسب کرده است.
    کلیدواژگان: اولویت بندی، مولفه های موثر، رفتار خرید گردشگر، سوغات، اصفهان
  • علی حیدری، مجتبی امیری، حسین جمور* صفحات 117-133
    ایجاد زمینه و بستر برای تغییر استراتژیک در سازمان، امری ضروری است. از ضرورت های اصلاح ساختار اقتصادی شهرداری ها، اصلاح و تغییر روش بودجه ریزی و توزیع منابع، از بودجه ریزی سنتی به یک نظام بودجه ریزی پیشرفته می باشد. بودجه ریزی عملیاتی با اختصاص هدف‏مند اعتبار به فعالیت های شهرداری ها می تواند ضمن شفاف سازی نحوه توزیع منابع، امکان پایش عملیاتی و تسهیل دسترسی به نتایج تخصیص منابع را فراهم سازد. بر این اساس، در این تحقیق ضمن معرفی عوامل درون سازمانی موثر بر اجرای نظام بودجه ریزی عملیاتی، تلاش شده است با توجه به میزان اثرگذاری و اثرپذیری هر یک از عوامل، ارتباط بین عوامل در قالب یک مدل مفهومی بیان شود. این پژوهش از نظر ماهیت کیفی- کمی و از بعد هدف، کاربردی می باشد. در مرحله شناسایی عوامل، از روش تحلیل محتوا و در مرحله دسته بندی عوامل شناخته شده، از ابزار مدل سازی ساختاری تفسیری استفاده شده است. داده ها از طریق بررسی مستندات سازمانی و مصاحبه با مدیران، مشاوران و معاونان اداره کل برنامه و بودجه شهرداری تهران جمع آوری شده‎اند. نتایج تحقیق نشان می دهد به طور کلی یازده عامل اصلی درون‎سازمانی، در اجرای بودجه ریزی عملیاتی موثرند که عامل شهروندمداری، کمترین اثرگذاری و عامل سیستم های اطلاعات یکپارچه، بیشترین اثرگذاری را دارد. با توجه به نتایج حاصل از تحلیل MICMAC، هیچ یک از عوامل در ناحیه خودگران قرار نگرفته و دو عامل در ناحیه وابسته، هشت عامل در ناحیه ارتباطی و تنها عامل سیستم های یکپارچه اطلاعات در ناحیه مستقل قرارگرفته است.
    کلیدواژگان: بودجه ریزی عملیاتی، عوامل دورن سازمانی، مدل سازی ساختاری تفسیری، شهرداری تهران
|
  • Mehrdad Estiri*, Hamzeh Rayej , Farshid Hosseini Tooli Pages 1-15
    The importance of commercial centers as a major driver of tourism has been widely acknowledged in theoretical studies of tourism marketing. This study combines quantitative and qualitative approaches to determine the effective measures on the attractiveness of commercial centers as one of the effective dimensions on the attractiveness of tourism areas and the research data have been collected and analyzed in two main phases. The first phase by conducting qualitative exploratory research through semi-structured interviews with active managers in the urban planning and tourism area of Kish Island and analyzing the content of the responses presented confirmed that the attractiveness of commercial marketing could be considered as one of the criteria determining the attractiveness of the tourist areas. In the second phase of the study, in two separate studies, with the participation of tourists from Kish Island, with the aim of identifying the criteria affecting the attractiveness of commercial shopping centers in terms of buyers based on confirmatory and exploratory factor analysis methods as well as structural equation modeling (SEM), a five-dimensional model tangible factors, store space, product, sellers, and convenience shopping is designed
    Keywords: Place Marketing, Shopping centers, tourism marketing, customer satisfaction, Kish Island
  • Noushin Bagheri , Farideh Haghshenas Kashani* Pages 17-33
    One of the most important issues for institutions that provide financial facilities to others is the issue of credit risk. One of the ways to quantify and measure credit risk and, consequently, its proper management, is to use a credit rating. Credit rating is a model for measuring the performance of facility recipients, which is based on quantitative criteria such as corporate financial information, in order to allow prospective clients to obtain a similar profile with facilities and customers with a proper and inappropriate credit position. To be identified.
    According to the mission of the organization, the Central ::union:: of Cooperative of Workers of Iran has numerous member cooperatives from across the country, which provides their products there. In this research, the effect of each of the factors involved in determining the risk of credit in this cooperative has been tested first. Then, using the self-organizing mapping algorithm, we will cluster the data to exclude clusters that are very remote and far-reaching. The credit risk of each of the cooperatives has been calculated through the algorithm of the multi-layer perceptron neural networks in MATLAB software and a model for predicting credit risk in the future. The main purpose of this research was to use this algorithm to classify cooperatives by calculating credit risk numbers and use it to predict the future credit risk of the future cooperatives
    Keywords: Scoring, Neural Network Algorithm, Validation, Credit Risk
  • Parviz Rostamzadeh*, Seyed Hadi Mirghaderi , Seyed Navid Diyanatkhah Pages 35-50
    Actual (Final) price of construction projects are usually deviations compared to their initial estimates. At runtime, these projects face increasing in costs for various reasons and may lose their economic justification. Therefore, identifying factors affecting this price difference are one of the most important issues in this field. This study identifies the importance of the factors affecting the difference between the amount of initial estimation and the actual cost of five mega-projects of the Shiraz municipality as example. This research is descriptive-survey and data collection was done using questionnaire and interviewing tool. In order to determine the weight, priority and categories of factors, the best-worst method, gray TOPSIS and weight-quality matrix were used, respectively. The results of this study show that nine important price deviations are effective in five superstructures that fall into three broad categories: "high quality and high weight", "low quality, high weight or vice versa", "low quality and weight". According to the research findings, the "existence of adversaries" is the most influential factor in the price deviation of Shiraz municipality's superstructures.
    Keywords: construction projects, price deviation factors, Gray TOPSIS, BWM, Shiraz Municipality
  • Seyed Mojtaba Abroodi*, Seyed Saeid Kashfi , Seyed Teymoor Hosseini Pages 51-62
    Driving without observance of driving laws and regulations threatens the order and safety of any society and disrupts the comfort of the people of that society. According to the new law on defamation and 289 percent increase in violations in 2016 compared to 2010, the purpose of this study is to investigate the deterrent effect of the new law on the investigation of violations of accidents and offenses in Tehran. In terms of purpose, this research is applied and analytical-descriptive survey type in terms of method. To collect the research data, a researcher-made questionnaire with a main hypothesis and three sub-hypotheses with 43 items was used and distributed among the statistical community that is the same as the heads of the 26th districts of Tehran police corridor and after completing the questionnaire by SPSS software and PLS and the T-test and Friedman tests have been analyzed. The results indicate that there is a positive and significant effect on accidents and violations at 99% confidence level, between severity, prudence or certainty, and the speed of new law enforcement and deterrence. The results also show that immediate treatment and severe punishment such as record keeping, vehicle seizure and the use of additional penalties, social exclusion, dismissal of liability in specific cases, etc. have a positive and significant effect on deterrence of violations and accidents. Increasing smart systems for recording road violations affects preventing violations and accidents, and reducing violations. It was also found that equipping the police with the appropriate equipment to accelerate the handling of incident violations had a significant positive effect on the deterrence of violations and accidents. Declaring driving disqualifications by judicial authorities and controlling them by specific means is effective in deterring offenses.
  • Ali Shamai*, Saeid Yousofi Babadi Pages 63-79
    Various strategies have been proposed to promote sustainable incomes through good urban governance. One of the good strategies for good urban governance is the development of sustainable tourism in order to achieve sustainable urban incomes. Tourism as the second industry plays an important role in the cycle of economic activity, employment development, currency and tax revenue, and compensation for the lack of credit for other sectors of the economy in small and medium-sized cities. The purpose of this research is to analyze the role of good urban governance in promoting sustainable urban tourism through tourism in Masjed Soleyman city. The method of this research is mixed-exploratory and according to the data, it is quantitative and qualitative research and data access method is documentary and survey. The population of the sample is 30 urban experts and the sampling method is selective and targeted. In order to analyze the data, inferential statistics (sample t-test) was used in SPSS software and also for weighting the variables considered by multi-criteria decision-making models ANP and Super Decision software were used. The findings indicate that among the good urban governance variables that have an impact on sustainable urban incomes, the indicators for equipping the infrastructure, and facilities for attracting private investment in tourism is the most important and the index of equality of all shareholders against the benefits and plans of tourism development, has taken the lowest weight. The analytical results of the study of good urban governance variables that could be effective in increasing sustainable urban tourism through tourism have not been considered. The reasons for this unsatisfactory state of tourism infrastructure are inadequate facilities for attracting private sector investment (with a score of 0.12), lack of incentives for private sector investors in tourism (0.98), weakness in integrated urban management, including tourism development policies and lack of sufficient supervision over the performance of urban management and local institutions (0.016).
    Keywords: good urban governance, sustainable revenue, tourism industry, Masjed Seoleyman
  • Ahmad Poorahmad , Esmaeil Piri*, Yadegar Mohammadi , Shahram Parsa , Saman Heydari Pages 81-98
    Good urban governance is one of the concepts that it takes into consideration the general welfare of citizens and its policies and programs are within the framework of specific indicators. Therefore, the purpose of this study is to investigate good urban governance indicators in the central neighborhoods of Marivan city, (1, 2, 4, 14). The data and information of this research were collected in two ways, library and survey, that in the survey method, the questionnaire tool was used that validity and reliability were confirmed by experts in this field. The total sample size was estimated at 380 people using the Cochran formula, the sampling method is non-random and questionnaires were distributed randomly among citizens. SPSS and Excel software were used to analyze the data, and given the normality of the data, ANOVA test was used. Using Tukey’s test, the differences between each neighborhood were investigated. The results indicated that in the neighborhoods studied, good urban governance indexes are not in desirable condition. The first and 14th neighborhoods do not have a significant difference in terms of accountability, consistency orientation and justice, and in other indices, these two neighborhoods have significant differences with each other. This significant difference is not high due to the difference in the average of the indices studied in both neighborhoods, and it can be said that the status of urban governance indicators in these two neighborhoods, like the two and four neighborhoods, is not in a desirable situation, and all of them are on almost the same level.
    Keywords: Good Urban Governance, Urban Management, Neighborhood, Marivan
  • Navid Ahangari*, Robab Mohammadi , Hakimeh Najafi Pages 99-115
    Relevant researches in connection with models and purchase behavior of tourists provide useful information for tourism planning and its promotion. To this end, this paper is aimed at identifying and prioritizing the factors that influence the purchase behavior of domestic tourists in Isfahan city. In terms of purpose, it is cognitive research and data analysis is descriptive- analytical and the data collection tool is survey. Data were collected by library and field studies. Data collection tools consisted of a researcher-made questionnaire and a survey of domestic tourists. The statistical population of this research is all domestic tourists who visited Isfahan city in 2013. Thus, the sample size was estimated by Cochran without N, 96, but to improve the validity of the instrument was increased to 200 cases. The findings show that most of items bought by tourists (37/5%) are food items and souvenirs. Most methods used in purchase, instantaneous choice and immediately of the market (39%) and the main purpose of purchase items are to buy souvenirs (33/5%). The highest score was allocated to the highest index (0.25) and the lowest score was allocated to the lowest index (0.03) of the total score of one. In the final ranking, the component of the variety of items available for purchase in priority and the high price of souvenirs on the volume of purchases, ranked 18th.
    Keywords: Prioritization, Effective Factors, Purchase Behavior of Tourists, Souvenir, Isfahan
  • Ali Heydari , Mojtaba Amiri , Hossein Jamour* Pages 117-133
    It is essential to create the context for the strategic change in the organization. One of the necessity of reforming the municipal economic structure, modifying the method of budgeting and distributing resources, from traditional budgeting to an advanced budgeting system. Performance-based budgeting (PBB) by assigning targeted credit to activities can provide operational monitoring and facilitate access to resource allocation results while clarifying the distribution of resources. Accordingly, in this research, while introducing the internal factors affecting the implementation of the PBB, it has been attempted to express the relation between factors in the form of a conceptual model according to the extent of the impact and the effectiveness of each of the factors. This research is qualitative-quantitative in nature and is an applied in target dimension. In the process of identifying the factors, the content analysis method is used and in the classification stage of the known factors, an interpretative structural modeling tool is used. Data collection was gathered through reviewing organizational documents and interviewing managers, advisors and deputies of the Directorate of Program and Budget of Tehran Municipality. The results of the research show that in general, 11 main internal organizations are effective in implementing PBB. The citizenry agent has the least impact on the integrated information systems and has the most impact. According to the results of MICMAC analysis, none of the factors in the self-management area and two factors in the dependent region and eight factors in the communication area and the only factor of "integrated information systems" in the independent region.
    Keywords: PBB, Intra-organizational factors, Interpretative structural modeling, Tehran Municipality