فهرست مطالب

اقتصاد و مدیریت شهری - پیاپی 17 (زمستان 1395)

فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری
پیاپی 17 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالله نعامی، اسدالله غلامپور* صفحات 1-12
    طی چند دهه اخیر، رقابت به ویژه در حوزه شرکت ها و سازمان های خدماتی، به شدت افزایش یافته است. مسئولیت اجتماعی سازمان، عامل اساسی در بقای هر سازمان یا شرکتی است که در سال های اخیر نیز به آن توجه ویژه ای شده است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر فعالیت های مسئولیت اجتماعی بانک شهر بر عملکرد آن با توجه به نقش رضایت مشتریان و شهرت سازمان می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی- همبستگی است. 400 نفر به روش نمونه گیری در دسترس از بین مشتریان بانک شهر در شهر تهران به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. برای آزمون فرضیه ها و بررسی روابط بین عناصر مدل، از نرم افزار Lisrel8.8 استفاده شد. یافته های پژوهش نشان دادند که مسئولیت اجتماعی سازمان بر عملکرد سازمان تاثیر دارد. همچنین رضایت مشتریان و شهرت سازمان به عنوان متغیرهای میانجی تاثیرگذار هستند.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی سازمان، رضایت مشتریان، شهرت سازمان، عملکرد سازمان، بانک شهر
  • رضا خیرالدین، مسعود امیدی بهره مند* صفحات 13-29
    ابرپروژه ها، با هدف نوسازی و بهبود شرایط شهرها انجام می شوند. از جمله ابرپروژه هایی که در زمینه حمل ونقل به منظور حل معضل ترافیک در شهرهای بزرگ ایجاد می شوند، بزرگراه ها هستند. بزرگراه طبقاتی صدر در کلان شهر تهران نیز یکی از این ابرپروژه های شهری است که به منظور بهبود شرایط رفت وآمد وسایل نقلیه شخصی در کریدور شمال شرقی- شمال غربی شهر تهران، در سال 1392 بهره برداری شده است. تحقیق حاضر، تاثیر این ابرپروژه بر قیمت مسکن محلات مجاور آن را بررسی کرده است. پهنه های اطراف بزرگراه به ویژه جداره های نزدیکتر آن، از احداث پروژه متاثر هستند. از این رو برای سنجش این تاثیر، از شاخص قیمت مسکن و زمین -که جامع ترین شاخص دربردارنده کیفیت و کمیت تحولات یک بافت است- و نیز با بررسی تغییرات آن در فواصل مختلف از محور بزرگراه طبقاتی صدر، استفاده شده است. به نظر می رسد قیمت زمین و مسکن در فاصله نزدیک بزرگراه، رشد کمتری نسبت به حوزه تاثیر پروژه داشته است. صحت این فرضیه در قالب مطالعات میدانی تغییرات قیمت زمین و مسکن در حوزه نفوذ بزرگراه طبقاتی صدر، از طریق سنجش تغییرات شاخص قیمت زمین و مسکن بررسی شد. روش گردآوری داده ها در این پژوهش، میدانی و استفاده از داده های زمین مرجع و همچنین روش تحقیق در این پژوهش، تحلیل همبستگی داده ها با مناطق فرادست است. مقایسه تاثیر احداث بزرگراه طبقاتی صدر بر ارزش املاک مسکونی مجاور، به سه دوره زمانی قبل، حین و بعد از احداث و به میزان فاصله آن از محور بزرگراه بستگی دارد؛ به طوری که در فاصله 0 تا 60 متری، نرخ رشد قیمت، کمتر و در فاصله 60 تا 120 متری، نرخ رشد قیمت، بیشتر است. از فاصله 120 متری تا 1000 متری، تفاوت محسوسی در تغییرات قیمت املاک مسکونی نسبت به مناطق بالادست مشاهده نمی شود.
    کلیدواژگان: ابرپروژه، ارزش زمین، حمل و نقل، ترافیک، بزرگراه طبقاتی صدر
  • صادق هادیزاده زرگر* صفحات 31-47
    مکان یابی نواحی مستعد اکوتوریسم، از ایده های مهم در مدیریت و توسعه گردشگری است. این گرایش از گردشگری، نقش مهمی در حفاظت از منابع زیست محیطی و اقتصادی کشورهای جهان ایفا می کند؛ به طوری که توسعه آن در هر کشوری نیازمند مدیریت و برنامه ریزی موثر در این حوزه است. هدف از این پژوهش، شناسایی نواحی مستعد اکوتوریسم در استان مازندران است، تا ضمن حفاظت از منابع طبیعی استان، زمینه تامین منابع مالی پایدار، برای مجموعه مدیریت شهری فراهم شود. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی- تحلیلی می باشد. در این پژوهش، از تحلیل سلسله مراتبی و مجموعه سیستم های تصمیم گیری چندمعیاره در کنار مجموعه های فازی مقدار بازه ای و اعمال نتایج در سیستم اطلاعات جغرافیایی، به منظور شناسایی نواحی مستعد اکوتوریسم در استان مازندران استفاده شده است. نتایج نشان دادند که در میان چهار معیار اصلی شناسایی شده، معیار پتانسیل های گردشگری (با وزن نرمال شده نسبی 311/0)، بیشترین تاثیر و در مقابل، معیار تسهیلات و خدمات مسافرتی (با امتیاز نرمال شده 120/0)، کمترین تاثیر را داشته است. همچنین نواحی شناسایی شده جهت توسعه اکوتوریسم، نزدیک ترین فاصله را با مراکز نمونه گردشگری و هم زمان دورترین فاصله را با نواحی نامطلوب داشته اند.
    کلیدواژگان: مکان یابی، گردشگری، اکوتوریسم، مدل AHP فازی، استان مازندران
  • اسماعیل علی اکبری *، مصطفی طالشی، محمد فرجی دارابخانی صفحات 49-65
    نحوه استقرار جمعیت و فعالیت در فضا که در ادبیات توسعه با عنوان آمایش سرزمین از آن یاد می شود، عامل اصلی توازن و توسعه در مقیاس ملی و منطقه ای است. این مقاله با هدف ارزیابی سیاست شهرهای کوچک در توسعه منطقه ای، جایگاه شهرهای کوچک غرب کلان منطقه زاگرس را در توزیع جمعیت و تولید اشتغال مطالعه کرده است. روش مقاله، توصیفی- تحلیلی مبتنی بر داده های اسنادی است که در نرم افزارهای GIS و EXCEL، تحلیل کیفی شده اند. نتایج نشان دادند توزیع ظرفیت های جمعیتی و فرصت های اشتغال بین طبقات شهری، نامتعادل و در جهت خلاف توازن منطقه‏ای در جریان است. معدود شهرهای بزرگ و میانی (9 درصد شهرها)، 68 درصد جمعیت و شبکه شهرهای کوچک و روستا- شهرها که 91 درصد نقاط شهری را تشکیل می دهند، تنها 32 درصد جمعیت شهرنشین را در خود اسکان داده اند. ساختار فضایی اشتغال شهری نیز با عدم تعادل مواجه است؛ در نتیجه، نظام شهرنشینی منطقه، با حداکثر تمرکز جمعیت و فعالیت، زیرساخت ها و انواع ظرفیت های اشتغال با تسلط بخش خدمات و صنعت در شهرهای بزرگ و میانی و در مقابل، حداکثر پراکندگی در بخش اعظم منطقه و شهرهای کوچک آن روبه رو است. اگرچه سیاست های توسعه منطقه ای، بر رویکرد شهرهای کوچک تاکید دارد، اما تحولات شهرنشینی منطقه برخلاف سیاست های فوق، موجب تمرکزگرایی و سلطه سطوح بالای نظام شهری می شود و به نقش شهرهای کوچک در کاهش نابرابری و ایجاد توسعه و توازن منطقه ای، کمتر توجه شده است.
    کلیدواژگان: نظام شهری، ساختار جمعیت و اشتغال، توسعه و توازن منطقه ای، شهرهای کوچک، غرب کلان منطقه زاگرس
  • مهدی قائمی اصل *، مصطفی سلیمی فر، محمدحسین مهدوی عادلی، مصطفی رجبی مشهدی صفحات 67-81
    شهر صفر انرژی، شهر پایدار و شهر صفر کربن، اصطلاحات جدیدی در مدیریت انرژی شهرها هستند. در این پژوهش، الگوی ایجاد یک شهر زیست محیطی کم کربن در بخش شهری شهرستان مشهد مقدس با محوریت تامین پایدار انرژی الکتریکی، شبیه سازی شده است. بدین منظور حداکثر پتانسیل برق تجدیدپذیر زیست توده در کنار ایجاد ظرفیت فتوولتائیک لازم برای پوشش باقی مانده تقاضای برق بخش شهری مشهد، با استفاده از رهیافت برنامه ریزی آنالیزی در سیستم تولید قدرت هیبرید وارد شده است. نتایج پژوهش نشان دادند که تکنولوژی زیست توده با نوسان پذیری کمتر و هزینه تولید پایین تر، تکنولوژی برتر برای طراحی شهر زیست محیطی کم کربن می باشد و با ضریب نفوذ بالا وارد سیستم تولید هیبرد فسیلی تجدیدپذیر می شود. همچنین با این که ظرفیت تکنولوژی فتوولتائیک تا ظرفیت 8 گیگاواتی افزایش یافته است، به دلیل هزینه سرمایه گذاری بالا، امکان بهره برداری در سیستم تولید هیبرید در رقابت با تکنولوژی زیست توده وجود ندارد. ازاین رو پیشنهاد می شود که از یک سو، تکنولوژی زیست توده محور توسعه پایدار انرژی در بخش شهری مشهد به عنوان شهری در مسیر LCEC قرار گیرد و از سوی دیگر، سیاست های حمایتی برای کاهش هزینه تولید تکنولوژی فتوولتائیک اتخاذ گردد تا امکان رقابت پذیری این تکنولوژی در ظرفیت های بالا فراهم شود.
    کلیدواژگان: شهر زیست محیطی کم کربن، برنامه ریزی آنالیزی، تکنولوژی زیست توده، فناوری فتوولتائیک
  • مجتبی بابایی هزه جان *، علی پیران نژاد، حسین محمدپورزرندی، مجتبی امیری صفحات 83-99
    با گسترش و رشد روزافزون شهرها، کنترل و اداره این سیستم های پیچیده نیز دشوارتر شده است. کارآفرینی شهری، از جمله راهکارهایی است که با کاهش نرخ بیکاری و معضلات ناشی از آن، ایجاد درآمد پایدار، فراهم کردن زمینه استقلال شهروندان و...، شهرها را به سمت خودکنترلی هدایت کرده است. لذا شناسایی عوامل موثر بر کارآفرینی شهری می تواند راه را برای گسترش آن و به تبع آن، توسعه پایدار شهری فراهم کند. هدف این پژوهش، شناسایی عوامل اقتصادی موثر بر کارآفرینی شهری در کلان شهر تهران می باشد. پژوهش حاضر با استفاده از روش کیفی با انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته با دوازده نفر از مسئولان شهرداری تهران، اساتید حوزه شهری و کارآفرینی و کارآفرینان شهر تهران که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند، انجام شده است. داده های به دست آمده از مصاحبه ها، با روش تحلیل تم، تجزیه و تحلیل شدند و در نهایت عوامل اقتصادی موثر بر کارآفرینی شهری، در قالب پنج تم اصلی: ابزارها و مکانیزم های مالی، اقتصاد هوشمند شهری، مشاغل شهری، تجاری سازی ایده ها و بازارهای شهری، شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی شهری، اقتصاد شهری، شهر تهران
  • میرناصر میرباقری هیر *، میثم سلاحورزی صفحات 101-114
    جذب سرمایه گذاری در حوزه شهری، عاملی مهم و تاثیرگذار بر پیشرفت و رونق اقتصاد شهری است. سرمایه گذاری در هر استان تحت تاثیر مجموعه ای از عوامل کلان کشور و عوامل خاص آن استان است. اگر در جامعه ای، سرمایه گذاری در حد و اندازه لازم صورت نگیرد، رشد اقتصادی کند یا متوقف می شود. طی سال های اخیر با ابلاغ سیاست های اصل 44 قانون اساسی و قانون جلب و حمایت از سرمایه گذاری خارجی، زمینه افزایش مشارکت بخش خصوصی در امر سرمایه گذاری فراهم شده است؛ از این رو هدف این پژوهش، بررسی موانع جذب سرمایه گذاری در حوزه شهری در استان لرستان می باشد. در این پژوهش، داده ها به وسیله پرسشنامه از یک نمونه 189 نفری، متشکل از خبرگان اقتصادی و کارشناسان اقتصادی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان در سال 1394، گردآوری شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون های t تک گروهی و تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان دادند که وضعیت توسعه زیرساخت های سرمایه گذاری، وضعیت ریسک (عدم امنیت) سرمایه گذاری، نگرش سازمان ها و موسسات دولتی نسبت به سرمایه گذاری و وضعیت قوانین و مقررات سرمایه گذاری بر جذب سرمایه گذاری در استان لرستان، تاثیر زیادی دارند.
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، موانع سرمایه گذاری، اقتصاد شهری، استان لرستان
  • محمدعلی نعمتی، مرتضی اکبرزاده صفویی *، سمیه زنگیان، منصور باقرصاد رنانی صفحات 115-132
    امروزه، شهرداری به عنوان یکی از بزرگ ترین نهادهای اجتماعی محسوب می شود و اثربخشی این ارگان، مستلزم ساختار سازمانی مناسب و تعهد کارکنان به منظور افزایش عملکرد است. مدیران به منظور کسب خدماتی با کیفیت بالاتر، باید بر نگرش و رفتار کارکنان خدماتی، از طریق پیشینه فرهنگی، الگو های رفتاری و شیوه های مدیریتی، تمرکز کنند. از این رو سرمایه اجتماعی، با خلق هنجار ها و اعتماد متقابل، موجب تحقق اهداف اعضا می شود و بستر مناسبی برای بهره وری سرمایه انسانی، مالی و اقتصادی ایجاد می کند. در این راستا، تحقیق حاضر به بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر عملکرد شغلی با در نظر گرفتن مواردی چون تعهد کارکنان و رفتارهای شهروندی سازمانی پرداخته است. جامعه آماری تحقیق، 140 نفر از کارکنان ستادی شهرداری شهرستان خوی است. این پژوهش از لحاظ روش، توصیفی از نوع همبستگی است و داده ها از طریق پرسشنامه، جمع آوری شدند. به منظور سنجش روایی پرسشنامه تحقیق، از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم و جهت تعیین پایایی، از آلفای کرونباخ استفاده شد. داده ها نیز با استفاده از مدل معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج تحقیق، حاکی از تاثیر مثبت سرمایه اجتماعی بر تعهد کارکنان، رفتارهای شهروندی سازمانی و عملکرد شغلی بودند. همچنین تاثیر مثبت تعهد کارکنان و بروز رفتارهای شهروندی سازمانی توسط آن ها بر عملکرد شغلی نیز تایید شد. در نتیجه می توان گفت بهبود فرایندهای مربوط به تعهد کارکنان و رفتارهای شهروندی سازمانی که متاثر از عواملی چون سرمایه اجتماعی است، منجر به ارتقای عملکرد شغلی کارکنان می شود.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، تعهد به کیفیت خدمات، تعهد به سازمان، رفتارهای شهروندی سازمانی، عملکرد شغلی
|
  • Abdollah Naami, Asdollah Gholampoor* Pages 1-12
    Over the past few decades¡ competition¡ particularly in service companies and organizations¡ has been increased sharply. Organization’s social responsibility is a fundamental factor in survival of any organization or company that has been regarded particularly in last years. This research aims to investigate the impact of social responsibility activities of Bank Shahr on its performance considering the role of customers’ satisfaction and organizations’ reputation. In terms of purpose¡ this research is applied and its method is descriptive-correlational. 400 people were selected as available sample among Bank Shahr customers in the city of Tehran as sample size. To test hypotheses and investigation of relationships between model elements¡ Lisrel8.8 software and structural equation modeling were used. The results indicated that social responsibility activities of Bank Shahr have positive impact on its economic performance. However¡ customers’ satisfaction and organization’s reputation¡ as mediator variables¡ are influential as well.
    Keywords: organization's social responsibility, customer's satisfaction, organization's reputation, organization's performance, Banks Shahr
  • Reza Kheyroddin, Masoud Omidi Bahremand* Pages 13-29
    Urban projects are carried out with the aim of renovation and improvement of cities’ condition. Highways are one of urban projects addressing transport to solve traffic congestion in large cities. Sadr Multi-layered Highway in Tehran Metropolis is one of urban mega projects constructed in 2013 to improve traffic condition of private cars in northeast to northwest of Tehran. This research investigates the impact of this mega project on housing price of adjacent neighborhoods. Surrounding areas, particularly closer ones, have been affected by its construction. Thus, to measure the impact, housing and land price index- that is the most comprehensive index including quality and quantity of changes in an area- and investigation of its changes in different intervals of Sadr Multi-layered Highway were used. It seems that land and housing price had less growth near highway rather field of project. The validity of this hypothesis was investigated in the form of field studies of changes in land and housing price in the field of Sadr Multi-layered Highway through measuring changes of land and housing price index. The method of collecting data was field and reference land data. Research method is correlation analysis in this study with outreach areas. The comparison of constructing Sadr Multi-layered Highway depends on three periods i.e. before, during, and after construction and its distance from highway. Price level decreases at the distance of 0-60 meter and price level increases in the distance of 60-120 meter. Perceptible difference does not exist about the price changing of housing in the distance 120-1000 meter than whole region.
    Keywords: Mega-Project, Housing Price, transport, traffic, Sadr Multi, layered Highway
  • Sadegh Hadizadeh Zargar* Pages 31-47
    Locating potential areas of ecotourism is one of the important ideas in management and tourism development. This trend of tourism plays an important role in protecting environmental and economic resources of countries in the world. Its development in any country requires effective management and planning in this field. This research aims to identify potential areas of ecotourism in Mazandaran Province to protect natural resources and prepare the ground for sustainable financial resources for city management in this province. In terms of purpose, this research is applied and research method is descriptive-analytical. AHP, MCDM, fuzzy set interval value, and using results in geographical information system were used in order to identify potential areas of ecotourism in Mazandaran Province. The results indicated that the criterion of tourism potential (with relative normalized weigh of 0.311) had the most impact and the criterion of facilities and travel services (with normalized score of 0.120) had the least impact among four detected main criteria. However, detected areas for ecotourism development had the closest distance to tourism prominent centers and the farthest with undesirable areas as well.
    Keywords: Locating, tourism, ecotourism, fuzzy AHP model, Mazandaran Province
  • Esmaeil Aliakbari*, Mostafa Taleshi, Mohammad Faraji Darabkhani Pages 49-65
    Distribution of population and activity in space, called as spatial planning in development literature, is the main factor of balance and development in national and regional scale. This paper aims to evaluate the policy of small cities in regional development, the position of small cities in the western area of Zagros in population distribution, and job creation. Research method is descriptive-analytical based on documentary data that were qualified in GIS and Excel soft wares. The results indicated that population distribution and job opportunities are imbalanced between urban classes and are not in line with regional balance. 68percent (9 percent of cities) of population live in few large and medium cities and only 32 percent of urban population live in small cities network and rural–urban commuting areas (RUCAs) forming 91 percent of urban areas. Spatial structure of urban occupation is imbalanced. As a result, urbanization system of the area confronts with maximum population and activity concentration, infrastructures, and types of occupation capacities focusing on service and industry sectors in in large and medium cities vis-à-vis maximum distribution in the majority of this area and its small cities. Even though regional development policies emphasize on small cities approach, urbanization changes of the area, unlike mentioned policies, have resulted in centralization and dominated by high levels of urban system, and the role of small cities has been less considered in reducing inequality and creating regional development and balance.
    Keywords: Urban System, Population, Occupation Structure, Regional Development, Balance, Small Cities, West of Zagros Macro-Region
  • Mahdi Ghaemi Asl*, Mostafa Salimifar, Mohammad Hossien Mahdavi Adeli, Mostafa Rajabi Mashhadi Pages 67-81
    Zero-energy city, sustainable City and zero-carbon city are new terms in cities’ energy management. In this study, a framework of designing a Low-Carbon Eco-City (LCEC) in urban sector of Mashhad with focus on sustainable supply of electrical energy has been simulated. For this purpose, the maximum potential of biomass renewable electricity and expansion of photovoltaic capacity- required to cover remaining electricity demand in urban sector of Mashhad has been entered in Hybrid Power Generation System by using an analytical programming approach. The results indicated that biomass technology is superior technology for designing LCEC with less volatility and lower cost of production and it enters into the fossil-renewable hybrid production system with high penetration. Despite increasing capacity of photovoltaic technology up to 8GW, because of high investment cost problem, photovoltaic power generation cannot utilize in competition with the production of biomass technology. Hence it is suggested that biomass technology of sustainable development energy in the urban sector of Mashhad to be regarded as a city on the path LCEC. On the other hand, supportive policies should be adopted to reduce the cost of photovoltaic technology in order to provide the competitiveness of this technology in high capacities.
    Keywords: Low-Carbon Eco-City, Analytical Planning, Biomass Technology, Photovoltaic Technology
  • Mojtaba Babayi Hazehjan*, Ali Pirannejad, Hossein Mohammadpour Zarandi, Mojtaba Amiri Pages 83-99
    Controlling and administering cities have been more difficult with their increasing expansion and growth. Urban entrepreneurship is one of the strategies that directed cities toward self-control by reducing unemployment rate and its arising problems, creating sustainable revenue, preparing the ground for citizens’ independence etc. Thus, identifying effective factors on urban entrepreneurship can prepare the ground for its expansion, and consequently urban sustainable development. This research aims to identify effective economic factors on urban entrepreneurship in Tehran Metropolis. This research has been done by using qualitative method by semi-structured interviews with 12 Tehran Municipality officials, urban experts, and Tehran entrepreneurs by using purposeful sampling and snowball methods. Obtained data of interviews were analyzed by theme analysis method. Finally, effective economic factors on urban entrepreneurship were identified in the form of five main themes, tools, financial mechanisms, smart urban economy, urban occupations, commercialization of ideas, and urban markets.
    Keywords: Entrepreneurship, Urban Entrepreneurship, Urban Economy, City Of Tehran
  • Mirnaser Mirbaqeri Hir*, Meysam Salahvarzi Pages 101-114
    Absorbing investment in urban area is an important factor affecting progress and prosperity of the urban economy. Investment in any province is affected by a set of major factors in the country and specific factors of that province. If it is not invested appropriately in any society, economic growth will be slowed or stopped. During last years, by notifying the policies of Article 44 of the constitution and law of attraction and protection of foreign investment, the ground has been prepared to increase private sector participation in investment. Thus, this research aims to investigate the barriers of absorbing investment in urban area in Lorestan Province. Data were collected by questionnaire from a sample of 189 economic experts and masters in the Organization of Industry, Trade and Mine in 2015. To analyze data, one sample t-test and ANOVA were used. The results indicated that development of investment infrastructures, risk (insecurity) of investment, organizations and governmental institutions’ attitude toward investment, and rules and regulations of investment affect extremely investment in Lorestan Province.
    Keywords: investment, barriers of investment, urban economy, Lorestan Province
  • Mohammad Ali Nemati, Morteza Akbarzadeh Safooei*, Somayyeh Zangiyan, Mansoor Baqersad Ranani Pages 115-132
    Today, municipality is counted as one of the largest social bodies. Its effectiveness requires appropriately organizational structure and employees’ commitment to increase performance. Managers should concentrate on attitude and behavior of service staff through cultural background, behavioral patterns, and managerial styles in order to obtain higher quality services. Thus, social capital results in achievement of members’ objectives by creating norms and mutual trust and it prepares a suitable ground for efficiency of human, financial, and economic capital. In this regard, this research investigates the impact of social capital on job performance by considering issues such as employees’ commitment and organizational citizenship behaviors. Statistical population includes 140 headquarters staff of Khoy Municipality. This research method is descriptive and correlational. Data were collected by questionnaire. In order to measure validity, the first and second order confirmatory factor analysis was used. To determine reliability, Cronbach’s alpha was used. Data were analyzed by Structural Equation Modeling. The results indicated positive impact of social capital on employees’ commitment, organizational citizenship behaviors, and job performance. However, the positive impact of employees’ commitment and organizational citizenship behaviors on their job performance was confirmed. As a result, it can be stated that improvement of processes related to employees’ commitment and organizational citizenship behaviors, affected by factors such as social capital, results in improvement of employees’ job performance.
    Keywords: Social capital, commitment to quality of services, commitment to organization, organizational citizenship behaviors, job performance