فهرست مطالب

پژوهش های تجربی حسابداری - سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، پاییز 1396)

فصلنامه پژوهش های تجربی حسابداری
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امیر محمدی، علی ثقفی صفحات 1-20
    بررسی معیارهای حاصل از مدل های سنجش کیفیت اقلام تعهدی به منظور سنجش کیفیت سود در سال های اخیر، نشان از وجود عواملی دارد که منجر به کاهش توان این مدل ها در تفکیک اقلام تعهدی عادی و غیرعادی و بروز خطای نوع اول و نوع دوم در مدل های مربوطه می گردد. این تحقیق با شناسایی این عوامل، سعی در بهبود توان مدل های سنجش کیفیت اقلام تعهدی دار
    با در نظر گرفتن اقلام تعهدی چسبنده، عملکرد شرکت، اقلام تعهدی بلندمدت و تفکیک جریان-های نقدی، اقلام تعهدی غیرعادی با استفاده از معیاری جدید برای 123 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1380 الی 1392، مورد سنجش قرار گرفت.
    نتایج حاصل از بررسی توان این معیار در مقایسه با معیار حاصل از مدل های دیگر، نشان دهنده بهبود توانایی تفکیک اقلام تعهدی عادی و غیرعادی است.
    معیار جدید این تحقیق نشان از کاهش خطای نوع اول و نوع دوم در تعیین اقلام تعهدی غیرعادی دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت اقلام تعهدی، اقلام تعهدی غیرعادی، چسبندگی اقلام تعهدی، کیفیت سود
  • موسی بزرگ اصل، آزاده ادیبی صفحات 20-40
    ارزشمندی گزارشگری سود، بعنوان یکی از مهم ترین شاخص های تصمیم گیری سهامداران، در گرو میزان اطلاعاتی است که این فرآیند در اختیار بازار سرمایه قرار می-دهد. در این بین عواملی نظیر عدم تقارن اطلاعاتی، اخبار موجود در شرکت و... بر فرآیند گزارشگری سود اثر گذاشته و بار اطلاعاتی آن را دستخوش تغییر می کنند. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی اثر عدم تقارن اطلاعاتی و اخبار منفی بر محتوای اطلاعاتی سود فصلی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. برای بررسی این اثر از اطلاعات 75 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (1500 فصل-شرکت) در فاصله سالهای 1389 تا 1393 استفاده و جهت سنجش این رابطه از روش داده های تابلویی با اثرات ثابت استفاده شد. نتایج تحقیق بیانگر این موضوع است که افزایش عدم تقارن اطلاعاتی و اخبار منفی در انتهای یک فصل (و نه ابتدای آن) بر محتوای اطلاعاتی سود آن فصل تاثیری مثبت و معنادار دارد.
    کلیدواژگان: انگیزه های افشای اختیاری، محتوای اطلاعاتی سود، عدم تقارن اطلاعاتی، اخبار منفی
  • ابراهیم عباسی، محسن بذرافشان صفحات 41-60
    پژوهش حاضر به بررسی رابطه ی بین کیفیت سود، افشاء داوطلبانه، عدم تقارن اطلاعات با هزینه حقوق صاحبان سهام پرداخته شد . از این‏رو نمونه آماری 127 شرکت بورس اوراق بهادار تهران در بازه ی زمانی 1393- 1389 و با استفاده از رگرسیون چند متغیره از نرم افزار Eviews ، Spss و STATA مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد بین کیفیت سود و افشای داوطلبانه با هزینه حقوق صاحبان سهام رابطه ی منفی و معناداری وجود دارد به عبارتی بهبود کیفیت سود و افشای داوطلبانه شرکت ها موجب کاهش هزینه حقوق صاحبان سهام شرکت می شود . همچنین بین عدم تقارن اطلاعاتی و هزینه حقوق صاحبان سهام رابطه ی مثبت و معناداری حاکم است و عدم تقارن اطلاعات موجب افزایش هزینه حقوق صاحبان سهام می شود . همچنین بین عدم تقارن اطلاعاتی و هزینه حقوق صاحبان سهام رابطه ی مثبت و معناداری حاکم است و عدم تقارن اطلاعات موجب افزایش هزینه حقوق صاحبان سهام می شود .
    کلیدواژگان: کیفیت سود، افشاء داوطلبانه، عدم تقارن اطلاعاتی، هزینه حقوق صاحبان سهام
  • حمیده اثنی عشری، شبنم جوانمرد صفحات 61-80
    در این پژوهش، رابطه انگیزه های مدیریت سود افزاینده، نظام راهبری شرکتی و اثر همزمان آنها با رفتار نامتقارن هزینه آزمون شد. به منظور سنجش رفتار نامتقارن هزینه، از رابطه بین لگاریتم نسبت هزینه های اداری، عمومی و فروش و لگاریتم نسبت درآمدهای عملیاتی استفاده شد. نظام راهبری شرکتی نیز با استفاده از هفت متغیر اندازه هیات مدیره، درصد اعضای غیرموظف، درصد سهامداران نهادی، تمرکز مالکیت، درصد سهامداران عمده، درصد سهامداران مدیریتی و نوع حسابرس و یک شاخص تجمیعی سنجیده شد. دو شاخص نرخ بازده دارایی و نسبت تغییرات سود خالص به مجموع دارایی ها هم برای تعیین انگیزه های مدیریت سود به شکل افزایشی لحاظ شد. در این راستا داده های 84 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره 1384 الی 1393 با در نظر گرفتن برخی ویژگی ها (840 شرکت- سال) آزمون شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، تحلیل رگرسیون ( حداقل مربعات تعمیم یافته)- روش داده های ترکیبی بکار گرفته شد. نتایج نشان داد هزینه به طور میانگین رفتاری نامتقارن دارد؛ بعلاوه، هزینه در شرکت هایی که درشرایط مدیریت سود افزاینده قرار دارند در مقایسه با دیگر شرکت ها با تاخیری یکساله به شیوه ای متقارن رفتار می کند. نظام راهبری شرکتی به طور میانگین رابطه معنی داری با رفتار هزینه ندارد؛ این نظام رفتار نامتقارن هزینه را در شرکت هایی که انگیزه مدیریت سود افزاینده دارند تقویت نمی کند.
    کلیدواژگان: رفتار نامتقارن هزینه، مدیریت سودا افزاینده، نظام راهبری شرکتی
  • زعیمه نعمت الهی، صفدر علیپور، علی غیوری مقدم، ایرج اصغری صفحات 81-100
    هدف از پژوهش حاضر محاسبه کارایی هزینه و سود بانک های تجاری ایران و بررسی رابطه بین کارایی هزینه و سود با متغیرهای اندازه، نسبت کفایت سرمایه، نسبت هزینه به سود و سودآوری است. این پژوهش در دو مرحله انجام شد. در مرحله نخست با استفاده از تکنیک تحلیل پوششی داده ها، کارایی هزینه و سود 10 بانک در دوره زمانی 1385-1392 مورد محاسبه قرار گرفت و در مرحله دوم با بهره گیری از رگرسیون داده های ترکیبی (پانلی) به بررسی رابطه میان کارایی هزینه و سود با متغیرهای پیش گفته پرداخته شد.
    در مرحله نخست بانک های مورد بررسی به طور نسبی در دو گروه کارا و غیر کارا از لحاظ هزینه و سود طبقه بندی گردید و مشخص شد که بانک های مورد بررسی از لحاظ کسب سود و منافع کارایی بیشتری نسبت به صرف یا هزینه کردن منابع دارند. همچنین، از دیگر یافته های این مرحله از پژوهش، ارائه راهکاری برای بانک های ناکارا به منظور حرکت به سمت مرز کارایی بود. در حقیقت، تکنیک تحلیل پوششی داده ها، واحدهای مرجع (از میان بانک های کارا) را برای بانک های ناکارا جهت تعیین هزینه و سود بهینه مشخص کرد.
    نتایج به دست آمده از اجرای مرحله دوم پژوهش حاکی از آن است که متغیرهای نسبت کفایت سرمایه و سودآوری بر کارایی هزینه تاثیر معناداری ندارند ولی متغیرهای نسبت هزینه به سود و اندازه در سطح خطای 5% به ترتیب دارای تاثیر معکوس و مستقیم معناداری بر کارای هزینه هستند. این نتایج به این معنی است بانک هایی که تمایل بیشتری برای کنترل هزینه ها دارند کارایی هزینه بالاتری داشته و بانک های بزرگتر نیز از صرفه جویی ناشی از مقیاس بالاتری برخوردارند. همچنین از نتایج دیگر پژوهش این بود که به استثنای متغیر سودآوری هیچکدام از دیگر متغیرهای مورد بررسی تاثیر معنی داری بر کارایی سود ندارند.
    کلیدواژگان: کارایی هزینه و سود، تحلیل پوششی داده ها، داده های ترکیبی و صنعت بانکداری
  • مهدیه حبیبی، آزیتا جهانشاد صفحات 101-120
    در بازار های مالی، اطلاعات می تواند به صورت نشانه ها، علائم ، اخبار و پیشبینی های مختلف از داخل یا خارج شرکت گزارش و در دسترس سهامداران قرار گیرد و موجب ایجاد واکنش سهامداران شود. عوامل موثر زیادی وجود دارد که واکنش سرمایه گذاران به اطلاعات افشاء شده را تحت تاثیر قرار می دهد و ازآنجا که ویژگی های شرکت ها متفاوت است، بنابراین به نظر می رسد جهت افزایش کارایی بازار سرمایه، بررسی عوامل موثر برتاثیر پذیری سرمایه گذاران، یک ضرورت باشد. لذا هدف از انجام این تحقیق، آزمون نقش اعتماد اجتماعی بعنوان محرک رفتاری و بارزترین شاخصه سرمایه اجتماعی که یکی از جنبه های مهم روانشناختی و انسانی است بر واکنش سرمایه گذاران نسبت به اعلان سود و تاثیر کیفیت سود و تاخیر در گزارش سود بر رابطه آنها می باشد، که از منظر 210 سرمایه گذار حرفه ای در سطح 70 شرکت فعال بورس برای سال 92 مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که سطح اعتماد بازار سرمایه در حد نسبتا متوسط بوده واینکه اعتماد به خودی خود بر واکنش سرمایه گذاران تاثیرگذار نمی باشد. سپس تاثیر دو متغیر کیفیت سود و تاخیر در گزاش سود بر رابطه بین اعتماد اجتماعی بر واکنش سرمایه گذاران مورد آزمون قرار گرفت و نتیجه آزمون دال بر این بود که کیفیت سود و تاخیر در گزارش سود این رابطه را تحت تاثیر قرار می دهد.
    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، واکنش سرمایه گذاران، اعلان سود، کیفیت سود، تاخیر در گزارش سود
  • محمدعلی آقایی، سعید سیرغانی، صالح عرفی زاده صفحات 121-140
    هدف اصلی مقاله بررسی این است که آیا مشکل جریان نقدی آزاد جنسن، همزمانی بازده سهام را افزایش می دهد یا خیر. بر اساس مطالعات گذشته، انتظار می-رود شرکت های با جریان نقدی آزاد بالا و فرصت های رشد کم، از طریق کاهش کیفیت افشاء، همزمانی بازده سهام را افزایش دهند.
    این پژوهش بوسیله ی دو مدل رگرسیون توبیت فرضیه ها را مورد آزمون قرار داد. بدین منظور، نمونه ای شامل 112 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار برای دوره ی ابتدای 1389 تا پایان 1393 انتخاب شدند.
    یافته های پژوهش نشان می دهد که جریان نقدی آزاد و فرصت های رشد، بترتیب، تاثیر منفی و مثبت (معنادار) بر کیفیت افشا و تاثیر مثبت و منفی (معنادار) بر همزمانی بازده سهام دارند.
    نتیجتا، در شرکت های با جریان نقدی آزاد بالا و فرصت های رشد کم، کیفیت-افشا پایین تر و همزمانی بالاتر است و یافته های مطالعات پیشین تایید می شود. بعبارت دیگر، می توان نتیجه گرفت که مشکل جریان نقدی آزاد جنسن بر همزمانی بازده سهام می افزاید.
    کلیدواژگان: اطلاع دهندگی قیمت سهام، جریان وجه نقد آزاد، کارآیی اطلاعات، کیفیت افشا، همزمانی بازده سهام
  • پری راشدی، حمیدرضا بزاززاده صفحات 141-160
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر چرخه تجاری و سررسید بدهی بر سرمایه گذاری شرکت ها در دارایی های ثابت است.
    در این پژوهش اطلاعات مالی 113 شرکت تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره زمانی 1382 تا 1392 بررسی شد (1243 شرکت - سال) و جهت آزمون فرضیه ها، از روش تحلیل رگرسیون مبتنی بر داده های ترکیبی استفاده گردید.
    نتایج تحقیق نشان از آن داشت که بین چرخه تجاری و سرمایه گذاری شرکت در دارایی های ثابت رابطه معنادار و مستقیم و بین سررسید بدهی و سرمایه گذاری شرکت در دارایی ثابت رابطه معنادار و معکوس وجود دارد. علاوه بر این، نتایج پژوهش نشان داد چرخه تجاری بر رابطه بین سررسید بدهی و سرمایه گذاری در دارایی های ثابت اثر معنادار و مستقیم دارد. آزمون های اضافی به تفکیک صنایع (محصولات دارویی، خودرو و ساخت قطعات، محصولات شیمیایی، فلزات و کاشی و سرامیک) نشان داد چرخه تجاری بر سررسید بدهی و سرمایه گذاری شرکت در دارایی های ثابت، تنها در صنعت محصولات دارویی موثر بوده اما در دیگر صنایع تاثیری نداشته است.
    کلیدواژگان: چرخه تجاری، ساختار سررسید بدهی، سرمایه گذاری در دارایی های ثابت، دوره رشد، دوره رکود
  • مریم صابری، مهدیه اسفندیارپور، محمد نوروزی صفحات 161-180
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر متغیرهای حسابداری محرک ریسک بر بازده غیر متعارف سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد، در راستای این هدف اطلاعات مورد نیاز 98شرکت، دربازه زمانی 6 ساله، 1389-1394 از جامعه آماری که قابل دسترس بود، انتخاب گردیدو با استفاده از نرم افزار7 Eviewsمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمون ها حاکی ازآنست که بین انحراف گردش دارایی و بازده غیر متعارف و بین انحراف حاشیه سود و بازده غیر متعارف ،.همچنین بین متوسط اهرم مالی و بازده غیر متعارف رابطه وجود دارد، اما بین متوسط اهرم بدهی عملیاتی و بازده غیر متعارف رابطه وجود ندارد .نتایج آزمون ها حاکی ازآنست که بین انحراف گردش دارایی و بازده غیر متعارف و بین انحراف حاشیه سود و بازده غیر متعارف ،.همچنین بین متوسط اهرم مالی و بازده غیر متعارف رابطه وجود دارد، اما بین متوسط اهرم بدهی عملیاتی و بازده غیر متعارف رابطه وجود ندارد .
    کلیدواژگان: بازده غیر متعارف سهام، متغیرهای حسابداری محرک ریسک، انحراف گردش دارایی، انحراف حاشیه سود، متوسط اهرم مالی
  • قادر داداش زاده، رسول برادران حسن زاده صفحات 181-200
    متنوع سازی شرکتی شکلی از استراتژی شرکتی که بسیاری از مدیران برای بهبود عملکرد شرکتشان از آن استفاده می کنند. براساس تئوری نمایندگی، مدیران اطلاعات بیشتری در مقایسه با سهامداران دارند و ممکن است تصمیماتی اتخاذ نمایند که هم راستا با منافع سهامداران نباشد. مدیران اغلب به منظورگمراه ساختن سهامداران نسبت به عملکرد اقتصادی واقعی شرکت، سود را مدیریت می کنند. یکی از عوامل مهمی که بر مدیریت سود تاثیرگذار است، می تواند استراتژی متنوع سازی شرکتی باشد. لذا هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین استراتژی متنوع سازی شرکتی و پدیده مدیریت واقعی و مصنوعی سود می باشد. در این مطالعه با استناد از پژوهش ایمن خانچل (2015)، برای سنجش استراتژی متنوع سازی شرکتی از دو شاخص متنوع سازی تجاری و متنوع سازی جغرافیایی بر اساس مدل آپوستو (2010) استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل 124 شرکت در بازه زمانی 1388 تا 1392 می باشد، اما برای اندازه گیری برخی از متغیرها، از اطلاعات مالی 1384 تا 1393 نیز استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد بین متنوع سازی تجاری و مدیریت مصنوعی سود ارتباط وجود ندارد و بین متنوع سازی جغرافیایی و مدیریت مصنوعی سود ارتباط منفی و معنادار وجود دارد. همچنین بین متنوع سازی شرکتی و مدیریت واقعی سود ارتباط وجود ندارد.
    کلیدواژگان: استراتژی متنوع سازی شرکتی، متنوع سازی تجاری، متنوع سازی جغرافیایی، مدیریت سود
|
  • Ali Saghafi, Amir Mohammadi Pages 1-20
    Precise studies of accruals quality earnings quality have problems in determine abnormal accruals as Type I and II error. In this research, an organized structure is explained for identifying accruals estimation error with precise analysis of accruals creation process at the time of company revenues and expenses recognizing and this organized structure became operational in a way that was testable.
    In this study, earnings quality measure of 123 listed companies in Tehran Stock Exchange during 2001 to 2013 was calculated and compared with other measures Model from the perspective of Type I and II error.
    This comparison showed that the model of this study is better than other models from the perspective of Type I and II error. In the other words, organized structure in the process of accruals identification and their time matching with cash flows, introduction of sticky accruals, using accruals in estimating their errors and developing models in industry level, improve accruals quality model.
    Keywords: Accruals Quality, Abnormal accruals, Sticky Accruals, Earnings Quality
  • Moosa Bozorg Asl, Azadeh Adibi Pages 20-40
    Value of the earnings reporting process as one of the most important elements of decision making for the shareholders and also other capital market participants is contingent upon the amount of the information that this process makes available for the stock market. Elements such as information asymmetry and news in the company have impact on earnings reporting process and make changes to its earnings informativeness. The main objective of this study is to analyze the impact of information asymmetry and bad news on quarterly Earnings Informativeness of Tehran listed companies. In pursuance of this objective, data of 75 Tehran listed companies from 2010 to 2015 were used, and to gauge this correlation, panel fixed effects regression was applied. The results indicated that an increase in information asymmetry and bad news at the end of a quarter (but not the beginning of a quarter) has a positive and meaningful effect on the Earnings Informativeness of that quarter.
    Keywords: Voluntary disclosure incentives, earnings informativeness, information asymmetry, bad news
  • Ebrahim Abbasi, Mohsen Bazrafshan Pages 41-60
    Capital market investors by investors on the basis of return and risk objectives and an acceptable level takes place. Returns expected by investors in their investment firms as the costs will be assessed. Given the importance of this issue, this study examines the relationship between earnings quality, voluntary disclosure, information asymmetry will be discussed at the expense of equity. The sample consisted of one hundred twenty-seven companies of Tehran Stock Exchange In the period 1393- 1389 and multivariate regression using software Eviews, Spss and STATA was investigated. The results showed the voluntary disclosure of earnings quality and the cost of equity and there is a significant negative relationship In other words, improve the quality of voluntary disclosure of income and reduce the company's cost of equity. The relationship between information asymmetry and cost of equity is a significant and positive ruling And increase the cost of equity is information asymmetry.
    Keywords: quality of earnings, voluntary disclosure of information asymmetry, the cost of equity
  • Hamideh Esnaashari, Shabnam Javanmard Pages 61-80
    The relationship between upward earnings management incentives and corporate governance mechanism and their joint effects with asymmetric expense behavior is investigated in this research.
    The relationship between logarithm of SG&A ratio and logarithm of operating revenue ratio is used to measure the asymmetric expense behavior. The corporate governance mechanism is measured by 7 components including board size, the percentage of independent directors ownership, the percentage of institutional shareholder ownership, ownership concentration, the percentage of major shareholders ownership, the percentage of management ownership, auditor type and a combined proxy as a whole. Return on assets (ROA) and changes of net income to total assets ratio are used to measure upward earnings management incentives. So 98 corporation's financial data listed on Tehran Stock Exchange (TSE) are collected (840 firm-year) during 2005 to 2014 using certain criteria. GLS- pooled method is run to analyze data.
    The results reveal that expense behaves asymmetric on average. Additionally, expense behaves symmetric in firms with upward earnings management incentives with an annual Lag in comparison with others. Corporate governance mechanism has no significant relationship with asymmetric expense behavior on average. This mechanism does not reduce symmetric behavior of expense in firms with upward earnings management incentives.
    Keywords: Expense asymmetric behaviour, upward Earnings management, Corporate governance
  • Zaemeh Neamatollahi, Safdar Alipur, Ali Ghayouri Moghaddam Pages 81-100
    The objective of this research is to measure cost efficiency and profit efficiency of Iranian commercial banks and to investigate relationship between the measured efficiency and some variables composed of size, capital adequacy ratio, cost to income ratio and profitability. With respect to the above-mentioned objective, this research is accomplished in two steps. First, using DEA technique, cost and profit efficiency of 10 banks over the period of 2006-2010 is calculated. Then, utilizing panel data regression, the correlation between cost and profit efficiency and pre-determined variables is investigated. At the first stage, the sample banks are classified into two groups, i.e., efficient and inefficient, with respect to cost and profit. Moreover, among other findings of this research, is to equip inefficient banks with a path in which they can approach efficiency frontier. In fact, the DEA technique discovers reference units (among efficient banks) in order to determine optimum cost and profit required for inefficient banks. The results arrived from the second phase of this research indicate that some assumed determinants of efficiency including capital adequacy ratio and profitability ratio do not affect significantly the cost efficiency. However, the variables cost to income ratio and size have a significantly negative and positive effect on cost efficiency respectively at the 5% level, indicating that the banks more willing to control costs are more cost efficient and also the larger banks are more taking advantages of economies of scale. Moreover, among other results of this research is that except for the profitability variable, none of the other investigated variables, i.e. capital adequacy ratio, cost to income ratio and size, do not bear any effect on the profit efficiency significantly.
    Keywords: cost, profit efficiency, data envelopment analysis, panel data, banking industry
  • Mahdieh Habibi, Azita Jahanshad Pages 101-120
    In the financial markets, the information can be reported as signs, symptoms, news and various prediction from inside or outside of the company in order to be available for shareholders and stimulus their reaction. There are many factors which affect the investors reaction to information disclosed. Whereas, the characteristics of companies are different, it seems to increase the efficiency of capital markets is a necessity by focusing on the factors which stimulate investors to react. So the aim of this study is to examine the role of social trust as a behavioral stimulus and the most striking feature of social capital that is one of the most important aspects of psychology and human on the investor’s reaction to earning announcement and the impact of earning quality and delay in reporting on their relation. It was investigated by 210 professional investors at 70 active companies in stock exchange. The results of study indicate that the level of social trust in the capital market is relatively moderate and the trust itself has no effect on the investor’s reaction. Then the study is tested by the impact of two variables earning quality and delay in reporting on the relation between trust and investors reaction. Moreover, the results of testing research hypotheses show that this relation is affected by earning quality and delay in reporting.
    Keywords: Social Trust, Investors Reaction, Earnings Announcement, Earning Quality, Delay in Reporting
  • Mohammadali Aghaii, Saeed Sirghani, Saleh Orfizadeh Pages 121-140
    The main objective of this paper is to investigate whether Jensen's free cash flow problem increases stock return synchronicity or not. Based on the previous studies, this is expected that low-growth firms with high free cash flow increase stock return synchronicity by decreasing disclosure quality.
    This research examined the hypotheses of the research by using two Tobit regression models. For this Purpose, a sample containing 112 companies listed on Tehran Stock Exchange for the time period of the beginning of 1389 to the end of 1393 were selected.
    The research findings show that free cash flow and growth opportunities, respectively, negatively and positively affects disclosure quality and respectively, positively and negatively affects stock return synchronicity.
    Accordingly, in low-growth firms with high free cash flow, disclosure quality is lower and stock return synchronicity is higher and the findings of the previous studies are supported. In other words, this can be resulted that Jensen's free cash flow problem increases stock return synchronicity.
    Keywords: Stock price awareness, Jensen free flow problem, the effectiveness of information, disclosure quality, stock return synchronicity
  • Pari Rashedi, Hamid Reza Bazzaz Zadeh Pages 141-160
    The aim of this research is investigation of the effects of business cycle and debt mathurity on firms’ investment on fixed assets. In this research the financial informahion of 113 industrial firms listed in Tehran Stock Exchange during 2004 – 2014 (1243 firm-years) were considered and regression analysis based on pooled data were used in hypothesizes test. The results showed that there is direct and meaningful relation between business cycle and investment on fixed assets, and there is, also a meaningful and reverse relation between debt maturity and firm investment in fixed asset. Additionally, the results showed that business cycle has meaningful and direct effect on the relationship between debt maturity and investment in fixed assets. Extra tests on industry levels (medical materials and productions, car and pieces structure, chemical materials and productions, metals, tile and ceramic) showed that there was a meaningful relation between business cycle and firm investment in fixed assets in chemical industry, but there wasn’t any relationship in other industries.
    Keywords: Business cycle, Structure debt maturity, Investment on fixed assets, Boom, Recession
  • Maryam Saberi, Mahdieh Esfandiarpoor, Mohammad Noroozi Pages 161-180
    The aim of this study was to investigate the effect of accounting variables driving risk on abnormal stock returns of companies listed in the Tehran Stock Exchange, For this purpose the information required 98, gates period of 6 years, from 2010 to 2015 the population that was available, Was selected And using the software were analyzed Eviews7. The results were that indicates the deviation between the deviation margin and asset turnover and abnormal returns and abnormal returns, the average financial leverage and efficiency. Also unusual there, but the average operating debt leverage and abnormal returns are related no.The aim of this study was to investigate the effect of accounting variables driving risk on abnormal stock returns of companies listed in the Tehran Stock Exchange, For this purpose the information required 98, gates period of 6 years, from 2010to 2015 the population that was available, Was selected And using the software were analyzed Eviews7. The results were that indicates the deviation between the deviation margin and asset turnover and abnormal returns and abnormal returns, the average financial leverage and efficiency. Also unusual there, but the average operating debt leverage and abnormal returns are related no.
    Keywords: abnormal stock returns, accounting variables driving risk, asset turnover deviation, deviation margin, average financial leverage
  • Ghader Dadashzade, Rasool Baradaran Hasanzade Pages 181-200
    Corporate Diversification of the corporate form of business strategy that many managers are used to improve of their performance. Based on agency theory, management has more information compared with other shareholders and may make decisions that are not in line with the interests of shareholders. Managers often in order to mislead shareholders is earning manage about the corporate actual economic performance. One of the important factors that affect earning management, can Corporate Diversification Strategy. Therefore the aim of this research is to investigation the relationship between Corporate Diversification Strategy and Real and Artificial Earning Management. In this research, according Imen Khanchel (2015), to measure Corporate Diversification Strategy is used from two Business and Geographical Diversification index based on Apostu Model (2010). The statistical population included 124 companies over the period 2009 to 2013, but also some of the variables used to measure the financial years 2005 and 2014. The results show that there is not relationship between Business Diversification Strategy and Artificial Earning Management and there is negative and significant relationship between Geographical Diversification Strategy and Artificial Earning Management. Also, there is not relationship between Business Diversification Strategy and Real Earning Management in this research.
    Keywords: Corporate Diversification Strategy, Business Diversification, Geographic Diversification, Earnings Management