فهرست مطالب

دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت - پیاپی 18 (تابستان 1395)

نشریه دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت
پیاپی 18 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهره حاجیها، محمدرضا ابراهیمی صفحات 1-13
    این پژوهش تاثیر بهبود و میزان بهبود در اظهارنظر حسابرسی را بر زمانبندی افشای اطلاعات مالی سالانه و میان دوره ای شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی می کند. فرض شده است که بهبود در اظهارنظر حسابرسی اخبار خوبی در مورد شرکت تلقی می شود. همچنین شرکت ها اخبار خوب را نسبت به اخبار بد زودتر گزارش می کنند. بنابراین انتظار بر این است که شرکتی که اظهارنظر حسابرسی آن نسبت به سال قبل بهبود داشته است،گزارش های مالی سالانه و میان دوره ای خود را زودتر منتشر کند. برای این منظور پنج فرضیه تدوین شد و مورد آزمون قرار گرفت. دو فرضیه اول زمانبندی اطلاعات مالی سالانه و دو فرضیه بعدی زمانبندی اطلاعات مالی میان دوره ای را مورد توجه قرار داده است. فرضیه پنجم نیز به مقایسه تاثیر انواع اظهارنظر حسابرسی بر زمانبندی گزارشگری مالی سالانه و میان دوره ای می پردازد. در پژوهش حاضر داده های مربوط به 95 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال های 1386 تا 1392 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است که در آن برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های آماری رگرسیون ترکیبی و پنل دیتا استفاده شده است.
    نتایج فرضیه ای پژوهش نشان می دهد که نوع اظهارنظر حسابرسی بر زمانبندی گزارشگری مالی سالانه موثر است. همچنین بهبود در اظهارنظر حسابرسی شرکت باعث گزارشگری مالی سالانه سریع تر می شود. نتایج پژوهش نشان داد که نوع اظهارنظر حسابرسی و میزان بهبود در اظهارنظر حسابرسی، تاثیر معناداری بر زمانبندی ارائه گزارش های مالی میان دوره ای دارد. براساس نتایج فرضیه پنجم نیز نشان داد که تاثیر انواع اظهارنظر حسابرسی بر گزارشگری مالی میان دوره ای، در مقایسه با تاثیر آن بر گزارشگری مالی سالانه، بیشتر است.
    کلیدواژگان: اظهارنظر حسابرسی، بهبود در اظهارنظر حسابرسی، افشای اطلاعات، گزارشگری مالی سالانه، گزارشگری مالی میان دوره ای
  • مهدی صالحی، زین العابدین فلاح گنجه صفحات 15-27
    استانداردهای حسابرسی یکی از مهمترین اجزای موثر بر کیفیت حسابرسی می باشداگر چه عوامل دیگری همچون درک، شناخت و برداشت کاربران، مهارت ها و شایستگی حسابرسان، اقدامات و ضوابط نظارتی و محیطی در کیفیت خدمات حسابرسی تاثیر گذار شناخته شده اند اما استانداردهای حسابرسی تنها عاملی است که توسط انجمن ها و مراجع حرفه ای به رسمیت شناخته شده است. در این پژوهش، هدف ما اولویت بندی ارکان کیفیت گزارش حسابرسی از دیدگاه حسابرسان مستقل با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی فازی بوده است و عوامل کیفیت حسابرسی را در 8 گروه طبقه بندی کردیم. نتایج آزمون های آماری نشان داد که مهمترین عامل تاثیر گذار بر کیفیت گزارش حسابرسی استانداردهای حسابرسی می باشد و اولویت اول کیفیت حسابداری، مرجع تدوین کننده استانداردهای حسابرسی در ایران، سازمان حسابرسی می باشد. با توجه به نتایج حاصل شده اولویت دوم نظارت وکنترل بر حسابرسی و اولویت سوم قوانین حاکم برحرفه حسابداری وحسابرسی می باشد. از این پژوهش می توان اینگونه استنباط نمود که بخش عمده ای از کیفیت گزارش حسابرسی به دوش سازمان حسابرسی وجامعه حسابداران رسمی ایران می باشد لذا این سازمانها می تواند با انجام ساز و کارهای مناسب و تدوین استانداردهای حسابرسی با کیفیت بالا و وضع قوانین مناسب نقش موثری در افزایش کیفیت گزارش حسابرسی داشته باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت گزارش حسابرسی، سلسه مراتبی فازی، استاندارد حسابرسی، قوانین و مقررات
  • محمد نمازی، محمدحسین قدیریان آرانی، حسن فتاحی نافچی صفحات 29-53
    هدف اصلی این پژوهش بررسی قابلیت های فنون جاری حسابداری مدیریت استراتژیک در به کارگیری استراتژی اقیانوس آبی و تاثیرات احتمالی حسابداری مدیریت استراتژیک و فنون آن از این نوع استراتژی است. پژوهش حاضر از انواع پژوهش های کیفی بوده و از روش کتابخانه ای برای جمع آوری مطالب آن استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که برخی از تکنیک های حسابداری مدیریت استراتژیک نه تنها قابلیت کاربرد برای پیاده سازی و اجرای استراتژی اقیانوس آبی را دارند بلکه از اجزای ضروری آن به حساب می آیند؛ از جمله تحلیل چرخه عمر، قیمت گذاری استراتژیک، تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش، هزینه یابی هدف، هزینه یابی کایزن، بودجه ریزی کایزن، هزینه یابی و مدیریت بر مبنای فعالیت و ارزیابی متوازن. با وجود این، اکثر این تکنیک ها برای کمک به مدیریت استراتژیک مبتنی بر اقیانوس آبی نیازمند تعدیلاتی هستند. به بیان دیگر، حسابداری مدیریت استراتژیک برای سودمند بودن در تدوین، پیاده سازی، تداوم و ارزیابی استراتژی اقیانوس آبی نیاز به پیشرفت هایی دارد. توجه به صنایع جانشین و جایگزین، مطلوبیت برای خریدار (از جمله غیرمشتریان)، عوامل انسانی، رفتاری و نامشهود مهمترین پیشرفت های لازم برای حسابداری مدیریت استراتژیک در این زمینه هستند. بنابراین نتیجه گیری می شود که حسابداری مدیریت استراتژیک از نوع رنگ استراتژی شرکت تاثیر می پذیرد، اما با انجام تعدیلاتی در فنون آن، کماکان می توان سودمندی این سیستم اطلاعاتی را حفظ کرد.
    کلیدواژگان: استراتژی اقیانوس آبی، نامربوط کردن رقابت، استراتژی اقیانوس قرمز، فنون نوین حسابداری مدیریت استراتژیک
  • مهدی مرادی، محمدعلی باقرپور، احمد احمدی صفحات 55-62
    این مقاله پدیده نزدیک بینی را در بازار سرمایه ایران مورد آزمون قرار می دهد. منظور از نزدیک بینی، بیش از واقع ارزیابی کردن عایدات کوتاه مدت و کمتر از واقع ارزیابی کردن عایدات بلندمدت، توسط سرمایه گذاران فعال در بازار است. آزمونهای تحقیق برپایه یک مدل مبتنی بر رویکرد حسابداری مازاد تمیز بنا شدند. این مدل بر مبنای فرض کارایی بازار استوار گشته و حاوی پیش بینی هایی است که نشان می دهد، چگونه قیمت و ارزش شرکت تحت تاثیر ارزش دفتری و سودهای آتی مورد انتظار کوتاه و بلندمدت قرار می گیرد. برای آزمون پدیده نزدیک بینی، از اطلاعات 250 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، طی سالهای 1384 تا 1391 استفاده شد. به منظور آزمون فرضیه تحقیق، مدل مذکور با استفاده از روش داده های ترکیبی با اثرات ثابت برآورد گردید. نتایج برآورد مدل و نیز استفاده از آزمونهای والد و t نشان داد، پدیده نزدیک بینی در بازار سرمایه ایران خودنمایی می کند. این عامل نشان می دهد، سرمایه گذاران ایرانی اهمیت بیشتری برای گذشته شرکت و عایدات آتی کوتاه مدت آن قائلند و کسب عایدات آتی بلندمدت را چندان مهم نمی دانند.
    کلیدواژگان: نزدیک بینی بازار، فرضیه بازار کارا، حسابداری مازاد تمیز، عایدات، آزمون والد
  • محمد علی باقرپور ولاشانی، محسن نوغانی، زهرا گل علیزاده فروتقه صفحات 63-81
    تحقیق حاضر به بررسی تاثیر اجرای دستورالعمل کنترل های داخلی بر اعتماد استفاد کنندگان صورت های مالی (شامل سهامداران، اعتباردهندگان، حسابرسان، مدیران مالی شرکت های بورسی و کارشناسان نهاد نظارتی سازمان بورس) می پردازد. داده های لازم برای انجام این پژوهش از طریق پرسش نامه و بر اساس نمونه ای متشکل از 181 استفاده کننده جمع آوری شده است. به کمک پرسش نامه نوع تاثیر و میزان اهمیت دستورالعمل کنترل های داخلی و ابعاد و عوامل تشکیل دهنده آن در قالب 6 گروه شامل محیط کنترلی، ارزیابی ریسک، فعالیت های کنترلی، اطلاعات و ارتباطات، نظارت و گزارش کنترل های داخلی بررسی گردید. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آزمون های رتبه علامت دار ویلکاکسون و –t استیودنت تک نمونه ای نشان می دهد که، تمامی عوامل و ابعاد مورد بررسی و در نهایت کل دستورالعمل کنترل های داخلی از دیدگاه استفاده کنندگان دارای تاثیر افزایشی (مثبت) بر اعتماد بوده و همچنین، تمامی موارد مذکور حائز اهمیت می باشند.
    کلیدواژگان: اعتماد، کنترل داخلی، استفاده کنندگان، گزارشات مالی
  • یحیی حساس یگانه، مصطفی ظهیر، زهرا غفاری صفحات 83-93
    در دنیای امروز، بزرگ شدن بنگاه ها، پراکندگی جغرافیایی و رشد فناوری، زمینه وسوسه ارتکاب تقلب در مدیران، کارکنان و افراد بیرونی مرتبط با سازمان ها و بنگاه ها را فراهم کرده است. تقلب و فساد واقعیتی است که به راحتی نمی توان از آن چشم پوشید؛ معضلی که موجب می شود سلامت نظام اداری به خطر افتد و در نتیجه هزینه کسب و کار بالا رود و فضای بی اعتمادی جامعه را فراگیرد. نگاه سنتی که برخورد با تقلب را تنها وظیفه دولت و مراجع قضایی می داند، در اقتصاد پیچیده امروز جایگاه چندانی ندارد. از این رو، ضروری است به جز مراجع قضاییو دولت، همه عوامل ازجمله مدیران، کارکنان، حسابرسان و حسابداران نیز در مبارزه با فساد و تقلب نقش آفرین باشند. (S.amacher،2011)
    با توجه به اهمیت موضوع و لزوم توجه نقش نظارتی حسابرسان به بحث فساد و تقلب در افزایش سلامت نظام اداری، تحقیق حاضر به بررسی موضوع مزبور می پردازد. جامعه آماری تحقیق حسابرسان، حسابرسان ارشد و مدیران موسسه حسابرسی مفید راهبر بودند که تعداد آنها بالغ بر 150 نفر می باشد. با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه، تعداد نمونه آماری برای توزیع پرسشنامه در سطح اطمینان 95 درصد برابر با 60 به دست آمد. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه ای حاوی46 سوال که متناسب با اهداف تحقیق باشد، استفاده شد. کل پرسشنامه توزیع شده 60 مورد بود که از این تعداد 50 مورد تکمیل شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از توزیع فراوانی، نمودار، میانگین انحراف معیار استفاده شد که ابزار اصلی برای انجام آن نرم افزار spss بوده است.
    یافته های این تحقیق روابط بین نقش نظارتی حسابرسان و ارتقای سلامت نظام اداری را نشان می دهد؛ به گونه ای که بر رابطه مستقیم بین متغیرهای نظارت حسابرسان (اخلاق و آیین رفتار حسابداران، برنامه ریزی، نظارت بر کنترل های داخلی و نظارت بر حسابرسی داخلی) و متغیرهای سلامت اداری (قانون گرایی، پاسخ گویی، شفافیت، سلامت و یکپارچگی) تاکید دارد. شایان ذکر است که بیشترین رابطه بین سلامت و یکپارچگی با رعایت اخلاق و آیین رفتار حرفه ای به مقدار 287/0 تایید گردید.
    کلیدواژگان: نظارت مالی، سلامت اداری، فساد اداری، تقلب، استانداردهای حسابرسی
  • محمدرضا نیکبخت، عالمه یزدانیان، الهام جمالی صفحات 95-104
    امروزه با گذر از اقتصاد صنعتی و دستیابی به اقتصاد مبتنی بر دانش،گزارشگری سرمایه فکری برای شرکت ها به یک امر ضروری و حیاتی تبدیل گردیده است. به طوری که شواهد متعددی حاکی از آن است که شرکت ها به منظور بهبود شرایط برای پیش بینی وضعیت آتی، تعیین ارزش ذاتی و کاهش عدم تقارن اطلاعاتی، به طور داوطلبانه این اطلاعات را افشا می کنند. در میان انبوه تحقیقات در خصوص اهمیت گزارشگری سرمایه فکری و تاثیر آن بر موارد مختلف از جمله عملکرد مالی، ارزش بازار و...، تجزیه و تحلیل هزینه- منفعت گزارشگری این دست از اطلاعات کمتر به چشم می خورد. از این رو هدف پژوهش حاضر تجزیه و تحلیل هزینه- منفعت افشای اطلاعات سرمایه فکری توسط شرکت ها از دیدگاه صاحب نظران و کارشناسان ارشد حسابداری برای تعیین اهمیت اطلاعات سرمایه فکری برای استفاده کنندگان اطلاعات حسابداری و تعیین موانع و منافع حاصل از افشای این اطلاعات می باشد.
    به این منظور پرسشنامه کرکلس و پانس (2013) برای 345 نفر از صاحب نظران و کارشناسان ارشد حسابداری ارسال گردید که از این میان 128 پرسشنامه برگشت داده شد. پس از آن با استفاده از آزمون های دوجمله ای و فریدمن، تحلیل های آماری لازم صورت گرفت. نتایج بیان گر آن بود که از دیدگاه صاحبنظران و کارشناسان حسابداری، ارائه و افشای اطلاعات سرمایه فکری به موجب افزایش مربوط بودن اطلاعات درون گزارشات مالی برای استفاده کنندگان با اهمیت می باشد و هم چنین نبود سیستم های اطلاعاتی برای شناسایی و اندازه گیری منابع نامشهود و هزینه بالای توسعه ی چنین اطلاعاتی از جمله مهم ترین دلایل بازدارنده ی افشای اطلاعات سرمایه فکری تا به حال بوده و افزایش شفافیت شرکت و بهبود اعتبار و تصویر شرکت از جمله منافع اصلی حاصل از افشای این اطلاعات می باشند.
    کلیدواژگان: هزینه، منفعت، سرمایه فکری، افشای داوطلبانه، گزارشگری مالی
  • غلامرضا کردستانی، نیکو خوانساری صفحات 105-117
    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین رتبه مدیریت مبتنی بر ارزش و عملکرد مالی شرکت هاست. به منظور فراهم کردن شواهدی تجربی پیرامون این موضوع، اطلاعات مالی 86 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال های 1382 تا 1391 مورد بررسیقرار گرفت. به این منظور شرکت ها از نظر شش معیار اصلی سنجش عملکرد در مدیریت مبتنی بر ارزش رتبه بندی شد ند. در این رتبه بندی سه دسته معیار مبتنی بر ارزش افزوده، تنزیل وجه نقد و هزینه سرمایه و بازده در نظر گرفته شده است. سپس ارتباط بین رتبه مدیریت مبتنی بر ارزش و رتبه عملکرد مالی شرکت ها سنجیده شد. نتایج تحقیق حاکی از ارتباط قوی بین رتبه معیارهای سنجش عملکرد مدیریت مبتنی ارزش و عملکرد مالی شرکت ها است. از میان سه دسته معیار مبتنی بر تنزیل جریان نقد، ارزش افزوده و هزینه سرمایه، معیارهای مبتنی بر ارزش افزوده بیش ترین ارتباط را با عملکرد شرکت ها دارند.
    کلیدواژگان: ارزش آفرینی، مدیریت مبتنی بر ارزش و عملکرد مالی
  • سیدمحمدجعفر میرزاپور آل هاشم، ابراهیم عباسی صفحات 119-127
    این مقاله اثرماکیاولیسم بر میزان تعهد حرفه ای دانشجویان رشته حسابداری دانشگاه های آزاد اسلامی شهر تهران و کرج در دو مقطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد را مورد بررسی قرار داده است. نمونه آماری پژوهش شامل 152 دانشجو می باشد .داده های آماری از طریق توزیع پرسشنامه و آزمون فرضیه ها نیز بر اساس آزمون همبستگی با استفاده از رگرسیون چند متغیره و بررسی احتمال رخداد برخی از فرضیه ها از رگرسیون لاجستیک استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد شاخصه ماکیاولیسم با سطح تعهد حرفه ای رابطه ای معکوس دارد،همچنین نتایج تحقیق نشان داد دانشجویان زن در مقایسه با دانشجویان مرد متعهدتر هستند و دانشجویان متاهل نیز از سطح تعهد حرفه ای بالاتری نسبت به دانشجویان مجرد برخوردارند از سوی دیگر این پژوهش وجود رابطه معنا دار میان سن و سطح تحصیلات دانشجویان با میزان تعهد حرفه ای در آنان را رد کرد.
    کلیدواژگان: ماکیاولیسم، تعهد حرفه ای، دانشجویان حسابداری، دانشگاه آزاداسلامی
|
  • Zohreh Hajiha, Mohammad Reza Ebrahimi Pages 1-13
    This research investigates the impact of audit opinion improvement and it is magnitude on disclosure timing of annual and interim financial information of firms listed in Tehran Stock Exchange (TSE). It is assumed that audit opinion improvement is good news about firm. In addition¡ firms disclose good news earlier than bad news. So it is expected that firms with improvement in audit opinion of current year relative to previous year¡ issue their annual and interval reports earlier than others do. For this purpose¡ five hypotheses are developed and tested. The first two hypotheses address timing of annual financial information and next two hypotheses address that of interim financial information. The last hypothesis compares the impact of audit opinion types on timing of annual and interim financial reporting. In this research¡ data of 95 firms listed in Tehran Stock Exchange (TSE) between 2006 and 2013 are analyzed. This research is descriptive-correlative one which uses panel-data regression to analyze data.
    The results of hypotheses show that audit opinion type impacts on timing of annual financial reporting. Audit opinion improvement also gives rise to earlier annual financial reporting. The results show that audit opinion type and audit opinion improvement have significant influence on timing of interval financial reports. Results of fifth hypothesis test also show that the impact of audit opinion types is greater on interim financial reporting than annual financial reporting.
    Keywords: Audit Opinion, Audit Opinion Improvement, Information Disclosure, Annual Financial Reporting, interim Financial Reporting
  • Mahdi Salehi, Zeinalabedin Fallah Ganjeh Pages 15-27
    Auditing standards on audit quality is one of the most effective components. Although other factors understanding, identifying and removing users, skills and competence of auditors, regulatory and environmental measures and regulations are known to affect the quality of audit services. But auditing standards only factor that is recognized by professional bodies. In this study, we aim to prioritize the elements of the quality of the audit report of the independent auditor's views. Using Fuzzy AHP and the quality of the audit were classified into 8 groups. Test results showed that the most important factor influencing the quality of the audit report is auditing standards. Study result showed the first priority, Auditing organization codification Reference standards audit. The second priority, according to the results of monitoring and control of the rules on accounting and third priority is profession accounting and auditing review. From this study it could be concluded that most of the quality of the audit report on the shoulders of the Auditor Certified Accountants Society of Iran. They can do so by appropriate mechanisms and auditing standards with high quality and appropriate laws have a significant impact on the quality of the audit report.
    Keywords: quality of audit reports, hierarchical fuzzy accounting standards, rules, regulations
  • Mohammad Namazi, Mohammad Hossein Ghadirian Arani, Hasan Fattahi Nafchi Pages 29-53
    The main purpose of this study is to investigate the role of current Strategic Management Accounting (SMA) techniques in applying Blue Ocean Strategy (BOS) and identifying possible effects of this type of strategy on SMA and its techniques. This study is a qualitative research that is based on the library of archive data collection approach. Findings show that some of the SMA techniques (including life cycle analysis, strategic pricing, value chain analysis, target costing, kaizen costing and budgeting, ABC, ABM, and BSC) not only are applicable to implement BOS, but also are essential components. However, most of these techniques in assisting strategic management based on the blue ocean ideas require some modifications. That is, SMA for being useful in the formulation, implementation, sustainability and evaluation of BOS requires some improvements. Consideration to the substitutes and alternatives, buyer utility (including non-customers), human, behavioral and intangible factors are the most important required factors for advancement of SMA in this field. Therefore, it is concluded that SMA is affected by color of the firm strategy. However, it still can maintain the usefulness of the information system by some adjustments in its techniques.
    Keywords: Blue Ocean Strategy, Create Uncontested Market Space, Make the Competition Irrelevant, Modern Strategic Management Accounting Techniques
  • Mehdi Moradi, Mohammad Ali Bagherpour, Ahmad Ahmadi Pages 55-62
    This paper tests myopia phenomenon in Iran Stock Market. The myopia means overvaluing short-term earnings and undervaluing long-term earnings by market’s active investors. Tests of research, rely on a clean surplus accounting based model. This model has some predictions based on market efficiency hypothesis and shows how firm value affects by book value, long-term and near-term expected future earnings. To test the myopia phenomenon, we examined 250 accepted firms in Tehran Stock Exchange from 2005 to 2012. The research hypothesis is estimated by using fixed effects panel data method. By estimating the model and also using Wald test and t-test, we find that myopia phenomenon exists in Iran Stock Market. This shows, Iranian investors give more importance to firm’s past and its near-term future earnings and they pay less attention to long-term future earnings.
    Keywords: Market Myopia, Market Efficiency Hypothesis, Clean Surplus Accounting, Earnings, Wald Test
  • Mohammad Ali Bagherpour Velashani, Mohsen Noghani, Zahra Golalizadeh Foroutagheh Pages 63-81
    Current research investigates the effect of implementing internal controls instruction on the of financial statements users` trust (including shareholders, creditors, auditors, financial managers of listed companies, and experts of supervisory institution in securities and stock organization). The required data was collected by using questionnaire based on a sample including 181 users. With the help of questionnaire, the type of effect and level of significance of internal controls instruction, dimensions and factors forming it were reviewed within framework of 6 groups including control environment, risk assessment, control activities, information and communication, monitoring, and internal controls report. The Results of data analysis (allying Wilcoxon tests and one-sample T-test) show that all the factors, dimensions and finally all the internal controls instruction have a positive increasing effect on the users` trust and also all of them are significant.
    Keywords: Trust, internal control, users, financial reports
  • Yahya Hassas Yeganeh, Mostafa Zahir, Zahra Ghaffari Pages 83-93
    In today's world, large enterprises, geographical and technological development, the temptation of fraud among managers, employees and external individuals associated with organizations and firms have provided. Fraud and corruption, a fact that can not be easily ignored, a problem that causes administrative system to compromised health and consequently high cost of business and society learn to distrust space. The traditional view that the only duty of the government and courts dealing with fraud knows, has no place in today's complex economy .Therefore, it is necessary to except the judiciary and the government, all factors, including managers, employees, auditors and accountants are also in the fight against corruption and fraud actor. (S.amacher, 2011)
    Given the importance and necessity of monitoring the auditors to discuss the role of corruption and fraud in health administration , this study deals with the issue The population of the study, auditors, senior auditors and audit firms, benefit administrators who guide their number is over 150 people. Using the formula to determine the sample size, the sample for a questionnaire survey of 60 to 95 percent, respectively. Data were collected through a questionnaire containing 46 questions that are appropriate to the objectives of the study were used. The questionnaire was distributed in 06cases, of which 50 were completed and analyzed. For data analysis, frequency distribution, graphs, mean and standard deviation were used as the main tool for doing that is spss software. The findings of this study, the relationship between auditors and the supervisory role of the administrative system of health promotion shows , so that the direct relationship between auditors supervision ( ethics and codes of ethics in accounting , planning , monitoring internal controls and monitoring of internal audit ) and administrative health data ( rule of law , accountability, transparency , integrity ) emphasizes . It is worth mentioning that most of the relationship between health and integrity of ethics and ethical to the 0.287 was confirmed.
    Keywords: financial supervision, health administration, Corruption
  • Mohammadreza Nikbakht, Alemeh Yazdanian, Elham Jamali Pages 95-104
    Today, intellectual capital reporting for companies has become a critical issue by transition from an industrial economy and achieving to a knowledge-based economy. Evidence shows that companies voluntarily disclose this information to improve conditions of predicting future position, determining the intrinsic value and reducing information asymmetry. Between several research about the importance of intellectual capital reporting and its impact on various items such as financial performance, market value, etc., cost-benefit analyses reporting of this information is rare. The purpose of this study is cost-benefit analysis of intellectual capital disclosure by companies from accounting experts and masters’ point of view to determine the importance of intellectual capital information for accounting information users and determining obstacles and benefits of information disclosure.For this purpose, the questionnaire designed by Corcoles and Ponce (2013) were sent to 345 members of experts and masters of accounting and 128 questioners were returned. Then statistical analyses have been done by using Binomial and Freidman tests. It was found that the presentation and disclosure of intellectual capital information increases the relevance of information in the financial statements. The lack of information systems for detection and measurement of intangible resources and the high cost of development of such information has been the most important reasons for preventing the disclosure of intellectual capital. Transparency increase and improving the reputation and image of corporations are the main benefits of disclosing this information.
    Keywords: cost, benefit, Intellectual capital, voluntary disclosure, financial reporting
  • Gholamreza Kordestani, Nikoo Khansari Pages 105-117
    The purpose of this study is to investigate the relationship between value-based management score and financial performance. To gather information about this subject, financial information of 86 companies listed in Tehran Stock exchange for the period 1382-1391 was examined.The companies were sorted based on six main measurement tools. In these ranking, there kind of measurement, value-added, discount cash flow, weighted average cost of capital and return on invested measurement tools were considered. Then relation between VBM’s score and financial performance score was investigated. The result show there is high relation between VBM’s score and financial score. Among these tools, value-added tools have the highest relationship.
    Keywords: financial performance, value, based management, value creation
  • S. M. J. Mirzapour Ale Hashem, Ebrahim Abbasi Pages 119-127
    This paper considers the effect of machiavellisem on professional commitment among accounting student studying in Islamic Aazad university units in Tehran and Karaj at B.A and M.A levels. The statistical data are gathered from 152 questionnaires. The tests of Hypothesis are modeled by multi variable regression, logistic regression and correlation coefficient. The results show that machiavellisem index has a reverse relation with the level of professional commitment. It is also shown that the female students are more committed in comparison with the male students and the married students have a higher professional commitment in comparison with the singles. The research finally rejects the existence of meaningful relations between age and their professional commitment and education level versus professional commitment as well.
    Keywords: accounting students, Machiavellianism, ethical orientation, professional commitment