فهرست مطالب

دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت - پیاپی 20 (زمستان 1395)

نشریه دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت
پیاپی 20 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • میلاد وهاب زاده گردرودباری، بهمن بنی مهد صفحه 1
    این پژوهش ارتباط میان مولفه فرهنگی رابطه مداری و قضاوت اخلاقی حسابرسان در192 نفر از حسابرسان شاغل در سازمان حسابرسی و موسسات خصوصی حسابرسی را بر اساس نظریه پیوندهای اجتماعی بررسی می نماید. این نظریه فعالیت های اقتصادی را بر اساس روابط اجتماعی میان گروه های مختلف اجتماعی ، تفسیر و تحلیل می نماید. در این نظریه، ساختار شبکه های اجتماعی، منبع مهمی در دسترسی به فرصت های شغلی جدید و فعالیت اقتصادی است. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی بوده و ابزار آن پرسش نامه می باشد. آزمون فرضیه با استفاده از رگرسیون لاجستیک انجام شده است. نتایج پژوهش بیانگر ان است که رابطه معنی دار و مستقیم میان قضاوت های اخلاقی حسابرسان و رابطه مداری وجود دارد. هم چنین نتایج بیانگر آن بود که سطح رابطه مداری و قضاوت اخلاقی درمیان حسابرسان شاغل در بخش های خصوصی و دولتی، حسابرسان زن و مرد و رتبه های شغلی حسابرسی با هم برابر است.
    کلیدواژگان: پیوندهای اجتماعی، رابطه مداری و قضاوت اخلاقی حسابرس
  • جمال بحری ثالث، یعقوب بهنمون، ابراهیم مددی زاده صفحه 13
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر استراتژی مالیاتی جسورانه و ترکیب هیات مدیره (استقلال هیات مدیره، دوگانگی مدیرعامل) بر حق الزحمه حسابرسی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. بر این اساس اطلاعات مورد نیاز تحقیق از 68 شرکت پذیرفته شده در بورس در طی سال های 1392-1382 استخراج و مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند. در این پژوهش جهت آزمون فرضیات از مدل رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شده است. به طور کلی، یافته های پژوهش نشان می دهد، بین ترکیب هیات مدیره و حق الزحمه حسابرسی رابطه معناداری وجود ندارد، به طوری که استقلال هیات مدیره رابطه معناداری با حق الزحمه حسابرسی ندارد. همچنین بین دوگانگی مدیرعامل و حق الزحمه حسابرسی رابطه معناداری وجود ندارد. از طرفی بین استقلال هیات مدیره و حق الزحمه حسابرسی مستقل برای شرکت هایی با نرخ موثر مالیاتی کمتر نسبت به شرکت هایی با نرخ موثر مالیاتی بیشتر رابطه معناداری وجود ندارد. و در نهایت بین دوگانگی نقش مدیرعامل و رییس هیات مدیره و حق الزحمه حسابرسی برای شرکت هایی با نرخ موثر مالیاتی کمتر نسبت به شرکت هایی با نرخ موثر مالیاتی بیشتر رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین متغیرهای کنترلی اهرم مالی، بازده دارایی ها، موسسات حسابرسی، مالکیت نهادی بر حق الزحمه حسابرس تاثیری ندارند. و فقط اندازه شرکت بر حق الزحمه حسابرس تاثیر میگذارد و میتوان چنین استدلال کرد که با بزرگ شدن واحد اقتصادی حق الزحمه حسابرس نیز افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: استراتژی مالیاتی جسورانه، ترکیب هیات مدیره، حق الزحمه حسابرسی
  • علی نجفی مقدم صفحه 27
    این تحقیق با هدف بررسی برخی از متغیرهای ساختاری چون نوع صنعت[i] ، سن شرکت در زمان عرضه[ii] ، ارزش بازاری[iii] ، نوع عرضه از نظر دولتی یا خصوصی بودن[iv] و نیز شرایط بازار از نظر رکود یا رونق[v] روی بازدهی های غیر متعارف عرضه های اولیه در بازار بورس تهران انجام شد . در این تحقیق ابتدا مطالعات انجام شده در حوزه مورد بررسی واقع شد و بعد از انتخاب متغیرهای توضیحی مناسب مدلهای اصلی جهت آزمون فرضیات انتخاب شد.در بین متغیرهای توضیحی مورد استفاده تنها متغیر نوع صنعت بر بازدهی غیر متعارف عرضه اولیه در دوره های مختلف (روز اول، روز سوم و ماه اول ) بی تاثیر بود . همچنین متغیر سن شرکت دارای رابطه منفی با بازدهی غیر متعارف عرضه اولیه است یعنی وقتی بازار عرضه اولیه از تب اولیه خود می افتد و خریداران به عوامل ساختاری توجه می کنند ، هرچه سن شرکت از زمان تاسیس آن بیشتر گذشته باشد ، با توجه به مشخص تر شدن شرایط عملیاتی آن، بازدهی غیر متعارف آن کمتر است. مشابه سن شرکت همین نتیجه برای متغیر اندازه نیز وجوددارد . در رابطه با متغیر نوع عرضه مشخص شد که عرضه های دولتی عموما بازدهی های غیر متعارف آن کمتر است یا به عبارت دیگر دولت (خصوصی سازی) شرکتها را نیز چندان ارزان به عموم واگذار نکرده است.
    کلیدواژگان: عرضه اولیه، بازدهی غیر متعارف، عوامل ساختاری
  • افشین احمدی لویه صفحه 37
    بهای تمام شده محصول ، عبارت است از حاصل جمع مواد مستقیم ، دستمزد مستقیم و سربار ساخت . بهایابی عبارت است از فرایند تعیین بهای موضوع بهایابی که می تواند کالا یا خدمت باشد .دیدگاه سنتی و مبتنی بر حجم در تخصیص هزینه های سربار به علت بی توجهی به فعالیت ها ٬ باعث تحریف بهای تمام شده می گردد و دیدگاه نوین و مبتنی بر فعالیت در راستای تخصیص هزینه های سربار به علت بی توجهی به مسئله تورم ٬ مناسب کشورهای در حال توسعه که با تورم شتابان مواجه هستند نمی باشد . مساله اساسی پژوهش حاضر چگونگی تخصیص هزینه های سربار بر اساس دیدگاه مبتنی بر فعالیت در شرایط تورمی می باشد .در پژوهش حاضر ضمن تبیین دیدگاه های سنتی و مدرن در تخصیص هزینه های سربار و بیان نقاط قوت و ضعف آنها کوشش شده است تا دیدگاهی فرامدرن و مبتنی بر فعالیت و تورم در ارتباط با تخصیص هزینه های سربار به موضوعات هزینه توسعه داده شود و بر اساس این دیدگاه سه نسخه جدید از سیستم های هزینه یابی در ارتباط با تخصیص هزینه های سربار برای اولین بار معرفی گردد . نتایج حاصل از پژوهش بیانگر این موضوع می باشد که سیستم های هزینه یابی مبتنی بر دیدگاه فرامدرن از قبیل هزینه یابی بر مبنای فعالیت و تورم ٬ هزینه یابی بر مبنای فعالیت و تورم زمان گرا و هزینه یابی بر مبنای فعالیت و تورم تعدیل شده به علت توجه توام به فعالیت ها و مقوله تورم کاربرد مناسب تری در کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای متورم خواهند داشت.
    کلیدواژگان: هزینه یابی بر مبنای فعالیت و تورم ٬هزینه یابی بر مبنای فعالیت و تورم زمان گرا ٬ هزینه یابی بر مبنای فعالیت و تورم تعدیل شده
  • الله کرم صالحی، شاهرخ بزرگمهریان، امین امینی صفحه 47
    آنچه مطلوبیت سود را برای سهامداران افزایش می دهد کیفیت و پایداری آن است. اما، آنچه می تواند باعث کنترل رفتار فرصت طلبانه ی مدیریت شده و مشکلات نمایندگی بین سهامداران و مدیران را کاهش دهد و منجر به ثبات میزان سود شود، حسابرسی است. حسابرسی که با کیفیت بالاتری انجام شود می تواند بر میزان اقلام تعهدی اختیاری اعمالی شده توسط مدیریت و کیفیت و پایداری سود نقش داشته باشد. لذا هدف اساسی این پژوهش بررسی تاثیرکیفیت حسابرسی برپایداری سود درمیان شرکت های درمانده مالی نسبت به دیگر شرکت های بورس اوراق بهادار تهران می باشد. با توجه به ادبیات و پیشینه ی پژوهش، شش فرضیه پژوهش تدوین و برای تعداد 184 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از ابتدای سال 1384 تا انتهای 1391 آزمون شدند. برای سنجش کیفیت حسابرسی، از سه معیار اندازه ی موسسه ی حسابرسی، تخصص حسابرس در صنعت صاحبکار و تداوم تصدی حسابرس استفاده شده است.
    نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان داد که اندازه ی حسابرس و تخصص حسابرس با پایداری سود ارتباط مثبت معناداری داشته است. اما، تداوم تصدی حسابرس رابطه ی معناداری با پایداری سود نداشته است. همچنین، نتایج نشان داد که شدت ارتباط بین کیفیت حسابرسی (اندازه و تخصص حسابرس) و پایداری سود در بین شرکت های درمانده ی مالی نسبت به شرکت های غیردرمانده ی مالی شدیدتر بوده است.
    کلیدواژگان: کیفیت حسابرسی، پایداری سود و بورس اوراق بهادار
  • رضوان حجازی، فاطمه قشقایی صفحه 61
    رشد سریع تعداد دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در سال های اخیر سبب ایجاد رقابت شدید در بین این موسسات شده است. در این محیط رقابتی، دانشگاه هایی به برتری دست خواهند یافت که بتوانند محیطی پویا، سازنده و با کیفیت را به منظور توسعه ی فعالیت های آموزشی و پژوهشی خود فراهم آوردند. از این رو، به کارگیری یک سیستم جامع به منظور ارزیابی و مدیریت عملکرد دانشگاه ها، امری اجتناب ناپذیر است. کارت ارزیابی متوازن یکی از موثرترین ابزارهایی است که می تواند در این زمینه به کار گرفته شود. هدف این پژوهش، ارزیابی اثربخشی عملکرد دانشگاه الزهرا(س) از چهار بعد کارت ارزیابی متوازن است. در این مطالعه که به صورت موردی انجام شده است، در مجموع نظرات 118 نفر از دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاه با استفاده از ابزار پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفته است. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آلفای کرونباخ، تی تست و فریدمن مورد سنجش قرار گرفتند. یافته های پژوهش نشان می دهند که 27 گزاره از 30 گزاره ی مورد بررسی، از اثربخشی مطلوبی برخوردار بوده اند و این نشان دهنده ی عملکرد موفق و متوازن دانشگاه الزهرا (س) در راستای دستیابی به اهداف ترسیم شده ی خود و رشد و توسعه ی پایدار در حوزه ی آموزش عالی است.
    کلیدواژگان: دانشگاه الزهرا (س)، کارت ارزیابی متوازن، ارزیابی عملکرد
  • سپیده نادری، بهاره بنی طالبی دهکردی، احمد غضنفری صفحه 71
    ورود روانشناسی به عرصه پرفراز و نشیب حسابداری و مدیریت سبب شده تا با استفاده از نظریه ها و مکتب های گوناگون روانشناسی و با استناد و برقراری روابط انسانی به تبیین شخصیت و رفتار فرد در سازمان پرداخته شود و مفاهیمی مانند انگیزش و رفتار سازمانی مورد تاکید و دقت قرار گیرد. با توجه به اینکه اولین و مهمترین جزء سیستم سازمان ، افراد انسانی با شخصیت های مختلف خود می باشند لذا از همین جا نقش فرد و ویژگی های شخصیتی و رفتاری او به عنوان یک انسان در سازمان، مورد توجه خاص و ویژه ای قرار گرفت و برای توفیق در این زمینه، علم روانشناسی با تمام ظرافت و توانمندی خود به یاری حوزه مدیریت آمد. یکی از موضوعات بحث بر انگیز روانشناسی، تیپ شناسی شخصیتی است . این بحث خصوصا برای اشخاصی که در تعامل کاری شغلی زیادی با افراد هستند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است لذا پژوهش حاضر به بررسی تاثیر تیپ های شخصیتی A، B، C و D حسابرسان برمحتوای گزارش حسابرسی در بین مدیران سازمان حسابرسی و موسسات عضو جامعه ی حسابداران رسمی که به حسابرسی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. ابزار مورد استفاده در این تحقیق شامل 4 گروه پرسشنامه تیپ های شخصیتی A وB، C، D و محتوای گزارش حسابرسی عملکرد می باشد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی وتحلیل واریانس تک عامه و آزمون لوین استفاده گردید. نتایج حاصل از فرضیه ها نشان داد که بین اظهارنظر های مقبول، مشروط و مردود تیپ های شخصیتی تفاوت معناداری وجود دارد اما بین نوع اظهارنظر عدم اظهارنظر و تیپ های شخصیتی تفاوت معنادار وجود ندارد.
    کلیدواژگان: تیپ های شخصیتی حسابرسان، محتوای گزارش حسابرسی، حسابرسی عملکرد
  • فریدون رهنمای رودپشتی، سجاد نقدی صفحه 87
    هدف اصلی این پژوهش تجزیه و تحلیل نظری و کاربردی مدیریت هزینه میان سازمانی(IOCM) با تاکید بر فرایند مدیریت ریسک و مدیریت هزینه می باشد. IOCM در سال های اخیر هم در مباحث نظری و هم در عمل توجه بسیاری از سازمان ها و پژوهشگران را به خود جلب کرده است. به همین منظور تئوری های مبتنی بر منابع، اقتصاد هزینه مبادلات، تئوری اقتضائی و رویکرد شبکه صنعتی با نگاه ویژه به مفهوم ریسک در همکاری های میان سازمانی مورد بررسی قرار گرفته است. با وجود اینکه چارچوب تئوریک مذکور نحوه شکل گیری همکاری های میان سازمانی را تبیین می نماید ولی این تئوری ها و همچنین پژوهشگران این حوزه به صورت مناسب بحث مدیریت ریسک همکاری های میان سازمانی را پوشش نداده اند. علاوه بر مباحث تئوریک، در یک چشم انداز کاربردی رویه های IOCM نیز مورد بررسی قرار گرفتند. به همین منظور از روش خبرگان و مصاحبه ساختار نیافته جهت شناسایی عوامل چالش برانگیز در استفاده از رویه های IOCM استفاده شده است. نتایج حاصل از بررسی نظرات خبرگان نشانگر این است که مقاومت در مقابل تغییرات، نبود چارچوب و نمونه های استاندارد کاربرد رویه های IOCM، ساختار متمرکز سازمان ها، ترس از افشای اطلاعات محرمانه، تغییرات گسترده در سیستم اطلاعاتی شرکت و الزام به برقراری استراتژی ارتباطی مناسب از مشکلات و موانع عملیاتی شدن IOCM است. نتایج همچنین حاکی از این است که هسته اصلی رویه های ICOM اشتراک گذاری اطلاعات و حسابداری آشکار است که با ظهور آن در IOCM ریسک های متفاوتی از جمله ریسک استفاده فرصت طلبانه شرکای تجاری از اطلاعات، شرکت را تهدید می کند. در جهت مقابله با این ریسک ها، فرایند چهار مرحله ای مدیریت ریسک در راستای به حداقل رساندن تهدیدهای ناشی از IOCM پیشنهاد شده است. همچنین با توجه به اهمیت زنجیره تامین در برخی صنایع خصوصا صنعت خودروسازی، پیشنهاد می گردد تلفیق فرایند IOCM و مدیریت ریسک در شرکت های حاضر در این صنعت در راستای کاهش هزینه ها پیاده گردد.
    کلیدواژگان: مدیریت هزینه میان سازمانی، اقتصاد هزینه مبادلات، رویکرد شبکه صنعتی، حسابداری آشکار، مدیریت ریسک
  • زهره موسوی کاشی، داود زاهدی قره بابا صفحه 103
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سبک های رهبری با رضایت شغلی حسابرسان شاغل در موسسات حسابرسی صورت گرفته است. در رابطه با سبک رهبری از مدل رهبری وضعیتی هرسی و بلانچارد استفاده شده است. جامعه آماری شامل حسابرسان شاغل در موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران می باشد. جهت جمع آوری اطلاعات ازدو نوع پرسشنامه استفاده شده است پرسشنامه اول، سبک رهبری مدیران را براساس چهار سبک رهبری هرسی و بلانچارد مورد بررسی قرار می دهد. پرسشنامه دوم توسط اسمیت و هیولین (1969) ساخته شده که میزان رضایت شغلی حسابرسان را بررسی می نماید برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده ودر نهایت 120 پرسشنامه با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شده است.
    یافته های این تحقیق نشان میدهد که از میان چهار سبک رهبری مورد مطالعه (دستوری، استدلالی، مشارکتی و تفویضی) سبک رهبری دستوری سبک مسلط است و همبستگی بیشتروبصورت معکوس نسبت به سایر سبک ها با رضایت شغلی دارد. میان رضایت شغلی بر حسب متغیرهای جمعیت شناختی همچون جنسیت، وضعیت تاهل،رده شغلی،سابقه خدمت و سن در موسسات حسابرسی ارتباط وجود داردبطوریکه میزان رضایت شغلی در مردان بیشتر از زنان ودر حسابرسان متاهل بیشتر از حسابرسان مجرد است وهمچنین رضایت پائین تر در حسابرسان ارشد نسبت به مدیر و سرپرست دیده شده است.
    کلیدواژگان: رهبری، رضایت شغلی، حسابرس
|
  • Milad Vahabzadeh Gardroodbari, Bahman Banimahd Page 1
    This research will consider the relation between relativisional corruption of moral judgment of auditors in a group including 192 auditors incumbent in auditory organization and private sector based on the social connections . This theory (premise) interprets and analyses the economic activities based on social relations amongst different social groups. In this theory ( premise)the structure of social network is an important source to assess the vocational and economic opportunities. The present research is of descriptive nature and its means (tool) is questionnaire. The permise (principal) or assumption have been by Logistic regression . The results of research shows that there are significant direct relations between moral judgment of auditors and relativisional corruption. Also the results indicate that the level of relativisional corruption and moral judgment is equal amongst female and male, private and public , and even differed grades of auditors.
    Keywords: Social ties, relationship, oriented, moral judgment auditor
  • Jamal Bahri Sales, Yaghoub Behnemoon, Ebrahim Madadizadeh Page 13
    The aim of this study was to evaluate the effect of tax aggressiveness, and the board composition (board independence, CEO duality) on audit fees of listed firms on the Stock Exchange of Tehran. Accordingly, the information required to investigate the 68 companies listed during the years 2013-2003 were extracted and studied. In order to test the hypothesis, multivariate linear regression model is used. Overall, the results indicate that there is no significant relationship between the board of director composition and audit fees so that the board independence does not have a significant relationship with audit fees. Also, there is no relationship between CEO duality and audit fees. However, the there is no significant relationship between board independence and audit fees for firms with less effective tax rate than firms with more effective tax rate . And finally the there is no significant relationship between CEO duality and audit fees for firms with less effective tax rate than firms with more effective tax rate .also, Control variables such as financial leverage, return on assets, audit firms, institutional ownership have no impact on audit fees. But, firm’s size has effect on Audit fees and it can be argued that audit fees increase by economic unit size.
    Keywords: tax aggressiveness, board composition, audit fees
  • Ali Najafi Moghadam Page 27
    This research was conducted over unconventional Initial Public Offering in Tehran Stock Exchange aiming to study the structural variables such as: 1) industry type 2) company age at the time of supply 3) market value 4)type of offering being from private or public sector 5) market conditions being in hot & cold. In this research ,the literature review in the respective filed was first accomplished and after selecting the appropriate descriptive variables, the basic models were chosen to test the hypotheses. Among the descriptive variables used, only the variable entitled "industry type" was deemed ineffective over the output of unconventional Initial Public Offering in various periods(Day one, two, three and first month).Also the company age variable indicated a reverse relationship with the unconventional Initial Public Offering .i.e. when the primary supply market gets slower than of the time of initial boom and the customers tend to consider the structural factors. The higher the age of the company since establishment , considering the clearer operational conditions ,the lower the unconventional output. Similarly ,the same result applies to the company size. With respect to the type of supply, it was deducted that the public sectors supplies enjoy a lower unconventional output. In other words, the government has not sold their companies to the public that inexpensively via the privatization process.
    Keywords: initial public offering, unconventional output, structural factors
  • Afshin Ahmadi Louyeh Page 37
    At the current time product costing, is simply the sum of direct materials, direct labor and overhead. The costing is the process of determining the cost of the costing issue that its issue can be good or service. The classic view is based on the volume and in the allocation of overhead neglect to activities and it is causing distorted of costing. A modern view and based on activity and in the allocation of overhead is neglect to inflation, therefore it is not suitable for swollen countries . The basic question in the present study is how to allocation of overhead based on activity in the condition of inflation. In the present study, while explaining the classic and modern views on the allocation of overhead and the expression of the strengths and weaknesses of them attempts developing to activity and inflation based view in the allocation of overhead to cost object then we explaining tree new version of costing systems based on activity and inflation based view for the first time . The results of the research indicates that the costing systems based on over modern view includs :inflation and activity based costing time driven inflation and activity based costing and light inflation and activity based costing is very suitable for swollen countries because in the allocation of overhead cosidered to inflation and activity .
    Keywords: Inflation ABC, Inflation TDABC, Inflation LABC
  • Allahkaram Salehi, Shahrokh Bozorgmehrian, Amin Amini Bashirzadeh Page 47
    Earnings quality and sustainability increase the desirability of earnings to shareholders. However, audit is what may control the opportunist behavior of management, reduce agency conflicts between shareholders and managers and contribute to sustainability of earnings. A high quality audit can affect earnings quality and sustainability as well as the amount of discretionary accruals applied by management. In this regard, the present study aimed to investigate the effect of audit quality on earnings sustainability in financially-distressed companies as compared with other companies listed in Tehran Stock Exchange (TSE). A set of inclusion criteria were applied to select 184 TSE companies as the research sample. The temporal domain of the study was from March 21, 2005 to March 20, 2012. The data were collected using available software, websites, journals and other information resources. Six hypotheses were tested in the present study. Audit quality was measured by using three criteria including audit firm size, auditor industry specialization and auditor tenure. The results of testing the research hypotheses showed a significant positive correlation of audit firm size and auditor specialization with sustainability of earnings. However, there was no significant correlation between auditor tenure and sustainability of earnings. The findings also revealed that the correlation between audit quality (auditor size and specialization) and sustainability of earnings was stronger in financially-distressed than non-distressed companies. Applicable and research recommendations are made to guide further studies on the topic.
    Keywords: Audit quality, Sustainability of earnings, Stock exchange
  • Rezvan Hejazi, Fatemeh Ghashghaei Page 61
    The rapid growth of the number of universities and higher education institutes in recent years caused fierce competition among these institutes. In this competitive environment those universities are successful that could provide dynamic, constructive and high quality environment. Hence, using a comprehensive assessing system to assess and manage university performance is inevitable. Balanced scorecard (BSC) is one effective tool which can be used. The aim of this study is assessing the performance of Alzahra University from four aspects of BSC. The opinion of 118 participant including students, professors and staff of Alzahra University were asked by using questionnaire. Gathered data were assessed by using alpha test, t-test and Friedman test. Findings showed that 27 statements of those assessed were effective which showed satisfy performance of Alzahra University in order to achieving its goals and sustainable growth and development.
  • Sepideh Naderi, Bahareh Banitalebi Dehkordi, Ahmad Ghazanfari Page 71
    enter psychology In the field of ups and downs accounting and management caused To use the various theories and schools of psychology and by virtue of contact and human relations to explain the character and behavior in an organization and concepts such as motivation and organizational behavior and accuracy are emphasized. Given that the first and most important component of the system, are human beings with their different personalities therefore, the importance of individual personality traits and behavior as a man in the organization, and special attention was and to succeed in this area, with all the subtlety of psychology and their ability to help the management. One of the more controversial issues in psychology, personality typology. This argument, especially for those who engage in many job working with people, It is significantly important.The effect of personality types A, B, C and D auditors on the content of the audit report ,In between managers and the member institutions of the certified public accountants audit the audit of listed companies on the Stock Exchange in Tehran have discussed that. The instrument used in this study included a questionnaire 4 personality types A, B, C, D and content of the performance audit report. For data analysis, descriptive statistics and analysis of variance, one public and Levine's test was used. The results showed that the expression of plausible hypotheses, and rejected if there is a significant difference between the type of personality types and personality types there is no comment, no comment.
    Keywords: personality types auditors, the content of the audit report, the audit function
  • Fereydon Rahnamay Roodposhti, Sajad Naghdi Page 87
    The main purpose of this research is theoretical and practical analysis of inter-organizational cost management (IOCM) with emphasis on cost management and risk management process. In recent years IOCM has gained increasing interest in both theoretical discussions and practice. For this reason, the Resource-based theory, Transaction cost economics, Contingency theory and Industrial networks approach with special attention to the risk concept in inter-organizational cooperation is discussed. Although this theoretical framework explain the formation of inter organizational cooperation. However, these theories and researchers did not cover the risk of inter-organizational cooperation clearly. In addition to the theoretical arguments, we also examined IOCM procedures in an application view. For this reason an unstructured interview is used by researchers to identify factors that create problems in implementing IOCM. In their opinion Resistance to change, Insufficient framework and empirical evidence, Centralized oorganizational structure, Disclosure of confidential information, Changes in enterprise information system and the requirement to establish proper communication strategy are factors that causes IOCM practical problems in Iran .Also based on the results, we find openness of the cost data (open-book accounting and information sharing) is prerequisite for making cost reductions through IOCM procedure. Although open-book accounting has potential positive outcomes, it also entails a risk like opportunistic behavior of business partner. In order to deal with the problem of opportunistic behavior, we propose management risk with four-step process to minimize the threats posed by IOCM. Due to the importance of the supply chain in some industries, especially in the automotive industry, it is suggested that integration of IOCM process and risk management is implemented in that industry to reduce costs and improve efficiency.
    Keywords: Inter, organizational cost management, Transaction cost economics, Industrial networks approach, Open, book accounting, Risk management
  • Zohreh Mousavi Kashi, Davoud Zahedi Gharebaba Page 103
    The purpose of this study is to investigate relationship between leadership style and job satisfaction of the auditors employed in audit firms.The situational leadershi p model is used according to the leadership style of Hersey and Blanchard. The target population included members of the audit firm of certified public accountants, auditors working in Iran. Two types of questionnaires were used to collect data, On the fi rst questionnaire, the leadership style based on the four leadership styles of Hersey and Blanchard, was examined. Also the second survey by Smith and Hyulyn (1969) considered job satisfaction by auditors. In addition, Cochran formula was used to determine the sample size and eventually 120 usable questionnaires were collected and analysed. To interpret the results and analyze the data the SPSS software was used.
    The results show that among the four leadership styles which have been studied (telling, selling, participative and delegative), telling style is the dominant style. Leadership style orders solidarity proved to be better than other styles regarding job satisfaction .But this solidarity has got reverse relationship.There is a direct relationship between job satisfaction and demographic variables such as gender, marital status, job category, years of service and age, in audit firms. As it seems job satisfaction in men is more than women and in married auditors is more than singles. And also lower satisfaction among senior managers than others have been observed.
    Keywords: leadership, job satisfaction, auditor