فهرست مطالب

دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت - پیاپی 7 (پاییز 1392)

نشریه دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت
پیاپی 7 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا دیانتی دیلمی، راضیه بردبار صفحه 1
    این پژوهش، به مطالعه ی تطبیقی روش شناسی مقالات حسابداری در مجلات معتبر داخل و خارج از کشور پرداخته است. با توجه به اینکه به نظر می رسد، پژوهش های داخلی اغلب فاقد نوآوری بوده و از تنوع چندانی برخوردار نمی باشند و این پژوهش ها زمینه ساز پیشرفت حسابداری را چه از نظر تئوری و چه از لحاظ عملی تا حد مورد انتظار فراهم نمی کنند، در پژوهش حاضر بر آن شدیم که روش شناسی مقالات حسابداری معتبر داخلی و خارجی را از ابعاد مختلف بررسی نماییم و سپس به مقایسه ی چارچوب روش شناسی مقالات داخلی و خارجی بپردازیم. این پژوهش از نظر تئوری، در حیطه ی پژوهش های اثباتی حسابداری قرار می گیرد و از لحاظ استدلال نیز استقرایی است. همچنین از نظر هدف، توصیفی محسوب می گردد. هدف پژوهش، ارائه ی چارچوبی برای روش شناسی مقالات داخلی و خارجی می باشد. در این راستا مقاله های مجلات معتبر داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. نمونه ی آماری پژوهش حاضر، شامل 263 مقاله داخلی و 157 مقاله خارجی می باشد.
    نتایج پژوهش حاکی از آن است که، تنوع در بخش های مختلف روش شناسی مقالات خارجی نظیر روش های تبیینی، اکتشافی، کیفی، تجربی، طولی، غیر موردی، تاریخی، قوم نگاری، علی، تحلیل محتوا و میدانی بیشتر از مقالات داخلی است.
    کلیدواژگان: روش شناسی پژوهش، هدف پژوهش، استراتژی پژوهش، روش پژوهش
  • مهدی مرادزاده فرد، زهرا علیپور درویش، هماد نظری صفحه 15
    آگاهی از دور نمای عملکرد اقتصادی واحد های تجاری سرمایه گذاران بالقوه واعتباردهندگان را در اخذ تصمیمات اقتصادی یاری می نماید .تصمیم گیری سرمایه گذاران برای خرید، فروش یا نگهداری سهام بر مبنای سودهای پیش بینی شده بر اهمیت هر چه بیشتر خطای پیش بینی سود می افزاید. بنابراین خطای پیش بینی سود نقش مهمی در عملکرد بازار ثانویه دارد . این پژوهش با هدف گذاری آشکار نمودن رفتارهای واحدهای تجاری در آستانه تامین مالی از طریق اقلام تعهدی اختیاری مثبت و منفی با خطای پیش بینی سود مدیریت ،صورت پذیرفته است. در این راستا 71 شرکت برای دوره زمانی 1384- 1389 مد نظر قرار گرفتند. فرضیه های تحقیق از طریق رگرسیون داده های تابلویی به روش اثرات ثابت آزمون شده اند. نتایج تحقیق حاکی از وجود رابطه منفی معنادار بین خطای پیش بینی سود مدیریت و کل اقلام تعهدی اختیاری بوده است . نتایج سایر فرضیات گویای این مطلب است ، که پیش بینی مدیریت جهت تامین مالی از طریق بدهی ها ، رابطه مثبت معنادار بین اقلام تعهدی اختیاری مثبت با خطای پیش بینی سود مدیریت ایجاد می کند. همچنین با دور نمای تامین مالی از طریق بدهی ها ،رابطه معناداری بین اقلام تعهدی اختیاری منفی با خطای پیش بینی سود وجود ندارد.
    کلیدواژگان: پیش بینی مدیریت، خطای پیش بینی سود، اقلام تعهدی اختیاری
  • محمود موسوی شیری، اسماعیل توکل نیا، ماهرخ شاکری صفحه 29
    در نخستین مراحل حضور (دهه پنجم سده بیست میلادی)، حسابرسان داخلی بیشتر به عنوان مرورگران اطلاعات مالی و حسابداری قلمداد می شده اند. اندک اندک حسابرسان داخلی بر حسابرسی رعایت تمرکز نمودند و پس از آن، به ارزیابی اثربخشی سیستم کنترل داخلی و بررسی فرآیندهای عملیاتی اقدام نمودند و سرانجام امروزه، دامنه حسابرسی داخلی نه تنها حسابرسی رعایت، ارزیابی کنترل های داخلی، رسیدگی به تقلب و بررسی فرآیندهای عملیاتی را دربر می گیرد، بلکه شامل مشورت دهی به مدیریت ارشد و مشارکت در مدیریت ریسک نیز می شود. هدف اصلی این مطالعه، بررسی نقش حسابرسی داخلی در مدیریت ریسک بنگاه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. نمونه نهایی شامل 43 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. همچنین، به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است. نتایج پژوهش نشانگر این است که حسابرسان داخلی مشارکت پایینی در مدیریت ریسک بنگاه داشته، اما آنان همچنین به فعالیت هایی می پردازند که می تواند بی طرفی آنان را به خطر اندازد.
    کلیدواژگان: حسابرسی داخلی، مدیریت ریسک بنگاه، بورس اوراق بهادار تهران
  • خسرو فغانی ماکرانی، یاسر احمدی صفحه 49
    سود حسابداری و اجزای مربوط به آن از جمله اطلاعاتی است که افراد آنها را در تصمیم گیری مد نظر قرار می دهند. اطلاعات مربوط به اجزای سود مهم بوده و به پیش بینی سود آینده کمک می کند. با توجه به اهمیت سود و محتوای اطلاعاتی اجزای آن، هدف این تحقیق بررسی پایداری اجزای سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. بدین منظور چهار فرضیه تدوین و داده های مربوط به 147 شرکت عضو بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی بین سال های 1382 تا 1389 مورد استفاده قرار گرفت. برای آزمون فرضیه ها از تکنیک رگرسیون چند متغیره به روش داده های تابلویی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که تغییرات غیرعادی منفی در مانده وجه نقد پایداری بیشتری نسبت به تغییرات غیر عادی مثبت دارد، و همچنین تغییرات غیرعادی منفی و تغییرات غیر عادی مثبت نسبت به اقلام تعهدی از پایداری بیشتری برخوردار می باشند.
    کلیدواژگان: پایداری سود، جزء تعهدی سود، جریان وجه نقد آزاد، تغییرات غیرعادی در مانده وجه نقد
  • رضوان حجازی، منیژه رامشه صفحه 61
    کنترل مدیریت شامل فرهنگ سازمانی ارگانیک و کنترل های رسمی درنظر گرفته شده است. بر اساس مدل مسیر مفروض در این پژوهش، پیش بینی می شود که نوآوری متاثر از استراتژی تمایز محصول در سازمان است که این اثر در قالب مسیرهایی از تمایز محصول به دو بعد سیستم های کنترل مدیریت و سپس مسیرهایی از این ابعاد به نوآوری قابل توضیح می باشد. برای آزمون مدل مسیر از تحلیل مدل یابی معادله ساختاری (SEM) استفاده شده است. اطلاعات مربوط، از 69 شرکت تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران فعال در 4 صنعت، از طریق پرسش نامه دریافت گردید. یافته های پژوهش حاکی از ارتباط مستقیم میان تمایز محصول با نوآوری و با هر دو بعد MCS است. ابعاد MCS نیز اثراتی مستقیم بر نوآوری دارند. علاوه بر اثر مستقیم تمایز بر نوآوری، اثر واسطه ای MCS در رابطه میان استراتژی تمایز و نوآوری، که معرف اثرات غیرمستقیم تمایز بر نوآوری است، نیز تایید شد.
    کلیدواژگان: تمایز محصول، فرهنگ سازمانی ارگانیک، سیستم های کنترل مدیریت، نوآوری، مدل مسیر
  • فرزین رضایی، سمیه بافهم مهربانی صفحه 75
    طول مدت چرخه های عملیاتی موجبات اقدام مدیریت بر بکارگیری سطوح متفاوت محافظه کاری را در اثر شرایط مختلف بازار و ساختار مالکان فراهم می آورد. با توجه به اهمیت مفهوم محافظه کاری حسابداری در این تحقیق به بررسی تاثیر چرخه های عملیاتی و ساختار مالکیت بر سطح محافظه کاری شرکت ها به روش C-Score پرداخته شد. بنابراین اطلاعات مالی80 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی (1389-1385) بررسی شد. با توجه به آزمون لیمر برای برآورد ضرایب رگرسیون از مدل داده های تلفیقی (Pool data) بهره گرفته شد. جهت آزمون فرضیه ها و بررسی تاثیر چرخه های عملیاتی و ساختار مالکیت (متغیر مستقل) بر سطح محافظه کاری شرکت ها (متغیر وابسته)، از الگوی رگرسیون خطی چند متغیره در سطح اطمینان 95% به کمک نرم افزارهای spss وEviews استفاده گردید. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان می دهد بین ساختار مالکیت نهادی با سطح محافظه کاری شرکت ها رابطه ای مثبت و معنادار، و همچنین بین چرخه های عملیاتی با سطح محافظه کاری شرکت ها رابطه ای مثبت و معنادار وجود دارد. اما بین ساختار مالک عمده با سطح محافظه کاری شرکت ها رابطه معناداری یافت نشد.
    کلیدواژگان: مدل C، Score، مالکیت نهادی، مالک عمده، اقلام تعهدی، چرخه های عملیاتی
  • سید حسین علوی طبری، آمنه بذرافشان صفحه 91
    نتایج مطالعات تجربی گذشته حاکی از وجود رابطهبین دوره تصدی حسابرس و کیفیت سود می باشد. با این حال شواهدی حاکی از وجود عوامل اثر گذار بر رابطه مزبور وجود دارد. این تحقیق درصدد بررسی تاثیر تخصص حسابرس در صنعت بر رابطه بین دوره تصدی حسابرس و کیفیت سود می باشد. نتایج حاصل از بررسی 68شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1381 تا 1389 نشان می دهدزمانی که حسابرس متخصص نیست با افزایش دوره تصدی میزان اقلام تعهدی اختیاری افزایش و کیفیت سود کاهش می یابد. درحالیکه چنانچه حسابرس متخصص باشد با افزایش دوره تصدی، کیفیت سود افزایش می یابد. این نتایج بیانگر این امر است که روابط طولانی مدت حسابرس و صاحبکار در صورتی که حسابرس متخصص باشد نگران کننده نخواهد بود.
    کلیدواژگان: دوره تصدی حسابرس، تخصص در صنعت، کیفیت سود
  • علی اکبر نونهال نهر، مهدی علی نژاد ساروکلایی، پریسا خضری صفحه 103
    هدف از این پژوهش ارزیابی تاثیر کیفیت حسابرس بر مدیریت سود در شرکت های تازه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. جهت تعیین کیفیت حسابرس از دو معیار اندازه موسسه حسابرسی و دوره تصدی حسابرس و به منظور اندازه گیری مدیریت سود به عنوان متغیر وابسته از مدل تعدیل شده جونز و هم چنین از اندازه شرکت، اهرم مالی و جریان نقد حاصل از عملیات به عنوان متغیرهای کنترلی استفاده شده است. در این پژوهش تعداد 50 شرکت تازه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1382 تا 1389 بررسی شده اند. برای آزمون فرضیه ها نیز از مدل رگرسیون خطی چندگانه استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش بدون در نظر گرفتن متغیرهای کنترلی بیانگر این مطلب است که موسسات حسابرسی بزرگ تر و دوره تصدی طولا نی تر حسابرس بر مدیریت سود در شرکت های تازه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر منفی دارند. ولی با افزودن متغیرهای کنترلی نتایج نشان دهنده عدم تاثیر موسسات حسابرسی بزرگ تر بر مدیریت سود و تاثیر منفی دوره تصدی طولانی تر حسابرس بر مدیریت سود در شرکت های تازه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت حسابرس، مدیریت سود، شرکت های تازه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
  • محمد ابراهیم محمدپورزرندی، محمود البرزی، فرهاد حسین زاده لطفی، مجید شهریاری صفحه 115
    عملکرد مناسب کسب و کار هر بانک را می توان به میزان منابع مورد استفاده در آن و میزان مطلوبیتی که از به کارگیری آن منابع حاصل می گردد، نسبت داد؛ این فرآیند می تواند به توانایی خلق ارزش در بانک تعبیر شود. اگرچه تاکنون شاخص های گوناگونی به منظور ارزیابی این توانمندی در موسسات ارائه شده اند، لیکن تنوع این موارد و نیز ارتباط موجود میان آنها، روند این ارزیابی ها را تا حدودی تجربی و گاه سلیقه ای نموده است. در این مطالعه تلاش می شود تا مدلی به منظور یکپارچگی و نیز اثربخشی بیشتر این تحلیل ها در راستای خلق ارزش بانک ها و موسسات مالی ارائه شود. رویکرد مورد نظر در این مقاله بر دو بخش طراحی مدل ارزیابی و نیز ارائه یک ساختار مقایسه ای تاکید دارد تا بدان وسیله ضمن شناسایی اجزای اصلی تاثیرگذار بر روند خلق ارزش در بانک، به مقایسه و تحلیل عملکرد مالی این حوزه بپردازد. یافته های مقاله در یک بانک تجاری و از منظر ذینفعان مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: بانک، خلق ارزش، عملکرد مالی
  • فریدون رهنمای رودپشتی، علی اصغر عرب احمدی صفحه 123
    در این مقاله ابتدا پنج نوع سیستم بهایابی محصول را توصیف می نماییم: سیستم سنتی مبتنی بر حجم، سیستم بهایابی برمبنای فعالیت، حسابداری مصرف منابع، سیستم بها یابی برمبنای فعالیت زمان گرا و سیستم بها یابی تعدیل شده برمبنای فعالیت. نقاط اشتراک و افتراق آنها را برشمرده و به ترویج درک انتقادی و تطبیقی هر یک از آنها می پردازیم. توضیح می دهیم که چگونه مسائل مربوط به اندازه گیری و سهولت اجرای آنها، تقاضا برای هر یک را تحت تاثیر قرار می دهد. سپس شرایطی که هر یک از سیستم های فوق برتر می باشد را شناسایی نموده و در نهایت از بینش کسب شده جهت ساخت یک سیستم ترکیبی که تلفیقی از ویژگی های مطلوب هر یک از این رویکردها می باشد، بهره می بریم. نتایج نشان می دهد که در این سیستم، با تجزیه نرخ هر واحد ظرفیت مبتنی بر سیستم بهایابی برمبنای فعالیت زمان گرا به بخش مستقیم و غیر مستقیم، از مزایای سیستم حسابداری مصرف منابع نیز بهره مند خواهیم شد و درنتیجه انعطاف پذیری ذاتی در معادلات زمان، قدرت قابل توجهی را برای این سیستم ترکیبی به ارمغان می آورد.
    کلیدواژگان: سیستم بهایابی سنتی مبتنی بر حجم، سیستم بهایابی برمبنای فعالیت(ABC)، حسابداری مصرف منابع(RCA)، سیستم بها یابی برمبنای فعالیت زمان گرا(TDABC)، سیستم بهایابی تعدیل شده برمبنای فعالیت(Light ABC)
|
  • Zahra Dianati Dilami, Raziyeh Bordbar Page 1
    The main purpose of this research is the comparative methodological study of papers in the field of Accounting published by well-known magazines inside and outside of Iran. The domestic research lacks innovation and diversity in many areas such as issues to cover or even the methodology applied and this will limit the progression of knowledge of Accounting from both theoretical and practical point of view. Therefore, in this research the methodology applied in well-known Accounting papers are studied and later these methodologies are compared and discussed from different prospects. Moreover, the issues that these papers cover are compared with each other.
    This research, from methodological point of view, is considered as a positive research in Accounting and from reasoning point of view is an inductive one. Besides, this study is a descriptive as well as developmental research.
    The main purpose of this research is to propose a methodological framework for national papers. For this, a number of articles (1387-1390) are taken from “Advancements in Accounting” magazine, “the Iranian Accounting and Auditing Review” and ”Quarterly Journal of Securities Exchange” as they are the oldest related magazines in Iran. Foreign articles (the last issue published from 2008 to 2011) are taken from “Journal of Accounting & Economics”, “Accounting Organizations and Society”, “Accounting Review” and “Accounting Research” which gained high rankings based on Erasmus international ranking system. The sample consists of 263 domestic and 157 foreign papers.
    The results show that the foreign papers benefit from more varieties in methodologies such as explanatory, empirical, longitudinal, historical, ethnography, casual-comparative and content-analysis methods.
    Keywords: Research methodology, Research strategy, Research purpose, Research method
  • Mahdi Moradzade Fard, Zahra Alipour Darvish, Homad Nazari Page 15
    Awareness of the future economic performance of the business companies helps creditors and potential investors in financial decisions. Investors decision-making of to purchase, sell or hold stocks based on earnings forecasts increases further the earnings forecast error importance. So the profit forecast error has an important role in the secondary market. This study aimed to reveal the threshold behavior of companies in time of financing through positive and negative discretionary accruals to manage earnings forecast error. In this way, 71 Companies for the period 1384-1389 were considered. Research hypotheses through regression using panel data fixed effects were tested. The results indicated a significant negative relationship between management earnings forecast errors and total discretionary accruals. Results of other hypothesis show that management expect to finance through debt has a significant positive relationship between positive discretionary accruals to manage earnings forecast error. Also, with the prospect of financing through debt, there is no significant relationship between earnings forecast error and negative discretionary accruals.
    Keywords: management forecast, earnings forecast error, Discretionary Accruals
  • Mahmoud Mousavi Shiri, Esmail Tavakolnia, Mahrokh Shakeri Page 29
    On the first stages of appearance (fifth decade of 20th century) internal auditors were seen mostly as revisers of accounting and financial information. Step by step internal auditors are focusing on compliance audits, later internal auditors start to evaluate effectiveness of internal control system, assess operating processes and finally, nowadays, the scope of internal audit covers not only compliance audits, evaluating internal controls, fraud investigations, assess of operating processes, but also consultations to the senior management and participation in risk management. The main purpose of this study is to investigate the role of internal audit in enterprise risk management (ERM) in the companies listed in the Tehran Stock Exchange. The final sample used for this study consists of 43 companies listed in Tehran stock exchange. Also, data were collected using a questionnaire. The study results showed that internal auditors have low involvement in enterprise risk management (ERM) activities, but they are also engage in activities that could compromise their objectivity.
    Keywords: Internal Audit, Enterprise Risk Management (ERM), Tehran Stock Exchange
  • Kh. Faghani Makrani, Y. Ahmadi Page 49
    Accounting earnings and its components, including the information that investors will consider them in making decisions. Information about earnings and its components is important to predict future earnings. Given the importance of the information content of earnings and its components, The aim of this research is to investigate the persistence of cash components of earnings in companies listed on the Stock Exchange of Tehran. For this purpose, four hypotheses are examined with data from 147 companies in Tehran Stock Exchange for the period between the years 1382 to 1390. To test the hypotheses, multiple regression techniques and panel data methods are used.
    Results showed that negative abnormal changes in cash balance is more persistence than positive abnormal changes in cash balance and also positive and negative abnormal change in cash are more persistence than accruals.
    Keywords: Earnings Persistence, Accruals Components of Earnings, Free Cash Flow, Abnormal Changes in Cash Balances
  • Rezvan Hejazi, Manijeh Ramsheh Page 61
    This paper is concerned with the relationship between strategy, management control systems (MCSs), and innovation. Two dimensions of MCS- organic innovative culture and formal controls- are considered. On the basis of the theoretical path model, it is predicted that product differentiation is associated with more extensive innovation. It is argued that this association is explained by paths from product differentiation to the two dimensions of MCS, and then paths from these MCS dimensions to innovation. Structural equation modeling (SEM) analysis used to test path model. This paper uses the information of 69 companies from 4 different industries listed on Tehran Stock Exchange by means of questionnaire. The results confirm that product differentiation is associated with innovation. Also, product differentiation is associated with each dimension of the MCS. Organic innovative culture and formal controls have direct paths to innovation. The result of the survey also indicates the mediating role of the MCS variables in the relationship between product differentiation and innovation, an indirect effect of product Differentiation strategy on innovation.
    Keywords: product differentiation, organic innovative culture, management control systems, innovation, Path Model
  • Farzin Rezaei, Somayeh Bafahme Mehrabani Page 75
    The Operating Cycles give management action on employing different Conservatism Level in case of various conditions of market and Ownership Structure. According to importance of the accounting Conservatism, this study examins the impact of the Operating Cycle and Ownership Structure on the companies Conservatism by C-Score Method. The financial information of 80 companies Listed are analyzed in Tehran stock exchange within the period (2006-2010). Pool data model according to Limer testing are used for regression coefficient. Liner regression model in security Level 95% with helps of spss and Eviews soft wares are used for testing hypotheses, for investigating Operating Cycle effect and Ownership Structure (independent variable) on companies Conservatism Level (dependent variable). Result of hypotheses testing show a meaningful and positive relation between Institutional Ownership and Conservatism Level of companies, further more a meaningful and positive relation exist between Operating Cycle and Conservatism Level of companies. But meaningful relations aren ̉t found between Block holder and Conservatism Level of companies.
    Keywords: C, Score model, Institutional Ownership, Block holder, Accrual, Operating Cycle
  • Hossen Alavitabari, Ameneh, Bazrafshan Page 91
    Prior studies suggest that auditor tenure are associated with earnings quality. In this study, we examine whether industry specialization of auditors affects the association between auditor tenure and earnings quality. By investigation of 68 listed companies, in 1381 until 1389 years, We find that the tenure is increasing, the absolute value of discretionary accrualsare increasing and the earnings quality is decreasing. While for firms audited by industry specialists, the tenure is increasing the earnings quality is increasing. These findings show that long term relationship between company and its auditor is not necessarily worrying.
    Keywords: Auditor Tenure, auditor industry specialization, earnings quality
  • Aliakbar Nonahal Nahr, Mahdi Alinejad Sarookalaei, Parisa Khezri Page 103
    The purpose of this research is evaluating the impact of auditor quality on the earnings management for ipo firms in Tehran stock exchange (ISE). To determine the auditor quality, two parameters of auditor size and the auditor tenure and to measure the earnings management as dependant Variable, modified Jones model and also firm size, both leverage and operating cash flow are used as control variables. In this research 50 ipo firms in Tehran exchange stock evaluated from 1382 to 1389. For test hypothesis, multiple regression model is used. Results without consideration of control variables show that bigger audit firms and auditor tenure has negative effect for ipo firms in Tehran stock exchange. By adding control variables, results show that there is no significant relationship between auditor size and earnings management. But there is a negative significant relationship between auditor tenure and earnings management for ipo firms in Tehran stock exchange.
    Keywords: Auditor Quality, Earnings Management initial public offerings
  • M. E. Pourzarandi, M. Alborzi, F. Hosseinzade Lotfi, M. Shahriari Page 115
    There is a strong relationship between a bank performance and the way it finds the utility of applying their resource. This can be another word for value creation ability. Although there are many ratios and models for analyzing the financial performance in a bank, but in absence of an aggregated approach, finally makes it an empirical analysis for managers. This paper proposes a model to analyze banks performance in an aggregated and effective way according to creating value strategies. It considers two main parts: a model for measuring the financial performance and a comparative structure. By using the results of the model in a commercial bank, it provides an analysis for its ability to create values.
    Keywords: Bank, value creation, financial performance
  • Fraydoon Rahnamay Roodposhti, Aliasghar Arab Ahmadi Page 123
    In this paper, we describe five types of product costing systems: traditional volume-based system, activity-based costing system, time-driven activity-based costing system, resource consumption accounting and Light ABC. We illustrate the commonalities and differences among these systems and promot critical and comparative understanding of the various product costing approaches.
    We evaluate the systems along multiple dimensions: (1) the cost of implementation and maintenance, (2) the ability to provide decision-relevant data, and (3) managing the demand for resources. We identify where individual systems excel and finally leverage this insight to develop a blended system combining the best features of each of these approaches.
    Keywords: traditional volume, based system, activity, based costing(ABC) system, time, driven activity, based costing(TDABC) system, resource consumption accounting(RCA), Light ABC