فهرست مطالب

بسپارش - سال ششم شماره 3 (پیاپی 20، پاییز 1395)

فصلنامه بسپارش
سال ششم شماره 3 (پیاپی 20، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/12
  • تعداد عناوین: 16
|
  • حمید موبدی*، محبوبه حسینی صفحات 3-12
    تزریق موضعی داروی بارگذاری شده درون پلیمر که ابتدا به حالت محلول بوده و پس از تزریق به شکل مخزن نیمه جامد درمی آید، مزایای بسیاری دارد. از جمله این مزایا، کاربرد موضعی و آسان این سامانه ها و همچنین دارورسانی موثر و طولانی مدت است. در میان سامانه های رهایش تزریقی کنترل شده بر پایه مواد پلیمری، سامانه های تشکیل شونده در موضع به شکل میکروذرات یا توده های کاشتنی بسیار کاربردی و مورد توجه هستند.
    کاشتنی های زیست تخریب پذیر تشکیل شونده در موضع می توانند با فرایندهای ساده و تجهیزات کم، طی مراحل کم هزینه ساخته شوند. آن ها به حالت محلول یا تعلیق با گرانروی کم تزریق شده و در بدن به ژل یا جامد تبدیل می شوند. راه های مختلفی برای ایجاد چنین تغییری وجود دارد: شبکه ای کردن ، انجماد و رسوب دهی محلول پلیمری. این روش ها منجر به ایجاد سامانه های پلیمری شبکه ای شونده، ژل های آلی جامدشونده و سامانه های رسوبی در محل تزریق با جدایی فاز می شوند. در این مقاله، قوانین و جنبه های مثبت و منفی هر روش به طور مختصر توضیح داده می شود.
    کلیدواژگان: تشکیل شونده در موضع، پلیمرهای زیست تخریب پذیر، کاشتنی ها، تزریقی، رهایش کنترل شده
  • الهام یاراحمدی *، نعیمه بحری لاله، خدیجه دیده بان صفحات 13-22
    تکنولوژی جذب امواج الکترومغناطیس در ناحیه میکروموج موضوع ارزشمندی برای مقاصد تجاری، وسایل ارتباطی، مدنی، نظامی و بسیاری از سیستم های الکترونی و تکنولوژی در عصر حاضر است. با رشد سریع وسایل الکترونیکی بی سیم به دانش و موادی نیاز است که امواج مضر را جذب کند و ارزان و مناسب نیز باشد. با توجه به ماهیت و جایگاه مواد جاذب امواج، سنتز این مواد و بررسی خواص آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. با توجه به اینکه امواج دارای میدان الکتریکی و میدان مغناطیسی هستند، یک ماده جاذب امواج ایده آل باید توانایی جذب هر دو نوع امواج الکتریکی و مغناطیسی را دارا باشد. نانوکامپوزیت های حاوی مواد هادی الکتریسیته، مناسب ترین کاندید برای کاربرد در مواد جاذب امواج اند. با استفاده از نانوکامپوزیت های فوق می توان بخش الکتریکی موج را جذب، انرژی آن را تبدیل به حرارت کرد و بدین ترتیب باعث میرایی این امواج شد. بحث دوم خاصیت مغناطیسی امواج بوده که مربوط به میدانی است که امواج ایجاد می کنند. نانوذرات مغناطیسی قادرند با ایجاد میدان های مغناطیسی بسیار کوچک باعث جذب امواج شوند. بنابراین، نانوکامپوزیت های حاوی ترکیب پلیمرهای مزدوج، که خاصیت نیمه رسانایی دارد و نانوذرات مغناطیسی معدنی چشم اندازهای جدیدی برای کاربرد در مواد جاذب امواج ایجاد کرده است. کامپوزیت های فوق، سبک بوده و به راحتی سنتز می شوند. به دلیل جایگاه ویژه کامپوزیت های جاذب امواج در زندگی امروزی، بحث در مورد انواع این مواد، نحوه تهیه آنها و پارامترهای تاثیرگذار بر خواص آنها موضوع مقاله می باشد.
    کلیدواژگان: جذب امواج، نانوکامپوزیت، پلی آنیلین، فریت، کاهش بازتاب
  • امیرحسین نوارچیان*، سمیرا معاذی، مهشید منصف پور صفحات 23-33
    در این مقاله، انواع پلیمرهای استفاده شده در ساخت باتری های پرکردنی یون لیتیم و اثر آن ها بر عملکرد باتری معرفی می شوند. مطالعات نشان می دهد، کاربرد روزافزون پلیمرها در ساختار این نوع باتری ها، به ویژه به عنوان الکترولیت، پیونده الکترود، جمع کننده جریان و جداکننده دو الکترود، اثر ویژه ای بر عملکرد الکتروشیمیایی باتری، مانند ظرفیت و طول عمر آن دارد. مواد پلیمری روی پایداری گرمایی و مکانیکی اجزای باتری نیز به شدت اثرگذارند. همچنین، کاربرد الکترولیت های پلیمری، به دلیل ایمنی بیشتر و کارایی الکتروشیمیایی مطلوب تر نسبت به الکترولیت های آلی، رو به گسترش است. پژوهش های اخیر روی جایگزین های پلیمری مناسب به عنوان پیونده کاتد در باتری های یون لیتیم با الکترولیت آبی متمرکز تا بتوان با ویژگی های آبدوستی مناسب این ترکیبات بتوان نفوذ یون ها را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: باتری یون لیتیم، الکترولیت، پیونده، جداکننده، عملکرد باتری
  • احمد ربیعی* صفحات 34-43
    کامپوزیت آلی- غیرآلی شامل عامل اصلاح کننده سیلانی، انواع پلیمرهای آلی و ذرات غیرآلی در محدوده ابعاد میکرو و نانو بوده و برای توسعه کارایی در زمینه های مختلف کاربردی تهیه می شوند. ماده اصلاح کننده سیلانی به عنوان اتصال دهنده عمل می کند و قابلیت ایجاد اتصال میان بستر غیرآلی (مانند الیاف شیشه، فلزات یا مواد غیرآلی و پرکننده ها) و ماده آلی مانند پلیمر (لاستیک، پلاستیک، چسب و پوشش) را دارد. به بیان دیگر، ماده اصلاح کننده شیمیایی می تواند دو ماده غیرمشابه را به یکدیگر اتصال دهد. برای تهیه کامپوزیت آلی-غیرآلی، ابتدا به وسیله عامل اصلاح کننده سیلانی دارای گروه های عاملی مختلف، بستر غیرآلی (مانند پودر فلزات، ذرات غیرآلی یا پرکننده ها) به روش سل-ژل، در شرایط اسیدی یا قلیایی و در محیط آبی اصلاح می شود. بستر اصلاح شده، در مجاورت مونومر وینیلی یا مونومرهای شامل گروه های عامل دار، به دو روش پیوند به سطح یا پلیمرشدن آغاز شده از سطح، پلیمر شده و به سطح ذرات غیرآلی متصل می شود. از جمله این ذرات غیرآلی می توان به سیلیسیم دی اکسید، تیتانیم دی اکسید، آلومینیم تری اکسید، آهن تری اکسید، نقره اکسید و بیسموت اکسید اشاره کرد. مواد اصلاح کننده سیلانی، از یک سو برای بهبود کشش بین سطحی در کامپوزیت ها و سایر سامانه های مواد و از سوی دیگر به منظور بهبود سایر ویژگی ها مانند استحکام مکانیکی، رطوبت، مقاومت شیمیایی و خواص الکتریکی استفاده می شوند. این کاربرد شامل اصلاح رزین ها، ترکیبات آلی و سطوح مواد غیرآلی است که با استفاده از یک یا دو گروه عاملی و یک یا چند نوع اصلاح کننده سیلانی انجام می پذیرد.
    کلیدواژگان: عامل اصلاح کننده سیلانی، هیبرید آلی، غیرآلی، پلیمر، کامپوزیت، کاربرد
  • شعله کاظمی فرد، لیلا ناجی*، فرامرز افشار طارمی، زهرا فخاران صفحات 44-54
    سلول خورشیدی دستگاهی است که قابلیت تبدیل انرژی خورشید را به انرژی الکتریکی با استفاده از اثر فوتوولتایی دارد. در سال های اخیر، به دلیل توسعه نسل های مختلف سلول های خورشیدی، انواع گوناگونی از آن ها، شامل سلول های خورشیدی سیلیکونی، حساس شده به رنگ دانه، نقاط کوانتومی، آلی و نسل های جدید ساخته شده اند. در میان انواع مختلف این سلول ها، نوع پلیمری آن به دلیل انعطاف پذیری، وزن سبک، امکان طراحی مواد به کار رفته در ساختار آن ها، ضریب جذب زیاد، فرایندپذیری در حالت محلول و فنون ساخت ارزان قیمت توجه بسیاری را به خود جلب کرده اند. در این مقاله، سلول های خورشیدی پلیمری و پلیمرهای رسانای مزدوج که در ساختار لایه فعال به کار گرفته می شوند، همراه با ویژگی های پلیمرهای مزدوج، معرفی می شوند. در ادامه نیز، به بررسی پیشرفت های اخیر در معماری ساختار لایه فعال این دستگاه ها، به منظور افزایش بازده تبدیل انرژی پرداخته می شود. در پایان، روش های مشخصه یابی این دستگاه ها و مهم ترین پارامترهای آن ها بیان می شوند.
    کلیدواژگان: سلول خورشیدی پلیمری، پلیمر مزدوج، اکسایتون، ناجور اتصال توده ای، سازوکار عملکرد
  • مصطفی جعفری*، فائزه قدیمی حرفه صفحات 55-62
    به طور معمول، پلیمرها مقاومت زیادی در برابر عبور جریان الکتریسیته دارند. رسانندگی الکتریکی آن ها را می توان با استفاده از پرکننده ها تغییر داد. گروهی از این پرکننده ها، نانوذرات ایندیم قلع اکسید (ITO) هستند که به دلیل برخورداری از مقاومت الکتریکی کم و امکان استفاده از آن ها در پوشش های پلیمری شفاف، کاربردهای فراوانی را در زمینه های مختلف به خود اختصاص داده اند. پوشش های رسانای شفاف دارای نانوذرات ITO را می توان با روش سل-ژل (دمای کم) و درنهایت پخت UV یا گرما دهی در دمای کم و کاهش در اتمسفر کنترل شده (مانند گاز N2) روی بسترهای پلیمری تهیه کرد. شدت تابش UV از عوامل اثرگذار بر شکل شناسی سطح نمونه های پلیمری است. تخریب نوری پوشش در مقادیر زیاد تابش، به دلیل فوتون های منتشر شده از سطح بستر پلیمری مشاهده شده است. همچنین، توپوگرافی سطح (زبری سطح) بستر پلیمری استفاده شده، سبب تفاوت در مقادیر مقاومت الکتریکی نمونه ها می شود. بستر پلیمری با کم ترین زبری سطح، بیشترین رسانایی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: نانوذره ITO، مقاومت الکتریکی سطحی، پوشش رسانا، شفافیت نوری، رسانندگی
  • حمیدرضا کرمی* صفحات 63-73
    استفاده از عوامل پلیمری کاهنده نیروی مقاوم (DRP) در خون، پدیده نوینی در زیست مهندسی است که به کمک آن می توان اختلال در گردش خون را بهبود داد و هنگام کمبود شدید اکسیژن و تلاطم جریان خون از این عوامل در احیا بهره گرفت. بررسی های علمی انجام شده در سال های اخیر نشان می دهد، استفاده از غلظت های بسیار کم DRP محلول در خون در حیوانات مدل، جریان خون را بهبود داده و خون رسانی به بافت را افزایش می دهد. هر چند آزمایش جدی برای بررسی این آثار در بدن انسان انجام نشده است، اما دانشمندان در تلاش هستند تا کاربرد آن را به بدن تعمیم دهند. در این مقاله، پدیده کاهش نیروی مقاوم، مهم ترین پلیمرهای کاهنده نیروی مقاوم، کاربرد این پلیمرها دربهبود جریان پذیری، مهم ترین پژوهش ها در این زمینه و سازوکار های موجود بررسی می شود. پژوهش ها نشانگر کاهش ضخامت لایه خالی از سلول نزدیک دیواره رگ، در اثر افزودن DRP است.
    کلیدواژگان: کاهش نیروی مقاوم، پلیمرهای کاهنده ی نیروی مقاوم، جریان خون، رگ، میکروکانال
  • بهزاد نجفلو، محمد رضوی نوری، امیر مسعود رضا دوست* صفحات 74-85
    در بازار رقابتی امروز، کاهش مدت زمان توسعه و ساخت محصول از طراحی تا تولید، رمز موفقیت سازمان های تولیدی به شمار می رود. از این رو، استفاده از روش های نمونه سازی و تولید سریع با شتاب رو به رشد است. مطالعات متعدد درباره ساخت، بررسی و معرفی متغیرهای اثرگذار بر خواص مکانیکی قطعات تولید شده با روش مدل سازی لایه نشانی همجوش رشته های پلیمری انجام شده که از روش های متداول در حوزه نمونه سازی سریع است. نتایج حاکی از آن است، زاویه و فاصله هم نشینی رشته ها در هر لایه و جهت گیری مدل در زمان ساخت از مهم ترین عوامل اثرگذار بر خواص مکانیکی است. همچنین، متغیرهایی مانند الگوی پرکردن و دقت مدل طراحی شده، از مهم ترین عوامل موثر بر ویژگی ظاهری قطعات تولید شده محسوب می شوند. در این مقاله سعی شده است، اطلاعات به نسبت جامعی درباره این روش و متغیرهای مهم تولید و تاثیر هر یک از آن ها بر خواص مکانیکی و ظاهری قطعات تولید شده با مرور مقالات چاپ شده در این حوزه ارائه شود.
    کلیدواژگان: مدل سازی لایه نشانی همجوش، زاویه هم نشینی رشته ها، فاصله هم نشینی رشته ها، جهت گیری مدل، الگوی پر کردن
  • عباس کبریت چی* صفحات 86-95
    فلوئورسان از پدیده های جالب در رفتار نوری-الکتریکی پلیمرهاست که با بهره برداری از آن می توان به حسگرهای پلیمری با حساسیت زیاد دست یافت. هدف از این مطالعه، افزون بر معرفی مقدماتی درخشایی و انواع آن، معرفی حسگرهای شیمیایی با تاکید بر انواع بر پایه پلیمرهای مزدوج و با تمرکز بیشتر بر حسگرهای پلیمری بر پایه پلیمرهای فلوئورسانی تقویت کننده است. در این راستا، به تعریف این حسگرها و توضیح سازوکار شناسایی، انواع، مزایا و معایب، سامانه های مختلف و روندهای آینده آن ها پرداخته شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد، حسگرهای بر پایه پلیمرهای فلوئورسان تقویت کننده، نیمه رساناهای الکتریکی بوده و از خواص فرایندی مناسبی برخوردارند. این پلیمرها با قابلیت جابه جایی اکسایتون در سه بعد و تشکیل سیم مولکولی، حساسیت بسیار زیادی را در شناسایی مواد منفجره نشان می دهند. همچنین، آزمون های میدانی با دستگاه های ساخته شده بر اساس این فناوری اثبات کرد که می توان آن را با دقت بسیار زیاد و با موفقیت برای شناسایی مواد منفجره، مین های زمینی و دریایی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: حسگر پلیمری، پلیمر فلورسانی تقویت کننده، مواد منفجره، پلیمرهای مزدوج، حسگر شیمیایی
  • لاله سنگ سفیدی* صفحات 96-100
    پلی(اتیلن ترفتالات)، PET، بازیافتی در بسیاری از فراورده ها مانند الیاف، فرش، بطری های مواد غذایی و صنعتی و بسته بندی ظروف یک بار مصرف می شود. بنابراین، تولیدکنندگان برای غلبه بر مشکلات بازیابی و احیای این مواد فعالیت می کنند. جداسازی اجزای پلی وینیل کلرید (PVC) از پلی(اتیلن ترفتالات)، به ویژه در بطری های PET، حین فرایند بازیافت بسیار اهمیت دارد. زیرا PVC حتی در غلظت های بسیار کم، مشکلاتی را در این فرایند و تولید رزین PET پس از مصرف و سایر فراورده ها ایجاد می کند. PVC می تواند اسید تولید کرده و سبب تخریب فیزیکی و شیمیایی رزین PET شود. درنتیجه، این پلاستیک شکننده و زردرنگ می شود. افزون بر این، تولید گاز کلر طی فرایند بازیافت، خطر عمومی به شمار می رود. بنابراین، شناسایی این آلاینده پیش از فرایند بازیافت، بسیار حائز اهمیت است. سازمان ملی استاندارد ایران در سال 2014 پیشنهاد جدیدی را به سازمان ایزو ارائه داد. در این پیشنهاد، برای شناسایی و تعیین آلاینده PVC در پرک های PET بازیافتی، چهار روش آمده است. امید است، کارشناسان و متخصصان صنعت بازیافت PET با دانش مفید خود در پیشرفت این امر مشارکت کنند.
    کلیدواژگان: پلی اتیلن ترفتالات، پلی وینیل کلرید، بازگردانی، پلاستیک، ضایعات
  • صفحات 101-104
    1- تولید زیرپوستی عروق قلب در فاز حیوانی
    2- منافذ گردن باریک تغییرپذیر گرمایی برای رهایش رنگینه های ضدمیکروب
    3- پلیمرهای آلی نیمه رسانای ارزان با قابلیت جذب نور خورشید برای شکافت کربن دی اکسید به سوخت های الکی
    4- پیچیدن نانولوله های کربن در پلیمرها و افزایش کارایی آن ها
    5-بهبود خواص مکانیکی ژل های پلیمری با طراحی مولکولی
  • مجید غیاث* صفحات 105-110
    آشنایی با بزرگان علم پلیمر (برندگان جایزه نوبل): پل جان فلوری
  • صفحات 111-112
    1- اثر اصلاح فاز مشترک و افزودن نانوذرات سیلیکا بر خواص جذب انرژی کامپوزیت های اپوکسی تقویت شده با الیاف شیشه- دکترا- دانشگاه صنعتی اصفهان
    2- افزایش استحکام هیدروژل بر پایه پلیمر طبیعی کتیرا با افزودن نانولوله کربن چند دیواره و بررسی تورم و رهایش دارو- کارشناسی ارشد- دانشگاه مازندران
    3- تهیه و بررسی خواص غشاهای پلیمری پیل سوختی بر پایه پلی اتر سولفون ها و پلی اتر کتون های سولفون دار شده و کامپوزیت های مربوط- دکترا- پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
    4- سنتز هیدروژل بر پایه زیست توده- کارشناسی ارشد- پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
  • صفحات 113-114
  • همایش
    صفحه 115
  • صفحه 116
|
  • Mahboobeh Hosseini, Hamid Mobedi * Pages 3-12
    The ability to inject a drug-incorporated polymer to a localized site in which the drug transforms from a solution to a semi-solid drug depot has a number of advantages. Most notable among these advantages are ease of application and localized, prolonged drug delivery. In the area of parenteral controlled release formulations, in-situ forming formulations are attractive alternatives to preformed implants and microparticles. Biodegradable in-situ forming implants can be manufactured in simple steps with minimum equipments and uncomplicated processes. They are injected as low viscous solutions or suspensions and transform in the body to a gel or solid depot. Different ways can be used to stimulate this transformation: crosslinking, solidification or precipitation of polymer solution which the former produces in situ crosslinking systems, and the next one produces in situ solidifying organogels and the last one produces in situ polymer precipitation systems with phase separation .In this article we introduce the various strategies that are used to prepare in situ setting systems, and outline their advantages and disadvantages as localized drug delivery systems.
    Keywords: in situ forming, Biodegradable polymers, implants, parentral, control release
  • Elham Yarahmadi *, Naimeh Bahri, Khadije Didehban Pages 13-22
    Absorption of electromagnetic radiation in the microwave region is one of the most important cases which, today, is used in commercial purposes and many application fields including communications equipment, civil, military and various electronic systems and technologies. Therefore, with development of wireless electronic devices, we need to have knowledge on some devices that should absorb harmful radiation. According to the nature and position of the wave absorbing materials, the synthesis of these materials and study of their properties are considered important. Since waves constitute both electric field and magnetic field, an ideal wave absorption material should be able to absorb electrical and magnetic waves simultaneously. The nanocomposites containing an electrically conductive material are best candidates as waves absorbents. In using these nanocomposites the wave electric part can be absorbed and converted into heat, in order to dampen the waves. The magnetic property of waves is also another aspect which constitutes waves. Magnetic nanoparticles can absorb the waves by creating small magnetic fields. Therefore, those nanocomposites containing inorganic magnetic nanoparticles as well as conjugated polymers with semi-conductive properties are recently considered as new wave absorbing materials. These light-weight composites can be synthesized easily. Because of the special position of wave absorbent composites in today’s life, study on their varieties, method of preparation and specific features is considered as the topic of this article.
    Keywords: waves absorption, nanocomposite, polyaniline, ferrite, reflection loss
  • Amirhosein Navarchian *, Samira Maazi, Mahshid Monsefpour Pages 23-33
    Polymers are commonly applied in construction of rechargeable lithium-ion batteries (LiBs). The role of polymer on LiB electrochemical performance is discussed in detail. Literature reviews show that the use of various polymers in construction of LiBs is growing especially as electrolyte, electrode binder, current collector and separator. The polymer type significantly affects the electrochemical performance of LiBs including the capacity, cycle life, and thermal and mechanical stability of battery components. Our literature research indicates that the polymer electrolytes are going to be widely used in LiBs due to their safety and good electrochemical performance. Recently, the major studies have focused on finding appropriate alternatives amongst hydrophilic polymers as electrode binders in LiBs with aqueous electrolytes to enhance ion diffusion through developed hydrophilic properties.
    Keywords: lithium, ion battery, electrolyte, binder, separator, battery performance
  • Ahmad Rabbii * Pages 34-43
    An organic-inorganic hybrid composite includes a silane coupling agent, an organic polymer and inorganic particles on nano or microscales. These compounds are prepared due to their potential applications in different industries. Silane coupling agents are organo-silicon compounds which act as a binder and are widely used to bond organic materials such as rubbers, plastics, adhesives and coatings to inorganic materials like glass fibers, adhesives, minerals and fillers. For preparation of organic-inorganic hybrid composites, first: the surface of inorganic substrates such as metal powders, inorganic particles and fillers in nano or micro dimensions is modified by applying coupling agents of different functional groups through sol-gel method in an aqueous media under acidic condition. In the next step, the surface of modified particles is polymerized with vinyl monomers or monomers with one or more different functional groups by grafting-to or grafting-from methods. In this way, different nano and micro particles such as silicon dioxide, iron oxide, aluminum oxide, titanium dioxide, silver oxide, bismuth oxide and etc are widely used. As a result, silane coupling agents are extensively used to improve the interfacial adhesion in composites and other material systems and to enhance the performance of composites such as their mechanical strength, moisture or chemical resistance and electrical properties to a desirable level. This typically includes the modification of resins, organic compounds and inorganic surfaces, accomplished by adding one or more specific functional groups of one or more organo-silane coupling agents.
  • Sholeh Kazemifard, Leila Naji *, Faramarz Afshar Taromi, Zahra Fakharan Pages 44-54
    Solar cells are devices that directly convert the sunlight into electricity by photovoltaic effect. Photovoltaic effect was discovered in 1839 by Bequerel. In recent years, different generations of solar cells have been developed. There are different types of solar cells including silicone solar cells, dye-sensitized solar cells, quantum dot solar cells, organic solar cells and new generations. Among different kinds of solar cells, polymer solar cells have attracted a lot of attention because of their flexibility, light weight, possibility of designing of materials for their construction, high absorption coefficient, solution processability and production by low-cost technologies. In this review, polymer solar cells and conjugated conductive polymers as applied in active layers and their characteristics as conjugated polymers are introduced. In recent times advances are made on active layer architecture in order to increase power conversion efficiency. Finally, their corresponding characterization methods and their most important parameters are discussed.
    Keywords: Polymer Solar Cell, Conjugated polymer, Exciton, Bulk Heterojunction, Performance mechanism
  • Mostafa Jafari *, Faezeh Ghadimi Herfeh Pages 55-62
    Polymers usually have high resistance to electricity flow. Electrical conductivity of polymers could be changed utilizing fillers. One of these fillers, indium tin oxide (ITO), has many different applications in various fields due to its relatively low electrical resistance and its ability to impart transparency and clear coatings. Electrically conductive transparent coatings containing ITO nanoparticles can be prepared via sol-gel technique (low temperature) and cured by UV irradiation and/or by post curing at low temperature and reduction under a passage of gas (such as N2) on polymeric substrates. Fluence of UV irradiation is an effective parameter on surface morphology of polymeric samples. Photo-degradation of coatings may occur at high irradiation fluence due to the photons leaked from polymeric substrates surface. The difference in surface topography (surface roughness) of polymeric substrates results in samples with different electrical resistance. A polymeric substrate with the lowest surface roughness shows the highest electrical conductivity.
  • Hamidreza Karami * Pages 63-73
    As a new and practical bio-engineering phenomenon, adding drag reducing polymers (DRPs) to blood has paramount effect on improving blood circulation in both in-vitro and in-vivo systems. It is proved that these agents could be employed for better resuscitation and revival of a disturbed blood flow and oxygen shortage in animal models. A minute concentration of DRPs was successfully applied in some animal models to improve blood flow and to increase tissue perfusion. Although there is not any report on human, yet the scientists vigorously extend their application to the living body. In the current study, apart from the introduction given on drag reduction effect and various drag reducing agents, some useful applications are presented on DRPs effect on blood circulation and the potential mechanisms to support them. The main studies which are carried out in vitro do reveal that by adding DRP, thickness of the cell free layer is reduced near the blood vessel wall.
    Keywords: Drag reduction, Drag reducing polymers, Blood flow, Blood vessel, Microchannel
  • Behzad Najafloo, Mohammad Razavi, Nouri, Amirmasudreza Doost* Pages 74-85
    Nowadays in worldwide competitive markets, the development of product by shortening the cycle time from design to production process in order to increase the rate of production is a remarkable success for manufacturing organizations. Therefore, fast prototyping and manufacturing methods are developed and grown at a fast rate. The fused deposition modeling (FDM) using polymeric filaments can be classified as one of the fast prototyping methods. Several works have been carried out to evaluate the effect of FDM processing parameters on mechanical properties. The results showed that the parameters such as raster orientation, air gap and build plane were the most important factors on mechanical properties, also the fill pattern and design precision were the ones which had significant impacts on the surface quality. By reviewing the related published papers, our aim in this article has been to provide some information on the above-mentioned manufacturing process to include the important parameters that should be controlled in order to acquire a product with optimum mechanical properties.
    Keywords: fused deposition modeling, raster orientation, air gap, build plane, fill pattern
  • Abbas Kebritchi * Pages 86-95
    Fluorescence is an interesting phenomenon emanated in photo-electrical characteirstics of polymers. This feature is used in making highly sensitive polymer sensors. In this study, as part of the introduction given on luminescence and its different types there is a discussion on the production of chemical sensors based on conjugated polymers (CP). This discussion focuses on polymer sensors based on fluorescence polymers, their detection mechanisms, various kinds, pros and cons, different systems of media and future trends. It has been asserted that the chemical sensors based on amplifying fluorescent polymers (AFPs) have suitable semi-conductivity and processability at the same time. Amplifying fluorescent polymers through shifting the excitons in three dimensions and formation of molecular wire show high sensitivity in detection of explosives. The field tests performed by these devices have proved that this technology can be successfully used for high-sensitive detection of explosives, land mines and under-water mines based on nitro-aromatic compounds.
  • Laleh Sangsefidi * Pages 96-100
    Expert of Petrochemical group/Standard Research center
    Keywords: PET, PVC contamination, PET recycling, Identification of PVC
  • Majid Ghiass* Pages 105-110