فهرست مطالب

بسپارش - سال ششم شماره 4 (پیاپی 21، زمستان 1395)

فصلنامه بسپارش
سال ششم شماره 4 (پیاپی 21، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/26
  • تعداد عناوین: 16
|
  • محسن صادقی، فریبا گنجی، سید مجتبی تقی زاده* صفحات 4-19
    تهیه، تولید و توسعه هر مولکول دارویی بسیار پرهزینه و زمان بر است. ازاین رو، تلاش هایی به منظور افزایش ایمنی و اثربخشی داروهای رایج، با روش هایی مانند دارودرمانی شخص محور، تعیین غلظت و ردیابی داروها افزایش یافته است. از روش های بسیار کارآمد در این زمینه، انتقال هدفمند و کنترل سرعت رهایش داروهاست. علم دارورسانی به دنبال افزایش زیست دسترس پذیری، کاهش عوارض جانبی، انتقال هدفمند داروها به محل های مدنظر و نیز گذر از سد برخی موانع، مانند موانع خونی-مغزی، است. در تهیه هر سامانه دارورسانی، انتخاب پلیمر از بخش های بسیار مهم و حیاتی به شمار می رود. طی سه دهه اخیر کاربردهای زیست پزشکی گسترده برای ترکیب کیتوسان از خانواده کیتین، گزارش شده است. در این مقاله، ویژگی های طبیعی بودن این پلیمر، به عنوان عامل اصلی کاربرد گسترده آن در زمینه های مختلف زیست پزشکی و روش های تهیه میکروذرات کیتوسان، بر پایه کاربردهای آن در دارورسانی نوین، بررسی می شود.
    کلیدواژگان: خواص کیتوسان، میکروذرات کیتوسان، دارورسانی، خشک کردن پاششی، ژل شدن یونی
  • حسن فتاحی*، محمد کوسه لو، یونس موسایی اسکویی صفحات 20-35
    یون های فلزات سنگین از آلاینده های اصلی محیط زیست و آب های آشامیدنی هستند که موجب بروز انواع بیماری ها در انسان می شوند. حذف این یون ها از پساب های صنایع و آب های آشامیدنی از چالش های اساسی در زمینه تصفیه آب است. جداسازی مغناطیسی یون به وسیله پلیمرهای نقش بستی یونی مغناطیسی، از روش های بسیار ساده، ارزان و گزینش پذیر برای این هدف به شمار می رود. در این روش، پس از پوشش دهی نانوذرات مغناطیسی با پلیمر، یون مدنظر در سطح آن ها نقش می بندد. با شویش این یون ها، حفره هایی با نقش بست آن یون ایجاد می شود که می تواند برای حذف انتخابی یون فلز به کار گرفته شود. در این مقاله، روش های سنتز پلیمرهای مغناطیسی نقش بستی یونی و کاربرد آن ها در حذف یون های فلزات سنگین مختلف مرور شده است. افزون بر این، اثر نوع گروه های عاملی و پارامترهای تجزیه ای بر مقدار جذب یون های فلزی و گزینش پذیری پلیمر سنتز شده برای یون مدنظر نیز بررسی شده است.
    کلیدواژگان: یون فلزی سنگین، آلاینده زیست محیطی، پلیمر یون نقش بستی، نانوذرات مغناطیسی آهن اکسید، حذف گزینشی
  • زهرا پدرام راد، جواد مختاری*، زینب اسکافی صفحات 36-51
    داربست از اجزای اصلی مهندسی بافت است که نقش عمده آن، آماده سازی محیطی مناسب برای تعیین شکل بافت است. در حقیقت، داربست قابلیت پشتیبانی از چسبندگی و تکثیر سلول را دارد.در مهندسی بافت، ساختارهای نانوالیافی سه بعدی، به دلیل شباهت به بافت های بدن انسان ترجیح داده می شوند. داربست های متخلخل سه بعدی به عنوان قالب ساختاری در تولید بافت به کار می روند، ردیف های علامت دهی را برای سلول ها فراهم می کنند و انتقال اکسیژن و عوامل درمانی را آسان می سازند. تولید داربست سه بعدی با کمک فرایندهای معمولی امکان پذیر نیست. بنابراین، سلول های کشت شده تنها می توانند به شکل مسطح رشد کنند. روش های مختلفی برای بهبود ضخامت داربست، در تولید داربست های متخلخل سه بعدی پیشنهاد شده است. در مقاله پیش رو، خلاصه ای از روش های شیمیایی تولید داربست های متخلخل سه بعدی، از جمله حلال شویی ذرات، جدایی فاز و اسفنج شدن گازی ارائه می شود. در ادامه، روش های تولید داربست های سه بعدی با روش الکتروریسی، به ویژه محلول الکتروریسی مرور می شود. افزون بر این، نقش عوامل مختلف، مانند چگالی بار و رطوبت در داربست های الکتروریسی شده نیز بررسی می شود.
    کلیدواژگان: داربست های سه بعدی، الکتروریسی، حلال شویی ذرات، جدایی فاز، اسفنج شدن گازی
  • حسین عبداللهی، علی سلیمی*، مهدی باریکانی، حامد دائمی صفحات 52-64
    پلیمرهای گرماسخت به دلیل برخورداری از پیوندهای عرضی در ساختار شیمیایی، ویژگی های بسیار مطلوبی، مانند استحکام مکانیکی زیاد، پایداری ابعادی بسیار مناسب در دماهای زیاد، خزش اندک و مقاومت مناسب در برابر حلال ها نشان می دهند. به منظور دستیابی به ویژگی های گرمامکانیکی مطلوب، لازم است درصد بیشتری از پیوندهای عرضی در رزین ایجاد شود. رزین اپوکسی از رزین های پرمصرفی است که به دلیل داشتن خواص مکانیکی و ویژگی های برجسته، در کاربردهای زیادی مانند پوشش ها، چسب ها و کامپوزیت ها استفاده می شود. اما، این رزین ها پس از پخت کاهش مقاومت ضربه ای و رشد ترک نشان می دهند. بدین سبب در سال های اخیر، پژوهش های فراوانی به منظور بهبود چقرمگی رزین اپوکسی انجام یافته است. اصلاح شیمیایی رزین های اپوکسی با پلی یورتان ها از مهم ترین روش های بهبود چقرمگی محسوب می شود. از جمله خواص منحصربه فرد پلی یورتان ها می توان به ویژگی های ضدسایش عالی، فرایندپذیری ساده و استحکام زیاد در برابر پارگی اشاره کرد. در این مقاله، پس از معرفی اجمالی رزین های اپوکسی و پلی یورتان ها ، روش ها و سازوکار های بهبود چقرمگی شکست رزین اپوکسی با استفاده از پلی یورتان مرور می شود.
    کلیدواژگان: رزین اپوکسی، پلی یورتان، خواص مکانیکی، چقرمگی شکست، اصلاح شیمیایی
  • حدیث عالیپور، مجتبی کوشا*، محمد جواد صراف شیرازی، علی جبالی صفحات 65-80
    امروزه زخم پوش ها یا پانسمان های تجاری مختلف توسعه یافته و به بازار معرفی شده اند. اما تنوع آن ها، انتخاب نوع مناسب را برای پرستار سخت می کند. اگر چه از مهم ترین دلایل استفاده از زخم پوش محافظت از زخم در برابر آلودگی و جلوگیری از عفونت است، اما در حقیقت، هدف اصلی استفاده از آن سرعت بخشیدن به روند ترمیم زخم است. در مقاله پیش رو، افزون بر مرور تاریخچه گسترش و انواع زخم پوش های تجاری نوین، سعی شده تا مشخص شود هر زخم پوش در کدام مرحله از بهبود زخم موثرتر عمل می کند. زخم پوش های تجاری به شکل های هیدروژل، هیدروکلویید، فیلم، اسفنج و نانوالیاف معرفی شده و در زمینه خواص هر یک از آن ها بحث می شود. همچنین کیتوسان، آلژینات و عسل به عنوان مهم ترین پلی ساکاریدهای متداول در زخم پوش ها معرفی و اثر آن ها بر ترمیم زخم، شرح داده می شود. در نهایت، زخم پوش های هوشمندی بررسی می شوند که به تازگی توسعه یافته اند و می توانند عفونی شدن زخم را آشکار کنند.
    کلیدواژگان: پوست، زخم پوش، ترمیم زخم، کیتوسان، آلژینات
  • معصومه باقری*، اکرم گلشن حسینی صفحات 81-93
    اغلب خواص جالب در پلیمرهای آزو، به طور مستقیم با ایزومری شدن نوری ترانس-سیس واحدهای آزوبنزن در ساختارهای پلیمری ارتباط دارند. ایزومری شدن ترانس-سیس آزوبنزن و ترکیبات آن با روش های مختلف تجربی و نظری به طور گسترده بررسی شده است. پلیمرهای آزوی دومحیط دوست می توانند ترکیبی از خواص نورپاسخگویی پلیمرهای آزو و ویژگی خودگردایش پلیمرهای دومحیط دوست را داشته باشند. این پلیمرها با روش خودگردایش قابلیت تشکیل فیلم های فرانازک، ساختارهای دارای جدایی فاز منظم در توده، میسل، وزیکول و سایر انبوهه های دارای تکه های مولکول آزوبنزن را نشان می دهند. خواص منحصربه فرد نورپاسخگویی مربوط به ساختارهای خودگردایشی مشاهده شده و با هدف کاربردهای بالقوه بررسی شده اند. پژوهش ها نشان داده اند، تابش دهی نوری می تواند موجب شکل گیری شبکه برجسته سطح، تغییر شکل فیلم های نازک الاستومری بلورمایع و کره های کلوییدی و تشکیل الگوهای سطح خودساختاریافته شود. در این مقاله، پلیمرهای آزوی دومحیط دوستی مرور می شوند که از قابلیت ارائه مجموعه ای منحصربه فرد از خواص نورپاسخگویی، در ارتباط با معماری مولکولی ویژه و ویژگی خودگردایش این ساختارها برخوردارند.
    کلیدواژگان: پلیمر دومحیط دوست، پلیمر آزو، نورپاسخگو، آزوبنزن، خودگردایش
  • ابوالفضل مقصودنیا* صفحات 94-102
    هیدروژل ها، شبکه های پلیمری اشباع از آب هستند که به دلیل تنوع ساختار در زمینه‏ های گوناگون مانند مصارف پزشکی، داروسازی، جداسازی مولکول های زیستی یا سلول ها و زیست حسگرها استفاده می شوند. در سال های اخیر، به دلیل داشتن ساختار پایدار و انعطاف پذیردر پدیده های انتقال، به هیدروژل ها توجه بسیار شده است. هیدروژل های پاسخگو به تغییر عوامل محیطی، مانند دما، فشار، pH و میدان الکتریکی جایگزین نوینی برای سامانه های کنترل در سامانه های میکروسیالی محسوب می شوند. با ظهور کامپوزیت های بر پایه هیدروژل، بستری نوین برای بهبود پدیده انتقال فراهم شد. در نتیجه، این کامپوزیت ها با هدف بهبود فرایندهای انتقال جرم با استفاده از ایجاد محیط کلوییدی در هیدروژل ها به کار برده شده اند. این سامانه ها به دلیل ویژگی های منحصربه فرد، در کاربردهای بسیاری مانند مهندسی بافت استفاده می شوند. ژل های پرشده امولسیون به عنوان گونه جدیدی از کامپوزیت های بر پایه هیدروژل، پلیمرهای اشباع از آبی هستند که با پراکندن قطره ها در فاز آلی به وجود می آیند. این دسته جدید از مواد، کاربردهای بسیاری در دارورسانی و صنایع غذایی به دست آورده اند و خواص آن ها به منظور یافتن سایر کاربردهای نوین دردست مطالعه است.
    کلیدواژگان: هیدروژل، پدیده های انتقال، کامپوزیت بر پایه هیدروژل، ژل پرشده امولسیونی، هیدروژل پاسخگو
  • سعید احمد جو* صفحات 103-112
    پیشرفت علمی و فنی در زمینه کاتالیزورها به منظور پلیمرشدن اولفین ها، نمونه کاملی از موفقیت کاربرد شیمی آلی فلزی در کاتالیزورهای همگن بود. کاتالیزورهای واسطه ابتدایی و انتهایی جدول تناوبی دسته جدیدی از کاتالیزورهای پلیمرشدن کوئوردینانسی هستند که در اوایل سال 1998 کشف شدند. کاتالیزورهای فلزات واسطه انتهایی بر پایه فلزات واسطه پس از گروه 4 شامل آهن، نیکل و کبالت قرار دارند. در همان سال ها Fujita و همکاران در شرکت Mitsui، کاتالیزورهای فلزات واسطه ابتدایی را برای پلیمرشدن اولفین ها کشف کردند که بر پایه لیگاند فنوکسی-ایمین قرار داشتند. نقطه ضعف عمده سامانه های کاتالیزورهای فلزات واسطه انتهایی، سرعت زیاد واکنش های انتقال زنجیر در مقایسه با کاتالیزور های زیگلر ناتا و متالوسن است. بدین سبب، گاهی این کاتالیزورها اولیگومر تولید می کنند. از طرفی، با به کاربردن این کاتالیزورها، امکان انجام نوعی واکنش ایزومرشدن با نام قدم زدن زنجیر وجود دارد. از کاربرد های جالب کاتالیزورهای فلزات واسطه ابتدایی و انتهایی امکان پذیر ساختن استفاده از مونومر های قطبی در پلیمرشدن اولفین ها با کمک آن هاست.
    کلیدواژگان: کاتالیزور، فلزات واسطه ابتدایی و انتهایی، لیگاند دی ایمین، لیگاند فنوکسی، ایمین، کی لیت فسفر و اکسیژن
  • حبیب الله صحراگرددهکردی *، الیاس افرا، احمدرضا سراییان، مهدی مشکور صفحات 113-123
    در سال های اخیر، استفاده از پلیمرها به عنوان مواد جدید، به دلیل مزایای آن ها نسبت به سایر مواد، افزایش درخور توجهی یافته است. به کاربردن پلیمرها روشی موفق برای تقویت خواص مقاومت شبکه های الیاف سلولوزی است. ساخت پلیمرهای جدید به کمک فناوری نانوشیمیایی، مانند مواد بسته بندی، راه حل مبتکرانه ای برای افزایش عملکرد پلیمرها و سطح سلامت است. همچنین، مزایای اقتصادی و زیست محیطی افزون تر، مانند کاهش انرژی مصرفی برای تولید و انتقال و نگه داری، افزایش زیست تخریب پذیری و کاهش حجم مواد دورریختنی را به همراه دارد. کیتوسان به دلیل فراوانی و مقرون به صرفه بودن در بسیاری از زمینه ها کاربرد یافته است. این ماده افزودنی در صنعت کاغذ به عنوان افزایش دهنده مقاومت در حالت خشک و عامل ضدمیکروب استفاده می شود. جذب سطحی کربوکسی متیل سلولوز (CMC) روی الیاف کاغذ، باعث کاهش مقاومت آن می شود. بنابراین، کاربرد پلیمر کاتیونی کیتوسان همراه با کربوکسی متیل سلولوز نتایج درخور توجهی را در بهبود مقاومت شبکه الیاف نشان داده است. هدف از این مقاله، مرور سازوکار ضدباکتری کربوکسی متیل سلولوز-کیتوسان و عملکرد عوامل ضدباکتری این نانوساختار است. افزون بر این، ویژگی های مقاومتی کاغذهای بسته بندی و بهداشتی که تا کنون کمتر به آن ها توجه شده است، نیز بررسی می شوند.
    کلیدواژگان: بسته بندی، فعالیت ضدباکتری، کاغذ، کربوکسی متیل سلولوز، کیتوسان
  • رامین بایرامی، مهدی عبداللهی* صفحات 124-132
    لیگنین دومین پلیمر طبیعی فراوان پس از سلولوز در دنیاست که به عنوان ماده ای ارزان، غیرسمی و
    زیست تخریب پذیر، جایگزین مناسبی برای پلی ال های بر پایه نفت شناخته شده است. پژوهشگران تلاش فراوانی به منظور شناسایی ساختار شیمیایی لیگنین انجام داده اند. اما، همچنان مشکلات بسیاری در جایگزینی مونومرهای به دست آمده از نفت خام و به کار رفته در ساخت و سنتز مواد پلیمری، مانند پلی یورتان ها، با لیگنین وجود دارد. از مشکلات عمده در شناسایی این پلیمر طبیعی، نبود پروتکل های مشخص و استاندارد است. در این مقاله، مطالعه ای نظام مند به منظور شناسایی کمی گروه های عاملی لیگنین، با استفاده از فنون مختلف، مانند تیترکردن و طیف سنجی های 19FNMR ،31PNMR ،13CNMR ،1HNMR و UV-VIS انجام شده است. در ادامه، با بررسی مزایا و محدودیت های هر روش، شیوه های تعیین وزن مولکولی و خواص گرمایی لیگنین نیز بیان شده است.
    کلیدواژگان: لیگنین، شناسایی ساختار شیمیایی، تیترکردن، طیف سنجی، وزن مولکولی
  • صفحات 133-137
    1- ساخت قرص بلعیدنی بهتر به کمک داربست های پلیمری
    2- خودگردایش برس های پلیمری پاسخگو به نور برای دستیابی به سطوح پیشرفته
    3- تهیه پلی استرهای بدون فلزقابل بازیافت از ترکیب مشتق شده از زیست توده
    4- تابش های موضعی فرابنفش برای آغاز آبشار شیمیایی
    5- آیا می توان در صنعت پلاستیک از نفت استفاده نکرد؟
    6- داربست چسبی جدید فعال شونده با نور
    7- ماهیچه های انعطاف پذیراز الیاف نایلونی
    8- PET-CELL: الیاف مصنوعی با خواص طبیعی
  • صفحات 138-141
    آشنایی با بزرگان علم پلیمر (برندگان جایزه نوبل) : پیر ژیل دو ژن
  • صفحات 142-143
    1- بررسی خواص ضد باکتری/ زیست تخریب پذیری و مکانیکی نخ بخیه نانو لیفی PGA/PLGA (کارشناسی ارشد- دانشگاه صنعتی اصفهان)
    2- سنتز کوپلیمر اتیلن با کومنومر اکریلاتی با استفاده از کاتالیزورLTM (کارشناسی ارشد- پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران)
    3- بررسی تخریب حرارتی فیلم های آمیخته پروتئین-پلیمر زیست تخریب پذیر و مطالعه کارایی نظریه های مختلف در بدست آوردن پارامترهای سینتیکی آن (دکتری- انشگاه تبریز)
    4- تهیه و بررسی رفتار حافظه شکلی نانو کامپوزیت بر پایه پلی لاکتیک اسید (دکتری- پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران)
  • صفحات 144-145
    عناوین کتاب ها:1- پوشش های فعال برای منسوجات هوشمند
    2- راهنمای عملی پلیمرهای سلولی آب دمشی
    3- شکل شناسی پلیمر: اصول، شناسایی و پردازش
    4- مقدمه ای بر پلی اتیلن صنعتی
  • صفحه 146
  • همایش: سیزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران اردیبهشت 96 برگزار می شود
    صفحه 147
    سیزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران هماهنگ با دیپلماسی انرژی وزارت نفت با حضور صاحب نظران صنعت پتروشیمی ایران و جهان، اردیبهشت ماه 1396 در تهران مرکز همایش های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، برگزار می گردد.
    در این همایش، مزایا و پتانسیل های توسعه صنعت پتروشیمی ایران و راه های توسعه صنایع میانی و تکمیلی با ایجاد زمینه های مشارکت و به کارگیری منابع مالی بین المللی جهت اجرای برنامه های توسعه، استفاده از حداکثر توانمندی های داخلی و بین المللی در توسعه و انتقال تکنولوژی، تکمیل زنجیره های ارزش و توسعه قطب های جدید صنعت پتروشیمی با هدف دستیابی به ظرفیت تولید معادل 120 میلیون تن تا سال 2020 و ظرفیت تولید 180 میلیون تن تا سال 2025 با حضور دست اندرکاران و متخصصین این حوزه مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
|
  • Seyyed Mojtaba Taghizadeh*, Mohsen Sadeghi, Fariba Ganji Pages 4-19
    The development of a new drug molecule is an expensive and time consuming effort. Improving the safety efficacy ratio of old drugs has been attempted by different methods focused on each individual drug therapy, dose specification and therapeutic drug monitoring. Controlled rate delivery, slow delivery and targeted delivery are other very promising methods which have been pursued intensively. Methods for increasing bioavailability, diminishing side-effects, promoting targeted delivery and treating conditions such as blood-brain barrier disorders, are the main topics in novel drug delivery explorations. Choosing a suitable polymer is one of the most important aspects in development of a drug delivery system. In the last three decades, avast number of biomedical applications have been reported for a chitin derivative, known as chitosan. In this overview the properties of this polymer, as a natural compound, which are the main criteria for its extensive application in different areas of biomedicine are described, specifically in relation to synthesis of chitosan microparticles applied in novel drug delivery.
    Keywords: chitosan properties, chitosan microparticles, Drug delivery, spray drying, ionic gelation
  • Hassan Fattahi*, Mohammad Koselou, Yones Mosaei Oskoei Pages 20-35
    Heavy metal ions are one of the major living environment and water pollutants that may cause several diseases in humans. Removal of heavy metal ions from industrial wastewaters and drinking water is a serious challenge in industrial wastewater treatment. One of the simplest, cheapest, and most selective methods for removal of heavy metal ions is magnetic separation by magnetic ion-imprinted polymers (MIIPs). In this method, the surface of magnetic nanoparticles is coated by a polymer in order to target ions to imprint on nanoparticle surface. By eluting the imprinted ions, cavities with the exact template of these ions are created that can be used for selective removal of target ions. In this review article, the synthesis methods of magnetic ion-imprinted polymers and their application in removal of heavy metal ions are studied. The effect of different functional groups and analytical parameters on the adsorption capacity and the selectivity of the synthesized polymers for target metal ion are investigated.
    Keywords: heavy metal ion, environmental pollutant, ion, imprinted polymer, magnetic iron oxide nanoparticles, selective removal
  • Zahra Pedram Rad, Javad Mokhtari*, Zeynab Eskafi Pages 36-51
    One of the major components of tissue engineering is the scaffold. The main role of the scaffold is to provide a suitable environment that defines the shape of the tissue. In fact, scaffold can support cell adhesion and proliferation. In tissue engineering, three-dimensional (3D) nanofibrous structures are preferred owing to their structural similarity to human body tissues. 3D porous scaffolds serve not only as structural molds for tissue production but also provide signaling cues to cells and facilitate oxygen and therapeutic agent delivery. The fabrication of 3D scaffolds cannot be achieved using conventional processes, so cultured cells could only develop into flat shapes. Therefore, to improve the thickness of scaffolds, several approaches have been suggested to fabricate 3D porous scaffolds. This article summarizes chemical methods of producing 3D porous scaffolds including particulate leaching, phase separation and gas foaming. This review will cover the production methods of 3D scaffolds using electrospinning by focusing on solution electrospinning. Furthermore, the role of various factors like charge density and humidity in electrospun scaffolds is discussed.
    Keywords: 3D scaffolds, electrospinning, particulate leaching, phase separation, gas foaming
  • Hossein Abdollahi, Ali Salimi*, Mehdi Barikani, Hamed Daemi Pages 52-64
    Thermoset polymers have excellent properties of high dimensional stability at elevated temperatures, low creep and good resistance against solvents due to their three-dimensional crosslinking structure. Proper thermal-mechanical properties for these polymers are based on such cured structures with high crosslink density. Due to its excellent mechanical properties, epoxy resin has been widely used in coatings, adhesives and composites. In recent years, a variety of modification procedures have been introduced for toughening of cured resin structure in order to minimize crack formation and improve their impact resistance. Chemical modification of epoxy resins with polyurethanes is one of the most efficient procedures to achieve this goal. Polyurethanes have unique properties including good abrasion resistance, ease of processing and high rupture strength. After a brief introduction of epoxy and polyurethane resins, the procedures and the mechanisms of fracture toughness in polyurethane-modified epoxy are reviewed in present article. Different polyurethanes with wide range of chemical structures are able to toughen the epoxy structure efficiently and provide improved resins for use indifferent applications.
    Keywords: epoxy resin, Polyurethane, mechanical properties, fracture toughness, chemical modification
  • Hadis Alipour, Mojtaba Koosha*, Mohammad Javad Sarraf Shirazi, Ali Jebali Pages 65-80
    The skin is the largest organ in the body which protects the internal organs against external injury. When the skin is damaged, microorganisms attack easily and cause infection in humans. Many efforts have been made for development of new products to protect the skin from damage and dehydration. Because of the diversity in the wound dressing products, one may possibly be confused when choosing a suitable wound dressing. Although, protection of the wound from infection is one of the reasons for using a wound dressing, acceleration of wound healing process is the main goal. In this paper, we have reviewed several types of modern wound dressings regarding their efficiency in each stage of wound healing. Commercial wound dressings in the form of hydrogels, hydrocolloids, films, foams and nanofibers are introduced and their properties are discussed. Chitosan, alginate and honey are the main common polysaccharides which are usually used as wound dressing materials. The effect of these polysaccharides on wound healing is also described. Finally, the recently developed smart wound dressings which are able to detect the wound infection are presented.
    Keywords: Skin, Wound dressing, Wound healing, chitosan, Alginate
  • Akram Golshan Hosseini, Massoumeh Bagheri* Pages 81-93
    Most interesting properties of azo polymers are directly related with the trans-cis photoisomerization of the azobenzene units present in their polymer structure. Trans-cis isomerization of azobenzene and its derivatives has been intensively investigated theoretically and experimentally. Amphiphilic azo polymers can combine the photoresponsive properties of azo polymers with the self-assembling characteristics of amphiphilic polymers. The polymers show ability to form ultra-thin films, ordered phase-separation structure in bulk, micelle, vesicles, and other aggregates containing azobenzene moieties through self-assembly. Unique photoresponsive properties related with the self-assembled structures of azo polymers have been observed and explored for potential applications. Research works have demonstrated that light irradiation manifests itself in wide variations such as surface relief grating formation, deformation of liquid crystal elastomeric thin films, deformation of colloidal spheres and formation of self-structured surface patterns. In this review, a series of unique photoresponsive properties of amphiphilic azo polymers associated with the specific molecular architecture and self-assembling characteristics of their structures are reported.
    Keywords: amphiphilic polymer, azo polymer, photoresponsive, azobenzene, self, assembly
  • Abolfazl Maghsoodnia* Pages 94-102
    Hydrogels are water-saturated polymeric networks with many different structures which areused in different applications such as: biomedical, pharmacy and biosensors and separation of biomolecules and cells. In recent years, hydrogels, because of their stable and flexible structure, have received attention in mass transfer technology. Temperature-, pressure-, pH- and electric field-responsive hydrogels are novel control systems in microfluidic applications. The transport phenomena have been greatly improved by this emerging new hydrogel-based composite technology. In this respect, this composite is used to enhance mass transport in hydrogels by forming a colloidal environment, which is useful in an application such as tissue engineering. As a new type of hydrogel-based composite, emulsion-filled gels are water-saturated polymers doped with oil droplets. These materials have major advantages in drug delivery systems and food science applications.The characteristics of these new gels are being studied in order to discover their new applications extended to other physic-chemical fields.
    Keywords: hydrogel, transport phenomena, hydrogel, based composite, emulsion, filled gel, responsive hydrogel
  • Saeid Ahmadjo* Pages 103-112
    Recent scientific developments on catalysts used in olefin polymerizations can be regarded as a good sign of successful applications of organometallic chemistry in homogenous polymerization. Early and late transition metal catalysts (LTM) are a new groups of coordination polymerizations catalysts which were discovered in 1998. The LTM catalysts are based on late metals of group IV of transition metal including Fe, Ni, Co, and etc. At the same time, another category of early transition metal catalysts based on phenoxy ligand was discovered by Fujita and his colleagues in Mitsui for olefin polymerization. The major disadvantage of this type of catalytic systems is their higher rate of chain transfer reactions when compared with Ziegler-Natta and metallocene catalysts; therefore these catalysts may produce oligomers. However, due to a special isomerization reaction, called chain walking, these catalysts have some interesting features for application in polymer technology. One of the interesting properties of LTM catalysts is their ability of using polar monomer in olefin polymerization.
    Keywords: catalyst, early, late transition metal, diimine ligand, phenoxy, imine ligand, oxygen phosphorus chelate
  • Habib Allah Sahragard Dehkordi*, Elyas Afra, Ahmadreza Saraeian, Mahdi Mashkour Pages 113-123
    In recent years, the use of polymers as new materials compared to traditional substances has been significantly grown due to their numerous advantages. Utilization of polymers is a successful method for increasing resistance characteristics of cellulose fibers networks. Preparation of new polymers with the help of novel nanochemical technology as packaging materials is an innovative solution for increasing performance and obtaining healthy, economic, and environmental friendly materials with outstanding advantages such as saving energy consumption, increasing biodegradation capacity, and reducing waste materials. Chitosan has been used in many fields for being abundant and economical. Chitosan is used in paper industry as antimicrobial agent and additive to increase resistance in dry state. Adsorption of carboxymethyl cellulose on the surface of paper fiber reduces the resistance of paper fibers, therefore, the use of chitosan as a cationic polymer together with carboxymethyl cellulose results in an improvement in the resistance of fiber network significantly. In recent years a few researchers have focused of this subject, which is to examine the antibacterial mechanism of carboxymethyl cellulose/chitosan composite and its antibacterial performance and resistive characteristics in packaging and sanitary papers.
    Keywords: packaging, antibacterial activity, paper, carboxymethyl cellulose, chitosan
  • Ramin Bairami Habashi, Mahdi Abdollahi* Pages 124-132
    Lignin is the second most abundant natural polymer after cellulose in the world; and as a cheap, non-toxic and biodegradable material, it is a good alternative to the petroleum-based polyols. Despite researchers’ efforts to identify the structure of lignin, there are many problems which hinder lignin to be accepted as an appropriate monomer and a competitive alternative to the monomers derived from the crude oil for synthesis of polymers such as polyurethane. One of the major problems related to identification of the lignin structure is lack of well-defined protocols and standard. In this paper, a systematic study has been performed to quantitatively identify the functional groups present in the lignin structure using different techniques such as 1H NMR, 13C NMR, 31P NMR, 19F NMR and UV-VIS spectroscopies and titration. The advantages and limitations of each method havealso been discussed. Moreover, the molecular weight and thermal properties of lignin have been determined by a variety of methods.
    Keywords: lignin, chemical structure characterization, titration, spectroscopy, molecular weight