فهرست مطالب

بسپارش - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 26، بهار 1397)

فصلنامه بسپارش
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 26، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/31
  • تعداد عناوین: 9
|
  • معصومه باقری *، اکرم گلشن حسینی صفحات 3-16
    پلیمرهای دومحیط دوست، از واحدهای ساختاری آب دوست و آب گریز تشکیل می شوند. گروه های آب دوست را می توان با رنگ سازهای آزو یا به طور معمول تر با اتصال به سایر بخش های پلیمر وارد کرد. پلیمرهای آزوی دو محیط دوست شامل هوموپلیمرها، کوپلیمرهای تصادفی، کوپلیمرهای دسته ای و پیوندی و پلیمرهای شبه ستاره ای، دنباله دار و درختی هستند. این پلیمرها به عنوان همتایان سنتزی ترکیبات دومحیط دوست موجود در طبیعت مانند چربی ها و پروتئین ها حائز اهمیت اند. پلیمرهای دومحیط دوست، به ویژه کوپلیمرهای دسته ای، می توانند انواع مختلفی از انبوهه های منظم از قبیل میسل ها و وزیکول ها را تشکیل دهند. در مقایسه با میسل ها (از سطح فعال های سنتی)، به تازگی انبوهه های پلیمری به دلیل داشتن مزایایی نظیر پایداری، چقرمگی و میسلی شدن، بسته به حلال انتخابی شناخته شده اند. در بسیاری از موارد، شکل شناسی انبوهه های پلیمری و کاربرد آن در ارتباط نزدیک با هم هستند. بنابراین، کنترل شکل شناسی انبوهه های کوپلیمرهای دسته ای از ارزش کاربردی بسیاری برخوردار است. مواد پلیمری خودگردایشی با ساختارهای معین از قبیل نانوگوی ها، نانومیله ها، وزیکول ها، نانولایه ها و سایر نانوساختارها به دلیل کاربردهای بالقوه در مهندسی زیست پزشکی، الکترونیک و اپتیک مورد توجه بسیار قرار گرفته اند. ساختارهای خودگردایشی پلیمرهای آزو، زمانی که تحت نور یا سایر محرک های خارجی قرار می گیرند، می توانند متحمل تغییرات ساختاری در حالت محلول یا جامد شوند. درک فرایند خودگردایش می تواند به گسترش مواد نورپاسخگو با عملکردهای جدید برای کاربردهای آینده منجر شود. در این مقاله، خودگردایش پلیمرهای آزوی دومحیط دوست در محلول مرور می شود.
    کلیدواژگان: پلیمر دو محیط دوست، پلیمر آزو، خودگردایش، آزوبنزن، نانو ساختار
  • عباس کبریت چی *، محمدحسین کاوسی قاضلو صفحات 17-30
    از افزودنی های مهم پیشرانه ها ی جامد کامپوزیتی (CSPs) و مواد منفجره پلاستیکی (PBXs)، عامل پیوندی است که نقش بسیار مهمی در تقویت خواص مکانیکی این ترکیبات دارد. عوامل پیوندی معمولا ترکیبات آلی کوچک مولکول هستند که با مقادیر بسیار کم در فرمول بندی پیشرانه ها ی جامد کامپوزیتی و مواد منفجره پلاستیکی افزوده می شوند. اما، برای فرمول بندی پیشرانه ها ی جامد کامپوزیتی و مواد منفجره پلاستیکی با پیونده پلیمری خنثی، عوامل پیوندی رایج کوچک مولکول جوابگو نیستند. عوامل پیوندی پلیمری خنثی (NPBAs)، دسته نوینی از عوامل پیوندی هستند که کاربرد آن ها در فرمول بندی های متشکل از پیونده و پرکننده های قطبی است. در این پژوهش، ضرورت سنتز، به کارگیری عوامل پیوندی پلیمری خنثی، طراحی مولکولی، سازوکار احتمالی برهم کنش آن ها و نتایج پژوهش های انجام شده در این زمینه، ارائه شده است. مطالعات نشان داده است، به کارگیری NPBA در فرمول بندی های با مشخصات بیان شده، با مقادیر به مراتب کمتر از مقدار عوامل پیوندی کوچک مولکول در فرمول بندی های متداول، اثر اصلاحی درخور توجهی بر خواص مکانیکی دارد. مقدار اثربخشی عوامل پلیمری خنثی (افزودن در حین تهیه فرمول بندی) در اصلاح خواص مکانیکی پیشرانه های جامد کامپوزیتی، با اثر پیش پوشش دهی ذرات جامد (که پیش از فرایند تهیه فرمول بندی انجام می شود) قابل مقایسه و حتی بهتر نیز بوده است.
    کلیدواژگان: پیشرانه جامد کامپوزیتی، مواد منفجره ی پلاستیکی، عامل پیوندی پلیمری خنثی، خواص مکانیکی، پیونده پلیمری قطبی
  • زهرا سهیل پور، امیر مسعود رضا دوست، محمد رضوی نوری * صفحات 31-44
    در دو دهه اخیر، مطالعات گسترده ای درباره تهیه نانوکامپوزیت های پلیمری دارای نانولوله های کربنی (CNTs) انجام گرفته است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که افزودن مقدار کمی CNTs، موجب افزایش رسانندگی، پایداری گرمایی، بازدارندگی شعله، مدول یانگ، مقاومت به ضربه و اتلاف صوت نانوکامپوزیت های پلیمری می شود. از چالش های مهم در تهیه این نانوکامپوزیت ها، چگونگی پراکندگی CNTs و بهبود آن در زمینه پلیمری است. از این رو، روش های متفاوتی با کارایی های مختلف برای دست یابی به پراکنش مناسب این نانوذرات در این دسته از مواد ارائه شده است. کارایی نانوکامپوزیت های برپایه پلی( آکریلونیتریل-بوتادی ان-استیرن) (ABS) و CNTs، سبب استفاده از آن ها در صنایع مختلف مانند ساخت وسایل الکترونیکی شده است. همچنین در سال های اخیر، این مواد نقش مهمی در فرایندهای شکل دهی راهبردی مانند ساخت برهم افزا ایفا می کنند که اهمیت آن ها را دوچندان ساخته است. در این مقاله سعی شده است تا اطلاعات به نسبت جامعی درباره روش های مختلف پراکنش این نانوذرات در زمینه ABS و مطالعه شکل شناسی و خواص گرمایی، مکانیکی و الکتریکی نانوکامپوزیت های ABS/CNTs ارائه و مقالات و نوشته های چاپ شده اخیر مرور شوند.
    کلیدواژگان: نانو کامپوزیت، پلی اکریلو نیتریل بوتادی ان استیرن (ABS)، نانو لوله کربنی، خواص الکتریکی، شکل شناسی
  • سمیه باصری * صفحات 45-56
    ساختار پلیمرهای نیمه بلوری اغلب با مدل سه فازی بررسی می شود. برخی از زنجیرهای پلیمری بین فازهای بلور و بی نظم قرار می گیرند که به آن ها ساختارهای بلورمایع گفته می شود. پلیمرهای بلورمایع اغلب دارای گروه های میله ای شکل تک بعدی در زنجیر اصلی یا جانبی هستند. حالت های بلورمایع متعددی گزارش شده اند که از نظم جهت یافته بلنددامنه (فازهای نماتیک و کلستریک) تا نظم جهت یافته بلنددامنه جهتی و موقعیتی (فازهای اسمکتیک) طبقه بندی می شوند. حالت های بلورمایع را می توان به سه دسته حلالیت افزا، گرماگرا و ترکیبات گروه جانبی میان زا طبقه بندی کرد. با توجه به این نکته که ساختارهای بلورمایع از زنجیرهای پلیمری با نظم پارابلوری تشکیل شده اند و این ساختارها نقش کلیدی در خواص نهایی الیاف نساجی ایفا می کنند، شناسایی و تغییرات ایجاد شده در آن ها بر اثر عملیات بعدی از قبیل کشش و تثبیت گرمایی، دارای اهمیت است. طراحی فرایندهای پلیمری جدید یا بهبود انواع موجود، تنها با شناخت کامل سازوکارهای توسعه ریزساختار و انتقالات میان شکلی در الیاف نساجی امکان پذیر است که رفتار بلورمایع نشان می دهند.
    کلیدواژگان: ساختار بلور مایع، الیاف کارآمد، خواص مکانیکی، دمای انتقال شیشه ای، بلورینگی
  • مریم آهنگ، علی عباسیان *، کامبیز جهان بین صفحات 57-68
    امروزه یافتن پلیمرهای طبیعی با خواص مطلوب برای استفاده در صنعت از محورهای مهم پژوهش ها در دنیاست. پلی ساکاریدها یکی از انواع پلیمرهای طبیعی هستند که کاربردهای گوناگونی در صنایع مختلف و همچنین در زمینه دارویی دارند. به علت فراوانی، زیست تخریب پذیری، طبیعی بودن و تجدیدپذیری، گزینه مناسبی برای جایگزینی برخی از مواد پایه نفتی و کاربردهای نیازمند زیست سازگاری مطلوب هستند. تنوع ساختاری بسیار زیاد پلی ساکاریدها در طبیعت سبب ایجاد طیف وسیعی از خواص گوناگون شده است. بدین دلیل، شناسایی ساختار پلی ساکاریدها برای توجیه و بهبود خواص آن ها لازم است و یکی از علوم مورد توجه پژوهشگران در عصر حاضر قلمداد می شود. شناسایی ساختار پلی ساکاریدهای غیرسلولوزی محلول در آب، به دلیل تنوع ساختاری بسیار زیاد و نیز برای تعیین خواص و آثار دارویی آن ها به طور گسترده در پژوهش ها و مقالات سراسر دنیا انجام می شود. قدم اول برای شناسایی ساختار پلی ساکاریدها خالص سازی و جداسازی آن ها از هر گونه ناخالصی دیگر درون بافت طبیعی است. زیرا، پلی ساکاریدها در طبیعت توسط گیاهان، جانوران و باکتری ها تولید می شوند و در کنار سایر ناخالصی ها قرار دارند که هر کدام نیازمند روش خاصی برای جداسازی هستند. در این مقاله، انواع روش ها و آزمون های متداول استفاده شده برای جداسازی و خالص سازی پلی ساکاریدهای محلول در آب و شناسایی ساختار آن ها مرور شده اند.
    کلیدواژگان: زیست بسپار، پلی ساکارید، جداسازی، خالص سازی، شناسایی ساختار
  • آذر زارع *، نسرین اعتصامی، روح الله باقری صفحات 69-79
    پلی اتیلن طی فرایندهای مذاب در معرض گرما، تنش برشی و اکسیژن دچار تخریب گرمایی می شود. به منظور دست یابی به پایداری مذاب پلی اتیلن در برابر پدیده های اکسایش گرمایی، استفاده از پایدارکننده ها عامل کلیدی در حفظ خواص فیزیکی و شیمیایی است. در سال های اخیر، پایدارکننده های طبیعی مختلف حین فراورش مذاب پلی اتیلن ها مورد توجه پژوهشگران بوده است. زیرا طی نگه داری مواد غذایی در ظروف بسته بندی تولید شده با پایدارکننده های سنتزی، این افزودنی ها می توانند به مواد غذایی مهاجرت کنند و باعث به خطر افتادن سلامت انسان شوند. برخی از پایدارکننده های طبیعی، ترکیبات فنولی موجود در منابع گیاهی هستند که نسبت به پایدارکننده های سنتزی مقاومت بیشتر در دماهای زیاد و پایداری مذاب بیشتری دارند. در این مقاله، اثر چند پایدارکننده طبیعی بر پایداری مذاب پلی اتیلن بررسی می شود. عملکرد پایدارکنندگی با اندازه گیری خواص رئولوژیکی، پایداری اکسایش گرمایی و رنگ پلیمر تعیین می شود. نتایج حاصل از اندازه گیری شاخص جریان مذاب پلی اتیلن دارای این پایدارکننده های طبیعی نشان داد، گرانروی در طول فرایند مذاب به مقدار کمتری تغییر می کند. اما در صورت استفاده از پایدارکننده های سنتزی، تغییر در شاخص جریان مذاب ادامه می یابد و مذاب در طول فرایند دچار تخریب می شود. از سوی دیگر، بررسی شاخص زردی نشان داد، پایدارکننده طبیعی باعث تغییر رنگ پلی اتیلن می شود. اما، با وجود این نقطه ضعف جزئی از پایدارکننده های طبیعی می توان برای جلوگیری از تخریب گرمایی در مواردی استفاده کرد که رنگ محصول در درجه دوم اهمیت قرار دارد. در نتیجه، پایدارکننده های طبیعی می توانند جایگزین مناسبی برای پایدارکننده های سنتزی در حین فرایند مذاب پلی اتیلن باشند.
    کلیدواژگان: پایدارکننده طبیعی، پلی اتیلن، گرانروی، فراورش مذاب، تخریب گرمایی
  • مژگان حسین نژاد*، شهره روحانی صفحات 80-89
    امروزه بحران انرژی از مهم ترین دغدغه های بشر است. با رشد روزافزون جمعیت، نیاز به انرژی پایدار و کم خطر بیش از پیش احساس می شود. از منابع دردسترس و تجدیدپذیر انرژی، خورشید است. برای تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی الکتریکی از سلول های خورشیدی استفاده می شود. تاکنون سلول های خورشیدی تهیه شده به سه نسل کلی سیلیکونی، لایه نازک و نسل سوم تقسیم می شوند. سلول های خورشیدی حساس شده به رنگینه، طبقه مهمی از نوع نسل سوم بوده که دارای پنج جزء اصلی شامل الکترود آند، ماده رنگینه، اکسید فلزی، الکترولیت و الکترود مقابل است. الکترولیت ها جزء مهمی در سلول های خورشیدی حساس شده به رنگینه بوده که نقش تامین الکترون رنگینه را برای بازگشت به حالت پایه دارند. الکترولیت های استفاده شده در سلول های خورشیدی به دو طبقه مایع و پلیمری تقسیم می شوند. الکترولیت های پلیمری، فناوری درخور توجهی برای افزایش پایداری سلول های خورشیدی حساس شده با رنگینه هستند. الکترولیت های پلیمری به چهار طبقه پلیمرهای گرمانرم و گرماسخت، کامپوزیت ها و مایع های یونی پلیمری تقسیم می شوند. هدف از این مقاله، معرفی و تشریح انواع الکترولیت های پلیمری شامل مواد، اجزا و اتصال آن هاست. درنهایت، مختصری درباره عملکرد و چشم انداز الکترولیت های پلیمری در ساختار سلول خورشیدی بحث می شود.
    کلیدواژگان: سلول خورشیدی حساس شده به رنگینه، الکترولیت پلیمری، الکترولیت ژلی، بهره وری، الکترولیت مایع
  • سحر عبداللهی باغبان، منوچهر خراسانی * صفحات 90-100
    آلودگی صوتی از مهم ترین مشکلات زیست محیطی جوامع امروزی است. این مشکل با افزایش حجم تردد وسایل نقلیه و گسترش سریع صنایع، روزبه روز جدی تر می شود. از روش های حل این مشکل افزایش ضریب جذب صوت با افزایش ظرفیت اتلاف و بهینه سازی ساختارهای متخلخل استفاده شده به عنوان جاذب های صوت است. طی دهه گذشته، اسفنج های پلی یورتان انعطاف پذیر به دلیل قدرت میرایی موثر، چگالی کم، شکل پذیری زیاد و تولید آسان به عنوان موادی کارآمد، در صنعت جاذب های صوتی شناخته شده اند. مهم ترین خاصیت اسفنج های پلی یورتان انعطاف پذیر، داشتن حفره هایی با تخلخل باز به هم پیوسته است که نه تنها خواص مکانیکی اسفنج را تحت کنترل دارد، بلکه موجب عایق صوت بودن آن ها نیز می شود. در این مقاله، کاربردها، روند توسعه اسفنج پلی یورتان، ساختار شیمیایی و فیزیکی و عوامل موثر بر ویژگی های این اسفنج ها برای بررسی خاصیت جذب صوت و
    اتلاف انرژی مکانیکی امواج صوتی مرور می شود. با توجه به نقش موثر اسفنج های پلی یورتان به عنوان عایق های صوتی، تمرکز این مقاله بر رفتار این اسفنج به عنوان عایق صوتی است، ازاین رو برخی مفاهیم فیزیکی در ارتباط با صدا و مروری بر مطالعات انجام شده در این حوزه نیز ارائه می شود.
    کلیدواژگان: اسفنج پلی یورتانی انعطاف پذیر_ جاذب صوت، کوپلیمر قطعه ای اوره-یورتان، جدایش میکروفاز، ضریب جذب صوت
  • صفحات 101-117
|
  • Masuome Bagheri * Pages 3-16
    Amphiphilic polymers are polymers composed of hydrophilic and the hydrophobic structural units. The hydrophilic groups can be carried by azo chromophores or more commonly attached on the other parts of the polymers. Amphiphilic azo polymers include homopolymers, random copolymers, block and grafted copolymers, star-like polymers, tadpole-shaped polymers and dendritic polymers. Amphiphilic polymers can be considered as synthetic counterparts of ubiquitous amphiphilic compounds in nature such as lipids and proteins. Amphiphilic polymers, especially block copolymers, can form a variety of order aggregates, such as micelles and vesicles. When compared to micelles from traditional surfactants, polymeric self-assemblies have recently been recognized for advantages such as superior stability, toughness and micellization depending on selective solvents. In many instances, the morphology of the polymeric self-assembly and its application are closely related. Thus, controlling the morphology of the assembled structures from block copolymers is of great practical value. Self-assembled polymeric materials with well-defined structures such as spheres, rods, vesicles, lamellas and other nanostructures have attracted increasing interests recently due to their potential applications in biomedical engineering, electronics and optics. The self-assembled structures of azo polymers can undergo structural changes both in solution and in the solid state when triggered by light or other external stimuli. Understanding the self-assembling processes can lead to the development of photo responsive materials with new functions for future applications. In this review the self-assembly of amphiphilic azo polymers in solutions are reported.
    Keywords: amphiphilic polymer, azo polymer, self-assembly, azobenzene, nanostructure
  • Abbas Kebritchi * Pages 17-30
    Bonding agent is one of the important additives in composite solid propellants (CSPs) and plastic bonded explosives (PBXs) that plays critical role in improving the mechanical properties. Bonding agents are usually organic small molecules which are added to CSPs and PBXs formulations with neutral polymeric binders at low contents. Nevertheless, for CSPs and PBXs formulations with energetic polymeric binders, conventional small molecule bonding agents isnt usefull. Neutral polymeric bonding agents (NPBAs) are a novel family of bonding agents, which are vital in formulations containing polar fillers dispersed in polar binders. In this study, by necessity synthesis, the molecular design, and probable mechanisms of interactions and most important reported results of NPBAs are presented. The studies showed that the use of NPBAs in CSPs and PBXs formulations, with much smaller amount than that of monomeric bonding agents in conventional formulations, has significant effect on improving the mechanical properties. The effectiveness of NPBAs in modifying the mechanical properties of composite solid propellants was comparable or even better than the effect of solid particles pre-coating.
    Keywords: composite solid propellant, plastic bonded explosive, neutral polymeric bonding agent, mechanical properties, polar polymeric binder
  • Zahra Soheilpour, Mohammad Razavi Nouri * Pages 31-44
    Rapid development in producing carbon nanotubes (CNTs) thermoplastics nanocomposites have been observed in the past two decades. This is because the addition of a small amount of CNTs could increase the thermal stability, flame retardency, conductivity, Young's modulus, impact resistance and sound-proofing of the polymer-based nanocomposites. One of the challenging issues for obtaining the full performance of the nanocomposites is the dispersion of CNTs in a polymeric matrix. There are several methods to achieve a good dispersion of the nanofiller throughout the polymer matrices. It should be noted that the type of method used could play an important role in dispersion of CNTs. Poly(acrylonitrile-butadiene-styrene) (ABS)/CNTs nanocomposites are used in various industries, for instance in manufacturing of the electronic devices. In recent years, there has been an increasing interest in additive manufacturing technologies in which fused deposition modeling (FDM) has the fastest growth rate by using thermoplastics such as ABS as one of the most applicable materials for this processing method. In this paper, our aim is to present some information on ABS/CNTs nanocomposites prepared using different methods and with studies on their morphologies as well as thermal, mechanical and electrical properties by reviewing the recently related published literature.
    Keywords: nanocomposite, poly(acrylonitrile-butadiene-styrene), carbon nanotube, electrical properties, morphology
  • Somaye Baseri * Pages 45-56
    A three-phase model is often used to investigate the structure of semicrystalline polymers. Some of the polymeric chains lay in-between crystalline and amorphous phases so-called liquid-crystal structures. Liquid-crystalline polymers consist mainly of one-dimensional rod-like groups placed in the main chain or side chain. A great number of liquid-crystalline states have been reported, ranging from those exhibiting only long-range orientational order, nematic and cholesteric phases, to those exhibiting both long-range orientational and positional order, the smectic phases. Liquid crystalline structures can be organized into three classes, lyotropic, thermotropic, and mesogenic side group compositions. As the liquid-crystalline structures consist of polymeric chains with para-crystalline order and has a key role on the ultimate properties of textile fibers, it will be important to learn about this structure and the post-treatment changes such as drawing and thermal annealing that occur in this structure. Designing new polymer processes or improving upon old ones can only be achieved by exactly knowing the mechanisms of microstructure development and the mesomorphic transitions in the textile fibers exhibiting liquid-crystalline behaviour.
    Keywords: liqiud-crystalline structure, high performance fibers, mechanical properties, glass transition temperature, crystallinity
  • Ali Abbasiyan * Pages 57-68
    Nowadays, finding biopolymers with desirable properties for wide industrial applications is one of the important issues to research around the world. Polysaccharides are the biopolymers which have a variety of applications in different industries and in the field of medicine. Abundance, biodegradability, renewability and being natural make them appropriate materials to replace some of petroleum-based products and to be used for the applications requiring biocompatibility. Due to their structural variations in nature, polysaccharide's properties are immense. In order to explain and improve the properties, structural characterization of polysaccharides is necessary and is of interest for the researchers nowadays. Because of structural varieties of non-cellulosic water-soluble polysaccharides, identification of the polysaccharide's structure for finding their medical properties is also of importance in the research studies. The first step in structural characterization of water-soluble polysaccharide is to isolate and purify the polysaccharide, as various sources of polysaccharides made by plants, animals and bacteria have different impurities. Every non-polysaccharide material in the samples requires specific method to be isolated. Different method and tools exist to characterize the chemical structure of these biopolymers. This review introduces the common methods and tests used for isolation, purification and structural characterization of the water-soluble polysaccharides.
    Keywords: biopolymer, polysaccharide, isolation, purification, structural characterization
  • Azar Zare * Pages 69-79
    Polyethylene is degraded by exposure to heat, shear rate and oxygen in melting process. In order to achieve the polyethylene melt stability against thermal oxidation phenomena, the use of stabilizers is a key factor for the preservation of physical and chemical properties. In recent years, various natural stabilizers during the melting process of polyethylene have been of interest to the researchers, since during storage of food in packaging containers produced with synthetic stabilizers, these additives can migrate to food and endanger human health. Some natural stabilizers are phenolic compounds in plant sources that have higher resistance to synthetic stabilizers at high temperatures and have higher melt stability. In this paper, the effect of several natural stabilizers on the polyethylene melt stability is investigated. Stability performance is determined by measuring rheological properties, thermal oxidation stability and polymer color. The results of the flow index measurement of polyethylene containing these natural stabilizers show that the viscosity changes are insignificant during the melt process, but the synthetic stabilizers undergo changes in their molten flow index and it is degraded during the melt process. On the other hand, the evaluation of yellowness index shows that the natural stabilizer affects the color of polyethylene. However, despite this slight weakness of natural stabilizers, it can be used to prevent heat damage in cases where the color of the product is a secondary issue. As a result, natural stabilizers can be a good alternative to synthetic stabilizers during the melting process of polyethylene.
    Keywords: natural stabilizer, polyethylene, melt processing, viscosity, thermal degradation
  • Mozhgan Hosseinnezhad * Pages 80-89
    Today's energy crisis is one of the most important concerns of mankind. As the population grows, the need for sustainable and low-risk energy is felt more and more. One of the most accessible and renewable sources of energy is the sun. Solar cells are used to convert solar energy to electrical energy. So far, solar cells have been divided into three generations of silicon solar cells, thin-film solar cells, and third generation solar cells. Dye-sensitized solar cells, also known as an important category of third-generation solar cells, have five main components, including the anode electrode, dye, metal oxide, electrolyte, and counter electrode. An important component in dye-sensitized solar cells (DSSCs), electrolytes, is the role of dye electron supply to return to the ground state. Electrolytes used in dye-sensitized solar cells are divided into two classes of liquid and polymer electrolytes. Polymer electrolytes are an interesting technology for increasing of fastness of dye-sensitized solar cells. There are four main kinds of polymer electrolytes as thermoplastic polymers, thermosetting polymer, composites and ionic liquid polymers. The aim of this article is introduce and describe the components of the polymer electrolytes including materials and components. Finally, some brief performance and general perspectives on polymer electrolytes are presented.
    Keywords: dye-sensitized solar cell, polymer electrolyte, gel electrolyte, efficiency, liquid electrolyte
  • Sahar Abdollahi Baghban, Manouchehr Khorasani * Pages 90-100
    Noise is one of the most disturbing environmental problems of today's societies, and this problem becomes more serious with increasing traffic volumes and rapid expansion of industries. One of the ways to solve this problem is to increase the sound absorption coefficient of porous structure materials used as acoustic absorbers. Over the past decade, flexible polyurethane foam has been recognized in the acoustic absorbing industry as efficient materials due to its effective damping power, low density, high formability and easy production. The most important feature of flexible polyurethane foams is the presence of open porosity cavities, which not only control the mechanical properties of foam, but also their sound insulation properties. The purpose of this study is to review the applications, the development of polyurethane foam, the chemical and physical structure and the factors affecting the properties of foams due to their acoustic absorption and mechanical energy loss of sound waves. Considering the role of polyurethane foam as sound insulation, the focus of this study will be on the behavior of polyurethane foam as sound insulation, so some physical concepts related to sound will also be expressed.
    Keywords: flexible polyurethane foam, acoustic absorber, urea-urethane segmented copolymer, microphase separation, sound absorption coefficient