فهرست مطالب

تحقیقات تولیدات دامی - سال هفتم شماره 3 (پاییز 1397)

فصلنامه تحقیقات تولیدات دامی
سال هفتم شماره 3 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • موسی زرین *، روپرت بروکمایر، امیر احمدپور صفحات 1-12
    در گاوهای شیری پر تولید به دلیل تغییرات گسترده فراسنجه های خونی و سیستم هورمونی پس از زایمان، سرکوب سیستم ایمنی پستانی مشاهده می شود. به منظور بررسی تاثیر طولانی مدت (48 ساعت) دست کاری متابولیت ها و هورمون ها بر بیان mRNA ژن های آنتی اکسیدانی کد شده به وسیله Nuclear erythroid 2-related factor 2 (Nrf2) در بافت پستانی از تعداد 24 راس گاو هلشتاین که در اواخر شیردهی بودند استفاده شد. تیمارها شامل 48 ساعت تزریق مداوم انسولین (6n=؛ HypoG) ، انسولین و گلوکز (5n=؛ EuG) ، بتاهیدروکسی بوتیرات (5n=؛ HyperB) و محلول نمکی 9/0% (8n=؛ Control) بود. یک هفته قبل و 48 ساعت بعد از شروع آزمایش از دو کارتیه عقبی بافت پستانی نمونه برداری شد. RNA کل، استخراج و پس از اندازه گیری بیان mRNA ژن های مرجع و ژن های مرتبط با Nrf2به وسیله روش qPCR، تفاوت تغییر بیان mRNA ژن های منتخب ارزیابی شد. ایجاد هایپرانسولین یوگلایسمیک سبب کاهش بیان mRNA ژن های کاتالاز، هم اکسیژناز 2، گلوتاتیون اس ترانسفراز 3 میکروزومی، NAD (P) H دهیدروژناز کوئینون 1، سوپراکسید دیسموتاز 1 در گروه EuG نسبت به قبل از شروع تزریق متابولیت ها شد (05/0P<). هایپرانسولین یوگلایسمیک سبب کاهش بیان mRNA ژن گلوتاتیون پراکسیداز 3 در مقایسه با تیمار بتاهیدروکسی بوتیرات به میزان دو برابر شد (05/0P<). با توجه به این نتایج می توان نتیجه گرفت که کاهش گلوکاگون همراه افزایش انسولین و گلوکز نرمال موجب کاهش بیان mRNA برخی از ژن های آنتی اکسیدانی مرتبط با Nrf2 شده که این امر می تواند افزایش حساسیت پستان و خطر ابتلا به بیماری های دیگر نظیر ورم پستان را در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: انسولین، ایمنی، بتاهیدروکسی بوتیرات، گلوکز
  • مونا صالحی نسب *، قدرت الله رحیمی میانجی، اسماعیل ابراهیمی، سیدعلی غفوری صفحات 13-23
    پیدا کردن نیم رخ بیان ژنی در طول سال های اخیر، منجر به شناسایی ژن های خاص در پاسخ به بیماری های گوناگون شده است. یکی از این بیماری های مهم در صنعت طیور، بیماری آنفولانزا است. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی ژن های موثر در بروز آنفولانزای ناشی از ویروس H5N1 با استفاده از فرا تحلیل دو مجموعه داده ریزآرایه DNA که بیان ژن های میزبان در پاسخ به آنفولانزا را مورد بررسی قرار داده بودند، بود. فراتحلیل نشان داد که ژن های STK17B، CCL4، MCM9، IRF7 و IL6 با روش های Fisher، AW و maxP متمایز بیان می شوند. برای تایید تمایز بیان ژن های شناسایی شده در آزمایشگاه از Real-time PCR استفاده شد. بدین منظور از نمونه هایی استفاده شد که پیش تر با ویروس H5N1 چالش داده شده بودند. نتایج برای هر پنج ژن انتخابی، تمایز بیان آنها را در حالت مواجهه با آلودگی و حتی جهت تنظیمی بیان را که در فرا تحلیل مشاهده شده بود، در سطوح معنی دار تایید نمود، به گونه ای که ژن های IL6، IRF7 و CCL4 افزایش بیان و ژن های STK17B و MCM9 کاهش بیان نشان دادند. این نتایج پیشنهاد می دهند فرا تحلیل روشی بسیار قوی در شناسایی ژن هایی است که ممکن است در پژوهش های انفرادی مورد توجه قرار نگیرند. این ژن ها ممکن است نقش حیاتی در تنظیم پاسخ میزبان ایفا نمایند.
    کلیدواژگان: آنفولانزای پرندگان، پاسخ میزبان، پی سی آر کمی، تمایز بیان، فراتحلیل
  • احمد احمدی *، ژیلا رجبی، پویا زمانی، علی اصغر بهاری صفحات 25-34
    ژن Kiss1 به عنوان یکی از ژن های موثر بر باروری شناخته شده است. در مطالعه حاضر چندشکلی های یک قطعه 331 جفت بازی از اگزون یک و یک قطعه 286 جفت بازی از اینترون یک ژن Kiss1 و ارتباط آن ها با صفت تولیدمثلی تعداد بره به ازای هر زایش در 100 راس میش نژاد مهربان مورد بررسی قرار گرفت. روش های چندشکلی فضایی تک رشته ای مبتنی بر واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR-SSCP) همراه با توالی یابی DNA برای شناسایی چندشکلی های احتمالی مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان دهنده چندشکلی تک نوکلئوتیدی در سه جایگاه (g. 102C>T، g. 155G>C و g. 272G>A) با چهار الگوی متفاوت SSCP (هاپلوژنوتیپ) در اگزون یک بود. برای اینترون یک، تمامی نمونه ها دارای الگوی باندی مشابه بودند و هیچ چندشکلی شناسایی نشد. مقایسه فراوانی های مشاهده شده با مورد انتظار برای هاپلوژنوتیپ های مورد مطالعه با کمک آزمون کای اسکور نشان داد که فراوانی ژنوتیپ های مربوط به جهش های g. 102C>T و g. 272G>A در اگزون یک به طور معنی داری متفاوت و در تعادل هاردی- واینبرگ نبودند (001/0>P). در بررسی پیوستگی بین هاپلوژنوتیپ های شناسایی شده با صفت تعداد بره به ازای هر زایش، ارتباط معنی داری مشاهده شد (P<0. 05). نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر نشان دادند که تنوع موجود در اگزون یک ژن Kiss1 را می توان برای برنامه های انتخاب به کمک نشانگرها در گوسفندان نژاد مهربان مورد توجه قرار داد.
    کلیدواژگان: چندشکلی، ژن Kiss1، صفات تولیدمثلی، گوسفند
  • صادق اسدالهی *، بهروز یاراحمدی، محسن محمدی ساعی، علیرضا آقاشاهی صفحات 35-52
    هدف از مطالعه حاضر، تعیین ارزش اقتصادی و اهداف اصلاح نژادی صفات عملکردی گوسفند نژاد لری در نظام پرورش روستایی با دو راهبرد زایش سالیانه و سه زایش در دو سال بود. پارامترهای عملکردی، مدیریتی و اقتصادی 32 گله (مطابق فرمول تعیین حجم نمونه کوکران) تحت پوشش طرح اصلاح نژاد دام سبک با ظرفیت 3000 راس میش، مربوط به سال های 1392 الی 1394برای دوچرخه تولیدی با استفاده از یک مدل زیستی- اقتصادی تجزیه وتحلیل شد. اطلاعات عملکردی از سامانه ثبت اطلاعات مرکز اصلاح نژاد دام کشور و اطلاعات مدیریتی و اقتصادی از طریق تهیه پرسشنامه و مصاحبه حضوری با دامداران جمع آوری شدند. نتایج نشان داد، سود حاصل به ازای هر راس میش در راهبرد زایش سالیانه و سه زایش در دو سال به ترتیب 1723376 و 3429140 ریال است. در هر دو راهبرد، تغذیه با بیش از 75 درصد بالاترین درصد کل هزینه ها و فروش گوشت با 5/98 درصد بالاترین درصد کل درآمدها را به خود اختصاص دادند. همچنین در هر دو راهبرد، ضریب اقتصادی نسبی تعداد بره در هر زایش، دارای بالاترین ضریب اقتصادی نسبی و تولید پشم با ضریبی معادل 1 کمترین ضریب نسبی در بین صفات مطالعه شده را به خود اختصاص دادند. تعداد بره متولدشده به ازا هر راس میش و میزان آبستنی مهم ترین صفات در اهداف اصلاحی میش ها و صفات اوزان (از تولد تا پایان یک سالگی) وزنده مانی بره ها نیز از تولد تا یک سالگی مهم ترین صفت در اهداف اصلاحی بره ها برای هر دو راهبرد موردمطالعه بودند. راهبرد سه زایش در دو سال به علت افزایش تعداد بره مازاد قابل فروش برتر از راهبرد یک زایش در سال بود.
    کلیدواژگان: اهداف اصلاحی، سامانه روستایی، سود خالص، ضریب اقتصادی، گوسفند لری
  • سید حسن حسینیان بیلندی *، سید محمد حسینی، محسن مجتهدی، مسلم باشتنی صفحات 53-65
    این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسانس گیاهان آویشن و کاکوتی بر عملکرد، جمعیت میکروبی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی انجام شد. در این تحقیق از 420 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و 15پرنده در هر تکرار استفاده شد. اسانس گیاه آویشن یا کاکوتی در سطوح 50، 100 و 150 میلی گرم در هر کیلوگرم جیره اضافه و یک جیره فاقد اسانس به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. بر اساس نتایج بدست آمده در پایان دوره، تیمار آزمایشی حاوی کاکوتی در سطح 50 میلی گرم به طور معنی داری افزایش وزن بالاتری نسبت به تیمار شاهد داشت (05/0>P). همچنین استفاده از تیمارهای آزمایشی حاوی آویشن و کاکوتی در سطح 50 میلی گرم سبب افزایش مصرف خوراک جوجه های گوشتی شد (05/0>P). تیمارهای آزمایشی در پایان دوره، از نظر ضریب تبدیل غذایی تفاوت معنی داری با تیمار شاهد نداشتند. تیمار آزمایشی حاوی اسانس آویشن در سطح 150 میلی گرم و کاکوتی در سطح 50 میلی گرم بالاترین شاخص کارآیی تولید (05/0>P) را نشان دادند. تیمارهای آزمایشی حاوی آویشن در سطوح 100 و 150 میلی گرم به صورت معنی داری سبب افزایش جمعیت لاکتوباسیل و کاهش کلی باسیل روده شدند (05/0>P). بر اساس نتایج این آزمایش، سطوح مختلف اسانس آویشن اسانس آویشن به صورت معنی داری باعث تقویت پاسخ ایمنی همورال و سلولی جوجه های گوشتی شد، اما سطوح مختلف اسانس کاکوتی تاثیرمعنی داری بر پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی نشان نداد.
    کلیدواژگان: آویشن، پاسخ ایمنی، جوجه گوشتی، عملکرد، کاکوتی
  • مجید همتی *، جعفر فخرایی، اکبر یعقوبفر، حسین منصوری یاراحمدی، نادر پاپی صفحات 67-77
    به منظور ارزیابی تاثیر عصاره گیاهان آنیسون و گلپر به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک های محرک رشد، آزمایشی با استفاده از 400 قطعه جوجه نر و ماده گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار در دوره سنی یک تا 42 روزگی انجام شد. جیره شاهد بر پایه ذرت–کنجاله سویا و فاقد افزودنی بود و چهار جیره دیگر به ترتیب با افزودن 200 میلی گرم از افزودنی های عصاره دانه آنیسون، عصاره دانه گلپر، آنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین و 100 میلی گرم پروبیوتیک پریمالاک به هر کیلوگرم از جیره شاهد تهیه شدند. در روز 38 آزمایش از هر تکرار یک قطعه جوجه انتخاب و از ورید بال، سه میلی لیتر خون جهت بررسی فراسنجه های بیوشیمیایی در لوله آزمایش جمع آوری شد. بیشترین میانگین افزایش وزن روزانه (9/57 گرم) در گروه تغذیه شده با جیره شاهد و کمترین آن (6/52 گرم) در گروه تغذیه شده با تیمار پروبیوتیک مشاهده شد (05/0>P). میانگین خوراک مصرفی روزانه گروه های تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی گلپر، آنیسون و پروبیوتیک کمتر از تیمار شاهد بود (05/0>P) ، ولی بین تیمار آنتی بیوتیک با سایر تیمارها اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد. اختلاف میانگین ضریب تبدیل خوراک تیمارهای آزمایشی از نظر آماری معنی دار نبود. بیش ترین مقدار لاشه بدون پوست جوجه های گوشتی در تیمار شاهد و کم ترین آن در تیمار حاوی آنتی بیوتیک مشاهده شد (05/0>P). با توجه به نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر، می توان از عصاره گیاهان آنیسون و گلپر به عنوان جایگزین هایی برای آنتی بیوتیک ها، در جیره جوجه های گوشتی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، جوجه گوشتی، عصاره آنیسون، عصاره گلپر
  • علی حسین خانی *، ملیحه داداشی، حمید محمد زاده، سیروس حسن نژاد صفحات 79-88
    هدف از انجام این تحقیق تعیین ارزش غذایی هفت گونه از علف های هرز موجود در مزارع یونجه و مقایسه آنها با یونجه بود. علوفه های مورد بررسی شامل تلخه، بومادران و ریش قوش از خانواده کاسنی، شبدر شیرین و یونجه از خانواده بقولات و دم روباهی، علف پشمکی و علف باغ از خانواده گندمیان بودند. نمونه برداری از گونه های مورد مطالعه در مرحله برداشت یونجه از مزرعه (10% گلدهی مزرعه) انجام شد. نمونه های برداشت شده به دو بخش تقسیم شده، بخشی از نمونه ها در مزرعه به مدت 72 ساعت هوا خشک شده و بخش دیگر به صورت تازه برای انجام آزمایشات خوشخوراکی مورد استفاده قرار گرفت. خوشخوراکی با استفاده از شاخص مصرف کوتاه مدت تعیین شد. بر اساس نتایج بدست آمده، یونجه با 3/14درصد و دم روباهی با 36/8 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار پروتئین خام را در بین علوفه های مورد آزمایش داشتند (05/0>P). بیشترین و کمترین میزان الیاف نامحلول در پاک کننده خنثی مربوط به دم روباهی و شبدر شیرین به ترتیب با 70/58 و 76/33 درصد ماده خشک بود (05/0>P). ریش قوش و تلخه به ترتیب با 83/28 و 49/19 درصد بیشترین و کمترین میزان الیاف نامحلول در پاک کننده اسیدی را دارا بودند (05/0>P). تلخه بیشترین میزان انرژی قابل متابولیسم و ماده خشک قابل هضم تخمینی را دارا بود (05/0>P). غلات بالاترین خوشخوراکی نسبی را بین گونه های مورد بررسی در حالت تازه و کمترین خوشخوراکی نسبی را در حالت خشک دارا بودند (05/0>P). به طور کلی این تفاوت ها در ترکیبات شیمیایی و خوشخوراکی بین یونجه و علف های هرز باید در تنظیم جیره های غذایی نشخوارکنندگان مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ارزش غذایی، بقولات، خوشخوراکی، علف هرز، کیفیت علوفه
  • محمد کاوسی کلاشمی، سید حسین حسینی مقدم *، مجید فرزانه، محمدرضا راهی صفحات 89-99
    برنامه ریزی، تعیین راهبرد و راهکار‏های مناسب در توسعه صنعت نو‏غانداری و ایجاد زنجیره ارزش، مستلزم در اختیار داشتن اطلاعات و تصویری کامل از وضعیت این حرفه و نگرش نوغانداران است. پژوهش حاضر به منظور بررسی عوامل موثر بر مشارکت نوغانداران باتجربه استان گیلان در طرح های توسعه ای زنجیره ارزش نوغان صورت گرفت. در این راستا، از الگوی اقتصادسنجی انتخاب دوتایی لاجیت و داده های مقطعی مربوط به 133 نوغاندار استان گیلان استفاده شد. داده ها بر مبنای رابطه کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده در سال 1395 جمع آوری شد. نتایج نشان داد که مساحت تلمبار، عمر توتستان، سطح رضایت مندی نوغاندار از عملکرد تخم نوغان و سطح مشارکت زنان خانوار در فرایند تولید اثر مثبت و مستقیم بر احتمال مشارکت نوغاندار در طرح های توسعه ای زنجیره ارزش نوغان دارد. در حالی که سن نوغاندار و نسبت درخت توت اصلاح شده به کل درختان در توتستان نوغاندار اثر منفی بر متغیر یاد شده دارد. همچنین، نتایج نشان داد که در بین متغیرهای مورد بررسی، هر یک درصد تغییر متغیر میزان رضایت مندی بهره بردار از عملکرد تخم نوغان توزیع شده بیشترین اثرگذاری مثبت (54/0) و هر یک درصد تغییر متغیر توضیحی سن نوغاندار بیشترین اثرگذاری منفی (95/0-) را بر احتمال مشارکت نوغانداران در طرح های توسعه ای زنجیره ارزش نوغان دارد. توجه به اثرگذاری مشخصه های فردی نوغاندار و پارامترهای مرتبط با سامانه تولید بهره برداران در تدوین سیاست های زنجیره ارزش نوغان نقش شایان توجهی در اثربخشی آن خواهد داشت.
    کلیدواژگان: اثر نهایی، الگوی اقتصادسنجی انتخاب دوتایی لاجیت، زنجیره ارزش، کشش وزنی، نوغانداری
|
  • M. Zarrin*, R. Bruckmaier, A. Ahmadpour Pages 1-12
    Mammary immune suppression has been observed in high yielding dairy cows due to metabolites and endocrine changing after parturition. Twenty four Holstein dairy cows at the late stage of lactation were used to study the effects of long term (48 h) manipulating metabolites and hormones on mammary antioxidant genes that encode by nuclear factor E2-related factor 2 (Nrf2). Treatments include 48 h intravenous infusion of insulin (HypoG, n=5), insulin and glucose (hyperinsulinemic euglycemic) (EuG, n=6), BHB (HyperB, n= 5), and 0.9 % NaCl (Control, n=8). Mammary tissue samples were taken from two rare quarters one week before and 48 h after the start of infusions. Following total RNA extraction, mRNA abundance of housekeeping and candidate genes related to Nrf2 measured by qPCR method. Hyperinsulinemic euglycemic down-regulated mRNA abundance of catalase (CAT),heme oxygenase 2 (HMOX2), microsomal glutathione S-transferase 3 (MGST3), NAD (P) H dehydrogenase, quinone 1 (NQO1),superoxide dismutase 1 (SOD1) (P<0.05), compared to pre-infusion in EuG group. Hyperinsulinemic euglycemic down-regulated GPX3 mRNA abundance in EuG group compared to HyperB group (P<0.05). Therefore, increased susceptibility and disease in mammary gland may be related to reduction in the mRNA abundance of antioxidant genes during metabolites and hormones changing.
    Keywords: Insulin, Immunity, Beta-hydroxybutyrate, Glucose
  • M. Salehinasab*, Gh. Rahimi Mianji, E. Ebrahimie, S. A. Ghafouri Pages 13-23
    During the last years, gene expression profiling has revealed specific genes which are involved in the regulation of host response to several diseases. Avian Influenza infection is one of the important diseases in poultry industry. The aim of the present study was to identify significantly involved genes in H5N1 infection using the meta-analysis of two DNA microarray datasets of host response to influenza infection. The meta-analysis revealed that STK17B, CCL4, MCM9, IRF7 and IL6 were differentially expressed using Fisher, AW and maxP methods. We used real-time PCR to validate the differential expression of identified genes. For this aim, the previously H5N1-infected samples were used. The real-time PCR results of all five genes confirmed the differential expression between infected and non-infected samples and also the type of regulation obtained from meta-analysis significantly. The genes IL6, IRF7 and CCL4 were over expressed while STK17B and MCM9 were down expressed in infected samples. The results suggested that the meta-analysis is a robust method to find differentially expressed genes which may be ignored in individual analysis. These genes may play some critical roles in host response.
    Keywords: Avian influenza, Host response, Real-time PCR, Differential expression, Meta-analysis
  • A. Ahmadi*, Zh. Rajabi, P. Zamani, A. A. Bahari Pages 25-34
    Kiss1 gene is known as one of the genes affecting fertility. In the present study, DNA polymorphisms were investigated in gene 331 bp exon one and 286 bp of intron one of Kiss1 and their associations with reproduction trait (liter size) in 100 Mehraban sheep. Polymerase chain reaction based single strand conformation polymorphism (PCR-SSCP) and DNA sequencing methods were used to identify eventual polymorphisms. The results showed single nucleotide polymorphism at three sites (g102C> T, g.155G> C and g.272G> A) with four different band patterns (four haplogenotypes) in exon one. All samples were detected with the same SSCP banding patterns and no polymorphism in intron one. The Chi-square test was used to compare the observed and expected genotypic frequencies. It was shown that the frequency of genotypes were significantly different in g.102C> T and g.272G> A mutations in exon one and they weren’t in the Hardy-Weinberg equilibrium (P˂ 0.01). In the association analysis, the identified haplogenotypes were significantly associated with litter size, the number of lambs per parturition (P< 0.05). The results of this study showed that the variation in exon one of the Kiss1 gene can be considered in marker assistance selection programs in Mehraban sheep breed.
    Keywords: Polymorphism, Kiss1 gene, Reproduction trait, Sheep
  • S. Asadollahi *, B. Yarahmadi, M. Mohhamdi Saie, A. Aghashahi Pages 35-52
    The aims of the present study were to estimate economic values and to determine breeding goals of functional traits of Lori sheep in the rural development system with two strategies, one lambing per year and three births in two years. For this purpose, functional parameters, management and economics of 32 flocks (according to Cochran's sample size formula) under the cover of a livestock breeding plan with a capacity of 3000 generative ewes from 2013 to 2015 were analyzed for two production cycles using a bio-economic model. The performance data were obtained from Animal Breeding Center of Iran and management and economic data were collected through preparation of a questionnaire and interviews with farmers. The results showed profit per head of ewe in the strategy of one lambing per year and three births in two years was 1723376 and 3429140, respectively. In both strategies, feeding considered more than 75 percent of total costs and the sales of meat with 98.5% had the highest percentage of total costs and revenues. In addition, in both strategies, relative economic coefficient of the number of lambs born per ewe had the highest relative economic value and wool produced for per ewe had the lowest relative economic value. Litter size and conception rate were the most important traits in the breeding objective for ewe in village system. Birth weight, weaning weight, yearling weight and survival at 3 and 12 months of age were the most important traits in the breeding objective for ewe lamb in village system. The strategy of three lambings in two years was superior to one lambing per year strategy due to the increase in the number of lambs for consumer sales.
    Keywords: Breeding objective, Village system, Net profit, Economic values, Loriri sheep
  • S. H. Hoseinyan Bilandi *, S. M. Hosseini, M. Mojtahedi, M. Bashtani Pages 53-65
    This experiment was conducted to evaluate effects of different levels of Thyme or Ziziphora essence on performance,microbial population and immune response of broiler chickens. Four hundred and twenty day-old male chicks (Ross 308) were randomly distributed in seven dietary treatments of four replicates with 15 chicks/pen in a completely randomized design. Treatments were 50, 100 and 150 mg/kg diet of Thyme or Ziziphora essence and a non-essence diet as a control group. Based on the results, inclusion of 50 mg/kg of Ziziphora resulted in higher weight gain than control treatment at the end of experiment (P<0.05). On the other hand, feed intake was significantly increased with 50 mg/kg of Thyme and Ziziphora essence (P<0.05).At the end of experiment, no significant differences were shown between treatments in FCR.Thyme in 150 mg/kg and Ziziphora in 50 mg/kg indicated the highest EPI (P<0.05). Thyme at 100 and 150 mg/kg levels increased the proportion of lactobacilli and reduced intestinal colibacilles (P<0.05). Based on the results, different levels of Thyme compared to Ziziphora essence showed stronger effects on the humeral and cellular immune responses of broilers.
    Keywords: Thyme, Immune response, Broiler, Performance, Zizyphora
  • M. Hemati *, J. Fakhraei, A. Yaghubfar, H. Mansouri Yarahmadi, N. Papi Pages 67-77
    In order to evaluate the effect of Anise and Angelica extracts as an alternative to antibiotics to stimulate growth, 400 male and female Ross 308 broiler chicks were used in a completely randomized design with five treatments and four replications at the age of 1-42 days. The control diet was based on corn-meal soybean with no additive, and four other treatments were prepared by adding 200 mg per kilogram of diet of Anise seed extract, Angelica seed extract, oxytetracycline antibiotic and 100 mg probiotic Primalac per kilogram of diet. On day 38, one chick was selected from each replicate and three mL of blood were collected from the wing vein in the test tube to examine the biochemical parameters. The highest (57.9 g) and lowest (52.6 g) average daily gains were observed in the birds fed with control and probiotic treatment, respectively (P<0.05). The daily feed intake of birds fed with Anise, Angelica extract, and probiotic treatments was lower than birds were fed with control (P<0.05), but there was no significant deference between antibiotic treatments with others treatments. The effect of experimental diets on feed conversion ratio was not significant. The highest and lowest carcasses without skin of broiler chicks were observed in the birds fed with control and antibiotic treatment, respectively (P<0.05). According to the results of this study, the use of Anise and Angelica extracts can be used as alternatives to antibiotics in broiler chickens diets.
    Keywords: Antibiotic, Probiotic, Broiler, Anise extract, Angelica extract
  • A. Hosseinkhani*, M. Dadashi, H. Mohammadzadeh, S. Hassannejad Pages 79-88
    The aim of present study was to evaluate nutritive value of seven species of alfalfa weeds and comparison with alfalfa. The studied forages were: Crepis sancta, Achillea millefolium and Acroptilon repens from Asteraceae family, Medicago sativa (Alfalfa) and Melilotus officinalis (L.) Pall. From Fabaceae family and Bromus tectorum, Dactylis glomerata and Alopecurus myosuroides from poaceae family. Samples were collected during 10% blooming of the alfalfa field and divided in two parts, one part sun dried in the field for 72 hours and the other part used as fresh for palatability test. Chemical compositions were determined using common methods and Short Term Intake Rate (STIR) method was used for palatability test. The results showed that chemical compositions of samples were significantly different (P<0.05). Alfalfa hay and Alopecurus myosuroides had the highest and lowest crude protein (14.30 vs 8.36% DM, respectively) (P<0.05). Alopecurus myosuroides and Melilotus officinalis (L.) Pall. had the highest and lowest NDF content (58.70 vs 33.76% DM, respectively) (P<0.05). Crepis sancta and Acroptilon repens had the highest and lowest ADF content (28.83 vs 19.49% DM, respectively) (P<0.05). Acroptilon repens had the highest predicted metabolizable energy and digestible dry matter (P<0.05). Poaceae family weeds had the highest relative palatability as fresh forage, however, they had least relative palatability as dried form as well (P<0.05). It is concluded that the differences in chemical composition and palatability between alfalfa and weed forages should be considered in ration formulation.
    Keywords: Nutritive value, Asteraceae, Palatability, Weed, Forage quality
  • M. Kavoosi, Kalashami, S. H. Hossieni Moghaddam *, M. Farzaneh, M. R. Rahi Pages 89-99
    Planning, identifying strategies and appropriate strategies for the development of sericulture and preparing a value chain require information and a complete picture of the status of this profession and the attitudes of the sericulturists. The present study was conducted to investigate the effective factors on the participation of experienced sericulturists of Guilan province in developmental projects of sericulture value chain. In this regard, econometric model of logit binary choice and cross section data of 133 sericulturists in Guilan province was used. Data were collected based on Cochran's relationship and simple random sampling method in 2016. Results revealed that silkworm rearing house area, mulberry garden life, satisfaction from silkworm egg quality and cooperation level of family women in production process had positive and direct effect on the probability of sericulturists cooperation in developing plans of sericulture products value chain. On the other hand, sericulturists’ age and the ratio of improved mulberry/total trees had negative effect on mentioned dependent variable. Also, results showed that among the studied variables, a one percent change in the satisfaction from silkworm egg quality variable had the most positive effect (0.54) and a one percent change in the explanatory variable of sericulturists’ age had the most negative effect (-0.95) on the probability of sericulturists cooperation in developing plans of sericulture products value chain. Considering the individual characteristics of sericulturists and parameters related to production system could have notable role in effectiveness of sericulture value chain policies.
    Keywords: Marginal effect, Econometric model of logit binary choice, Value chain, Weighted elasticity, Sericulture