فهرست مطالب

تحقیقات تولیدات دامی - سال پنجم شماره 4 (زمستان 1395)

فصلنامه تحقیقات تولیدات دامی
سال پنجم شماره 4 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله پژوهشی
  • مینا اسمعیلی، سید رضا هاشمی *، داریوش داوذی، یوسف جعفری آهنگری، سعید حسنی، اکرم شبانی صفحات 1-11
    این آزمایش به منظور بررسی اثر زئولیت پوشش داده شده با نانو ذرات نقره بر عملکرد، فعالیت آنزیم های سوپر اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیدار و مالون دی آلدئید سرم جوجه های گوشتی انجام شد. تعداد 375 قطعه جوجه گوشتی یکروزه به پنج تیمار و هر تیمار به پنج تکرار (15 قطعه) تقسیم شدند و به مدت 42 روز با جیره پایه، جیره پایه مکمل شده با یک درصد زئولیت و جیره پایه مکمل شده با یک درصد زئولیت پوشش داده شده با 25/0، 5/0 و 75/0 درصد نانو ذرات نقره تغذیه شدند. به منظور تعیین غلظت مالون دی آلدهید، فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز سرم، در روزهای 21 و 42 نمونه خون از ورید بال دو پرنده در هر تکرار جمع آوری شد، سپس این پرنده ها ذبح و وزن لاشه و درصد نسبی وزن ران، سینه و چربی محوطه بطنی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد ضریب تبدیل غذا در تیمارهای زئولیت پوشش داده شده با 25/0 درصد (87/1)، 5/0درصد (84/1) و 75/0 درصد نانو ذرات نقره (92/1) تفاوتی را نشان نداد (05/0 کلیدواژگان: آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز، ترکیبات لاشه، جوجه گوشتی، زئولیت، نانو ذرات نقره
  • محبوبه ایرانمنش*، علی اسمعیلی زاده کشکوییه، محمدرضا محمدآبادی، سعید سهرابی صفحات 12-22
    این تحقیق با هدف شناسایی جایگاه های صفات کمی (QTL) موثر بر سرعت رشد و نسبت کلیبر روی کروموزوم شماره 5 بلدرچین ژاپنی با استفاده از نشانگرهای ریز ماهواره انجام شد. آزمایش در قالب یک طرح سه نسلی با استفاده از تلاقی دو جانبه دو سویه سفید و وحشی اجرا شد. از میان پرندگان نسل دوم 34 پرنده بطور تصادفی انتخاب و با تلاقی بین آنها 422 پرنده نسل سوم ایجاد شدند. رکوردهای فنوتیپی مربوط به میانگین افزایش وزن روزانه و نسبت کلیبر روی پرندگان نسل F2 ثبت شدند. تمامی 472 پرنده مربوط به هر سه نسل برای نشانگرهای ریزماهواره موجود بر روی کروموزوم شماره 5 تعیین ژنوتیپ شدند. برای آنالیز جایگاه صفات کمی، روش مکان یابی درون فاصله ای مبتنی بر رگرسیون در 5 مدل مختلف آماری مورد استفاده قرار گرفت. نتایج بیانگر وجود جایگاه های صفات کمی معنی داری با اثر افزایشی برای صفات میانگین افزایش وزن روزانه از یک روزگی تا یک هفتگی در موقعیت 21 سانتی مورگانی و نسبت کلیبر سه تا چهار هفتگی در موقعیت 18 سانتی مورگانی بود. اثرات غلبه و ایمپرینتینگ جایگاه صفات کمی بر هیچکدام از صفات مورد مطالعه معنی دار نبود. واریانس افزایشی جایگاه های صفات کمی شناسایی شده برای صفات مختلف در محدوده 1/1 تا 6/3 بود. با برازش مدل های آماری مختلف، برای صفات میانگین افزایش وزن روزانه و نسبت کلیبر جایگاه های صفات کمی معنی دار با اثرات مختلف شناسایی شد.
    کلیدواژگان: بلدرچین ژاپنی، سرعت رشد نسبت کلیبر، نشانگر ریزماهواره، جایگاه صفات کمی (QTL)
  • سمیه مهدی زاده، مهرداد محمدی*، مازیار محیطی اصلی صفحات 23-32
    اثر افزودن سطوح مختلف عصاره آبی سیر در آب آشامیدنی بر عملکرد، لیپیدهای خون و میکروفلور روده بلدرچین های ژاپنی با استفاده از 280 قطعه جوجه بلدرچین در قالب طرح کاملا تصادفی در 5 تیمار و 4 تکرار و 14 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شد. تیمارها شامل صفر، 5/0، 1، 5/1 و2 میلی لیتر عصاره آبی سیر در یک لیتر آب آشامیدنی بودند. در روز 42 آزمایش، از هر واحد آزمایشی دو قطعه بلدرچین به صورت تصادقی انتخاب و نمونه گیری از ایلئوم به منظور تعیین وضعیت میکروفلور صورت گرفت و سپس لاشه آنها تجزیه شد. در روز 42 از ورید بال دو قطعه بلدرچین (یک نر و یک ماده) از هر قفس نمونه خون گرفته شد و پس از جدا کردن سرم، میزان تری گلیسیرید، کلسترول کل، HDL و LDL اندازه گیری شد. افزودن عصاره آبی سیر به آب آشامیدنی بلدرچین ژاپنی اثر معنی داری بر خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، وزن نسبی اجزای لاشه و اندام های داخلی نداشت. طول نسبی قسمت های مختلف روده کوچک شامل دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم و غلظت لیپیدهای سرم تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0P). به طور کلی می توان گفت سطوح استفاده شده عصاره آبی سیر بر صفات مورد مطالعه بلدرچین ژاپنی موثر نبود اما سطح 2 میلی لیتر عصاره باعث کاهش اشریشیاکلی روده شد.
    کلیدواژگان: بلدرچین ژاپنی، سیر، عملکرد، لیپیدهای خون، فلورمیکروبی
  • مجتبی حقیقت *، علی اصغر ساکی، حمیدرضا خدایی صفحات 33-44
    به منظور بررسی اثرات تزریق آرژنین در روز پنجم جنینی بر تغییرات مورفولوژیکی ایجاد شده در سرخرگ ششی، بطن راست و شش ها در شرایط القاء آسیت دو آزمایش طراحی گردید. در آزمایش اول، 560 تخم مرغ قابل جوجه کشی به 7 گروه و هر گروه به چهار زیر گروه تقسیم شد. در روز پنجم جنینی mL 50/0 محلول آرژنین در نرمال سالین با غلظت صفر، 20، 40، 60، 80 و mg/mL 100 به زرده شش گروه تزریق شد. در20 روزگی، غلظت اکسید نیتریک و اندوتلین1 در سرخرگ ششی دو جنین از هر زیر گروه اندازه گیری شد. کمترین مقدار اندوتلین 1 (بافت mg100/ng35/13) و بیشترین غلظت اکسید نیتریک (بافت mg100/μM93/89) در گروه mg/mL 40 مشاهد شد (05/0>P). در آزمایش دوم، 300 تخم مرغ قابل جوجه کشی به دو گروه تقسیم شد و در روز پنجم جنینی به یک گروه محلول آرژنین با غلظت mg/mL 40 تزریق شد. بعد از هچ جوجه های نر از ماده جدا شدند. از 21 تا 48 روزگی، دمای سالن به °C 14-16 کاهش یافت و آسیت القا شد. اثر مستقل تزریق آرژنین تلفات ناشی از آسیت را کاهش داد (6/17 در برابر 8/48درصد) اما اثر مستقل جنسیت بر تلفات ناشی از آسیت معنی دار نبود (05/0P>). اثرات مستقل تزریق آرژنین مساحت داخلی سرخرگ ششی را افزایش داد (47/3 دربرابر mm267/2). در تیمارهای بدون تزریق آرژنین نسبت به تزریق آرژنین، شکاف هایی در سطح سلولی لایه های شش ها مشاهده شد. تزریق آرژنین از طریق گشاد کردن سرخرگ ششی و حفظ لایه های طبیعی موجود در بافت شش ها تلفات ناشی از آسیت را کاهش داد.
    کلیدواژگان: آسیت، بطن راست، تزریق آرژنین، سرخرگ ششی، شش ها
  • مریم صید اصلی، محمد روستایی علی مهر* صفحات 45-57
    این آزمایش برای تعیین اثر عصاره هیدروالکلی برگ توت بر پاسخ های ایمنی و پراکسیداسیون چربی با استفاده از 200 قطعه جوجه گوشتی انجام شد. جوجه ها به پنج گروه و هر گروه به 4 دسته 10 قطعه ای تقسیم شدند. مقادیر صفر، 2، 4، 6 و 8 درصد عصاره هیدروالکلی برگ توت در دو دوره سه روزه (روزهای 14 تا 17 و 21 تا 24) به جیره تیمارها اضافه شد. در روز 16، به منظور بررسی پاسخ های ایمنی سلولی از تزریق داخل پوستی فیتوهماگلوتنین استفاده شد. در روزهای 16 و 23 مقدار 1/0 میلی لیتر محلول 25 درصد گلبول قرمز گوسفند (SRBC) به صورت عضلانی تزریق شد و عیار پادتن IgG و IgM ضد SRBC از طریق آزمایش هماگلوتیناسیون در روزهای 19و 26 تعیین شد. غلظت مالون دی آلدئید سرم (روزهای 29 و 42) و عضله ران (روز 42) خام و پخته بعد از ذبح پرنده و ذخیره سازی (6 ماه) در دمای 20- درجه سلسیوس اندازه گیری شد. نتایج نشان داد تیتر پادتن IgG تیمار 8 درصد عصاره برگ توت (7/5) در روز 26 بیشتر از شاهد (1/4) بود (05/0>P). در روز 42، غلظت مالون دی آلدئید سرم (میلی لیتر/ نانو مول) تیمار 8 درصد عصار برگ توت (6/7) کمتر از شاهد (8/7) بود (05/0>P). غلظت مالون دی آلدئید گوشت خام (گرم/ نانومول) تیمار 8 (3)، 6 (1/3) و 4 درصد عصار برگ توت (5/3) کمتر از شاهد (7/4) بود (05/0>P). بنابراین افزودن کوتاه مدت عصاره برگ توت به جیره سبب بهبود پاسخ ایمنی هومورال و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی می شود.
    کلیدواژگان: ایمنی هومورال، پراکسیداسیون چربی، توت سفید، جوجه گوشتی
  • علیرضا نوشری*، ابوالقاسم لواف صفحات 58-69
    صفات ریخت شناسی جزء صفات چندژنی محسوب می شوند که بروز نهایی آنها تحت تاثیر همزمان محیط و اثر پلی ژنها قرار دارد. در این تحقیق به منظور بررسی چندشکلی ناحیه پروموتر ژن میوستاتین (MSTN) و رابطه آن با برخی از صفات ریخت شناسی از تعداد 120 راس اسب از نژاد های الدنبرگ، ترکمن، اسب کاسپین و تروبرد که در یک نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بودند، استفاده شد. پس از استخراج DNA واکنش زنجیره ای پلیمراز برای تکثیر قطعه 204 جفت بازی از پروموتر ژن MSTN انجام شد. محصول PCR تحت تاثیر آنزیم برشی SspI در واکنش PCR-RFLP برای تعیین ژنوتیپ نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق حضور دو ژنوتیپ TT و CT و آلل T و Cرا برای جایگاه پروموتر ژن MSTN در نمونه ها نشان داد. نتایج این تحقیق نشان داد برای هیچ یک از صفات عرض سینه، ارتفاع قد از جدوگاه، عرض کپل و طول گردن، بین ژنوتیپ های شناسایی شده ژن MSTN در هیچ یک از نژادهای مورد مطالعه، تفاوت معنی داری وجود ندارد. محیط گردن در دو نژاد تروبرد و اسب کاسپین برای ژنوتیپTT به ترتیب برابر 26/114، 59/87 سانتی متر و برای ژنوتیپ CT برابر 87/109 و 38/81 سانتی متر و تفاوت ها معنی دار بوده است. در دو نژاد الدنبرگ و ترکمن نیز برای ژنوتیپ TT محیط گردن بیشتر ولی تفاوتها غیرمعنی دار بوده است. تحقیق حاضر نشان می دهد در جایگاه پروموتر ژن مورد مطالعه و در همه نژادها چندشکلی وجود دارد. همچنین می توان از چندشکلی های ژن MSTN به عنوان یک ژن کاندیدا در شناسایی تفاوت های موجود در پتانسیل ژنتیکی نژادهای اسب استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اسب کاسپین، الدنبرگ، ترکمن، تروبرد، میوستاتین
  • معصومه زارع*، مصطفی صادقی، محمد مرادی شهر بابک صفحات 70-78
    هدف این مطالعه، تعیین چندشکلی های ژن PPP2CA در کروموزوم 5 گوسفند و اثر آن بر صفات لاشه، رشد و ذخیره چربی در گوسفندان لری بختیاری و زل بود. از 140 راس گوسفند زل (اصلاحی یا کشتاری) و 165 راس گوسفند لری بختیاری خون گیری و استخراج DNA به عمل آمد. سپس قطعه 243 جفت بازی از اگزون یک ژن PPP2CA تکثیر و الگوهای مختلف آن توالی یابی شد. دو الگوی باندی متفاوت مشاهده شد و نتایج توالی یابی وجود دو جهش را نشان داد. در گروه گوسفندان زل اصلاحی و لری بختیاری، اثر ژنوتیپ های T/T و Del/Del بر صفت وزن از شیرگیری (kg 46/1±67/30 در برابر kg 52/1± 67/30) و کلسترول (%94/0±76/60 در برابر % 65/1± 26/54) معنی دار بود (05/0P<). در نژاد لری بختیاری، ژنوتیپ Del/Del به وزن دنبه بیشتری (kg21/0±20/5) نسبت به ژنوتیپ T/T (kg12/0±28/3) منجر شد (05/0P<). در زل کشتاری بین اثر ژنوتیپ ها بر درصد چربی لاشه و تری گلیسرید خون تفاوت معنی داری وجود داشت، به طوری که ژنوتیپ T/T درصد چربی لاشه بیشتر (05/0P<) و ژنوتیپ Del/Del تری گلیسرید خون بالاتری داشت (01/0P<). بر اساس نتایج این تحقیق، می توان انتظار داشت که این ژن در صفات چربی تاثیرگذار بوده و باید در برنامه های اصلاح نژادی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ژن PPP2CA، گوسفندان زل و لری بختیاری و Indels
  • داریوش علی پور *، ابوالفضل صالحی، سهیلا میرزایی، خلیل زابلی صفحات 79-91
    این پژوهش به منظور بررسی ترکیب شیمیایی، تولید گاز و فراسنجه های تخمیر آزمایشگاهی تفاله گوجه فرنگی و پوست پسته عمل آوری شده با قارچ پلوروتوس ساجور کاجو انجام شد. تیمارهای آزمایشی برای تفاله گوجه فرنگی شامل شاهد (انکوبه نشده)، شاهد مثبت (انکوبه شده بدون تلقیح)، عمل آوری شده با میسلیوم قارچ و عمل آوری شده با اسپان قارچ بود و برای پوست پسته نیز شامل شاهد (انکوبه نشده)، شاهد مثبت (انکوبه شده بدون تلقیح) و عمل آوری شده با اسپان قارچ بود. مقدار 25 گرم از هر یک از دو نمونه فوق در 3 تکرار برای تهیه هر یک از تیمارها به درون ارلن شیشه ای ریخته شد و پس از استریل شدن به مدت 3 هفته در درون انکوباتور در دمای 25 درجه سانتی گراد نگه داری شدند. داده ها براساس طرح کاملا تصادفی آنالیز شدند. غلظت ماده خشک، خاکستر، پروتئین خام در تفاله گوجه فرنگی به ترتیب 27/95، 40/2 و 81/12 درصد و در پوست پسته به ترتیب 63/94، 33/9 و 81/7 درصد بود. عمل آوری با قارچ موجب افزایش این ترکیبات در هر دو نمونه شد. (05/0P<). ترکیبات فنولی پوست پسته با عمل آوری با قارچ کاهش یافت (05/0P<). حجم گاز تولید شده در طول 24 ساعت، گوارش پذیری ظاهری ماده خشک و گوارش پذیری حقیقی ماده آلی در تفاله گوجه فرنگی عمل آوری شده نسبت به شاهد کاهش یافت (05/0P<). اما مقادیر فوق در پوست پسته تحت تاثیر عمل آوری قرار نگرفت. پتانسیل تولید گاز در تفاله گوجه فرنگی فرآوری شده با اسپان نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت (05/0P<). به طور کلی، نتایج این مطالعه نشان داد عمل آوری با قارچ پلوروتوس ساجور کاجو، ارزش غذایی تفاله گوجه فرنگی و پوست پسته را به طور مطلوبی افزایش نداد.
    کلیدواژگان: تخمیر شکمبه، ترکیب شیمیایی، ترکیبات فنولیک، تولید گاز، تخمیر شکمبه ای
  • یحیی رجبی، یدالله چاشنی دل، عیسی دیرنده* صفحات 92-100
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تغذیه منابع مختلف چربی بر تولید و ترکیب شیر و فراسنجه های خونی طی دوره انتقال در گاوهای شیری هلشتاین بود. بدین منظور 60 راس گاو شیری هلشتاین آبستن چند شکم زایش بر اساس پیش بینی زایش به طور تصادفی انتخاب شدند. گاوها از روز 21 قبل از زایش تا روز 21 پس از زایش در یکی از سه گروه تیماری قرار گرفتند: 1- جیره کنترل که دارای پودر چربی اشباع (پالم) بود (20= n)، 2- جیره دارای دانه کتان اکسترود شده (20= n) و 3- جیره دارای دانه سویا برشته (20= n). جیره های آزمایشی از نظر ماده خشک و پروتئین خام یکسان ولی از نظر منبع چربی استفاده شده متفاوت بودند . تولید و ترکیبات شیر به صورت هفتگی اندازه گیری شد. خون گیری برای سنجش گلوکز، بتاهیدروکسی بوتیرات (BHBA)، اسیدهای چرب غیراستریفه (NEFA)، لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL)، تری گلیسرید و کلسترول از شروع آزمایش به صورت هفتگی انجام شد. نتایج نشان داد تولید شیر و مصرف خوراک تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت (05/0> P). ترکیبات شیر در بین جیره های آزمایشی مشابه بود (05/0> P) ولی درصد چربی شیر و مقدار چربی تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار گرفت (05/0> P) و در گاوهایی که دانه کتان مصرف کردند کمتر از گروه دانه سویا و گروه کنترل بود. مقدار تری گلیسرید، غلظت اسیدهای چرب غیراستریفه و بتا هیدروکسی بوتیرات در گاوهایی که دانه کتان اکسترود شده مصرف کردند به صورت معنی داری کمتر از دو گروه دیگر بود (05/0> P). به طور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد تغذیه جیره های دارای دانه سویا و دانه کتان اکسترود شده در دوره انتقال با کاهش درصد چربی شیر و غلظت اسیدهای چرب غیراستریفه و بتاهیدروکسی بوتیرات و همچنین افزایش غلظت گلوکز می تواند در بهبود سلامت پس از زایش نقش مهمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب، دانه کتان اکسترود شده، دانه سویا برشته، دوره انتقال، گاو شیری
  • |
    • Reza Hashemi *, Saeed Hassani Pages 1-11
      The aim of this study was to evaluate the effect of different levels of silver nanoparticles coated with zeolite on performance, function of superoxide dismutase and glutathione peroxidase and level of malondialdehyde of broiler chickens. Three handered seventy five 1-day old broiler chicks divided into 5 treatments with 5 replicates (15 chicks per each) and were fed with basal diet, and basal diet supplemented with 1% zeolite and basal diet supplemented with 1% zeolite coated with 0.25%, 0.5% and 0.75% nanosilver. On days 21 and 42 two birds from each replicate were randomly selected and blood sample from their wing vein were collected to determine the malondialdehyde concentration, glutathione peroxidase and superoxide dismutase function in the serum, and then birds was slaughtered and carcass weight and relative weight percentage of thigh, breast and abdominal fat were measured. The result showed that feed conversion ratio of treatments coated with 0.25 (1.78), 0.5 (1/48) and 0.75 (1.92) percent of silver nanoparticles were not different from other treatments (P0.05). In conclusion, silver nanoparticles coated with zeolite at levels of 0.5% as feed additive in broiler diets improved oxidative enzymes concentrations and breast muscle relative weight percentage
      Keywords: Carcass characteristics, broiler chickens, zeolite, silver nanoparticles, superoxide dismutase enzyme
    • Mahboubeh Iranmanesh *, Ali Esmailizadeh, Mohammad Reza Mohammad Abadi, Saeed Sohrabi Pages 12-22
      This research carried out to identify effective quantitative trait loci in growth rate and Keliber ratio on chromosome 5 of Japanese quail by microsatellite markers. A three-generation resource population was developed by using two distinct Japanese quail strains, wild and white, to map quantitative trait loci underlying growth rate and Kleiber ratio. Eight pairs of white (S) and wild (W) birds were crossed reciprocally and 34 F1 birds were produced. The F1 birds were intercrossed to generate 422 F2 offspring. All of the animals from three generations (472 birds) were genotyped for three microsatellite markers on chromosome 5. Phenotypic data including average daily again and Kleiber ratio were collected on F2 birds. QTL analysis was performed using least squares regression interval mapping method fitting five various statistical models. Significant additive QTL were identified for average daily gain from hatch to one week of age and Kleiber ratio between 3 to 4 weeks of age. Dominance and imprinting QTL effects were not significant. The F2 phenotypic variance explained by the detected additive QTL effects ranged from 1.1 to 3.6 for different traits Significant QTLs identified by doing various statically types for average daily gain and keliber ratio with various effect.
      Keywords: Japanese quail, average daily gain, Kleiber ratio, Microsatellite markers, QTL
    • Mehrdad Mohamadi * Pages 23-32
      The effects of garlic (Allium sativum) aqueous extract in drinking water were studied on performance, blood lipids and intestinal microflora using 280 Japanese quails in a completely randomized design with 5 treatments, 4 replicates and 14 birds per replicate. The treatments included 0, 0.5, 1, 1.5 and 2 mL garlic aqueous extract per litre of drinking water, respectively. On day 42, two birds per replicate were randomly selected and after sampling from ileum for determining the microflora populations, their carcasses were decomposed. Blood samples were collected on day 42 (one male and one female) and after separating the serum, triglycerides, total cholesterol, HDL and LDL were measured. The results indicated that consumption of garlic aqueous extract in drinking water had no significant effect on feed intake, daily gain, feed conversion ratio, weight of carcass, internal organs (P>0.05). Treatments had no significant effect on relative length of the small intestine segments including duodenum, jejunum and ileum, and serum lipids (P>0.05). The different levels of garlic extract had no effect on Lactodacillus and Coliform populations of ileum segment. Number of E.coli colony (CFU/g)in quails that received 2 mL extract (5.83) was lower (P
      Keywords: Japanese quail, garlic, Performance, Blood lipids, Microflora
    • Mojtaba Haghighat * Pages 33-44
      In order to evaluate the influence of yolk in ovo (embryonic) inoculation of arginine in fifth day of incubation on pulmonary artery, right ventricular and lungs morphological changes in induced ascites broiler chickens, two separate experiments were designed. In first experiment, 560 fertile eggs divided in 7 groups and 4 subgroups and levels of 0, 20, 40, 60, 80 and 100 mg arginine per mL normal saline injected on yolk in fifth day of incubation and a group had no injection. In 20th day of incubation, nitric oxide (NO) and endothelin 1 (ET1) in the pulmonary artery in 2 fetuses per subgroup was measured. The 40 mg arginine per mL normal saline was the most appropriate level of arginine injection (lowest ET1 was 89.93 ng/100 mg tissue and highest NO was 13.35 µmol/100mg tissue). In the second experiment, 300 fertile eggs divided in 2 groups. In first group 40 mg of arginine per mL normal saline injected to 150 fertile eggs. The chickes were separated by sex after hatch. From day 21 to day 48 the rearing temperature reduced to 14-16 ℃ and ascite was induced. In ovo injection of arginine reduced ascites mortality (17.6 vs 48.8%), but the main effect of sex was insignificant (P>0.05). Main effect of arginine injection increased inner pulmonary artery area (3.47mm2 vs 2.67mm2) In treatments without arginine injection compared with those having argenine injection rather than arginine injection some gaps was observed in the lung cell layers. In ovo injection of arginine lowered the mortality rate due to ascites through increasing the pulmonary artery diameter and preserving the natural layers in the lungs.
      Keywords: Ascites, right ventricle, arginine in ovo injection, pulmonary artery, lungs
    • Mohammad Roostaeealimehr * Pages 45-57
      This experiment was conducted to determine the effect of hydro-alcoholic extract of mulberry leaves on immune responses and lipid peroxidation by using 200 broiler chicks. Chickens were assigned to five groups and each group was divided into four categories with 10 birds. Diets were supplemented with 0, 2, 4, 6 and 8 % hydro-alcoholic extract of mulberry leaves in two periods of three-days (14-17 and 21-24 days). To evaluate cellular immune responses were evaluated by intra-dermal injection of at day16. Sheep red blood cells (SRBC) 25% (0.1 ml) was injected intramuscularly at days 16 and 23 and anti-SRBC IgM and IgG antibody titer were determined by hemagglutination test at days 19 and 26. Concentration of malondialdehyde was measured in serum (days 29 and 42) and muscle of raw and cooked thigh (day 42) after slaughtering birds and storage of thighs at -20 ℃ for six mouth. Results showed that, titer IgG was higher in 8 % blackberry leaf extract (5.7) than control (4.1) on day 26 (P
      Keywords: Broilers, Humoral immunity, Mulberry, Lipid peroxidation
    • Alireza Noshary *, Abolghasem Lavvaf Pages 58-69
      The morphological traits are polygenic and are affected by environment and polygenes, at the sametime. In this study, the Myostatin gene polymorphism in promoter region (MSTN) and its association with some morphological traits were studied in 120 random selected horses of Oldenburg, Turkmen, Thoroughbred and Caspian pony. After extraction of genomic DNA, PCR was done for 204 bp region of MSTN. The PCR-RFLP method according by SscpI was done for sample genotyping. The results showed that there are two TT and CT genotypes and T and C alleles for MSTN promoter locus in research samples. The MSTN genotypes had no significant effect on none of the chest width, height, hip and neck length traits across all studied breeds. The neck circuit for Thoroughbred and Caspian pony were 114.26 and 87.59 cm in TT genotype and 109.87 and 81.38 cm in CT genotype, respectively and differences were significant. In Oldenburg and Turkmen the TT genotype showed better performances for neck circuit however differences were no significant. In conclusion, there was polymorphism in the studied promoter region in all studied breeds and the MSTN polymorphism, as a candidate gene, can be used to identify the gentic potential differences in horse breeds.
      Keywords: Caspian pony, Oldenburg, Turkmen, Thoroughbred, Myostatin
    • Masume Zaree* Pages 70-78
      The purpose of this study was to determine the polymorphism of PPP2CA gene in chromosome 5 of sheep and its effect on carcass, growth and fat storage traits in Lori-Bakhtiari and Zel sheep. Blood samples were collected from 140 Zel sheep (breeding or slaughtering), and 165 Lori-Bakhtiari sheep, and their DNA was extracted. Then, the fragment of 243 bp of exon 1 of PPP2CA gene was amplified of and its various patterns were sequenced. Two different banding patterns were observed and the results of sequencing showed existence of two mutations. Within the group of breeding Zel and Lori-Bakhtiari, the effect of T/T and Del/Del genotypes on weaning weight (27.79±1.46 vs 30.67 ± 1.57) and cholesterol (60.76±0.94 vs 54.26±1.65) was significant (P
      Keywords: Gene PPP2CA, Lori-Bakhtiari sheep, Zel sheep, Indels
    • Dariushe Alipuor * Pages 79-91
      This study was carried out to assess the nutritional value of tomato pulp (TP) and pistachio hull (PH) treated by pleurotussajorcajo fungi. The treatments for TP were control (not incubated), positive control (incubated without inoculation), treated with mycelium and treated with spawn, and for PH were control (not incubated), positive control (incubated without inoculation) and treated with spawn. Twenty five grams per each two above-mentioned samples and three replicates of each treatments were poured into the glass flask and after sterilizing were kept inside an incubator at 25 °C for three weeks. Data were analyzed based on a completely randomized design. Dry matter, ash and crude protein concentrations from TP were 95.27, 2.40 and 12.81 percent and from PH were 94.63, 9.33 and 7.81 percent, respectively. Processing with fungi led to increase these components in both of two samples (P
      Keywords: Chemical composition, Digestibility, Gas production, Phenolic compounds, Ruminal fermentation
    • Eesa Dirande * Pages 92-100
      The aim of this study was to investigate the effects of different sources of fat on milk production and composition and blood metabolites during the transition period in the Holstein dairy cow. Sixty multiparous Holstein cows were chosen randomly according to expected parturition. Cows were assigned to 3 groups from 21 days prior to calving until 21 days postpartum. Groups included: 1. control diet with protected palm oil (n = 20), 2. extruded linseed (n =20) and 3. soybean whole roast (n= 20). The diets were similar in dry matter and crude protein content but were different in fat sources. Milk production and composition were measured weekly. Blood samples collected weekly to measure glucose, beta-hydroxybutyrate (BHBA), non-esterified fatty acids (NEFA), high density lipoprotein (HDL), triglycerides and total cholesterol. Results showed milk yield and DMI were not affected by experimental diets (P > 0.05). Milk compositions were similar (P > 0.05) among diets, except milk fat percentage and milk fat yield which was affected by experimental diets (P
      Keywords: Fatty acids, extruded linseed, soybean whole roast, transition period, dairy cow