فهرست مطالب

ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها - سال پنجم شماره 1 (بهار 1396)

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها
سال پنجم شماره 1 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • پژوهشی
  • احسان زارعی، عباس شمس الدینی لری صفحات 1-8
    سابقه و هدف
    سنجش دیدگاه بیمار درباره کیفیت ارائه خدمات سلامت به عنوان عنصری مهم در ارزیابی های کیفیت خدمات، توجه زیادی را در سال های اخیر به خود جلب کرده است. این مطالعه با هدف مقایسه کیفیت خدمات از دیدگاه بیمار در بخش اورژانس بیمارستان های دولتی و خصوصی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1394 انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 373 بیمار ترخیص شده از هشت بیمارستان دولتی و خصوصی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش یک پرسشنامه 20 آیتمی بود که روایی و پایایی آن تائید شد. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آزمون های من ویتنی و رگرسیون چند متغیره در نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    دو بعد؛ آموزش قبل از ترخیص و سرعت ارائه مراقبت ها با کمترین نمره به عنوان نقاط ضعف و دو بعد محیط فیزیکی و مراقبت از بیمار با بالاترین نمره به عنوان نقاط قوت کیفیت خدمات بخش اورژانس از دیدگاه بیماران ارزیابی شد. میانگین نمره کیفیت خدمات بخش اورژانس در بیمارستان های خصوصی (3/4) و بالاتر از بیمارستان های دولتی (9/3) بود که این تفاوت از دیدگاه بیماران معنادار بود (001/0˂p). رابطه معناداری بین نمره کیفیت خدمات با آموزش بدو ورود بیمار، محل سکونت، سن و وضعیت سلامتی هنگام ترخیص بیماران وجود داشت (05/0˂p).
    نتیجه گیری
    وضعیت کیفیت خدمات اورژانس در بیمارستان های خصوصی نسبت به بیمارستان های دولتی بهتر بود. مدیریت بیمارستان ها باید در خصوص جنبه های آموزش قبل از ترخیص و پیگیری درمان و همچنین رسیدگی سریع توجه بیشتری نشان داده و با دادن کتابچه آموزشی به بیمار حین ترخیص به همراه پیگیری تلفنی و کاهش زمان انتظار از طریق بازمهندسی فرایندهای مراقبت موجب افزایش رضایت در بیماران شود.
    کلیدواژگان: بخش اورژانس، کیفیت خدمات، دیدگاه بیماران
  • سعاد محفوظ پور، منیژه ایرانفر، الهه عینی صفحات 9-14
    سابقه و هدف
    تعیین وضعیت حمل ونقل در سالمندان، خلاء های موجود را شناسایی می کند. مطالعه حاضر باهدف تعیین مشخصه های حمل ونقل مطلوب از دیدگاه سالمندان صورت پذیرفت.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی مشخصه های حمل ونقل مطلوب (فراهمی، مقبولیت، دسترسی، سازگاری، استطاعت مالی) از دیدگاه 200 سالمند 60 سال و بالاتر موردبررسی قرار گرفت. جمعیت موردبررسی کلیه سالمندان مراجعه کننده به فرهنگ سراها و پارک های مناطق: شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکز شهر تهران بودند که به شکل تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات طرح با استفاده از پرسشنامه گردآوری شد. روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از اعتبار محتوی و آزمون مجدد (آلفای کرونباخ 89%) تعیین شد.
    یافته ها
    40 درصد از افراد موردبررسی درآمدی زیر یک میلیون تومان داشتند. 4/75 درصد از سالمندان از فراهمی وسایل حمل ونقل عمومی اظهار نارضایتی کردند. مشخصه مقبولیت را 5/45 درصد خوب، دانستند. 60 درصد سالمندان شرکت کننده در مطالعه دسترسی به وسایل حمل ونقل عمومی را نامطلوب اظهار کردند. 4/76 درصد از افراد مشخصه سازگاری را خوب اعلام کردند. مردان سالمند استطاعت مالی خود درزمینه حمل ونقل را خوب و زنان آن را ضعیف دانستند.
    نتیجه گیری
    نتایج موید نامطلوب بودن حمل ونقل سالمندان می باشد. برای دستیابی به حمل ونقل مطلوب، برنامه ریزی، ضرورت اصلاح زیر ساختار و بهبود وضعیت ترافیکی در مشخصه های فراهمی دسترسی بین زنان و مردان و استطاعت مالی در بین زنان بیش از سایر مشخصه ها احساس می شود.
    کلیدواژگان: حمل ونقل، سوانح، ترافیکی، سالمند
  • آرزو سلیمانی، حسین سماواتیان، ابوالقاسم نوری صفحات 15-24
    سابقه و هدف
    صنایع وابسته به نفت و ازجمله آن شرکت گاز از صنایع بزرگ ایران هستند. توسعه هر چه بیشتر صنایع ملزم به توسعه تجهیزات فنی مورد استفاده است و استفاده ابزارهای پیشرفته موجب بروز حوادث بیشتری می شود.
    روش بررسی
    این پژوهش با هدف بررسی نقش تعدیل کنندگی متغیرهای جمعیت شناختی در رابطه امنیت شغلی و حمایت سازمانی با رویدادهای شرکت گاز استان اصفهان درسال 1395 به انجام رسید. روش پژوهش توصیفی و نوع آن همبستگی است. جامعه آماری شامل کارکنان شرکت گاز اصفهان که در سال 1390-94 رویداد گزارش شده داشتند (72مورد). نمونه به صورت در دسترس و شامل افرادی که هنوز در سازمان مشغول به کار هستند (32مورد) انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه امنیت شغلی سماواتیان و نوری (1389)، حمایت سازمانی روهادز و آیزنبرگر (2002) و پرسشنامه عوامل جمعیت شناختی بودند همچنین گزارش رویداد توسط کارشناس ایمنی در یک مقیاس لیکرتی از 1تا10 درجه بندی کردند. به منظور ملاحظات اخلاقی، داده های تکمیل شده توسط مشارت کننده ها به صورت محرمانه نزد پژوهشگر باقی ماند. درنهایت داده ها به کمک32 Spss در سطح 50/0α -تحلیل شد.
    یافته ها
    تحلیل رگرسیون نشان داد محل سکونت، نوع شغل و تحصیلات با رویداد رابطه معنادار دارند. تحلیل تعدیلی نشان داد که تحصیلات رابطه ی امنیت شغلی و رویدادها، همچنین سن و سابقه کاری رابطه حمایت سازمانی و رویدادها را به صورت معنادار تعدیل می کند (p≤50/0).
    نتیجه گیری
    در نتیجه می توان نتیجه گرفت برای افزایش ایمنی محیط کار و کاهش رویدادها باید به ویژگی های جمعیت شناختی کارکنان توجه کرد و پس از آن به راهکار اندیشید به این دلیل که در برخی گروه های سازمان امنیت شغلی و حمایت سازمانی با رویداد ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: امنیت شغلی، حمایت سازمانی، حوادث، شبه حوادث
  • فاطمه سهل آبادی، طاهره جاسمی زاد، سید مهدی قاسمی صفحات 25-32
    سابقه و هدف
    کروم عمدتا به صورت اکسیدهای سه و شش ظرفیتی وجود داشته و در فاضلاب صنایع مختلفی نظیر آبکاری، شیشه، سرامیک، چرم و دباغی وجود دارد. کروم شش ظرفیتی باعث مخاطرات بهداشتی اثبات شده ای مانند سرطان زایی می شود. هدف از این مطالعه بررسی کارایی خاکستر ساقه درخت زرشک در حذف کروم شش ظرفیتی از محلول های آبی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی و به صورت ناپیوسته انجام گردید. خاکستر ساقه درخت زرشک در شرایط آزمایشگاهی تهیه و با استفاده از الک های استاندارد ASTM (اندازه ی مش بین 40 تا 60) دانه بندی شد و اثر مقدار جاذب، غلظت اولیه کروم، زمان واکنش و pH بر حذف کروم شش ظرفیتی توسط خاکستر ساقه درخت زرشک بررسی گردید. سنجش غلظت کروم شش ظرفیتی در نمونه های استاندارد و مجهول با استفاده از روش اسپکتروفتومتری در طول موج 540 نانومتر انجام گردید. برای درک بهتر فرایند جذب، داده های آزمایش با مدل های ایزوترم لانگمیر و فروندلیچ و مطالعات سینتیک شبه درجه اول و شبه درجه دوم مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. درنهایت داده های حاصل از تحقیق با استفاده از نرم افزار EXEL تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد راندمان حذف کروم شش ظرفیتی در تمام مقادیر جاذب ثابت و برابر 100 درصد است. با افزایش زمان واکنش، مقدار حذف آلاینده افزایش و با افزایش غلظت آلاینده وpH، مقدار حذف آلاینده کاهش یافت. با افزایش pH از 2 به 7، کارایی حذف در غلظت اولیه کروم 2 میلی گرم در لیتر به ترتیب از 100% به 4/16% کاهش یافت. همچنین مشخص شد داده های حاصل از این تحقیق از ایزوترم فرندلیچ و سینتیک شبه درجه دوم تبعیت می کند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق خاکستر ساقه درخت زرشک قادر به جذب کروم شش ظرفیتی است و کارایی حذف در pH برابر 2 بیشتر از بقیه pH ها می باشد. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق در مقایسه با جاذب های دیگر جهت حذف این آلاینده، خاکستر ساقه درخت زرشک می تواند به عنوان جاذبی موثر و مناسب جهت حذف کروم شش ظرفیتی مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: جذب سطحی، خاکستر ساقه درخت زرشک، کروم شش ظرفیتی، محلول های آبی
  • گزارش موردی
  • سعید دهقان، قاسم ستاری صفحات 33-42
    سابقه و هدف
    توجه به مسائل ایمنی در معادن یکی از مهم ترین مباحث درزمینه استخراج فنی و مهندسی معادن محسوب می شود. تمرکز به این مقوله نه تنها از بعد مسائل بهداشتی بلکه ازلحاظ راندمان تولیدی و به تبع آن شرایط اقتصادی نیز دارای اهمیت است، در این راستا ارزیابی و تحلیل ریسک موجود در معادن و ایجاد یک سیستم مدیریت برای آن می تواند نقش موثری در کاهش آمار حوادث در معادن ایفا کند.
    روش بررسی
    در این مقاله، به تحلیل و مدیریت ریسک ایمنی در سطح معادن شهرستان محلات با استفاده از تکنیک حالات خطا و تجزیه وتحلیل اثرات آن پرداخته شده است. برای این منظور پس از بررسی های صورت گرفته، حوادث موجود در این معادن در 15 دسته شناسایی و طبقه بندی گردیدند، به منظور تجزیه وتحلیل آن ها یک سری جدول های استاندارد در ارتباط با شدت و احتمال وقوع حوادث تنظیم و پایه گذاری شد.
    یافته ها
    در ارزیابی 15 ریسک شناسایی شده در این معادن با استفاده از جدول های طرح ریزی شده، اعداد ریسک در بازه 105 تا 320 قرار گرفت که با توجه به حد ریسک موردقبول معادل 224، از این میان 7 ریسک در بازه غیرقابل قبول و با درجه ریسک بالا شناخته شد.
    نتیجه گیری
    وجود ریسک در پروژه های معدنی امری اجتناب ناپذیر است (به دلیل وجود شرایط کاری و متغیرهای زیاد) و نمی توان آن را به طور کامل حذف نمود ولی می توان سیاست مناسبی، به کارگیری فرآیند مدیریت و ارزیابی ریسک، برای کنترل و تعدیل ریسک در مقابل آن اتخاذ نمود. در این مطالعه نیز به منظور تعدیل ریسک های غیرقابل قبول شناسایی شده اقدامات اصلاحی مناسب به همراه چگونگی و مدت پایش آن تعیین و ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: ریسک، مدیریت ریسک، ایمنی، معادن سنگ شهرستان محلات، روش حالات خطا و تجزیه وتحلیل اثرات آن
  • پژوهشی
  • مسعود محمدی، مرتضی محمد زاده، اسد احمدی، عظیمه اسماعیلی صفحات 43-50
    سابقه و هدف
    سوانح و حوادث به عنوان یکی از بزرگ ترین مشکلات زندگی انسان ها شناخته می شوند. لذا این مطالعه قصد دارد با استفاده از روش های دقیق و استاندارد آماری در بررسی داده های رسته ای حاصل از سوانح و حوادث در شهرستان سقز جهت پیشگیری از این حوادث راهنمای سیاست گذاران سلامت باشد.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت مقطعی اجرا شد. از اطلاعات سوانح و حوادث شبکه بهداشت و درمان شهرستان سقز در سال 1393 استفاده شد. کلیه اطلاعات به منظور رعایت موازین اخلاق در پژوهش بدون ذکر نام مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار R و از محاسبات آماری شامل آنالیز روند با روش رگرسیون نا پارامتری موضعی loess، رگرسیون چندجمله ای و آزمون نسبت چند نمونه ای و آزمون های تعقیبی استفاده شد.
    یافته ها
    بیشترین حادثه در جنس مذکر با 73% و بیشترین محل رخداد حادثه در خارج از شهر با 33% و تصادف نیز با 45% بیشترین نوع حادثه را به خود اختصاص داد که برحسب آزمون کای دو در همه گزینه برحسب سطوح تفاوت معنی دار بود (P<0.05). شانس وقوع حوادث در روستا نسبت به خارج از شهر باگذشت از ماه پنجم سال(رفرنس) 16% به ازای هرماه کاهش می یافت، درحالی که شانس وقوع حادثه بافاصله گرفتن از ماه پنجم برای حوادث شهری نسبت به خارج از شهر تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته می توان برنامه های پیشگیری را برای گروه هدف 18 تا 35 سال خصوصا در مردان تعریف و بیشترین تمرکز پیشگیری را بر تصادفات رانندگی از طریق آموزش های لازم در این گروه سنی پیشنهاد داد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، سوانح، حوادث، رگرسیون، روش های آماری
  • کیفی
  • شهین شوشتری، محمدرضا عابدی، مسعود بهرامی، راحله سموعی صفحات 58-51
    سابقه و هدف
    زنان ازجمله بیشترین قربانیان بلایا هستند. با توجه به اهمیت پیشگیری، شناسایی گروه های آسیب پذیرتر به مواجه بهتر این افراد با بلایا می انجامد. مطالعه باهدف تبیین روان شناختی علل آسیب پذیری زنان در بلایا انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت کیفی از نوع نظریه مبتنی بر داده ها و از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند با 33 نفر از صاحب نظران رشته های روانشناسی، روان پزشکی، روان پرستاری، مددکاری و رفاه اجتماعی، پزشکی اجتماعی و مطالعات زنان و مطلعین حوزه بحران، با نمونه گیری گلوله برفی در استان های تهران و اصفهان و شهرستان های مشهد و تبریز در سال 1395 انجام شد. برای قابلیت انتقال یافته ها، نمونه با حداکثر تنوع انتخاب شد. برای اطمینان پذیری و تائید پذیری متن مصاحبه و کدها در اختیار هر یک از پاسخگویان قرار گرفت. روش تحلیل موضوعی برای گزارش داده ها استفاده شد. ملاحظات اخلاقی تحقیقات کیفی در این مطالعه در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه 3 کد اصلی و 30 کد فرعی را در پاسخ به سوال دلایل آسیب پذیری زنان در بلایا ازنظر روان شناختی را مطرح نمود ازجمله: دلایل زیستی (هورمونی، مسائل عاطفی، توان فیزیکی کمتر)؛ دلایل اجتماعی (نقش های اجتماعی ضعیف تر، حمایت اجتماعی کمتر، باورها و ارزش های فرهنگی نادرست، تعارض بین سنت و مدرنیته، فرهنگ مردسالار، نگاه جنسیتی و عدم امنیت، نداشتن امدادگر خانم و حضور کمرنگشان در سازمان ها، وضعیت اقتصادی و سطح سواد پایین تر، اعتقادات مذهبی، سیاست ها و قوانین) و دلایل روان شناختی (اختلالات روانی، عواطف و انگیزه مادری).
    نتیجه گیری
    دیدگاه بیشتر مصاحبه کنندگان بر آن بود که دلایل آسیب پذیری زنان در بلایا به جز حوزه روان شناختی به سایر حوزه های اجتماعی و زیستی مربوط است. این نتایج می تواند برای سازمان های مرتبط با حوزه سلامت و مدیریت بحران کاربردپذیر و برای جامعه زنان و سایر افراد مرتبط با این جامعه مفید باشد.
    کلیدواژگان: بلایا، زنان، آسیب پذیری، پیشگیری، روان شناختی، تحقیق کیفی
|
  • Ehsan Zarei, Abbas Shamsaddini Pages 1-8
    Background And Objectives
    Patient's perspective of service quality has attracted much attention for evaluating service quality in recent years. Therefore, the objective of this study was to compare the quality of services offered in emergency departments of public and private hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences (SBMU) in Tehran 2015, from the patients’ perception.
    Material and
    Methods
    In this cross-sectional study, 373 discharged patients from four public and four private hospitals were selected by convenient sampling method. A validated questionnaire consisted of 20 items, was used for data collection. For data analysis, descriptive statistics, Mann-Whitney and regression tests were used through SPSS.22 Software.
    Results
    Two factors such as patient's education before discharge and prompt attention received in the emergency wards, had the lowest scores and considered as weaknesses of service quality. Quality of basic amenities, and patient care received the highest scores and ranked as strengths of emergency department service quality. The mean score of service quality was (4.3) in private hospitals, which was higher than public hospitals (3.9); and this difference was statistically significant (p
    Conclusion
    Service quality of emergency department in private hospitals was better than public hospitals. The hospital management should pay more attention to the aspects of services such as patient education before discharge and fast delivery of services. Providing patients with educational booklet at discharge and telephone tracking, and reducing waiting times through re-engineering of patient care processes, are recommended to improve satisfaction of the patients.
    Keywords: Patient's Perception, Emergency Department, Services Quality
  • Soad Mahfoozpour, Manijeh Iranfar, Elaheh Ainy Pages 9-14
    Background And Objectives
    Determination of transport status among elderly could help to identify the existing vacancy. The current study aimed to determine the optimal transport characteristics of elder’s perspectives.
    Materials And Methods
    Perspective of 200 elders 60 years and older about Friendly Transportation characteristics: (availability, acceptability, accessibility, compatibility, affordability) were studied in a descriptive cross-sectional study. All the elderly population attending the cultural centers and parks’ at North, South, West, East and Central areas of Tehran, were selected at randomly. Data were collected using a designed questionnaire. Validity and reliability of the instrument were determined using content validity and test-retest reliability (Cronbach’s alpha 89%).
    Results
    Forty percent of samples had incomes below a million Tomans (equal to 10,000,000 IRR). And %75, 4 of elders did not have any satisfaction from the availability characteristic of public transport. Acceptability characteristic of friendly transportation was good in %45, 5 of elders’ opinion. Also, 60 percent of studied elders reported poor accessibility to public transport. Compatibility characteristic of friendly transportation was good in %76, 4 of elders’ opinion. Elder men opinions about affordability characteristic of friendly transportation were good and women opinions were reported weak.
    Conclusion
    Results confirmed that elderly transportation was inappropriate. To attain friendly transportation, planning, need to address infrastructure alteration and traffic improvements for availability and accessibility characteristics among both men and women and affordability characteristic among women are felt more essential.
    Keywords: Transportation, Accidents, Traffic, aging
  • Arezoo Soleimani, Hossein Samavatyan, Aboulghasem Nouri Pages 15-24
    Background And Objectives
    Petroleum related industries including gas company, is considered as the major organizations in Iran. Development of these organizations requires advanced technical equipment, which may lead to higher rates of accidents.
    Materials And Methods
    The purpose of this study was to investigate the role of moderating demographic variables in relation to job security and organizational support for the incidents of the Isfahan’s Gas Company during 1395. The research method was descriptive correlational. The population of this research included all employees (72 persons) of the Isfahan gas company, who reported accidents during the time period of 1390-1394. In this research a questionnaire named job security, organizational support and demographic factors were used and accidents and near-hit were ranged from 1 for none-human causes and 10 for human causes. For ethical reasons, collected data from subjects remained confidential to the researcher. Finally, the data were analyzed using SPSS version 23 at -0.5 α.
    Results
    Regression analysis indicated that there is a significant relationship between residence, type of occupation and education with the accidents. The modified analysis showed that the education significantly correlated the relationship between occupational safety and accidents, as well as age and work history (p≤0.05).
    Conclusion
    To increase the safety of the work environment and reduce accidents, we must pay attention to the demographic characteristics of the employees. In the next step, efforts should be focused on the accident related parameters such as job security and organizational support.
    Keywords: Job security, organizational support, accidents, Near-Hit
  • Fatemeh Sahlabadi, Tahereh Jasemi Zad, Seyed Mehdi Ghasemi Pages 25-32
    Background And Objectives
    Chromium occurs mainly in the oxidation states (III) and (VI), and finds in the wastewater industries such as electroplating, glass, ceramic, leather and tanning, tannery industries. Hexavalent Chromium (VI) is reported as confirmed carcinogen. The aim of this study was to evaluate removal efficiency of chromium (VI) by using Barberry stems powder from aqueous solutions.
    Materials And Methods
    This study was done in laboratory scale. The Barberry stems powder prepared in lab conditions and Pulverized using ASTM standard sieves (40-60 mesh). The effects of adsorbent dose (Barberry stems powder), initial concentration of hexavalent chromium, contact time and pH on the removal chromium were investigated. The concentration of chromium (VI) in all samples measured by spectrophotometer at 540 nm. For better understanding of the adsorption process, the experimental data were analyzed with Langmuir and Freundlich isotherm models and pseudo first order and pseudo second order kinetic studies. Finally, the data were analyzed by EXCEL.
    Results
    The results showed that the removal efficiency of Cr was fixed and 100% in all amounts of adsorbent. By increasing of reaction time, the Cr removal rate increased and by increasing of Cr initial concentration and pH, the removal efficiency decreased. By increasing of pH from 2 to 9, the Cr removal efficiency with 2 mg/L chromium decreased from 100% to 16.4%. Furthermore, the data were well fitted with Langmuir isotherm and pseudo- second -order kinetic.
    Conclusion
    According to the results, Barberry stems powder is able to absorb the Cr (VI). Removal efficiency of Cr (VI) in pH=2 was at its optimum capacity. The results of this study demonstrated that the Barberry stems powder can be used as an effective and appropriate adsorbent.
    Keywords: Barberry Stems Powder, Chromium (VI), Removal Efficiency
  • Saeed Dehghan, Gasem Sattari Pages 33-42
    Background And Objectives
    Safety consideration in mines is regarded as the most important issue focused not only in safeguarding the health of miners, but, its contribution to efficiency and economical aspects of mine operations. Therefore, the objective of this study was to assess and analysis the risk of Teravertine miners in the Mahallat’s region.
    Material and
    Method
    The main accidents of the Travertine mines was identified in 15 categories according to the local safety authorities. And, subsequently FMEA (Fault Modes and Effects Analysis) technique was used for the risk assessment.
    Result
    The risk priority number (RPN) for the mining operations was calculated in the range of 105 to 320. According to the acceptable criteria, 7 cases of operations were identified as “not acceptable” in this study.
    Conclusion
    Many risks could be traced in the Mahallat’s mining operations. From the practical point of view, few risks were identified in this study and appropriate corrective actions were introduced.
    Keywords: Risk, Mahallat Travertine Stone Mines, FMEA
  • Massuod Mohammadi, Morteza Mohammadzadeh, Asad Ahmadi, Azimeh Esmaeili Pages 43-50
    Background And Objectives
    Accidents have been recognized as one of leading social issues in recent times. The objective of this study was to survey the detailed data on accidents and injuries in the City of Saqez for categorizing the accidents and providing necessary information for policymakers.
    Materials And Methods
    This crosssectional study in which health Information was received from the Iranian Accident Network in the 2014 for the city of Saqes. All information was used anonymously for ethical purposes. Data were analyzed by R software for statistical analysis of the non-parametric regression of local LOESS, polynomial regression and multi-sample test.
    Results
    The male population, had the highest incident rate 73%, the highest rate 33% of incidents rural area and 45% of the varieties of the accident were observed according to the chi-square test at all options in terms of the levels were significantly different (P 0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, prevention programs for a defined target group of men with the focus on the accident prevention through training were recommended.
    Keywords: Epidemiology, accidents, incidents, regression, urban, rural
  • Shahein Shooshtari, Mohammad Reza Abedi, Massuod Bahrami, Raheleh Samouei Pages 58-51
    Background And Objectives
    According the publishled of manuscripts, women have been one of greatest victims of disasters. Due to the importance of the prevention, recognition of vulnerable groups and their empowerment how to deal with disasters, the objective of this study was to recognize the need of wemen in diseaster situations in from the psychological point of view.
    Materials And Methods
    A qualitative study, through semi-structured interviews by 33 experts in the various fields of psychology, psychiatry, psychiatric Nursing, social care and welfare, social medicine and gender studies and experts in disasters, was conducted. Snowball Sampling in the provinces of Tehran, Isfahan and Mashhad in year (2016) was conducted. In order to achieve sample transferring capability, samples with maximum variety were selected. Also, to ensure reliability and verifiability of interviews, transcripts and codes were presented to each participant. The gathered data was analyzed using content analysis method. The ethical considerations for qualitative studies were observed in this study.
    Results
    The results of this study determined 4 main codes and 30 sub-codes for psychological reasons behind women’s vulnerability during disasters. The sub themes related to opinions of women being vulnerable included physiological reasons (hormonal factors, emotional factors and lower physical capabilities), social reasons (weaker social roles, lower social support, incorrect beliefs and social roles, conflict between tradition and modernity, Patriarchal culture, lower social, economic and literacy status, religious beliefs and policies and laws) and psychological reasons (mental disorders, emotions and maternal instincts).
    Conclusion
    Most interviewees believed that the reason behind women’s vulnerability during disaster depends on psychological and other social and biological factors.
    Keywords: Disasters, Women, Vulnerability, Prevention, Psychological, Qualitative study