فهرست مطالب

ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها - سال دوم شماره 2 (تابستان 1393)

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها
سال دوم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیر اشکان نصیری پور*، پوران رئیسی، مهرنوش جعفری صفحات 73-84
    سابقه و هدف
    فرایندهای بهداشت و درمان مسبب خطرات زیادی به بیماران شده اند و افزایش بروز خطاهای پزشکی یکی از مهم ترین پیامدهای این فرایندهاست. پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش افشاسازی و گزارش دهی در پیشگیری از خطاها در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع ترکیبی(کمی- کیفی) بود. جامعه آماری شامل افراد مرتبط و مجری در خطاهای پزشکی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند. حجم نمونه 232 نفر بود که با روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند انتخاب شد. از فن مثلث سازی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها با روش تحلیل عاملی تحلیل گردید و پس از تعیین عامل های موثر، همبستگی درونی آن ها با کمک رگرسیون و همبستگی مشخص شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون چرخش واریماکسی متغیرها و آزمون های میزان اشتراک متغیرها نشان داد، افشاسازی خطاها و گزارش دهی خطاها از عوامل تشکیل دهنده مدیریت پیشگیری از خطاهاست. همچنین مشخص شد، افشاسازی خطاها از فرهنگ سازمانی، عوامل مرتبط با ارائه دهنده، عوامل مرتبط با بیمار، عوامل مرتبط با خطا، موقعیت افشاسازی، عوامل ساختاری تشکیل شده است و گزارش دهی خطاها از عوامل فردی و عوامل سازمانی تشکیل شده است. عوامل مذکور 47 درصد واریانس داده ها را تبیین نمودند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد، بین افشاسازی خطاها و مدیریت پیشگیری از خطاها ارتباط وجود دارد (P<0.001).
    نتیجه گیری
    افشاسازی عامل موثری در پیشگیری از خطاها در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد. لازم است مدیران با شناسایی مولفه های موثر در افشاسازی و به کاربستن سیستم افشاسازی مناسب گام موثری در کاهش خطاها بردارند.
    کلیدواژگان: پیشگیری، خطاهای پزشکی، افشاسازی، گزارش دهی، بیمارستان
  • تیمور اللهیاری، زهرا سلیمی فرد*، حمیدرضا خلخالی، ایرج محبی صفحات 85-94
    سابقه و هدف
    خطاهای انسانی از دیرباز به دلیل بروز حوادث و بر هم زدن برنامه ریزی ها و عملکردهای بشر در کانون توجه متخصصان ایمنی و ارگونومی قرار داشته اند. پس از ناکامی نظریه فرهنگ خطای صفر، رویکرد جدید فرهنگ مدیریت خطا با نگاهی مثبت و سازنده به خطا، انسان و سیستم، مطرح گردیده است. این مطالعه درصدد است که ارتباط احتمالی میان فرهنگ مدیریت خطا را با رخداد حوادث به عنوان شاخصی از پیامدهای ایمنی مورد بررسی قرار دهد.
    روش بررسی
    این مطالعه، یک بررسی توصیفی- تحلیلی می باشد که در بین نمونه تصادفی 424 نفر از کارکنان شاغل در یک صنعت پتروشیمی اجرا شد. برای سنجش فرهنگ مدیریت خطا از پرسشنامه جهت یابی خطا با پنج حیطه و 19 آیتم و پیامدهای ایمنی با چهار سوال و بصورت خودگزارشی مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها و تعیین معنی داری رابطه ها از روش آزمون کای اسکور استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز کلی فرهنگ خطا 69/91 با انحراف معیار 7/34 بدست آمد که نشان دهنده فرهنگ مدیریت خطا در این سازمان بود. نتایج حاصل از آزمون کای اسکور میان فرهنگ مدیریت خطا با حوادث جزئی، حوادث جدی و خسارت به تجهیزات روابط معنی داری نشان داد،. در بررسی ارتباط حیطه های فرهنگ خطا و چهار پیامد ایمنی مورد بررسی نیز روابط معنی داری دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش ارتباط میان فرهنگ مدیریت خطا و پیامدهای ایمنی را نشان داد. مطالعه پژوهش های گذشته نیز وجود، یک جو سازمانی با فرهنگ مدیریت خطا، ارتباطات باز و تمرکز روی حل مشکلات و یادگیری را برای ایمنی امری حیاتی می دانند. امید است با انجام مطالعات بیشتر، کنترل متغیرهای مداخله گر و رفع محدودیت های مذکور بتوان، ضمن تایید این یافته ها، فرهنگ مدیریت خطا را جزء عوامل موثر بر کنترل پیامدهای ایمنی معرفی کرد.
    کلیدواژگان: خطای انسانی، فرهنگ مدیریت خطا، پیامدهای ایمنی، صنعت پتروشیمی
  • محمدرضا احدی *، هادی پرویزیان صفحات 95-102
    سابقه و هدف
    نوزادان و کودکان در خودروها نیاز به سیستم حفاظتی دارند، که با شرایط بدنی و وزنی آن ها سازگار بوده و بتواند آن ها را در مراحل مختلف رشد همراهی کند. با توجه به اینکه استفاده از کمربند ایمنی به هیچ وجه با شرایط خاص بدنی آنان انطباق ندارد، ازاین رو استفاده از صندلی ایمنی کودک در خودروها امری اجتناب ناپذیر می باشد بدین جهت پژوهش حاضر به اهمیت نقش استفاده از صندلی ایمنی کودک در خودروها و کاهش تلفات رانندگی و شناسایی عوامل موثر در استفاده از آن در خودروها می پردازد.
    روش بررسی
    روش تحقیق توصیفی- استنباطی بوده که برای مشخصات جمعیت شناسی جوامع تحقیق از توزیع فراوانی (میانگین، انحراف معیار استاندارد) و از آزمون میانگین یک نمونه ای برای شناسایی عوامل موثر در استفاده از صندلی کودک و از آزمون فریدمن برای رتبه بندی عوامل استفاده گردید.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر چهار گروه معلمان مدارس(22نفر)، مربیان مهدکودک(14نفر)، کارکنان پلیس (15نفر) و جامعه تصادفی(89نفر) به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش را پرسشنامه محقق ساخته 16 سوالی با 4 شاخص استفاده از صندلی کودک، تصویب قوانین، طراحی و نصب صندلی کودک در خودرو و سیاست های تشویقی تشکیل می دادند که روایی آن به تائید اساتید راهنما و مشاور و خبرگان رسید. جهت تجزیه وتحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. به کمک روش آلفای کرونباخ پرسشنامه جوامع تصادفی، معلمان مدارس، مربیان مهدکودک، کارکنان پلیس به ترتیب 0/762، 0/839، 0/727و 0/801 به دست آمده که نشان دهنده اعتبار بالای پرسشنامه می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج آزمون میانگین تک نمونه ای و آزمون رتبه بندی فریدمن نشان داد که متغیر طراحی و نصب صندلی ایمنی کودک در خودروها تاثیرگذارترین و مهم ترین عامل در استفاده عموم از صندلی کودک دارد.
    کلیدواژگان: صندلی ایمنی کودک، تلفات رانندگی، خودروسازان
  • محمد جواد جعفری، علیرضا عسکریان *، لیلا امیدی، محمدرضا میری لواسانی، لعبت تقوی، علیرضا عاشوری صفحات 103-112
    سابقه وهدف
    صنایع فرایندی ملزم به ارائه و حفظ محیط های کاری ایمن برای شاغلین، همسایگان و محیط زیست اطراف خود هستند. ایمنی از طریق طراحی ذاتا ایمن، حفاظ های متعدد مانند تجهیزات ابزار دقیق، رویه ها و آموزش تامین می گردد. تجزیه و تحلیل لایه های حفاظتی (LOPA) یک روش نیمه کمی است که می تواند به صورت مستقل برای ارزیابی لایه های حفاظتی استفاده شود. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی لایه های حفاظتی مستقل موجود در کنترل خطرات احتمالی در برج های شیرین سازی دو پالایشگاه گاز مختلف صورت پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    در فرایند ارزیابی ریسک، مخاطرات موجود در واحد شیرین سازی در هر یک از پالایشگاه های گاز در چهار گره عملیاتی از طریق تکنیک HAZOP شناسایی و سپس سناریوی حوادث تعیین گردید. با استفاده از روش LOPA بر اساس علت - پیامد، سطح ریسک هر یک از سناریو ها با در نظر گرفتن لایه های حفاظتی مشخص شد. در خاتمه، اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از الگوی استاندارد LOPA و بسته نرم افزاری PHA-Pro6 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در هر دو پالایشگاه با وجود تفاوت در لایه های حفاظتی مستقل در برج های شیرین سازی، سطح ریسک در هر یک از سناریو های مشابه، یکسان می باشد. به کارگیری لایه های حفاظتی مستقل سبب کاهش احتمال وقوع سناریوها می گردد. سطح یکپارچگی ایمنی در تجهیزات کنترلی برابر SIL-4 بود اما احتمال شکست در تقاضا TPFD) Total Probability to Fail Demand) در پالایشگاه دوم بیشتر است.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که سطح یکپارچگی تجهیزات (SIL) برای هر دو برج جهت کنترل رویدادها یکسان بوده است در حالیکه لایه های حفاظتی در برج های شیرین سازی با یکدیگر متفاوت بودند. این پژوهش کاربرد روش LOPA را بر اساس نقش لایه های حفاظتی موجود در کنترل خطرات احتمالی و ارائه پیشنهادات لازم در قالب لایه های حفاظتی بیشتر تا کاهش خطرات به حد قابل قبول را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، سطح یکپارچگی، لایه های حفاظتی، HAZOP
  • سمیه میرزا، محمد جواد جعفری *، منوچهر امیدواری، سید محمدرضا میری لواسانی صفحات 113-123
    زمینه و هدف
    روش تجزیه وتحلیل درخت خطا یک ابزار مناسب برای تجزیه وتحلیل شکست و تعیین نرخ آن می باشد. در برخی موارد به دلیل نبود اطلاعات در خصوص فرایند و رویدادهای اصلی، برآورد دقیق احتمال شکست مشکل است. در این گونه موارد، استفاده از ابزار فازی می تواند مفید باشد. در مطالعه حاضر به منظور برآورد احتمال شکست در آنالیز ریسک واحد تقطیر یک پالایشگاه نفت با روش درخت خطا از منطق فازی استفاده شد. در این مقاله ضمن بیان روش بکار رفته، نتایج حاصل از آنالیز ریسک رآکتور واحد تقطیر ارائه شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی با اعمال HAZOP مخاطرات فرآیند موردبررسی تهیه و درخت خطای آن رسم شد. در صورت وجود نرخ احتمال ورودی به درخت خطا مقدار نرخ شکست از روابط مربوطه محاسبه شد. در غیر این صورت از منطق فازی استفاده شد. مراحل منطق فازی با انتخاب تیمی متشکل از خبرگان آغاز و به برآورد نرخ احتمال رویدادهای ریشه ای ختم شد. برای برآورد احتمال از فرمول توصیه شده توسط Onisawa استفاده شد. پس ازآن نرخ رویداد اصلی از رابطه مربوطه محاسبه شد. سپس با استفاده از رابطه فاسل-وسلی بحرانی ترین MCS مشخص شد. در خاتمه اثربخشی حذف سه شکست ریشه ای مهم به صورت انفرادی و توام موردبررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    استفاده از HAZOP برای شناسایی مخاطرات رآکتور واحد تقطیر منجر به شناسایی 4 علت اصلی و 13 علت ریشه ای شد. از مجموع 13 رویداد انتهایی، 7 رویداد فازی و 6 رویداد احتمالاتی بودند. نتایج نشان داد که حذف بحرانی ترین MCS یعنی A.3.2 میزان قابلیت اطمینان رویداد اصلی را ممکن است به میزان 9/5 درصد افزایش داده و از 0/914 به 0/968 ارتقاء بخشد. هم چنین حذف توام سه MCS بحرانی یعنی A2.2، A3.1، A3.2 نیز میزان قابلیت اطمینان رویداد اصلی را به میزان 4/8 درصد از 0/914 به 0/991 افزایش داد.
    نتیجه گیری
    در هنگامی که اطلاعات کافی در خصوص فرایند و رویدادهای اصلی وجود ندارد، با استفاده از ابزار فازی می توان احتمال شکست را تعیین کرد.
    کلیدواژگان: منطق فازی، نرخ شکست، درخت خطا
  • جواد رضازاده، سید محمد علوی نیا، امینه کاویانی، صفدر جباری، رضاگنجی* صفحات 124-132
    سابقه و هدف
    مرگ و میر و جرح ناشی از تصادفات در کشورهای جهان سوم اکثرا در میان عابران پیاده، مسافران و موتورسیکلت سواران رخ می دهد.رشد هم زمان جمعیت جوان کشور و تولید موتور سیکلت باعث استفاده افراد زیادی از این وسیله شده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط بر تصادفات منجر به جرح و فوت در موتورسواران استان خراسان شمالی در نوروز 1391 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی که از تاریخ 25 اسفند ماه 1390 تا 15 فروردین 1391 به مدت 20 روز به صورت سرشماری انجام گرفت،اطلاعات مورد نظر از طریق چک لیستی گردآوری گردید که شامل 3بخش مشخصات جمعیتی، مشخصات حادثه و مشخصات حادثه دیده بود. و جهت آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS18 استفاده شد.
    یافته ها
    122 تصادف موتورسوار رخ داد که تمامی رانندگان مرد و 70 مورد (57/9%) از آن ها متاهل بودند. میانگین سنی موتورسواران 27/3 با انحراف معیار 10/6 سال بود. 106 موتور سوار (86/9%) فاقد گواهینامه رانندگی بودند و 98/4% نفر از موتورسواران هنگام حادثه کلاه ایمنی نداشتند. بیشترین تصادف با 37/4%در داخل شهر بود. آسیب به اندام ها با 53% بیشترین نوع جراحت وارده به موتورسواران بود.2/5% صدمات به سرو گردن باعث مرگ و 64/1% باعث مصدومیت های منجر به بستری گردید. 71/4% از صدمات لگن و تنه، 64/3% صدمات به اندام ها و 58/3% صدمات چندگانه در تصادفات باعث راهی شدن موتورسواران به اتاق عمل گردید.
    نتیجه گیری
    نظارت بیشتر بر استفاده از تجهیزات حفاظتی، دارا بودن گواهینامه رانندگی و دستورالعمل هایی جهت ساخت موتورسیکلت هایی با ضریب امنیتی بالا از جمله راهکارهای موثر در کاهش صدمات و تلفات به شمار می آیند که توجه بیشتر مسئولین را می طلبد.
    کلیدواژگان: تصادف، مرگ و میر، جرح، موتورسیکلت
  • محمدرضا مسعودی نژاد، علی قجری، نادره هزار خانی، اسماء علی یاری* صفحات 133-139
    سابقه و هدف
    بایوآئروسل ها، ذراتی هستند که از میکروب، ویروس، قارچ، گرده های گیاهی و... مشتق شده و می توانند سبب ایجاد عفونت های بیمارستانی ثانویه گردند. این نکته با توجه به سطح ایمنی پائین در بیماران حائز اهمیت است. هدف از این تحقیق مقایسه دو روش فعال و غیرفعال اندازه گیری بایوآئروسل های محیطی در بخش ICU بیمارستان آیت الله طالقانی تهران می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش میدانی – توصیفی – مقطعی می باشد، نمونه برداری با دو روش فعال و غیرفعال و در ارتفاع 120 سانتیمتری از کف، روی محیط کشت مناسب انجام گرفت و سپس محیط های کشت هر دو روش را در انکوباتور با دمای 2 ±37 درجه سانتی گراد قرار داده و بعد از زمان 24 و سپس 48 ساعت تعداد کلنی ها رشد یافته بر سطح پلیس ها از طریق میکروسکوپ شمارش گردید و تراکم باکتری ها با استانداردهای موجود مقایسه و سطح آلودگی هر نقطه مشخص گردید.
    یافته ها
    آلودگی های باکتریایی موجود در هوای بخش ICU بیمارستان در اغلب موارد (97/6% از مجموع کلنی های رشد یافته) از نوع گرم منفی بوده و بر روی محیط کشت های مربوط به باکتری گرم مثبت رشدی مشاهده نگردید یا به میزان بسیار اندک(2/37% از مجموع کلنی های رشد یافته) بوده است. ایستگاه های مختلف در تمامی نوبت های نمونه برداری به روش پلیت گذاری و دستگاه نمونه بردار بیوآئروسل، از دیدگاه مقایسه بین تعداد کلنی های باکتری گرم مثبت در سطوح A و B استاندارد EU GMP(European Medicine Agency) که به ترتیب بسیار تمیز و تمیز هستند و از دیدگاه مقایسه بین تعداد کلنی های باکتری گرم منفی اغلب در سطح C استاندارد EU GMP که سطح آلودگی متوسط است، قرار دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که کمترین میزان رشد کلنی مربوط به باکتری گرم مثبت و بیشترین میزان رشد کلنی مربوط به باکتری گرم منفی می باشد. درنهایت پیشنهاد می گردد از اگزوز فن ها جهت تخلیه هوای موجود در بخش ها استفاده و حتی الامکان از باز کردن پنجره ها اجتناب شود.
    کلیدواژگان: بایوآئروسل، پلیت گذاری، بیوآئروسل متری، باکتری های گرم مثبت و منفی، گاز کلر، صنایع شیمیایی، اختلالات تنفسی
  • مسعود نقاب، فاطمه امیری*، رحیم مویدی، سید یونس حسینی صفحات 140-147
    سابقه و هدف
    کلر گازی است محرک که کاربردهای فراوانی ازجمله در صنایع شیمیایی و کاغذسازی دارد. گرچه این ماده، محرک سیستم تنفسی فوقانی و تحتانی است اما اثرات تنفسی حاد و مزمن مواجهه شغلی با آن، کمتر موردمطالعه قرارگرفته است؛ بنابراین هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثرات تنفسی مواجهه شغلی با گاز کلر در گروهی از کارگران صنایع پتروشیمی بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت مقطعی بر روی 54 نفر کارگر دارای مواجهه شغلی با گاز کلر (گروه مواجهه) و 38 نفر از کارکنان دفتری فاقد پیشینه تماس (گروه مرجع) انجام گردید. برای آن ها پرسشنامه تنفسی استاندارد تکمیل گردید و در دو نوبت اسپیرومتری به عمل آمد.
    یافته ها
    شیوع علائم تنفسی، به طور معنی داری در گروه مواجهه یافته بیشتر از افراد گروه مرجع بود (P<0.05). نتایج آزمون عملکرد ریوی نوبت اول (قبل از مواجهه) نشان داد که این ماده باعث کاهش معنی داری در میانگین برخی از پارامترهای ریوی می شود. اسپیرومتری نوبت دوم (پس از مواجهه) نیز نشان داد که میانگین تمامی پارامترها در پایان نوبت کاری نسبت به مقادیر متناظر قبل از مواجهه کاهش یافته است هرچند این تغییرات معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    مواجهه با گاز کلر، با تغییرات مزمن غیرقابل برگشت پارامترهای عملکرد ریه و همچنین بروز علائم تنفسی همراه است.
    کلیدواژگان: گاز کلر، صنایع شیمیایی، اختلالات تنفسی
|
  • Ashkan Nasiripour*, Pooran Raeissi, Mehrnosh Jafari Pages 73-84
    Background And Objective
    Health care process cause many dangers for patient. Increasing medical errors are one of the important Consequences of these processes. The present research has been conducted to investigating the role of disclosure and reporting in medical errors prevention in hospitals of Tehran University of medical sciences.
    Material and Methods
    In this mixed (quantitative -qualitative) research, Statistical population includes those related people and the practitioners engaged in medical errors in hospitals of Tehran University of Medical Sciences. The sample consisted of 232 employees that were non-randomly targeted selected from these hospitals. Triangulation technique (review of literature, interview, and research-made questionnaire) were used to collection data. The data was analyzed through factor analysis technique, regression analysis and correlation.
    Results
    Varimax rotation and variables communalities tests have shown medical errors disclosure and medical errors reporting are the constituent factors of medical errors prevention management Medical errors disclosure consists of 6 factors (Organizational culture, factors associated with patient, factors related to the provider, factors associated with errors, structural factors. Medical errors reporting consist of 2 factors (individual factors and organizational factors) (Co-Variance=47). Regression analysis indicated that there is relationship between Medical errors disclosure and medical errors prevention management.
    Conclusion
    Error disclosure is the most important factor in medical errors prevention in hospitals of Tehran University of Medical Sciences. Hospital administrators need to identify effective factors of Error disclosure and implemented them as effective step to prevention medical errors.
    Keywords: Prevention, Medical Errors, Reporting, Disclosure, Hospital
  • Teymuor Allahyari, Zahra Salimi Fard *, Hamid Reza Khalkhali, Iraj Mohebbi Pages 85-94
    Background And Objective
    Human errors for long time have been on spotlight of safety and Ergonomics experts due to accidents and disrupted performance، planning، and human projections. After the failure of the theory of zero-error culture، new approaches «error management culture» with a positive look at the error، the human and the system introduces. The purpose of this study is to investigate the relationship between culture of fault and safety consequences among employees in a petrochemical industry.
    Materials And Methods
    This study was a cross-sectional that was run among random sample of 424 individuals who were the employees of a petrochemical industry.. EOQ contained 5 scale and 19 items in Likret scale. Safety outcomes which includes events that occurred during past year، was assessed with four questions about the self-report. The Chi-square test was used to analyze the data، and to determine significant relationships.
    Results
    The mean of (EOQ) total score was 69. 91 with a standard deviation of 7. 34. The results of the Chi-square test of EOQ Score with minor injuries، serious injuries and damage to equip-ment revealed significant relationships. A significant relationship has been found between some error culture scale and safety outcomes.
    Conclusion
    The result show the relationship between error culture and reduction of safety out-comes، our results are in line with previous research suggesting that an organizational climate of open communication with a focus on problem-solving and learning is vital to safety. We hope that future research by overcoming on limitations and shortcomings of the present study، with confirming of the findings of this study، introduced the error culture as an effective factor on safety.
    Keywords: human error, error management culture, safety outcomes, petrochemical industry
  • Mohammad Reza Ahadi, Hadi Pavizian Pages 95-102
    Backgrounds and
    Objective
    Infants and children needs to be protecting while in the cars، which are compatible with body condition and weight and be able to accompany them at different stages of development. Given that safety belt use any special conditions are applicable to their body، hence the use of child safety seats in cars is inevitable Therefore، the present study the importance of using child safety seats in cars and reduce traffic fatalities and identify the factors influencing its use in cars deals.
    Materials And Methods
    this study، descriptive method and frequency distribution (mean، standard deviation) and Friedman ranking test such factors affect the use of the child seat in the vehicle were identified and prioritized. In this study، four groups، school teachers (22 people)، Kindergarten instructors (14 people)، Police staff (15 people)، random community (89 people) were selected through stratified random sampling and simple random sampling. The research devices consist of researcher-made questionnaire including sixteen questions with four indicators of Child Seat use، law approval، Design and installation of child car seat and Incentive policies.
    Conclusion
    The results of the study show the highest score for design indicators and child seat installation in vehicles for research communities.
    Keywords: Child Seat, Traffic Fatalities, Car Makers, Kindergarten Instructors, Design, Installati
  • Mohammad Javad Jafari, Ali Reza Askarian*, Leila Omidi, Mohammad Reza Miri Lavasani, Lobat Taghavi, Ali Reza Ashori Pages 103-112
    Backgrounds and
    Objective
    Process industries are required to provide and maintain the working places safe for their workers، neighbors and environment. Safety may be provided through inherent safety design، providing several safeguards including instrumentation، applying proper procedures and training. Layer of protection analysis (LOPA) is a semi- quantitative technique. This technique has been used to analyze the protecting layers independently. This study was carried out to assess the independent layers of protection analysis in controlling the likely risks in sweetening gas units of two different gas purification plants.
    Materials And Methods
    In the risk assessment process، hazards were identified by HAZOP technique at four nodes in each gas refinery and the incident scenarios were determined then. By using LOPA technique based on cause & effect، the level of risk for each scenario was determined considering the protective layers. Finally، the collected data was analyzed using the LOPA standard method and PHA-Pro6 software.
    Results
    Despite the fact that the independent protection layers (IPLs) were different in each re-finery sweetening towers، risk levels at different scenarios were similar. The application of Independent protection layers may decrease the likelihood of scenarios. The safety integrity level of control equipment was SIL-4 but total probability of failure on demand (TPFD) was higher in second gas refinery.
    Conclusion
    The results suggested that safety integrity level (SIL) were the same in both gas re-finery sweetening towers while the protection layers were different. Results of research indicated that LOPA method can be used for controlling hazards based on layers of protection. Adding layers of protection to equipment are recommended to reduce the hazards to acceptable levels
    Keywords: Chlorine gas, chemical industries, respiratory disorders
  • Samira Mirza, Mohammad Javad Jafari *, Manochehr Omidvari, Seed Mohammad Reza Miri Lavasani Pages 113-123
    Background And Objective
    FTA is an appropriate tool for failure analysis and determining the failure rate. Sometimes, the lack of information on the process and main events, it is difficult to accurately determine the probability rate of the failures. The application of Fuzzy tool can be help-ful in such cases. In present study the Fuzzy logic was applied to determine the failures probability of a distillation unit in an oil refinery in its risk assessment using FTA. The method and the results of the reactor risk analysis are discussed in present paper.
    Materials And Method
    In this descriptive study, HAZOP was applied to determine the process failures. Its fault tree was determined then. The probability rate of those failures which had the required input data for fault tree was determined using their equations. Otherwise, Fuzzy logic was used. The Fuzzy process began with the selection of an expertise team and ended with determination of the probability rate for the route events. The equation recommended by Onisawa was used to determine the probability rate. Then the probability of top events was determined using the appropriate equation. The critical Minimal Cut Sets (MCS) were determined using Fussell-Vesely equation. In the end, the influence of deleting three critical MCSs alone and simultaneously was studied.
    Results
    The application of HAZOP led to determine 4 main and 13 end failures. From 13 end failures, 7 failures were Fuzzy and 6 were probabilistic. The results revealed that cutting of the most critical MCS (e.g. A.3.2) may increase the reliability of top event by 5.9% from 0.914 to 0.968. Also cutting of all three main critical MCSs (e.g. A.2.2, A.3.1 & A.3.2) may increase the reliability of top event by 8.4% from 0.914 to 0.991.
    Conclusion
    The failure probability can be determined using Fuzzy logic when there is not enough data on process and top events.
    Keywords: Fuzzy logic, failure rate, Fault tree
  • Javad Rezazadeh, Seed Mohammad Alavinia, Amineh Kaviani, Safdar Jabari, Reza Ganji* Pages 124-132
    Backgrounds and
    Objective
    Accidents caused deaths and injuries among pedestrians and motor-cyclists mostly in developing countries. The aim of this was to evaluate the relationship between the hazardous behavior among motorcyclists and death or injury in Bojnurd the capital of North Khorasan province.
    Material And Methods
    This cross-sectional study was done from March 16 until April 9 - 2012, in it all injured or victims of motorcycles accidents who referred to the emergency department of the Imam Ali Hospital formed the study population. Data were gathered by a checklist consisting of demographic and accident characteristics and the situation of injured motorcyclist. For victims and those who were not able to answer, we used the survivor for gathering the data. All data analysis was done in SPSS version 18.
    Results
    During the study period 122 injured people due to motorcycle accidents were admitted to the hospital. All drivers were male with the mean age of 27.3 years (±10.6), among them 106 motorcyclists (86.9%) did not have driver''s license, and 98.4% had not used helmet at the time of the accident. Most accidents happened (37.4 %) inside the city. The most common injured parts were extremities with 53%. Up to 64.1% of the head and neck injuries lead to hospitalization with 2.5% caused death.. 71.4% of the hips and trunk injuries, 64.3% of injuries to the extremities and 58.3% of multiple injuries in motorcycle accidents lead to surgical procedures.
    Conclusion
    More supervision on the use of safety equipment, control on driver''s license and manufacturing the motorcycles with such high safety factors are effective strategies for reducing injuries and mortalities that need more attention.
    Keywords: accidents, death, injury, motorcycle
  • Mohammad Reza Massoudinejad, Ali Ghajari, Nadereh Hezarkhani, Asma Aliyari* Pages 133-139
    Backgrounds and
    Objective
    Bio aerosols are particles that have derived from microbes, viruses, fungi, pollen, that they can cause secondary hospital infections. This topic is important for patients with low immunity levels. The purpose of this study is compare two methods of passive and active environmental bio aerosol measurements in ICU Ayatollah Taleghani Hospital, Tehran.
    Materials And Methods
    This is a field - cross – sectional study; the sampling carried out by active and passive methods at 120 cm height above the floor, on a suitable culture medium. The medium in both methods was placed in incubator (37 ±20c) and after 24 or 48 hours, the number of colonies by microscopy was counted, then bacteria’s density based on cfu / m³ was calculated.
    Results
    in most cases (6/97%), Bacterial contamination in air of ICU was Gram-negative and growth of Gram-positive bacteria no observed or was very small (37/2%).Compare two passive and active sampling methods in whole time of sampling in different stations, in view of colony number, Gram-positive bacteria was at A and B levels EU GMP standard (very clean and clean respectively), and for Gram-negative bacteria often found in the C level EU GMP standard (medium).
    Conclusion
    The results showed that the lowest and the highest colony growth are related to Gram-positive and Gram-negative bacteria respectively.Finally, it is suggested discharge the air by exhaust fans and avoided from opening windows.
    Keywords: bio aerosol, Petri, dish trapping technique, Bio aerosol Sampler, Gram, positive, Gram, negative bacteria
  • Masuod Neghab, Fatemeh Amiri*, Rahim Moayedi, Seed Yunes Hosseini Pages 140-147
    Background And Aim
    Chlorine is an irritant gas that has many applications including in chemical and paper industries. Although this substance is an upper and lower respiratory tract irritant، acute and chronic respiratory effects of occupational exposure to this substance have not been thoroughly investigated. Therefore، the aim of the present study was to assess the respiratory effects of occupational exposure to chlorine gas in a group of workers in the petrochemical industry.
    Materials And Methods
    This was a cross sectional study in which a group of 54 workers with cur-rent exposure to chlorine gas (exposed subjects) and 38 healthy male office workers without history of exposure to chlorine gas (referent subjects) were investigated. Standard respiratory questionnaires were administrated to them. Additionally، the parameters of pulmonary function were measured both prior to shift and at the end of shift.
    Results
    The prevalence of respiratory symptoms in the exposed group was significantly higher than that of referent subjects (P<0. 05). Pulmonary function tests (before shift) showed that chlorine gas causes a significant reduction in the average of some pulmonary parameters. Spirometry (after shift) also showed that the average levels of all parameters decreased at the end of the work shift compared to the corresponding values of before exposure، although these changes were not significant.
    Conclusion
    Exposure to chlorine gas is associated with irreversible chronic changes in the parameters of lung function and prevalence of respiratory symptoms.
    Keywords: Chlorine gas, chemical industries, respiratory disorders