فهرست مطالب

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها
سال پنجم شماره 3 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • گزارش موردی
  • داود خراسانی زواره، محمدرضا شکوهی* صفحات 120-124
    هرساله تعداد زیادی از انسان ها درنتیجه آتش سوزی جان خود را از دست می دهند یا دچار جراحات و صدمات بسیار جدی می شوند. بیش از 95 درصد از این مرگ ها در کشورهای با درآمد کم و متوسط هست. این گزارش شامل یک مورد آتش سوزی در ساختمان پلاسکو می باشد که یکی از ساختمان های بلندمرتبه تجاری شهر تهران است، فرسودگی و ناایمن بودن سیم کشی برق، وجود کپسول های متعدد گاز مایع و مایعات اشتعال زا و انباشت البسه و پوشاک چیده شده در راهروها و طبقات ساختمان از علل بروز و گسترش آتش سوزی بود. همچنین از بین رفتن مقاومت ستون ها و تیرهای فولادی در اثر حرارت زیاد و به وجود آمدن نیروهای ثانویه بزرگ در سازه در اثر انبساط حرارتی اجزای سازه از علل ریزش ساختمان پلاسکو دکر شده است. چالش های مدیریت صحنه و مشخص نبودن فرمانده در لحظات اولیه حادثه، ازدحام جمعیت و مسائل مرتبط به عدم اطلاع رسانی صحیح در ساعت های نخست حادثه از مشکلات این حادثه بوده است.
    کلیدواژگان: آتش سوزی، ساختمان پلاسکو، حوادث غیرمترقبه
  • پژوهشی
  • سید فرهاد رضوانی اردستانی، حسین شهنوازی* صفحات 125-131
    سابقه و هدف
    خشونت ها شامل طیفی از اعمال عمدی خشن جسمی، روانی، عاطفی و کلامی میباشدکه تاثیر منفی بر سلامت جسم و روان فرد و درک از خود بر جای می گذارد. بررسی وشناخت زمینه های ایجاد کننده خشونت و شناخت صدمات ناشی از آن می تواند در پیشگیری و کاهش عوارض جسمی و روانی آن کمک کننده باشد. شناخت اعضایی که بیشتر در نزاع ها صدمه می بینند و انجام پژوهش های بنیادی می تواند افقهای تازه ای در جهت اجرای کارشناسی پزشکی قانونی و نیز مواجهه آسیب شناسی اجتماعی با معضل خشونت در سطح جامعه بگشاید.
    روش بررسی
    این پژوهش بصورت مطالعه توصیفی بود. در این مطالعه تعداد 1000 نفر از مراجعین مرکز کشیک شب اداره کل پزشکی قانونی استان تهران در مقطع زمانی سال 1394 که در اثر بروز خشونت دچار آسیب شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. محرمانه بودن مشخصات مراجعین و داوطلبانه بودن تکمیل پرسشنامه بعنوان ملاحظات اخلاقی مد نظر قرار گرفت. مصدومین مراجعه کننده که از طرف مراجع قضایی یا انتظامی معرفی شدند توسط پزشکان مربوطه مورد معاینه قرار گرفته و مشخصه های دموگرافیک و بالینی آنان در پرسشنامه های مخصوص جمع آوری گردید؛ و در نهایت داده ها پس از کدبندی توسط نرم افزار آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    32.5 % (188 نفر) از مراجعین را زنان و 66%(331 نفر) را مردان تشکیل می دادند.342 نفر در محدوده سنی 30-40 بودند. بیشترین علت بروز خشونت مربوط به اختلافات زن و شوهر به میزان 16.4% و پس از ان درگیری بر سر فضای مشاع شهری و مسکونی به میزان 13.9% ثبت گردیده است. عمده وسیله ایراد ضرب و جرح ضربات مشت به میزان 46% می باشد. یشترزمان بروز خشونت مابین 12 ظهرتا 8 شب بوده است. بیشترین ضایعه ایجاد شده در سطح بدن بصورت کبودی، قرمزی و سیاه شدگی بود (38.2%) 18.5% مراجعین دارای سابقه نزاع قبلی بودند.
    نتیجه گیری
    در مجموع نتایج حاصل از تحقیق نشان دهنده افزایش خشونتهای خانوادگی خصوصا علیه زنان در سطح جامعه، تعداد زیاد درگیری بر سر فضای مشاع مسکونی و بروز خشونتهای بسیار بدلیل مسائل ترافیکی همچون درگیری بر سر پارک خودرو می باشد که این امر لزوم اهتمام بیشتر به ترویج و تلطیف روابط زناشویی و پرداختن به حل مشکلات روان شناسی و مشاوره ای در برنامه های فرهنگی و اجتماعی این حوزه واز سوی دیگر ارتقاء بهداشت روانی جامعه و آموزش همگانی فرهنگ درست زندگی مشترک در مجموعه های مسکونی در سطح جامعه را می طلبد.
    کلیدواژگان: خشونت، سلامت روان، اختلاف خانوادگی، آموزش همگانی
  • شادمان رضا ماسوله، زهرا محتشم امیری، آرزو منفرد*، شاهرخ یوسف زاده چابک، حسین اتحاد، لیلا کوچکی نژاد صفحات 132-139
    سابقه و هدف
    ورزش از اجزای مهم در سلامت افراد هست، اما متاسفانه ممکن است باعث افزایش خطر بروز آسیب شود که به نوبه خود منجر به تحمیل بار اقتصادی، فیزیکی و روانی گردد. با توجه به اهمیت تاثیر صدمات ورزشی در زندگی افراد بررسی میزان صدمات ورزشی و عوامل تاثیرگذار بر این آسیب ها حائز اهمیت هست. این مطالعه باهدف تعیین فراوانی صدمات ورزشی و عوامل مرتبط با آن در مراجعه کنندگان به مرکز آموزشی درمانی پورسینا در شهر رشت 1393 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی-مقطعی بود که در مراجعین به اورژانس مرکز آموزشی درمانی پورسینای رشت که دچار آسیب دیدگی ناشی از ورزش شده اند در سال 1393 انجام گرفت. نمونه گیری به روش در دسترس بود. در این تحقیق برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک و عوامل مرتبط با صدمات ورزشی استفاده گردید. پس از کسب مجوز و رضایت از نمونه های پژوهش داده ها جمع آوری شد. داده ها با نرم افزارSPSS نسخه 20 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه های موردمطالعه 01/10±98/22 سال بود. رشته ورزشی اکثرا افراد بازی های با توپ (4/63%) و سپس ورزش های رزمی (5/16%) بود. 5/58 درصد آسیب ها در ورزشکاران به صورت شکستگی و 4/74 درصد در اندام های فوقانی و تحتانی بود. 46 درصد افراد نیز بعد از آسیب دیدگی با آتل یا گچ درمان شدند. بین عضو آسیب دیده با رشته ورزشی (008/0=P)، نوع آسیب دیدگی و درمان های انجام شده (0001/0=P) پیامد ناشی از آسیب (007/0=P) ارتباط آماری معناداری دیده شد.
    نتیجه گیری
    بسیاری از آسیب های ورزشی و عوارض ناشی از آن قابل پیشگیری هستند، لذا بهترین راه مقابله با آسیب دیدگی در مرحله اول آشنایی با عوامل آسیب زا و چگونگی پیشگیری از آسیب ها و در مرحله بعد، نحوه درمان آن هاست.
    کلیدواژگان: صدمات، ورزش، عوامل مرتبط، فراوانی
  • الناز ذهبی، مهسا محمدجانی، فاطمه علیرضایی نقندر*، سیدعلی اکبر هاشمی جواهری صفحات 140-147
    سابقه و هدف
    اسپرین مچ پا یکی از شایع ترین آسیب های ورزشی است که باعث بروز ناپایداری های مزمن در مفصل و اختلالات زیادی در الگوی حرکتی فرد و عدم تقارن در عملکرد اندام تحتانی می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر تمرینات عصبی-عضلانی بر تقارن تعادل در افراد مبتلا به اسپرین مزمن مچ پا می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی جامعه آماری متشکل از دختران ورزشکار منتخب از رشته های ورزشی با دامنه سنی 26-19 سال بود.20 آزمودنی مبتلا به بی ثباتی مزمن مچ پا به شیوه نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. تمرینات عصبی-عضلانی به مدت 6 هفته و 3 جلسه در هفته اجرا شد و تعادل آزمودنی ها روی هر دو پای آسیب دیده و سالم، قبل، بعد از اجرای تمرینات و پس از یک ماه بی تمرینی به وسیله دستگاه تعادل سنج بایودکس اندازه گیری شد. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس با اندازه های تکراری و تی همبسته در سطح معناداری (05/0>p) انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین تعادل در پای سالم و آسیب دیده در مرحله پیش آزمون تفاوت معناداری وجود داشت (05/0=p). علاوه بر این در مرحله پس آزمون 1و2 تفاوت معناداری بین دو پا مشاهده نشد (05/0
    نتیجه گیری
    اسپرین مچ پا باعث عدم تقارن تعادل در دو پا می شود که تمرینات عصبی-عضلانی باعث بهبود تعادل یکسانی روی هر دو پا شد و عدم تقارن تعادل را جبران کرد. بعد از گذشت یک ماه بی تمرینی تقارن تعادل در هر دو پا حفظ شد.
    کلیدواژگان: اسپرین مچ پا، تعادل، عدم تقارن، تمرینات عصبی، عضلانی، ماندگاری
  • قهرمان محمودی *، معصومه عبدی تالارپشتی صفحات 156-148
    سابقه و هدف
    مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی یکی از معضلات بهداشت عمومی است که می تواند باعث بروز صدمات و ضایعات غیرقابل برگشت و تحمیل هزینه های سنگین بر جامعه شود لذا این مطالعه با هدف شناسایی بررسی فراوانی سوانح ترافیکی منجر به جرح و فوت و عوامل موثر بر آن در سال 1392 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی و تحلیلی بر روی کلیه مراجعین به بخش اورژانس بیمارستان های شهرستان های امام خمینی ساری، رازی قائم شهر، شهید بهشتی بابل در شش ماهه اول سال 1392 انجام شد. اطلاعات مربوطه از پرونده های در دسترس به صورت چک لیست مرکز مدیریت بیماری ها و نیز مصاحبه و مشاهده جمع آوری شد. داده ها در نرم افزار آماری SPSS 17 و با روش های آمار توصیفی و استنباطی (آزمون های کای اسکور) تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در مراجعین به بیمارستان های مورد مطالعه با سن حادثه دیده (03/0 P= )، جنس (04/0 P=)، محل حادثه (005/0 P=)، نوع حادثه ( (000/0= P)، نحوه انتقال به بیمارستان (001/0 P=)، سابقه کار پرسنل اورژانس (001/0> p) رابطه معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    سن، جنس ، مکان حادثه، نوع حادثه، نحوه انتقال و سابقه کار پرسنل اورژانس جزء عوامل موثر بر سوانح منجر به جرح یا فوت بوده ند که در این راستا پیشنهاد می گردد علاوه بر آموزش و فرهنگ سازی مخصوصا در حوادث جاده ای، سیاستگزاران باید در مورد ایمنی جاده ها و استاندارد کردن آنها و ایجاد امکانات برای انتقال فوری بیماران به بیمارستان و به کارگیری پرسنل با تجربه در اورژانس بیمارستان ها برنامه ریزی نمایند.
    کلیدواژگان: بیمارستان، سوانح ترافیکی، جرح، فوت
  • فریبا کیانی *، احمد برجعلی صفحات 157-168
    سابقه و هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی متغیرهای انسانی و سازمانی به عنوان پیش بین های آگاهی از موقعیت کاری در میان کارکنان انجام شد. فرض بر این بود که متغیرهای انسانی (خستگی، خواب آلودگی، استرس شغلی، سرنوشت گرایی، ویژگی های شخصیتی و نارسایی های شناختی) و متغیرهای سازمانی (گران باری شغلی، جو ایمنی و تعارض های بین فردی در کار) می توانند به عنوان متغیرهای پیش بین، کارکنان با آگاهی از موقعیت کاری پایین و بالا را از همدیگر تفکیک نمایند.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی می باشد. از بین کلیه کارکنان عملیاتی شاغل در شرکت خودروسازی پارس خودرو که در سال 1394 مشغول فعالیت بودند تعداد 200 نفر با استفاده روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند که از این تعداد 154 پرسش نامه تکمیل شده از بین کارکنان جمع آوری شد. در ابتدا شرکت کنندگان با استفاده از مقیاس آگاهی از موقعیت کاری، به دو گروه (کارکنان با آگاهی از موقعیت کاری پایین و بالا) تقسیم شدند. سپس هر گروه با استفاده از سایر پرسشنامه ها موردسنجش قرار گرفتند. در این پژوهش برای تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و تحلیل ممیز استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از کاربرد معادله ممیز، فرضیه پژوهش را تایید کرد. به بیان دیگر، می توان از روی ویژگی های انسانی و سازمانی آگاهی از موقعیت کاری را در میان کارکنان پیش بینی شوند. همچنین نتایج پژوهش حاضر اهمیت خواب آلودگی، استرس شغلی، ویژگی های شخصیتی (روان رنجور خویی، برون گرایی، توافق جویی و وجدانی بودن)، نارسایی های شناختی و جو ایمنی را به عنوان پیش بین های آگاهی از موقعیت کاری نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت متغیرهای انسانی و سازمانی در پیش بینی آگاهی از موقعیت کاری، پیشنهاد می شود در گزینش و آموزش کارکنان برای به کارگماری آن ها در مناطق عملیاتی و پرخطر بر این متغیرها تاکید شود.
    کلیدواژگان: منابع انسانی، ساختار سازمانی، آگاهی موقعیتی، کارکنان
  • سعید یاری، مصطفی پویا کیان*، محمد جواد جعفری، عباس علیپور، سکینه ورمزیار صفحات 169-180
    سابقه و هدف
    پمپ بنزین ها یکی از اجزای شبکه ی گسترده حمل، توزیع و فروش فرآورده های سوختی در کشور محسوب می شود. شواهد نشان می دهد که پتانسیل بروز حوادث مهیب در این مراکز به دلیل قرارگیری آنها درون بافت شهری بسیار زیاد است. سازمان های مختلفی با دستورالعمل ها و آیین نامه های مختص خود بر وضعیت ایمنی پمپ بنزین ها نظارت می کنند. هدف از این تحقیق تهیه و اعتباربخشی پرسشنامه ای جهت ارزیابی وضعیت ایمنی پمپ بنزین های شهری بر اساس دستورالعمل ها و آیین نامه های سازمان های ناظر می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی ساخت ابزار استانداردها و آیین نامه های سازمان های ناظر بر فعالیت و ایمنی پمپ بنزین ها در کشور جمع آوری شد. سپس بندها و مفاد مرتبط با ایمنی بر اساس رویکردهای چهارگانه در استراتژی های ایمنی فرآیند (ایمنی ذاتی، ایمنی غیرفعال، ایمنی فعال و دستورالعمل های ایمنی) استخراج و پرسشنامه اولیه ساخته شد. در گام بعد، روایی صوری (12 خبره) و روایی محتوایی (10 خبره) پرسشنامه مورد بررسی و اعتبارسنجی قرار گرفت.
    یافته ها
    از بررسی اولیه ی استانداردها و دستورالعمل های موجود 136 سوال مرتبط با ایمنی پمپ بنزین استخراج شد. در جریان سنجش روایی پرسشنامه، محتوا و کارکرد تمامی سوالات توسط پنل خبرگان بررسی و در چهار گروه ایمنی ذاتی (7 سوال)، ایمنی فعال (2 سوال)، ایمنی غیرفعال (47 سوال) و دستورالعمل های ایمنی(80سوال) قرار گرفتند. پس از سنجش روایی صوری و محتوایی با توجه به مقدار قابل قبول شاخص روایی محتوایی(0.79=CVI) و شاخص نسبت روایی محتوایی (0.62= CVR) تعداد سوالات پرسشنامه به 66 سوال کاهش یافت. ثبات درونی پرسشنامه بر اساس آماره آلفای کرونباخ 906/0 و پایایی آزمون بر اساس آماره ICC با حدود اطمینان 95% و توافق بین پاسخ دهندگان 906/0 و 671/F test=10 و 001/0 p-value= بین 942/0-862/0 محاسبه گردید که بیانگر توافق بسیار عالی بین پاسخ دهندگان می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سازمان های ناظر بر پمپ بنزین ها در مواردی به صورت کاملا موازی عمل می کنند. همچنین بسیار کمی از بندهای قوانین و دستورالعمل های ایمنی پمپ بنزین ها به استراتژی های کارآمدتر ایمنی (ایمنی ذاتی و ایمنی فعال) مربوط بوده و عمده قوانین بر به کارگیری روش های ایمنی غیرفعال و دستورالعمل های ایمنی متمرکز هستند. لذا در بازنگری مقررات باید این یافته بسیار مهم مورد توجه قرار گیرد. ازآنجایی که پرسشنامه ی طراحی شده جامع بوده و از روایی و پایایی بسیار خوبی برخوردار است می تواند به طور مشترک توسط تمام سازمان های ذیربط مورد استفاده قرار گرفته و از موازی کاری بکاهد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه، روانسنجی، پمپ بنزین، استراتژی های ایمنی، ایمنی ذاتی
|
  • Khorasani Zavareh D., Shokouhi M.* Pages 120-124
    Fires are caused many civilian deaths and injuries, and property damage per year. Over 95 percent of these deaths occur in low- and middle-income countries. This report includes a fire at the Plasco building, one of the highrise buildings in Tehran. Corrosion in electrical wiring, to be a lot of gas cylinder and flammable liquids and the accumulation of clothes in building corridors were The causes of the fires and spread of them. Bending deflection, the loss of resistance of columns and steel beams and collapse of the building can be attributed to excessive thermal. The challenges of emergency management on the scene of fires, unclear incident commander in the initial moments of fires, overcrowding and notification-related matters can be considered as the problems of Plasco building fires.
  • Rezvani F., Shahnavazi H. * Pages 125-131
    Background And Objective
    Violence involves a range of intentional physical, psychological, emotional and verbal acts that have a negative impact on the physical and mental health of the individual. Investigating and identifying the causes of violence and recognizing the harm caused, could help prevent and reduce its physical and psychological complications. Knowing the most vulnerable organs in the quarrels and doing basic research could open up a new horizon in conducting forensic medical operations as well as enabling social pathology for the problem of violence at the community level.
    Materials And Methods
    This study was conducted as a descriptive case series. In this study, 1000 clients from the night shift centre of the General Directorate of Forensic Medicine of Tehran Province during the period of 2015, who were affected by the onset of violence were investigated. The confidentiality of the client's information through voluntary data by completing a questionnaire, was observed according to the ethical codes. The injured peoples who were referred by the judicial or police authorities were examined by physicians and their demographic and clinical characteristics were collected in a special questionnaire. Finally, after the encoding their information, they were analyzed by the SPSS software.
    Results
    32.5% (188) of the clients were women and 66% (331 people) were men. 342 people were in the range of 40-40 years. The most frequent causes of violence were related to domestic disputes were 16.4%, and after that, the conflict over shared urban and residential spaces was 13.9%. The most common of the beating was by punches at 46% of incidents. Most of the violence time was between 12 noon to 20 PM. Most of the lesions were bruises, redness and blackness (38.2%), 18.5% had previous quarrel history.
    Conclusion
    The results of the study indicate increased domestic and social conflicts over shared residential. Therefore family counselling should focus on promoting the marital relationships and through discussing psychological problems and strive for better understanding of the household settings. On the other hand, promoting the mental health of the community and educating the public to live according to the proper civil culture and codes required for living peacefully in residential complexes.
    Keywords: Domestic, Civil, Violence, Family Counselling, Public Education
  • Masouleh Sr, Mohtasham-Amiri Z., Monfared A.*, Yousefzadeh-Chabok Sh, Ettehad H., Kouchakinejad-Eramsadati L Pages 132-139
    Background And Objectives
    Sport is an important issue in matter of health. It can increase the risk of injury, which in turn causes economic, physical and psychological burden. Due to adverse effects of sports injuries on life, it is of great importance to investigate sports injuries and the factors influencing them. This study aimed to determine the prevalence of sports injuries and the factors associated with injury in patients admitted to Poursina Hospital in Rasht, Iran, in 2014.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on patients admitted to Emergency Department of Poursina Hospital, Rasht in 2014. All patients with sport injuries were studied by an available sampling method instead of sampling. In this study, data were collected via questionnaire including items on demographic characteristic and items on factors associated with sports injuries. Data collected after obtaining a license and Satisfaction with research samples. Finally, the data were analyzed with SPSS (version 20) using descriptive statistics and inferential statistics (ANOVA and chi-square).
    Results
    The mean age of study population was 22.98±10.01 years. Most participants practiced ball games (63.4%) and martial arts (16.5%). The most common type of injury was fracture (58.5%) and the most prevalent anatomical part was upper and lower extremities (74.4%). 46% of injured patients were treated with splints or casts. There was a statistically significant relationship between the body part injured and sport type (p=0.008), type of injury and treatments received (p=0.0001), and injury outcomes (p= 0.007).
    Conclusions
    Many sports injuries and resulting complications are preventable. Therefore, the best way to deal with injuries is to become familiar with causes of injury before prevention and treatment.
    Keywords: Sport, injury, factors, Prevalence
  • Zahabi E., Mohamadjani M., Alirezaei- Noghondar F. *, Hashemi- Javaheri Sa Pages 140-147
    Background And Objectives
    The ankle sprain is one of the most common sports injuries that cause chronic instabilities in the joint as well as many disorders in the individual's motor pattern and asymmetry in lower extremity function. The aim of this study was to evaluate the effects of neuromuscular training on balance symmetry in patients with chronic ankle sprain.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study, the population consisted of female young athlete selected from various athletic disciplines, age in the range of 19-26 years. Twenty subjects with chronic ankle instability were selected as a sample by using purposefully available sampling method. Neuromuscular exercises were performed for 6 weeks and 3 sessions per week. The subject's balance was measured on both injured and non-injured foot before and after the training and after one month of detraining by the Biodex balance system. Data analysis was done by means of ANOVA with repeated measures and dependent t-test at a significant level of (p
    Results
    The results indicated that there was a significant difference between the balance in the non-injured and injured foot in the pretest (p=0.05). Furthermore, no significant difference was observed in the post-test 1 and 2 (p
    Conclusion
    The ankle sprain causes balance asymmetry in two limbs, and neuromuscular training improved the balance on both legs and compensated balance asymmetry. After one month of detraining, the symmetry of balance in both legs was sustained.
    Keywords: Ankle sprain, Balance, Asymmetry, Neuromuscular Training
  • Mahmodi Gh *, Abdi Talarposhti M Pages 156-148
    Background And Objectives
    Traffic accidents are a problem in the medical community that can cause irreversible injuries and impose heavy costs on societies. Therefore, this study aims to identify the frequency of traffic accidents that lead to death and injury and the effective factors in 2013.
    Materials And Methods
    This descriptive analytical study was performed on all patients visiting the emergency ward of Imam Khomeini hospital in Sari, Razi hospital in Ghaemshahr, and Shahid Beheshti hospital in Babol during March-September 2013. Data were collected from available records using the disease management center checklist as well as interviews and observations. Data were analyzed by SPSS 17 using descriptive and inferential statistics (Chi-square test).
    Results
    Significant relationships were found between traffic accidents leading to injury or death in patients at the studied hospitals and Age (P=0.03) , Sex (P=0.04), Accident location (P=0.005), Accident type (P=0.000), method of transfer of the patient to hospital (P=0.001), and work experience of the emergency personnel (P
    Conclusion
    Age, Sex, Accident location, Accident type, method of transfer of the patient to hospital and work experience of the emergency personnel were among the factors influencing accidents leading to injury or death, which is suggested in this direction, in addition to education and culture-promotion, especially in road accidents, policymakers should plan on road safety and standardization and creating facilities for the immediate transfer of patients to hospitals, as well as use of experienced personnel in emergency departments.
    Keywords: hospital, traffic accidents, injury, death
  • Kiani F.*, Borjali A Pages 157-168
    Background And Objective
    This study was carried to assess the human and organizational factors as predictors of work situation awareness among workers of Parskhodro Automobile Company. It was assumed that human factors (fatigue, sleepiness, job stress, fatalism, personality characteristics and cognitive failures) and organizational variables (job overload, safety climate and interpersonal conflict at work) as predictors variables can separate workers with low and high work situation awareness of each other.
    Materials And Methods
    This research is a cross-sectional study. 154 workers using a stratified random sampling method were selected among all operational staff working in the Parskhodro Automobile Company in 2015. At first, participants using the scale of work situation awareness were divided into the two groups (workers with low and high work situation awareness). Then, each group was measured with other questionnaires. In this study analyzed the data of discriminate analysis and to validate the scales of confirmatory factor analysis and Pearson correlation.
    Results
    The findings of discriminate equation confirmed research hypothesis. In other words, can predict work situation awareness among workers by human and organizational variables. Also, research results showed the importance of sleepiness, job stress, personality traits (neuroticism, extraversion, agreeableness, and conscientiousness), cognitive impairment and safety climate as predictors of work situation awareness.
    Conclusion
    Considering the importance of human and organizational variables in predicting the work situation awareness, it is suggested to these variables in selecting and training of workers for employing in high-risk and operational to be emphasized.
    Keywords: Human resources, Organizational structure, Situation Awareness
  • Yari S., Pouyakian M.*, Jafari Mj, Alipour A., Varmazyar S Pages 169-180
    Background And Objective
    Gas stations are the major component of the petroleum supply in a country. Few organizations are overlooking the safety status of gas stations using their specific guidelines and regulations. Numerous gas station accidents have demonstrated a huge potential for fire incidents in these centers due to their location in urban areas. Therefore, the aim of this study was a psychometric analysis of a newly developed questionnaire for assessment of urban gas stations based on the guidelines of regulatory organizations.
    Materials And Methods
    In this study, a safety questioner based on standards and regulatory guideline of governing organizations responsible for the operation and safety of gas stations in the country was considered. Then, terms and conditions related to safety were extracted based on four approaches to the safety strategies (inherent safety, passive safety, active safety and safety instructions) and a primary questionnaire was made. In the next step, face validity (12 experts) and content validity (10 experts) of the questionnaire, was reviewed to check its validity.
    Results
    136 questions related to the safety matters was extracted from regulating bodies of the gas station, were extracted. For validation processes of the safety questionnaire in this study, the content, and performance of all questions by the panel of experts reviewed and organized in four groups of inherent safety (7 questions), active safety (2 questions), passive safety (47 questions ) and safety instructions (80 questions). According to the acceptable face and content validity indices (CVI = 0.79) and (CVR = 0.62) respectively, the number of questions in the questionnaire reduced to 66 questions. And the internal consistency of the questionnaire based on Cronbach's alpha statistic was 0.906 and reliability test based on ICC statistic is 0.906 with 95% Confidence limits and 906/0 agreement between the variant and F test = 10/671 and p-value = 0.001 to about 0/942 - 0/862, which it represents a strong agreement between variant.
    Conclusion
    Results showed that governing organizations on gas stations in some cases have parallel objectives. Also, very few provisions of the rules and safety guidelines of gas stations were related to more effective safety strategies (inherent safety and active safety), however, the most of provisions were focused on the use of inactive safety and instructions procedures. It is recommended that present regulations according to the findings of this study to be reviewed. The validated questionnaire of this study could be very helpful in the safety assessment of metropolitan gas stations and it can be used jointly by the governing organizations for the safety purposes.
    Keywords: Questionnaire, Psychometric analysis, Gas station, Safety strategies, inherently safer design