فهرست مطالب

حقوق پزشکی - پیاپی 40 (بهار 1396)

فصلنامه حقوق پزشکی
پیاپی 40 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد جواد جاوید، صفیه شهریاری افشار، عباس سوری * صفحات 7-29
    سازمان های غیر دولتی، مستقل از دولت بوده و به عنوان یکی از عوامل و ابزار ارتقای حوزه های مختلف جوامع از جمله سلامت فعالیت می نمایند. از جمله سازمان های غیر دولتی بین المللی، فدراسیون بین المللی برنامه ریزی خانواده است که در حیطه سلامت و به خصوص پیشگیری از ایدز فعالیت می کند. هدف پژوهش حاضر «بررسی اقدامات پیشگیری از اچ.آی.وی/ ایدز فدراسیون بین المللی برنامه ریزی خانواده در ارتقای حقوق بشر در حوزه سلامت» بوده و فرضیه مورد بررسی عبارت است از «اقدامات پیشگیری از اچ.آی.وی/ ایدز فدراسیون بین المللی برنامه ریزی خانواده در ارتقای حقوق بشر در حوزه سلامت نقش داشته است.» پژوهش به دنبال پاسخگویی به این سوال اساسی است که «نقش اقدامات پیشگیری از اچ.آی.وی/ ایدز فدراسیون بین المللی برنامه ریزی خانواده در ارتقای حقوق بشر در حوزه سلامت به چه میزان است؟» ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است که روایی آن با استفاده از روش دلفی و نظر متخصصین رشته از جهت صوری و محتوایی تایید و پایایی آن با استفاده از آزمون ضریب آلفای کرونباخ 9/0 تایید شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 161 انجمن عضو این فدراسیون است و حجم نمونه با استفاده از فرمول مصاحبه تخمین میانگین به تعداد 65 نفر از مدیران، کارشناسان، داوطلبین و شرکای انجمن ها تعیین گردیده است. در تحلیل داده ها علاوه بر محاسبه شاخص های توصیفی، شاخص های استنباطی نیز محاسبه گردیده است. طبق نتایج حاصل از این پژوهش، سازمان های غیر دولتی به طور خاص فدراسیون بین المللی برنامه ریزی خانواده از طریق اقدامات پیشگیری از ایدز، در ارتقای حقوق بشر در حوزه سلامت نقش موثری دارند.
    کلیدواژگان: حقوق بشر، سازمان های غیر دولتی، فدراسیون بین المللی برنامه ریزی خانواده، سلامت، اچ، آی، وی (ایدز)
  • محمد مهدی مقدادی، مریم جوادپور * صفحات 31-60
    مهم ترین امتیاز انسان نسبت به سایر موجودات، استعداد رشد و کمال اوست، لیکن این مزیت نیازمند آن است که والدین در ایفای مسوولیت خویش در قبال فرزندان و در تمامی مراحل رشد آنان به درستی عمل کنند و شرایط مساعد و امکانات کافی برای آنان فراهم آورند. در این میان سن مناسب برای ازدواج بسیار مهم و تاثیرگذار است، چه این که برای زندگی زناشویی، صلاحیت و آمادگی جسمی، روانی و اجتماعی لازم است. متاسفانه به بهانه ها و توجی هات مختلف، ازدواج های زودهنگامی رخ می دهد که اغلب دربردارنده آزار، بهره کشی و خشونت علیه کودکان و تعارض های جدی با حقوق آنان است، به ویژه این که چنین ازدواج هایی اغلب اجباری و بدون رضایت طرفین منعقد می شود و بی گمان طفل یا نوجوان درگیر در این فرآیند قادر به درک گزینه ها و فرصت های بیشتر و بهره مندی از حقوق و شرایط بهتر نیست.

    پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی تطبیقی و با تکیه بر مبانی و آموزه های غنی فقه امامیه و تامل در نظام بین المللی حقوق بشر که در مقایسه با فقه بسیار محدود و نحیف است، به تحلیل علل ازدواج زودهنگام و آثار آن بر سلامت جنسی کودکان و نیز راه کارهای ممانعت از آن می پردازد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که مسائلی مانند فقر، عوامل فرهنگی و اجتماعی، حفظ آبرو و شرف خانوادگی و... زمینه وقوع ازدواج زودرس را فراهم می نماید که با وجود ویژگی های بارز کودکی در رابطه زناشویی و عدم آموزش و آگاهی های اجتماعی لازم می تواند منجر به تضییع حقوق کودک و آزار و بهره کشی از وی شود. از دیگرسو می تواند سلامت جنسی کودکان را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به بیماری های جسمی، روحی و روانی، افزایش حاملگی و زایمان زودرس و... شود. از این رو ارتقای آگاهی ها و پیش بینی تکالیف و تعیین مجازات های مناسب، چنین پدیده ای را محدود ساخته و امکان بروز چنین پیامدهای ناگواری را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: کودک، ازدواج زودهنگام، سلامت جنسی، بهره کشی جنسی، فقه امامیه، حقوق بشر
  • امین جعفری *، زهرا پرندک صفحات 61-80
    تردیدی نیست که ژنتیک به عنوانی علمی نوظهور و نوپا خدمات شایان و وافری به افراد بشر ارائه کرده است. تعداد روزافزون آزمایشگاه های ژنتیکی در همه جای دنیا و همچنین در کشور ما در زمینه پیشگیری و درمانی در زمانی که پیش از آن حتی سخنی از ژنتیک به میان نمی آمد و کسی این علم جدید را نمی شناخت، شاهدی بر این مدعی است. بنابراین گزافه نیست اگر بگوییم که ژنتیک تحولی بنیادین را در مدت زمانی اندک در دنیای نوین ما ایجاد کرده است. این تحول هرچند که برای تمدن بشری مثبت است، با این حال مشکلاتی و چالش هایی را نیز به همراه آورده است. به عنوان مثال ژنتیک، بشر را قادر به تولید موجود زنده ای شبیه خود می نماید. این مساله دغدغه های مذهبی و اخلاقی را به دنبال داشته و دارد. از این رو قانونگذاران کشورهای مختلف در این جهت، چارچوب هایی را برای متخصصین ژنتیک مشخص نموده اند تا از برخی نگرانی ها بکاهند. با این وجود به نظر می رسد، محدودیت های ایجادشده حاضر کافی نبوده و این گونه احساس می شود که مشکلات ژنتیک باید با ایجاد محدودیت های بیشتری رفع گردد. از سوی دیگر، افزایش محدودیت ها از لحاظ اصول اولیه حقوق بشری نیز خود می تواند مشکل ساز باشد.
    بررسی برخی آرای صادره از دیوان اروپایی حقوق بشر نشان دهنده این امر است که برخی محدودیت ها ضرورت ندارد و دولت ها باید در تصمیمات اجرایی روزمره خود بازنگری کنند. این محدودیت ها به طور عمده در حوزه حریم خصوصی افراد و دادرسی عادلانه و به ویژه در خصوص ماده 6 و 8 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر وارد می شود.
    کلیدواژگان: تحقیقات ژنتیکی، اخلاق پزشکی، حقوق بشر، دیوان اروپایی حقوق بشر
  • عباس کریمی، غلامرضا کامیار * صفحات 81-109
    پیشینیان خالق شهرهایی بودند که همگان به آن افتخار می کنند. ما نیز در حال ساختن تاریخ هستیم. آیا آیندگان نیز با سربلندی از آثار نیاکانشان سخن خواهند گفت؟ شهرهای ایرانی به تدریج از الزامات زیست محیطی فاصله می گیرند و از ایفای نقش اساسی خود به عنوان محل قرار، آرامش و بهبود کیفیت زندگی بازمی مانند. گسترش بی رویه و بی ضابطه شهرها، داد و ستد قانون شهر و تجاوز به جنگل ها و منابع طبیعی رفتاری دور از تمدن و خطایی نابخشودنی است. حاکمیت در برقراری توازن بین محیط زیست شهری و نظم بخشی به زیستگاه های بزرگ انسانی موفق نبوده است. با بهره گیری از نیروی نهفته در جامعه می توان وضع موجود را به مطلوب تغییر داد. ره آورد حقوق شهروندی مشارکت ورزی افراد در شهرسازی، مدیریت شهری و کوشش برای برقراری حاکمیت قانون و حذف مدیران ناشایسته است. شهروندسازی و حرکت به سوی یک نظام قانونی کارآمد، شفاف و جامع مسیر رسیدن به شهرهای عدالت محور، قانون مدار، امن و سازگار با محیط را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، حقوق محیط زیست، شهرسازی، حق سرنوشت، آلودگی هوا
  • سیدقاسم زمانی *، کاظم غریب آبادی صفحات 111-135
    تحریم های اقتصادی به مثابه اهرم های فشار بر دولت ها، به نحو مستقیم و غیر مستقیم، تاثیرات سوء بسیاری بر «شهروندان دولت های مورد تحریم» و نیز «حقوق سایر اشخاص غیر مقیم در آن دولت ها» بر جای می گذارد و در حوزه حقوق بین المللی نیز، به ویژه تحریم های یک جانبه، ثانویه و تحریم های شورای امنیت، ابعاد مختلف حقوق بشر را به سان اصول اولیه این شاخه حقوقی تحت شعاع خویش قرار داده است.
    دولت ها که به عنوان اصلی ترین بازیگران در فرآیند معاهده سازی تلقی می شوند، مکلف به تضمین و حمایت از حقوق بشر بوده و در صورت نقض آن، واجد مسوولیت حقوقی می باشند.
    این پژوهش با استفاده از روش تحلیلی توصیفی این یافته را تبیین خواهد نمود که در پی تحریم های اقتصادی، ابعاد مختلف حقوق مندرج در میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی من جمله حق حیات مورد تضییع قرار می گیرند و عملکرد نظام های رفاهی، آموزشی و بهداشتی در زمینه هایی از قبیل حق کار، غذا، استانداردهای مناسب زندگی، توسعه و تعیین سرنوشت و... به شدت تحت شعاع قرار گرفته و مختل می گردد.
    کلیدواژگان: تحریم ها، حقوق بشر، مسوولیت حقوقی، آثار تحریم ها، تحریم هوشمند
  • محمود عباسی، نوید رهبر * صفحات 137-155
    حقوق شهروندی که در مرحله گذار از وضعیت طبیعی بشر به وضعیت مدنی متولد می شود، ارتباط تنگاتنگ و تفکیک ناپذیری با حقوق بشر به معنای حقوق طبیعی و فطری یا حقوق بنیادین انسان دارد و زمانی مجال بروز می یابد که حقوق بشر می خواهد در چارچوب مرزهای جغرافیایی یک جامعه مدنی با در نظرگرفتن اولویت های زندگی اجتماعی ازجمله مصالح عمومی، امنیت عمومی و اخلاق عمومی در قلمرو حکومتی خاص و در سرزمینی معین و در مورد مردمانی مشخص شکل قانونی و اجرایی به خود بگیرد. بنابراین حقوق شهروندی بدون توجه به اقتصاد و مبادی آن که عدالت اجتماعی است، نمی تواند در اجتماع ظهور و بروز بیابد. از این رو می توان گفت که حقوق شهروندی و اقتصاد مقاومتی با تکیه بر آموزه های دینی و اخلاقی مبادی مشترکی دارند که مشارکت اجتماعی میان مردم را بر مدار مبادله عادلانه خدمات ساماندهی می کند و نعمت های حاصل از مبارزه انسان با طبیعت را به دور از هر گونه تبعیض توضیع می نماید. پیوند و ارتباط حقوق شهروندی با اقتصاد مقاومتی را باید در این نکته جستجو کرد که برای دستیابی به توسعه پایدار ما را گریزی نیست جز آنکه تمامی چالش های حقوقی فراروی تحقق سند اقتصاد مقاومتی را از پیش رو برداریم، چالش هایی که مانع به کارگیری پتانسیل جامعه مدنی در دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی است. برای برطرف کردن این موانع اقداماتی از جمله فعال سازی و احیای انجمن ها، اعم از مردم نهاد و تخصصی و حرفه ای با تدوین سریع، مشورت و رفع موانع حقوقی، درک توان اجتماعی گسترده جامعه مدنی و ظرفیت های قانونی آن ها، استقلال تشکل های حرفه ای به صورت نظام مند و با منشا قانونی، تضمین آزادی بیان و استقلال مطبوعات به عنوان بازوی جلوگیری از فساد اداری و تشکیلاتی، تضمین حقوق بشر و حقوق شهروندی، بهره گیری از امکانات مناسب آموزشی، انعطاف در شیوه اداره و گفتگوی اجتماعی به صورت یک حق مشروع، به رسمیت شناختن نظارت سازمان های مردم نهاد مبتنی بر قانون اساسی، ظرفیت سازی سازمان های مردم نهاد و توسعه ارتباطات اجتماعی و خلق زمینه های مسوولیت پذیری اجتماعی در آحاد جامعه مبتنی بر معرفی ظرفیت های قانون لازم و ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، حقوق شهروندی، حقوق بشر، توسعه پایدار
  • منصوره فصیح رامندی * صفحات 157-178
    حقوق فرهنگی شاخه ای جوان از مطالعات حقوقی است که ادبیات آن به تدریج طی دهه هفتاد میلادی به عنوان یک طیف از حق های پذیرفته شده جهانی توسعه یافت، یعنی از زمانی که «توسعه فرهنگی» در مباحث کلان مدیریت امور عمومی و سیاستگذاری در سطح ملی و بین المللی طرح شد و به عنوان حق اساسی توسط سازمان ملل متحد، کمیسیون های تبعی آن، یونسکو، سازمان های غیر دولتی بین المللی و منطقه ای مورد توجه قرار گرفته و گام هایی در جهت شناسایی و اجرایی شدن آن در قالب تصویب کنوانسیون، قطع نامه و اعلامیه های متعدد و در راس آن ها اعلامیه فرایبورگ برداشته شده و به عنوان مجموعه ای از حق انسان به مشارکت در زندگی فرهنگی، حفظ منافع مادی و معنوی، دستیابی به آموزش و حفظ هویت زبانی و آداب و رسوم تعریف شده است، اما در سطح قوانین داخلی بحث از حقوق فرهنگی به صورت مستقل مورد توجه قانونگذار قرار نگرفته است، حتی پژوهش های اندکی در این زمینه در عرصه حقوق داخلی صورت گرفته است و وجه غالب تحقیقات انجام شده در خصوص چیستی این حق در نظام و اسناد بین المللی (میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی، اعلامیه فرایبورگ) است، البته با مداقه در برخی از مصادیق بیان شده از حقوق فرهنگی می توان به رویکرد قانونگذار به حقوق فرهنگی در قانون اساسی در قالب حقوق ملت و برخی از مقررات در سطح فرو تقنینی دست یافت. مساله اصلی این نوشتار در قیاس با پژوهش های صورت گرفته، ترسیم تعهدات قانونی جمهوری اسلامی در دستیابی به حقوق فرهنگی است که با توجه به تعدد مصادیق حقوق فرهنگی از سویی و با توجه به اهمیت و اولویت برخی از این مصادیق در برنامه ریزی فرهنگی دولت، حق برخورداری از آموزش، حق مشارکت در زندگی فرهنگی جامعه و حق آزادی بیان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
    کلیدواژگان: فرهنگ، حقوق فرهنگی، سیاستگذاری فرهنگی، آموزش، مشارکت فرهنگی
  • عین الله اسدی گرجی *، زینب باباجانی گرجی صفحات 179-191
    از بارزترین مختصات انسان و حکومت ها، احساس مسوولیت و پذیرش آن است. سعدی به عنوان ادیب و حکیمی کارآزموده، آرای قابل توجهی در زمینه حقوق شهروندی دارد. از نظر سعدی، حاکم می بایست خویشتن را مسوول مشکلات مردم بداند و در جهت رفع مشکلات آن ها کوشش کند. هدف تحقیق حاضر، بررسی و تحلیل حقوق شهروندی در بوستان سعدی است. روش تحقیق در این پژوهش، توصیفی تحلیلی و به روش اسنادی انجام شده است. اهمیت این جستار در بررسی موشکافانه حقوق شهروندی در بوستان سعدی است که میتواند در تبیین الگوهایی مناسب برای حاکمان امروز مؤثر باشد. نگارندگان برآنند دیدگاه های اجتماعی و حقوق شهروندی سعدی را با مبانی جامعه آرمانی وی بسنجند. یافته های پژوهش نشان می دهد که هدف تمام قواعد حقوقی و ارزش های عرفی، ناظر بر جامعه انسانی، حفظ کرامت انسان، تنظیم روابط اجتماعی افراد جامعه و در اوج آن رسیدن به عدالت و برابری است.
    کلیدواژگان: سعدی، بوستان، حقوق شهروندی، حاکم، حکومت
|
  • Mohammad Javad Javid, Safieh Shahriari Afshar, Abbas Souri * Pages 7-29
    Non-Governmental Organizations are non-profit and non-dependent to the Governmental Organizations and can participate at all levels of society activities such as Health issues. One of the international NGOs is International Planned Parenthood Federation (IPPF) that is active on health and especially on prevention of HIV/AIDS. The survey has been implemented by independent variable on IPPF activities and dependent variable on Human Rights. The main objective is to study the role of IPPF in promotion health aspects of Human Rights by prevention of HIV/AIDS. The survey follow up the subject (what is the main role of IPPF in promoting health aspects of human rights). Survey method is data gathering by questionnaire distributed between 161 member associations of IPPF, the sample size is 65 that questionnaires has been filled out by CEOs, volunteers, program managers and stakeholders of Member Associations . The methods are Delphi and 0/9 Cronbach's alpha. Data analysis are upon presumption indicators by Statistic and in addition of calculating distribution of frequencies tables, percentages and indicators of averages and variances. According the result of this survey indicates that Non–Governmental Organizations and especially International Planned Parenthood Federation (IPPF) has a main role in promotion of human rights on health issue by prevention of HIV/AIDS.
    Please cite this article as: Javid MJ, Shahriari Afshar S, Souri A. Role of NGOs on Promotion of Human Rights: Case Study of International Planned Parenthood Federation on HIV/AIDS Prevention. Iran J Med Law 2017; 10(40): 7-29.
    Keywords: Human Rights, Non-Governmental Organizations, International Planned Parenthood Federation (IPPF), Health, HIV-Aids
  • Mohammad Mahdi Meghdadi, Maryam Javadpour * Pages 31-60
    The most important human concession than other beings is the ability to grow, talent and perfection in his/her existence; But this advantage requires that parents do their responsibilities properly against children and provide a suitable and adequate facilities for they. Hence, the appropriate age of marriage is very important in formation of family; therefore, couples must have been necessary conditions for marriage, such as: physical and mental growth, and social readiness. Unfortunately, sometimes early marriage happens for different reasons, which often involves abuse, violence against children and serious conflicts with their rights. Because, it is often forcible and usually without the consent of the parties and no doubt the child in this process is not able to understand the options, more opportunities and benefit of better rights and conditions.
    In the present study, a descriptive - analysis - comparative method was applied by relying on Imamiya jurisprudence and human rights international system to the causes and effects of early marriage on children's sexual health and its prevention strategies. The results showed that the causes as: poverty, social and cultural factors, family honor and dignity and etc. provide the field of early marriage, that despite the clear characteristics of childhood in marriage and lack of education and social necessary awareness could be lead to violation of the child rights and violence against he/she. On the other hand, it can affect children's sexual health and lead to physical and mental illness, an increase the pregnancies, preterm parturition and etc. Hence, the promotion of awareness and anticipation assignments and determining appropriate penalties, such a phenomenon limited and reduces the possibility of such consequences.
    Keywords: Child, Early Marriage, Sexual Health, Sexual Exploitation, Imamiya Jurisprudence, Human Rights
  • Amin Jafari *, Zahra Parandak Pages 61-80
    Nowadays, the development of new technologies and sciences has had a great impact in human life. Genetic Science for instance, has significantly changed the medical world and provided better treatments. There is no doubt that genetics as a new and outstanding science offers helpful aids to humanities. The rising of numbers of genetic laboratories that offers medical and preventive services demonstrate the magnitude of this new arrival science. Having said that, it can be clearly seen the inevitable role of Genetic Science in recent medical development in treatment of some incurable diseases such as cancer diseases. Therefore, there is no exaggeration to say that a fundamental genetic change in a short time have created a new world for us.
    However, the negative aspects of this science in human life should not be neglected. Although this development is positive for the human civilization, it has also brought some problems and challenges. This could be the ability of human to make its own organisms, which has provoked many religious and ethical concerns. For example, genetics enable us to produce its own human organism as clonage. This fact issued the ethical and religious concerns. In this context, legislators of different countries have created ethical roles and restrictions for geneticists to prevent these concerns. However, this restriction seems to be inadequate. So, how we could control the Genetic Science in a way that it can be useful for human life and also respect ethical values? However, the restrictions seems that it is not enough and the genetic concerns should be addressed with more restrictions.On the other hand, increased restrictions in terms of basic principles of human rights can also be problematic, itself. Study of some European court of human rights’ decision insist on the fact that the member states should review their restrictive policies in term of genetics. These limits are mainly in the area of privacy and a fair trial and particularly article 6 and 8 of the European Convention on Human Rights.
    This article will review all limitations of genetic research in European countries.
    Keywords: Genetic Research, Medical Ethics, Human Rights, European Court of Human Rights, Genetic
  • Abbas Karimi, Gholamreza Kamyar * Pages 81-109
    Predecessors Create Cities That All People Were Proud of Them. We Are Also Making History. Will Posterity Speak Proudly of Their Ancestors? Iranian Cities Gradually Keep Away from the Environmental Requirements and Their Fundamental Role as a Place of Tranquility and Improving Quality of Life. Extending the Cities without Rules, Selling the Law of the City, Encroachment on Forests and Natural Resources are Uncivilized Behavior and Unforgivable Mistake. Sovereignty in Creating the Balance between the Urban Environment and Organizing a Large Part of the Human Habitat has not been Successful. With the Power of Community, This Situation Will Be Better. The Result of Citizenship Rights is Participation in Urbanism, Urban Management and Efforts to Establish the Rule of Law and Remove Incompetent Managers. Making Citizenship and Moving toward an Efficient, Transparent and Comprehensive Legal System Provide a way to the Justice, Rule of Law, Security and compatible with Environment.
    Keywords: Citizenship Rights, Environmental Law, Urban Planning Law, the Right to Self-Determination, Air Pollution
  • Seyed Ghasem Zamani *, Kazem Gharib Abadi Pages 111-135
    The main purpose of economic sanctions is to exercise pressure on one country or governing state to force it to abide by a specific attitude or action, and finally these are the people in target state who feel the severest consequences of sanctions. Human rights is one of the most important aspects of international law and a vital issue the international community is dealing with. Violation of basic principles of international law by imposing economic sanctions will fall also in the rein of international human rights.
    Hence, it is necessary to note that Security Council, unilateral and secondary sanctions will have severe consequences on human rights.
    In accordance with international law, the states are the main actors in the process of treaty building and the main task to ensure protection of human rights rests on them and they are legally responsible in case of its violation. Sanctions not only affect the life of those who live in the territory of the target state, but also affect the rights of individuals. This has been globally accepted that the comprehensive sanction regimes will have destructive effect on the enjoyment of right to health and right to food by the population in the target state. Sanctions have dramatic consequences on the rights which have been recognised by the International Covenant on Economic, Social and Cultural rights. Sanctions mostly endanger the right to life and severely affect the functioning of educational and health systems and diminish rights such as right to work, adequate life standards, development and self-determination.
    Keywords: Sanctions, Human Rights, Legal Responsibility, Sanction's Effects, Smart Sanctions
  • Mahmoud Abbasi, Navid Rahbar * Pages 137-155
    Le pouvoir social dun pays est l’un des éléments les plus importants pour parvenir à un développement durable. Le développement durable dépend de la réalisation du document de l’économie de la résistance de chaque pays. Tous les défis peuvent être résolus que par lEtat qui peut résoudre les obstacles juridiques à lutilisation du potentiel de la société civile dans la réalisation des objectifs de l’économie de la Résistance. Des mesures telles que : Lactivation et la réadaptation des Forums et les associations, activation des ONG, Consultation et résoudre les obstacles juridiques, Comprendre la grande pouvoir sociale de la société civile, indépendance des syndicats, Garantir de la liberté dexpression et lindépendance des médias Comme le bras pour prévenir la corruption, garantir les droits de lhomme et les droits des citoyennes, les droits du travail et les droits des femmes et des enfants, Utiliser des installations éducatifs appropriées.
    Keywords: L'économie De La Resistance, Droits Des Citoyennes, Droits De Lhomme, Développement Durable
  • Mansoure Fasih Ramandi * Pages 157-178
    The cultural rights is a new branch of the legal studies whose literature have been developed gradually during 1970s as a global spectrum of accepted rights namely from the time when the cultural development was set forwarded in general management issues and national and international level and was noted as a fundamental right by the UN and its affiliated commissions, UNESCO, international and local NGOs and there were taken measures for its recognition and execution in the form of convention approval, resolution and various declarations topped with Freiburg declaration and was defines as a human right to participate in the cultural life, protection of intellectual and material rights, education acquisition, and protecting lingual identity and traditions and customs. However, in the domestic legal level, the legislator has not discussed the cultural right separately and there are few researches performed on this topic. Investigating certain examples mentioned on the cultural rights, it is possible to obtain the legislator’s approach to the cultural rights in the Constitution in the form of people’s rights and certain regulations in the infralegislative level. The main focus of this research was to define the legal obligations of Islamic Republic for obtaining the cultural rights that given the diversity of examples of the cultural rights from one hand and given the priority and significance of some of those examples in the state cultural plans, right of education, right of participating in the cultural society life and freedom of speech will be discussed.
    Keywords: Culture, Cultural Rights, Cultural Policy, Education, Cultural Participation
  • Einollah Asadi Gorji *, Zeinab Babajani Gorji Pages 179-191
    Being responsible is one of the most salient features of human and humanitarian governments. Sadi, an experienced literary scholar, has a great deal of theories about citizenship rights. From his point of view, government should be responsible for people's problems and try to solve them. This study aims to analyze citizenship rights in Sadi's Bustan. This research is a descriptive-analytical one based on documents. Impotence of this article is to analyze citizenship rights in Sadi's Bustan that can be useful for nowadays governments. Authorities want to compare Sadi's social viewpoints and citizenship rights with those of his utopia. The results show that purpose of legal regulations and common laws monitoring society is to keep human beings status, regulate social relations among individuals, and especially reach to equality and justice.
    Keywords: Saadi's Bustan, Citizenship Rights, Governor, Government