فهرست مطالب

بهداشت و ایمنی کار - سال هشتم شماره 2 (تابستان 1397)

مجله بهداشت و ایمنی کار
سال هشتم شماره 2 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اصغر قهری، فریده گلبابایی *، لیلا وفاجو، سید محمد میراسکندری، مهدی یاسری، سیدجمالدین شاهطاهری، فرانک نجاریان صفحات 103-120
    مقدمه
    گازهای بیهوشی مورد استفاده در بیمارستان ها شامل اکسید نیتروز و هیدروکربن های هالوژن دار مانند سووفلوران بوده که می توانند از طریق نشتی های موجود در مدار بیهوشی و بازدم کنترل نشده بیمار، به هوای تنفسی کارکنان اتاق عمل انتشار یابند. این گازها دارای اثرات گل خانه ای در محیط زیست و مخاطرات جدی مانند بیماری های تولیدمثلی، زایمان زودرس، ناهنجاری های جنینی و افزایش ریسک سقط خودبه خودی بر سلامتی کارکنان اتاق عمل می باشند. با توجه به مطالب فوق، حذف این گازها از هوای محیط کار به ویژه مراکز درمانی امری واجب است. هدف از مطالعه حاضر جذب سطحی سووفلوران از هوا با استفاده از کربن فعال و هم چنین تاثیر اصلاح اسیدی بر عمل کرد آن می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه از دو جاذب زغال فعال اصلاح نشده و اصلاح شده با اسید نیتریک جهت حذف سووفلوران استفاده گردید. پس از تهیه و آماده سازی، جاذب های مورد مطالعه با استفاده از آزمایشات تفرق اشعه ایکس، ایزوترم های جذب، اسپکتروفتومتری مادون قرمز- انتقال فوریه و میکروسکوپ الکترونی روبشی تعین ویژگی شدند. پس از مشخصه یابی، نقطه شکست و متعاقبا ظرفیت جذب سطحی سووفلوران بر روی هر دو جاذب سطحی با استفاده از معادله ویلر اصلاح شده تعیین گردید.
    یافته ها
    نتایج مشخصه یابی بسترها نشان داد که اصلاح اسیدی بر ساختار کریستالی زغال فعال تاثیر تخریبی نداشته و موجب افزایش مساحت سطحی ویژه و میانگین حجم منافذ میکروبی به ازاء گرم زغال فعال اصلاح شده با اسید در مقایسه با زغال فعال اصلاح نشده می گردد. هم چنین موجب کاهش گروه های عاملی سطحی کربن فعال می شود. نتایج تعیین ظرفیت جذب سطحی سووفلوران نشان دهنده افزایش ظرفیت جذب زغال فعال اصلاح شده با اسید در مقایسه با زغال فعال اصلاح نشده است.
    نتیجه گیری
    از مطالعه حاضر نتیجه گیری می شود که هر دو بستر کربنی مورد مطالعه توانایی جذب سطحی سووفلوران را داشته و زغال فعال اصلاح شده با اسید دارای عمل کرد بهتری در این فرآیند می باشد. این اثر می تواند در نتیجه سطح جذب و حجم منافذ میکرو بیش تر بستر فوق نسبت به زغال فعال اصلاح نشده باشد.
    کلیدواژگان: کربن فعال، اصلاح اسیدی، سووفلوران، جذب سطحی
  • سهیل سعادت، ایرج علی محمدی، مژگان کاربخش، حسن عشایری، فریده صادقیان *، شهربانو گلی، مهسا فیاض صفحات 121-134
    مقدمه
    اختلال هوشیاری، توجه و عمل کرد همراه با خواب آلودگی و خستگی درپرستاران در شیفت‏های شبانه و طولانی مدت رخ می‏دهد و در پایان شیفت در هنگام بازگشت به خانه با افزایش خطر حوادث ترافیکی همراه است.هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر شیفت شب بر توانایی های سایکوموتور رانندگی بعد ازشیفت در پرستاران است.
    روش کار
    یک مطالعه کوهورت برروی23 پرستار زن شب کار و24 پرستار زن روزکار 20 تا 40 ساله شاغل دربیمارستان سینا درتهران با استفاده ازسیستم کامپیوتری وینا انجام شد. تمرکز و توجه انتخابی، زمان واکنش، درک بینایی پیرامون و هماهنگی دو دستی از توانایی های سایکوموتور رانندگی قبل و بعد از شیفت شب و روز اندازه گیری شد. آنالیز اطلاعات با استفاده از مدل رگرسیون خطی چندگانه و روش انتخاب گام به گام بازگشتی انجام شد.
    یافته ها
    در زمینه ی توانایی های سایکوموتور رانندگی در تست تمرکز و توجه انتخابی، متغیر قبول صحیح (038/0=p) و در تست درک بینایی پیرامون، دو متغیر توانایی تقسیم توجه (006/0= p) و میدان بینایی (019/0= p)
    و در تست زمان واکنش متغیر میانگین زمان حرکت (034/0=p) با کارکردن در شیفت شب ارتباط معنی دار نشان دادند. اما تست هماهنگی دو دستی ارتباط معنی داری با شیفت شب نشان نداد.
    نتیجه گیری
    تمرکز و توجه انتخابی، درک بینایی پیرامون و زمان واکنش از توانایی های سایکوموتور رانندگی بعد از شیفت شب به طور معنی داری در پرستاران نقصان می یابد. این نتیجه شواهدی در مورد مکانیسم افزایش حوادث ترافیکی بعد از شیفت شب در پرستاران به مطالعات قبلی در این زمینه اضافه کرد.
    کلیدواژگان: توانایی سایکوموتور، رانندگی، شیفت شب، پرستار، میدان بینایی، توجه
  • عادل مظلومی *، مریم عزیزپور مرزی، احسان گروسی، مهدی یاسری، رامین مهرداد صفحات 135-148
    مقدمه
    چک لیست ایمنی جراحی، به عنوان ابزاری جهت کاهش خطای پزشکی، توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) معرفی شده است. بررسی نتایج حاصل از اجرای چک لیست، نشان دهنده کاهش قابل توجه مرگ و میر و عوارض ناشی از جراحی است. لذا مطالعه حاضر با هدف بومی سازی و اعتبار سنجی چک لیست ایمنی جراحی به منظور مطابق سازی آن با پروتکل جراحی در ایران انجام پذیرفت.
    روش کار
    در این مطالعه که از نوع مقطعی و توصیفی-تحلیلی است، ابتدا به ترجمه چک لیست ایمنی جراحی WHO پرداخته شده است. در مرحله بعد از طریق مصاحبه با افراد متخصص، مشاهده مستقیم نحوه فعالیت و تحقیق پیرامون جراحی، آن دسته از وظایفی که مستعد ایجاد حادثه بودند شناسایی و اولویت بندی شده و با استفاده از روش تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی وظایف (HTA) آنالیز شدند و نتایج آن در قالب چارت های HTA و جدول (TTA) ارایه شد. سپس با استفاده از آنالیز وظایف انجام شده و ارایه پیشنهادات و اصلاحات پنل خبرگان، سوالاتی به چک لیست اضافه و نسخه بومی چک لیست ایمنی جراحی تهیه گردید. در ادامه به ارزیابی روایی محتوایی و پایایی چک لیست پرداخته شد.
    یافته ها
    تعداد 4 وظیفه اصلی در جراحی شناسایی شده که در قالب چارت HTA آنالیز شد. به این ترتیب تعداد 41 زیروظیفه حاصل گردید که توسط آنالیز جدولی مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تعیین نسبت روایی محتوایی (CVR) و شاخص روایی محتوا (CVI) روش لاوشه مورد استفاده قرار گرفت. یک سوال از چک لیست که از شاخص CVI، نمره کم تر از 79/0 کسب نمود، با توجه به نظر پنل خبرگان اصلاح شده و با سوال مناسب جایگزین شد. هم چنین 3 سوال نمره کم تر از 49/0 به دست آورد که با توجه به پایین بودن نمره شاخص CVR که ضرورت داشتن سوالات را نشان می دهد، از چک لیست حذف گردیدند. در ارزیابی پایایی، از روش درون مشاهده گر استفاده شد که ضریب کاپای به دست آمده قابل قبول و بالای 6/0 بوده که موید اعتبار بین مشاهده گر چک لیست است.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه سعی شد تا چک لیست ایمنی جراحی از لحاظ محتوی و تکرارپذیری به صورت بومی درآمده و با استفاده از یک مطالعه میدانی اعتبارسنجی شود. با توجه به تطابق موارد چک لیست ارایه شده با پروتکل جراحی در ایران، امید آن داریم تا استفاده از آن موجب بهبود کیفیت کار تیمی و کاهش عوارض و مرگ و میر ناشی از خطاهای حین جراحی گردد.
    کلیدواژگان: خطای جراحی، چک لیست ایمنی جراحی WHO، بومی سازی چک لیست، آنالیز سلسلسه مراتبی وظایف، آنالیز جدولی وظایف
  • معصومه لطفی، محمدرضا منظم، نبی الله منصوری، سعید احمدی * صفحات 149-162
    مقدمه
    کاربرد مولد های دیزلی در سایت های ساخت و ساز برای اموری نظیر جوش کاری یک ضرورت است که همراه با آلودگی صوتی می باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی صدای مولد های دیزلی مورد استفاده در فعالیت های ساخت وساز دریکی از مناطق شهر تهران صورت پذیرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی، تعداد 14 سایت ساختمانی برای بررسی آلودگی صوتی در منطقه 4 شهرداری تهران انتخاب گردید. تراز فشار صوت زمینه و مولدهای دیزلی در محوطه اطراف سایت ساخت و ساز با توجه به استاندارد (2015) BS 5228 و رهنمودهای صدا اندازه گیری شد. تراز فشار صوت مولدهای دیزلی در 4 نقطه به فاصله یک متری از دستگاه اندازه گیری شد و آنالیز فرکانس صوتی در نقاط تصادفی در اطراف آن انجام گردید. صدا سنج مدل (تایوان) TES-1358،Type2 برای اندازه گیری صدا استفاده و کالیبراسیون آن قبل و بعد از اندازه گیری صدا انجام شد. پرسش نامه آزار صوتی اقتباس شده از استاندارد ISO 15666 اعتبار سنجی و تکمیل گردید. آزمون های آماری تی، همبستگی و آنالیز واریانس برای تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss22 انجام شد.
    یافته ها
    متوسط تراز معادل صدای مولد های دیزلی و صدای زمینه در اطراف سایت های ساخت و ساز به ترتیب dBA 05/4 ± 76 و 09/1 ± 20/46 اندازه گیری شد. صدای مولد های دیزلی در اطراف سایت های ساخت وساز بالاتر از حدود مجاز ( صدای زمینه به اضافه 5 دسی بل ) بود (P Value< 0.05 ).مولد های دیزلی بنز355 و پرکینز با متوسط تراز فشار صوت 33/0 ± 3/95 و 63/0 ± 9/90دسی بل به ترتیب بیش ترین و کم ترین صدا را به خود اختصاص دادند. مقایسه میانگین صدای مولد های دیزلی مختلف با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه، اختلاف معنی داری را بین دستگاه ها نشان داد (P Value<0.05 ).متوسط تراز فشار صوت در190 ایستگاه سنجش صدا در فضای داخلی سایت های ساخت و ساز (A) و dB 6/4± 11/81 اندازه گیری شد.آزار صوتی تجربه شده در 4/73 درصد از ساکنین متوسط و بالاتراز آن ارزیابی گردید. آزار صوتی ساکنین و میزان صدا در محوطه اطراف سایت ساخت و ساز با ضریب همبستگی پیرسون 486/0 سطح معنی داری را نشان داد. (P value<0.05 ) فرکانس صدای غالب و تراز صدای ناشی از آن در مولد های دیزلی به ترتیب فرکانس 63 هرتزو 4/84 دسی بل اندازه گیری شد.
    نتیجه گیری
    صدای ناشی از مولد های دیزلی در اطراف سایت های ساختمانی بالاتر از حدود مجاز محیط زیستی و همراه با آزار صوتی فراوان برای ساکنین اطراف این سایت های ساختمانی می باشد، لذا با توجه به فقدان قوانین محیط زیستی دررابطه با آلودگی صوتی ناشی از صنعت ساخت وساز در کشور لزوم بررسی و تصویب این قوانین برای کاهش آزار صوتی شهروندان ضروری است.
    کلیدواژگان: فعالیت ساختمانی، آلودگی صوتی، مولد دیزلی، آزارصوتی، تهران
  • مسعود حمه رضایی، فریده گلبابایی *، پروین نصیری، کمال اعظم، سمیه فرهنگ دهقان، اسعد فتحی، فائزه دارابی صفحات 163-174
    مقدمه
    یکی ازعوامل زیان آور درصنایع فولاد، استرس های حرارتی می باشد که سلامت وایمنی شاغلین را مورد تهدید قرار می دهد وموجب بیماری ها واختلالات متعددی می گردد. هدف ازمطالعه حاضر ارزیابی استرس حرارتی درصنایع فولاد ومقایسه شاخص های استرس گرمایی WBGT، DI، HSI واسترین حرارتی پیش بینی شده (PHS) دربرآورد استرس گرمایی وتعیین شاخص بهینه می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر در قالب مطالعه ای توصیفی- تحلیلی برروی220 نفر از کارکنان شاغل در سه صنعت فولاد کشور انجام گرفت. پارامترهای محیطی و فیزیولوژیکی مختلف براساس استاندارد هایISO 7726 و ISO 9886 در سه نوبت اندازه گیری و در نهایت متوسط وزنی زمانی شاخص های استرس گرمایی مذکورمحاسبه شد و با استفاده ازنرم افزار SPSS نسخه 20 موردآنالیز آماری قرارگرفت.
    یافته ها
    متوسط وزنی زمانی شاخص های استرس حرارتی WBGT (°C28.28)، DI (°C29.11) و HSI (%65.7) بیش تر ازحدود مجاز بود. پارامترهای فیزیولوژیک (دمای دهانی، دمای گوش، دمای سطح پوست، فشارسیستول ودیاستول وضربان قلب) درنوبت دوم (ظهر) بیش ترین مقداررا نشان دادند. شاخص WBGT نسبت به شاخص های دیگربیش ترین همبستگی را با دمای گوش، دهانی، پوست وضربان قلب داشت (به ترتیب، 408/0= r، 314/0= r، 459/0= r و 302/0 = r وP < 0.05)، درحالی که بافشار خون سیستول ودیاستول، همبستگی معناداری نشان نداد(P >0.05) .ضریب همبستگی بین شاخص استرس حرارتی WBGT وشاخص های DI، PHS و HSI بیش ترین مقدار را دارا بود (به ترتیب، 945/0 = r، 681/0= r و 600/0= r وP < 0.05).
    نتیجه گیری
    باتوجه به همبستگی شاخص های موردبررسی وپارامترهای فیزیولوژیک، چنین نتیجه گیری شدکه شاخص WBGT بیش ترین ضریب همبستگی را با اکثر پارامترهای فیزیولوژیک موردمطالعه داراست و لذا برای ارزیابی استرس گرمایی باچنین شرایط آب و هوایی دراین صنعت، شاخص WBGT نسبت به شاخص های دیگر مورد مطالعه، بهینه ترین شاخص کاربردی است.
    کلیدواژگان: شاخص استرس گرمایی، پارامترهای فیزیولوژیک، PHS، WBGT، HSI، DI، صنایع فولاد
  • آرزو علی پور *، ایمان دیانت، غلامحسین حلوانی، حسین فلاح زاده صفحات 175-184
    مقدمه
    در فعالیت های شغلی تنش هایی وجود دارد که ناشی از شرایط سخت کاری بوده و خشونت شغلی یکی از این تنش ها محسوب می شود. خشونت محل کار یک مشکل جهانی است. کارکنان بهداشتی درمانی در تمام مناطق دنیا بیش از سایر کارکنان در معرض خشونت شغلی قرار می گیرند. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط برخی متغیرهای فردی و شغلی با مواجهه با خشونت شغلی در بیمارستان های استان یزد می باشد.
    روش کار
    این این مطالعه مقطعی و از نوع توصیفی- تحلیلی در 8 بیمارستان آموزشی در استان یزد انجام شد. جامعه پژوهش کلیه کارکنان خدماتی درمانی شاغل در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بودند (600 نفر) که به روش نمونه گیری طبقه ای و متناسب با تعداد نمونه مورد نیاز و تعداد کارکنان شاغل در هر بیمارستان، انتخاب شدند. پرسش نامه NAQ-Rر (Negative Acts Questionnaire-Revised) برای بررسی خشونت شغلی مورد استفاده قرار گرفت و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون رگرسیون لجستیک چندگانه انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره خشونت شغلی برابر با 33/19 بود. از میان عوامل فردی، جنسیت (مرد بودن) و سطح تحصیلات (کارشناسی ارشد) و از میان عوامل شغلی، شیفت کار (شیفت صبح) و نوع محیط کار (بخش زنان و اطفال) ارتباط معنی داری با بروز خشونت در میان کارکنان مورد مطالعه داشتند.
    نتیجه گیری
    اهمیت این یافته ها در برنامه ریزی و اجرای اقدامات مداخله ای از طریق برگزاری دوره های آموزشی در رابطه با راه های پیش گیری از خشونت، کاستن خشم طرف مقابل، چگونگی برخورد با آن و نیز آگاه سازی نسبت به حقوق و قوانین فردی و مدنی برای کاهش پدیده خشونت در میان کارکنان می باشد.
    کلیدواژگان: خشونت شغلی، کارکنان بیمارستان، محیط کار، پرسش نامه NAQ، R
  • محمد حمید ایجازی، سارا سالاریان، مجید باقری حسین آبادی * صفحات 185-196
    مقدمه
    جیوه در اشکال مختلف خود توانایی ایجاد اثرات مضر بر روی ارگان های مختلف بدن به ویژه سیستم اعصاب مرکزی را دارد. هدف مطالعه حاضر، تعیین غلظت جیوه در هوای تنفسی و ادرار افراد مورد مواجهه با آن و هم چنین تعیین شیوع اختلالات عصبی-رفتاری محتمل بود.
    روش کار
    مطالعه مورد شاهدی حاضر بر روی کارکنان یکی از واحدهای صنعت نفت انجام شد. جامعه مورد مطالعه شامل 52 نفر از کارکنان بودند و 63 نفر هم به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. غلظت جیوه در هوا براساس روش NIOSH 6009 و غلظت جیوه در ادرار با روش طیف سنجی جذب اتمی بخار سرد اندازه گیری شد. اطلاعات دموگرافیک و علایم عصبی-رفتاری با استفاده از یک پرسش نامه خود گزارش دهی جمع آوری شد. آنالیز اطلاعات با آزمون های آماری ضریب هم بستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره و با استفاده از نرم افزار SPSS v24 انجام شد.
    یافته ها
    غلظت جیوه در هوای تنفسی 0014/0±062/0 میلی گرم بر متر مکعب بود که از حدود توصیه شده NIOSH و ACGIH بیش تر بود. علاوه بر این اختلاف معنی داری بین غلظت ادراری جیوه در گروه مورد (01/13±73/37 میکروگرم بر گرم کراتنین) و شاهد(76/4 ± 93/5 میکروگرم بر گرم کراتنین) وجود داشت(036/0=p). براساس مدل رگرسیون لجستیک چند متغیره، رابطه معنی دار بین از دست دادن حافظه و اختلالات خواب با غلظت ادراری جیوه و از دست دادن حافظه، دمدمی مزاج بودن و ضعف عضلانی با غلظت جیوه در هوا یافت شد.
    نتیجه گیری
    غلظت جیوه در هوای تنفسی و بیومارکر ادراری آن در کارکنان واحد صنعتی مورد بررسی بالاتر از حدود مجاز توصیه شده بود. علاوه بر این غلظت جیوه در هوا و ادرار بر روی برخی از علایم عصبی-رفتاری تاثیر داشت.
    کلیدواژگان: جیوه، اختلالات عصبی، رفتاری، پایش بیولوژیکی، نمونه برداری هوا
  • بهرام هراتی، علی کریمی *، علی عسکری، فاطمه دهقانی، عارف نصرالهی صفحات 197-207
    مقدمه
    آگاهی از شعاع های انفجار، آتش و خسارت ناشی از آن می تواند نقشی مهم در دست یابی به اقدامات پیش گیرانه از حوادث داشته باشد. لذا این مطالعه با هدف مدل سازی و ارزیابی پیامدهای حاصل از نشت پروپیلن اکساید یک صنعت پتروشیمی انجام شده است.
    روش کار
    روش مورد استفاده در مطالعه حاضر QRA است که شامل 7 مرحله می باشد. در مطالعه حاضر جهت بررسی و مدل سازی نحوه انتشار پروپیلن اکساید، نخست با اطلاعات واحد فرآیندی آشنا شده، در ادامه با انجام ارزیابی ریسک به روش HAZOP ،خطرات موجود شناسایی گردید. مراحل ارزیابی پیامد در یک واحد فرآیندی شامل انتخاب سناریو، تعیین مشخصات سناریو، مدل سازی پیامدهای ناشی از سناریوی انتخابی، تحلیل نتایج و تعیین درصد مرگ و میر می باشد. مدل سازی پیامد و ارزیابی نشت پروپیلن توسط نرم افزار PHAST ورژن 51/6 انجام گردید.
    یافته ها
    منحنی های حاصل از محدوده آتش ناگهانی انتشار پروپیلن اکساید نشان می دهد که در سناریوی نشتی 5 میلی متر تا شعاع 15/0 متر و در سناریوی با نشتی 25 میلی متر تا شعاع 1/1 متر و در سناریوی با نشتی 100 میلی متر تا شعاع 39 متر را تحت تاثیر قرار می دهد. حداکثر شدت تابش حریق فورانی در نقطه اولیه سناریوی 5 میلی متر حریق 4/2 کیلووات بر مترمربع، در سناریوی نشتی 25 میلی متر شدت تابش در فاصله 5 متری از حریق شدت تابش به حداکثر مقدار 9 کیلووات بر متر مربع، در سناریوی با نشتی 100 میلی متر حریق فورانی شدت تابش در نقطه اولیه حریق 14 کیلووات بر متر مربع بوده که حداکثر شدت تابش گرمایی در فاصله 5 متری به مقدار 5/16 کیلووات بر متر مربع می رسد و حداکثر تا فاصله 80 متری اطراف مخزن را تحت تاثیر قرار می دهد. میزان درصد مرگ و میر کارکنانی که با حریق فورانی مواجهه دارند، 50 درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    بسیاری از حوادث ناشی از نشتی و انفجار مخازن به دلیل خوردگی و پوسیدگی اتصال ها و تجهیزات می باشدکه می توان با انجام بازرسی های فنی و بازدیدهای مستمر از روی دادن بسیاری از حوادث جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: آتش ناگهانی، حریق فورانی، مدل سازی پیامد، پروپیلن اکساید
|
  • Asghar Ghahri, Farideh Golbabaei *, Leila Vafajoo, Seyed Mohammad Mireskandari, Mehdi Yaseri, Seyed Jamaleddin Shahtaheri, Faranak Najarian Pages 103-120
    Introduction
    Anesthetic gases used in hospitals include N2O and halogenated hydrocarbons (such as sevoflurane) which can be released through leakages and uncontrolled exhalation by the patient into the ambient air of clinical staff. These gases have greenhouse effect and damage to the ozone layer and serious risks such as reproductive, preterm delivery and fetal abnormalities and increased spontaneous abortion on the health of operating room personnel. Therefore, removal of these gases from the workplaces is essential especially in the treatment centers. The purpose of the present study was to investigate the adsorption of sevoflurane from air by using activated Charcoal and also the effect of acid modification on its performance.
    Material and
    Method
    In this study, two adsorbents of unmodified and modified activated charcoal with nitric acid were used to remove sevoflurane. After preparation, the adsorbents were characterized using XRD, FT-IR, BET and FE-SEM methods. After characterization, the breakthrough and adsorption capacity of sevoflurane on both adsorbents were determined using the modified wheeler equation.
    Result
    The results of characterization showed that acid modification did not affect the crystalline structure of activated charcoal and increased the adsorption and microporous of acid-modified activated charcoal in comparison with unmodified activated charcoal. It also reduces surface functional groups of the activated carbon. The results of determination of adsorption capacity indicated that the adsorption capacity of modified activated charcoal was improved in comparison with unmodified activated charcoal.
    Conclusion
    The results demonstrated that both adsorbents have the ability to absorb sevoflurane and modified activated charcoal have a better performance in this process. This effect may be due to the surface area of adsorption and volume of micro pores more than the unmodified activated charcoal.
    Keywords: Activated Carbon, Acid Modification, Sevoflurane, Adsorption
  • Soheil Saadat, Iraj Alimohammadi, Mojgan Karbakhsh, Hassan Ashayeri, Farideh Sadeghian *, Shahrbanoo Goli, Mahsa Fayaz Pages 121-134
    Introduction
    Impairment of alertness, attention and performance associated with sleepiness and fatigue in nurses occur in night and long-term shifts that in the end of night shift reach to the maximum level can lead to traffic accidents when they returning home. The purpose of this study was to determine the effect of night shift on psychomotor abilities of driving in nurses after shiftwork.
    Material and
    Method
    A cohort study was carried out on 23 night shift and 24 day shift female nurses aged 20 to 40 at Sina Hospital in Tehran city, using the Vienna Test System (VTS). The concentration and selective attention, reaction time, pheriperal perception, and coordination before and after night and day shifts were measured. A multiple linear regression model and Backward stepwise selection method was used for analyses.
    Result
    In the concentration and selective attention test, sum hits (p = 0.038) and in the visual perception test , divided attention (p =0.006) and visual field (p =0.019), and in the reaction time test the mean motor time (p =0.034) showed a significant adverse relationship with working in night shift, but the visomotor coordination variables did not show any significant correlation.
    Conclusion
    The results showed that the concentration and selective attention, peripheral perception, and reaction time of psychomotor ability of driving were significantly adversely impaired in nurses after night shift. These results in evidence of the mechanism of increasing traffic accidents after night shift among nurses added to the previous studies in this subject.
    Keywords: Psychomotor Ability, Driving, Night Shift, Nurse, Field of Vision, Attention
  • Adel Mazloumi *, Maryam Azizpour Marzi, Ehsan Garousi, Mehdi Yaseri, Ramin Mehrdad Pages 135-148
    Introduction
    The Surgical Safety Checklist has been introduced by the World Health Organization (WHO) as a tool for reducing medical errors. Reviewing the results of the checklist application indicates significant reduction in mortality and complications in surgery. Thus, this study aimed to customize and validate surgical safety checklist in order to complying with the surgical protocol in Iran.
    Material and
    Method
    In this cross-sectional and descriptive study, the WHO Safety Surgery Checklist was first translated. Next, through interviews with specialists and direct observation of activities, those tasks that were susceptible to the incident, identified, prioritized and analyzed using Hierarchical Task Analysis (HTA) and the results presented in form of HTA charts. Then, using Tabulate Task Analysis (TTA) and based on the recommendation and modification commented by expert panel, some questions added to the checklist and a customized version of the Surgical Safety Checklist was provided. Hence, the faced validity, content validity and reliability of the checklist have been evaluated.
    Result
    In the surgery, four major tasks identified for analyzing using the HTA chart. Accordingly, 41 subtasks obtained and analyzed by TTA. The Lavashe method was used to determine the content validity ratio (CVR) and the content validity index (CVI). The question from the checklist, in which, CVI was less than 0.79, modified and replaced with appropriate question. Also, the scores for 3 questions were less than 0.49, and they were removed from the checklist due to the low CVR score. In the reliability assessment, the intra-observer method is used, and the Kappa coefficient obtained was acceptable and it was higher than 0.6, which confirmed the validity of the checklist.
    Conclusion
    In this study, the surgical safety checklist customized in terms of content validity and reliability, in a field study. Considering the compliance of the checklist items with the surgical protocol in Iran, we hope to use it to improve the quality of teamwork and reduce the complications and mortality caused by surgical errors.
    Keywords: Surgical Error, WHO Surgical Safety Checklist, Localization Of Checklist, Hierarchical Task Analysis, Table Task Analysis
  • Masoumeh Lotfi, Mohammad Reza Monazzam Esmaielpour, Nabeioallah Mansouri, Saeid Ahmadi * Pages 149-162
    Introduction
    Using diesel generators is necessary for activities like welding in construction sites and it is often accompanied with noise pollution. The aim of this study was to evaluate noise pollution induced by diesel generators in construction activities in one of the districts of Tehran city.
    Material and
    Method
    In this descriptive study, 14 construction sites were selected for the evaluation of noise pollution in Tehran, district 4. Background and diesel generators sound pressure level were measured in accordance with BS 5228(2015) and noise guidance in the area around the construction sites. Diesel generators sound pressure level at 4 points and also the audio frequency analysis, one meter away from the device was measured at a random locations around it. TES-1358, Type 2(Taiwan) sound level meter was used to measure sound pressure level and calibration was performed before and after noise measurement. The validated Noise annoyance questionnaire adopted from ISO15666 standard, completed by the residents. T test, correlation and analysis of variance was performed to analyze data using SPSS software ver. 22.
    Result
    The mean equivalent sound level of diesel generators background noise were respectively 76 ± 4.05 dB(A) and 46.2 ± 1.09 dB(A) around the construction sites. Diesel generators noise around the construction sites was higher than the noise limit (background noise plus 5 dB)(P Value
    Conclusion
    Diesel generators noise in the area around the construction sites was higher than the environmental noise limit and it was accompanied with abundant noise annoyance for residents around these construction sites. Therefore, due to the lack of environmental rules related to construction industry noise pollution in Iran, assessment and approving of such rules is essential to reduce noise annoyance in urban areas.
    Keywords: Construction Activity, Noise, Diesel Generator, Noise Annoyance, Tehran
  • Masoud Hamerezaee, Farideh Golbabaei *, Parvin Nasiri, Kamal Azam, Somayeh Farhang Dehghan, Asad Fathi, Faezeh Darabi Pages 163-174
    Introduction
    Heat stress is one of the hazardous agents in the steel industries which can threaten the health and safety of workers and lead to serious occupational diseases. The aim of the study was to assess the heat stress in the steel industries and compare PHS (Physiological Strain Index), WBGT (Wet-Bulb Globe Temperature), DI (Discomfort Index) and HSI (Heat Stress Index) indices for the estimation of heat stress and to determine the optimum index for steel industries.
    Material and
    Method
    This descriptive-analytic study was conducted among 220 workers engaged in two steel industries in Iran. Environmental and physiological parameters were measured according to ISO 7726 and ISO 9886 in three times of measurement, and finally the time-weight average of the heat stress indices were calculated. All data were analyzed using SPSS ver. 20.
    Result
    The time-weight average of WBGT (28.28 oC), DI (29.11 oC), HIS (65.7 %) indices were higher than the recommended limits. Physiological parameters (oral, tympanic and skin temperatures, systolic and diastolic pressures and heart rate) had the greatest value in the second time of measurement (afternoon). WBGT index comparing to the PHS, DI and HSI indices had highest correlation with oral, tympanic and skin temperatures and heartbeat (r=0.314 , 0.408 , 0.459 , 0.302, respectively; P 0.05). The WBGT index had the highest correlation with studied indices which was 0.945, 0.681 and 0.600 for DI, PHS and HSI, respectively.
    Conclusion
    This study assessed the optimal index with regard to the physiological parameters, and it was concluded that the WBGT index has the highest correlation with the most of physiological parameters, and therefore, WBGT index can be the most optimum index to heat stress assessment in the studied steal industries.
    Keywords: Heat Stress Index, Physiological Parameters, PHS, WBGT, HIS, DI, Steel Industry
  • Arezou Alipour *, Iman Dianat, Gholam Hossein Halvani, Hossein Falah Zadeh Pages 175-184
    Introduction
    There are some tensions in occupational activities that are caused by harsh conditions and occupational violence is considered one of these tensions. Workplace violence is a global problem. Healthcare workers are globally exposed to the workplace violence more than any other workers. The aim of this study was to investigate the relationship between some individual and job variables with exposure to occupational violence among health care workers in the hospitals in Yazd province, Iran.
    Material and
    Method
    This cross-sectional, descriptive-analytical study was conducted in eight educational hospitals in Yazd province, Iran. Research population (600 participants) consisted of all healthcare personnel employed in hospitals affiliated to the Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd and were selected by stratified sampling. The Negative Act Questionnaire-Revised (NAQ-R) was used to investigate occupational violence and data analysis was performed using multiple logistic regression tests.
    Result
    The average score of occupational violence was 19.3. Among individual factors, gender (male) and educational level (MSc degree), and among job factors, shift work (morning shift) and type of work environment (genecology and pediatrics wards) had significant relationships with the incidence of violence among the employees.
    Conclusion
    The importance of these findings is in planning and deployment of intervention measures using educational training with regard to the ways of preventing violence, decreasing the coworkers’ aggression, dealing with and increasing awareness about personal and civilian rights in order to reduce the phenomenon of violence among employees.
    Keywords: Occupational Violence, Hospital Personnel, Bullying, Work Environment
  • Mohammad Hamid Ijazi, Sara Salarian, Majid Bagheri Hosseinabadi * Pages 185-196
    Introduction
    Mercury, in different form can induce adverse effects on various organs especially central nervous system. The aim of this study was to determine concentration of mercury in inhalation and urine of the exposed worker and to investigate the prevalence of probable neurobehavioral disorders.
    Material and
    Method
    The present case-control study was conducted among workers of a unit in a petroleum industry. The study population consisted of 52 workers as case and 63 workers as control groups. The mercury concentration in air and urine was measured according to NIOSH 6009 standard and using the cold vapor atomic absorption spectrophotometer (CV-AAS). Demographic data and neurobehavioral disorders were collected using a self-reported questionnaire. Pearson correlation coefficient, multiple regression tests and SPSS v24 were used to analyze the data.
    Result
    Air concentration of mercury was 0.062 ± 0.0014 mg/m3 which was higher than the recommended threshold by NIOSH and ACGIH. In addition, there was a significant difference between urinary concentration of mercury in the case (37.73 ± 13.01 µg/g cratinine) and control (5.93 ± 4.76 µg/g cratinine) groups (p=0.03 6). Based on the multivariate logistic regression model, significant relationships were found between memory loss, sleep disturbance, and urine mercurial concentrations and, between memory loss, moody, muscle weakness and air mercurial concentration.
    Conclusion
    The values of Hg in blood and urine workers who worked in investigated unit were significantly higher than recommended threshold values. In addition, the Hg concentration in urine was related to some of neurobehavioral disorders.
    Keywords: Mercury Exposure, Neurobehavioral Disorders, Biological Monitoring, Air Sampling
  • Bahram Harati, Ali Karimi *, Ali Askari, Fateme Dehghani, Aref Nasrollahi Pages 197-207
    Introduction
    Being aware of the explosion, fire radius, and their damages, has an important role in accident prevention methods. Therefore, the aim of this study was modeling and evaluation of the consequences of propylene oxide spill in a petrochemical company.
    Material and
    Method
    The QRA method including seven steps was used in this study. In the present study, in order to examine and modeling of the propagation propylene oxide, first a familiarization with the process information of the unit was done then, a risk assessment was carried out adopting HAZOP technique to identify existing hazards. Consequence analysis in a process unit includes: selecting important scenarios, characterizing scenario, modeling the consequences of scenarios, analyzing the results and determining the percentage of mortality. PHAST software version 6.51 was used for modeling of outcomes and assessment propylene leak.
    Result
    urves of the firing zones of sudden release of propylene oxide showed that the influence puts are included up to radius of 0.15 meters in the scenario of leakage 5 mm, in scenarios with leaks 25 mm to a radius of 1.1 meters and in scenarios with leakage of 100 mm to a radius of 39 meters. The maximum intensity of flash fire in the initial point Scenario 5 mm was 4.2 kW/m2, in the scenario of radiation leakage was 25 mm at the distance to 5 meters from the fire intensity up to maximum of 9 kW/m2, and also in the scenario with 100 mm flash fire radiation leak at an earlier point fire was 14 kW/m2. The maximum intensity of thermal radiation at the distance to 5 meters up to 16.5 kW/m2, and maximum distance of 80 meters around the reservoir affected. The mortality rate of flash fire has exposed employees, was 50 percent.
    Conclusion
    Many accidents caused by leakage and explosion were due to corrosion, spoil tanks and equipment, and the majority of such accidents can be prevented by technical inspections and continuous audits.
    Keywords: Flash Fire, Jet Fire, Consequence Modeling, Propylene Oxide