فهرست مطالب

علوم اجتماعی - پیاپی 35 (زمستان 1395)

نشریه علوم اجتماعی
پیاپی 35 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهرداد نوابخش، عزالدین نوریان فر صفحات 1-32
    هدف از این پژوهش بررسی عوامل موثربراحساس آنومی سیاسی مطالعه موردی، شهروندان استان ایلام بوده و به منظور اجرای پژوهش محقق از روش توصیفی پیمایشی استفاده کرده است. واحد مطالعه در این پژوهش حاضر (شهروندان 18سال به بالا شهر ایلام طبق مفاد قانون اساسی کشور) خانوارهای شهر ایلام هستند که با مراجعه به این قشر متغیرها و خصایص مورد نظر آنان مورد سنجش و بررسی قرار داده شد. با استفاده از روش نمونه گیری کوکران، تعداد نمونه 414 نمونه انتخاب شدند. داده های پژوهش در شهریور ماه 1394 گردآوری شده است. در این پژوهش با مطالعه آثار دورکیم مدل تئوری برای بررسی عوامل موثر بر احساس آنومی سیاسی تدوین شده که عبارتند از: تغییرات شتابان اقتصادی، همبستگی سیاسی، یگانگی دینی، ناعادلانه بودن قواعد، فردگرایی، وسکیولاریزم. در این پژوهش بررسی آنومی سیاسی از هفت بعد در قالب متغیر های مستقل پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. در فرضیه اول که به بررسی نقش شتابان اقتصادی و صنعتی شدن بر احساس آنومی سیاسی پرداخته شد، نتایج نشان داد که سطح T آماره به میزان 25/1 و میزان سطح معنی داری در حدود 000/0 است. لذا، می توان نتیجه گرفت که ارتباط این دو معنادار است. در فرضیه دوم که به بررسی نقش انسجام (تعهد) دینی بر احساس آنومی پرداخته شد، نتایج نشان داد که میزان آزمونT آماره به میزان 21/1- و میزان سطح معنی داری در حدود 016/0 است. لذا، می توان نتیجه گرفت که ارتباط این دو معنادار است. در فرضیه سوم که به بررسی نقش احساس غیرعادلانه بودن قواعد بر احساس آنومی پرداخته شد، نتایج نشان داد که میزان آزمون T معادل 11/1 و میزان سطح معنی داری در حدود 018/0 است. لذا، نتیجه می گیریم که ارتباط این دو معناداری است. در فرضیه چهارم که به بررسی نقش فردگرایی بر احساس آنومی سیاسی پرداخته شد، نتایج نشان داد که میزان آزمون T معادل 11/4 و میزان سطح معنی داری در حدود 044/0 است. لذا، نتیجه می گیریم که ارتباط این دو معناداری است. در فرضیه پنجم که به بررسی نقش سکولاریزم براحساس آنومی سیاسی پرداخته شد، نتایج نشان داد که میزان آزمون T معادل 69/1 و میزان سطح معنی داری در حدود 26/22 است. لذا، می توان نتیجه گرفت که ارتباط این دو معنادار نیست. در فرضیه ششم که به بررسی نقش پایگاه اجتماعی و اقتصادی بر احساس آنومی سیاسی پرداخته شد، نتایج نشان داد که میزان آزمون T معادل 92/3- و میزان سطح معنی داری در حدود 000/0 است. لذا، می توان نتیجه گرفت که ارتباط این دو معنادار است. در فرضیه هفتم که به بررسی نقش همبستگی سیاسی بر احساس آنومی پرداخته شد، نتایج نشان داد که میزان آزمون Tمعادل 86/2- و میزان سطح معنی داری در حدود 023/0 است. لذا، می توان نتیجه گرفت که ارتباط این دو معنادار است. بنابراین، برای اندازه گیری متغیر وابسته پژوهش از چهار شاخص استفاده شد که عبارتند از: احساس آنومی سیاسی، آنومی سیاسی، نابهنجاری، تضاد هنجاری. نتایج تحلیل عاملی، آزمون T و خطای استاندارد نشان می دهد که: متغیرهای رشد شتابان اقتصادی، انسجام دینی، در حد متوسط به بالا، متغیرهای ناعادلانه بودن قواعد، فردگرایی و پایگاه اقتصادی– اجتماعی در حد متوسط و میانه، و متغیر سکولاریزم بسیار پایین تر از حد متوسط بر احساس آنومی سیاسی شهروندان تاثیرگذار بودند.
    کلیدواژگان: آنومی سیاسی، احساس غیرعادلانه بودن قواعد، انسجام دینی، فردگرایی، همبستگی سیاسی، تغییرات اقتصادی
  • سلیمان محبی، حبیب الله زنجانی، باقر ساروخانی صفحات 33-58
    این پژوهش با هدف مطالعه جامعه شناختی استفاده از فضای مجازی و تاثیر آن بر کجروی اجتماعی در بین دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر کرمانشاه در سال تحصیلی 95-94 با استفاده از روش تحقیق پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل همه دانش آموزان متوسطه دوره دوم شهر کرمانشاه است که حجم نمونه آن شامل 381 نفر است که با استفاده از فرمول کوکران محاسبه گردیده است. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است. تحلیل داده های تحقیق نشان می دهد که بیشترین مدت زمان استفاده روزانه از فضای مجازی بین یک تا سه ساعت (80/74%) و کمترین مدت زمان استفاده از فضای مجازی بیش از پنج ساعت (33/1%)، بیشترین مدت زمان استفاده سالانه از فضای مجازی بین یک تا دو سال (38/55%) و کمترین مدت زمان استفاده از فضای مجازی بیش از چهار سال (04/6%) بوده است؛ به طوری که بیشترین نوع استفاده از مجازی مجازی ارتباطی (58%) و کمترین نوع استفاده از فضای مجازی شناختی (44/9%) باشد. نتایج دیگر نشان داد در اولویت بندی مولفه های کجروی اجتماعی، میل به آسیب رساندن به اماکن عمومی بیشترین مقدار و تماشای فیلم و تصاویر غیرمجاز اسلامی کمترین مقدار را داشته است و بین متغیرهای نوع استفاده و میزان استفاده از فضای مجازی و کج روی اجتماعی رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: کجروی اجتماعی، فضای مجازی، نوع استفاده، میزان استفاده، دانش آموزان متوسطه دوره دوم
  • علی فقیه حبیبی، اسماعیل کاوسی صفحات 59-86
    این پژوهش در راستای ارزیابی عوامل موثر بر ارتقای فرهنگ کیفیت در نظام دانشگاهی کشور، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل دانشجویان رشته های علوم انسانی این دانشگاه هستند. با توجه به پراکندگی جامعه آماری مورد نظر در پژوهش و در دسترس نبودن اطلاعات همه دانشجویان، از جامعه آماری مذکور با توجه به ضوابط نمونه گیری (بر اساس شیوه نمونه گیری مندرج در جدول مورگان) (265 نفر) به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. برای این که هر فرد، از جامعه آماری مورد نظر، شانس برابر در انتخاب داشته باشد از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. این پژوهش از نظر هدف در زمره پژوهش های کاربردی و از نظر شیوه اجرا از نوع پیمایشی است. روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش از نوع میدانی و کتابخانه ای و ابزار گردآوری اطلاعات و داده های مورد نیاز در این پژوهش پرسشنامه است که شامل 35 گویه بوده و توسط پژوهشگر تنظیم شده است و اعتبار آن بر اساس ضریب آلفای کرونباخ 74/0 برآورد شده است که بیانگر اعتبار بالای ابزار اندازه گیری است. تجزیه و تحلیل داده های این پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی صورت گرفته است. توصیف داده ها در دو بخش متغیرهای زمینه ای و متغیرهای اصلی با استفاده از شاخص های فراوانی مطلق، فراوانی نسبی، میانگین، انحراف معیار و واریانس در قالب جداول ارائه شده و از آزمون های کلموگروف اسمیرنوف و t یک جامعه برای تست فرضیه ها استفاده شده است.
    کلیدواژگان: فرهنگ، فرهنگ کیفیت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، عوامل فردی، عوامل سازمانی و عوامل محیطی
  • ستاره دینلی، رخساره بادامی صفحات 87-96
    هدف از پژوهش حاضر، توصیف سابقه شرکت در فعالیت بدنی و ورزشی اعضای خانواده ورزشکاران نخبه بوده است. بدین منظور 119 ورزشکار در سطح ملی و بین الملل از رشته های مختلف ورزشی به صورت در دسترس انتخاب شدند. از پرسشنامه تعدیل شده خانواده هوپ وود (2013) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. در این پرسشنامه میزان شرکت پدر، مادر، خواهر و برادر ورزشکاران در فعالیت های تناسب اندام، تفریحی و مسابقه ای در دو سطح «هرگز شرکت نکرده ام» و «شرکت کرده ام» سنجیده شد. بر اساس یافته ها، بیش از نیمی از پدران و مادران سابقه شرکت در فعالیت های تناسب اندام و تفریحی را داشتند اما درصد کمتری از آن ها به فعالیت های مسابقه ای پرداخته بودند. همین طور، فراوانی شرکت خواهران و برادران در فعایت های تناسب اندام 3/65 %، در فعالیت های تفریحی 1/83 % و در فعالیت های مسابقه ای 1/56 % بوده است. بر این اساس، بیش از نیمی از بستگان ورزشکاران سابقه شرکت در فعالیت های بدنی را داشته اند.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، فعالیت ورزشی، ورزشکاران نخبه
  • معصومه دوله، رضا اسماعیلی، امیرمسعود امیرمظاهری صفحات 97-120
    در چند دهه اخیر، زندگی انسان ها، شدیدا تحت تاثیر ارتباطات نوین، قرار گرفته است؛ این واقعیت نه تنها زندگی اجتماعی انسان را متاثر ساخته، بلکه به خصوصی ترین ابعاد زندگی او رسوخ نموده است. در این میان شبکه های اجتماعی مجازی به عنوان بخشی از این رسانه ها و ارتباطات نوین، امکانی را فراهم آورده اند که کاربران به واسطه آنها از یک سو علاقه مندی ها، افکار و فعالیت های خودشان را با دیگران به اشتراک می گذارند، از دیگر سو این شبکه ها بر روی درک و دریافت افراد از وضعیت زندگی خود در همه زمینه ها اعم از فرهنگی و ارزشی تاثیر می گذارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش شبکه های اجتماعی مجازی در کیفیت زندگی کاربران 20 تا 29 ساله شبکه های اجتماعی مجازی در شهر تهران در سال 1395 است، این پژوهش از نظر نوع هدف یک بررسی کاربردی، از نظر وسعت پهنانگر، از نظر دامنه خرد و از نظر زمانی، یک بررسی مقطعی است. روش پژوهش میدانی با استفاده از تکنیک پیمایش، و ابزار جمع آوری داده پرسشنامه است. حجم نمونه با استفاده از نرم افزار SPSS Sample Power معادل 700 نفر برآورد شده است. نتایج توصیفی بیانگر این است که 80/9 درصد از کاربران میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی را پایین بیان کرده اند که میانگین آن (2 ساعت) برآورد شده است و میانگین کیفیت زندگی 7/98 درصد کاربران متوسط و بالاتر از متوسط بوده است. نتایج آزمون فرضیات بیانگر این است که نقش استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی در کیفیت زندگی کاربران تهرانی (sig=0/977) و سرمایه اجتماعی (sig=0/257) رد شد، اما فرضیه نقش سرمایه اجتماعی در کیفیت زندگی کاربران (sig=0/000) تایید شد. در کل متغیرهای مستقل میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و سرمایه اجتماعی به میزان 19 درصد توانایی تبیین تغییرات کیفیت زندگی را دارا هستند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، کیفیت زندگی، سرمایه اجتماعی، کاربران شبکه های اجتماعی مجازی
  • ابراهیم انصاری، مسعود کیانپور، پری عطایی صفحات 121-144
    فناوری های ارتباطی جدید و بزرگراه های اطلاعاتی آن، به ویژه فضای مجازی، منجر به تحول در شدت و میزان ارتباط انسان ها در اقصی نقاط جهان شده اند و تحولی کیفی نیز در این ارتباطات ایجاد کرده اند. امروزه با استفاده از اینترنت و با حضور در این بزرگراه، امکان بهره گیری از انبوهی از اطلاعات در کمترین زمان ممکن و برقراری ارتباط گفتاری، نوشتاری و دیداری با هزینه ای نسبتا کم فراهم آمده است. خانواده به عنوان یکی از مهم ترین قدرت های تربیتی از انسان ها مراقبت می کند و این عمل را همان گونه انجام می دهد که زندگی اجتماعی آن را می خواهد. درحقیقت افراد در خانواده بسیاری از ظرفیت ها را جهت زندگی در جامعه کسب می کنند.از جمله این ظرفیت ها سرمایه اجتماعی است. با توجه به اهمیت این مسئله در این مقاله به بررسی تاثیر فضای مجازی بر سرمایه اجتماعی افراد در خانواده ها پرداخته شده است..پژوهش حاضر به صورت پیمایشی و با استفاده از روش نمونه گیری سهمیه ای و بهره گیری از پرسشنامه محقق ساخته، با تکیه بر نظریه های مربوط به این حوزه صورت گرفته است. جامعه آماری خانواده های دارای فرزند بالاتر از 15 سال شهر اصفهان هستند. متغیر استفاده از فضای مجازی با دو شاخص کمیت وکیفیت و متغیر سرمایه اجتماعی با چهار شاخص اعتماد، انسجام، مشارکت وحمایت اجتماعی سنجیده شده است. نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن است که کیفیت وکمیت استفاده از فضای مجازی، بر سرمایه اجتماعی خانواده تاثیر داشته است. بدین معنا که هرچه میزان استفاده از فضای مجازی بیشتر باشد سرمایه اجتماعی که ناشی از ارتباط افراد در دنیای واقعی و ارتباطات رودر رو است، کاهش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: فضای مجازی، خانواده، سرمایه اجتماعی، مشارکت، اعتماد، انسجام
  • نبی الله ایدر، مرضیه مردانی صفحات 145-172
    یکی از پدیده های نو، پیچیده و چالش برانگیز که در عصر کنونی زنگ خطر استحکام خانواده و امنیت جامعه را به صدا درآورده و نیازمند توجه مسئولین و اندیشمندان حوزه خانواده می باشد، معاشرت مردان متاهل با دختران و زنان است. در بروز این پدیده اجتماعی عواملی دخیل است که این مقاله در پی کاوش آنان برآمده است. مطالعه حاضر به روش پیمایش و با ابزار پرسشنامه در میان 543 مرد متاهل شیرازی که به شیوه طبقه بندی سهمیه ای انتخاب شدند، انجام گردیده است. اعتبار پرسشنامه صوری و ضریب آلفای کرونباخ 2/90 درصد می باشد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 23 در دو سطح توصیف و تحلیل (ضریب همبستگی اسپیرمن) مورد واکاوی قرار گرفتند.نتایج گویای آن است که بین میزان دینداری و رضایتمندی جنسی با معاشرت مردان متاهل و جنس مخالف رابطه منفی و معنادار وجود دارد و بین کمبود عاطفی از طرف همسر، تعارضات زناشویی، میل به تجربه با افراد متعدد، دیدن تصاویر شهوت انگیز، مشاهده فیلم های مبتذل، دیدن روابط جنسی وحشیانه و غیربهداشتی و غیرواقعی، تنوع طلبی جنسی، تحصیلات، استفاده از اینترنت، ماهواره با رابطه مردان و جنس مخالف نیز رابطه ای مثبت و معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: بی وفایی، ارتباط مردان با جنس مخالف، اینترنت، نیاز جنسی، انحطاط خانواده
  • بهار بیشمی، مهدی سقایی، مریم آرامی صفحات 173-208
    اهمیت گردشگری در جوامع جایگاه ویژه ای در فعالیت های علمی و پژوهشی، سیاست گذاری و برنامه ریزی های اقتصادی و اجتماعی را به خود اختصاص داده است. گردشگری نه تنها موضوع در دست بررسی مسئولان کلان، بلکه موضوع پژوهشی بسیاری از پژوهشگران و اندیشمندان این حوزه نیز قرار گرفته است. این پژوهش این پژوهش با هدف بررسی نقش قابلیت های گردشگری جاده ادویه بر توسعه گردشگری استان فارس به روش کمی انجام شده است. به منظور تعیین شدت و جهت تاثیر متغیرهای مستقل بر میزان توسعه گردشگری جاده ادویه از یک مدل معادله ساختاری بهره گرفته شده است که نحوه ‏سنجش یک متغیر پنهان را با استفاده از دو یا تعداد بیشتری متغیر مشاهده شده تعریف می کند. رابطه اصلی در مدل برای بررسی ارتباط تاثیر قابلیت های گردشگری جاده ادویه بر روی توسعه گردشگری در ناحیه گردشگری جاده ادویه واقع در استان فارس تدوین شده و بر اساس یافته ها میزان این اثر گذاری 61/0 برآورد شده است. به عبارت دیگر 61 درصد از تغییرات توسعه گردشگری ناحیه گردشگری جاده ادویه واقع در استان فارس توسط قابلیت های گردشگری این منطقه تبیین و برآورد می شود.
    کلیدواژگان: جاذبه های طبیعی، جاذبه های تاریخی، جاذبه های فرهنگی، کیفیت خدمات گردشگری و امکانات گردشگری، جاده ادویه
  • مهرداد متانی صفحات 209-228
    امروزه برای دستیابی به توسعه سیاسی استفاده از وسایل ارتباط جمعی شرط لازم است. به همین منظور هدف اساسی این پژوهش بررسی نقش رسانه های جمعی در توسعه سیاسی است.جامعه آماری پژوهش شامل همه دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه مازندران است که با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان به تعداد 372 نفر دانشجو و 171 نفر هیات علمی به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. روش پژوهش به لحاظ هدف کاربردی است و از نظر ماهیت و روش توصیفی از نوع پیمایشی است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است. به منظور روایی ابزار سنجش سوالات متناسبی برای هر یک از متغیرهای پژوهش از مبانی نظری استخراج که روایی آن مورد تایید صاحب نظران قرار گرفت و پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ 88% به دست آمد. و برای آزمون فرضیه ها با توجه به نرمال بودن داده ها از آزمون تی تک نمونه ای استفاده شد. یافته ها نشان داد که رسانه های جمعی می توانند از طریق جلب مشارکت عمومی، مشروعیت بخشی و مقبولیت دهی و فراهم نمودن آزادی های مدنی در توسعه سیاسی موثر واقع شوند. همچنین یافته ها نشان داد چنانچه نظام رسانه ای آزاد و مستقل حاکم باشد رسانه ها بهتر می توانند به وظایف خود در ایجاد توسعه سیاسی عمل نمایند. نتیجه دیگری که از این پژوهش حاصل شده این است که میزان تاثیرگذاری هریک از رسانه در توسعه سیاسی به ترتیب شامل تلویزیون، اینترنت، ماهواره، مطبوعات و رادیو است.
    کلیدواژگان: رسانه های جمعی، توسعه سیاسی، آگاهی بخشی، هماهنگ سازی، مشارکت
  • سالار نجفی، مریم سپیانی صفحات 229-246
    این پژوهش با هدف بررسی نقش اصول اخلاقی کارکنان پردیس شهید رجایی فارس بر میزان مسئولیت پذیری اجتماعی آنان به روش پیمایشی انجام شده است. نمونه آماری پژوهش شامل 108 نفر از کارکنان پردیس شهید رجایی فارس هستند که بر اساس اطلاعات جدول مورگان و به روش تصادفی انتخاب شده اند. نتایج نشان می دهد که مقدار ضریب همبستگی بین متغیرهای مستقل و وابسته 565/0 است که نشان می دهد بین مجموعه متغیرهای مستقل و وابسته پژوهش همبستگی خوبی وجود دارد. اما مقدار ضریب تعیین تعدیل شده برابر با 349/0 بوده و گویای این واقعیت آماری است که 35 درصد از کل میزان مسئولیت پذیری اجتماعی کارکنان پردیس شهید رجایی فارس وابسته به 4 متغیر مستقل تعهد اجتماعی، اخلاق شخصی،تعهد سازمانی و وجدان کاری است. به عبارت دیگر متغیرهای مستقل 35 درصد واریانس متغیر وابسته میزان مسئولیت پذیری اجتماعی کارکنان را برآورد (پیش بینی) می کنند.
    کلیدواژگان: اصول اخلاقی، مسئولیت پذیری اجتماعی، تعهد اجتماعی، اخلاق
|
  • M. Navabakhsh, A. Nooriyanfar Pages 1-32
    The aim of present research is to study factors on Anomie sense of political case, citizens of the province Ilam and to implement researcher has used descriptive method in this research study. Data were gathered in 2015. In this research, by investigating Durkhim works, a theoretical model was proposed to consider the factors effective on the perception of political anomy, including: accelerated economic changes, political dependancy, religious unity, unfairness of rules, individualism, secularism. The second hypothesis is that the role of cohesion was the religious feelings of anomie, the results showed that the T-test -1.21 and the significant level of about 0.016. Therefore, we concluded that there is a significant relationship between both variables. Therefore, we conclude that the relationship between the two is significant. The fourth hypothesis is that the role of individualism on the perception of political anomie was investigated, the results showed that the t-test, the significant level of 4.11 and about 0.044. Therefore, we concluded that the relationship between this two sixth hypothesis is not significant that the role of social and economic base of political anomie was feeling, t-test results showed that the amount equal to -3.92 and the significant level of about 0.000 Therefore, we conclude that In the seventh hypothesis that the role of these two significant correlation policy was the feeling of anomie, the results showed that the rate of t -2.86 and therefore result in a significant level of about 0.023 Presuming that the relationship between the two is significant. Hence, to measure dependant variable it was used four indicators: political anomy perception, political anomy, abnormality, antinormaling. Factor analysis, T.test and standard error results showed that: the variables accelerated economic growth religious solidarity were effective on citizen's political among perception in above intermediate, rules unfairness, individualism and aocio-economic situation in intermediate and secularism were effective in lower than intermediate level.
    Keywords: political anomie, the feeling of unfair rules, cohesion religious, individualism, political solidarity, economic changes
  • S. Mohebbi, H. Zanjani, B. Sarookhani Pages 33-58
    This study aimed to study the sociological use of cyberspace and its impact on social deviance among secondary school students in Kermanshah in 95-94 school year the survey was conducted using the method. The target population included all high school students in Kermanshah second period. The research sample consisted of 381 people, which is calculated using the formula. Stratified random sampling and questionnaire is self-made. The results of the study show that daily use of cyberspace The length of time between one and three hours (74/80) and the least amount of time using cyberspace more than five hours (33/1 percent). The maximum duration of the annual usage of cyberspace between one and two years (55/38) and the least amount of time using cyberspace for more than four years (6/04) was the highest allowable use of communication ( 0/58) and the lowest use of cyberspace cognitive (9/44) is. Results also showed the priority components of social deviance, the desire for the greatest amount of damage to public places and watch movies and Islamic unlicensed images is at its lowest and between type of use and the use of cyberspace and social deviations there is a significant relationship.
    Keywords: Social Deviance, cyberspace, use, usage, high school students in the second period
  • A. Faghihhabibi, E. Kavosi Pages 59-86
    The study is to examine the factors affecting promote a culture of quality in the university system, the University of North Tehran, is done. The study population consisted of university students of this university. Given the population distribution to all students in research and the unavailability of information, according to the criteria of the sampling population (based on the sampling method set forth in Table Morgan) (265) was selected as subjects. For any individual, the target population, have an equal chance in the selection of a simple random sampling method is used. This study is applied and the way the survey and the data in this research field and library. To gather the information and data required in this questionnaire that includes 35 items and is adjusted by the investigator 74/0 reliability based on Cronbach's alpha coefficient is estimated that indicates the validity of the instrument. Analysis of the data for this study was conducted at two levels of descriptive and inferential statistics. The data described in the section variables and variables by using indices of frequency, relative frequency, mean, standard deviation and variance are presented in tables and Kolmogorov-Smirnov test was used and t a community for hypothesis testing.
    Keywords: culture, quality culture, Islamic Azad University, North Tehran, individual factors, organizational factors, environmental factors
  • S. Dinli, R. Badami Pages 87-96
    The present research is intended to describe history of sport participation in physical activity and sport by members of family of the elite athletes. For this purpose 119 athletes were chosen from various sport fields by available sampling method. Developmental history of athletes’ questionnaire (Hopwood, 2013) DHAQ was employed for data collection. In this inventory, rate of participation by father, mother, sister, and brother (siblings) of athletes in general fitness activities, recreational activities, and competitive sports was measured at two levels i.e. ‘I have never occasionally participated’ and ‘I have participated’. Based on findings, more than a half of fathers and mothers had history of participation in fitness and recreational activities but less percent of them had participated in contest activities. Similarly, frequency of participation by sisters and brothers (siblings) was 65.3% in general fitness activities, 83.1% in recreational sport/ informal sporting games, and 56.1% in competitive sports. Accordingly, more than a half of relatives of athletes had background in physical activities.
    Keywords: physical activity, exercise, elite athletes
  • R. Esmaeili, Am Amirmazaheri Pages 97-120
    In recent decades, human life, strongly influenced by modern communications, is this fact not only affects human social life, but has penetrated into the most private aspects of his life. The virtual social networking as part of the media and modern communications, allowing users because they have that on the one hand Interests, thoughts and share their activities with others, on the other hand the grid on the understanding and for people of their lives in all areas, including culture and values affect. This study aimed to investigate the role of virtual social networks in the quality of life of 20 to 29-year-old social network is virtual in Tehran in 1395. The research objective of a functional review, extensive in scope, in terms of the scope and reason in terms of time, is a cross-sectional study. The field research methods using survey techniques, and tools for data collection questionnaire. A sample using the software SPSS Sample Power 700 is estimated. Descriptive results show that 80/9 percent of users have stated the use of virtual social networks down an average of (2 hours) is estimated and the average was 7.98% of average and above-average quality of life has been. Hypothesis test results indicate that the use of virtual social networks in the quality of life for users in Tehran (sig = 0/977) and social capital (sig = 0/257) was rejected, but the hypothesis of the role of social capital in quality of life (sig = 0.000) was confirmed. Independent variables in the use of virtual social networks and social capital as much as 19 percent have the ability to account for changes in quality of life.
    Keywords: virtual social networks, quality of life, social capital, social networks, virtual users
  • E. Ansari, M. Kiyanpuor, P. Ataee Pages 121-144
    New communication technologies and information highways, especially in cyberspace, lead to variations in the intensity and the relationship humans have been around the world and have developed a qualitative transformation in this regard. Today, using the Internet and with the participation of the highway, the possibility of using the mass of information and communication in the shortest possible time speech, writing and meet the relatively low cost is provided. The upbringing of the human family as one of the most important powers, as do care and that this action that it wants social life. In fact, many people in the family have the capacity to live in society. Including the potential social capital. Given the importance of this problem, this paper examines the impact of cyberspace on social capital has been in the family. The population of families with children above 15 years in Isfahan. Variable use of virtual space in two dimensions: quantity and quality and social capital variables with the four indicators of trust, partnership and social support is measured. The results of this study indicate that it is the quality and quantity of cyberspace, impact on family social capital. This means the higher the level, the greater the social capital that result from the use of cyberspace communication with people in the real world and face to face communication, is reduced.
    Keywords: cyberspace, family, social capital, partnership, trust, integrity
  • M. Mardani Pages 145-172
    A new phenomenon, complex and challenging in the current era of family stability and social security alarm sounded and the attention of authorities and scholars of the family, socializing with girls married men and women. Social factors involved in the occurrence of this phenomenon is that these articles are examined. Study and a questionnaire survey among 543 males Shiraz classification practices were selected quota was conducted. The face validity and Cronbach's alpha coefficient 2/90 percent. Data using SPSS 23 software both descriptive and analysis (Spearman correlation coefficient) were analyzed. The results indicate that the association between religiosity and sexual satisfaction among married couples of the opposite sex and there is a significant negative relationship between emotional deficiency partner, marital conflicts, the desire to experiment with multiple people, see pictures Sexy, view movies vulgar, violent and unhealthy and unrealistic view of sex, sexual diversity, education, use of the internet, satellite connection and heterosexual men also there is a significant positive relationship.
    Keywords: infidelity, the relationship between men with the opposite sex, internet, need sex, family decline
  • B. Bishmi, M. Saghaee, M. Arami Pages 173-208
    Importance of tourism in communities special place in the scientific and research activities, economic and social policies and programs to be allocated. Tourism officials are not the only issue under consideration macro, but also the subject of research by many scholars and thinkers is located, This study aimed to investigate the role of the tourism attractions of the province Road seasonings on tourism development have been carried out by little. In order to determine the extent and direction of the effect of independent variables on the tourism development of a structural equation model was used spice road, The measuring method using a hidden variable defines two or more variables observed. The model for the relationship between tourism potential impact on tourism development in tourism, road seasonings spice road in Fars province has been developed. Based on the results of this impact is estimated to be 6.10. In other words, 61 percent of the spice road tourism area tourism development in the province and is estimated to be explained by the tourism attractions of the area.
    Keywords: natural attractions, historic sites, cultural attractions, quality of tourism services, tourist facilities, roads spice
  • M. Matani Pages 209-228
    The use of mass media to achieve political development is the prerequisite. The purpose of this research The Role of mass media in the political development The statistical society of this research includes of All students and faculty members of Mazandaran Which uses a Kerjeisi & Morgan sample size table, were 372 students and 171 faculty members were selected by random sampling Applied research method is used in this survey. A researcher-made questionnaire was user to collect the required data.. In order to validate the instrument, appropriate questions related to each variable were extracted from valid sources and finally approved by authorities. In order to calculate the reliability of the questionnaire, Cronbach’s alpha was calculated to be 88% Since the distribution of the data was normal, parametric statistical tests were used to testify the hypotheses. and reliability with Cronbach's alpha was 88%. and to test hypotheses with regard to the normal single-sample t-test was used data. Results showed that the mass media can be through public participation, and provide MshrvytBkhshy and acceptance-of the political development of effective civil liberty. Results also indicate that free and independent media system prevails the media could better perform their duties at the political development. Another conclusion from these results is That the effectiveness of any of the political development in the media, including television, the Internet, satellite television, press and radio are.
    Keywords: mass media, political development, Awareness, Synchronization, paticipate
  • S. Najafi, M. Sepiyani Pages 229-246
    This study aimed to investigate the role of shahid rajaei pardis ethics campus staff on their social responsibility to the survey. The sample consisted of 108 employees of the shahid rajaei pardis who were randomly selected based on Morgan table.The results show that the correlation coefficient between independent and dependent variables 0/565 shows that there is a best correlation between dependent and independent variables. But the adjusted coefficient of determination equal to 0/349 and statistics reveal that 35% of the total amount of social responsibility shahid rajaei pardis staff related to the Fars 4 independent variable social commitments, personal ethics, organizational commitment and work ethic is. In other words 35% of the variance in the dependent variable independent variables to estimate the social responsibility staff (predicted) that.
    Keywords: ethics, social responsibility, social commitment, personal ethics, organizational commitment, work ethic