فهرست مطالب

پژوهش نامه ی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان - پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1396)

پژوهش نامه ی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان
پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سخن سردبیر
  • سخن سردبیر
    امیررضا وکیلی ‏فرد * صفحه 1
    سال ها از راه اندازی رشته ی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان می گذرد. با این اتفاق بی شک تحولی بسیار شگرف برای علمی شدن آموزش زبان فارسی به وقوع پیوست. در طی این سال ها دانشجویان بسیاری در این رشته دانش آموخته شدند. با وجود این، به نظر می رسد پژوهش هایی که به صورت پایان نامه در دانشگاه های گوناگون انجام گرفته، آنچنان که باید و شاید، پاسخ گوی پرسش های پژوهشی در این حوزه نبوده است. درحالی که می توان اذعان کرد تنها روزنه ای که برای حل مسائل این حوزه و این رشته وجود دارد، همین واحدهای پایان نامه است.
    همچنین بررسی ها نشان می دهد وضعیت پایان نامه های کار شده، در رفع کاستی های یاددهی و یادگیری زبان فارسی به غیرفارسی زبانان چندان مطلوب نیست. بخشی از این مشکل به این مسئله برمی گردد که متخصصان و استادان راهنما در مراکز آموزشی که آگاه به مسائل آموزش زبان فارسی باشند انگشت شمارند. همین موضوع باعث شده است دانشجویان این رشته برای یافتن پرسش، مسئله و موضوع در این حوزه و پیمودن روش صحیح پژوهش، از پشتیبانی و راهنمایی لازم برخوردار نباشند. روشن است که تربیت صحیح مدرسان آینده ی این رشته و انجام پژوهش هایی که تنها به بایگانی پایان نامه های دانشگاهی سپرده نشود و کاربردی و بدیع باشد، به ارتقای جایگاه این رشته و دانش آموختگان آن کمک بسزایی خواهد کرد.
  • مقاله پژوهشی
  • سامان عبادی *، خسرو بهراملو صفحات 3-16
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر ارزشیابی پویای رایانه ای بر فراگیری واژگان فارسی از طریق استنباط واژگانی بود. در این پژوهش شبه تجربی، 75 فراگیر که فارسی را به عنوان زبان خارجی می آموختند چهار متن را طی چهار روز به صورت روزی یک متن خواندند و به سوالات درک مطلب پاسخ دادند. در گروه کنترل، فراگیران از وجود کلمات ناآشنا درمتن ها بی اطلاع بودند. در گروه دوم، فراگیران از وجود کلمات ناآشنا در متن ها آگاهی داشتند و باید معنی آن ها را استنباط می کردند. در گروه سوم، علاوه بر آگاهی از کلمات ناآشنا و استنباط آن ها، از رویکرد ارزشیابی پویای رایانه ای نیز استفاده شد. نتایج پس آزمون های فراگیری و یادداری واژه های ناآشنا، نشان داد که آگاهی از وجود کلمات ناآشنا در متن و استفاده از رویکرد ارزشیابی پویای رایانه ای، واژه آموزی از طریق خواندن را بهبود می دهد. همچنین پس از مطالعه، با طرح چهار سوال دیدگاه های فراگیران گروه سوم درخصوص کارآمدی واژه آموزی در چارچوب ارزشیابی پویای رایانه ای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که فراگیران، ارزشیابی پویای رایانه ای را چارچوبی مناسب و موثر برای توسعه ی دانش واژگانی می دانند و از آن استقبال می کنند.
    کلیدواژگان: استنباط واژگانی، آگاهی، ارزشیابی ایستا، ارزشیابی پویا
  • یوسف محمدنژاد عالی زمینی *، لیلا الهیان صفحات 17-38
    به طور کلی آموزش «فعل» اهمیت بسیار زیادی در فراگیری ساختار معنایی و دستوری هر زبان دارد. در دستور نقش گرای هلیدی، فعل ذیل نظام گذاریی با نام «فرایند» بررسی می شود. از منظر این نظام، فعل دارای قابلیت بازنمایی تجربه در زبان است؛ ازین رو، در قالب فرانقش تجربی بررسی می شود. فرایند، رخداد، بود و نبود، احساس و کنش اموری هستند که به شکل گروه های فعلی ظاهر می شوند. با بررسی بسامد و انواع فرایندها در متن های آموزشی می توان به رویکرد آن ها برای انتقال مفاهیم تجربی زبان و تنوع یا عدم تنوع فرایندها و کارکردهای آموزشی این فرایندها پی برد. هدف اصلی این جستار، دریافت بسامد انواع فرایندها و بررسی شیوه ی تعبیه ی آن ها با رویکردی آموزشی در متن های سطح میانی سه کتاب "فارسی بیاموزیم"، "آموزش نوین زبان فارسی" و "زبان فارسی" است. ازین رو، فرایندهای موجود در متن این کتاب ها و اقسام آن ها با شیوه ای تحلیلی-آماری مشخص و بررسی شد. حاصل آن که در سه کتاب مورد بررسی، فرایند رابطه ای نسبت به دیگر فرایندها بسامد بیشتری داشته است. تعداد زیادی از جمله ها در زبان با فرایند رابطه ای ساخته می شود؛ ازاین رو، فراوانی معنادار آن در منابع سطح ابتدایی آموزش زبان، توجیه آموزشی دارد. این در حالی است که کتاب های مورد بررسی در این پژوهش، مربوط به "سطح میانی" آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان است. از سوی دیگر، در این کتاب ها کاربرد فرایندهای رفتاری و مادی که بیشترین تجربه های زندگی بشر را نشان می دهند، در حد متوسط است و نویسندگان برای یادگیری و حفظ این فرایندها بیشتر از متغیرهای معنایی چون تکرار کامل یا ناقص، هم معنی ها، هم آیندها و متضادها سود جسته اند.
    کلیدواژگان: فرایند، فعل، زبان شناسی نظام مند-نقش گرا، نظام گذرایی، فرانقش تجربی، آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان
  • زهره صدیقی فر، شراره خالقی زاده * صفحات 39-62
    راهبردها اقدامات آگاهانه ای هستند که زبان آموزان برای بهبود زبان آموزی به کار می برند. درواقع در حوزه ی آموزش زبان راهبردهای یادگیری به زبان آموز کمک می کنند تا بتواند اطلاعات را فراگرفته، آن ها را ذخیره سازی، سپس بازیابی کند و درنهایت مورد استفاده قرار دهد. ازاین رو، اطلاع زبان آموز و مدرس از اهمیت راهبردها در تسریع و اثربخشی فرایند یادگیری بسیار موثر است. پژوهش حاضر به بررسی تاثیر راهبردهای فراشناختی، اجتماعی و عاطفی بر میزان موفقیت فارسی آموزان در مهارت نوشتن می پردازد. نمونه ی آماری پژوهش، متشکل از 42 فارسی آموز عربی زبان زن و مرد بود که در بازه ی سنی 18-20 سال قرار داشتند و در ترم پاییز 95 در دوره ی پیشرفته مشغول یادگیری زبان فارسی بودند. ابزار پژوهش جهت سنجش میزان به کارگیری راهبردها، پرسش نامه ی راهبردهای یادگیری زبان آکسفورد (1990) می باشد و برای تعیین رابطه ی به کارگیری راهبردهای یادگیری زبان فارسی با میزان موفقیت فارسی آموزان در مهارت نوشتن، از نمرات آنان در درس نگارش استفاده شد. تحلیل فرضیه ها با استفاده از آزمون کلموگروف اسمیرتوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون صورت گرفت و نتایج حاصل از آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین به کارگیری راهبرد فراشناختی و موفقیت در مهارت نگارش رابطه ی معنی دار مثبتی وجود دارد. این در حالی است که طبق یافته های پژوهش، بین به کارگیری راهبرد های اجتماعی و عاطفی و موفقیت در مهارت نگارش رابطه ی معنی دار مثبتی وجود ندارد. همچنین تحلیل رگرسیون نشان داد که بین سه نوع راهبردهای فراشناختی، اجتماعی و عاطفی، راهبردهای فراشناختی باعث موفقیت فارسی آموزان در درس نگارش شده است و هرچه میزان به کارگیری راهبردهای فراشناختی افزایش بیابد، میزان موفقیت فارسی آموز در درس نگارش نیز افزایش می یابد. درنهایت پیشنهادهایی جهت آموزش راهبردها درکلا س های آموزش زبان فارسی ارائه گردید.
    کلیدواژگان: راهبردهای فراشناختی، راهبردهای اجتماعی، راهبردهای عاطفی، مهارت نوشتاری
  • افسانه غنی زاده*، معصومه مریخی سالانقوچ، صفورا جاهدی زاده صفحات 63-81
    پژوهش حاضر درصدد بررسی تاثیر بازخوردهای اصلاحی اساتید بر مهارت خواندن و درک مفاهیم، میزان اضطراب و نگرش فارسی آموزان خارجی نسبت به یادگیری زبان فارسی است. به منظوردستیابی به این هدف، ابتدا 44 فارسی آموز خارجی با سطح زبانی یکسان، به صورت تصادفی از میان فارسی آموزان مرکز بین المللی «آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان» دانشگاه فردوسی مشهد انتخاب و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. پیش از آغاز پژوهش، هر دو گروه با استفاده از پرسش نامه ی نگرش و اضطراب دورنیه (2005) و آزمون بسندگی زبان فارسی قنسولی (1389) مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مرحله ی بعد، شرکت کنندگان گروه آزمایش ظرف 15 جلسه، انواع بازخوردهای اصلاحی را دریافت کردند. پس از اتمام جلسات، از شرکت کنندگان در هر دو گروه پس آزمون گرفته شد و دیدگاه هریک از گروه ها نسبت به بازخوردهای اصلاحی دریافتی، از طریق مصاحبه و ضبط ویدئویی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون نمونه ی تی مستقل حاکی از آن بود که فارسی آموزان گروه آزمایش در پس آزمون مهارت خواندن و درک مطلب، نسبت به گروه کنترل عملکرد بهتری داشته اند. همچنین، نتایج نشان داد که بازخوردهای اصلاحی اساتید تاثیر مثبتی بر کاهش سطح اضطراب فارسی آموزان داشته است. در رابطه با نگرش فارسی آموزان نسبت به یادگیری زبان فارسی، نتایج حاصله گویای آن است که در نتیجه ی بازخوردهای دریافتی از سوی استاد، تغییر چشمگیری در نگرش فارسی آموزان ایجاد نشده است. اکثر مصاحبه شوندگان معتقد بودند به منظور افزایش میزان اثربخشی بازخوردها، باید از انواع گوناگون بازخوردهای اصلاحی با توجه به موقعیت های مناسب بهره جست.
    کلیدواژگان: بازخوردهای اصلاحی، مهارت خواندن و درک مفاهیم، نگرش فارسی آموزان نسبت به یادگیری زبان، سطح اضطراب فارسی آموزان، زبان فارسی به عنوان زبان دوم
  • رحیم فهندژ سعدی، محمدصابر محمدصابر خاقانی نژاد * صفحات 83-100
    تعیین این که مهارت درک مطلب تا چه میزان برای موفقیت در فراگیری یک زبان حائز اهمیت است و تا چه حد به دانش واژگانی و دستوری زبان هدف بستگی دارد، به شکلی گسترده مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. این پژوهش تلاشی بوده است برای تعیین این موضوع که آیا بهبود مهارت درک مطلب فارسی (به عنوان یک زبان خارجی) ، پدیده ای است که صرفا از راه ارتقا دانش واژگانی و دستوری زبان فارسی حاصل می شود و یا از طریق توانایی عمومی درک مطلب برای فراگیران آن نیز امکان پذیر می گردد. همچنین این پژوهش کوشیده است تا میزان استفاده از راهبردهای مشترک در انجام تکالیف درک مطلب فارسی و فرانسه را بررسی نماید. بدین منظور، بهبود مهارت درک مطلب و چگونگی به کارگیری راهبردهای آن در مورد 37 فراگیر فرانسوی سطح میانی زبان فارسی، در یک دوره ی تقریبا 4 ماهه در پاریس در موسسه ی اینالکو (مرکز ملی زبان ها و فرهنگ های شرقی) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که مهارت درک مطلب یک قابلیت و توانایی مشترک بین زبانی است و نه پدیده ای که با توجه به ویژگی های دستوری/ واژگانی برای هر زبان جداگانه شکل گیرد. همچنین نتایج حاکی از آن بودند که زبان آموزانی که از مهارت درک مطلب مطلوب تری بهره می بردند، از راهبردهای متنوع تر ولی مشابهی برای انجام تکالیف درک مطلب در زبان های متفاوت استفاده می کردند؛ درحالی که زبان آموزانی که درانجام تکالیف درک مطلب چندان کارآمد نبودند از راهبردهای محدودتر و متفاوتی برای درک متون به زبان های مختلف بهره می بردند.
    کلیدواژگان: توانایی عمومی درک مطلب، راهبرد های درک مطلب، فارسی آموزان فرانسوی، رابطه بین زبانی مهارت درک مطلب
  • مهرداد اصغرپور ماسوله *، حسن ذوالفقاری صفحات 101-116
    با توجه به اهمیت روزافزون نقش استفاده از ادبیات در آموزش زبان، به ویژه ادبیات فارسی که از غنای چشم گیری برخوردار است و هم چنین اهمیت رغبت زبان آموزان در تسهیل و تسریع یادگیری زبان خارجی، این پژوهش به سنجش رغبت فارسی آموزان غیرایرانی به ادبیات فارسی پرداخته است. برای رسیدن به پاسخ پرسش های این پژوهش، که از نوع زمینه یابی است، 100 نفر از زبان آموزان غیرایرانی دختر و پسر دارای سطح زبانی میانی به بالا که از شش مرکز آموزش کشور بر اساس نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شده بودند به پرسش نامه ی سنجش رغبت که ترجمه ی پرسش نامه ی سنجش رغبت زبان آموزان به ادبیات (النا اسپیروفسکا تئودوفسکا، 2016) بود، پاسخ دادند. پس از جمع آوری پرسش نامه ها و به دست آوردن فراوانی هرکدام از گزینه های این پرسش نامه ی بیست گویه ای، پاسخ ها بر اساس آزمون خی دو مورد تفسیر و تحلیل قرار گرفت. سپس با توجه به سه پرسش پژوهش، یافته های پژوهش دسته بندی شدند. برخی از نتایج این پژوهش آن بود که زبان آموزان نسبت به استفاده از داستان کوتاه و رمان و تا حدی نمایش نامه در متن های آموزش زبان فارسی به فارسی آموزان غیرایرانی رغبت زیادی داشتند اما نسبت به استفاده از شعر رغبت چندانی نداشتند، آنان مایل بودند بیشتر از متن های ساده سازی شده ی ادبی استفاده نمایند، فارسی آموزان بیشترین مشکلات خود را در درک متن های شعری، متن های ادبی دارای زبان قدیمی، پیچیده و پر از آرایه، متن های ادبی طولانی و نداشتن علاقه و عادت به خواندن چنین متن هایی می دانستند. به کار بستن یافته های این پژوهش می تواند بر اثربخشی و جذابیت کتاب های آموزش زبان فارسی کمک نماید.
    کلیدواژگان: رغبت، ادبیات فارسی، فارسی آموزان غیرایرانی
|
  • Message from the Editor-in-Chief
    Amirreza Vakilifard * Page 1
    Many years have passed since the establishment of the “teaching of Persian to non-Persian speakers” major. This development inspired scientific inquiry in the field of teaching Persian language. Over the years, many students have graduated with degrees in this field. However, it seems that theses and dissertations which have dealt with issues in Persian language teaching in various universities have not been able to adequately address the research questions which have been posed in the field. Yet, it should be acknowledged that, rather than disposing of these studies, they should be improved to better address the issues of Persian language teaching.
    A survey of the theses and dissertations which addressed issues in Persian language teaching shows that they have not been able to properly solve problems of teaching/learning Persian language. Part of this problem is related to the fact that there are few supervising professors in higher education centers who are familiar with issues in Persian language teaching. Thus, graduate students who fail to secure the support of seasoned professors experience difficulties in selecting research problems and questions and in following through the research process. It is clear that better training of future Persian language teachers and conduction of innovative applied studies which are not destined to university archives could improve the status of the field and its graduates.
  • Saman Ebadi *, Khosro Bahramlou Pages 3-16
    This study aimed to explore the effect of computerized dynamic assessment on Persian vocabulary learning through lexical inferencing. In this quasi-experimental study, 75 learners of Persian as a foreign language read four texts over four days, one text per day, and answered comprehension questions. In the control group, the learners were not informed that there were unfamiliar words in the texts. In the second group, the learners were informed that there were unfamiliar words in the texts and they had to infer their meanings. In the third group, the learners were informed about the presence of unfamiliar words and were asked to infer their meanings. In addition, computerized dynamic assessment approach was also utilized. The results of learning and retention posttests showed that noticing of the texts’ unfamiliar words and adoption of computerized dynamic assessment enhanced vocabulary learning through reading. After the study, four questions were administered to the third group’s participants to explore their perspectives on the efficiency of vocabulary learning through computerized dynamic assessment. The results of this analysis showed that the learners were interested in computerized dynamic assessment and judged it as an apprpriate and effective means of developing vocabulary knowledge.
    Keywords: lexical inferencing, noticing, static assessment, dynamic assessment
  • Yousef Mohammadnezhad Alizamini *, Laila Elahian Pages 17-38
    Teaching the “verb” is very important in learning the grammatical and semantic structure of any language. In Halliday’s functional grammar, verb is considered as “process” under the transitivity system. From the viewpoint of this system, verb has the ability to represent the experience in language; therefore, it is considered in the format of experiential metafunction. Process, event, being and not-being, feeling, and action are issues which appear in form of verb phrases. By considering the types and frequency of processes in educational texts, one can identify their approaches to the transfer of experiential concepts of the language and the diversification or non-diversification of processes and the educational outputs of these processes. The main purpose of this article was to explore the frequency of process types and investigate the embedding of those processes into educational approaches in three intermediate books titled “Let’s learn Persian”, “Modern instruction of Persian language”, and “Persian language”. Hence, the processes which appeared in the texts of these books and their types were specified in an analytical-statistical method. The results showed that in the three considered books, relational process has more frequency than the other processes. Since a wide range of sentences are made by relational process in the language, its significant frequency in elementary language teaching materials is educationally justified. However, the books considered in this paper related to the intermediate level. Furthermore, behavioral and material processes which represent most of the human’s life experiences are of average frequency in these books and for the learning and retention of these processes, the writers have resorted more to semantic variables such as partial or complete repetition, synonymy, collocation, and antonymy.
    Keywords: process, verb, systemic functional linguistics, transitivity system, experimental metafunction, teaching Persian to speakers of other languages
  • Zohreh Sedighifar, Sharare Khaleghizadeh * Pages 39-62
    Language learning strategies are conscious efforts that students use to improve language learning. In fact, in the field of language teaching, learning strategies help learners to acquire, store, recall, and eventually use information. Thus, the learners’ and teachers' awareness of the role of strategies in accelerating the learning process and improving its effectiveness is very important. This study examined the effect of metacognitive, social, and affective strategies on the achievement levelof Persian language learners in writing skill. The research sample consisted of 42 male and female Arabic-speaking learners of Persian who were at the age range of 18-20 years and had enrolled in advanced Persian language course in the fall semester of 2016. Oxford’s (1990) Language Learning Strategies Questionnaire was used to measure the learners’ strategy use and the learners’ scores in the writing course were used as a measure of achievement in writing skill. The Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation, and regression analyses were used to examine the hypotheses. The results of the Pearson correlation analysis showed that there was a significant positive relationship between the use of metacognitive strategies and success in writing skill. However, no significant positive relationship between the use of social and affective strategies and success in writing skill was detected. Regression analysis showed that metacognitive strategy use made significant unique contribution to writing scores. That is, the more the use of metacognitive strategies the more the writing score. Finally, suggestions for teaching strategies in the classroom were presented.
    Keywords: metacognitive strategies, social strategies, affective strategies, writing skill
  • Afsaneh Ghanizadeh *, Masoomeh Merrikhi Salanghouch, Safoura Jahedizadeh Pages 63-81
    The purpose of this study was to examine the effect of teachers’ corrective feedbacks on L2 Farsi learners’ reading comprehension, language learning anxiety, and attitudes towards L2 learning. Thus, 44 Persian language learners who were homogeneous in terms of proficiency and studied Farsi at the International Center for Persian Instruction to Non-Persian Speakers at Ferdowsi University were randomly selected as participants. They were assigned to the control and the experiment groups. Prior to the treatment, both groups were assessed via Dörnyei’s (2005) Attitudes and Anxiety questionnaire and Ghonsooly’s (1389) Farsi Language Proficiency Test. The participants of the experimental group were then provided with different corrective feedbacks by the teacher in the course of 15 treatment sessions. After the treatment, the post-test was administered and the students’ attitudes towards the feedbacks were also obtained through a video-recorded interview. The results of the independent samples t-test demonstrated that on the reading comprehension posttest, the participants in experimental group outperformed their counterparts in the control group. Moreover, the results confirmed the effectiveness of corrective feedback in diminishing the learners' language learning anxiety. However, the teacher’s corrective feedbacks had no significant effect on the learners' attitudes towards L2 learning. The majority of the participants believed that appropriate to the occasions, a variety of corrective feedbacks should be used to enhance the effectiveness of corrective feedbacks.
    Keywords: corrective feedbacks_reading comprehension_attitudes towards language learning_language learning anxiety_Farsi as a second language
  • Rahim Fahandejsaadi, Mohammad Saber Khaghaninejad * Pages 83-100
    Many studies have been conducted to determine the extent to which reading comprehension skill is important for the success of second language learning and is itself affected by L2 lexical and grammatical knowledge. The present study aimed to explore whether the reading comprehension of Persian as a foreign language could be improved solely through expanding learners’ knowledge of Persian vocabulary and grammar or it could also be enhanced through the development of general reading comprehension skills. This study investigated to what extent the learners drew on similar strategies in fulfilling Persian and French reading comprehension tasks. The development of reading comprehension skill and the implementation of reading comprehension strategies was explored in the case of 37 intermediate French learners of Persian over a four-months period in Paris at Institute National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO). The findings revealed that reading comprehension skill is primarily a general cross-linguistic ability. That is, it is not a language-specific ability which is affected by lexical/grammatical knowledge of the target language alone. Moreover, the results indicated that proficient readers employed more diverse comprehension strategies which were shared across the learners’ two languages. Less proficient readers resorted to more limited strategies which were different across the learners’ two languages.
    Keywords: general reading competence, reading comprehension strategies, French learners of Persian, cross-linguistic interdependence of reading comprehension skill
  • Mehrdad Asgharpur Masooleh *, Hasan Zolfaqari Pages 101-116
    Literature is assuming an increasingly important role in language teaching. Language learners' interest also plays a significant role in facilitating and accelerating language learning. Since the richness of Persian literature is an asset which could be exploited in Persian language teaching, this study assessed the non-Iranian Persian learners’ interest in Persian literature. To address the research questions, 100 male and female learners at intermediate and upper proficiency levels were selected as participants from six Persian language teaching centers in Iran through cluster random sampling. The participants completed the Persian translation of Spirovska Tevdovski's (2016) twenty-item questionnaire which assessed the language learners' attitudes to literature. After collecting the questionnaires and counting the frequencies of each choice of the 20 items, chi square test was used to analyze the results. Then, considering the three research questions the findings of the study were classified into three groups. The results showed that the learners had significant interest in reading short stories, novels, and to some extent plays. However, they did not show interest in poems. They preferred simplified literary texts. The learners believed their main problems included lack of interest and experience in comprehending poetic texts andtexts which employed archaic and complicated language and literary devices. The findings of the study could be used to enhance the effectiveness and attractiveness of the Persian language teaching materials.
    Keywords: interest, Persian literature, non-Iranian Persian learners