فهرست مطالب

مطالعات منابع انسانی - پیاپی 24 (تابستان 1396)

فصلنامه مطالعات منابع انسانی
پیاپی 24 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/25
  • تعداد عناوین: 11
|
  • عبدالله وثوقی نیری، حامد گنجی زاده مرادلو *، علی ابدالی صفحه 1
    هدف از این پژوهش بررسی نقش مدیریت دانش در ارتقای ظرفیت کارآفرینی کارکنان و توسعه سازمان یادگیرنده می باشد. که در آن کلیه کارکنان ستاد گروه بهمن در مرکز تهران و کرج با 180 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده مطالعه شدند. داده های گردآوری شده از طریق آزمون های همبستگی، رگرسیون و سایر آزمون های مرتبط تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها و
    نتیجه گیری
    در بخش آماری ابتدا از دو مدل جداگانه برای متغیرها استفاده کردند. یافته ها در مدل اول نشان داد که مدیریت دانش به طور مستقیم نسبت به سازمان یادگیرنده تاثیر به سزایی بر ظرفیت کارآفرینی کارکنان دارد در حالی که تاثیر سازمان یادگیرنده بر ظرفیت کارآفرینی کارکنان ناچیز می باشد. مدل دوم نیز نشان داد که مدیریت دانش به طور مستقیم بر سازمان یادگیرنده تاثیر قابل توجهی دارد در حالی که اثر ظرفیت کارآفرینی کارکنان بر سازمان یادگیرنده ناچیز می باشد. در رابطه با عملکرد دو متغیر ظرفیت کارآفرینی کارکنان و سازمان یادگیرنده نیز مشخص شد که با بهبود ظرفیت کارآفرینی کارکنان احتمال ایجاد و توسعه سازمان یادگیرنده وجود دارد. البته عکس این رابطه نیز محتمل است.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، یادگیری، سازمان، سازمان یادگیرنده، کارآفرینی
  • مرتضی مرادی *، شیوا سوری صفحه 25
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر توانمندسازی سازمانی بر رفتار مشتری مدارانه در سازمان انجام گرفته است. بدین منظور رابطه بین پنج متغیر توانمندسازی سازمانی، توانمندسازی روان شناختی، تعهد عاطفی، رضایت شغلی، رفتار مناسب و متواضع کارکنان و رفتار مشتری مدارانه مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی-پیمایشی از نوع همبستگی است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود که روایی سازه آن از طریق تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش کارکنان شرکت مخابرات استان همدان به تعداد 420 نفر است که از این تعداد 201 نفر به عنوان نمونه آماری به صورت طبقه ای نسبی انتخاب شدند. تحلیل داده ها از طریق نرم افزار لیزرل انجام شد. نتایج تحلیل مسیر نشان داد؛ توانمندسازی سازمانی بر توانمندسازی روان شناختی، تعهد عاطفی، رضایت شغلی و رفتار مشتری مدارانه اثر مثبت و معنی دار و بر رفتار مناسب و متواضع کارکنان اثر معنی داری نداشت. همچنین اثر توانمندسازی روان شناختی، تعهد عاطفی، رضایت شغلی بر رفتار مناسب و متواضع کارکنان معنی دار بود. در نهایت رفتار مناسب و متواضع کارکنان پیش بینی کننده رفتار مشتری مدارانه بود.
    کلیدواژگان: توانمندسازی سازمانی، توانمندسازی روان شناختی، رفتار مشتری مدارانه، تعهد عاطفی
  • سعید عابسی، رضا رسولی، مجتبی رفیعی، داوود شفیعی پور * صفحه 49
    امروزه تکامل تاریخی در حوزه مدیریت و سازمان به لحاظ تئوری و عملی تحت تاثیر نیرویی قدرتمند قرار گرفته است؛ نیرویی که اگر به درستی هدایت و اداره شود، به نظر می رسد توانایی لازم برای منجر شدن به ژرف ترین همکاری ها نه تنها در زمینه های حرفه ای بلکه برای انسانیت را دارا باشد. این نیروی قدرتمند چیزی جز شهروندگرایی سازمانی نیست. تحقیق حاضر، تحقیقی است کاربردی، اکتشافی، توصیفی- همبستگی و پیمایشی با رویکرد ترکیبی روش تحقیق کمی و کیفی است. جامعه آماری تحقیق، کارکنان شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق و روش نمونه گیری آن، تصادفی طبقه ای است. از نرم افزارهای spss و لیزرل و روش های مدل سازی معادلات ساختاری، تحلیل مسیر، تحلیل عاملی و آزمون های همبستگی اسپیرمن، رگرسیون چندگانه، کولموگروف-اسمیرنوف، کیسر و بارتلت، دوجمله ای، خی دو و فریدمن، جهت تجزیه و تحلیل داده های آماری استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از روابط مثبت، قوی، مستقیم و غیر مستقیم بین عوامل دموگرافیک، رفتاری و زمینه ای و روابط منفی، قوی، مستقیم و غیر مستقیم بین عوامل ساختاری و شهروندگرایی سازمانی است.
    کلیدواژگان: شهروندگرایی سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی و رفتار سازمانی
  • عباسعلی رستگار، کاظم جعفری *، فاطمه علی نیا صفحه 71
    هدف از انجام پژوهش پیشرو، شناسایی ابعاد مختلف تعهد سازمانی با رفتار شهروندی و در نتیجه اولویت بندی مولفه های تعهد سازمانی به عنوان شاخص تاثیرگذار در رفتار شهروندی می باشد. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی است که به بررسی رابطه بین تعهد سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی می پردازد. تحقیق حاضر از نظر نحوه گردآوری داده ها، تحقیق پیمایشی می باشد. همچنین این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی است که هدف از آن توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است. در پژوهش حاضر جامعه آماری شامل از کلیه کارکنان اداره کل بنادر و کشتی رانی استان مازندران بود و حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تعداد 140 نفر انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون همبستگی و سایر آزمون های مرتبط می باشد نتایج تحقیق نشان داد که مولفه های تعهد سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی تاثیر دارند.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، اداره بنادر و کشتی رانی
  • امیرکیوان چایی چی *، محمد مهدی تنعمی، شعبان مرادی ایدیشه صفحه 109
    امروزه حفظ و نگهداشت منابع انسانی موثر یکی از مهم ترین عوامل در دست یابی به اهداف هر سازمانی است. هرچه سازمان بتواند نیروی شایسته تری جذب کند و از آن نگهداری و استفاده موثرتری نماید در رسیدن به اهدافش موفق تر و نسبت به رقبایش پیش تر خواهد. از این رو هدف این پژوهش بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی و حمایت سازمانی ادراک شده بر حفظ و نگهداشت کارکنان در شرکت حلوای عقاب است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران و کارکنان شرکت حلوا عقاب به تعداد 235 نفر بوده که بر اساس جدول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان نمونه آماری 148 نفر مشخص و از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه فرهنگ سازمانی دنیسون، پرسشنامه حمایت سازمانی آیسنبرگر و همکاران استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده و آزمون فرضیه ها و رتبه بندی عوامل از آمار استنباطی (آزمونتی،آنوا، فریدمن و کولموگروف-اسمیرنوف) استفاده شده است. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که فرهنگ سازمانی و حمایت سازمانی ادراک شده بر حفظ و نگهداشت کارکنان در شرکت حلوای عقاب تاثیر دارد و بر اساس رتبه بندی، فرهنگ سازمانی و سپس حمایت سازمانی ادراک شده بر حفظ و نگهداشت کارکنان شرکت حلوا عقاب تاثیرگذارند. بر این اساس پیشنهادهایی نیز ارائه شده است.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، حمایت سازمانی ادراک شده، حفظ و نگهداشت کارکنان
  • محمدحسن پرداختچی *، اباصلت خراسانی، محمد عموزاده، حاتم ملکی، امید بهرامیان صفحه 127
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر یادگیری سازمانی بر ابعاد غیر مالی عملکرد سازمانی به روش همبستگی صورت پذیرفته است. جامعه آماری پژوهش، کارکنان دفتر مرکزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی می باشد که تعداد آنها 509 نفر می باشد. از این تعداد، 215 نفر بر اساس جدول مورگان به روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها، از پرسشنامه های یادگیری سازمانی واتکینز و مارسیک (1999) و عملکرد سازمانی فراستخواه (1384) استفاده گردید. پایایی پرسشنامه ها به ترتیب 94/0 و 98/0 برآورد گردید و روایی آن توسط متخصصین امر مورد تایید قرار گرفت. همچنین به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار استنباطی نظیر ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد یادگیری سازمانی بر همه ابعاد غیر مالی عملکرد سازمانی مورد نظر در پژوهش تاثیر می گذارد. در واقع یادگیری سازمانی و ابعاد غیر مالی عملکرد مثل نوآوری و انگیزش شغلی مقوله های مرتبط به هم هستند.
    کلیدواژگان: عملکرد سازمانی، ابعاد مالی و غیر مالی، یادگیری سازمانی
  • حامد عارف پور *، مهربان هادی پیکانی صفحه 145
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه مدیریت استعداد و تعهد سازمانی و ادراک از عدالت سازمانی مرکز آموزش عالی رسته ای نهاجا به روش توصیفی از نوع همبستگی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان سازمان مذکور تشکیل دادند. با توجه به نظامی بودن سازمان مورد مطالعه، ارائه تعداد نفرات جامعه با محدودیت روبرو است. با توجه به جدول مورگان حجم نمونه مورد نیاز 300 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات سه پرسشنامه مدیریت استعداد مردان و همکاران (1394) با 27 گویه، پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایر (1997) با 24 گویه و پرسشنامه ادراک از عدالت سازمانی نیهوف و مورمن (1993) با 20 گویه بود، که روایی صوری آنها مورد تایید قرار گرفت و پایایی آنها نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه مدیریت استعداد (91/0)، تعهد سازمانی (90/0) و عدالت سازمانی (88/0) گزارش شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی و از طریق آزمون رگرسیون، آزمونتی تک متغیره و تحلیل واریانس صورت گرفت. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل سوالات پژوهش نشان داد بین مدیریت استعداد و تعهد سازمانی کارکنان رابطه معناداری وجود دارد. بر اساس ضریب تعیین R2 36 درصد واریانس مدیریت استعداد و تعهد سازمانی کارکنان مشترک بوده است. ضریب همبستگی بین وضعیت مدیریت استعداد و عدالت سازمانی ادراک شده معنی دار است.
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، عدالت سازمانی، تعهد سازمانی، مرکز آموزش عالی رسته ای نهاجا
  • محمد خوش چهره، نیک بخش حبیبی * صفحه 157
    پیشرفت و توسعه ملی امروز به یک مفهوم و فرآیند کیفی تبدیل شده است، که طی آن، بهبود سطح عمومی زندگی و رفاه اجتماعی در کنار رشد سرمایه های مادی، فکری، انسانی و اجتماعی زمینه را برای رشد و تعالی مادی و معنوی جامعه فراهم می سازد. در این فرآیند، انسان به طور طبیعی در تعامل و تقابل با دیگران نیازهای خود را بر طرف می سازد. در این میان دانشمندان علوم اجتماعی با نگرشی کنجکاوانه در جوامع ، به شناسایی این کنش ها پرداخته و به مجموع عواملی پی برده اند که آن را سرمایه اجتماعی[1] نامیده اند .مفهوم سرمایه اجتماعی در برگیرنده مفاهیمی همچون اعتماد ، همکاری و همیاری میان اعضای یک گروه یا یک جامعه است که نظام هدفمندی را شکل می دهند و آنها را به سوی دست یابی به هدف ارزشمند هدایت می کند . از این رو شناخت عوامل موثر در تقویت یا تضعیف سرمایه اجتماعی می تواند به توسعه اقتصادی جوامع در حال رشد کمک نموده و موجب افزایش عملکرد اجتماعی و اقتصاد ملی را فراهم سازد. سوال اساسی این است که با توجه به اهمیت و کثرت سرمایه ها ، چرا باید به مقوله ای به نام سرمایه اجتماعی به عنوان عاملی در رشد و توسعه اقتصاد ملی پرداخت ؟ چه چیزی آن را در دو دهه اخیر برای محققان حوزه علوم اجتماعی در سطح ملی تا این حد جذاب کرده است ؟در این مقاله تلاش شده است که با روش تبیین نظری و استدلال منطقی، به نقش و اثربخشی سرمایه اجتماعی در توسعه ملی در وجه اقتصادی آن پرداخته شود. نتایج بررسی نشان می دهد که محققان ارتباط بین روند افزایشی سرمایه اجتماعی و بهبود عملکرد اقتصاد ملی را یک ارتباط مثبت می دانند که می توان از آن به عنوان پلی بین دو حوزه اقتصاد و جامعه شناسی یاد کرد. امروزه سرمایه اجتماعی شرط لازم و نه کافی برای نتیجه بخشی سرمایه ها و سیاست های اقتصادی است که زمینه را برای رشد و توسعه اقتصادی در سطح جامعه فراهم می کند.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، توسعه ملی، مشارکت اجتماعی، تعهد، کنش متقابل
  • فیروزه رضوی، حامد حیدری *، طاهره رحیمی قاضی کلایه صفحه 189
    واژه پارادایم چنان در تار و پود رشته های مختلف، از علوم طبیعی گرفته تا علوم انسانی، نفوذ کرده که درک مفهوم و ابعاد آن برای هر پژوهشگر لازم و ضروری می نماید و بر این اساس به مفهومی غالب در فلسفه علم تبدیل شده است. تعاریف مختلفی از پارادایم ارائه کرده اند، ولی می توان پارادایم را مجموعه ای از باورها و پیش فرض های بنیادی تصور کرد که در هستی شناسی، شناخت شناسی و روش شناسی متجلی می شود. تقسیم بندی های متعددی از پارادایم ها انجام شده، ولی در ادبیات علم سازمان و مدیریت، تقسیم پارادایم ها به ساختارگرایی، انسان شناسی بنیادی، تفسیرگرایی و کارکردگرایی غالب تر است. در این مقاله با شرح هر پارادایم، به تاثیر تغییر پارادایم های فلسفی بر مدیریت دانش پرداخته شده است و بیان می گردد که در گذر زمان پارادایم حاکم بر مدیریت دانش از اثبات گرایی به سمت پست مدرن تغییر کرده است. همچنین علاوه بر بررسی روند تغییر پارادایم در نظریه پردازی، مطالعه ای روی 40 مقاله بین سال های 2011 تا 2015 صورت گرفت تا پارادایم غالب بر فضای تحقیقات بین المللی در زمینه مدیریت دانش مشخص شود. نتایج به دست آمده نشان داد که پارادایم کارکردگرایی (اثبات گرایی) بر سایر پارادایم ها غلبه چشمگیری دارد.
    کلیدواژگان: پارادایم، ساختارگرایی، انسان گرایی بنیادی، تفسیرگرایی، کارکردگرایی، مدیریت دانش
  • محمد داورزنی *، اسماعیل اسدی، حرمت اصغری صفحه 221
    هدف این پژوهش بررسی نقش میانجی مولفه های تعهد سازمانی(عاطفی، هنجاری و مستمر) در ارتباط بین رضایت شغلی و رفتارهای فرانقشی کارکنان یکی از مراکز آموزشی آجا است. داده های این پژوهش از طریق مطالعه کتابخانه ای(کتاب، مقالات و...)، و میدانی با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته که روایی آن از طریق روایی محتوایی، و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ برابر7/0 برآورد شده است به دست آمد. نمونه آماری این پژوهش 196 نفر بوده است که با روش نمونه گیری تصادفی ساده و با بهره گیری از جدول کرجسی و مورگان انتخاب گردیده است. برای تحلیل داده ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که مدل با داده های این تحقیق برازش دارد. به عبارت دیگر رضایت شغلی بر مولفه های تعهد سازمانی شامل: تعهد عاطفی، هنجاری و مستمرکارکنان اثر مستقیم و معنی دار دارد. همچنین مولفه های تعهد سازمانی بر رفتارهای فرانقشی کارکنان دارای اثر مستقیم در سطح معناداری 95درصد می باشد همچنین مولفه های تعهد سازمانی در ارتباط بین رضایت شغلی و رفتارهای فرانقشی کارکنان نقش میانجی دارند که نشان دهنده اهمیت بهره گیری از این مفاهیم در بهبود رفتارهای فرانقشی کارکنان است.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، تعهد سازمانی، رفتارهای فرانقشی کارکنان
|
  • Abdollah Vosoughi Niri, Hamed Ganjizadeh Moradlu *, Ali Abdali Page 1
    In today's world, organizations are able to realize their vision and goals that need special attention to entrepreneurial capacity and capabilities of their staff. In this context, knowledge management can be used to enhance Abilities of employees, recognition of their merit and etc is a critical factor. The main objective of this study was to investigate the impact of knowledge management on promoting and developing entrepreneurship capacity staff learning organization.This study was descriptive-survey and the statistical population includes all staff in the center of Tehran and Karaj Bahman group with 180 people(by simple random sampling). The data were analyzed through correlation and regression tests and other related tests.results in first model showed that knowledge management directly Influence on staff entrepreneurship capacity than to learning organization, while the impact of learning organization on staff entrepreneurship capacity is insignificant. the second model showed that knowledge management directly on learning organization has significant impact, while the Influence of staff entrepreneurship capacity on learning organization is insignificant. also, in relation to the performance of two variables entrepreneurship capacity and staff learning organization we conclude that by improving staff entrepreneurship capacity, there is the possibility of creating and developing a learning organization. of course the opposite of this relationship is possible.
    Keywords: knowledge management, learning, learning organizations, staff entrepreneurship capacity
  • Dr. Morteza Moradi, Shiva Souri Page 25
    The presented research has been done with the aim of investigating the effect of organization empowerment on the customer-centered behavior. Considering the aforementioned factors and regarding the point of view of the Hamedan’s telecommunications company, the mentioned effect has been examined. Considering the mentioned aim, this research is practical and it is descriptional, when the method and nature are concerned. A questionnaire has been used for gathering the required data. The statistical community of the research is 420 employees of the Hamedan’s telecommunication company. And, 201 persons of them, as the statistical sample, have been chosen from the Morgan table in a relative classification. SPSS and LISREL software were used to analyze the data. Moreover, to insure the mutual correlation among the variables, at the first step, the correlation test was employed. Then, the analytical model has been utilized. Results obtained from the analysis show that: the organization empowerment has positive and meaningful effect on psychological empowerment, emotional commitment, job satisfaction and client centered behavior, whereas on the appropriate and modest attitude of the employees it has not. In other words, considering all 9 assumptions, 8 ones have been confirmed and the other has been rejected.
    Keywords: Organizational Empowerment, Psychological Empowerment, Customer-centered Behavior, Emotional commitment, Job Satisfaction
  • Saeed Abesi, Reza Rasouli, Mojtaba Rafiee, Davood Shafie Pour Page 49
    unilateral and pure consideration to structural and formation problems organizations, cause to neglect their content and soft management issues (including organizational citizen activism) to polish the wheels of motion in a organization. In this study, after examining the concept of organizational citizen activism and determining the factors influencing it (using the Delphi technique), conceptual modeling of organizational citizen activism agency in Iran Central Iron Ore Company located in Bafgh will be studied.
    This is an applicable, exploratory, descriptive-correlation and survey research with quantitative and qualitative approach. To determine the validity and reliability in this study, the content validity, factor analysis and Cronbach's alpha and to increase their levels, pluralism in the data gathered has been used.
    The population was some employees of Iran Central Iron Ore Company in Bafgh and method of sampling, is random. Spss and LISREL softwares , methods of structural equation modeling, path analysis, factor analysis and Spearman correlation, multiple regression, Kolmogorov-Smirnov, Kaiser, and Bartlett, binomial, chi-square and Friedman, the analysis of statistical data have been used.
    The results indicate a positive, strong, direct and indirect relationship between demographic, behavioral and contextual factors and negative, strong, direct and indirect relationships between structural factors and organizational citizen activism.
    Keywords: organizational citizen activism, organizational citizenship behavior, Iran-Bafgh Central Iron Ore Company
  • Abbasali Rastegar, Kazem Jafari, Fatemeh Alinia Page 71
    The purpose of this research is to identify the various dimensions of organizational commitment with citizenship behavior and therefore to prioritize the components of organizational commitment as an effective indicator of citizenship behavior. The present research is descriptive research that studies the relationship between organizational commitment and organizational citizenship behavior. The present research is a survey in terms of data collection. The research is also applied in a practical way, which aims to develop applied knowledge in a particular context. In this research, the statistical population consists of all employees of the General Office of Shipping and Shipping of Mazandaran province and the size of Nuneh using random stratified sampling method, 140 people have been selected. The instrument was SPSS software and correlation test and other related tests. What is important is that in the correlation method, the researcher does not regularly manipulate an independent variable to see its effect on the dependent variable. It chooses two variables and examines how the effect of one on another is on a sample group.
    Keywords: Organizational Commitment, Organizational Citizenship Behavior, Mazandaran Ports, Shipping Office
  • Ahmad Shakeri, Hamid Reza Boostani Page 89
    The One dimension of corporate social responsibility is responsibility about employees. Organizations are responsible for humans capital. In this study, the relationship between organizational citizenship behavior and employee perceptions of corporate social responsibility (CSR) is investigated. The aim of the research is to examine the effect of CSR on the organizational citizenship behaviors of the employees in different sectors in university of Isfahan in iran. The research method is a descriptive survey. The statistical population consists of employees of isfahan University. The sample included 180 employee, which were selected randomly. Data have been collected by a researcher-developed questionnaire and sampling has been done through census and analyzed using SPSS and AMOS. The validity of the instrument was achieved through content validity and the reliability through Cronbach Alpha. It was concluded that the social responsibility variable with less than five percent significance has an efficient role in citizenship behavior and the five main dimensions including: Benevolence, Dutifulness, Citizenship virtue, Chivalry and Respect and honor. The study discusses important implications regarding uses of CSR for enhancing employee’s Organizational citizenship behavior.
    Keywords: Corporate Social Responsibility, organizational citizenship behavior, loyalty
  • Amirkian Chajichi, Mohammad Mehdi Tanami, Shaaban Moradi Aidhosh Page 109
    Today, maintaining and maintaining effective human resources is one of the most important factors in achieving the goals of any organization. The more an organization can absorb, maintain, and use more efficient force, it is more successful than its rivals in achieving its goals. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of organizational culture and perceived organizational support on maintaining and retaining employees in Eagle Halva Company. The statistical population of this research includes all the managers and employees of Halva Eagle Co. in 235 people. Based on the sample size of Krejci and Morgan samples, 148 individuals were selected and simple random sampling method was used. Data were gathered using Denison's organizational culture questionnaire, organizational support questionnaire, Eisenberger et al. Inferential statistics (t, ANOVA, Friedman and Kolmogorov-Smirnov tests) were used to analyze the data and test the hypotheses and rank the factors. The results of the data analysis showed that organizational culture and perceived organizational support to maintain and maintain employees in the Eagle Halva company are affected by the ranking, organizational culture and then perceived organizational support on maintaining and maintaining the employees of Halva Eagh Company. On this basis, suggestions are also given.
    Keywords: organizational culture, perceived organizational support, employee retention
  • Mohammad Hasane Pardakhtchi, Abasalt Khorasani, Mohammad Amozad, Hatam Maleki, Omid Bahramian Page 127
    The present research has been conducted through Correlative method to study the effect of organizational learning on the non-fiscal aspects of organizational performance. The statistical society includes the staff of National Petrochemical Corporation Central office whose number is 509 people. Out of these, 215 were selected based on Morgan’s table and through systematic random sampling. To gather data the organizational learning questionnaires of Watkinz and Marsik (1999) and the questionnaire of organizational performance of Farasatkhah (1384) were used. The reliability of the questionnaires were respectively 0/94 and 0/98 and their validity were confirmed by the specialists in the field. Also for analyzing data inferential statistics such as Pearson correlation coefficient, confirmatory factor analysis and structural equation modeling were used. The results showed that organizational learning influences all the non-fiscal organizational performance of the case study of the research. In fact organizational learning and the non-fiscal aspects of performance, like innovation and job motivation are interrelated categories.
    Keywords: Organizational Performance, Fiscal, Non-fiscal Performance, Organizational Learning
  • Hamed Arefpour, Mehraban Hadi Peykani Page 145
    The purpose of this study was to investigate the relationship between talent management and organizational commitment and perceived organizational justice in upper secondary education center through descriptive correlational method. The statistical population of the study was all the staff of the organization. Due to the military nature of the organization under study, the number of people in the community is limited. According to Morgan table, the sample size of 300 people was selected by simple random sampling method. The information gathering tool was male and female talent management questionnaire (1394) with 27 items, organizational commitment questionnaire by Allen & Meyer (1997) with 24 items and Perceived Organizational Justice Perception Questionnaire (NIAUF & MORMAN, 1993) with 20 items. The formal validity They were confirmed and their reliability was reported using Cronbach's alpha coefficient for talent management questionnaire (0.91), organizational commitment (0.90) and organizational justice (0.88). Data were analyzed using descriptive and inferential statistics and regression test, one-way test and variance analysis. Findings from the analysis of research questions showed that there is a meaningful relationship between talent management and organizational commitment of employees. Based on the coefficient of determination, R2 was 36% of variance in talent management and organizational commitment of collaborative staff. The correlation coefficient between perceptual organizational management status and perceived organizational justice is significant.
    Keywords: Talent Management, Organizational Justice, Organizational Commitment, Graduate School of Higher Education
  • Mohammad Khoshfhareh, Nick Habibi Section Page 157
    Today, national development and development has become a concept and process of quality, in which the improvement of the general level of life and social welfare along with the growth of material, intellectual, human and social capital provides the ground for the material and spiritual growth of society. Makes. In this process, man naturally overcomes his needs in interaction and confrontation with others. In the meantime, social scientists with a curious curiosity in societies have identified these actions and have identified a set of factors that they call social capital. The concept of social capital embraces concepts such as trust, cooperation, and cooperation among members of a group or a society. They formulate a purposeful system and guide them towards achieving a worthwhile goal. Hence, recognizing the effective factors in strengthening or weakening social capital can contribute to the economic development of growing societies and increase social performance and national economy. The fundamental question is, why, given the importance and plurality of capital, why should we consider a category called social capital as a factor in the development and development of the national economy? What has this attracted to the researchers of the social sciences at the national level in the last two decades? In this paper, it has been attempted, through the method of theoretical explanation and logical reasoning, to the role and effectiveness of social capital in national development in the economic aspect It will be dealt with. The results of the survey show that researchers consider the relationship between increasing the social capital and improving the performance of the national economy as a positive relationship that can be considered as a bridge between the two areas of economics and sociology. Today, social capital is a necessary and not sufficient condition for the outcome of economic capital and policies, which provides the basis for economic growth and development at the community level.
    Keywords: Social Capital, National Development, Social Partnership, Commitment, Mutual Action
  • Firoozeh Razavi, Hamed Heidari, Tahereh Rahimi Ghazi Kalayee Page 189
    The word paradigm has become so inflexible in the warp of various disciplines, from natural science to human sciences, that it is necessary to understand the concept and dimensions of it for each researcher and, accordingly, has become a dominant concept in the philosophy of science. There are various definitions of the paradigm, but one can imagine a paradigm as a set of fundamental beliefs and assumptions that are embodied in ontology, epistemology, and methodology. Several divisions of paradigms have been made, but in the science of organization and management, the division of paradigms into structuralism, fundamental anthropology, interpretiveism, and functionalism are more prevalent. In this paper, with a description of each paradigm, the impact of changing the philosophical paradigms on knowledge management has been discussed and it is stated that over time the paradigm of knowledge management has changed from positivism to postmodern. In addition to examining the process of changing the paradigm in theory, a study was conducted on 40 papers between 2011 and 2015 to determine the dominant paradigm of the international research space in knowledge management. The results showed that the paradigm of functionalism (positivism) overwhelms other paradigms.
    Keywords: Paradigm, Structuralism, Fundamental Humanism, Interpretation, Functionalism, Knowledge Management
  • Mohammad Davarzani, Ismail Asadi, Asghari'S Honor Page 221
    The present research aims at investigating the mediating role of organizational commitment components (emotional, normative, and continuous) in relation to job satisfaction and employee transactional behaviors of one of the army's educational centers. The data of this study were analyzed through library studies (books, articles, etc.), and field studies by using a researcher-made questionnaire whose validity was estimated through content validity and its reliability was gained through Cronbach's alpha and was estimated as 0.7.The statistical sample of this study included 196 people who were selected by simple random sampling method using Karjesi and Morgan tables. Structural equation modeling was used to analyze the data. The results of the data analysis showed that the model is fitted with the data of this research. In other words, job satisfaction has a direct and meaningful effect on the components of organizational commitment including emotional commitment, normative and continuous engagement. Also, the components of organizational commitment have a direct effect on employees at a significant level of 95%. Also, the components of organizational commitment in the relationship between job satisfaction and employee transactional behaviors have a mediator role, which indicates the importance of utilizing these concepts in improving the staff's transactional behaviors.
    Keywords: Job Satisfaction, Organizational Commitment, Employee's Interrogation Behaviors